2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
Kızlar! Ne misafiri 8 aylıkken Alah aşkına yaf! Kendinizi hiç mi düşünmüyosunuz? Ben sabahtan mutfakta yemek yapıp dönüp dolaşırken bile belim fena ağrıyo sonrasında, değil ki misafir ağırlamak. Gelen çok yakın dostlarım var bi tek. Onlar da beni kaldırmıyolar bile ayağa. Mutfağa gidip çay koykyuolar, tabakları hazırlıyolar. Tabi kendi getirdikleri mamalarla. Rahat bi arkadaşım gelmişti, ona da hadi kalk bakim sen yabancı diilsin koy çayı dedim kalktı yaptı.
Deli misiniz yahu bi de toplu misafir!
Rica ediyorum karnınızdakileri düşünüp azcık ferah geçirmeye bakın son ayınızı.
Mevlüt falan yaparsınız bebiş doğunca, ne bilim görmeye gelenler olur. O zaman ağırlayın istediğiniz gibi. Hatta 10 katlı pasta yapın isterseniz

delikiz1982
Ben ilk 6 ay yanımda yatıracağım için telsiz almadım canım, çok gerekli bulmuyorum. Biberon ısıtma işini de kaynar suyun içinde yapıcam, o pahalı şeylere para bayılamıcam, al al kuruduk valla.
Ama pompanın gerekiceği belli. O yüzden gittim aventin elektriklisini aldım, tekli. Çiftli çok pahalıydı alamıcaktım. Teklisini 180e aldım.

zeynepfaz!çok şekersin maşallah! sağ salim o minnoşunu alırsın inşallah kucağına.

Madamcocosh! Seni merak etmiştim canım, iyi haberlerle gelmene sevindim.

Son düzenleme:
İi pazarlar kızlar nasılsınız umarım herkes iidir biz kızımla iyiyiz çok şükür bugün eşim işe gitti bizimde kızımla annmlere gittik kahvaltıya kızıma kaşkol la şapka başladum bitirince gösteririm size inş :) biraz önce eve bıraktı babam beni dün akşam eşinle dışarı çıkamadık bugün çıkartıcam inş yarında nts ye gitcem annemle araba kullanmamı yasakladılar artık aslında bende çok kullanma taraftarı değildim ama yinede kullanıyodum kızlar ben geceleri hiç uyuyamıyorum artık dön dön sabahı sabah ediyorum bazen oturma odasına geliyorum olmadı odama gidiyorum ama yok uyuyamıyorum inanın gece olsun istemiyorum

oyy maşallah çok güzelsiniz :)

ben yanımda yatırmayı düşünmüyorum ..uzmanlar da yanınızda yatırmayın ,baştan beri ayrı odaya alıştırın diyorlar iki tane zaten ,onların odasında çekyatım var ben orda yatar kalkarım arada zorlanırsam diyorum ,biberon ısıtıcısı bence gerekli ,sürekli aynı ısıda biberonu tutacak bişey lazım ,diyelimki o an biberondan içmedi istemedi ,o süt soğuyacak ,sürekli ısıt soğut mu yapacağız ama belli ısıda durursa en azından istediği zaman doğru sıcaklıkta verebiliriz ,kaynat dök uğraş bana zor geliyor ,bi de iki bebeğe yetişmem zor olacak ..
pompa konusunda da ben dr browns cam şişe aldım ,sanırım her pompa direk cam şişeye uymuyr
bütün şişelere uyan bir model arıyorum direk biberonu takıp sağmak için ,seninki öylemi

tamam çok teşekkür ederim

eşimin iş yeri yakın, saat 1de aradı bugün, 1 saat sonra bir arkadaşla öğle yemeğine gelicez diye. kolay molay ne varsa pişir dedi. 1.5 saat sonra gelin dedim 3 çeşit yemek yaptım. 1 kişi için bile canım çıktı, karnım kasım kasım kasıldı, hızlı hızlı yapınca.

eşim bir daha toplu misafir işini söylerse sadece yemekler benden misafirlere hizmet, yemek öncesi ve sonrası temizlik senden diyeceğim. yemekleri de 2 güne yayarak yavaş yavaş yaparım artık.

