öyle tabi ..............canım sağlıklı olsunlarda kime benzerse benzesinler..
canım ben şeker hastasıyım o yüzden normal doğum benim için riskli olacak doktorum da bebek iri olabilir deyince direkt sezeryan düşündüksahra_211283 Canım senin neden sezeryan kendin mi istedin?
bu arada liste isteyenlere:
Bebeğiniz İçin Gereken Eşyalar:
Sizin için gereken eşyalar:
- yeni doğan bebek bezi
- Islak havlu
- En az iki takım hastahane çıkışı
- Battaniye
- Emzik ve biberon(kaynatılıp yıkanmış)
- Yelek
- yedek zıbın ve alt pijama
- yedek çıtçıtlı tulum
- eldiven
- şapka
- önlük
- mendil
- pişik kremi
- ana kucağı
Bunların dışında sizi ziyarete gelecek olan misafirleriniz içinde; bebek çikolatası veya şekeri,anı defteri,fotoğraf makinesi,yiyecek ve içecekler götürebilirsiniz.
- hamilelik ve doğum ile ilgili doktor kontrollerinizin bulunduğu dosyalar
- 3-4 tane alt ve üst iç çamaşır
- Hijyenik ped ve bir kaç tane hasta bezi
- gecelik
- 2-3 tane pijama
- kalın çorap(doğum sonrası üşüyebilirsiniz)
- terlik
- tarak,diş fırçası,peçete gibi kişisel bakım ürünleri
- göğüs pedi
- göğüs pompası
- temiz havlular
- kirli çamaşırlarınız için torba
- anne sütünü arttırmaya yarayan doğal bitki çayları
izmirin neresindesin aherdo? burda da iğrenç bir hava var, pencerelerin hepsinden su girdi parkeler kabaracak havlu yetiştiremiyorum. çiğlideyim ben ve rüzgar da çok şiddetli apartman sallanıyor rüzgardan, deprem gibi aynı...
allah evsizlere yardım etsin...
herkese günaydınnnnnn..
doktordan yeni geldik..
kızım 1400 , oğlum 1600 gram olmuş
çok şükür gayet iiler
kızım esniyordu çok tatlıydı ..geçen tvde anne karnında esneyen bebek haberi vardı belki izlemişsinizdir ben de yakaladım esnerken kızımı
oğlum yine cool du hiç poz vermedi görüntüleyemedik malesef...
rahim ağzımı ölçtürdüm vajinal olarak , 4 cm çıktı
çok şükür bugünü de atlattım ,sadece kan ve idrar tetkiklerimin sonucu çıkacak onlar kaldı
bu arada bizim hamsiler yine yer değiştirmiş
dönüp duruyorlar sürekli içimde
benden şimdilik gelişmeler bu kadar
geçmişi henüz okumadım umarım herkes iidir
sağolasınamin canım.. iş yerim bornovada benim burası kapalı ama yağış yok.. ama sabah güzel yağdı
çiğli kötü mü halen..
saol canım iyiyiz.. :)
hamsilere maşallah
herşeyin yolunda olmasına sevindim canım.. rahim ağzın da iyi, senin hamsiler baya durcaklar anlaşılan :))
biz bi tane ile başedemiyoruz sen ikisi iile nasıl başa çıkıyosun valla helal olsun
kızlar günaydın hayırlı cumalar
geçmişe tam bakamadım bugün çok işim var, mandalinacım geçmiş olsun dikkat et kendine son zamanlar artık hasta filan olmayalım hiçbirimiz yabol c vitamini ve dinlen cnm.
bugün hastane çantamı bitircem şimdi gidip ona bakıcam sonra bebişimin ütüsü kaldı biraz onları bitircem,dün odamızda geldi halısınıda aldım dün birtek perdesi kaldı, yarın temizlikçi gelcek dolabını filan yerleştircem bende herşey bitsin paylaşıcam resimlerini mutlaka. 1 tane pijama ve 2 gecelik almıştım kendime , 1 tane daha pijama aldım sanırım 2 şer yeter die düşünüorum dahada bişe alamam artık battık kızlar ya
amin canım.. iş yerim bornovada benim burası kapalı ama yağış yok.. ama sabah güzel yağdı
İzmiri Bornovayi özledim((
gecmiş olsun canım..
dikkat et kendine.. işe de devam ediyosun sen, dinlenme şansın yok kıyamam ya..
bir kaç gün izin falan alsaydın keşke, yoğun mu işler??
sen doğum iznine ne zaman ayrılıyosun???
Slm kızlarrrr Cumanız Mubarek Olsun İnşşş....Allahım bu cuma günleri yüzü suyu hürmetine hepimize hayırlı, sağlıklı, kolay doğumlar nasip etsin bir avazda kurtarsın inşşş.............
AYŞE cim çok çok sevindim herşeyin yolunda olmasına şükürler olsun kızında iyiyimiş Maşallah cnm...
