merhaba arkadaşlar
bir zamanlar ben de gün saymaya bu sayfada sizinle adım atmıştım.10 hafta beraber olduk bebeğimle.sonra melek oldu maalesef.
şimdi yeniden gün sayıyorum ben.şükür 17.haftamıza geldik.ama çok sıkıntılı bi süreç geçirdik.başta iki ay sürekli durmayan kanamalarım oldu.o geçti derken rubella testlerim yüksek çıktı alacağız bebeğini dediler ama atlattık hepsini şükür.
bana 11.haftada kızın olacak dedi doktor 15.haftada oğlun olacak dedi.bakalım bi dahaki randevuyu bekliyoruz emin olmak için.sağlıklı olsun da kuzucum hiç farketmez.
rabbim inşallah size sağlıklı doğumlar nasip etsin.bana da dualarınızı eksik etmeyin o günleri görelim
selam kızlar
nst ye girdim iyi dedi doktor
tahlillerimi yaptırdı guatr filan sonuclar 15.00 den sonra alıncak
ayrıntılı ultrosona girdim celtikle ilgili sorun önemli degilmis düzelmis
vee bomba kızım yine ters soktayım doktora soramadım o kadar cok soru sordum ki ters olmasını unuttum ters duruyordu persembe günü dönmeye calısıyordu pazartesi günü dönmüstü bugün persembe yine ters duruyor ne yapmaya calısıyor normalmi neler oluyor anlamadım
doktor bebek hareketlerinde azalma yada bitme olursa hic bekleme acile gel hemen dedi onun haricinde uyusma kasıntı filan normal dedi olur dedi
Canımm Rabbim cc yavruna da sana da sağlık sıhhat versin.. Rabbim cc birdaha böyle acılar yaşatmasın inşAllah.. Sağlıkla ve vaktinde yavrunu kucağına almak nasip olsun..
Sonuçlar iyi çıkmış çok şükür canım.. Ya bana da demişlerdi. Doğum pozisyonu almış diye seviniyoruz ama bebişin ne yapacağı belli olmuyormuş. Pozisyonunu değiştirebiliyormuş. Yeniden dönebilir yani canım. sıkma canını.
Slm kızlar nasılsınız biz kızımla eve geldik çok şükür ikinizde iyiyiz teyzeleri görseniz kızım o kadar tatlıki maşben duş aldım kızımda yanımda yatıyo agrılarım baya azaldı sütümd geldi emiyo kızım 2538 gr 47 cm doğdu meleğim herkes bana benzetiyo siyah saçları var şindilik bizden bu kadar kızlar darısı sizin başınıza doğum hîkayemi bi ara yazıcam kendibize çok ii bakın :))
benimde oluyor canım bebek baskı yapıyormuş öyle dedi doktorgünaydın kızlar.
akşam bişey oldu size de oluyomu merak ettim vajinaya sanki bıçak saplanıyomuş gibi bi ağrı ama 1 sn falan sürüyo anlık bişey. 3 kez oldu ama bikaç saat aralıklarla.
neden olmuş olabilir bu esnada yemek yapıyodum ayaktaydım.
