oyy maşallah çok güzelsiniz :)benim de yarın arkadaşım gelecek ben de çok bir şey yapmayacağım ama gene bir kaç bir şey hazırlarım... sabah da doktor kontrolümüz var öyle işte, inşallah çok yorulmam
öyle tabi de ne bileyim hiç düşünmemiştim adam diyor ki "enfeksiyon..., koruyamayız..., ben harala gürele hazırlık yapıyorum misafir için ne düşüncesizlik
sağol canım öyle tabii önemli olan bebeğim, beğenmene çok sevindim yuvarlak tüllerden kurdele geçirip bağladık takıp çıkarması kolay olsun diye her seferinde yıkanacaklar ya... sen de yapabilirsin rewsimde pek gözükmüyor ama sürahinin de tülü var aynı mantıkla bağlanıyor üzerine bebeği de sıcak silikonla yapıştırdık aynı şekilde bardaklara nazar boncuğu da takacağız, öyle işte
sağol tatlım ne yapalım biz de dışarda falan ikram yaparız ben kimseyi göremeyeceğim herhalde çok yakınları maskeyle sokarlar belki bir de kolonyalarız milleti odaya almadan
kızlar bu da benim son halim normalde eklemeye çekinirim face e bile koymadım daha ama sizi çok seviyorum son halimi görün istedim
Eki Görüntüle 566799 Eki Görüntüle 566801
eşim çekti size yazarken
delikiz1982
Ben ilk 6 ay yanımda yatıracağım için telsiz almadım canım, çok gerekli bulmuyorum. Biberon ısıtma işini de kaynar suyun içinde yapıcam, o pahalı şeylere para bayılamıcam, al al kuruduk valla.
Ama pompanın gerekiceği belli. O yüzden gittim aventin elektriklisini aldım, tekli. Çiftli çok pahalıydı alamıcaktım. Teklisini 180e aldım.
.
Ben bebek telsizi olarak Weewell Wma440 Dijital Bebek Telsizi aldım.Eşimle denedik.Çekiş gücü çok iyi hiç cızırtı yok.Anne - bebek telsizi arasında konuşma sağlanabiliyor.İki taraflı yani.Anne mutfaktan bebeğin telsizine müzik dinletebilir,konuşabilir... araştırarak almıştık,iyiki de almışız.
kızlar bu da benim son halim normalde eklemeye çekinirim face e bile koymadım daha ama sizi çok seviyorum son halimi görün istedim
eşim çekti size yazarken
Goya ben de bir gun onceden hazirlik yaptim. Tum malzemelerimi aldim, soslarimi yaptim, zaten ev temizlenmistidip kose ama sonuc degismedi. Bu saat oldi hala kotuyum.. Bence yardim edecek biri yoksa sakkin kalkisma.. Ayakta durmak insani mahfediyo. Ama yine de sen bilirsin.. Canina yazik yaa bu erkekler ne dusuncesiz 8 aylik hamile kadinin evine yemekli misafir mi gelir
Canım eşin neden şimdi çağırmak istiyo bilmem 36. Haftadasın artık iyica ağırlaştın benım günüm vardı yarın onu bile annem alıcak gerçi benim evde bile olsaydı bişeyler yapıp getirecekti ama ona bile cesaret edemedim inanki kalbim sıkışıyo bi kaç gündür. Ben en son eşimin akadaşlarını 6. Ayda fılan almıştım onda bile eşime çok kızmışlardı ne gerek vardı hamile kadını yordun bunca yemekle uğraştı diye. Misafir olunca ne kadar birileri işini yapsada ortada dolanman bile yoruyo insanı
çok kısa zamnda bıttı temızlık dedim ama sankı hepsini ben yaptım uyuyup kaldım
canım çok çok çok şirin olmuş:) çok beğendim gule gule huzurlu sağlıklı gunlerde kullanın inşallah
eşine de ki:
hazır şeyler isteyelim dışardan temızlığıde bırlıkte yaparız onlar gelmeden
kabul edıyorsa çagır
kızlar yapıyoruz işlerimizi birr şekılde ama sonrası malum yatıp kalıoruz
bıde aman mıllet endişelenmesin diye onların yanında sesini çıkaramayıp sancın ağrında olsa işe devam etcen
öbur gun çekeceğin agrılardan kımsenın haberi olmayacak
