Kızlar yaprak teyzemizin ördüğü cicileri de paylaşayım :)
Ohh Maşallah canım oğlunada, aldıklarınada ne güzel herşeyide hazırlamışsın eksiksiz.Babanın düşünceside güzelmiş yaa:)günaydın canlar nasılsınız aay nasıl uykum var anlatamam bu akşam misafilerimizi var pazartesiye kada annemle tamizlik ütü yemek hazırlığı yaptık akşam ikimizde yorulmuşuz bugün haşat bi şekilde geldik işe. bakalım.
bizim kapı süsü de tamamlandı annem yaptı. köpükten kalbi,n etrafına mavi hayal tüller geçirildi. aldınada nazarboncuklu mavi balonlar alındı 5 balondan çiçek şeklinde şiririlip bağlanacak. hastane kapımız için bunu yaptı. ev içinde yine uçuk mavi ve ekru hayal tül. büyük güller ve prtalarında balınlardan oluşan bişi tasarladı. resmini çekmek isterim ama ancak kapının üstüne yapılınca görülecek bişi bu. babamın hastane çantamız için yaptığı devrim ise savaş çıkacakmış gibi çantanın içine biskremler cubuk krakerler hanımeller koyması. ya aç kalırsammış. hehehehehehe.
dün doktor kontolümüzde vardı. bebişko 2200 gram olmuş. sağlıklı doğum pozisyonunda akciğerler iyi. plesanta yukarda. ama yüzünü göstermedi kerata. başka bir taraflarını doktor amcasına sunum yaptı ahlaksız. yahu ben bakamıyorum çocuk istismarına giriyormuş gibi kendi çocuğumdan utanıyorum iyimi. kız olsaydıda aynı şeyi hissedecektim. müge anlı seyretmekrten hassasiyetim arttı sanırım. doğum için konuştuk. her şey gayet normaldoğum için uygun amma velhasıl 34 yaşında olmam dolayısıyla son prüzü yaşamayalım dedi. çatı muayenesinde belli olur ama sen % 80 kendini normale şartla dedi. zaten normale şartladım benim için bi sıkıntı yok. acı eşiğim yüksek ve gerçekten bunu tatmak istiyorum.
çantamız kapı süsümüz temizliğimiz bebek çamaşırlarının ütülenmesi işi bitti bizde.
çantaya bu arada aşağıdakileri koyduk eksik bişi varsa aklınıza gelen söylerseniz çok sevinirim
lohusa takımı
pijama takımı 2 adet
kadın pedi, hasta bezi
terlik
4 adet çorap
4 adet iç çamaşırı
2 adet emzirme sütyeni
2 adet emzirme atlati
havlu
gögüz pedi
temizleme jellerim,sabun,saç fırçası , saç düzleştirici,makyaj malzemeleri,el kremi,
kamera
fotoğraf makinası
bardak
peçete
parfüm
aburcuburlarım
bebeişlko içinde
2 adet hastane çıkışı
2 adet battaniye
bolca yeni doğan bezi
ıslak mendil
pişik kremi
3 adet zıbın
2 adet patikli pijama
ağız bezi 4 adet
çorap
ayy o dayılar yokmu cok işe yarıyorlar :)) abinmi oluyor? yaşı kac
benim abim kızım dogdugunda 4 tane küçük altın ve ekstra para vermişti
erkek kardeşim desen kredi kartını verdi , hangi oto koltugunu istiyorsan al ,parası önemli degil yigenime limit yok dediii
annem a dan z ye herşeyini almıştı kızımın.
ilk cocukta böle hevesli olunuyor alınıyor.
2.cocuk bu konuda cok şanssız maalesef. onunla ilgilenen yok şuan ,varsa yoksa kızımm ilgi odagı.
babam sormuyor bile yaa.kızıma hamileyken prenses nasıl napıyor ,saglıgı nasıl filan derdi
herkesin cücüsünü bende cok merak ediyorummm
dogduklarında feyste resimlerini paylaşıcaz inşallahhh
feysleri olmayanlar avuclarına tuz döküp yalasınlar
Kızlar yaprak teyzemizin ördüğü cicileri de paylaşayım :)
vallahi bravo az daha okusaymşımda temizlikçi olsaymışım yahu. erzurumda daha önce bahetmiştim tam bi kabustu temizlik olayı. anteptede annemle ben yapıyoruz şimdi ama bi kadınımız var her hafta başı gelit yaklaşık 6 senedir. sabah sekizden akşam saat 7 ye kadar 70 lira alır bizim ev 260 metrekare her yeri temizler bide güzel bi doılma yapar ocağın üstüne koyar gider.yıllardır bize yetiyor. bide mesela bi hafta kapıları duvarları siler, diğer hafta cam siler başka bi hafta genel temizlik yapar bazen ütü yapar dolaplar çekmeceler her daim düzgündür. annemde zaman zaman toz alır çamaşır yıkar öyle bi süpürge tutar. böyle bişi bulursanız hayat kolaylaşır valla.