Kızlar günaydın hepinize dünden beri karnım resmen taş gibi kızım kendini kasıp duruyor hele gece canım o kadar çok yandıki uykumun içinde ağrıdan inlediğimi hatırlıyorum sol tarafıma çok gıcık bir ağrı girdi bugünde aynı kasılmalar devam ediyor ara arada sanki vajinama ince bir sızı giriyor ne yapsam benim doktorda aksi gibi ameliyatta aslında kontrolüm yarın eğer bugün gidebilirsem gidicem gidemezsem yarın sabahtan gidicem dua edin kızlar bebişim acele etmesin
günaydın canım ayy maşallah bebişine, benim kızım da ben uyanır uyanmaz başlıyor oynamaya
nasıl hoşuma gidiyor anlatamam
sırt üstü yatmamak lazım aman diyeyim dikkat et ben de farkında olmadan sırt üstü yatıyorum gece ama nefessiz kalınca hemen dönüyorum, ya da eşim de tetikte zaten sağ olsuno döndürüyor yoksa bebiş de oksijensiz kalabilir biz nefessiz kaldıkça, kan akımı yavaşlayabilir, solumuza yatmak lazım ... evet sona geliyoruz artık hayırlısıyla geliyor bebişler yavaş yavaş, senin daha sancın çıkmamış ne güzel inşallah vakitlice sağlıcakla gelir
merhaba arkadaşlar, ya ben kaç gündür kafayı yiyeceğim, sanırım salı günüydü, bebek 2-3 kere yaklaşık olarak 1-2 dakika süreyle sürekli aynı hareketi yaptı, sanki leğen kemiğime yumruk attı. Hareketin bu kadar sürekli olması beni korkuttu ve o günden beri, bu tür tekrlanan hareketler otistik çocuklarda olur diye bildiğimden sürekli bir şüphe oluştu. gerçekten sürekli üzülüyorum, canım sıkkkın. kafayı yiyeceğim, öyle denk gelmiştir di mi, hatta belki bebek hıçkırmıştırda ben saçmalamışımdır di mi, hamilelik psikolojisinden dolayı böyle düşünüyorumdur di mi?((
epiduralle sezeryanda bele iğne sokuyorlarmış ve doğum bitene kadar iğne kalıyomuş belde...doğru mu bu bilen varmı???
ben çok korktuğum için netten araştırmıyorum dr lada henüz konuşmadık bu konuyu.ama bir arkadaş anlattı iğneyi doğumdan sonrada belinde unutmuşlar!!!çok korktumm(nasıl doğurcaz kızlar.karın ağrısı bile beni mahvediyo doğum sancısını nasıl çekcem kara kara düşünüyorum
merhaba arkadaşlar, ya ben kaç gündür kafayı yiyeceğim, sanırım salı günüydü, bebek 2-3 kere yaklaşık olarak 1-2 dakika süreyle sürekli aynı hareketi yaptı, sanki leğen kemiğime yumruk attı. Hareketin bu kadar sürekli olması beni korkuttu ve o günden beri, bu tür tekrlanan hareketler otistik çocuklarda olur diye bildiğimden sürekli bir şüphe oluştu. gerçekten sürekli üzülüyorum, canım sıkkkın. kafayı yiyeceğim, öyle denk gelmiştir di mi, hatta belki bebek hıçkırmıştırda ben saçmalamışımdır di mi, hamilelik psikolojisinden dolayı böyle düşünüyorumdur di mi?((
günaydın kızlar.
akşam bişey oldu size de oluyomu merak ettim vajinaya sanki bıçak saplanıyomuş gibi bi ağrı ama 1 sn falan sürüyo anlık bişey. 3 kez oldu ama bikaç saat aralıklarla.
Slm kızlar nasılsınız biz kızımla eve geldik çok şükür ikinizde iyiyiz teyzeleri görseniz kızım o kadar tatlıki maşben duş aldım kızımda yanımda yatıyo agrılarım baya azaldı sütümd geldi emiyo kızım 2538 gr 47 cm doğdu meleğim herkes bana benzetiyo siyah saçları var şindilik bizden bu kadar kızlar darısı sizin başınıza doğum hîkayemi bi ara yazıcam kendibize çok ii bakın :))
selam kızlar
nst ye girdim iyi dedi doktor
tahlillerimi yaptırdı guatr filan sonuclar 15.00 den sonra alıncak
ayrıntılı ultrosona girdim celtikle ilgili sorun önemli degilmis düzelmis
vee bomba kızım yine ters soktayım doktora soramadım o kadar cok soru sordum ki ters olmasını unuttum ters duruyordu persembe günü dönmeye calısıyordu pazartesi günü dönmüstü bugün persembe yine ters duruyor ne yapmaya calısıyor normalmi neler oluyor anlamadım
doktor bebek hareketlerinde azalma yada bitme olursa hic bekleme acile gel hemen dedi onun haricinde uyusma kasıntı filan normal dedi olur dedi
bayanlar benim kızım sürekli hareket eder dururdu ve kuvvetli hareket ederdi
dünden beri hem çok az hem de güçsüz hareket ediyor
evham yapmaya başladım, doktoru aradım ameliyattaymış
Tatlım bak ikeadan ben de bunları aldım.
