Canım cumartesi gecesi ve pazar günü hastanelerdeydik. Kasılmalarım vardı, ilaçlar, iğneler, serumlar kasılmaları durdurmaya çalıştılar. Dün akşam taburcu oldum. Rahim ağzım kısalmış ve çok yumuşamış. Çok az açılmam var, ama suyum iyi olduğu için eve gönderdiler. 1,5 hafta daha bekler dediler en fazla. Rahim kısalmış ve çok yumuşadığı için. Yine de rabbim bilir. Durumlar bu canım.
Kızlarrr, bugun doktora gıttım 3 ocak anlamıstım 13 ocakmış dogum.34 bitmiş 35 e girmişim bebegin kilo 2500 boy 46 cm suyu bol. Ama doktor maşşallah demesine ragmen kafama takıldı. Kafası maşşallah iri dedi. Ben nasıl yani dedim. Dediki standartlar içinde iri dedi yinede kafama takılldı kilosu boyu nasıl? Hepinizi öpüyorum.
ara ara yazılarınızı okuyorum ben.siz de tam bebeklerinizin kafalarıyla ilgili konuşuyormuşsunuz.sizlerinkinin aksine benimkinin kafası küçük.şuan 32+0 haftalık hamileyim.bugün doktora gittim.ultrasonda bdp si 74.9 30w+1d)çıktı.fl va ac si normal.kilosuda 1875 çıktı. ama bpd si yani baş çevresi 2 hafta geriden geliyor.benim durumumda olan var mı?eve gelince fark ettim sonuçları.devlet hastanesine gidiyorum.çok da konuşmuyor zaten doktor.korktum şimdi ben de(
Nerden anlatmaya başlıcam bilmiyorum. Dün eğer biraz ihmalkar olsaydım evde doğum yapıcaktım sanırım. Canlarım dün gece saat 12 gibi yattık. Saat 1,30a kadar nefes darlığndan uyuyamadım. Ellerimde, ayaklarımda, çenemde uyuşma başladı. Tansiyonum da düşünce artık korkmaya başladım ve eşimi uyandırdım. Biraz masaj yaptı. Baktık gecıcek gibi değil atladık her zamanki kontrollerimin yapıldığı hastaneye gittik. Bu arada kasılmalarım dvm ediyordu. Ordaki artık nasıl ifade edeceğimi bilemediğim kendlni bilmez doktor NSt ye soktu, halbuki daha sabah girmiştim ve elimde sonucum vardı. Doğum sancılarım çıktı yine bana diyor ki bunun sancıları var, hemen hastaneye götürün. Ama hiç kontrol etmedi, servisk uzunluğuna falan bakmadı. Söylene söylene ağrılar, nefes darlığı içinde devlet hastanesine gittik. Orda da kadın doğumcu yok. Saat olmuş sabahın 4ü, güzel ülkemde doğum yapıcak hastane yok yoğun bakım ünitesi olan. Sonra başka bir özel hastaneye gittik. Allahıma şükürler olsun hemen müdahele ettiler. Serumlar, dil altı. Rahim kısalmış, yumuşamış, bebeğin başı rahimde, elle bile açılabilir dedi. Bu arada çatı muayenimi oldum. çatım kesinlikle normal doğum için uygunmuş. Bu arada o masaya yatırıyorlar. 3 parmağını vajinaya sokuyorlar ve biraz cevresini kontrol ediyorlar içinde. Ben hiç rahatsız olmadım, belki de o an sadece bebeğimi düşündüğüm için. Suyumda çok şükür bırsey olmadığı için bekleticekler 1 hafta daha. Hastanede bebeğime ciğer geliştirici iğnesini yaptılar, tekrar serumlar, haplar, idrar tahlili. Sonra doktor taburcu etti. Eğer kasılmalarım 5 dakıkada bire duserse ya da azıcık suyum bıle hemen doktora gıdıcem. Bır saattır evımdeyım, banyo yaptım, yemek yedım yatıyorum sımdı. En fazla 1,5 hafta durdurabılırız dedı. Allahın hıkmetı rabbım onu korusun. Yalnız normal dogumda masaya yattıgımda, ben cok heyecanlandım. Carpıntım yukseldı. Ebe ve doktor cok rahat dogum yaparsın, ama bu heyecanla olmaz dedı. Dunden berı ne cektım, ne panık yaptım. Eger doktora gıtsemeysedım, sancılarım yuzunden acılmam olucaktı, gerısını dusunmek bıle ıstemıyorum. Mutlaka en ufak bırseyde bu aylarda normaldır demeyın, gıdın doktora. Artık kasılmalardan vucudun uyusmaya baslamıs benım. Acı esıgımde yuksek oldugu ıcın dayanayım deseydım, belkı de evde dogum olucaktı ve bana yakın olan hıcbır hastane prameture dogum dıye almıyacaktı bızı. dun geceden berı basıma gelenler bunlar ıste canlarım, cep telefonumdan yazıyorum yataktan kalkamadıgım ıcın. Aralarda bosluk koyamuyorum bu yuzden. Fazla mı uzun anlattım bılemedım, ama cok dertlesmeye ıhtıyacım vardı...
