2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353

hadi gözün aydın canım evine yuvana kavuşmuşsun çok şükür inşallah vakti geldiğinde kızınıda sağasalim kavuşursun mutluluğun ikşye katlanır güzel haberlerini bekliyoruz canım kendine ve bebişine dikkat et

Delikız bu arada bebişlerine aldıkların çok şeker ya çok begendim ikiz oluncada ayrı bi güzelmiş ya böle çift çift:) Hastane çıkışlarına da bayıldımmmm..Allah güzel günlerde giydirmeyi kullanmayı nasip etsin. cnm

günaydın kızlar. ben cok sık giremiyorum. belki daha önce konuşmuşsunuzdur. gecelik pijama olayını naptınız? ben 1 gecelik, 1 loğusa pijaması birde mormal pijama takımı alayım diyorum siz ne düşünüyorsunuz?bugün almayı düşünüyorum. cevap verirseniz sevinirim

günaydın canım çok gecmıs olsun hava birden soğudu yaa dikkat et

bunalrı ben de düşünüyorum ara ara ister istemez ama Allah korusun bakıp büyütmeyi nasib etsin inşallah

amiinn ecmaşn :)

canım neye dikkat edeyım şaşırıdm dr bol su ıc dedı ıcıyorum magnezyumu ciçiyorum zaten iş güç

yapmıyorum toto büyütüyom hala da bebıs sancı yapıo yaranılmıo valla

yok zaten annem bu cts önumuzdekı cts cıkalım dedı dun ben de sonrakı cts cıkalım dedim karıısklık oldu :)

eh bu sancılar olcak yavas yavas ciddi doğum sancısı ldugunu sanmıyorum zira belirtiler onu gösterıyo bence tabii

doktorum cahrıdı zaten bebısmın yumurtalıkına bakıcak kontrol etmem laızm dedi o sebeple gidicem :)

gecmisin hepsini okuyamıyorum aysecim göz gezdiriyorum sadece o yüzden cogunu atlıyorum yazılanların
insallah güzel haberleri gelir merakla bekliyorum keske telefon numarasını alsaydık aklıma gelmedi hic

anladım canım yaa bend e adresı var ama cebını almamısım hedıye yollarken napim :S akılsız kafam

canım yok korkmuyorum ya daha var doğmasına belli ben yazıyorum ki ilerleyişi değişimi göreyim kaynak olsun

çünkü bakıyorum millet doğurmuş ama insna bi ayrıntı yazar arkadaşım herkes sancısız pıt die doğurmsu sankı

yürüyüş yapmıyorum pek canım yürürüsemde iş yerinini içinde dediğin gibi dinlenerek kısa kısa yürüyorum napim

zorlamak istemıyorum kendımı :) peşrmebe için dr cagırdı bebısın yumurtalıgına bakıcak ya o sebeple...

ay ben bu kız doğurdu mu acaba diyodum maşallah canım sizeee daha da dursun ınsallah en hayırlı en doğru

zamanda çısın dıaşrı yavrucak çok yaramazlık yapı zaten ıcerde ehehe :) canım sende yorma kendını evdeım dıe

dinlen gene sımdıye durduysa devamlı dınlendıgın dıkkat ettiğin icıın bence :)

aslında bana kargo yollarken yazmıs olması lazım ama kargo kagıdını attıgım icin malesef
yürüyüs dogumda kolaylık saglar diyorlar bende yürümeye calısıyorum zorlamadan ama iki adımda bir oturmak icap ediyor o yüzden odanın icinde sadece yürüyorum :))
yaa deme ayse öyle anlatıyorlarya acısız agrısız daha bir güven geliyor normal dogum icin bana :)

merhaba bende 2 tane lohusa gecelik takımı aldım birde lohusa pijama takımı aldım..

