2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
kızlar kusura bakmayın merakta bırakmışım sizi....ama hastaneye 4 de gttim 7 bucukta cıktım sonra da eve gelıp yattım dınlendım biraz...hepinize çok teşekkür ederim

dr nasılsın nasıl gidiyo dedi iyi olmaya calısıyorum siz 29 kasımda gel demıstınız demesenızde gelcıekmısım 3 gündur fecı kasılmam var ilk baş normal nasılsa dedım

ama hıc azalmayıp artınca bi gözukeım dedım ama artık normal bılıosn dedi dr

evet ama dıkkat edıyorum cok sık oluyo hatta bugun bı saat ıcınde ne aralıkla gelıo dıe not ettım dedim aynen buraya yazdıgım gibi söledım dr a

nerdeyse 1 saatte 6 kere aşağı yukarı 10 dk da bi gelmıs hemen nst gir gel konusalım dedi nst gırdım gecen ıkı nst de de sancım 15 vs çıkıodu bu sefer 25 den yukarı

çıktı dr sancı yok ama gecenkı nst ye göre snacın artmıs bir de böle sık olması bekeldıgımız bısey değil bebek erken gelıcek bellı kı dedi bu kasılmaları gene takıp et

3 dk da bire duserse kan gelrıse ıslaklık hıssedersen idrarda kaçırıo olabılırısn ama gene de ıslaklık hıssedersen mutlaka gel dedi....ve magnezyum verıccem ona ragmen böle devam ederse

çalışamazsın dinblenmen gerekır dedii....sonra usg ye gectık bebegım gayet ıyı keyfı yerınde cok şükür ....başı büyük oldugu için ve hareketli oldugu ıcınde bu kasılmalar fazla olabilir

bir de daha öncede dediğim gibi kemık yapısı kalın ve bebek guclu normal ama bu hareketler doğumu hızlandırır dedi...bebısım 2300 gr olmuş sata göre olan haftasındna önde gene

haftaya perşembe gene gel bı kontrol edelim dedi idrar tahlılını tekrarladık maalesef kullandıgım antıbıyotık hıcbı ıse yaramamıs hala yuksek mıktarda ıltıhap var gozukuyo

idrar kültürü istedi dr yarın verıcem onu da ınsallahh...bu arada bebege bakarken şimdi şurda bişey var dedi gösterdı ölçerek ya idrar kesesını cok doldurmus ya da

yumurtalık ksiti var bir dahakı geldıgınde tekrar bakıcaz eger yumurtalık ksıtıyse 40 ı cıkınca ufak bı operasyon gecırmesı ve kıstı almamız gerekıyo sıkıntı bi durum değil

hatta kist de olmayabılır ama işimizi şansa bırakmayalım emın olalım ki erken mudehale edılebılsın dedi böle işte kızlar yanı ksit olayı keısn değil çok da önemli değil zaten ama

öle bişe gördü bebişi incelerken gene yuuznu fln gayet guzel gördük gözlerini açmış bakıyodu yavrum çildir çildir :)

Canımcım umarım endişe edilecek bişiy yoktur ama iyi etmişsin Dr a gitmeye karar vermekle...Hem kafanda rahat eder enazından bi git bakalım...Güzel haberlerle dön inş....

hayırdır inşallah ayşecim bi git bakalım doktora ama bizide habersiz bırakma canım merak ederiz

geçmiş olsun canım.ihmal etme...

tontirikcim ve mandalinacım maşallah bebişlerinize canlarım.. Ay-she'cim doktora gitme fikrini bende onaylıyorum arkadasım ne olur ne olmaz. Ve essiracım mutlu olman benide mutlu ediyor tatlım

Son düzenleme:

canım topiğe baktıktan sonra gördüm mesajını hıc sesını duymamısım telin

birdeeeeee AYŞECİM..

