Merhaba Sevgili Ocak Anneleri,
KK yı ara sıra okuyordum fakat doğum yapacak annelerin bir arada toplandığını çok geç keşfettim :) Birkaç gündür girip paylaşımlarınızı okudum ve çok sıcak bir iletişim olduğunu görünce hemen üye oldum.
Gerçi ben ocak annesiyim diye dolaşıorum ortalarda ama bugün dr um ocak ayını beklemeyebilir iyice yerleşmeye başlamış dedi. Bakalım kısmet artık. Herkese hayırlı doğumlar dilerim :)
Hoşbulduk canım :)) çok şükür korktuğum gibi olmadı canım kilosu aynn öle bakıp bakıp bu benim kızımmı diyorum hele eşim her bakışında gözleri doluyo :)) amin canımm tabbim sağlıkla kucaklarınıza almayı nasip etsin inş :))) tamam canım müsait olduğun bi zaman eklicem hemn :)
Amin canım çok teşekkürederim gögüsleriö hafiften acımaya başlaı krem sürüyırum inş daha fazla olmaz doğum hikayemi yazıcam en kısa zamanda inşş:))
kızlar doktordan geldimm izne çıkardı beni rahim ağzı incelmiş yol kısalmış bebek kafayı dayamış aşağı inmiş
oo daha neler neler bır hafta sadece wc için kalkıcaksın hep yatıcaksın dedi şimdi geldım eve bu arada
bebişin yumurtalığında kist neym yokmuş hersey yolundaymış yani :) çok şükür tombalağım 2550 gr olmuş teyzeleri maşallahh :)
çok sancım varken bile nst de sancı cıkmadı gene 25-30 civarı öle işte yatıştayım :)
baş ağrım ve baş dönmesı ıcın vucuda bınen yuk artıyo bundan dolayı temız hava almaya calıs rahat şeler gıy dedıi işte
bırde hep 10 çıkan tansıyonum 12 fln cıkıo sanırırm o da gebelıgın son donemınde olmakla alakalı normal dedi dr yuksek diil dedı böle ıstee
çok geçmiş olsun canım doktorun dediği gibi bol bol istirahat et .bebeğinde iyi gerisi önemli değil.benimde baş ağrılarım baş dönmeleri vardı niye diye merak ediyordm. .demekki son zamanlarda normalmiş.kendine dikkat et canıım.
Canım benim siz iyi olda yatın artık ne yapıcan. Peki neden sadece 1 hafta dedi?
Dinlen sende, hamarat hatunsun evdeyim diyip iş yapma sakın.
Sancın çıkmamasına da çok sevindim. Kızına da maşallahNazar değmesin yavruma.
sen git doktora aklında kalmasın hem ne olur ne olmaz ama rahat ol tatlım
ahhh ayşecim ahhhh.... Atom karınca anne bir dakika durmadın yerinde ben bekliyordum böyle bir haber, artık dinlenirsin inşallah...
biraz sitem ediyorum sana kızma sakın vallahi o kadar hak ediyorsun ki anne olmayı ben seni ve prensesini düşündüğüm için söylüyorum tatlım
evde iyce dinlen biraz sıkıcı oluyor yatmaktan belim ağrıdı benim de ama ne yapalım sayılı gün çabuk geçer her şey bebekler için...
masallah kuzuya
korktum simdi bende rahimle ilgili sorun ama yakında cıkar :9 seni kıskanıyoruz ya :)
az daha sabır yaramazlar :)
saglıkla kucagına alırsın insallah canım
Canımcım geçmiş olsun şimdi gördüm yazını..İzne çıkarmış Dr.un.Aşağı inmiş ha.Aceleci bıdıklar hepsi öyleler.Biz görmek için sabırsızlanırken bizden fazla sabırsızlanıyorlar çıkmak için:) Çok geçmişi okumadım cnm Dr kontrolün vardı da öyle gidip mi anlaşıldı bu durum yoksa farklı bişiy için mi gitmiştin? bol bol dinlen bari umarım herşey yolunda devam eder cnm....
buarada ocak bebişleri aceleci demişsiniz ya bende kova olacak oğlak olsa derken bianda yay olacaktı oğluşum ay bizde hastanede herkez yaylar tembel olur dedikçe ay (annemde yay duymasın :)) ama erkekleri tembelmiş
Ya kizlar aranizda babyser urunlerini duyan var mi?
