teşekkür ederim
neler düşünmüşsün sen öyle
aman kocalar bizi düşünsün
hep niye biz onları düşünüyoruz ki ,bizimkini de bana bişey olacak korkusu sardı baştan beri ,en ufak ah etsem uyanıyor geceleri ,hatta geçen gece miyom ağrısından ah ettim bi baktım eşimin gözleri açık bana bakıyor burun burunayız,korktum birden öyle görünce ,ne oldu aşkım iyimisin bişeyinmi var diye hemen açmış gözlerini,yaaa dedim abartma yok bişey korkuttun beni
sana bişey olacak diye korktum diyor
heh dedim içinden kork tabi ben mi korkayım sen kork tabi
DİMİ CANIM YA BİRAZDA ONLAR KORKSUN BENDE ONU YAZACAKTIM FIRSATIM OLMADI BENİM EŞİM İKİ GÜNDÜR BİR İLGİL BİR İLGİLİ BENİ ACAYİP ŞAŞIRTIYOR YANİ ANLATAMAM DİBİMDEN AYRILMIYOR RESMEN OKŞUYOR SEVİYOR ELİMİ TUTUYOR ÖPÜYOR SANIRSIN LİSELİ AŞIKLAR GİBİİZ EVİN İÇİNDE AMA HOŞUMA GİTMİYO DESEM YALAN OLUR ACAYİP ZEVK ALIYORUM BU HALLERİNDEN NE OLDUYSA ARTIK AMAN NEYSE BEN KURCALAMIYIM TADINI ÇIKARTIYIM SADECE :))
anlaıdm canım valla ben hala işe gidip gelıyorum işte onun dışında kendımı zorladıgım bi durum yok
dün akşam eve gittim aşuremı dagıttım apartmana sonra yattım dınlendım uyyakalmsıım o ara hatta
eşimde mesaideydı gec geldı yemegımı bile eşim hazırladı sağolsun yedım gene yattım mutfagı bile toplamadım
zorlamıyorum kendımı zaten işe gidip gelıorm die işte 15 aralık olsa da bende ızne cıksam artıkınn :)
perşembe gunu dr gidicez bakalım ne dicek :)
Günaydın kızlar hava nası birden soğudu sabah dondum :)
dün annem de kızkardeşim de bu haftasonu alışverişi tamamlayalım dediler ben de
haftaya çıkalım rahatcana yaparız izindeyken dedim iyi sen bilirsin dediler kapadık..neysee bu gece
öyle sancım oldu öyle sancım oldu ki uyyamadım sabah annemı arayıp anne bu hafta alışverişe çıkalım dedim mi dedim
yani bayadır kasılmam oluyodu adet sancısı gibi sancıda eşlik ediyodu ama yavaş yavaş başlıyodu geçiyodu
bu gece aniden yani şiddetli şekilde kasılmalarım olunca dedim ne oluur ne olmaaz hatta dk aralıgını bileyim diye
telefonuma ulaşmaya çalıştım yatakta dönemedim o derece karnım kasılmıştı fenaydı yani Allah yardımcımız olsun
sabah gene vardı işe geç geldim 1 saat kadar şimdi hafifledi biraz perşembe kontrolumuz var böyle iştee :)
DİMİ CANIM YA BİRAZDA ONLAR KORKSUN BENDE ONU YAZACAKTIM FIRSATIM OLMADI BENİM EŞİM İKİ GÜNDÜR BİR İLGİL BİR İLGİLİ BENİ ACAYİP ŞAŞIRTIYOR YANİ ANLATAMAM DİBİMDEN AYRILMIYOR RESMEN OKŞUYOR SEVİYOR ELİMİ TUTUYOR ÖPÜYOR SANIRSIN LİSELİ AŞIKLAR GİBİİZ EVİN İÇİNDE AMA HOŞUMA GİTMİYO DESEM YALAN OLUR ACAYİP ZEVK ALIYORUM BU HALLERİNDEN NE OLDUYSA ARTIK AMAN NEYSE BEN KURCALAMIYIM TADINI ÇIKARTIYIM SADECE :))
ay hayırlısıyla gelse şu 15 Aralık' ta izine ayrılsak.. artık canım hiç çalışmak istemiyor..evimde oturmak istiyorum..iki gecedir uyku uyuyamıyorum..beni hepten yordu uykusuzluk..zar zor akşam ediyorum..Allah yardımcımız olsun..ha dayanayım dayanayım diyorum bakayım ne zamana kadar???
