kızlar bu da benim son halim normalde eklemeye çekinirim face e bile koymadım daha ama sizi çok seviyorum son halimi görün istedim
Eki Görüntüle 566799 Eki Görüntüle 566801
eşim çekti size yazarken
Nerden anlatmaya başlıcam bilmiyorum. Dün eğer biraz ihmalkar olsaydım evde doğum yapıcaktım sanırım. Canlarım dün gece saat 12 gibi yattık. Saat 1,30a kadar nefes darlığndan uyuyamadım. Ellerimde, ayaklarımda, çenemde uyuşma başladı. Tansiyonum da düşünce artık korkmaya başladım ve eşimi uyandırdım. Biraz masaj yaptı. Baktık gecıcek gibi değil atladık her zamanki kontrollerimin yapıldığı hastaneye gittik. Bu arada kasılmalarım dvm ediyordu. Ordaki artık nasıl ifade edeceğimi bilemediğim kendlni bilmez doktor NSt ye soktu, halbuki daha sabah girmiştim ve elimde sonucum vardı. Doğum sancılarım çıktı yine bana diyor ki bunun sancıları var, hemen hastaneye götürün. Ama hiç kontrol etmedi, servisk uzunluğuna falan bakmadı. Söylene söylene ağrılar, nefes darlığı içinde devlet hastanesine gittik. Orda da kadın doğumcu yok. Saat olmuş sabahın 4ü, güzel ülkemde doğum yapıcak hastane yok yoğun bakım ünitesi olan. Sonra başka bir özel hastaneye gittik. Allahıma şükürler olsun hemen müdahele ettiler. Serumlar, dil altı. Rahim kısalmış, yumuşamış, bebeğin başı rahimde, elle bile açılabilir dedi. Bu arada çatı muayenimi oldum. çatım kesinlikle normal doğum için uygunmuş. Bu arada o masaya yatırıyorlar. 3 parmağını vajinaya sokuyorlar ve biraz cevresini kontrol ediyorlar içinde. Ben hiç rahatsız olmadım, belki de o an sadece bebeğimi düşündüğüm için. Suyumda çok şükür bırsey olmadığı için bekleticekler 1 hafta daha. Hastanede bebeğime ciğer geliştirici iğnesini yaptılar, tekrar serumlar, haplar, idrar tahlili. Sonra doktor taburcu etti. Eğer kasılmalarım 5 dakıkada bire duserse ya da azıcık suyum bıle hemen doktora gıdıcem. Bır saattır evımdeyım, banyo yaptım, yemek yedım yatıyorum sımdı. En fazla 1,5 hafta durdurabılırız dedı. Allahın hıkmetı rabbım onu korusun. Yalnız normal dogumda masaya yattıgımda, ben cok heyecanlandım. Carpıntım yukseldı. Ebe ve doktor cok rahat dogum yaparsın, ama bu heyecanla olmaz dedı. Dunden berı ne cektım, ne panık yaptım. Eger doktora gıtsemeysedım, sancılarım yuzunden acılmam olucaktı, gerısını dusunmek bıle ıstemıyorum. Mutlaka en ufak bırseyde bu aylarda normaldır demeyın, gıdın doktora. Artık kasılmalardan vucudun uyusmaya baslamıs benım. Acı esıgımde yuksek oldugu ıcın dayanayım deseydım, belkı de evde dogum olucaktı ve bana yakın olan hıcbır hastane prameture dogum dıye almıyacaktı bızı. dun geceden berı basıma gelenler bunlar ıste canlarım, cep telefonumdan yazıyorum yataktan kalkamadıgım ıcın. Aralarda bosluk koyamuyorum bu yuzden. Fazla mı uzun anlattım bılemedım, ama cok dertlesmeye ıhtıyacım vardı...
