hayırlı cumalar hepinize kızlar RABBİM bu mübarek günün yüzü suyu ürmetine hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah...
iki gündür artan kasılmalarıma dayanamayıp dün doktora gittim ilk iş tabi nst ye bağlandım sancım 20-25 lerde çıktı doktorum normal sonra ultaon muayenesine aldı bebeğin başı biraz daha aşağıya inmiş rahim ağzı uzunluğu 3 cm dedi gayet iyiymiş kızım çok hareketli bi bebek olduğu için de olabilirmiş kasılmalar ama doktor bana sen çok şikayet eden bi hasta değilsin eğer bu durumseni rahatsız ettiyse mutlaka takip etmek gerek dedi o an kendimi çok iyi hissettim nedense sabah tekrar gel bi nst ye bağlan ona göre konuşalım tekrar dedi sabah gittim ama çok kalabalıktı nst bana sıra gelene iş yerine gideyim kalan işlerimi bitireyim dedim bende o arada da size yazıyorum :))
bu arada teyzleri benim prensesim 2400 kg olmuş maşallah :))
birde doktor her ihtimale karşı antibiyotik başladı enfeksiyon vardı ya geçenlerde tam geçmemiş olabilir diye birde mecburen magnezyum kullanıcam eğer böyle kasılmaya devam edersen erken doğurursun dedi baklım birazdan nst için tekrar gidicem o zaman soracağım şeyler var sorarım onlarıda öptüm hepinizi
Günaydın Arkadaşlar cumanız mubarek olsun inş....
Orkidecim sana cvp yazmayı unutmuşum cnm sorry şimdi farkettim.Dr a gidip gitmediğimi sormuştun galiba.Ben annemi bekledim aslında 27 kasımda 1 ay dolmuştu gitmem gerekti.Ben 10 gün daha bekleyimde annemle gideyim dedim hem çatı muayenesini de olurum die bekledim.Yani bu p.tesi gidicem inş.Sen ne zaman gideceksin ??
slm kızlar bende az önce doktordan geldim normal doğum yapıcam allah nasip ederse bebeğim doğum pozisyonunu almış ve kanala girmiş artık boyunu ölçemiyor 3 kilo olmuşuz maşallah artık heran bekle gelişiminide tamamlamış dedi beni heycan sardı tabi allah hepimizi bi avazda kurtarsın inş
Kızlar çok teşekkür ederim hepinize dinleniyorum eve gelip direk yatmak bileçok işe yaradı ya akşam bi yattım sabaha kadar yatakta takıldım
kah uyyarak kah uyanarak çok ağrım azaldı sanki bana mı öle geldi bilmiyorum ama dinlenmeye devam :) kitap okuyorum face takılıyorum
buluyorum yapcak bişeyler
günaydınlar, hayırlı cumalar
ben bugün işten ayrılıyorum, Allahın izniyle evde yatıp dinlenirsem daha rahat atlatırım su son günleri diye üşünüyorum ama kısmet bakalım
bunlarda ben bebegim ve oğlum :)
o kadarda ayrıntılı düsünmemek lazım bence dıs dünya mikrop kaynıyor alısması lazım tamamen steril yasayamayız ki :) ama ilk elbiselerinin dedigin gidi sözlerine güvenip öyle vermek bana da güvensiz geliyor. ne kadar streil üretildi gözümle görmedim inanamıyorum ki yinede kendi elimle yıkayıp ütülemek daha iyi :)
Canım yarını beklıyorum yarın kontrolumuz var muhtemelen catı muayenesı yapcak doğum şeklıne karar versin sezeryan derse zaten sorun olmuyo normal derse ve carpıntılar devam ederse artık ıyı bı doktor araştırmam gerekır. Hayırlısıyla bı yarın olsun bebışımı goreyımdecanım benim madem bu dr seni dinlemedi başka kardiyoloğa görün tekrar.