Bugun hamile kiyafetleri satan biyere girdik kayinvalidemle. Orda bi stand acmislar bu babyser urunleri var. Sadece beyaz tulumlar zibinlar vs.. Ben bebisin kiyafetlerini tamamladm diye hic ilgilenmedim ama kayinvalidem sordu bunlar nedir diye? Kadin basladi anlatmaya;
iste bunlar %100 steril urunlerdir. El degmeden uretilmistir. Ameliyathane ortamina sokulan materyallerle ayni mantikta uretilmistir. Anlatti anlatti. Bunun paketini hic acmadan dogumdan sonra hemsireye veriyomusuz ilk hemsire aciyomus. Diger urunler gbi onceden yikama olayi yokmus. Bunlar anne karni kadar sterilmis.
Ay bu en son dedigini duyunca bi tepem atti, yani anne karni kadar nasil steril olabilir. Sallama bee diyesim geldi de edebimle dinlemeye devam ettim :)
iste bu bodylerin cıtcıtları bile %100 saglikliymis.
Ben ilk defa duydum boyle biseyi kusura bakmayin ama dedim.. Aaaaaaa dedi artik hastaneler hep boyle seyleri istiycekler, sizin yikayip hastaneye goturduklerinizi almiycaklar dedi.
Ben iyice gicik olmaya basladm :) icimden , yok yaaa ddim :))
nekadar diye sordu kayinvalidem; 67 lira dedi. Uc parca sey yani. Sonra yine icimden bi yuhh cektim :) aslinda daha yuksekmis fiyati ama indirimli satiyomus bu nezih bayan :) bakti ben hic orali degilim, once 60 dedi sonra 50 olsun dedi.
Ayy kayinvalidem de dayanamadi aldi. Heves etti bise demedm bende.
Bu urunu hic duyan oldu mu???
Aynı ben.Dur anlatıcam bende bugün doktora gittim.
Doktora gittik bugün.
Kızım 2070 gr olmuş kuşum benim
Normalmiş bir sıkıntı yokmuş.
Amma velakin rahim ağzı uzunluğunu sordum.
Söyleyemedi
Neden?
Çünkü başı o kadar aşağıdaymış ki artık ölçemiyorum dedi.
Zaten ben hissediyordum bunu.
Lütfen doğurma fesleğenim dediBir ay daha sabret dedi. Olur dedim
Birde baş büyüklüğü haftasına göre çok önde. Bu bir sıkıntı mıdır ya? Biliyor musunuz?
NST'de sancı çıkmadı bir sorun yok çok şükür...
İşte klasik ayakta kalma lütfen dinlen dedi.
Neyse
Bu saatte ayakta olma sebebim. Gribim biliyorsunuz.
Burnum tıkalı olduğu için nefes alamıyorum :2: Delirmek üzereyim. Boğuluyorum gibi oluyor.
Saat bu saat oldu uyuyamadım.
Zaten hamişlikten dolayı nefes darlığı çekiyorum...
Ay ne zormuş kızlar ya. Yani şikayet etmiyorum Rabbime binlerce kez şükür ama.
Hakikaten zormuş annelik...
Sakin hareket etme canim senin icin zor olacak ama kizini dusun ins biraz daha bekler. Allahim tum ocak anneleri mi erken doguracak noluyo boyle onemli olansag salim gelmeleri tabi Allah yardimcimiz olsun
evet aysecim, bencede çok iyi dinlen
selam canım,
Benimde öyle oldu salı günü gittim izne çıkardı.artık ne gördü bilmiyorum ama 2012 bebeği olacak dedi.aslında 8 ocak beklenen doğum tarihi. bana yat falan demedi.sadece dinlen dedi. benimde nst de hersey normal çıktı. bakalım hayırlısı bebişler çok sabırsız :))
geçmiş olsun canım benim..doktorun söylediklerinden çıkma sakın..bol bol istirahat et..ne yapalım nasip böyleymiş 9 gün önden çıkmış oldun izine..önemli olan bebişlerin sağlığı..
sezeryan hiç istemiyom ama olursa bende genel anestezi istiyorum..bu arada geldim kapıyı açan olmadı bende geri döndüm ::)))) şaka bir yana sana afiyet olsun ellerine sağlık canım..