ama cidden anlamıyor eşim ne kadar yorulduğumu, bu eve yeni taşındık yavaş yavaş yapıyorum işleri. çok yoruldum diyorum hala suyunu çayını ayağına bekliyor. vücudumun beni taşıyamadığını anlamıyorsun, ben 8 aylık hamileyim diyorum. bütün hamileler böyle mi diyor. eğer tamamen elden ayaktan düşersem, ya da çok feci kasııyorum doğurucam galiba dersem de beni azarlıyor, niye yapıyorsun kendini yoruyorsun, bana söyle ben yaparım diye. hayır suyunu bile benden istiyorsun ondan sonra laf. dengesiz

Canım senin yaramaz bizi baya korkuttu ama çok şükür herşey yolundaymış annesi bunlar iice yaramazlaştı panik atak yapcaklar bizi )) Allahım saglıkla kucagımıza almayı nasip etsin inş :))
teşekkür edrim canım
amin inş canım
çok güzel olmuş iyi günlerde yatsın herşeyi harika olmuş

Madamcocosh gözün aydın cnm cok sevindim bebeginin iyi olmaısna.maşallah kilosuda cok güzel.iyi bakmışsın ogluna :)
teşekkür edrim canım
evt dr öle dedi iyi beslenmiş paşa diyo :)
bizde seni çok seviyoruz tatlım aylardır herşeyimizi paylaştık burada çok tatlısınız,çok güzel çıkmışıız

Hep aklımdaydın cnm ya hadi gözün aydın.Çok şükür iyi haberlerle döndün..Allahım kimseye yaşatmasın böle korkuları....
teşekkür edrim canım
amin canım çok kötüydüm ogün rabbim tamammına erdirsin hepimizinkini inş.

zeynepciim harikasınız bebişinle kocaman olmuş senin de göbüşün

november82 oğluşunun odası çok tatlı olmuş eline sağlık bebişim

Canım ben ilk defa anne olucam, o yüzden bi hayli tecrübesizim. Cam şişeye uyma muhabbetini anlamadım:18:
O yüzden direk cam şişeye uyar mı uymaz mı bilmiyorum. Diğer konularda da haklı olabilirsin.
Ben sadece tecrübeli annelere sorup aldığım cevaplardan yola çıkarak yazmıştım.
Bi-iki ay yanımda yatırıcam ben, park yatak aldım. Her daim diğer odaya gidemem diyorum.
Ama kocam da işe gitcek ne yaparım bilmiyorum. Bebeğin odasında çekyatım var zaten. Bazı geceler orda kalırım heralde.
Bakalım zaman göstericek herşeyi.
Ben maliyet açısından şu ara göçtüğümüz için alamıycam o ısıtıcı vs yi.
Senin gücün varsa al tabi. Hele ki iki tane bebiş olcak başında. Zaman senin için daha da önemli olcak.
Umarım tecrübeli anneler aydınlatır canım seni.

november 82

canım odaya bayıldım çok soft çok tatlı olmuş, eşime de gösterdim o da beğendi, güle güle kullanın hepsini çok zevkli hepsi gerçekten...

Kızlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim kel halimle fotoğraf çektirmem diyordum ama karnım iyice büyüyünce gaza geldim fotoğrafa izin verdim sizinle de paylaşmak çok keyifli, neler paylaşmadık sizle aylardır, iyiki varsınız hep görüşürüz inşallah...

canım eşler pek anlamıyor hele biz ses çıkarmayıp fıldır fıldır dolanınca her şey normal sanıyorlar sen yorma kendini ağla biraz düşünemiyordur O söylemek lazım...