Küveti kesinlikle ikeadan almanı tavsiye ederim. Ben de aldım. Altında ve içinde kaydırmaz bantlar var ve fiyatı 15 TL mi neydi..
Eki Görüntüle 569376 Eki Görüntüle 569377 Eki Görüntüle 569378 Eki Görüntüle 569379 Eki Görüntüle 569380
En baştaki yıldız gece lambası. Çok güzel bir aydınlatması var.
Odasına yatak istemiyordum ben, o yüzden şu koltuktan aldım. Kenarları daha ceviz rengi. Emzirirken ini falan rahat olur diye düşündülk. Rengini de kırmızı aldık. Çünkü biz de kırmızı, mavi ağırlıklı oda.
2 tane şu sepetlerden aldık. Oyuncak çok geldi bize hediye, onları yıkayıp yerleştiridk.
Bir de en sondaki oyun halısını aldık. Oğluşum arabalarını vın vın yapar oynar diye
zeynepfaz canım bende de o küvetten var, o yeterli olur elbette.
ama küvet filesi, kova ve maşrapa almadım ben de unuttum kaldı :26: bi de kirli sepeti de şart değil mi :44:
[/COLOR]
slm annişler ve kuzucukları
ay bunu yazmayı bile özlemişim canlarım hepinizden Allah razı olsun bende haber vermeyi istedim ama ilk hafta sürekli uyudum 2hafta kendimdeydim eşim ver şifreni adını yazayım dedi ama garip geldi haber veremedim şimdi evdeyiz rahatım ama ev boş kalmıyor buhafta böyle sürer sağolsun komşular kim uygunsa hizmetleri yapıyor ama ev hastane gibi olmuyor
biz ilk nst miz ve tıptaki ilk ult için gitmiştik nst de sıra yoktu ertesi gün sabah erkene kaldık ult çıktık orda kasıldık bende hep oluyordu ama ben bebek kendini dayıyor diye anlamıyordum megerse şu yalancı kasılmalarmış aşağıda doktora söyleyince geç muayene edicem dedi o elini itiyo ben itiyorumay çok komik bi ilk muayeneydi 2cm açıklık olmuş kadın hemen doğumhaneye yolladı orda da nst ve elle muayene oda maceraydı ben kasıyorum kendimi doktor acıcak kasma diyor ve anlatılan öcü doktorlar yoktu çok iyiydi hepsi ve hemen yatırıldık
ciğer gelişimi için 2iğne bide dursun diye 1i mağnezyum 1i preparat diye geçiyor 2serum 3gün yoğun bakım buarada koca izin aldı geliyo ama bizi görüştürmüyolar getirdiklerini alıyolar ama onu
4gün normal servise alındım ama hala 2serum takılı ben 8 saydım ama raporda 12 serum geçiyor yemişiz sonrada şekeri düşürme çalışmaları ve diyet ay rabbim yıllarca bu diyete uymak zorunda olanları korusun sade süt ve yoğurt birazda üstüne yoğurt dökülecek yiyecekler ama aklıma vefat eden (allah rahmet eylesin)betül geldi bide devlette doğum yapmak zorunda olan biri vardı gerçekten belki