:) aramıza hoşgeldin.dikkat et canım geçmiş olsun
Kızlar pazartesi günü eşimin doğum günü. Biz tanıştığımızdan beri eşim özel günlerde doğum günü, öğretmenler günü, yılbaşı vs. hep çiçek gönderirir atlamaz hiç sağolsun. Geçen sene de ben doğum gününde ona böyle kekli çiçeklerden göndermiştim. çok mutlu olmuştu.
bu sene hediye falanda alamıcam. dışarıda çıkamıcaz yemeğe, malum evde yatıyorum.
yine o kek çiçeklerden göndereyim diyorum şirkete.
2 tanesi arasında kararsız kaldım, sizce hangisi daha güzel?
Eki Görüntüle 570362 Eki Görüntüle 570363
kızlar doktordan geldimm izne çıkardı beni rahim ağzı incelmiş yol kısalmış bebek kafayı dayamış aşağı inmiş
oo daha neler neler bır hafta sadece wc için kalkıcaksın hep yatıcaksın dedi şimdi geldım eve bu arada
bebişin yumurtalığında kist neym yokmuş hersey yolundaymış yani :) çok şükür tombalağım 2550 gr olmuş teyzeleri maşallahh :)
çok sancım varken bile nst de sancı cıkmadı gene 25-30 civarı öle işte yatıştayım :)
baş ağrım ve baş dönmesı ıcın vucuda bınen yuk artıyo bundan dolayı temız hava almaya calıs rahat şeler gıy dedıi işte
bırde hep 10 çıkan tansıyonum 12 fln cıkıo sanırırm o da gebelıgın son donemınde olmakla alakalı normal dedi dr yuksek diil dedı böle ıstee
Ya tut ki kendisi hakkaten steril, onun paketi pistir bi kere. Hemsire tutcak accak onu eliyle, yine ayni elle kiyafeti tutcak. Nerde kaldi hijyen. Yani sirf kayinvalidem istedi aldi diye bise demedim. Bende yikiycam sanirim. Cok sacma degil mi?? Ay gerildim resmen
evt canım vücut yukun arttı böyle olması normal ama havasız bir ortamdaysan o da sebep olur bol bol temiz hava al kış da geldi
camlar kapıalr kapalı durdukça oda havasız kalır o da yaapr dedi senınde aklında bulunsun :)
Canım 1 hafta sonra gene kontrolumuz var sanırırm o zamana kadar dinelnrısem rahım boyunda ksıalma artmısmı sabıtmı ona bakıcak sanırırm :S öle düşündüm :)
Canım kızar mıyım hiç aşk olsun ben biliyorum iyiliğim için söylüyosun evet yattıkça benimde belim fln ağrıyo artık döne döne yatıcaz napalım :)
Allah razı olsun hepimiz sağlıkla kucakalrız ınsallah yavrularımızı...,
ehehe dimi canım bugun bende yarın sen devalla ben zaten yururuken cok zorlanıyodum o sebeple az bucuk tahmın edıyodum
ama emin değildim dr iyi ki baktı bebeğimin durus seklını gosterdı kafası tam ortada aşağıda sırtını benim sağ tarafıma dayamış poposu
tam Rahmin üstünde bacaklarını da sol tarafıma doğru uzatmış C şeklinde duruyomuş :) keyfi yerinde çok aktifbak devamlı
bişeyler yapiyo dedi :) su içiyodu alt dudağını oynatarak çok komikti ya yavrum benimhıçkırık tuttu sonra dr dediki bu yuttuğu su
akciğere geçip kanalları açıcak böylece doğduğu zaman ciğerleri açılmış rahat nefes alıp veriyo olucak dedi böle işte sağlıkla gelsinler inş...