Tontirik Ayşe sanada kolay gelsin canımcım.Çok yorma kendini ha temizlik yaparken...
sağolasın
evet bir kız bir oğlan ,sağlıkla doğarlar inş.
darısı isteyenlerin başına ..
benim rahim ağzım baştan beri hep iidi zaten çok şükür
inş. böyle devam eder
evet ben zaten dikkat ediyorum
zaten evdeyim iş yapmıyorum sadece hafif yemek yapıyorum o kadar
gittiğim her yere de taksiyle gidiyorum ,az yürümeye çalışıyorum
inş. gidebildiğim en son noktaya kadar gidebilirim
RABBİM hepimizin meleklerini korusun yardımcımız olsun inş.
sarı renkli iltihaptan olabiliyor ama kullandığımız ilaçlar da yapıyor ,eğerki idrarda iltihap filan yoksa kullandığın ilaçlardan olabilir
sağolasın
evet iki tane hamsi çok şükür RABBİM isteyenlere de versin
ay artık işim liste çıkartıp hamsilerin eksiklerini düzmek olacak
bugünki işim liste yapmak olacak
artık vakit geldi herşeyleri hazır olsun ne olur ne olmaz
birisi bi liste paylaşsa da bizi uğraştırmasa
sağol canım evet yoğun biraz çünkü bugün son günüm işleri bitirip temizleyip çıkayım diye uğraşıyorum son saatlerim artık :))
günaydın ,hayırlı cumalar....
ayşecim geçmiş olsun canım...kasılmaları doktoruma sorduğumda banada normal artık demişti.benim bebeğimde 2140 gr iri biraz kafayı bacağı geçiriyor.sık olması erken doğumu tetikliyor.dikkat et kendine 32.hafta iznimi kullanmam konusunda çok ısrar etti.dinlenmen lazım bebek erken gelebilir dedi o kasılmalar yüzünden32.hafta raporumu verdi....
ayşe önemli bişi olmamasına sevindim cnm.
haftasonu bendede enfeksiyon cıkmıştı biliyorsun şase içtikten sonra yaklaşık 6-7 saat idrar torbamda beklettim.cok faydası oldu banaa
birde eşim çalıştıgı yerden taze sıkılmış portakal suyu getirdi bol bol ondan tükettim tabi suyuda eksik etmedim.enfeksiyonun gectigini hissediyorum
cünkü önceden çiş yaparken azcık bişi geliyorduuyani tam boşalmıyordu idrar torbası
ama şuan maşallahh çeşme gibi akıyorr
yani bacım bol mandalina yicen ,portakal suyu içecen ve su bunları eksik etmememiz gerekiyor doguma kadarr
ayşecim çok geçmiş olsu tekrar iyi olmana sevindim bu arada senin fıstığa maşallah annesi kistide kafana takma canım nede olsa herşey olacağına varıyor siz sağlıklı olunda gerisi önemli değil
Geçmiş olsun canım.. Bende de ağrılar sıkıntılar başlayınca hemen yapmam gerekenler geliyor aklıma. Bazen vakit var sonra yapayım dediklerimi panikleyince hemen yapmalıyım diyorum.. :) Rabbim sıkıntısız sonuna kadar götürsün inşAllah canım..
.
alıntı yapmayı unutmuşum senin yazından..
maşallah kızına iri bebiş olcak demek ki, herşey yolunda senin için de cok sevindim canım..
hayırlısı ile zamanında kucağına almak nasip olsun sana da hepimize de inşallah :))
çok teşekkür ederim çok makbule geçtiben bi liste gönderdim sana canım devamını da birazdan göndercem, foruma yapıştırayım dedim de baya uzun geldi. düzenliyim yapıştırcam.
Sorunuz
Ceylin isminin anlamı bazı yerlerde cennete açılan kapı bazı yerde yengeç yuvası olarak geçiyor. Doğru anlamı nedir ve kizima koymamda bir sakınca var mı ?
Cevap
Babanın evladına karşı vazifelerinden biri de onlara güzel bir isim vermesidir. Bu hususta Hz.Peygamber (S.A.V.) Efendimiz : "Siz kıyamet günü kendi isimleriniz ve babalarınızın isimleriyle çağrılacaksınız. Bu cihetle çocuklarınıza güzel isim koyunuz" buyurmuşlardır.
Bu bakımdan isimlerin İslami örfde yeri olan isim ve kelimelerden seçilmesi güzel ve tavsiye edilen bir şey ise de bunun mutlaka Arapça olması ve bu ismin Kur'an-ı Kerim'de geçmesi gerekmez. İsim koyarken dikkat edilecek husus, konulan ismin yadırganmayacak anlamlı bir isim olmasıdır.
Ceylin ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmediği gibi kültürümüzde de yaygın olarak kullanılmamaktadır. Ceyl (ceylin) kelimesi; topluluk, kavim, zümre, nesil ve batın gibi anlamlara gelmektedir. Dolayısyla, eğer bu manaların çocuğunuza uygun olduğunu düşünüyorsanız, çocuğunuza isim olarak vermenizde sakınca olmaz.Bununla birlikte çocuğunuza daha güzel isim de verebilirsiniz.
kızlar isim konusunda size yardımcı olur diye düşünüyorum ceylin konusunda kararsızdık diyanet işlerine sordum ve bu cevabı aldık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?