kızlar dün son eksiklerimizide aldık demiştim yorgunluktan resim koyamamıştım
HASTANE İÇİN ALDIĞIM GECELİKLER VE TACIM ;
Eki Görüntüle 567049 Eki Görüntüle 567050 Eki Görüntüle 567057
OĞLUŞUMUN KİRLİ SEPETİ VE MEVLÜT TAKIMI
Eki Görüntüle 567058 Eki Görüntüle 567056 Eki Görüntüle 567055
MEVLÜTTE GİYİCEĞİM PAPİLERİMVE KENDİM YAPTIĞIM MEVLÜT TAKICAĞIM TACIM ( EL EMEĞİ GÖZ NURU )
Eki Görüntüle 567054 Eki Görüntüle 567053 Eki Görüntüle 567052 Eki Görüntüle 567051
BU ARADA LOHUSA ŞERBETİ TAKIMLARIMI KENDİM YAPMAYA KARAR VERDİM,YAPINCA PAYLAŞIRIM CANLAR
kızlar bişi sorucam bilgisi olanlar yardımcı olabilrmi
benim maaşım ssk ya tam ödenmiyor elden alıyoruz bi kısmını
yani netimi brüt olarak ödüyorlar ssk ya dolayısıyla şimdi izne ayrılınca ssk dan alıcaz ya paramızı
zaten ssk da kesinti oluyor bi de düşük gösterildiği için düşük alıcam
elden aldığım kısma bişey yapılabilir mi?
yani işyerimin onu verme zorunluluğu var mı? yani maaşımın 1/3 ümü alamıcam gibi görünüyor.
canım bazı vücutlar çatlak çabuk oluyo durdugu yerde bile çatlıyo,benim vücud tipimgeçmiş olsun canım. çok yakında kavuşacaksın bebeğine sağlıcakla inşallah
tahin yağı çok yapış yapış olmuyor mu? denemek istiyorum bunu.
gebeliğin 3. ayından beri göbeğimi özel yağla yağladığım halde çatır çatır çatladım. nasıl moralim bozuk anlatamam. bekliyordum çatlak ama bu kadar derin ve geniş olmazlar diye tahmin ediyordum
çok güzel olmuş iyi günlerde kullan herşey çok güzel olmuşkızlar dün son eksiklerimizide aldık demiştim yorgunluktan resim koyamamıştım
MEVLÜTTE GİYİCEĞİM PAPİLERİMVE KENDİM YAPTIĞIM MEVLÜT TAKICAĞIM TACIM ( EL EMEĞİ GÖZ NURU )
Eki Görüntüle 567054 Eki Görüntüle 567053 Eki Görüntüle 567052 Eki Görüntüle 567051
BU ARADA LOHUSA ŞERBETİ TAKIMLARIMI KENDİM YAPMAYA KARAR VERDİM,YAPINCA PAYLAŞIRIM CANLAR
canım bazı vücutlar çatlak çabuk oluyo durdugu yerde bile çatlıyo,benim vücud tipimmesela
ne kremler almıştım kakao yagı,portakal yagı,vazelin,nivea,sebamed,organik yaglar
hepsini kullandım neler sürüyodum her gün her an yag tarlası gibi sürsür
hiç bir faydası olmadı.
bende senin gibiydim hep böle kalıcak zannettim ,aman allahım
kurumuş toprak çatlarya aynen öle her her tarafım çatlamış
ve hiç geçmicek zannediyodum
çok afedersiniz eşimin karşına çıkamam bir daha :78:
25 kilo almıştım ,kollarım,baldırlarımın arka kısmı ,göbek zaten o biçim tamamen çatlamıştıve bir parmak kadr açıktı
geçmez zannettim
ama bir baktım bir kaç ay sonra toplanmaya başladı
kollarım ve baldırlarım tamamen geçti.göbek eski halini almasada o parmak kadar açıklıklar girmiş
birde kıpkırmızı oluyolar onlar kendi rengini almaya başladı
yani canım geçiyo takama kafana
ben de çok takardım
bunları yazıyorum moralini bozmak için deyil sadece ikinci bebegim oldugu ve rahat oldugum için seni rahatlatmak için yazıyorum.
tahin yagına gelince uclarına sürdügümüz için bir üzerine gögüs pedi koyuyoruz emiyo
okadar yapış yapış olmuyo
ben çok rahatlamıştım özelliklede bebek emmeye başlayınca hiç acı hissetmedim
tavsiya ediyorum deneyin
çok güzel olmuş iyi günlerde kullan herşey çok güzel olmuş
bak sana komik bi olayımızı anlatayımbenim vücutta aynı öyle, durup dururken çatlarergenlikten kalma çatlaklarım var. bi göbekte yoktu o da oldu şimdi.