şans belki de artık öyleler hemşirelerde doktorlarda çok iyiydi hele sabah gezen prof bana ilk gün evmi taşıdın dedi kalabalık bi gurup ağırladım dedim iyi halt ettin dedi bidaha ağırla diyor o açılma nedeniymiş şu günlerde yormayın sakın kendinizi ki ben bebişin eşyalarını bile yıkamamıştım yıkanmamaış giyen bebekte doluydu çünkü 26 hafta doğumlar bile vardı
pzt çıkarcaz dediler son dakika daha bekletiyolardı ama şimdi evdeyiz çıkınca hemen özele koştuk eşim teyzemizi arayıp hakkımda bilgi vermişti ben hastanede yine kğ olarak aldıklarımıda verdim 85e düştüm ama minişim kendine yine iyi bakmış kızlar biz doğunca pek miniş olmucaz benim tarafım hep uzun iri ben kısayım 163 ama aile sülale uzun benimki babaya benzesin derken bizim tarafa çekecek şimdi bile yumuk yumuk suratı
şuan 1hafta perhiz ve şeker ölçümü sürecek bide karaciğer enzimlerim ama haftaya yemek listem var normalde yemediğim herşey hastanede gözümde döndü
cicişlerini alanlar hayırlı olsun biz daha odamızı bile hazırlamadık ama oğluş izin verirse başlıcaz bakalım daha 2ay var diye rahattık şimdi normal doğum 4ocak ama bu yaramaz yılbaşından önce gelir diyor babası hepimize 34 ü görüp nasip etsin rabbim tabi 36 daha iyide
özfer ve evka 2ye gelen arkadaş mavişehire girerken kordon var 20 tl. gidip bebişlerinizi 3boyutlu yada 4boyutlu görebilirsiniz yumuk yumuklarımızı
bide biz kasılmayı anlamıyoruz oğluşta artık hep dayıyo biyerlerini doktor dışarda eşime eşiniz ağrıyı anlayamıyor işimiz zor demişki bence o biyerlerini dayıyo şişiyorum ama onlar kasılıyosun ağrı işte diyor inşallah nişan ve suyum düzgün anlaşılır gelirde bebişi evde doğurmak zorunda kalmam
bide tam hastaneye yattığım gün nasıl emzirilir ve anne sütü konusunda ders almıştımsezaryanda zorda gelse 2saatte bir uykudan uyandırıp emzirecekmişiz ne zorluklar yaşanıyor o bebişlerin ağlaması miniciklerden topuk kanı alınıyor hele sarılık olmaması için emzirmek muhakkak şart ama gelmeyincede gelmiyor ben süt pompasımıydı almayı düşünmüyodum ama şuan liste başılarımızdan şeker ölçümü düzeldi diye vermediler ama başta idrar iltihapına sonra yüksek tansiyona ve enson şekere dikkat edin bunlar hem bebişe hem anneye çok zararlı ve erken doğum ihtimalini arttıran şeyler
bide bol bol mağnezyum ve kalsiyum ben düzenli almıyodum bebişte iyiydi ama benim depolar boşalmış sağolsunlar yüklediler
günaydın kızlar.