He bir de güler miyiz, ağlar mıyız bilmiyorum. Biz şu an gülüyoruz eşimle bu duruma. Biliyorsunuz ki ben hastane çantalarımı hazırlamıştım. Herşeyim hazırdı. En son 2 gün önce hastabezimi de koymuştum çantama ve evden çıkarken o panikle çantalarımı almayı unuttukAyşe'nin telefon numarası var bende. Kızı arayıp "durumum bu, dua edin canım, kızlara haber ver lütfen" bile diyemedim.
Panik insana neler yaptırıyor....
Ayşecim sen de böyle bi kardeşe sahip olduğun için çok şanslısın değerini bil, hem onun, hem de arkadaşlarının!
Çok tatlı şeyler, güle güle kullanın.
kızlar bişi sorucam bilgisi olanlar yardımcı olabilrmi
benim maaşım ssk ya tam ödenmiyor elden alıyoruz bi kısmını
yani netimi brüt olarak ödüyorlar ssk ya dolayısıyla şimdi izne ayrılınca ssk dan alıcaz ya paramızı
zaten ssk da kesinti oluyor bi de düşük gösterildiği için düşük alıcam
elden aldığım kısma bişey yapılabilir mi?
yani işyerimin onu verme zorunluluğu var mı? yani maaşımın 1/3 ümü alamıcam gibi görünüyor.
november82 oğluşunun odası çık güzel olmuş canım..güle güle kullan iyi günlerde..özellikle halısını çok beğendim..
asliirfan aldıklarını güle güle kullan canım iyi günlerde..tacın harika olmuş, ellerine sağlık..
zeynepfaz bizde seni çok seviyoruz canım..maşallah sana:))))))
madamcocosh senden ve bebeğinden iyi haberler aldığımıza sevindim canım..
Btlkubra Ailen haklı canım bu saatten sonra araba kullanmak senin için zararlı canım..dikkat et kendine
Milsacım çok zor bir gece geçirmişsin..geçmiş olsun canım..güzelce istirahat et..galiba POyraz bebek erkenden katılacak aramıza..
Ayşecim hediyelerini güle güle kullan canım..ne güzel sürpriz olmuş sana..
milsa:Öncelikle gece yarısı hastaneye giden arkadaşım çok geçmiş olsun diyorum (
aslı irfan bebeğin ciçişşşerine ,ne bayıldım
madamcocoş yazfğın helva için çok teşekkürler ederim ,umarım unutmam ,aklımın bi kenarında dururda,ihtiyacım olduğunda memişlere süreriz ..
ay-she el havlularına bayıldım bacım ya ..onları mevlüt için mi hazırrladın ,şeker di,çikolataydı birde havlu çok fazla olmaz mı ?ama gül şeklinde katlamana bayıldım ya..
çok güzel olmuş vallahi ,şaştım kaldım ,nerden biliyorsunuz böyle şeyleri ya..bu ne maharet anacım yaa....
ben o havludan 10 tanecik alsamda ,kafama gre gelenlere versem nasıl olur :))))
ben o küçük poşetleri bile nerden alınıyor bilmmiyorum ,elalem alıp ,sarıp birde tahta şeye geçirmişte haberim yok yaw
ben pazardan bu gidişimde 10 tane alsam ,yine gittiğimde 10 tane :)))20 tane yeterde artar bile :)tanesi 2 tlden olsa ,offf hesap yapmaktan kafam şeyetti
Ayşecim ne güzel bir süpriz olmuş ellerine sağlık kardeşinin ve arkadaşlarının güle güle kullansın miniğin hepsini
benim yerime de aranıyor şu an biri.. görüşmeler devam ediyor.. benimki de dolmaz öle diyolar
ayy maşallahhepsi de cook güzeller canım.. hediyelerini güzel günlerde kullanmak nasip olsun inşallah..
arkadaşlarına bayıldım valla, ne güzel düşünmüşler..
kardeşine de bravo, güzel organizasyon yapmış.. bu dönemde böylesine ilgiye ihtiyacımız var di mi, cok iyi geliyor gerçekten..
o sıkıntılar bende de çok oluyor ve havaların da çok etkisi var...zaten mide yanması bile tek başına depresyon sebebi aslında!