zeynepcim çok tatlı çıkmışın
bizi yakın gormen çok hoşuma gitti
merhaba kıcçelerbebişlerinizin kiloları nasıl bizim bıcırık normal mi diye merak ediyorum
merhabalar
tam 34 haftada gittiğimde geçen çarşamba 2400 dü.doktor normal dedi. :))
33+1 de 2200 dedi benimkine de
Canım senin yaramaz bizi baya korkuttu ama çok şükür herşey yolundaymış annesi bunlar iice yaramazlaştı panik atak yapcaklar bizi)) Allahım saglıkla kucagımıza almayı nasip etsin inş :))
çok güzel olmuş iyi günlerde yatsın herşeyi harika olmuşİyi pazarlar kızlarr
bizim odamız bitti gibi ,perdelerimizde hafta içi gelicek onun dışında da oda süslemesi ve aksesuarları kaldı sadece
bakın bakalım nası olmuşş
Eki Görüntüle 566742 Eki Görüntüle 566743 Eki Görüntüle 566744 Eki Görüntüle 566745 Eki Görüntüle 566746 Eki Görüntüle 566747
teşekkür edrim canımMadamcocosh gözün aydın cnm cok sevindim bebeginin iyi olmaısna.maşallah kilosuda cok güzel.iyi bakmışsın ogluna :)
bizde seni çok seviyoruz tatlım aylardır herşeyimizi paylaştık burada çok tatlısınız,çok güzel çıkmışıızbenim de yarın arkadaşım gelecek ben de çok bir şey yapmayacağım ama gene bir kaç bir şey hazırlarım... sabah da doktor kontrolümüz var öyle işte, inşallah çok yorulmam
öyle tabi de ne bileyim hiç düşünmemiştim adam diyor ki "enfeksiyon..., koruyamayız..., ben harala gürele hazırlık yapıyorum misafir için ne düşüncesizlik
sağol canım öyle tabii önemli olan bebeğim, beğenmene çok sevindim yuvarlak tüllerden kurdele geçirip bağladık takıp çıkarması kolay olsun diye her seferinde yıkanacaklar ya... sen de yapabilirsin rewsimde pek gözükmüyor ama sürahinin de tülü var aynı mantıkla bağlanıyor üzerine bebeği de sıcak silikonla yapıştırdık aynı şekilde bardaklara nazar boncuğu da takacağız, öyle işte
sağol tatlım ne yapalım biz de dışarda falan ikram yaparız ben kimseyi göremeyeceğim herhalde çok yakınları maskeyle sokarlar belki bir de kolonyalarız milleti odaya almadan
eşim çekti size yazarken
teşekkür edrim canımHep aklımdaydın cnm ya hadi gözün aydın.Çok şükür iyi haberlerle döndün..Allahım kimseye yaşatmasın böle korkuları....
ben yanımda yatırmayı düşünmüyorum ..uzmanlar da yanınızda yatırmayın ,baştan beri ayrı odaya alıştırın diyorlar iki tane zaten ,onların odasında çekyatım var ben orda yatar kalkarım arada zorlanırsam diyorum ,biberon ısıtıcısı bence gerekli ,sürekli aynı ısıda biberonu tutacak bişey lazım ,diyelimki o an biberondan içmedi istemedi ,o süt soğuyacak ,sürekli ısıt soğut mu yapacağız ama belli ısıda durursa en azından istediği zaman doğru sıcaklıkta verebiliriz ,kaynat dök uğraş bana zor geliyor ,bi de iki bebeğe yetişmem zor olacak ..
pompa konusunda da ben dr browns cam şişe aldım ,sanırım her pompa direk cam şişeye uymuyr
bütün şişelere uyan bir model arıyorum direk biberonu takıp sağmak için ,seninki öylemi
eşimin iş yeri yakın, saat 1de aradı bugün, 1 saat sonra bir arkadaşla öğle yemeğine gelicez diye. kolay molay ne varsa pişir dedi. 1.5 saat sonra gelin dedim 3 çeşit yemek yaptım. 1 kişi için bile canım çıktı, karnım kasım kasım kasıldı, hızlı hızlı yapınca.
eşim bir daha toplu misafir işini söylerse sadece yemekler benden misafirlere hizmet, yemek öncesi ve sonrası temizlik senden diyeceğim. yemekleri de 2 güne yayarak yavaş yavaş yaparım artık.