evet canım ikeada bu model var, ben bunu aldım yani, çok sevdim ben tavsiye ederim, kaydırmazları var altında ve içinde.. bunun kendi kovası yoktu ikeada, farklı kova varmıydı bilmiyorum o yüzden almadım ben
Kızlar günaydın hepinize dünden beri karnım resmen taş gibi kızım kendini kasıp duruyor hele gece canım o kadar çok yandıki uykumun içinde ağrıdan inlediğimi hatırlıyorum sol tarafıma çok gıcık bir ağrı girdi bugünde aynı kasılmalar devam ediyor ara arada sanki vajinama ince bir sızı giriyor ne yapsam benim doktorda aksi gibi ameliyatta aslında kontrolüm yarın eğer bugün gidebilirsem gidicem gidemezsem yarın sabahtan gidicem dua edin kızlar bebişim acele etmesin
benimde oluyor canım bebek baskı yapıyormuş öyle dedi doktor
git canım doktora nst ye soksunlar
ayyy hayatım aynısını anlatıyorsunuz hepimizde var demekki normal ama az hareket etmekte dinlenmekte fayda var telaş yapmayalım valla sizlerde aynı şikayetleri yazınca ben biraz rahatlıyorum
evet canım aslında bu aylarda olması normal ama benim dünden beri böyle olunca artık iyiden iyiye canım acımaya başladı onun için bi gidicem doktora
Canım benim çok sevndim yaa maşallah kilosu boyu falan da çok iyi darısı başımızaSlm kızlar nasılsınız biz kızımla eve geldik çok şükür ikinizde iyiyiz teyzeleri görseniz kızım o kadar tatlıki maşben duş aldım kızımda yanımda yatıyo agrılarım baya azaldı sütümd geldi emiyo kızım 2538 gr 47 cm doğdu meleğim herkes bana benzetiyo siyah saçları var şindilik bizden bu kadar kızlar darısı sizin başınıza doğum hîkayemi bi ara yazıcam kendibize çok ii bakın :))
cnm bendede oluyor o..doktorum rahim genişlediği zaman yapar dedi.ee veletlerde doğru durmuyoki içimizde normal cnm ..rahmin hacmi büyüyor..valla ara ara hertürlüağrıyı çekiyorumgünaydın kızlar.
teşekkür ederim kuşum bakalım annem gelicek bugün senin verdiğin fikride göz önüne alarak yeni bişeyler ürretebilirim.. varya aklıma geleydi direk tütü gibi yapardım..bi arkadasın kızına yapmıştık tütü etek çokta kolay..tüühhhcanım hepsi çok güzel olmuş....sanırım tülü düz olrk kullandın ? pile göremiyorum...mevcut boyun ıkı katı tülü alıp iğne boyu kadar
teğellesen ve kendın kıvrımlar versen böyle tütü gibi durur beşiğin kenarında çok da şık olur verebilicem tavsıye bu :)
pileli olsa daha bi zengin görünür gibi geldi bana böyle yapınca üsttekı fırfırı büyütmene de gerek kalmaz
fırfırı koyup tegellediğin kısımdan dikişle gecersın hem fırfır hem pileler sabitlenmiş olur
yine de sen bilirsin tabii :) ellerine sağlık :)
hadi hayırlısı olsun :)
canım tekrar hoşgeldınız zamanında sağlıkla gelsın bebıs :)
valla cnm bana benzetiyoruz ama bellide olmaz.eşimin küçüklüğü falanda çok güzelmiş.farketmez yanikime benziyo annesi sence :) yüz hatları belirgin çıkmış.maşallah oğluşuna
oyy maşallah minnoşuna kübra yaa..kokla bol bol cnm meleğini..bizim daha var vuslataSlm kızlar nasılsınız biz kızımla eve geldik çok şükür ikinizde iyiyiz teyzeleri görseniz kızım o kadar tatlıki maşben duş aldım kızımda yanımda yatıyo agrılarım baya azaldı sütümd geldi emiyo kızım 2538 gr 47 cm doğdu meleğim herkes bana benzetiyo siyah saçları var şindilik bizden bu kadar kızlar darısı sizin başınıza doğum hîkayemi bi ara yazıcam kendibize çok ii bakın :))
cnm epudral sezeryan olmaz ,epudral normal doğum olur..senin dediğin spinal sezeryan.belden iğneyle yapılan sezeryan spinal sezeryan diye geçiyo kuşumepiduralle sezeryanda bele iğne sokuyorlarmış ve doğum bitene kadar iğne kalıyomuş belde...doğru mu bu bilen varmı???
ben çok korktuğum için netten araştırmıyorum dr lada henüz konuşmadık bu konuyu.ama bir arkadaş anlattı iğneyi doğumdan sonrada belinde unutmuşlar!!!çok korktumm(nasıl doğurcaz kızlar.karın ağrısı bile beni mahvediyo doğum sancısını nasıl çekcem kara kara düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?