yaprakçım kontrole gittim zaten kontrol olmasa da giderdim ya çok sancım oluyodu cunku kıllanmanın oldugu bölgede acaip ağrım oluyodu ve karnım çok sık kaıslıyodu
cıx cıx cıx sen hiç tembel uyuşuk yay gördün mü okumamış olayımburadaki yaylar toplanır geliriz kapına hee tembel değil ama deli olduğumuzu garanti edebilirim
ay cidden çok gıcık bi durum ya kadın resmen sallamış steril ayağına da dayamışlar fiyatı cıx cıx cıx keşke aldırmasaydın kayınvalidene :)
yerine başka bişey alırdıehehehe
feslegenım cok cok gecmıs olsun maşallah bebısıne :)
canım bu arada bızımkının kafası da 2,5 hafta önde ama doktor her seferınde söyluyo bu endişe edilecek bi durum değil
bebeğin kemık yapısının kalın olduğunu gösteırrı ayrıca ailede kafası büyük olan veya kemıklı yapılı bırı varsa ona çektiğini gösterir dedi :)
bizim babamızın halamızın amcamızın kafalar hep büyükzaten babasıan cekmıs kızçem dr öle dio yuzune bakıp bakıp emınım kemık yapısı da
eşime çekti o sebeple ben hiç endişe etmıyorum ki bu haftalarda bpd ölçümleri bebeğin gelişimsel olrk ileri veya geri olduğunu gösterirmiş
öyle işte bizim koca kafalar olur ya yarın öbür gün kafayı denk getiremeyız diye sımdıden aşağı ındırdıler demekkı ileri görüşlü çocuklar anam
ne içsem ne yesem hiç birinin faydası yok
ilginç ama sag tarafıma bile yatsam midem agzıma geliyo afedersiniz
sol taraf boynum agrıdı artık
nane limonda içemem zati
offff
feslegenım cok cok gecmıs olsun maşallah bebısıne :)
canım bu arada bızımkının kafası da 2,5 hafta önde ama doktor her seferınde söyluyo bu endişe edilecek bi durum değil
bebeğin kemık yapısının kalın olduğunu gösteırrı ayrıca ailede kafası büyük olan veya kemıklı yapılı bırı varsa ona çektiğini gösterir dedi :)
bizim babamızın halamızın amcamızın kafalar hep büyükzaten babasıan cekmıs kızçem dr öle dio yuzune bakıp bakıp emınım kemık yapısı da
eşime çekti o sebeple ben hiç endişe etmıyorum ki bu haftalarda bpd ölçümleri bebeğin gelişimsel olrk ileri veya geri olduğunu gösterirmiş
öyle işte bizim koca kafalar olur ya yarın öbür gün kafayı denk getiremeyız diye sımdıden aşağı ındırdıler demekkı ileri görüşlü çocuklar anam
Kızlar hepinize iyi akşamlar gerçi ben inat edip butun geçmişi okuyana kadar bütün kızlar uyumuştur. Ayy ne çok yazmışsınız yawwww. Bende iki gundur evde yoktum 2 gun birikince benım geçmişi bitirmem bu saatı buldu alıntı yapmadım yapsaydım butun sayfayı kaplardım herhaldeama şimdide kime ne yazacagımı unuttum bebişini gören arkadaşlar sizler adına çok mutlu oldum hepsi sağlıklıymış. Bltkübra senı ayrıyetten tebrik ediyorum rabbım sana o guzel gunlerı gösterdi hayırlı zamanı gelince bızlerede göstersin işallah ben aynıyım şu an mıde yanması yaşıyorum onun dışında çarpıntım vardı 1 haftadır doktorum kardıyolojıye gorun dedı. Muayeneye gittim ekg ugs filan derken çarpıntı. Ve kalp kapakçığımda hafıf sarkma çıktı. Ama doktor benı cıdıye pek almadı sanırım oda ayrı bı sınır bozucu durumdu. Doğumu stres yapıyon ondan oluyordur bı kaç gune gecer dıyo. Yaa dıyorum cıdden heyecan yapmıyom hatta doğumdan hiç korkmuyom yok yok heyecan yapıyon dıyo manyak benden ıyı bılıyo galıba bı kaç içinde yıne devam ederse gel daha detaylı ıncelıcem dedı. Bakalım bu gun yıne yaşadım. Doğum şeklimi ve nerde yapacağımı sordu. Dedim bu hastanede yapıcam ama doğum şekli belli değil adam daha bı rahatladı amann o zaman dert etme olmazsa bende girerim doğuma bışey olursa mudahale ederim dedi gayet rahat bı şekilde. Ayy bu doktorlar nekadar ruhsuzlar yaww sankı alışverışe gelcek benle. Aman yınede allah eksikliklerini göstermesin doktorların aratmasında. Rabbım cumlemıze hakkımızda hayırlısını versin işallah
denemekte fayda var zaten ne kaybederızki özellikle zeytınyağında. Verdiğin bilgiler için tesekkür ederım canımKızlar herkese merhaba öncelikle hepimizi Allah kurtarsın inş:) bi kitap almıştım oradaki bilgileri sizinlede paylaşmak istiyorum belki denemek istersiniz:) defne tohumu,sinameki,adaçayı öğütülüp balla karıştırılarak macun yapılır doğuma 3-4 gün kala birer tatlı kaşığı günde 3 kere yenirse doğumu kolaylaştırır...... çemen kaynatılır 2-3 su bardağı içilirse doğumu kolaylaştırır çocuğu kaydırır...sancı başladıktan sonra ve su geldikten sonrada vajinanın esnemesi yırtılma olmaması için vajina ağzına ve içine zeytinyağı sürülür......İnş faydasını görürsünüz kızlar Allah nasip ederse o gün geldiğinde ben denicem valla:))
amın canım işallah rabbım dualarını şu mubarek cuma gunu kabul etsın sağlıklı bı şekilde bebeğini kucağına almayı cümlemize nasip etsin işallahselamlar arkadaşlar çook uzun bir aradan sonra yine buradayım.Allah a hamdolsun ki bu defa 30 haftalık bir hamile olarak... rabbim isteyen ve çabalayan herkese hayırlısıyla bu mutluluğu nasip etsin.