biraz geç oldu ama listeye benide eklermisin

yaş 27, 69la hamile kaldm, istanbuldayım. oğlum olcak, isimde henüz tam karar veremedik. doğum tarihide 20 ocak görünüyo inşallah

ok ekleyeyeım :)

kızlar ismimize karar verdik çağatay olacak inşallah.
ay-she cim ekler misin listeye?
çağatay çağlayan geliyorrr :)

ekleyeyeım canım

maşallah subhnallahhh canım :) troid tahlıllerını her ay tekrarlıoalr benım ama cok sukru nromal cıkıo hep

evet canım ben de dk tutana kdr bu kdr sık oldugunun farkına varmamaıstım daha nadır gıbı gelıodu ama nerdeyse 6 ila 10 dk arası kasılma gelıo

şimdilik magnezyum verıd bakalımmm

ayşe şimdi doktor aynı şeyi dedi banda sertleşmeler kasılmalar olacak dönmeye çalışmasından ama akarnındaki sertleşme ağrı oluşturursa kanama olursa hemen hastaneye git dedi

evet canım ıste agrı yapiyo karnımda gunde 1-2 kez de adet agrısı gibi bacak aramda ve belımde agrı oluyo ama kasılma kdr sık değil 1-2 kez sadece

tontırık doktor da ılk bas bana normal bılıosn dedı sıklıgındna bahsedınce ıyı yapmıssın takıp etmekle takıp et 3 dk da bire düşerse

kanama bol akıntı ıslaklık hıssedersen mutlaka gel dedi...bebıs hareketli ve iri kıyım oldugundan da kasılma yaapbılırmıs

bi de bol bol su ıcıcen dedi içiyorum zaten ama :S

Son düzenleme:
Aman canım sen iyi olda önemli değil mesajımı geç görmen... İyi olmana sevindim genel anlamda. Bebişine de maşallah, nazar değmesin. Kist olayı da henüz kesinleşmemiş. Belki yoktur, varsa bile önemli değilmiş. Operasyonla müdahele edecekler. Aklını şimdiden ona meşgul etme cnm. Bana 24. Haftalıkken böbrek büyümesi demişlerdi, kafamı takıp üzülmüştüm boşuna. NST ye girmen de iyi olmuş bence, için rahatlamıştır. Ama düzenli olması tabii şaşırtıcı, doğum sancısı gibi. Sen yine de takip et. Enfeksiyon da inşallah düzelir cnm. Geçmiş olsun tekrardan. Sevindim iyi olmana..

bugün çok yürüdümmm, pestilim çıktı nerdeyse şu an çok yorgunum ama yatmaktan korkuyorum :18::18: geceler kabusum oldu

ayşecim benim beklenen doğum tarihini 5 ocak olarak değiştirebilir misin sana zahmet, önceki hesaplamalarımda 10 ocak çıkmıştı ama usg de sat a göre de 5 ocak benim bebişimin geliş tarihi

offf kesin doğum yaptı ben söyliim zaten onun bebekleri erken oluyodu inşallah haber verir bize bir an önce..

komik kadınsın valla
oyy kuzum o senin komik kadınlığın muhahah

sorma geceler hepimizin kabusu ,bende nefes alamıyorum yatınca oturuncada çok tuvalete çıkıyorum napıcağımı şaşırdım.bajım içimden bi ses 1 ocağa hazır ol diyor.hadi kız 1 ocakta doğurda hastaneler altın veriyomuş yılbaşı gecesi doğuranlara inşallah ocak annesi olursun tatlım 2-3 gün için bebişkon 1 sene büyük sayılmaz inş..eğer bende çocuk iri olursa 15 ocakta doğurabilirim:18: doktorum normal doğumdan yana ama bu oğluşumun pis boğazlı anası böyle yemeğe devam ederse ohooo çocukta rahata bağladı zaten içerde dönmeyi unuttu bir dönüm bostan yan gel yat osman yapıyo içerde

alemsin yaa... 1 ocağa razıyım valla canım yeter ki 2013 olsunn, hem 1 ocakta karlı çıkıyormuşum baksana altın veriyo hastaneler

sormaa son zamanlarda benim de bir iştahım açıldıı kii mide bulantısı, hamilelik sıkıntıları derken kilo bile vermiştim ilk başta ama şu son ay rekor kırıcam herhaldee

