- 22 Kasım 2011
- 3.221
- 55
- 358
oh maşallah canım hayırlısı ile kucagına al inş bebişini:)Som güzel anneler hayırlı cumalar hepinize umarım herkes iidir ben sabah yine nts ye gittim çok şükür bebeğimin kalp ritmi normal suyumada baktı biraz daha çoğalmış ama hala normalinden az doktorum bir hafta daha kazandık çok ii dedi pazartesi yine gitcem nts ye sanırım 37. Haftada doğumum olcak hayırlısı olsun bebeğim ii olsun yeter :)) ayşecim alıntı yapamadım herşeyin ii olmasına çok sevindim delikiz canım maş bebişerinekızlar bu arada demet ablayla melone nerelerde merakettim
oh maşallah canım hayırlısı ile kucagına al inş bebişini:)
canım ben şeker hastasıyım o yüzden normal doğum benim için riskli olacak doktorum da bebek iri olabilir deyince direkt sezeryan düşündük
aaaaa süper :))) hayırlısı olsun canım cok sevindim...
benim de son aslında bugün ama calışma arkadaşım nişanlanıyor pazar günü o yüzden onun yerine ben geliyorum yarın.. p.tesi de izinli olduğu için gelicem.. salı da o rica etti birbirimizi görmeden ayrılmayalım diye.. netice olarak salı da gelicem sonra ev hanımlığına terfii ediyorum
Som güzel anneler hayırlı cumalar hepinize umarım herkes iidir ben sabah yine nts ye gittim çok şükür bebeğimin kalp ritmi normal suyumada baktı biraz daha çoğalmış ama hala normalinden az doktorum bir hafta daha kazandık çok ii dedi pazartesi yine gitcem nts ye sanırım 37. Haftada doğumum olcak hayırlısı olsun bebeğim ii olsun yeter :)) ayşecim alıntı yapamadım herşeyin ii olmasına çok sevindim delikiz canım maş bebişerinekızlar bu arada demet ablayla melone nerelerde merakettim
Sorunuz
Ceylin isminin anlamı bazı yerlerde cennete açılan kapı bazı yerde yengeç yuvası olarak geçiyor. Doğru anlamı nedir ve kizima koymamda bir sakınca var mı ?
Cevap
Babanın evladına karşı vazifelerinden biri de onlara güzel bir isim vermesidir. Bu hususta Hz.Peygamber (S.A.V.) Efendimiz : "Siz kıyamet günü kendi isimleriniz ve babalarınızın isimleriyle çağrılacaksınız. Bu cihetle çocuklarınıza güzel isim koyunuz" buyurmuşlardır.
Bu bakımdan isimlerin İslami örfde yeri olan isim ve kelimelerden seçilmesi güzel ve tavsiye edilen bir şey ise de bunun mutlaka Arapça olması ve bu ismin Kur'an-ı Kerim'de geçmesi gerekmez. İsim koyarken dikkat edilecek husus, konulan ismin yadırganmayacak anlamlı bir isim olmasıdır.
Ceylin ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmediği gibi kültürümüzde de yaygın olarak kullanılmamaktadır. Ceyl (ceylin) kelimesi; topluluk, kavim, zümre, nesil ve batın gibi anlamlara gelmektedir. Dolayısyla, eğer bu manaların çocuğunuza uygun olduğunu düşünüyorsanız, çocuğunuza isim olarak vermenizde sakınca olmaz.Bununla birlikte çocuğunuza daha güzel isim de verebilirsiniz.
kızlar isim konusunda size yardımcı olur diye düşünüyorum ceylin konusunda kararsızdık diyanet işlerine sordum ve bu cevabı aldık
öglen yemekten sonra markete gittim bebisime bir güzel pirima yeni dogan aldım indirimdeydi yanlız bu sefer 4-9 kilo aldım çünkü daha önceden 2-5 kg almıstım:)
bugun cuma ya acayıp mutluyum:) aksam 6 olsada evime gitsem:) gerci bu gece eglenmeye gitcegiz ama ben meyva suyu ile eller havaya yaparım artık:) sürekli bebisi düsünüyorum nasıl olacak iyi bir insan olur insallah falan diye aklımdan geçiyor hep..birde haberlerde hayırsız evlatları görünce hep kötü oluyorum allahım hayırlı bir cocuk ver diye hep dua ediyorum..anne baba iyi olsada cocuk bi garip olabiliyor umarım hepimizin hayırlı evlatları olur...yarın doktor randevumuz var bakalım bizim kuzu kaç kilo olmus..nts yede girerim bakalım durumum ne cocuk iyidir insallah...
..........................................
aaaaa süper :))) hayırlısı olsun canım cok sevindim...
benim de son aslında bugün ama calışma arkadaşım nişanlanıyor pazar günü o yüzden onun yerine ben geliyorum yarın.. p.tesi de izinli olduğu için gelicem.. salı da o rica etti birbirimizi görmeden ayrılmayalım diye.. netice olarak salı da gelicem sonra ev hanımlığına terfii ediyorum
millet idrarım temiz çıkmış çok şükür enfeksiyonu atlatmışım ,şekerim de gayet düşük çıkmış ..
çok şükür iki sorunu da hallettim
artık bunun şerefine bugün şekerli ne yesem bilemedim
ooo hayırlı olsun canım senin de son günlerin ohh mis gibi ev temizliği yaparız düzenleriz tadını çıkarırız evin günlere katılım komşularlşa dedikodular :))
burda mı yaşadın daha önce ???
yarına saklayacağımhadi gözün aydın canım, ne güzel haber..
ödüllendir kendini tabi ye bakalım canın ne çekiyorsa..
bence de takla atıyorlardırevet canım inşallah :)) en cok ömerin kıyafetlerini yıkayıp ütülemek ve yerleştirmek, hastane çantamızı hazırlamak istiyorum..
annem de gelecek, güzel bir temizlik yapıp doğumu beklemek istiyorum..
akşam da kayınvalidem oğlum için yün yorgan yapacağını söyledi, bugün hazır nevresim takımlarının ebatlarına bakacak ona göre yapacak yorganı.. sıcak sıcak örtünsün oğluşum ohh
yatak da yapayım dedi ama ben istemedim.. yatağını alacağız dedim..
işte böyle kızlar :)))
bu arada oğlum bugün cok hareketli teyzeleri maşallahı varbu bebiş gibi takla mı atıyo napıyo içimde anlamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?