Evet canim benim kiz dayanamadi suyu azalmis iice yarin sabah sezaryene gircem ins dua et sende :))
RABBİM yardımcın olsun inş. ,sağ salim gir çık ,evladın da sağ salim doğsun inş.
ZEYNEPFAZ Canım dualrımız seninle..
DELİKIZ Aldıkalrını bebişin güle gle kullansın inş.
teşekkür ederim
bence yiğit emir daha güzel ,benim de koymayı düşündüğüm isimlerdendi yiğit ..
umarım yiğit bir delikanlı olur adı gibi.

anladım ..seninkiler baştan berimi böyleler ..
benimkiler gayet güzel gidiyor valla en son gittiğimde 30+0 dım iki haftada biri 250 diğeri 300 gram almıştı ,benimkiler baştan beri tek bebek gibi kilo alıyor ,hatta oğlan 10 gün önde gidiyor ,aslında bebekler asıl kiloyu 30 dan sonra alıyor biliyormusun ,nette mesela şöyle bir ortalama hesaplama şekli var

30 .haftanın bitimi 1400 (benim için 30 kasım bu tarih )
31 .haftanın bitimi 1650
32 .haftanın bitimi 1780
33 .haftanın bitimi 2000
34 .haftanın bitimi 2200
35 .haftanın bitimi 2490
36 .haftanın bitimi 2700
37 .haftanın bitimi 2850
.....

yani önümüzdeki haftalarda bazı haftalar 250 bazı haftlar 200 gram alıyorlar ..

sorma az kaldı artık son uykulu günlerimiz

evet ayşe miyom alıyorlar ama miyomun durumuna bağlı ,bazen sonra ayrı da alabiliyorlar çünkü fazla kanama yapabiliyor
zaten O RH - im ,kanamam olursa kan da zor bulunur
sen bu kasılmalarla dışarı çıkarsan daha kötü olmazmı iice yorarsın kendini
geçmiş olsun ..
valla ben de grip olmamak için depoluyorum meyveyi ,akşam ıhlamur kaynattım ,akşam içtik eşimle 2 şer bardak ,sabah kahvaltıda içtim ,gün boyu da içerim ,önlemimi alayım da bi grip olursam daha kalkamam valla çok korkuyorum ..

teşekkür ederim
neler düşünmüşsün sen öyle
aman kocalar bizi düşünsün
hep niye biz onları düşünüyoruz ki ,bizimkini de bana bişey olacak korkusu sardı baştan beri ,en ufak ah etsem uyanıyor geceleri ,hatta geçen gece miyom ağrısından ah ettim bi baktım eşimin gözleri açık bana bakıyor burun burunayız,korktum birden öyle görünce ,ne oldu aşkım iyimisin bişeyinmi var diye hemen açmış gözlerini,yaaa dedim abartma yok bişey korkuttun beni
sana bişey olacak diye korktum diyor
heh dedim içinden kork tabi ben mi korkayım sen kork tabi
çok teşekkür ederim
ay sorma mağazalrda dert anlatmak zor oluyor
hep aynı replik
şuna bakabilirmiyim?
tabi efendim ,kız mı erkek mi ?
hem kız hem erkek ?
bi duraksama ..
ha ikizmiiiiiiiiiii?
evet ..
ayyy ne güzel hem kız hem erkek ..

tüm mağazalarda bu repliği yaşadık
amin inş. hepimiz sağlıkla sıhhatle yavrularımızı kucağımıza alırız..

Herkese günaydın ,ankarada sabah yağmur ve karla karışık yağmur vardı valla şaştım kaldım ,hava soğuk ,sağlık ocağına gidecektim dışarı çıkmaya cesaret edemedim ..
üşütür hasta olurum diye korkuyorum ..
sabah kahvaltıdan sonra tekrar uyudum uyandım ,duşa girip rahatlayayım diyorum ,evdeyim bugün yani, hava açmadı beni

ay canım dualarım seninle..inş oğlun ayın 19.bekler..hakkında hayırlısı olsun..

evet erkek için mehmet çınar ,kız için elif büşra diyoruz ,erkek baştan beri kesin de kız değişebilir belki

ay benim kızıma adaş geliyor:)))))))))))))

hem nasıl soğudu kız birden bire..resmen kış geldi artık..gece yer yerinden oynayacak zannettim o kadar fırtına vardı ki..ama ben nedense hiç üşümüyorum..hala incecik bluzlarla geziyorum..evim desen buzhane, doğalgaz da yakmıyorum..yanıyorum anam ne yapayım..oldum ateşli karı..

hadi canım gözün aydın evine gitmişsin, kızının odası hazırlanmış..güzelce dinlen evdeyim diye kendini işe güce verme sakın..

amin canım inş...

