- 12 Aralık 2010
- 8.367
- 5.409
- 248
Nerden anlatmaya başlıcam bilmiyorum. Dün eğer biraz ihmalkar olsaydım evde doğum yapıcaktım sanırım. Canlarım dün gece saat 12 gibi yattık. Saat 1,30a kadar nefes darlığndan uyuyamadım. Ellerimde, ayaklarımda, çenemde uyuşma başladı. Tansiyonum da düşünce artık korkmaya başladım ve eşimi uyandırdım. Biraz masaj yaptı. Baktık gecıcek gibi değil atladık her zamanki kontrollerimin yapıldığı hastaneye gittik. Bu arada kasılmalarım dvm ediyordu. Ordaki artık nasıl ifade edeceğimi bilemediğim kendlni bilmez doktor NSt ye soktu, halbuki daha sabah girmiştim ve elimde sonucum vardı. Doğum sancılarım çıktı yine bana diyor ki bunun sancıları var, hemen hastaneye götürün. Ama hiç kontrol etmedi, servisk uzunluğuna falan bakmadı. Söylene söylene ağrılar, nefes darlığı içinde devlet hastanesine gittik. Orda da kadın doğumcu yok. Saat olmuş sabahın 4ü, güzel ülkemde doğum yapıcak hastane yok yoğun bakım ünitesi olan. Sonra başka bir özel hastaneye gittik. Allahıma şükürler olsun hemen müdahele ettiler. Serumlar, dil altı. Rahim kısalmış, yumuşamış, bebeğin başı rahimde, elle bile açılabilir dedi. Bu arada çatı muayenimi oldum. çatım kesinlikle normal doğum için uygunmuş. Bu arada o masaya yatırıyorlar. 3 parmağını vajinaya sokuyorlar ve biraz cevresini kontrol ediyorlar içinde. Ben hiç rahatsız olmadım, belki de o an sadece bebeğimi düşündüğüm için. Suyumda çok şükür bırsey olmadığı için bekleticekler 1 hafta daha. Hastanede bebeğime ciğer geliştirici iğnesini yaptılar, tekrar serumlar, haplar, idrar tahlili. Sonra doktor taburcu etti. Eğer kasılmalarım 5 dakıkada bire duserse ya da azıcık suyum bıle hemen doktora gıdıcem. Bır saattır evımdeyım, banyo yaptım, yemek yedım yatıyorum sımdı. En fazla 1,5 hafta durdurabılırız dedı. Allahın hıkmetı rabbım onu korusun. Yalnız normal dogumda masaya yattıgımda, ben cok heyecanlandım. Carpıntım yukseldı. Ebe ve doktor cok rahat dogum yaparsın, ama bu heyecanla olmaz dedı. Dunden berı ne cektım, ne panık yaptım. Eger doktora gıtsemeysedım, sancılarım yuzunden acılmam olucaktı, gerısını dusunmek bıle ıstemıyorum. Mutlaka en ufak bırseyde bu aylarda normaldır demeyın, gıdın doktora. Artık kasılmalardan vucudun uyusmaya baslamıs benım. Acı esıgımde yuksek oldugu ıcın dayanayım deseydım, belkı de evde dogum olucaktı ve bana yakın olan hıcbır hastane prameture dogum dıye almıyacaktı bızı. dun geceden berı basıma gelenler bunlar ıste canlarım, cep telefonumdan yazıyorum yataktan kalkamadıgım ıcın. Aralarda bosluk koyamuyorum bu yuzden. Fazla mı uzun anlattım bılemedım, ama cok dertlesmeye ıhtıyacım vardı...