kızlar bugün de bebek pek kıpırdamıyor kasılmalar devam ben yorgun hissediyorum ama dinleniyorum
ellerim ve ayaklarım hala şişip duruyor bakalım hayırlısı olsun beklemeye devam, keşke biraz sakinleşebilsem ama kendimi kurbanlık koyun gibi hissediyorum...
canım evet dün üzüldüm endişe ettim çok tamam başkasında duyunca ben de diyordum artık 23 haftalık bebkler bile yaşatılıyor, artık doğsa da yaşar tehlikeyi atlattık diye ama yok öyle değilmiş
yani benim 36. hafta muhabbeti hep vardı ama hazırlayamamışım kendimi panik yaptım 2 hafta sonra doğurma fikri bile ürkütüyor bir de daha erken veya hazırlıksız gelirse korkudan şok geçirebilirim, evet üzüntü stres daha fazla kasılmama sebep oldu dün akşam bebği hissetmedim nerdeyse hiç halbuki her akşam ordan oraya döner dururdu...
bir de normal kontrol diye gidip farklı bir şey duyunca üzülüyorsun ne hikmetse böyle zamanlarda da hep yanlız oluyorum, biyopside de yanlızdım ve çok ağlamış çok yanlız hissetmiştim dün de öyle oldu dedim ki doğursam şurda kimsenin haberi olmayacak
son olarak ben rahat davranınca bakıyorum herkes öyle oluyor eşim dün dedi ki doğmaz hemen merak etme dedi
nasıl çıkıştım anlatamam dedim ki " doktor bile senin kadar kesin konuşmuyor sen neye göre doğmaz diyorsun elinde bir veri mi var"
adam kala kaldı, kayınvalidem bugün gelecek sözde yanıma ctesi ye kadar bizde kalacak pazar da annem gelecek, ayy binbir naz niyaz
evet geliyor ama istemeye istemeye, onlara göre her şey normal tabi ben dik durduğum için yaparsın edersin havasında herkes ama ben de bozuluyorum artık, hastalığımdan önce nasıl mangalda kül bırakmıyordu kimse "ilk torunum şöyle bakarım şunu yaparım karışmayın bana" Allah Allah dersiniz ki bebeği alacak bana bile vermeyecek
hastalandım herkes yanımda yakınımda, ne gerekirse yaparız diyorlar
ama gel zaman git zaman baktılar ki bunlar yıkılmıyor her şeye rağmen ayaktalar sürünmüyorlar hooop evli evine köylü köyüne herkes de kendi havasında, şimdi biz çağırmazsak gelmiyor hatta beni aramıyorlar bile bir şey derim diye
diyorum ya nerdeyse doğuracağım ama kimsenin oralı olmaması beni çok bozuyor....
üstelik biz eşimle üniversitede tanışarak evlendik ve iki aile de pek sıcak bakmadığı için biz de gurur yaptık hiçkimseden bir şey kabul etmedik evimizi kendimiz kurduk her şeyi kendimiz yaptık işsiz kaldım kimseden 5 kuruş almadık gık demedik ama şimdi görüyorum ki bu durum insanların ağzına tat vermiş çok hoşlarına gitmiş hatta kayınvalidem "ayy onlar bize hiç yük olmadı çok rahat ettik" falan der, bir de anladım ki işte bu anlamsız yere her şeyi üstlenip yaparım deme huyum zaman içinde beni fazlasıyla yormuş yıpratmış şimdi maddi olarak sıkıştığımızı söylüyoruz ailelerin yardımlarını geri çevirmiyoruz ama işte başta iyi de bir süre sonra ağır geldi herkese demek herkes elini eteğini çekti ...
sağ olsun babacığım bile aynı anneme o iyi sesi iyi geliyor ben kötüyüm sen beni düşün ona kayınvalidesi baksın diyor
ah anneciğim o da olmasa ne yaparım kadım 3 e bölünse yeridir herkese yetişmeye hepimizi memnun etmeye çalışıyor
ben insanlara şaşıyorum yani benim anneme o kadar ihtiyacım var ki kendimi geçtim yenidoğacak yavrumu annemin dışında kime emanet edebilirim ki bunu kimse düşünmüyor...