ikinci tüp bebek denememizde çok şükür mutlu sona yaklaştık derken 21. haftada bebeğimizde bir problem tesbit edildi.ventriküllerde genişleme ve su toplama.önceleri lateral ventriküllerden birinde önce11 mm sonra 13mm e kadar çıkan değerler alınmıştı geçen hafta tekrar gittim ayrıntılı ultrasona ve elhamdülillah lateral ventrikül açıklığı olması gereken sınır değerin içinde artık ama bu defa da beyinciğin arkasında yani 4. ventrikülde bir genişleme var 22mm ölçtü doktor.bu da çeşitli sıkıntılara yol açabilirmiş.ama hiç birşey olmaya da bilirmiş.
bu hafta bebeğimin MR ını çektiler haftaya sonucu alıcaz inşallah.dualara ve kurana sığınarak moralimi yüksek tutmaya ve umudumu kaybetmememye çalışıyorum.bütün kalbimle bebeğimin sağlıklı ve özürsüz doğacağına inanıyorum.bu durumda olan arkadaşlar varsa onlara da acil şifalar dilerim.Rabbim minik yavrularımızın hepsine sağlıklı bir biçimde kavuşmayı nasip etsin.
herkese hayırlı cumalar...
Cidden çok haklısın canım yaa bebişlerin mikrobada ihtiyacı var. Benım hastanem 16 katlı ve yataklı servisler son 10 dan sonra gecen kvlerle konuşurken ( bu arada kvler aşırı titizdir) demesinlermi bebeği asansörle indirmiyelim hem sarsılır hem mıkrop kaparherkese günaydın...
bebek eşyalarının sterilliğinden bahsedilmiş ben de bir iki kelam edeyim
bu kadar steril bağımlısı olmayın ,bu bebekleri daha çok hasta ediyor ve bunun böyle olduğu bilimsel de bir gerçek ..
çünkü bebeklerin de mikroplara alışması lazım
siz şimdi sıfır mikropla yaşatmaya kalkışırsanız o bebeğin bağışıklığı yarın bir mikropla karşılaştığında iice deforme olup daha kötü hasta olacak ...
bunu bir çok doktordan duydum ben ..
o yüzden bırakın çocuklar mikroplarla yaşamaya da alışsın ve bağışıklıkları onları yokedecek düzeyde gelişsinki güçlü bireyler olsunlar
tabiki pislik içinde büyütecek değiliz ama bu kadar da herşeye kafa takıp steril ortam oluşturmaya takılmayın
Canım epıdural farkı bazı hastanelerde yuksek oluyo benım hastanemde normal doğum 435 sezeryan 550 epidural normal 1350 + masraflar ssk karşılamıyormuş istege bağlı sezeryan 1850 yanı zora gelemıyorsan parayı bastıracaksın kardesim diyo acık acıkAy teşekkür ederiz teyzesi
Doktorda senin dediğini dedi canım. Irsi bir özellik olduğunu söyledi.
Kız Ayşe sonlara yaklaştık hissediyorum
Çünkü daha hastaneye giderken bile bebeğin başının ne kadar aşağıda olduğunu o kadar iyi hissettim ki.