gögüs uclarımız süt doldugu için çatlıyor canım daha bebek emmeye başlayınca daha çok çatlıcak
dr krem falan veriyo ama bende hiç biri işe yaramamıştı
tek çaresi var ve her zaman kullandım hiç zararıda yok
yedigimiz tahin varya onun üzerine yag birikiyo o yagı alıp sürünce anam pamuk gibi oluyo ne çatlak ne acı bebek emmeye başlayınca da yumuşacık oluyo hiç acı çekmiyosunuz
dogumumuza az kaldı artık 2-3 günde bir sürün üzerini gögüs pedi ile kapatın
sonra açın silin tekrar sürün
tavsiye edrim ben yapıyorum şuan
karın çatlaklarınada acı ama gerçek hiçbir çaresi yok
dünyanın yagını sürdüm ilkde çatlayınca çatlıyo yapacak bişi yok
ama iyi haberimde var bebek dogunca o çatlaklar 1 yıl içinde toplanıyo
süreyi uzun tutdum çünkü belli olmuyo benimki 3 ayda toplanmıştı eltiminki 9 ayda toplandı
eski göbiş gibi olmasadaçirkin görünümü gidiyo
oyy cnm benim yaabenim de yarın arkadaşım gelecek ben de çok bir şey yapmayacağım ama gene bir kaç bir şey hazırlarım... sabah da doktor kontrolümüz var öyle işte, inşallah çok yorulmam
öyle tabi de ne bileyim hiç düşünmemiştim adam diyor ki "enfeksiyon..., koruyamayız..., ben harala gürele hazırlık yapıyorum misafir için ne düşüncesizlik
sağol canım öyle tabii önemli olan bebeğim, beğenmene çok sevindim yuvarlak tüllerden kurdele geçirip bağladık takıp çıkarması kolay olsun diye her seferinde yıkanacaklar ya... sen de yapabilirsin rewsimde pek gözükmüyor ama sürahinin de tülü var aynı mantıkla bağlanıyor üzerine bebeği de sıcak silikonla yapıştırdık aynı şekilde bardaklara nazar boncuğu da takacağız, öyle işte
sağol tatlım ne yapalım biz de dışarda falan ikram yaparız ben kimseyi göremeyeceğim herhalde çok yakınları maskeyle sokarlar belki bir de kolonyalarız milleti odaya almadan
kızlar bu da benim son halim normalde eklemeye çekinirim face e bile koymadım daha ama sizi çok seviyorum son halimi görün istedim
Eki Görüntüle 566799 Eki Görüntüle 566801
eşim çekti size yazarken
cnm ben mustela aldım ama daha kullanmadım.fakat mustelanınçatlak kremini ve göğüs ucu kremini alırken eczacı kadın göğüs kenarları için eşantiyon verdi 2 tüp..1 tüpü yeni bitti 2ye başladım hatta ay o kenarlarındaki kaşıntılar geçiverdi sağolsun kadın..pürüzsüz oldular bideben de 11 kilo aldım, ama sadece göbeğim var bir de kollarım şişti, zayıf bir yüzüm vardı yanaklarım şişti o kadar
yani 11 kiloyu nereye aldım bilmiyorum :)))
memiş ucu kremi olarak ne kullanıyosunuz? Ben almadım ya
Nerden anlatmaya başlıcam bilmiyorum. Dün eğer biraz ihmalkar olsaydım evde doğum yapıcaktım sanırım. Canlarım dün gece saat 12 gibi yattık. Saat 1,30a kadar nefes darlığndan uyuyamadım. Ellerimde, ayaklarımda, çenemde uyuşma başladı. Tansiyonum da düşünce artık korkmaya başladım ve eşimi uyandırdım. Biraz masaj yaptı. Baktık gecıcek gibi değil atladık her zamanki kontrollerimin yapıldığı hastaneye gittik. Bu arada kasılmalarım dvm ediyordu. Ordaki artık nasıl ifade edeceğimi bilemediğim kendlni bilmez doktor NSt ye soktu, halbuki daha sabah girmiştim ve elimde sonucum vardı. Doğum sancılarım çıktı yine bana diyor ki bunun sancıları var, hemen hastaneye götürün. Ama hiç kontrol