Hayirli sabahlar herkese=)
uzun zamandir yazamiyordum ama cok sükür bugün nasip oldu. gecen hafta persembe 33+0 i doldurdum cok sükür. doktorum 33'ü görelim fazla sancin cikmazsa ve rahim agzi daha da incelme yapmadiysa eve gitme isini konusuruz demisti. iple o günü cektim. sabah 6:40 gibi odaya anons yapildi bir korktum ki anltamam. nst ye cagiriyorlarmis o saatte=S neyse kalktim gittim cok sukur ki sancim cikmadi simdi bir kontrolüm kalmisti. beklemeye basladim. dakikalar gecmek bilmedi. ögle vakti 14:00 gibi dr geldi visite ye, bana bakacak dr un sezeryan ameliyatinda olduğunu söyledi. bir iki saat sonra inersin dedi. saat 5 oldu tik yok. sordum tekrar hemsireye tmm birazdan cagiracaklar dedi. bekle bekle neyse ki kapim aralandi hemsire belirdi kapida, elinde dosyalarla. bir sevindim kalbim yerinden firlayacak. odaarkadasimin misafirleri vardi beni almaya geldi bakin fln dedim, toparlanmaya basladim o sirada hemsire demez mi yarina kaldi asagisi cok yogun, o an öyle yikildim ki...aradan birkac saat gecti ve hemsire tekrar geldi. sanirim üzülmeme dayanamadilar diye düsünürken oda arkadasimi günü degilken kontröle cagirdilar. o an öyle sinirlendim ki. sinirden kendimi nasil sıktım..evde herkes haber beklerken, ben gecen hervbir saniyeyi sayarken...
ertesi gün sabah sonunda indim ve dr rahim agzinin 0,9cm den 0.7cme indigini söyledi. ama ardindan fazla fark yok eve gidebilirsin dedi. belki on kez sormusumdur. öyle mutluydum ki. dile kolay on hafta. hastaneye giderken her yer yemyesildi ciktigimda etraftaki yapraklari dökulmüs agaclari görünce sok oldum. hele evime geldigimde kizimin odasinin kurulmus oldugunu görünce daha da dayanamadim. aglamayi bile özler mi insan ben özlemisim. simdi evimdeyim her an tetikteyim ama Olsun insanin evi gibisi yok. 11 hafta evel dogacak dedikleri kizim hala karnimda.
aynen canım yaa yorulduk artık :)
bu cumartesı gelmıcem işe sonrakı hafatad son zatenn ayy ınsallahh amin canım :)
Nasil sevindim anlatamam canim senin adina masallah size güclü ciktiniz rabbimin izniyleHayirli sabahlar herkese=)
uzun zamandir yazamiyordum ama cok sükür bugün nasip oldu. gecen hafta persembe 33+0 i doldurdum cok sükür. doktorum 33'ü görelim fazla sancin cikmazsa ve rahim agzi daha da incelme yapmadiysa eve gitme isini konusuruz demisti. iple o günü cektim. sabah 6:40 gibi odaya anons yapildi bir korktum ki anltamam. nst ye cagiriyorlarmis o saatte=S neyse kalktim gittim cok sukur ki sancim cikmadi simdi bir kontrolüm kalmisti. beklemeye basladim. dakikalar gecmek bilmedi. ögle vakti 14:00 gibi dr geldi visite ye, bana bakacak dr un sezeryan ameliyatinda olduğunu söyledi. bir iki saat sonra inersin dedi. saat 5 oldu tik yok. sordum tekrar hemsireye tmm birazdan cagiracaklar dedi. bekle bekle neyse ki kapim aralandi hemsire belirdi kapida, elinde dosyalarla. bir sevindim kalbim yerinden firlayacak. odaarkadasimin misafirleri vardi beni almaya geldi bakin fln dedim, toparlanmaya basladim o sirada hemsire demez mi yarina kaldi asagisi cok yogun, o an öyle yikildim ki...aradan birkac saat gecti ve hemsire tekrar geldi. sanirim üzülmeme dayanamadilar diye düsünürken oda arkadasimi günü degilken kontröle cagirdilar. o an öyle sinirlendim ki. sinirden kendimi nasil sıktım..evde herkes haber beklerken, ben gecen hervbir saniyeyi sayarken...