gece uyuyamadıkça canım bişeyler çekiyo, ben gidip nutella yiyorum sonra da benim cadı çikolatayı görünce kuduruyoo iyice kısır döngüye dönüyo bizim iş

ben de kafamda planlar yapıyorum ama bi izne ayrılıyım inş ondan sonra çalışırken olmuyo malesef.. canım ben 2 kere kestirdim sacımı kendime geldim vala. benim saclarım da çok uzundu hem de sıkılmıştım. insan bi değişiklik istiyo hamilelikte. şimdi boyu da tam istediğim gibi. boya da yoktu zaten rahatladım

oğluşumun kıyafetlerini yıkadı halası şimdi saolsun evim misler gibi dalin koktu :)
heyecanlandım bi an sağlıkla ve zamanında gelsin bitanecik yavrum inşallah..

amin canım inşş. sağlıkla gelsin de giysin misler gibi :)

ya bu ocak oğluşları ne kadar terbiyesiz oyle benim oğluşum da oyle kafa hariç her yer meydanda maşallah oğluşuna canım. amin hepimize rabbim kolaylık versin.

kist olayı hem kesin değilmiş hem de inş bi sıkıntı çıkmaz tatlım...yavrum benim önden gidiomuş haftası maşallah. yeri daraldıkça anneyi sıkıştıryo tabi yaramaz :)....
ama iy ki gitmişsin cnm yaa.. bazı sancılar normal ok ama ihmale gelmicek sancılar da var. İnşallah zamanında doğar bebişin sağlıkla.
idrarındaki enfeksiyon neden sürüyo hala acaba. bi de antibiyotik kullandın o kadar. tahlilini yaptır bakalım canım.çok geçmiş olsunn, öpüyorum seni.

günaydınlar nasılsınız hamişler?

++biz dün akşam gezmeye gittik oğluşumla. arkadaşım mis gibi mamalar yapmış, yedik de yedik şiştik iyce oğluşum da bayram etti tabiii.
ay otururken karnım dalgalı deniz gibiydi çok komikti
bi ara bi sancı geldi aşırı korktum ama gaz sancısıymış söylemesi ayıp :)

++dün gitmicektim aslında ama eşim ısrar etti arkadaş grubu herkes eşli olunca mecbur kaldım gitmeye. akşam eve döndüğümüzde 11 di.. annemle teyzem geliyo bgn.
heryer dagınık. çamaşır falan var çamaşırlıkta. banyo mutfak karışık.ütüler ortada :S mecbursun yapacaksın dedim kendi kendime.. evimi o halde görmelerini istemem yani
12 ye kadar ugraştım topladım. ama temizliğe vaktim olmadı tabi o saatte ev de süpüremem. banyoyla mutfagı temizledim o kadar.
belim agrıdan koptu ama

gühnaydın kızlar mutlu sabahlar hayırlı cumalar

ayşe iyi olduğunuza çok svindim yaramazlık yapıyor içerde :)

Herkese günaydın benim sorum var sizlere acaba sezeryanda genel anestezilimi iyi yoksa epiduralmi iyi fikirlerinize ihtiyacım var birde bende hafif derecede bel fıtığı var epiduralin sonradan bel ağrısı yaptığını duymuştum...

sağol canım artık kist miş su varmış işte efendım damar ters akıomus şuymuş buymuş takmıyorum canım :)
daha önce de neler neler demişlerdi ama hepsinin aksi ispatlandı yavrumunda maşallahı var çok şükür içim rahat benim :)
nst gırınce rahatladım evt cunku orda cıkıo hepiciği gece de duznelıs keılde devam ettı şimdi magnezyuu aldım öğlen ıcıcem
ınsallah ıyı gelır

ovv canım yormusun kendını :) gece yatmak bana da zor valla 1 hafta bile o kdr çok şey değiştiriyo ki :S

canım sorma çok yaramaz yaa bi de bişe yapmamış gibi bakıo öle usg de cöm cöm

sağlıkla gelsınler ıns da herbısey halledilir yaa hakkımızda hayırlısı olsun :)

gühnaydın kızlar mutlu sabahlar hayırlı cumalar

ayşe iyi olduğunuza çok svindim yaramazlık yapıyor içerde :)

günaydın canım hayırlı cumalar :) evet mandiş bi uslu durmuyo :)

günaydın canım bence bu mesleeyı doktorunla konusmalısın genel anestezı alıp veya epidural spinal alıp