etmedi, servisk uzunluğuna falan bakmadı. Söylene söylene ağrılar, nefes darlığı içinde devlet hastanesine gittik. Orda da kadın doğumcu yok. Saat olmuş sabahın 4ü, güzel ülkemde doğum yapıcak hastane yok yoğun bakım ünitesi olan. Sonra başka bir özel hastaneye gittik. Allahıma şükürler olsun hemen müdahele ettiler. Serumlar, dil altı. Rahim kısalmış, yumuşamış, bebeğin başı rahimde, elle bile açılabilir dedi. Bu arada çatı muayenimi oldum. çatım kesinlikle normal doğum için uygunmuş. Bu arada o masaya yatırıyorlar. 3 parmağını vajinaya sokuyorlar ve biraz cevresini kontrol ediyorlar içinde. Ben hiç rahatsız olmadım, belki de o an sadece bebeğimi düşündüğüm için. Suyumda çok şükür bırsey olmadığı için bekleticekler 1 hafta daha. Hastanede bebeğime ciğer geliştirici iğnesini yaptılar, tekrar serumlar, haplar, idrar tahlili. Sonra doktor taburcu etti. Eğer kasılmalarım 5 dakıkada bire duserse ya da azıcık suyum bıle hemen doktora gıdıcem. Bır saattır evımdeyım, banyo yaptım, yemek yedım yatıyorum sımdı. En fazla 1,5 hafta durdurabılırız dedı. Allahın hıkmetı rabbım onu korusun. Yalnız normal dogumda masaya yattıgımda, ben cok heyecanlandım. Carpıntım yukseldı. Ebe ve doktor cok rahat dogum yaparsın, ama bu heyecanla olmaz dedı. Dunden berı ne cektım, ne panık yaptım. Eger doktora gıtsemeysedım, sancılarım yuzunden acılmam olucaktı, gerısını dusunmek bıle ıstemıyorum. Mutlaka en ufak bırseyde bu aylarda normaldır demeyın, gıdın doktora. Artık kasılmalardan vucudun uyusmaya baslamıs benım. Acı esıgımde yuksek oldugu ıcın dayanayım deseydım, belkı de evde dogum olucaktı ve bana yakın olan hıcbır hastane prameture dogum dıye almıyacaktı bızı. dun geceden berı basıma gelenler bunlar ıste canlarım, cep telefonumdan yazıyorum yataktan kalkamadıgım ıcın. Aralarda bosluk koyamuyorum bu yuzden. Fazla mı uzun anlattım bılemedım, ama cok dertlesmeye ıhtıyacım vardı...
kızlar dün son eksiklerimizide aldık demiştim yorgunluktan resim koyamamıştım
HASTANE İÇİN ALDIĞIM GECELİKLER VE TACIM ;
Eki Görüntüle 567049 Eki Görüntüle 567050 Eki Görüntüle 567057
OĞLUŞUMUN KİRLİ SEPETİ VE MEVLÜT TAKIMI
Eki Görüntüle 567058 Eki Görüntüle 567056 Eki Görüntüle 567055
MEVLÜTTE GİYİCEĞİM PAPİLERİMVE KENDİM YAPTIĞIM LOHUSA TACIM ( EL EMEĞİ GÖZ NURU )
Eki Görüntüle 567054 Eki Görüntüle 567053 Eki Görüntüle 567052 Eki Görüntüle 567051
BU ARADA LOHUSA ŞERBETİ TAKIMLARIMI KENDİM YAPMAYA KARAR VERDİM,YAPINCA PAYLAŞIRIM CANLAR
kızlar melone hala yok gelmedi çok merak ettim bende, nası yapsakta haber alsak aklıma bişede gelmio,
Tontirik sende msn vardı orda bazı kişisel bilgilerini paylaşmış olabilirmi acaba profil bilgilerinde tlf filan:26: sanmam ama bir karıştırsana yinede vardır belki bişiler
Aynen canim bende cok merak ettim melone yi bide demet ablayi ida bayadir yok topikte ins iyilerdir .. Canim bu arada benim islaklik sanki altima kaciriyomusum gibi :26: bekliyorum bakalim bidaha olcakmi diye ins olmaz uykumda gelmedi dahaiyice paranoyak oldum ben hayirlisiyla zamaninda dogum yapsaydik
şimdi netten ona bakıyorddum ,1 ay öncesinden başlayın diyor ,ben lansinoh aldım ,e bebekte 10 ml 21 tlydi ...