Günaydın kızlar :)
haftasonu bir rüzgar gibi geçti gitti :) cumartesi evdeydim öyle takıldım kafama göre :)
pazar günü de yeni evlenen arkadaşa ev ziyaretine gidicektik bütün kızlar orada toplanıcaktık kzıkareşimle beraber gittik
hediyeler süsler pasta çok güzel bi sofra amanınn bana sürpriz baby shower partisi organize etmiş kardeşim
arkadaşlarım da yardım etmişler ve katılımda bulunmuşalr sağolsunlar çok güzl cici hedıyeler aldım muhabbet ettık resım çekindik
çok güzeldi kızkardeşim bi sepet düzenlemiş şaştım kaldım tüm bebek kozmetik ihtiyaçları var içinde tırnak makasından şampuana
saç fırçasına kadar oyuncaga tokaya kadar hersey :) ve kendisi topalramış süslemiş diğer kzılar da bebişe bodyler bana gömlek
bebek bakım malzemeleri almsıalrdı gene :) gelenlere dagıtmak içinde kardeşim el havlularını lolipop gibi paketlemiş ehehe :)
onalrı dağıttık çok güzeldi :) sofranın fotosunu çekmemişiz unutmusuz pastamızı da unutuyoduk nerdeyse hatta biraz bozulduktan
sonra farkedip çektik :)
bunlarda sepetin içindekiler geri koyarken sığıştıramadım bi kısmı dışarda kaldı
ayyy ne güzel süpriz yapmışlar ayşecim yaabayıldım valla..
iyigünlerde kaullansın fıstık kızın inş.
beni hiç nst ye almadılar.13 ocak sat tarihi.şu an 34+1 deyim ama hiç nst ye girmedim.
bak sana komik bi olayımızı anlatayım
kızıma hamileyim duşa gireyim dedim
birde benim kızımda 7 ay karnım hiç çıkmadı 7 ay sonra hoooop bi çıktı docaman
bonyada takıntılıyım ya alt kısmı hiç görmüyorum üst kısımda bakıyorum pırıl pırıl ay dede gibi bembeyaz oh oh maşallah hiç çatlamamış diyorum kendi kendime
banyoda ayna vardı şu alt kısma bakayım ne var ne yok dedim
gözüm kollarıma takıldı abbowwwwkoluma bi baktı kendimden korktum yemin edrim
sonra göbegime bir baktın abowwwwww nasıl bir çıglık attımsa eşim koşarak geldi yanıma
''ne oldu neoldu ''''diye
bendeki ifadeye bak
''''KARNIM ÇATLADIIIIIIIIIIII '''
EŞİM NE NERDE HANİ DİYO
şaşkınlıktan yerde bebe arıyomuş,karnım çatladı deyince göbegim patladı bebek için çıktı zannetmiş o telaşla
gülermisin aglarmısın
tabi sonra biz bakakerken baldırlarımıda fark ettik
ama takma kafana geçiçektir
Nerden anlatmaya başlıcam bilmiyorum. Dün eğer biraz ihmalkar olsaydım evde doğum yapıcaktım sanırım. Canlarım dün gece saat 12 gibi yattık. Saat 1,30a kadar nefes darlığndan uyuyamadım. Ellerimde, ayaklarımda, çenemde uyuşma başladı. Tansiyonum da düşünce artık korkmaya başladım ve eşimi uyandırdım. Biraz masaj yaptı. Baktık gecıcek gibi değil atladık her zamanki kontrollerimin yapıldığı hastaneye gittik. Bu arada kasılmalarım dvm ediyordu. Ordaki artık nasıl ifade edeceğimi bilemediğim kendlni bilmez doktor NSt ye soktu, halbuki daha sabah girmiştim ve elimde sonucum vardı. Doğum sancılarım çıktı yine bana diyor ki bunun sancıları var, hemen hastaneye götürün. Ama hiç kontrol etmedi, servisk uzunluğuna falan bakmadı. Söylene söylene ağrılar, nefes darlığı içinde devlet hastanesine gittik. Orda da kadın doğumcu yok. Saat olmuş sabahın 4ü, güzel ülkemde doğum yapıcak hastane yok yoğun bakım ünitesi olan. Sonra başka bir özel hastaneye gittik. Allahıma şükürler olsun hemen müdahele ettiler. Serumlar, dil altı. Rahim kısalmış, yumuşamış, bebeğin başı rahimde, elle bile açılabilir dedi. Bu arada çatı muayenimi oldum. çatım kesinlikle normal doğum için uygunmuş. Bu arada o masaya yatırıyorlar. 