valla bir kaç tane matbaaya sorduk yuvarlak kavanoz için olduğu için biz uğraşmayız dedi..başkada ben bilemedim fikir alayım dedim o yüzden..Eki Görüntüle 565818 Eki Görüntüle 565817 Eki Görüntüle 565819 ..bunlar Ayşe teyzemizin bizim için düzenlediği etiketler canım..
canım matbaaya sorduk yapmayız yuvarlak dedi..ama internet cafe iyi fikir ben eşime sordurayım..internette bu işi yapanlar var ama ben uygun olsun istiyorum..
ok internette 100 tanesi 25tl' ye basıyorlar..ben daha uyguna halledersem tabi ki daha iyi olur..
sağol canım..sorun çıktı almak değil zaten..ben yuvarlak istediğimden zorlanıyorum, kavanoz kapağı için..
kızlar 32 haftalık hamilelere yada karnıbuyumuş olan hamilere ağdanın bir zararı varmı ? Kasılmalara sebep oluyormuş sabhgdcem ama arkadaşım korkut tu beni
herkese selam...
ben de sabahın köründe dikilen tayfadanım
akşam listemi çıkardım ,birazdan kardeşim gelecek ,kahvaltı yapıp yollara düşeceğiz elimizde listeyle
hava kapalı,ankara soğuk...
ama ne yapalım artık vakit geldi ,hayırlısıyla hepsini bir günde alıp bitirmeyi düşünüyorum inş.
gece bir rüya gördüm uyanınca keşke bitmese dedim öyle güzeldiki
bizim hamsiler yeni doğmuş ,emzireceğim ,eşim ikisini birden göğsüme koyuyor ,biri bi yanda biri bi yanda emiyorlar ,eşim göğsümü sıkıyor süt varmı diye ,maş. ikisinden de akıyor
YARABBİM hamsiler kıpkırmızılar öyle güzellerki pamuk gibi ,sanki gerçek gibi kokularını aldım emzirmeyi hissettim ,acayip güzeldi yaaa...
uyanmak istemedim valla
teşekkür edrm kızlar beni rahatlatmaya çalışıyosunuz ama
iki gündür hiç hissetmedim
ondan endişeliyim
2 gündür yoruldummu diye düşündüm hareket eder diye bekledim ama yok hiç sesi
hareket etmesede hıçkırık olurdu onunu hissederdim oda yok
birde 2 gündür felaket mide bulantım var çıkaracak gibi
ama ben duramıcam yarın dr gidicem
Eger aralıkta dogum yaparsak özel hastanelerde 1 ocak yazdırabilirmiyiz acaba 3. 4 gun için bi yaş kaybetmeseler ya
tunaydın arkadaşlar naber nasılsınız
Herkese keyifli mutlu güzel hafta sonları diliyorummmmm........
Çok begendim:):) Kendi yaptıgım olunca eklentide bi tuhaf oldum ya..Bu arada ayşecim azcık iliklerini denk getirememişim de acemiliğime ver cnm.Bu arada düğmeleri ve kurdalesini özellikle koyu seçtim biraz öne çıksın die.
Ohh Maşallah canım oğlunada, aldıklarınada ne güzel herşeyide hazırlamışsın eksiksiz.Babanın düşünceside güzelmiş yaa:)
Allah abine gönlüne göre bir eş nasip etsin canım..bence bu saatten sonra hayırlısı ile doğum yapmak..gerisini boşver..üzümün sapı armutun çöpü hiç ilgilenmiyorum..kim ne kadar ilgi gösterirse o kadarınıda benden görür..hiç kafaya takıp düşünmem bile..cnm dayımız 31 yaşında.. 5 vakit namazında..oğlumda ona benzer inşallahama evlendiremedik daha..pek sıcak bakmıyor evliliğe hovarda olsa neyse diycem ama kendi bilir görücü usülüde istemiyor,bekarlar içinde karta kaçtın artık evlen diyorum bende kısmet diyor.. benim annem ve abim çocuğumuza çok ilgililer tatlım ellerinden geleni yapmaya çalışıyolar..ama babannemiz vededemiz biraz ilgisizler..ahh rahmetli babam yaşıycaktıda görücektik ,neler yapmaya çalışırdı..annem sağolsun onu aratmıyor özeniyor hep alıyor..eşim beşiği annemin aldığını söyleyince utançlarına bebek arabası aldılar..biz babamızdan görmedik diyen bi kayınpederim var çokta tın...millete söylememiş bile hamile olduğumu ,millet duyup tebrik edincede eve gelip kızmış kayınvaldeme ne söylüyolar herkese diye utanmışmışşş.. kayınpederimi severdim ama artık sevmiyorum bu içimde bi kalp kırıntısı olarak kalıcak..Allahım konuyu nirelere getirdim
bunlar da benimkiler :
Eki Görüntüle 565849
nasıl olmuş?