(minnacık zaten yarısı boş oluyor bunların )
mother care de indirim vardı lansinoh 40 ml 23 tl ye falan aldım ..
ama lanomast ıda öneriyorlar ,ben hiç duymadığım için lansinoh almıştım ama ,ihmal etme derim ben ...
kanayanlar ,çatlayan arkadaşlarım olunca ,o acıyı yaşamak istemem doğrusu...
bende de sadece göbüş var ama o da çok büyük değil ,yüzüm tombişleşti benim de eşim hep böyle kal sadece göbeğin insin yüzün çok güzelleşti diyor
yüzden kilo alıp veriyorum o yüzden çok zayıf olunca yüzüm çöküyor benim de eşim de istemyor hiç öyle
ben lansinoh aldım ama kullanmadım ,erken doğuma yol açabiliyormuş göğüs kremleri ,daha sonra kullanacağım ne olur ne olmaz
cnm ben mustela aldım ama daha kullanmadım.fakat mustelanınçatlak kremini ve göğüs ucu kremini alırken eczacı kadın göğüs kenarları için eşantiyon verdi 2 tüp..1 tüpü yeni bitti 2ye başladım hatta ay o kenarlarındaki kaşıntılar geçiverdi sağolsun kadın..pürüzsüz oldular bideumarım göğüs ucu kremide iyidir.kullanmaya başlıyımmıki bende artık göğüs ucu için olanı:44:
cnm bende aynı şikayetlerle uyanıyorum hep akşamda hafif adet sancı gibi adetim oldu ama dün çok gezdik eşimle ondan sanırım:44: bide benim terlemelerim var yaa..menapoza girmiş gibiyim anlamadım,boyun ve göğüs kısmımda ter ile uyanıyorum..ev sıcak geliyor sanırım bilemedim:44: öptüm seniCanım benim neler yaşamışsın öyle ya...
Sakin olmaya çalış olur mu? Dua et bol bol Rabbim'e...
Allah yardımcımız olsun canım benim...
---
Zeynepfaz bebişinle sen çok güzel görünüyorsunuz maşallah
Allah'ım kucaklarımıza sapasağlam almayı nasip etsin...
---
Reputable
ben kendi evimin yemeğini zor yapıyorum. Allah yardımcın olsun...
---
Aslı
Güle güle kullanın canım aldıklarınızı çok güzeller...
---
Evet melone ve demet ablaya ulaşabilen biri varsa bize de haber versin kızlar...
---
Merhaba ben hortladım yine
Midem bulanıyor ve uyuyamıyorum + adet sancısı gibi sancıyla uyandım.
Her seferinde diyorum aha bu sefer doğuruyorum diye ama geçiyor
Bugün doktora gitmeyi düşünüyorum bakıyım kızım ne alemde.
Hadi hepinize mutlu, hayırlı, sağlıklı, huzurlu günler kızlar
tatlım hepimizin memişler maymun memesi gibi kahverengi korkmasabah sabah ben de hortladım fesleğen :))
aslınd eminönüne gittiğimide orda da bir dükkanda kampanyası vardı ama gerek duymamıştım almaya
ben bilmiyordum emzirme döneminde böyle bir sorunun yaşandıgını
ewt ya benim de yüzüm inmesin böyle kalsın istiyorum
zayıflarsam vücudumdan değil direkt yüzümden gider benim hep
hiç hoşlaşmam bu durumdan. Bir kilo versem insanlar "ayy ne kadar zayıflamışsıııınn" der hemen ben de sinir olurum
eczaneye gittiğimde bakıcam artık ya mustela alırım ya da lansinoh
o kaşıntılar beni bezdirdi zaten, sanki yara varmış gibi kaşınıyor uçları ve etrafı
çatlak oluşacak diye kaşınıyor galiba diyordum ama çatlak falan da yok çok şükür
benim göğüs uçlarım kapkara oldu bi de ya
emzirme bitene kadar böyle mi kalcak onu merak ediyorum
Çok beğendim tatlım yaa güle güle giyin inşallah tacın da harika olmuş hamarat seniiiiikızlar dün son eksiklerimizide aldık demiştim yorgunluktan resim koyamamıştım
HASTANE İÇİN ALDIĞIM GECELİKLER VE TACIM ;
Eki Görüntüle 567049 Eki Görüntüle 567050 Eki Görüntüle 567057
OĞLUŞUMUN KİRLİ SEPETİ VE MEVLÜT TAKIMI
Eki Görüntüle 567058 Eki Görüntüle 567056 Eki Görüntüle 567055
MEVLÜTTE GİYİCEĞİM PAPİLERİMVE KENDİM YAPTIĞIM MEVLÜT TAKICAĞIM TACIM ( EL EMEĞİ GÖZ NURU )
Eki Görüntüle 567054 Eki Görüntüle 567053 Eki Görüntüle 567052 Eki Görüntüle 567051