ertesi gün sabah sonunda indim ve dr rahim agzinin 0,9cm den 0.7cme indigini söyledi. ama ardindan fazla fark yok eve gidebilirsin dedi. belki on kez sormusumdur. öyle mutluydum ki. dile kolay on hafta. hastaneye giderken her yer yemyesildi ciktigimda etraftaki yapraklari dökulmüs agaclari görünce sok oldum. hele evime geldigimde kizimin odasinin kurulmus oldugunu görünce daha da dayanamadim. aglamayi bile özler mi insan ben özlemisim. simdi evimdeyim her an tetikteyim ama Olsun insanin evi gibisi yok. 11 hafta evel dogacak dedikleri kizim hala karnimda.
GÜNYDIN CANIM MAŞALLAH OĞLUŞUNA BU GİDİŞLE TOMBİK OLACAK GALİBA BOYUDA İYİ NE GÜZEL UZAMIŞ İNŞALLAH SAĞA SALİM BİR ŞEKİLDE KUCAĞINA ALIRSIN BEBİŞİNİ CANIM BU ARADA RESİMLER MÜTHİŞ AMA RABBİM DIŞARIDA OLANLARIN YARDIMCISI OLSUN İNŞALLAH
bizde dün anneannemiz geldi camlarımı falan sildi [/COLOR][/B]yerleri sildi süpürdü gerçi temizdi yerler ben yavaş yavaş yapyrum ama dip bucak temizledi sağolsun...bebeğimin çamaşrlarını yıkadık dün ayyy çok tatlı benim kızımın cicileri bebeğim giymiş gibi salon bebeğim kokuyo sanki.....böyle bişey yok vallahi yok ....dün akşamda 2-3 tane balıkla bi kaşık yoğrt yedim die ağladım çok korkyrum ben bişi olcak die neyseki bu psikolojik sorunu çözödük .kıyafetler hala kurumadı dışarda hava kötü kurucak gibi de değil ayyy bu koku hiç gitmesin evden missss missss .....bi an önce ütülemekde istyrum...artık zaman hiç geçmemeye başladı
Günaydın kızlar hava nası birden soğudu sabah dondum :)
dün annem de kızkardeşim de bu haftasonu alışverişi tamamlayalım dediler ben de
haftaya çıkalım rahatcana yaparız izindeyken dedim iyi sen bilirsin dediler kapadık..neysee bu gece
öyle sancım oldu öyle sancım oldu ki uyyamadım sabah annemı arayıp anne bu hafta alışverişe çıkalım dedim mi dedim
yani bayadır kasılmam oluyodu adet sancısı gibi sancıda eşlik ediyodu ama yavaş yavaş başlıyodu geçiyodu
bu gece aniden yani şiddetli şekilde kasılmalarım olunca dedim ne oluur ne olmaaz hatta dk aralıgını bileyim diye
telefonuma ulaşmaya çalıştım yatakta dönemedim o derece karnım kasılmıştı fenaydı yani Allah yardımcımız olsun
sabah gene vardı işe geç geldim 1 saat kadar şimdi hafifledi biraz perşembe kontrolumuz var böyle iştee :)
günaydın kızlar. ben cok sık giremiyorum. belki daha önce konuşmuşsunuzdur. gecelik pijama olayını naptınız? ben 1 gecelik, 1 loğusa pijaması birde mormal pijama takımı alayım diyorum siz ne düşünüyorsunuz?bugün almayı düşünüyorum. cevap verirseniz sevinirim
nasılsınız,
ben bugun gene her zamanki gibi ise geldim ama inanın evde yatak keyfi yapmayı çok isterdim...dün biri bana dogum hikayesini anlattı canım sıkıldı bebegi nefessiz kalmıs kordon dolanmıs bu anne güdüsü hemen hasataneye gitmis ve bebis kurtulmus..ya arkadaslar allah korusun bebegimiz sıkıntıya girerse nasıl anlayacagız????:13:
inanın hep pozitif olmaya çalısıyorum ama böyle seyler duyunca ya benimde basıma gelirse ne yaparım diyorum
allah yardımcımız olsun bir avazda hepimizi kurtarsın..bebeklerimiz saglıklı dogsun tek istedigim bu...bebis nasıl olacak merak ediyorum ultrasyon fotoları pek bi garip:)
diyorumki babası güzel annesi güzel bu nasıl bise:) burnu varya kocaman gözüküyor ki bizim sülalede büyük burun yokturultrasyon ffotoları gerçegi ne ölçüde yansıtır bilemedim:) tabi ben isin sakasındayım da allah saglıklıca dogumunu nasıp etsin tek derdimiz o...