çıkarırken 2. kez aynı yolu tahriş etmiştir asit, inşallah briaz rahatlamışsındır ama şimdi yani çıkardıktan sonra.
ekmek ye birkaç lokma ve gavisconu da içmeye çalış canım hemşehriiim suratını da asmayasın heebebişini düşün ve biraz müzik dinle mesela...
sağol canım ya..işler bitti ama bende bittim resmen..resimdeki beşik güzel canım bende beğendim..ben kızıma oda hazırladım, odasında beşiği var..ben sepet tarzı birşey istiyorum gündüz oturma odasına gece yatak odasına alabileceğim tarz..
sizin için karlı alışveriş olur canım..yatak bedavaya gelmiş olur..
hangi mothercareden aldığını öğrenebilirmiyim? ölçülerini biliyormusun? ayın sonuna kadar demişsin kasım ayı mı aralık ayı mı canım?
teşekkür edrim canım
işte şimdi acı yokda yarın bebek emmeye başlayınca canımız çok acıyo çatlıyo falan çektigi için sütü
ama 2-3 günde bir sürerseniz doguma kadar dogumdan sonrada hergün sürersiniz bi sıkıntımız olmaz inş.
susam yagı kullanılabilirmi bilmiyorum
ama bu tahin üstüne çıkan yagı hem dogal
ilaç deyil bebek emerkende agzına ilaçmı gidecek acılıkmı gidecek diye düşünmüyoruz
bizde ordan aldık beşiğimizi geldi çok beğendim bende.ama bize çok az hediye çeki verdiler senin hesaplı oluyomuş baya güle güle kullanın canım
Yazan, geçmiş olsun diyen, dua eden herkesten Allah razı olsun.
Alıntı yapıp, sayfaları doldurmayayım diye tek tek alıntı yapmadım. Herkesin güzel dileklerini okudum. Çok teşekkür ediyorum yorumlarınız için.
Gece doktoru aramadın mı diye soran arkadaşlarım. Ne yazık ki ulaşamadık ve halbuki gece doktorun hastaneye gelmesi durumunda 400 TL gibi bir fark ödüyorsunuz. Ona rağmen hanımefendiye ulaşamadık. Ve cidden hastaneyede, doktora da güvenimi kaybettim. En zor anımda ne hastanemden, ne de doktorumdan fayda göremedim.
Bu saatten sonra doktor ve hastane değiştirdim. Yenibosnada İstanbul Hospital a gidicem artık ve inanılmaz ilgililer. Üstelik yetişkin ve bebek için yoğun bakım üniteleri mevcut. Hepsi öyle güzel ilgilendiler ki, ebeler doktorlar saat başı yanımdalardı. Ben doğumhanedeyken doğumu başlamış bir hasta geldi ve ebe yanıma gelip, sen şimdi onu görüp, sesini duyup panik yapma sakin ol canım diye gelip bir de beni teselli etmeye çalıştılar.
Ben gece o kadar perişandım ki, hastabakıcılar NST için 2 saatte 1 doğumhaneye çıkartırken, saçlarımı okşuyorlardı.
Allah hepsinden bin kere razı olsun.
He bir de güler miyiz, ağlar mıyız bilmiyorum. Biz şu an gülüyoruz eşimle bu duruma. Biliyorsunuz ki ben hastane çantalarımı hazırlamıştım. Herşeyim hazırdı. En son 2 gün önce hastabezimi de koymuştum çantama ve evden çıkarken o panikle çantalarımı almayı unuttukAyşe'nin telefon numarası var bende. Kızı arayıp "durumum bu, dua edin canım, kızlara haber ver lütfen" bile diyemedim.
Kızlarrr, bugun doktora gıttım 3 ocak anlamıstım 13 ocakmış dogum.34 bitmiş 35 e girmişim bebegin kilo 2500 boy 46 cm suyu bol. Ama doktor maşşallah demesine ragmen kafama takıldı. Kafası maşşallah iri dedi. Ben nasıl yani dedim. Dediki standartlar içinde iri dedi yinede kafama takılldı kilosu boyu nasıl? Hepinizi öpüyorum.