BU ARADA LOHUSA ŞERBETİ TAKIMLARIMI KENDİM YAPMAYA KARAR VERDİM,YAPINCA PAYLAŞIRIM CANLAR
Ben de çok merak ediyom ya tontirik en son ona msn den msj atmıştı ama cevap gelmemiştikızlar melone hala yok gelmedi çok merak ettim bende, nası yapsakta haber alsak aklıma bişede gelmio,
Tontirik sende msn vardı orda bazı kişisel bilgilerini paylaşmış olabilirmi acaba profil bilgilerinde tlf filan:26: sanmam ama bir karıştırsana yinede vardır belki bişiler
Uykusuzluk artık yaşam tarzımız oldu canım doğumdan sonra da emzirirken uyumayızGünaydın kızlar benim bu uykusuzluk nolcak bilmiyorum gece 2 de yattım 7 de uyandım tabi uyudugum süre içinde 30 kere uyandım yer değiştirdim nese az kaldı dayancaz sonrada bizîm cadı uyutur inşbugün nts var inş güzel geçer hepinizi öptüm kendinize iyi bakın kızlar
canım geçmiş olsun Rabbim hakkında hayırlısını versinNerden anlatmaya başlıcam bilmiyorum. Dün eğer biraz ihmalkar olsaydım evde doğum yapıcaktım sanırım. Canlarım dün gece saat 12 gibi yattık. Saat 1,30a kadar nefes darlığndan uyuyamadım. Ellerimde, ayaklarımda, çenemde uyuşma başladı. Tansiyonum da düşünce artık korkmaya başladım ve eşimi uyandırdım. Biraz masaj yaptı. Baktık gecıcek gibi değil atladık her zamanki kontrollerimin yapıldığı hastaneye gittik. Bu arada kasılmalarım dvm ediyordu. Ordaki artık nasıl ifade edeceğimi bilemediğim kendlni bilmez doktor NSt ye soktu, halbuki daha sabah girmiştim ve elimde sonucum vardı. Doğum sancılarım çıktı yine bana diyor ki bunun sancıları var, hemen hastaneye götürün. Ama hiç kontrol etmedi, servisk uzunluğuna falan bakmadı. Söylene söylene ağrılar, nefes darlığı içinde devlet hastanesine gittik. Orda da kadın doğumcu yok. Saat olmuş sabahın 4ü, güzel ülkemde doğum yapıcak hastane yok yoğun bakım ünitesi olan. Sonra başka bir özel hastaneye gittik. Allahıma şükürler olsun hemen müdahele ettiler. Serumlar, dil altı. Rahim kısalmış, yumuşamış, bebeğin başı rahimde, elle bile açılabilir dedi. Bu arada çatı muayenimi oldum. çatım kesinlikle normal doğum için uygunmuş. Bu arada o masaya yatırıyorlar. 3 parmağını vajinaya sokuyorlar ve biraz cevresini kontrol ediyorlar içinde. Ben hiç rahatsız olmadım, belki de o an sadece bebeğimi düşündüğüm için. Suyumda çok şükür bırsey olmadığı için bekleticekler 1 hafta daha. Hastanede bebeğime ciğer geliştirici iğnesini yaptılar, tekrar serumlar, haplar, idrar tahlili. Sonra doktor taburcu etti. Eğer kasılmalarım 5 dakıkada bire duserse ya da azıcık suyum bıle hemen doktora gıdıcem. Bır saattır evımdeyım, banyo yaptım, yemek yedım yatıyorum sımdı. En fazla 1,5 hafta durdurabılırız dedı. Allahın hıkmetı rabbım onu korusun. Yalnız normal dogumda masaya yattıgımda, ben cok heyecanlandım. Carpıntım yukseldı. Ebe ve doktor cok rahat dogum yaparsın, ama bu heyecanla olmaz dedı. Dunden berı ne cektım, ne panık yaptım. Eger doktora gıtsemeysedım, sancılarım yuzunden acılmam olucaktı, gerısını dusunmek bıle ıstemıyorum. Mutlaka en ufak bırseyde bu aylarda normaldır demeyın, gıdın doktora. Artık kasılmalardan vucudun uyusmaya baslamıs benım. Acı esıgımde yuksek oldugu ıcın dayanayım deseydım, belkı de evde dogum olucaktı ve bana yakın olan hıcbır hastane prameture dogum dıye almıyacaktı bızı. dun geceden berı basıma gelenler bunlar ıste canlarım, cep telefonumdan yazıyorum yataktan kalkamadıgım ıcın. Aralarda bosluk koyamuyorum bu yuzden. Fazla mı uzun anlattım bılemedım, ama cok dertlesmeye ıhtıyacım vardı...