Canım benim aynı durumda olmasakta seni o kadar iyi anlıyorum ki,benim 6 aydan beri erken doğum riskim var ve geçen haftalarda kanamam oldu ve doktorum hastaneye aldı,yanımda halam vardı,kayınvalidem beni o durumda bırakıp gezmeye gitti,kendi annem desen gelemedi,benim daha öncede bebeği alınmıştı hastaneden çıkınca kayınvalidem ve görümcelerim bi beş dakka uğrayıp,'sakınan göze çöp batar'deyip yine gezmeye gittileer,bide benim eşim k.v min en kıymetlisi düşün:26:İnan geçen hafta oturdum ağladım bunlar nasıl insan diyeBenim şu an yatmam lazım ama kayınvalidem bir gün geldi ondad buz gibi yemeği koydu önümüze her şeyi eşime yaptırdı,bebeğin odasına bile merak edip girmedi ( İşte insana en çok yalnız olduğunu hissetmek koyuyor,ama olsun kendileri bilirler,sen hiç moralini bozma,bebeğini düşün,ben aranıza daha yeni katıldım ama sizler burada bir aile gibi olmuşsunuz o bile yeter,bide unutma hepimiz duaları seninle
benim eşim baştan beri öyledir yani her zaman öyle ,gece on kere kalkar öper ama hamilelikte iice abarttı bazen bunalıyorumDİMİ CANIM YA BİRAZDA ONLAR KORKSUN BENDE ONU YAZACAKTIM FIRSATIM OLMADI BENİM EŞİM İKİ GÜNDÜR BİR İLGİL BİR İLGİLİ BENİ ACAYİP ŞAŞIRTIYOR YANİ ANLATAMAM DİBİMDEN AYRILMIYOR RESMEN OKŞUYOR SEVİYOR ELİMİ TUTUYOR ÖPÜYOR SANIRSIN LİSELİ AŞIKLAR GİBİİZ EVİN İÇİNDE AMA HOŞUMA GİTMİYO DESEM YALAN OLUR ACAYİP ZEVK ALIYORUM BU HALLERİNDEN NE OLDUYSA ARTIK AMAN NEYSE BEN KURCALAMIYIM TADINI ÇIKARTIYIM SADECE :))
düş yakamdan artık diyorum
hormonlardan daralıyorum galiba
ben de 2,5 aydır evdeyim bazen işi özlüyorumay hayırlısıyla gelse şu 15 Aralık' ta izine ayrılsak.. artık canım hiç çalışmak istemiyor..evimde oturmak istiyorum..iki gecedir uyku uyuyamıyorum..beni hepten yordu uykusuzluk..zar zor akşam ediyorum..Allah yardımcımız olsun..ha dayanayım dayanayım diyorum bakayım ne zamana kadar???
amin inş. hepsi zamanında doğarlar ..
