2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353

Canım kızına maşallah

NST de de ilk sonuçların iyi çıkmasına sevindim.İnşallah 2.de iyi çıkar, sen yine de kendini yormadan çalışmaya dikkat et..

Ayyy canım nasıl dayandım 1 ay görmemeye. Sen de anneciğini beklemişşin. Şimdi 1ay sonra çok heyecanlaısındır

Ayyyy canım ne heyecan, ne güzel 3 kiloda olmuş. Maşallah

Rabbim hayırlı doğumlar nasip etsin, bir avazda kurtarsın seni inşallah...

Kızalr ya size bir sorum olucak,benim uzun zamandır erkenn doğum riskim var,yani bebişin ne zaman geleceği belli değil.Geçen haftalarda kanamam oldu açılmam varmı diye baktı doktor,ama biz doğum şeklini sorduğumuzda daha belli olmaz diyoo 38.haftada belli olcak diyo anlamdım gitti yani:44:Aranızda erken doğum riski olan pek çok arkadaş var,sizin yapıldımı çatı muaneniz,yada doktor bi doğum şekli söyledimi??

canım ya ne güzel işte, bebiş gelip de tüm hayatımızı ele geçirmeden önce kendine ayırabileceğin zaman bulmuş oluyorsun. Kafanı toplarsın, işlerini sraya koyarsın, bir hafta sonraya dr ayağa kalkabilirsi dediğinde de işlerini yavaş yavaş yaparsın.. Bence keyfini çıkar....

Ohh hayırlı olsun, darısı bizlerin başına. İyi dinlenmeler...

kesinlikle sana katılıyorum ki ayrıca benim yıkayıp ütülediğimden daha temiz olacağını düşünmüyorum...

canım benim madem bu dr seni dinlemedi başka kardiyoloğa görün tekrar.
Canım yarını beklıyorum yarın kontrolumuz var muhtemelen catı muayenesı yapcak doğum şeklıne karar versin sezeryan derse zaten sorun olmuyo normal derse ve carpıntılar devam ederse artık ıyı bı doktor araştırmam gerekır. Hayırlısıyla bı yarın olsun bebışımı goreyımde ona gore bakıcaz artık

Amın canım cumlemızı işallah. Maşallah kılosuda guzel ee artık 37 e de gırdık herhan hersey olabılır rabbım en hayırlı zamanda kavuştursun bebişlerimize işallah

Arkadaşlar yatarken dizlerinizi karnınıza doğru çektiğinizde bebeğiniz tepki veriyomu hemen.Beni hemen dürtüklüyo bebeğim.Acaba sıkıştırdımmı bi zararmı verdim diye düşünüyorum.Nasıl yatıcamı şaşırmış durumdayım artık:26:

canım dedilerinde haklısın ancak, yeni doğan bebkler için bu durum söz konusu değil. Atalarımız boşuna 40 gün mevzusunu hem bebek hem de anne için söylememişler. 40 günlük süreçte bebeği ve kendini olabildiğince korumak kollamak gerekir. Özellikle de mikrobun, salgın gribin çok olduğu günümüz şartlarında...

Paylaştığın için sağol canım. Hemen inceledik markaları bizde. Bunları takip etmemiz lazım.

Canım anne olmak böyle birşey işte. Herşeyden evham yapar olduk. Korkma sakın canım. Bizim yaramazlarda aynı şeyi yapıyorlar. Hıçkırık diye tabi ediyoruz şimdilik :) Normal nefes almaya çalışıyormuş bebeklerimiz.. Birde başladımı baya uzun sürüyor. Geçen eşime de dinlettirdim. Uzun sürünce nasıl heyecanlandı. :)

MaşAllah kuzucuğuna Rabbim cc nazarlardan saklasın. Kilosu az değil canım gayet iyi maşAllah.. Rabbim cc hayırlısıyla, sağlıkla ve zamanı gelince yavruna kavuştursun canım.

benimki sürekli hıçkırıyor teyzeleri

Oyy yesinler minik kuzucukları.. Benim kuzucukumda sık sık hıçkırıyor :)

Çok güzel bir hediye canım.. İkisi de çok güzel.

MaşAllah BarekAllah Ece Naz'a.. Rabbim cc nazarlardan saklasın..

Canım geçmiş olsun.. Bol bol dinlen emi.. Kendini iyi hissediyor bile olsan sakın kalkma canım.. Rabbim sana da kuzucukuna da sağlık sıhhat versin canım..