tatlım okudum yazdıklarını. Rabbım korusun senı, oğlun annesi kadar mucadeleci ve güçlü. Ben buna inanıyorm çok. Sımdı kemoya gore bebegının ne kadar daha ıcerıde durması gerekıyor?

canım en son kemoyu 2 hafta önce aldığım için en az 1 hafta geçmeli yoksa tehlikeye girer, zaten küçük...
onun dışında 36. haftayı tamamlatmayı umuyoruz

ZEYNEPFAZ Canım dualrımız seninle..
DELİKIZ Aldıkalrını bebişin güle gle kullansın inş.

sağ olun kızlar oğlum da ben de çok teşekkür ediyoruz desteğiniz için

trabzon hurması bul manavdan hergün bir tane ye 2-3 güne açılırsın zaten bende çok işe yarıyor herkese de bunu öneririm...

inşallah ayşe inşallah sabırlı çıkar oğlum da bekler biraz daha

benim de durumum seninki gibi oldu işte dinlen ayşe ihmal etme ben de normal kontrol diye gittim bir sürü şey çıktı, tabii biz ne desek boş Rabbim bilir en iyisini ne olacağını ama sen sakın kendini, bak ben 2 hafta hiç dışarı çıkmamıştım iyiydim pazar arabayla çıktık toplasan yarım saat ayakta kalmışımdır o gece sancım oldu, iki gündür kasılmam hiç durmadı dün akşam ilk defa bebeğimi hissedemedim kasılmadan normalde fır fır dönerdi, neyse ihtiyaçlar dışında ayağa bile kalkma dedi dr sen de dikkat et lütfen...

zeynepcim hakkında hayırlısı neyse o olsun Rabbim seni yalnız bırakmaz bebeğini sağ salim kucağına alırsın dualarımız seninle sen içini ferah tut...

sağol tatlım

canım yazını okurken nasıl doldu gözlerim ah ah o hastaneden çıkmak için dakikaların sayıldığı zamanları nasıl iyi bilirim hem de çocuktum yazdıklarını yaşadığımda, hastaların psikolojisini anlamak çok zor yaşamayan bilemez o duyguyu ama çok şükür çıkarmışlar seni evine eşine kavuşmuşsun evinin tadını çıkar özlem gider şimdi başka da bir şey düşünme hayırlısıyla biraz daha sabreder inşallah bebiklerimiz çok sevindim senin adına canım benim...

Allah yardımcınız olsun canm oğluşununda seninde...Sağlıkla en güzel zamanda kucağına alırsın inş.....Dularımız seninlee.....

sağol yaprak umarım hakkımızda hayırlısı olur

nasılsınız,
ben bugun gene her zamanki gibi ise geldim ama inanın evde yatak keyfi yapmayı çok isterdim...dün biri bana dogum hikayesini anlattı canım sıkıldı bebegi nefessiz kalmıs kordon dolanmıs bu anne güdüsü hemen hasataneye gitmis ve bebis kurtulmus..ya arkadaslar allah korusun bebegimiz sıkıntıya girerse nasıl anlayacagız????:13:
inanın hep pozitif olmaya çalısıyorum ama böyle seyler duyunca ya benimde basıma gelirse ne yaparım diyorum
allah yardımcımız olsun bir avazda hepimizi kurtarsın..bebeklerimiz saglıklı dogsun tek istedigim bu...bebis nasıl olacak merak ediyorum ultrasyon fotoları pek bi garip:)
diyorumki babası güzel annesi güzel bu nasıl bise:) burnu varya kocaman gözüküyor ki bizim sülalede büyük burun yoktur ultrasyon ffotoları gerçegi ne ölçüde yansıtır bilemedim:) tabi ben isin sakasındayım da allah saglıklıca dogumunu nasıp etsin tek derdimiz o...

kızlar bugün de bebek pek kıpırdamıyor kasılmalar devam ben yorgun hissediyorum ama dinleniyorum
ellerim ve ayaklarım hala şişip duruyor bakalım hayırlısı olsun beklemeye devam, keşke biraz sakinleşebilsem ama kendimi kurbanlık koyun gibi hissediyorum...