Hayır böyle giderse ben nasıl doğurcam biliyor musun yarım saatin içinde(Sende hep onaylamışsın zaten bu tezimi )
Çünkü normal zamanda bile elime geliverecekmiş gibi hissediyorum
Bu arada bizim hastanede Normal 450, sezaryen 550, epidural 900ne iş anlamadım. Epidural neden o kadar pahalı ya.
Özel oda fiyatı da dahil bunlara...
Sende yat dinlen, yorma kendini diyeceğim ama. Ben yapabiliyor muyum? Hayır...
Çarşıya bile çıkmayı düşünüyorum şu an son bir kaç eksiğimiz için... Napalım analar düşünür böyle işte
Aslında haklısın kim bilşr kac kişi korkudan çarpıntı yaşıyordur. Ama benım durumum bıraz daha farklı oldugunu düşündüğüm için gitmiştim. Çarpıntı ve batma olduğu zaman karşımdakı rengimden bıle korkuyomuş. Bi sapsarı oluyon bı kıpkırmızı oluyon diyorlar benden çok yanımdakıler korkuyormuş senınde aynımı oluyo rengınMerhaba, seni çok iyi anlıyorum bahsettiğin o çarpıntıdan bende de oluyor. Bazen ayaktayken, bazen otururken nefes alamıyor gibi oluyorum. Benim doktorumda tansyonun inip çıkıyordur demişti. Doktorlar biz gibi kimbilir kaç hasta gördükleri için hep sakinler malesef.
ASLIİRFAN Canım ellerine sağlık, ne de güzel şerbet takımın. Bayıldım. Ne marifetlisin maşallah
MANDALİNA Minnoş dönüp duruyor sürekli. İyi olsun da, önemli olan o. Doktor kontrollerinin de güzel geçmesine sevindim.
İKİZİMOLSUNİSTİYORUM Ay canım merak ettim seni, ne yaptın? Doktora gittin mi? Mutlaka yaz bize.
ÖZFER Canım yanlış anlamışım sen artar mı diyince, azalma artar mı diye anlıayamadım benGittikçe düşermiş o. Daha da kısalırmış. Yatarak ve bol dinlenerek düşmesi durdurulurmuş. Bakalım cumartesi gidicem yine doktora ne dicek. Salı 2ydi, tuvalet haricinde kalkmıyorum, bakalım düşmüş mü?
Kızlar Tontirik nerde ya?Her gün yazardı o mutlaka. Diğer taraftan yazıyor mu bilemediğim için merak ettim. :44:
Aramızdan birisi 4 gün girmese hemen acaba doğum mu yaptı diye aklıma düşmüyor değil. :26:
Ay ay ay kimler gelmiş
Hoşgeldiniz efendim...
İyi olmanıza çok sevindim.
İkinizde Allah'a emanet olun...
Aynı ben.Dur anlatıcam bende bugün doktora gittim.
orkide
ozfer
meryemimgeliyor
aslıirfan
canlarım teşekkür ederim cevaplarınız için.
+Demet ablacım çok geçmiş olsun.
Doktora gittik bugün.
Kızım 2070 gr olmuş kuşum benim
Normalmiş bir sıkıntı yokmuş.
Amma velakin rahim ağzı uzunluğunu sordum.
Söyleyemedi
Neden?
Çünkü başı o kadar aşağıdaymış ki artık ölçemiyorum dedi.
Zaten ben hissediyordum bunu.
Lütfen doğurma fesleğenim dediBir ay daha sabret dedi. Olur dedim
Birde baş büyüklüğü haftasına göre çok önde. Bu bir sıkıntı mıdır ya? Biliyor musunuz?
NST'de sancı çıkmadı bir sorun yok çok şükür...
İşte klasik ayakta kalma lütfen dinlen dedi.
Neyse
Bu saatte ayakta olma sebebim. Gribim biliyorsunuz.
Burnum tıkalı olduğu için nefes alamıyorum :2: Delirmek üzereyim. Boğuluyorum gibi oluyor.
Saat bu saat oldu uyuyamadım.
Zaten hamişlikten dolayı nefes darlığı çekiyorum...
Ay ne zormuş kızlar ya. Yani şikayet etmiyorum Rabbime binlerce kez şükür ama.
Hakikaten zormuş annelik...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?