Hoşgeldin aramıza canım.. Sanada hayırlı doğumlar inşAllah canım. Bizde ocak annesiyiz ama bebişler o kadar sabırsız çıktı ki, ocağı bekleyebilir miyiz bilmiyorum.. :)

bu mide bulantısı beni öldürecek
8 aylık hamile deyilim sanki daha 2 aylık hamile gibi midem çok bulanıyo uyuyamıyorum
su içmekten midem guluk guluk ses çıkarıyo
allahımmmmm

Geçmiş olsun canım. Doktoruna sordun mu neden bulanıyor ki bu kadar çok?

Canım doktorunun söyledikleri sana güven vermiyorsa başka bir doktora daha gözük. için rahat etsin.

Canım ya hafiflemedi mi grip biraz olsun. Hamilelik sıkıntılarının üstüne bir de bu grip. Rabbim cc şifa versin canım. Bol bol dinlen ve c vitamini ye bol bol..

Hayırlı olsun canım.. En iyisini yapıyorsun izne ayrılmakla canım.. Bol bol dinlen evde..

Canım duanın açamayacağı kapı yoktur.. Rabbim cc sağlık sıhhat versin yavruna da sana da.. İnşAllah sağlıkla ve vakitlice yavrunu kucağına almak nasip olsun canım..

Geçmiş olsun canım. İzne ayrıl canım ya havalar soğudu şimdi hastalık kol geziyordur okullarda. Evde dinlenirsin hiç değilse canım..

Amin inşAllah canım.. MaşAllah bebişine kilosu gayet güzel.. Sorun da çıkmamış çok şükür canım. Rabbim cc nazarlardan saklasın.

MaşAllah kuzucuğa.. Rabbim cc nazarlardan saklasın.. Rabbim cc hayırlı doğumlar nasip etsin inşAllah..

Canım doktorunla konuş. Eğer herşey normal doğum için uygunsa normal doğum yaparsın.. Hakkında en hayırlısı olsun canım..

hayırlı haberlerle gelirsin inşallah....

Kolay gelsin canım, yorma kendini...

Orkide85 ve yaprak, canım korkmayın, ben de sizin gibi korkuyordum, dün dr.a gittim, bişey olmadı, ayrntılı anlatacağım..

Merhabalar, çok nadir yazıyorum ama sürekli takip ediyorum. Bazen cok duygulanıyorum, bazen gülüyorum, bazende merak ettiğim bir çok şeyin paylaşıldığını görüyorum. Bazende içim kıpır kıpır oluyor çok heycanlanıyorum. Umarım hepimiz sağlıklı bir şekilde bebeklerimizi kucağımıza alırız. Çok merak ediyorum kızımı, çok özledim. Hepinizi öpüyorum.

Merhaba arkadaşlar, dün akşamüzeri dr.a gittim, benim de sertleşmelerim vardı ve akıntım artmaya başlamıştı ve çok fazla kalça kemiği ağrım vardı, dr. bunların hepsinin normal olduğunu, vücudun kendini doğuma hazırladığını söyledi. Doğum belirtisi hiç görmedim, herşey gayet normal dedi. ben de Ocak ayını görür müyüz dedim, kesin olarak bişey diyemem ama bence 2013 model olsun daha iyi olur dedi :) renkliden yüzüne bakmaya çalıştık ama benim güzel kızım elleriyle yüzünü kapatıp kendini sakladığı için göremedik sadece koca burnunu gördük. Bu arda kızım 2500 gr olmuş, herşeyi de normalmiş, Allaha şükürler olsun... Haa bi de dr.um bana 1 ay sonra gel demesine rağmen ben 15 gün sonra gittiğim için dr. bana ayrılırken özellikle 15 gün sonra gel, erken gelmene gerek yok diye tembihledi (tabi kanama, su gelmesi gibi bu durum olmazsa) benden de haberler bu kadar... herkese selamlar...

selam arkadaşlar yazılarınızın hepsini okuyamadım.ama doğum yapan arkadaşların gözü aydın olsun Allah anneli babalı büyütsün.yarın doğum semineri var bi hastanede rahatsız olmazsam gideceğim kısmetse.çok korkuyorum doğumdan.prenses iğne yazmış bi arkadaş nedir bilgisi olan varmı.iki hafta sonra kısmetse izne ayrılcam bende.doğum sonrasına aktarcam kısmetse.akika kurbanı ile ilgili bilgisi olan varmı.acaba ikika kurban etini biz yiyebiliyormuyuz?bide doğumdan sonra 40 gün kanama oluyoımuş doğru mu?eşim abdestli emzir çocuğu diyo bana, ama kanama olursa abdest olmayacak???