patates kızartması yaptım kendime aslında yasak ama çok canım çekti bugün kıyak geçtim kendime :18:
meraba herkese........şöyle bi geçmişe bakındım zor olsada
zeynepfaz çok tatlısın.güzel ve güzleryüzlü bi hatunsun maşallah
btlkübra kendisine çok sevindim naptı acaba doğum oldumubebek nasıl kendi nasıl merak ediyrum kendisini umarım sağlıkla doğum yapar yapmadıysada tüm enerji ve dualarımı gönderdim kendisine
bizde dün anneannemiz geldi camlarımı falan sildiyerleri sildi süpürdü gerçi temizdi yerler ben yavaş yavaş yapyrum ama dip bucak temizledi sağolsun...bebeğimin çamaşrlarını yıkadık dün ayyy çok tatlı benim kızımın cicileri bebeğim giymiş gibi salon bebeğim kokuyo sanki.....böyle bişey yok vallahi yok ....dün akşamda 2-3 tane balıkla bi kaşık yoğrt yedim die ağladım çok korkyrum ben bişi olcak die neyseki bu psikolojik sorunu çözödük .kıyafetler hala kurumadı dışarda hava kötü kurucak gibi de değil ayyy bu koku hiç gitmesin evden missss missss .....bi an önce ütülemekde istyrum...artık zaman hiç geçmemeye başladı
ah zeynepcim çok iyi anlıyorum ama takdir edilesi duruşun, güçlülüğün sana yeter; elbette insan bir süre sonra çook yoruluyor ve destek istiyor ama ben, insanın annesinin bile kendinden daha çok düşünmeyeceğini öğrendim o yüzden artık gelene gelme demiyorum gelmeyene de neden gelmedin demiyorum. evet çok sinir bozucu bir şey öyle bakarım ederim deyip sonra aa senin sesin iyi geliyor bir şeyin yok diyip bahane eder gibi gelmemek destek olacağına sinir ederek köstek olmak kolayına geliyor insanların.kızlar bugün de bebek pek kıpırdamıyor kasılmalar devam ben yorgun hissediyorum ama dinleniyorum
ellerim ve ayaklarım hala şişip duruyor bakalım hayırlısı olsun beklemeye devam, keşke biraz sakinleşebilsem ama kendimi kurbanlık koyun gibi hissediyorum...
canım evet dün üzüldüm endişe ettim çok tamam başkasında duyunca ben de diyordum artık 23 haftalık bebkler bile yaşatılıyor, artık doğsa da yaşar tehlikeyi atlattık diye ama yok öyle değilmiş
...
bir de normal kontrol diye gidip farklı bir şey duyunca üzülüyorsun ne hikmetse böyle zamanlarda da hep yanlız oluyorum, biyopside de yanlızdım ve çok ağlamış çok yanlız hissetmiştim dün de öyle oldu dedim ki doğursam şurda kimsenin haberi olmayacak
son olarak ben rahat davranınca bakıyorum herkes öyle oluyor eşim dün dedi ki doğmaz hemen merak etme dedi
nasıl çıkıştım anlatamam
...
ama gel zaman git zaman baktılar ki bunlar yıkılmıyor her şeye rağmen ayaktalar sürünmüyorlar hooop evli evine köylü köyüne herkes de kendi havasında, şimdi biz çağırmazsak gelmiyor hatta beni aramıyorlar bile bir şey derim diye
diyorum ya nerdeyse doğuracağım ama kimsenin oralı olmaması beni çok bozuyor....
...
ben insanlara şaşıyorum yani benim anneme o kadar ihtiyacım var ki kendimi geçtim yenidoğacak yavrumu annemin dışında kime emanet edebilirim ki bunu kimse düşünmüyor...
benm cadım annesi kurban olsun(ay inanmıyorum üç ay öncesine kadar kızım bile diyemiyordum şimdi kırk yıllık anneler gibi hitap ediyorum kuzumaa) öyle bir dürtüyor ki zaten çok huyluyumdur bir de soluma yatınca yan taraflarımı dürtüp nasıl gıdıklıyor ben zıplıyorum ama canım yanmıyor kızım gıdıklama diye diye gül gül bitiyorum sadece :)) ama sağıma yattığımda sanki bir sıkışma gibi bir şey oluyor anlayamıyorum tam ve gülmüyorum ağlıycak gibi oluyorum acıdan :) ayakta çok durunca da aynı nokta acıyor orda bir şey var ama ne acep...canım doktorun dediği gibi sanıyorum bebek büyük oldugu ıcın daha şiddetlı oluyomuş
bi de kafa ölçüsü ileride ya kafayıyerleştirmeye çalıştıkça olur dedi bakalım kendi bilir prenses :)
rahım kaıslıyo ya bi de haraeket edınce bebsıelr acıyo canım normal bişe benc ama çok acıtıosa
söle doktorunaaa
ben de 2,5 aydır evdeyim bazen işi özlüyorum
amin inş. hepsi zamanında doğarlar ..
patates kızartması yaptım kendime aslında yasak ama çok canım çekti bugün kıyak geçtim kendime :18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?