çok memnun olan da ar olmayanda var o sebeple sana en uygun anetezı ve doğum yontemı seçilmeli

biz ne desek boş doktorunla görüşmelisin....

günaydın canım eheheh bizim kızda öle yapio ya minibüste veya hastanede sıamı bekelrken göbeğim inio çıkıo

bakıom gözler göbekte hemen kaaptıyorum bende

kolay gelsin yavas yavas yap barı canım ıslerını hem de anne teyze yapamadım desen de anlarlar seni

yabancı değiller :)

Günaydın kızlar , hayırlı cumalar

bol kasılmalı bi gece gecırdım ama alıştım sanırırm artık

kasılmaya ragmen uyyorum :) nefes de alamıyorum neyse kı az kaldı valla ne zormuş

bu arada yazmamışım dr dün ilişki yasak bundan sonra dedi ben de biz o defteri kapatalı çok oldu dedim güldük

Günaydın Kızlar,

Ben şubat annesiyken plesanta previa sebebiyle ocak annesi oluca inşallh :)

Bugün ücretsiz bir gebelik eğitii var paylaşmak istedim. Central Hospital Kozyatağında.. İçeriği;

1. Hamilelik ve lohusalıkta beslenme
2. Epiduralli Normal doğum
3. Yenidoğan – anne ilişkisi
4. anne sütünün önemi ve emzirme yöntemleri (uygulamalı)
5. Bebek bakımı ve banyosu (uygulamalı)
6. doğum sancısıyla başa çıkma teknikleri

İstanbul'da olanlara duyurulur :)

alt bölgedeki kemik agrısı çatı kemik agrısı oluyor.bende ve burdaki bi cok arkadaş aynı şeyelri yaşıyoruz
idrarındaki koku suyu az tüketmenden olabilir ,yanma filanda varsa tahlil ver.bu aylarda cok idrar yoları enfeksiyonu artıyor maalesef.
wc olayı geceleri kabusummmm

günaydın ,hayırlı cumalar....
ayşecim geçmiş olsun canım...kasılmaları doktoruma sorduğumda banada normal artık demişti.benim bebeğimde 2140 gr iri biraz kafayı bacağı geçiriyor.sık olması erken doğumu tetikliyor.dikkat et kendine 32.hafta iznimi kullanmam konusunda çok ısrar etti.dinlenmen lazım bebek erken gelebilir dedi o kasılmalar yüzünden32.hafta raporumu verdi....

ayşe önemli bişi olmamasına sevindim cnm.
haftasonu bendede enfeksiyon cıkmıştı biliyorsun şase içtikten sonra yaklaşık 6-7 saat idrar torbamda beklettim.cok faydası oldu banaa
birde eşim çalıştıgı yerden taze sıkılmış portakal suyu getirdi bol bol ondan tükettim tabi suyuda eksik etmedim.enfeksiyonun gectigini hissediyorum
cünkü önceden çiş yaparken azcık bişi geliyorduuyani tam boşalmıyordu idrar torbası
ama şuan maşallahh çeşme gibi akıyorr

yani bacım bol mandalina yicen ,portakal suyu içecen ve su bunları eksik etmememiz gerekiyor doguma kadarr

günaydın arkadaşlarrr
herkese hayırlı cumalar.Rabbim bu mübarek günün yüzüsuyu hürmetine hepimizi bi avazda kurtarsın ,bebeklerimizi kucagımıza saglıcakla alalım inşallahh

sabah 7 de uyandım evi topladım acayippp temizlik yapasım var bugün:124:
birazdan girişcem evee.ara sıra bakarım buaraya
haydin hoşsohbetlerr

ben grip ıoldum iyice burnum akıyor gece uyuyamadım ökrürükten hapşırmaktan nefes alamıyorum sürekli boğazım kuruyor öksürürken sanki tüm organlarım yer değiştiriyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…