şekerim hepsi çok güzel olmuş güzel günlerde kullanın inşİyi pazarlar kızlarr
bizim odamız bitti gibi ,perdelerimizde hafta içi gelicek onun dışında da oda süslemesi ve aksesuarları kaldı sadece
bakın bakalım nası olmuşş
Eki Görüntüle 566742 Eki Görüntüle 566743 Eki Görüntüle 566744 Eki Görüntüle 566745 Eki Görüntüle 566746 Eki Görüntüle 566747
canım bebişin de sen de çok iyisiniz maşallahbenim de yarın arkadaşım gelecek ben de çok bir şey yapmayacağım ama gene bir kaç bir şey hazırlarım... sabah da doktor kontrolümüz var öyle işte, inşallah çok yorulmam
öyle tabi de ne bileyim hiç düşünmemiştim adam diyor ki "enfeksiyon..., koruyamayız..., ben harala gürele hazırlık yapıyorum misafir için ne düşüncesizlik
sağol canım öyle tabii önemli olan bebeğim, beğenmene çok sevindim yuvarlak tüllerden kurdele geçirip bağladık takıp çıkarması kolay olsun diye her seferinde yıkanacaklar ya... sen de yapabilirsin rewsimde pek gözükmüyor ama sürahinin de tülü var aynı mantıkla bağlanıyor üzerine bebeği de sıcak silikonla yapıştırdık aynı şekilde bardaklara nazar boncuğu da takacağız, öyle işte
sağol tatlım ne yapalım biz de dışarda falan ikram yaparız ben kimseyi göremeyeceğim herhalde çok yakınları maskeyle sokarlar belki bir de kolonyalarız milleti odaya almadan
kızlar bu da benim son halim normalde eklemeye çekinirim face e bile koymadım daha ama sizi çok seviyorum son halimi görün istedim
Eki Görüntüle 566799 Eki Görüntüle 566801
eşim çekti size yazarken
geçmiş olsun canım maşallah size hep güzel haberler alırsın inşselam kızlar gece gece topige geldim,uyku gitti
beni merak edip mesaj yollayan arkadaşlara çok çok teşekkür edrim
dün akşam endişden,korkudan uyuyamadım bugünde mutlluluktan
şükürler olsun ogluşum çok iyimiş
korku ve endşemi anlatamam
rabbim hiç birimize yaşatmasın
kızlar inanın okadar korktumki
bişey oldu sandım ,sabahı sabah ettim
dua ettim öyle
ama rabbime bin şükür hiç bişey yokmuş
sabah erkenden kalktım dr gittik
ultrasona aldı hemen
beyefendi uyuyomuş
bebekler anne karnında hiç uyanmadan ve hareket etmeden 20 saat uyurmuş
oglum artık dönmüş kafası görünmüyo dedi dr
yigidin malı orta da hesabı totosunu açmış dönmüş bize hayret edrsiniz
dogum kanalına girmiş bebegim
suyu fazla dedi bu yüzdende haareket etmemiş olabilir dedi
kilosu 2551 gr mış
kilodan sıkışmış olabilir dedi
herşeyimiz çok güzel maşallah
5 haftamız kalmış 18 ocak gibi alırım dedi
eger sorun çıkarsa erkende alabilirim dedi
hayırlısı artık
nts ye baglandım herşeyim normal artık 15 günde gidicem nts için
allahım hayırlısı ile kucaklarımıza almayı nasip etsin
işte böle kızlar sabahı bekleyemedim şimdi haber vereyim dedim
gündüzde giremedim dr sonra anneme gittim oradanda akşam gezmesine gittik
şükürler olsun rabbbime iyiz ya
şu 5 haftam daha geçseydi inş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?