ara ara yazılarınızı okuyorum ben.siz de tam bebeklerinizin kafalarıyla ilgili konuşuyormuşsunuz.sizlerinkinin aksine benimkinin kafası küçük.şuan 32+0 haftalık hamileyim.bugün doktora gittim.ultrasonda bdp si 74.9 30w+1d)çıktı.fl va ac si normal.kilosuda 1875 çıktı. ama bpd si yani baş çevresi 2 hafta geriden geliyor.benim durumumda olan var mı?eve gelince fark ettim sonuçları.devlet hastanesine gidiyorum.çok da konuşmuyor zaten doktor.korktum şimdi ben de(
canım telefonumun msj sesi çaldı ben de uzanıyodum kasılmam vardı ay dedim sonra bakarım hareket edemıycem
şimdi....sonra aklıma geldın dedim ki ayy milsa hastanede flnsa mesaj attıysa du bakim dedim maç skorlarıymış
sağol canım :) aa bilmez miyimmm :)
sabah cevap yazmıstımm
sağol canım :)
papatyacım onları baby shower da dagıtmak uzere hazırlamıs kardeşim bu ayrı 40 mevlüdü ayrı :)
sağol canım
ayy bırı alınsın gelmıcme gerı koşarak uzaklaşcam burdan eheueheu
sağol canım ıns kullanmakta nasib olur evett hepsi çok iyiler :)
cnm gecmişte yazdıgını göremedim ama gecmiş olsun korkma belki bekler benim daha 28+3te basladı açılmam kanama falan oldu ama nidilat kullandım şuan hala bekliyoruz hala karnımdabelki oğluşunda bekler biraz daha günüyle doğar ama şimdiden sonra doğsalar bile o kadar korkluacak bişi olmuyomuş galiba.. ciğerlerinin gelişimi 35.haftada tamamlanıyormuş hele bide 2 kg gectiyseniz korkma cnm ama stres cok önemli sakın stres yapma hiç kalkmadan yat hep Allah yardımcınız olsun cnm
Yazan, geçmiş olsun diyen, dua eden herkesten Allah razı olsun.
Alıntı yapıp, sayfaları doldurmayayım diye tek tek alıntı yapmadım. Herkesin güzel dileklerini okudum. Çok teşekkür ediyorum yorumlarınız için.
Gece doktoru aramadın mı diye soran arkadaşlarım. Ne yazık ki ulaşamadık ve halbuki gece doktorun hastaneye gelmesi durumunda 400 TL gibi bir fark ödüyorsunuz. Ona rağmen hanımefendiye ulaşamadık. Ve cidden hastaneyede, doktora da güvenimi kaybettim. En zor anımda ne hastanemden, ne de doktorumdan fayda göremedim.
Bu saatten sonra doktor ve hastane değiştirdim. Yenibosnada İstanbul Hospital a gidicem artık ve inanılmaz ilgililer. Üstelik yetişkin ve bebek için yoğun bakım üniteleri mevcut. Hepsi öyle güzel ilgilendiler ki, ebeler doktorlar saat başı yanımdalardı. Ben doğumhanedeyken doğumu başlamış bir hasta geldi ve ebe yanıma gelip, sen şimdi onu görüp, sesini duyup panik yapma sakin ol canım diye gelip bir de beni teselli etmeye çalıştılar.
Ben gece o kadar perişandım ki, hastabakıcılar NST için 2 saatte 1 doğumhaneye çıkartırken, saçlarımı okşuyorlardı.
Allah hepsinden bin kere razı olsun.
park yataklardan eşim hoşlanmıyor canım..bambu tarzı birşeyler düşünüyoruz..ben küçük portatif sepetli birşey düşünüyorum..kayınvalidem üst katta oturuyor hani sepeti alıp çıkabileceğim birşey istiyorum canım..bakalım hayırlısıkısa süre kullanacaksan, yine park yatakların kücükleri vardı mothercarede hem de 150 tl falandı.. indirmdeymiş.. tekerlekli de oluyor onlar, odadan odaya taşıması kolay.. tekerleği olmasa bile cok rahat taşınabilirler..
cnm gecmişte yazdıgını göremedim ama gecmiş olsun korkma belki bekler benim daha 28+3te basladı açılmam kanama falan oldu ama nidilat kullandım şuan hala bekliyoruz hala karnımdabelki oğluşunda bekler biraz daha günüyle doğar ama şimdiden sonra doğsalar bile o kadar korkluacak bişi olmuyomuş galiba.. ciğerlerinin gelişimi 35.haftada tamamlanıyormuş hele bide 2 kg gectiyseniz korkma cnm ama stres cok önemli sakın stres yapma hiç kalkmadan yat hep Allah yardımcınız olsun cnm
Senınde ne zormuş cnm.
Senınde ne zormuş cnm. Kaç haftadır neler çekiyormuşşunuz.
Ciğer geliştirici iğnem de yapıldı. İnşallah bundan sonra hepimiz için hayırlısı olur canım. Sana da çok geçmiş olsun...
ilaca başlamadılar mı ben 1 ay nidilat kullandım yeni bıraktım o rahatlatıyordu kasılmaları
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?