ama cidden anlamıyor eşim ne kadar yorulduğumu, bu eve yeni taşındık yavaş yavaş yapıyorum işleri. çok yoruldum diyorum hala suyunu çayını ayağına bekliyor. vücudumun beni taşıyamadığını anlamıyorsun, ben 8 aylık hamileyim diyorum. bütün hamileler böyle mi diyor.eğer tamamen elden ayaktan düşersem, ya da çok feci kasııyorum doğurucam galiba dersem de beni azarlıyor, niye yapıyorsun kendini yoruyorsun, bana söyle ben yaparım diye. hayır suyunu bile benden istiyorsun ondan sonra laf. dengesiz
benim de yarın arkadaşım gelecek ben de çok bir şey yapmayacağım ama gene bir kaç bir şey hazırlarım... Sabah da doktor kontrolümüz var öyle işte, inşallah çok yorulmam
Sağol canım öyle tabii önemli olan bebeğim, beğenmene çok sevindim yuvarlak tüllerden kurdele geçirip bağladık takıp çıkarması kolay olsun diye her seferinde yıkanacaklar ya... Sen de yapabilirsin rewsimde pek gözükmüyor ama sürahinin de tülü var aynı mantıkla bağlanıyor üzerine bebeği de sıcak silikonla yapıştırdık aynı şekilde bardaklara nazar boncuğu da takacağız, öyle işte
Sağol tatlım ne yapalım biz de dışarda falan ikram yaparız ben kimseyi göremeyeceğim herhalde çok yakınları maskeyle sokarlar belki bir de kolonyalarız milleti odaya almadan
Kızlar bu da benim son halim normalde eklemeye çekinirim face e bile koymadım daha ama sizi çok seviyorum son halimi görün istedim
eşim çekti size yazarken
nerden anlatmaya başlıcam bilmiyorum. Dün eğer biraz ihmalkar olsaydım evde doğum yapıcaktım sanırım. Canlarım dün gece saat 12 gibi yattık. Saat 1,30a kadar nefes darlığndan uyuyamadım. Ellerimde, ayaklarımda, çenemde uyuşma başladı. Tansiyonum da düşünce artık korkmaya başladım ve eşimi uyandırdım. Biraz masaj yaptı. Baktık gecıcek gibi değil atladık her zamanki kontrollerimin yapıldığı hastaneye gittik. Bu arada kasılmalarım dvm ediyordu. Ordaki artık nasıl ifade edeceğimi bilemediğim kendlni bilmez doktor nst ye soktu, halbuki daha sabah girmiştim ve elimde sonucum vardı. Doğum sancılarım çıktı yine bana diyor ki bunun sancıları var, hemen hastaneye götürün. Ama hiç kontrol etmedi, servisk uzunluğuna falan bakmadı. Söylene söylene ağrılar, nefes darlığı içinde devlet hastanesine gittik. Orda da kadın doğumcu yok. Saat olmuş sabahın 4ü, güzel ülkemde doğum yapıcak hastane yok yoğun bakım ünitesi olan. Sonra başka bir özel hastaneye gittik. Allahıma şükürler olsun hemen müdahele ettiler. Serumlar, dil altı. Rahim kısalmış, yumuşamış, bebeğin başı rahimde, elle bile açılabilir dedi. Bu arada çatı muayenimi oldum. çatım kesinlikle normal doğum için uygunmuş. Bu arada o masaya yatırıyorlar. 3 parmağını vajinaya sokuyorlar ve biraz cevresini kontrol ediyorlar içinde. Ben hiç rahatsız olmadım, belki de o an sadece bebeğimi düşündüğüm için. Suyumda çok şükür bırsey olmadığı için bekleticekler 1 hafta daha. Hastanede bebeğime ciğer geliştirici iğnesini yaptılar, tekrar serumlar, haplar, idrar tahlili. Sonra doktor taburcu etti. Eğer kasılmalarım 5 dakıkada bire duserse ya da azıcık suyum bıle hemen doktora gıdıcem. Bır saattır evımdeyım, banyo yaptım, yemek yedım yatıyorum sımdı. En fazla 1,5 hafta durdurabılırız dedı. Allahın hıkmetı rabbım onu korusun. Yalnız normal dogumda masaya yattıgımda, ben cok heyecanlandım. Carpıntım yukseldı. Ebe ve doktor cok rahat dogum yaparsın, ama bu heyecanla olmaz dedı. Dunden berı ne cektım, ne panık yaptım. Eger doktora gıtsemeysedım, sancılarım yuzunden acılmam olucaktı, gerısını dusunmek bıle ıstemıyorum. Mutlaka en ufak bırseyde bu aylarda normaldır demeyın, gıdın doktora. Artık kasılmalardan vucudun uyusmaya baslamıs benım. Acı esıgımde yuksek oldugu ıcın dayanayım deseydım, belkı de evde dogum olucaktı ve bana yakın olan hıcbır hastane prameture dogum dıye almıyacaktı bızı. Dun geceden berı basıma gelenler bunlar ıste canlarım, cep telefonumdan yazıyorum yataktan kalkamadıgım ıcın. Aralarda bosluk koyamuyorum bu yuzden. Fazla mı uzun anlattım bılemedım, ama cok dertlesmeye ıhtıyacım vardı...
Canım ben ilk defa anne olucam, o yüzden bi hayli tecrübesizim. Cam şişeye uyma muhabbetini anlamadım:18:
O yüzden direk cam şişeye uyar mı uymaz mı bilmiyorum. Diğer konularda da haklı olabilirsin.
Ben sadece tecrübeli annelere sorup aldığım cevaplardan yola çıkarak yazmıştım.
Bi-iki ay yanımda yatırıcam ben, park yatak aldım. Her daim diğer odaya gidemem diyorum.
Ama kocam da işe gitcek ne yaparım bilmiyorum. Bebeğin odasında çekyatım var zaten. Bazı geceler orda kalırım heralde.
Bakalım zaman göstericek herşeyi.
Ben maliyet açısından şu ara göçtüğümüz için alamıycam o ısıtıcı vs yi.
Senin gücün varsa al tabi. Hele ki iki tane bebiş olcak başında. Zaman senin için daha da önemli olcak.
Umarım tecrübeli anneler aydınlatır canım seni.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?