Canım akıka kurbanı bebeğin bulupa erene kadar kesilir ama en hayırlısı doğumunun 7. Gunu kesilmesi. Aynı gun bebeğin sacıda kesilir ve saçın ağırlığınca altın yada gumuş yada değerinde para sadaka diye verilir ( işallah çok saçlı olmaz) ve aynı gün bebeğin isminin koyulmasıda sünnetmiş. Allah nasip ederse bizde kesmeyi düşünüyoz tabı saçınıda. Abdest egelince benım bıldığım kadarıyla abdest oluyo lohusanın kanamsı ozür sayılıyo diye bılıyorum ben

Sual: Akika kurbanı nedir?
CEVAP
Akika, çocuk nimetine karşılık, Allahü teâlâya şükretmek için hayvan kesmektir. Akika hayvanı, kurbanlık hayvan gibi olmalıdır.

Sonra da kesilebilir. Her zaman kesilebilir. Kurban bayramında da kesilebilir. Resulullah efendimizin nübüvvetten sonra, kendisi için akika kestiği (Şir’a)da yazılıdır.

Akika kurbanı akikanın adı olduğu için akika kurbanı denilince kurbanda kesilmesi lazım değildir. Onu da kurban olarak söylenirse o zaman kurbanda kesmek gerekir. Akika kurbanını kurban edeceğim derse kurbanda keser.

Akika, çocukları belalardan, hastalıklardan korur. Kıyamette, anaya, babaya, ayrı bir şefaat ederler. Erkek çocuk için iki, kız çocuk için bir akika hayvanı kesilir. Kesilen akikadan kendisi ve zengin fakir herkes yiyebilir, pişmiş veya çiğ olarak zengin fakir herkese verebilir.

Akikayı kesmeyip bedelini fakire tasadduk etmek, akika yerine geçmez. Akika bedeli kadar din kitabı tasadduk etmek, akika yerine geçmez.

Şefaat etsin diye ölmüş çocuk için, torun için, hatta yaşlı kimse, kendisi için de kesebilir. Peygamber efendimiz de, kendisi için akika kesmiştir. Bunun için hangi mezhepten olursa olsun, herkesin akika kesmesi çok iyi olur.

Adak, akika veya ölüler için kesilecek kurban da, ilim neşri ile meşgul bir vakfa kestirilebilir. Böylece ilim neşrine katkımız olduğu için farz sevabı alırız. İlim tahsili yapılan yerlere, zekat, fıtra, adak, akika veya sadaka şeklinde yapılan yardım, insanı kazalardan, belalardan korur. Dünyada, sıhhat ve afiyet içinde bir ömür sürmeye sebep olur. Ayrıca farz olan ilim yayma sevabına kavuşulur.
--Alıntıdır--

Lohusa dönemi doğumdan hemen sonra başlar ve 6 hafta sürer. Bu süre içerisinde pek çok anatomik ve psikolojik değişiklikler olur.

Bu dönemde enfeksiyon, kanama, toplardamarlarda pıhtılaşma eğilimi gibi ciddi komplikasyonlar ve depresyona kadar varabilen duygusal değişimler gözlenebilir. Annenin lohusa döneminde geçirebileceği lohusa enfeksiyonları hemen uygun şekilde tedavi edilmelidir. Bu enfeksiyonlar infertilite (çocuk sahibi olamama), kan zehirlenmesi ve hayati tehlike gibi ciddi sorunlar yaratabilir. Doğum sonrası kanamalar da mutlaka değerlendirilmeli ve tedavi edilmelidir. Göğüslerde dolgunluk, kızarıklık, ağrı, ateş olduğunda yine doktorunuzla görüşmeniz uygun olur. Toplardamarlarda oluşacak pıhtılar sonraki gebeliklerde tekrarlayıp, sorun yaratabilir. Doğum sonrası depresyonunun devam etmesi veya daha ağır bir tabloya dönüşmesi mümkündür.

Emziren annelerin yüksek proteinli bir diyet uygulaması uygun olur. Adet görmeden yumurtlamanın olabileceğini bilmeniz önemlidir.

Doğum sonrası;

38 derece ve üzerinde ateşiniz olursa,
Karın ağrınız,
Epizyotomi ve sezeryan dikişlerinde ağrı, şişlik, kızarıklık ve akıntı olursa,
Göğüslerde hassasiyet, ısı artışı ve kızarıklık olursa,
İdrar yaparken ağrı ve yanma, idrar torbasının boşalmadığı hissi olursa,
Ayakta şişlik ve kızarıklık olursa,
Saatte birden fazla ped kirlenirse, kötü kokulu akıntı veya pıhtılı kanama olursa,
Doğum sonrası depresyonu bulgusu olabilecek duygulanım farklılıkları 3 günden fazla sürerse mutlaka hekiminizle konuşunuz.

--Alıntıdır--

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…