hangi sitede basılıyor bana da söyler misin ama ben 40 ar tane yaptıracağım 2 farklı boyda basmazlar mı acaba
Bu tarih olayını ne zamandır bende düşünüyorum aslında.Dr uma söylesem belki ocak yazabilir ama ben bunu yapmakta da kararsızım.İlerde büyüdüğünde kimlikteki ayrı gerçek d.tarihi ayrı ne biliym çok hoş bi durum olmaz die düşünüyorum:44::44:
kızalr güzel hafta sonları diliyorum..dün akşam burnum kanadı akşam birden,hamilelikte olan şeylermiş bunlar,bu sabahta sanırım oyüzden baş ağrısıyla uyandım..ağrı kesici içtim hemen geçer inş..şimdi kocişle en sevdiğim şeyi yapmaya gidiyoruz..alışveriş zamanı başlasınn
kızlar ya benim salon perdelerim zebra perde yarın kadın gelcek onları temizliyecek ama nasıl temizlenir fikri olan varmı.neyle nasıl temizleyebiliriz ?
Güzel anneler ve minnoşları.... umarım herkes iyidir,şöyle bir geçmişe göz attım ama hepsini okuyamadım.herkes son hazırlıklarını yapmaya başlamış,bir telaş sarmış anneleri:18:
kızlar benim etrafımdaki hamilelerde hep zamanından erken doğuruyorlar,ben şimdiye kadar rahattım ama onları görünce tutuştumdaha bebişimin odası yeni geldi havalandırıyoruz şimdi.kıyafeetlerini falan yıkama aşamasına geçmedim 2 hafta sonra falan yapayım diyorum,çokmu geç olur sizce? çantamda hazır değil... izne ayrılınca yaparım diye düşünüyordum ama şimdi geç olurmu diye düşünmeye başladım.ooyyyy hayırlısı bakalım
bu arada dün doğum yapacağım hastanenin gebelik eğitim semineri vardı ona katıldım baya yararlı oldu,kadın doğum doktoru,çocuk doktoru,fizyoterapist,bebek hemşiresi falan girdi,güzel bilgiler verdiler.biraz yoruldum ama iyiki gitmişim dedim.
hepinizi çok öpüyoruz kendinize ve bebişlerinize iyi bakın
essiracımm ohhh herşeyini tamamlamışsın ne güzell.
annnen ve babana hayran kaldım :) Allah uzun hayırrı ömürler versin ikisinede inş.
Herkese güzel haftasonu olsun güzel anneler... Biz sabahtan yine NST'ye girdik. Valla bıktım şu NST'ye verilen paralardan. :) Gün aşırı gidiyorum, her gittiğimde 15 TL veriyorum. Tek güzel yanı oğluşumun kalp sesini duyuyorum. Artık uzman oldum NST konusunda. Hatta eşim bile anlamaya başladı. Baktı diyor ki "Düzenli kasılmaların var, her 5 dk da bir oluyor." önce inanmadım. Sonra baktım kağıda cidden her 5 dk da 100 yapmış sancılar. Doktorumuzda bunlar doğum kasılması gibi olmuş dedl. USg İle baktı açılmam yok. Elle bakmayayım açmayalım dedl. Salı yine açılma var mı diye kontrol edicek, tekrar NST. Biz de şimdi eşimle İKEA'ya gidiyoruz, son olarak küveti falan bir kaç şey kaldı, onu da alalım. Ondan sonra bu hafta içinde pedikürümü yaptırırım. İşler biter, oğluşumda 2 hafta beklerse valla mis olur. Benden haberler bunlar kızlar. Bir de 2 gündür bebişin hareketlerini hissetmeyen bir arkadaş vardı. O doktora gidecektl. Ne oldu merak ettlm.
ayy sende bendensin :)sana neden yat dedi dr canım ?Slm kızlar nasılsınız ay bugün ne sıkıcı bi gün oldu benim için dokor yat dediği için evden çıkmıyorum tv dede bişey yok kitap okudum biraz uyudum ama kaç gündür evdeyim çatlıcam artık akşam kocişe sölicem beni dışarı çıkarsınmadamcocosh tan haber yok dimi inş kötü bişey yoktur teli olsa arıcam ama maleaef yok aslında birbirimîzin telefonları olsa ne güzel olur :)) benden bı kadar kızlar hepinizi öptüm kendinize ve bebişlere ii bakın öptüm :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?