canım evet dün üzüldüm endişe ettim çok tamam başkasında duyunca ben de diyordum artık 23 haftalık bebkler bile yaşatılıyor, artık doğsa da yaşar tehlikeyi atlattık diye ama yok öyle değilmiş
yani benim 36. hafta muhabbeti hep vardı ama hazırlayamamışım kendimi panik yaptım 2 hafta sonra doğurma fikri bile ürkütüyor bir de daha erken veya hazırlıksız gelirse korkudan şok geçirebilirim, evet üzüntü stres daha fazla kasılmama sebep oldu dün akşam bebği hissetmedim nerdeyse hiç halbuki her akşam ordan oraya döner dururdu...
bir de normal kontrol diye gidip farklı bir şey duyunca üzülüyorsun ne hikmetse böyle zamanlarda da hep yanlız oluyorum, biyopside de yanlızdım ve çok ağlamış çok yanlız hissetmiştim dün de öyle oldu dedim ki doğursam şurda kimsenin haberi olmayacak

son olarak ben rahat davranınca bakıyorum herkes öyle oluyor eşim dün dedi ki doğmaz hemen merak etme dedi
nasıl çıkıştım anlatamam dedim ki " doktor bile senin kadar kesin konuşmuyor sen neye göre doğmaz diyorsun elinde bir veri mi var"
adam kala kaldı, kayınvalidem bugün gelecek sözde yanıma ctesi ye kadar bizde kalacak pazar da annem gelecek, ayy binbir naz niyaz
evet geliyor ama istemeye istemeye, onlara göre her şey normal tabi ben dik durduğum için yaparsın edersin havasında herkes ama ben de bozuluyorum artık, hastalığımdan önce nasıl mangalda kül bırakmıyordu kimse "ilk torunum şöyle bakarım şunu yaparım karışmayın bana" Allah Allah dersiniz ki bebeği alacak bana bile vermeyecek
hastalandım herkes yanımda yakınımda, ne gerekirse yaparız diyorlar
ama gel zaman git zaman baktılar ki bunlar yıkılmıyor her şeye rağmen ayaktalar sürünmüyorlar hooop evli evine köylü köyüne herkes de kendi havasında, şimdi biz çağırmazsak gelmiyor hatta beni aramıyorlar bile bir şey derim diye
diyorum ya nerdeyse doğuracağım ama kimsenin oralı olmaması beni çok bozuyor....

üstelik biz eşimle üniversitede tanışarak evlendik ve iki aile de pek sıcak bakmadığı için biz de gurur yaptık hiçkimseden bir şey kabul etmedik evimizi kendimiz kurduk her şeyi kendimiz yaptık işsiz kaldım kimseden 5 kuruş almadık gık demedik ama şimdi görüyorum ki bu durum insanların ağzına tat vermiş çok hoşlarına gitmiş hatta kayınvalidem "ayy onlar bize hiç yük olmadı çok rahat ettik" falan der, bir de anladım ki işte bu anlamsız yere her şeyi üstlenip yaparım deme huyum zaman içinde beni fazlasıyla yormuş yıpratmış şimdi maddi olarak sıkıştığımızı söylüyoruz ailelerin yardımlarını geri çevirmiyoruz ama işte başta iyi de bir süre sonra ağır geldi herkese demek herkes elini eteğini çekti ...

sağ olsun babacığım bile aynı anneme o iyi sesi iyi geliyor ben kötüyüm sen beni düşün ona kayınvalidesi baksın diyor
ah anneciğim o da olmasa ne yaparım kadım 3 e bölünse yeridir herkese yetişmeye hepimizi memnun etmeye çalışıyor
ben insanlara şaşıyorum yani benim anneme o kadar ihtiyacım var ki kendimi geçtim yenidoğacak yavrumu annemin dışında kime emanet edebilirim ki bunu kimse düşünmüyor...