Nerden anlatmaya başlıcam bilmiyorum. Dün eğer biraz ihmalkar olsaydım evde doğum yapıcaktım sanırım. Canlarım dün gece saat 12 gibi yattık. Saat 1,30a kadar nefes darlığndan uyuyamadım. Ellerimde, ayaklarımda, çenemde uyuşma başladı. Tansiyonum da düşünce artık korkmaya başladım ve eşimi uyandırdım. Biraz masaj yaptı. Baktık gecıcek gibi değil atladık her zamanki kontrollerimin yapıldığı hastaneye gittik. Bu arada kasılmalarım dvm ediyordu. Ordaki artık nasıl ifade edeceğimi bilemediğim kendlni bilmez doktor NSt ye soktu, halbuki daha sabah girmiştim ve elimde sonucum vardı. Doğum sancılarım çıktı yine bana diyor ki bunun sancıları var, hemen hastaneye götürün. Ama hiç kontrol etmedi, servisk uzunluğuna falan bakmadı. Söylene söylene ağrılar, nefes darlığı içinde devlet hastanesine gittik. Orda da kadın doğumcu yok. Saat olmuş sabahın 4ü, güzel ülkemde doğum yapıcak hastane yok yoğun bakım ünitesi olan. Sonra başka bir özel hastaneye gittik. Allahıma şükürler olsun hemen müdahele ettiler. Serumlar, dil altı. Rahim kısalmış, yumuşamış, bebeğin başı rahimde, elle bile açılabilir dedi. Bu arada çatı muayenimi oldum. çatım kesinlikle normal doğum için uygunmuş. Bu arada o masaya yatırıyorlar. 3 parmağını vajinaya sokuyorlar ve biraz cevresini kontrol ediyorlar içinde. Ben hiç rahatsız olmadım, belki de o an sadece bebeğimi düşündüğüm için. Suyumda çok şükür bırsey olmadığı için bekleticekler 1 hafta daha. Hastanede bebeğime ciğer geliştirici iğnesini yaptılar, tekrar serumlar, haplar, idrar tahlili. Sonra doktor taburcu etti. Eğer kasılmalarım 5 dakıkada bire duserse ya da azıcık suyum bıle hemen doktora gıdıcem. Bır saattır evımdeyım, banyo yaptım, yemek yedım yatıyorum sımdı. En fazla 1,5 hafta durdurabılırız dedı. Allahın hıkmetı rabbım onu korusun. Yalnız normal dogumda masaya yattıgımda, ben cok heyecanlandım. Carpıntım yukseldı. Ebe ve doktor cok rahat dogum yaparsın, ama bu heyecanla olmaz dedı. Dunden berı ne cektım, ne panık yaptım. Eger doktora gıtsemeysedım, sancılarım yuzunden acılmam olucaktı, gerısını dusunmek bıle ıstemıyorum. Mutlaka en ufak bırseyde bu aylarda normaldır demeyın, gıdın doktora. Artık kasılmalardan vucudun uyusmaya baslamıs benım. Acı esıgımde yuksek oldugu ıcın dayanayım deseydım, belkı de evde dogum olucaktı ve bana yakın olan hıcbır hastane prameture dogum dıye almıyacaktı bızı. dun geceden berı basıma gelenler bunlar ıste canlarım, cep telefonumdan yazıyorum yataktan kalkamadıgım ıcın. Aralarda bosluk koyamuyorum bu yuzden. Fazla mı uzun anlattım bılemedım, ama cok dertlesmeye ıhtıyacım vardı...

maşallah canım valla süper görünüyorsun helal olsun resimden resmen pozitif enerji fışkırıyo :)))

canım çok geçmiş olsun anladık poyraz efendi ocağı beklemeyecek ama inşallah şöyle aralık ortasına sabreder canım sanada maşallah acı eşiğin gayet yüksekmiş inşalah bir avazda da hayırlısıyla doğurursun canım sen şimdi güzel güzel yat dinlen boşver evi filan sadece poyrazı düşün onunla konuş ki çok acele etmesin öpüyorum seni canım çok dikkat et kendine habersiz bırakma bizi

zeynepcim çok pozitif görünüyorsun.bu kadar güçlü oldugun için kendınle gurur duymalısın.allahın ıznıyle sen ve bebegın sağlıkla nıce yıllar gecıreceksınız.ve ona gururla anlatacagın bı hıkayen hep olacak.

BEN DE ilk deffa anne olacağım inş
eşler dayanamaz işte ben de onu düşnüyorum sonuçta yanımızda olursa ikimiz de yoruluruz daha zor olur en azından ben ayakatayken o dinlensin sonra da o beni dinlendirsin diyorum
o yüzden ben yalnız yatıracağım bebekleri
bir de baştan itibaren alıştırmak gerek okuduğum kitapta da öyle yazıyor nasıl alıştırırsan öyle gidiyormuş
teşekkür ederim yorumun için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…