3 parmağını vajinaya sokuyorlar ve biraz cevresini kontrol ediyorlar içinde. Ben hiç rahatsız olmadım, belki de o an sadece bebeğimi düşündüğüm için. Suyumda çok şükür bırsey olmadığı için bekleticekler 1 hafta daha. Hastanede bebeğime ciğer geliştirici iğnesini yaptılar, tekrar serumlar, haplar, idrar tahlili. Sonra doktor taburcu etti. Eğer kasılmalarım 5 dakıkada bire duserse ya da azıcık suyum bıle hemen doktora gıdıcem. Bır saattır evımdeyım, banyo yaptım, yemek yedım yatıyorum sımdı. En fazla 1,5 hafta durdurabılırız dedı. Allahın hıkmetı rabbım onu korusun. Yalnız normal dogumda masaya yattıgımda, ben cok heyecanlandım. Carpıntım yukseldı. Ebe ve doktor cok rahat dogum yaparsın, ama bu heyecanla olmaz dedı. Dunden berı ne cektım, ne panık yaptım. Eger doktora gıtsemeysedım, sancılarım yuzunden acılmam olucaktı, gerısını dusunmek bıle ıstemıyorum. Mutlaka en ufak bırseyde bu aylarda normaldır demeyın, gıdın doktora. Artık kasılmalardan vucudun uyusmaya baslamıs benım. Acı esıgımde yuksek oldugu ıcın dayanayım deseydım, belkı de evde dogum olucaktı ve bana yakın olan hıcbır hastane prameture dogum dıye almıyacaktı bızı. dun geceden berı basıma gelenler bunlar ıste canlarım, cep telefonumdan yazıyorum yataktan kalkamadıgım ıcın. Aralarda bosluk koyamuyorum bu yuzden. Fazla mı uzun anlattım bılemedım, ama cok dertlesmeye ıhtıyacım vardı...
beni hiç nst ye almadılar.13 ocak sat tarihi.şu an 34+1 deyim ama hiç nst ye girmedim.
ohh ne güzel olmuş sana da değişiklik olmuştur cicilerinizi çok beğendimGünaydın kızlar :)
haftasonu bir rüzgar gibi geçti gitti :) cumartesi evdeydim öyle takıldım kafama göre :)
pazar günü de yeni evlenen arkadaşa ev ziyaretine gidicektik bütün kızlar orada toplanıcaktık kzıkareşimle beraber gittik
hediyeler süsler pasta çok güzel bi sofra amanınn bana sürpriz baby shower partisi organize etmiş kardeşim
arkadaşlarım da yardım etmişler ve katılımda bulunmuşalr sağolsunlar çok güzl cici hedıyeler aldım muhabbet ettık resım çekindik
çok güzeldi kızkardeşim bi sepet düzenlemiş şaştım kaldım tüm bebek kozmetik ihtiyaçları var içinde tırnak makasından şampuana
saç fırçasına kadar oyuncaga tokaya kadar hersey :) ve kendisi topalramış süslemiş diğer kzılar da bebişe bodyler bana gömlek
bebek bakım malzemeleri almsıalrdı gene :) gelenlere dagıtmak içinde kardeşim el havlularını lolipop gibi paketlemiş ehehe :)
onalrı dağıttık çok güzeldi :) sofranın fotosunu çekmemişiz unutmusuz pastamızı da unutuyoduk nerdeyse hatta biraz bozulduktan
bunlarda sepetin içindekiler geri koyarken sığıştıramadım bi kısmı dışarda kaldı
bak sana komik bi olayımızı anlatayım
kızıma hamileyim duşa gireyim dedim
birde benim kızımda 7 ay karnım hiç çıkmadı 7 ay sonra hoooop bi çıktı docaman
bonyada takıntılıyım ya alt kısmı hiç görmüyorum üst kısımda bakıyorum pırıl pırıl ay dede gibi bembeyaz oh oh maşallah hiç çatlamamış diyorum kendi kendime
banyoda ayna vardı şu alt kısma bakayım ne var ne yok dedim
gözüm kollarıma takıldı abbowwwwkoluma bi baktı kendimden korktum yemin edrim
sonra göbegime bir baktın abowwwwww nasıl bir çıglık attımsa eşim koşarak geldi yanıma
''ne oldu neoldu ''''diye
bendeki ifadeye bak
''''KARNIM ÇATLADIIIIIIIIIIII '''
EŞİM NE NERDE HANİ DİYO
şaşkınlıktan yerde bebe arıyomuş,karnım çatladı deyince göbegim patladı bebek için çıktı zannetmiş o telaşla
gülermisin aglarmısın
tabi sonra biz bakakerken baldırlarımıda fark ettik
ama takma kafana geçiçektir
kızlar dün son eksiklerimizide aldık demiştim yorgunluktan resim koyamamıştım
Günaydın kızlar :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?