Canımm çok sevindim senin adına gözünaydın, evde de dinlen bol bol az kaldı artık zaten yorma kendini sakın dikkat et cnm kendine

kızlar tontirik yok sanki bir kaç gündür..bana yoksa öyle geldi???haberi olan varmı?

evet cnm dün yoktu bugünde yok bu saate kadar:26:

canım evet sabah yakıcı bi soğuk vardı aman dıkkat edın benim yüzüm çok üşüdü nedense rüzgar vurdukça :)

dikkat eıdyorum canım yormuyorum kendımı :) alışverıs yapcamız yerler yakın hep etrafımız magaza

sorun olmaz ınss :)

günaydın canım ay evet gece de bı baskaydı gök gürledi şimşekler caktı :) Rabbim rahmetini hayırlarla indirisn ıns..

evet canım tamamlayım cantayı hazırlayım da herkesın ıcı rahat etsın amiinn inşallah :)

anladım canım...

ehehe ya doğum kolay zaten de yani daha bu sancıların daha fazlasını yaısycaz onun ıcın su an ıhtımal vermıyorum ben

gene de yasıycaz görücez kıkzardeşimle konustukda sımdı ya diyo benım suyum geldiğinde bile

senın gibi snacım adet agrısı gibi agrım yoktu diyo şaşırdım valla kımısınde olmuyo demekkı bak kardeşiz ama

makina farklı hacı

ayy allah korusun kızz :) 0 ngatıf de zor bulunur aman aman :) Rabbim sağlıkla kurtarsın ınss

ay yok ben cıakrım agrı eşiğim yüksektir benım zaten gıdıcemız yerler uzak değil hepsi yakın :)

evet ya dun eşime diyorum benım kızım soğuk havalara mı gelcek üşücek mii diyrum ehehe :)

bellı olmaz kar bile yagabılır öle bi soğudu cunku neyse hayırlsıı olsun bende yakmıyorum doğalgazı ev sıcak

ama dısarısı acaip soğuk yaa :S

kızlar tontirik yok sanki bir kaç gündür..bana yoksa öyle geldi???haberi olan varmı?

canım dun geldı gitti gördüm sanki burlarda :)

canımm off heyecan artıyor iyice yaa nasıl da geçti zaman son haftalara kadar geldik çok şükür...
hayırlısıyla sağlıkla selametle gelsin bebişin, dualarımız seninle inşallah kuvöze de gerek kalmaz
biz yine doktordaydık simdi geldik kızım dönmüs hersey normali gösteriyormus artık ters durmuyormus pörtlek gözleri kocaman yanakları var poz veriyor bize :)

slm kızlar azra ismi nasıl sızce azra tek basına mı guzel yoksa azranur mu guzel yardımcı olurmusunz ...
bence azra çok güzel bir isim :) öyle ismin kıçına illa ki nur veya can gibi takılar da takmak gerekmiyor bence ismi basitleştiriyor..
canım 2 hafta çok uzun bir süre değil inşallah bekler bebişin, sende bu enerji oldukça bebişin de sana çeker inşallah ve sabreder...
inşallah bir daha sabırsızlanmaz kuzucuğun güzelce dinlenmeye ve keyfini aslaa kaçırmamaya bak...
bu arada komşuna da helal olsun ne kadar şanslısın bak
ben varım canım izmirdeyim eğer bir sorun çıkmazsa menemen sada hastanesinde doğum yapacağım yani başından beri buraya gidiyorum onun için öyle görünüyor. sen nerde yapıcaksın?....
geçmiş olsun canım suya karıştırılan toz saşe var ondan alsana eczaneden, önce biraz şişkinlik yapıyor ama sonra wc çıkarttırıyor.
doktorum vermişti bana da ama onu alamıyorsan zeytinyağını içmek yerine sürmen daha iyi sık sık çıkış yerine sür krem gibi.hem çatlağı ve kanamayı önlüyor hem de rahat çıkmayı sağlıyor.
canımm günaydın, geçmiş olsun ıhlamur iç bol limonlu, güzelce terle ve bollllca dinlen, yorulma hiç.
duygusala bağladık hepimiz, normaldr ama dozunu kaçırmamak lazım:) kötü şeyler düşünme lütfen bak uykuların da kaçar rüyaların da kötüleşir iyice huzursuzlaşırsın. allah korusun kötünün de kötüsünü düşünmüşün sen...hiçbir sıkıntı olmayacak inşallah sağ salim hayırlısıyla doğuracak ve yeni hayatımızda bebeğimizin şansıyla hayatımız daha da güzelleşecek...
işte bunlar hep bilinçaltı oyunları :)) stresin yansımalarının ne zaman ne şekilde çıkacağı belli olmuyor, dua edip güzel şeyler düşünerek uyumayı deneyin arkadaşlar ben de çok kabus görüyorum ağlayarak uyanıorum hem de aynı gecede birkaç kez ama dua ve eşimin sarılmasıyla geçiyor...
off ayşe ya ne çok ve ne ağır oluyor senin bu kasılmaların... inşallah sonuna kadar sabreder cimcime, korkutuyor beni bazen :) ama çok hareketli maşallah ondan da fazla olabilir kasılmaların...neyse sabret kontrolüne kadar inşallah bir sıkıntı çıkmayacak, alışverişini de tamamla da üstünde yük kalmasın :)
benm kız da özellikle sağıma yatınca nedenini anlayamıyorum her hareketinde yerimden zıplıyorum o kadar canım yanıyor ki...hayırdır inşallah
canımm şükür ki evine gitmişin yine, yavrucuğun da sabretmiş o kadar, biraz daha sabredecektir inşallah.
hayırlısıyla sağlıcakla atlatacaksın inşallah...

cok güzel canim gül güle kullan almak istedigin takim da cokhosuma gitti uzun olmasi iyi olur Rabbim hayirlisiyla giymeyi nasip etsin

canım ya ne kadar dolmuşsun böyle üzülme ne olur varya bundan sonra canın nasıl istiyorsa öyle davran yok o kırılacakmış üzülecekmiş takma yeri gelidiğinde kocana yeri geldiğinde k.v ağzının payını ver susma sen sustukça sindiriyorlar seni bende zamanında çok sustum bir sırtıa semer vurmadıkları kalmıştı ama şimdi öyle değil istemediğim bir şeyi eşim dahi yaptıramaz bana kusur bakmasın kimse benden bir tane var başka yok ve benim için çocuklarım daha önemli şuanda başkalarının ne dediği ne yaptığı değil sen moralini yüksek tut ve sadece bebeğini düşün canım allah nasip ederse 2 hafta sonra kollarında olacak yakışıklı prensin canım benim sadece onu düşün ve rahtla stres yapma onunla konuş bak nasıl iyi geliyor nasıl sakinliyorsun ağlamak istiyorsanda ağla bua rahatlatır seni canım

anlaıdm canım valla ben hala işe gidip gelıyorum işte onun dışında kendımı zorladıgım bi durum yok

dün akşam eve gittim aşuremı dagıttım apartmana sonra yattım dınlendım uyyakalmsıım o ara hatta

eşimde mesaideydı gec geldı yemegımı bile eşim hazırladı sağolsun yedım gene yattım mutfagı bile toplamadım

zorlamıyorum kendımı zaten işe gidip gelıorm die işte 15 aralık olsa da bende ızne cıksam artıkınn :)

perşembe gunu dr gidicez bakalım ne dicek :)

canım doktorun dediği gibi sanıyorum bebek büyük oldugu ıcın daha şiddetlı oluyomuş

bi de kafa ölçüsü ileride ya kafayıyerleştirmeye çalıştıkça olur dedi bakalım kendi bilir prenses :)

rahım kaıslıyo ya bi de haraeket edınce bebsıelr acıyo canım normal bişe benc ama çok acıtıosa

söle doktorunaaa

Son düzenleme:

Canım benim aynı durumda olmasakta seni o kadar iyi anlıyorum ki,benim 6 aydan beri erken doğum riskim var ve geçen haftalarda kanamam oldu ve doktorum hastaneye aldı,yanımda halam vardı,kayınvalidem beni o durumda bırakıp gezmeye gitti,kendi annem desen gelemedi,benim daha öncede bebeği alınmıştı hastaneden çıkınca kayınvalidem ve görümcelerim bi beş dakka uğrayıp,'sakınan göze çöp batar'deyip yine gezmeye gittileer,bide benim eşim k.v min en kıymetlisi düşün:26:İnan geçen hafta oturdum ağladım bunlar nasıl insan diyeBenim şu an yatmam lazım ama kayınvalidem bir gün geldi ondad buz gibi yemeği koydu önümüze her şeyi eşime yaptırdı,bebeğin odasına bile merak edip girmedi( İşte insana en çok yalnız olduğunu hissetmek koyuyor,ama olsun kendileri bilirler,sen hiç moralini bozma,bebeğini düşün,ben aranıza daha yeni katıldım ama sizler burada bir aile gibi olmuşsunuz o bile yeter,bide unutma hepimiz duaları seninle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…