slm kızlar bende az önce doktordan geldim normal doğum yapıcam allah nasip ederse bebeğim doğum pozisyonunu almış ve kanala girmiş artık boyunu ölçemiyor 3 kilo olmuşuz maşallah artık heran bekle gelişiminide tamamlamış dedi beni heycan sardı tabi allah hepimizi bi avazda kurtarsın inş
magnezyum neden vermiyor bilmiyorum cnm yani hiç lafı geçmedi ama ben ptesi gittiğimde soracağım kasılmalara iyi geliyorsa alabilirim herhalde...
acil bir durum olursa acile devlet hastanesine gitmeyi planlıyorum ben istanbul dayım, özel hastaneler sona yaklaştıkça iyice soyuyor bizi valla...
tatlım çok sevindim bir sorun çıkamamasına maşallah her şey normalmiş inşallah her şey yolunda gider, zamanında hayırlısıyla gelir bebişindarısı da benim başıma gün sayıyorum ptesi için çok heyecanlıyım...
çok teşekkür ederim hayatım sağol bende sonuçların iyi çıkmasına çok sevindim darısı senin başına canım sende güzel haberlerle dönersin inşallah
canim ins birsey cikmaz bazi anomaliler gebelik boyunca kaybolup gidiyor. ins buda oyle olur.
Saglikla kavusmayi nasip etsin Allah tum yavrulari korusun .
masalla canim bebisine ben 50-70 arasi birde duzenli olursa kasilmalar o zaman riskli diye biliyorum
ben de girdim dumduz cizgi cikti:)) adet sancilari yalanmis:)
masallah canim gunumuz ayni. bende yarin gidicem bebisi gormeye bakalim kac gr oldu?
cok heyecanlaniyorum:)
sağo canım zaten doktor endişelenecek birşey yok dedi kasılmalar düzenli ama sancı az 25 lerde filan doktor bu bişey yapmaz dedi rahatladım bende
Canım kızına maşallah
NST de de ilk sonuçların iyi çıkmasına sevindim.İnşallah 2.de iyi çıkar, sen yine de kendini yormadan çalışmaya dikkat et..
sağol teyzesi kızımız iyi çok şükür ya zaten doktor böyle devam ederse 3500 doğar dedi ben aldı bi telaş :)) 2. nstde dünküyle aynı çıktı canım ilave olarak fitil yazdı doktorum rahmime sancı giriyo dedim kasılmalardan sonra akıntın var mı ddi bende bir kaç gündür var dedim oda yazdı bakalım artık 10 gün sonra tekrar çağırdı şimdi zaman geçmez bana kızımı çok özlüyorum ya hep görmek istiyorum :)))
herkese günaydın...
bebek eşyalarının sterilliğinden bahsedilmiş ben de bir iki kelam edeyim
bu kadar steril bağımlısı olmayın ,bu bebekleri daha çok hasta ediyor ve bunun böyle olduğu bilimsel de bir gerçek ..
çünkü bebeklerin de mikroplara alışması lazım
siz şimdi sıfır mikropla yaşatmaya kalkışırsanız o bebeğin bağışıklığı yarın bir mikropla karşılaştığında iice deforme olup daha kötü hasta olacak ...
bunu bir çok doktordan duydum ben ..
o yüzden bırakın çocuklar mikroplarla yaşamaya da alışsın ve bağışıklıkları onları yokedecek düzeyde gelişsinki güçlü bireyler olsunlar
tabiki pislik içinde büyütecek değiliz ama bu kadar da herşeye kafa takıp steril ortam oluşturmaya takılmayın
kızlar bakanlık yeni liste yayınladı süt ürünlerine bitkisel yağ jelatin vs katarak sahtecilik yapan firmaların bi kısmını ifşa etti.
biz anne adayları bilinçli olmalıyız çünkü bizler mutfakta ne hazırlarsak eşimiz ve çocuğumuz onlarla besleniyor.
Kamuoyuna Duyurulur
merhaba arkadaşlar, ya ben kaç gündür kafayı yiyeceğim, sanırım salı günüydü, bebek 2-3 kere yaklaşık olarak 1-2 dakika süreyle sürekli aynı hareketi yaptı, sanki leğen kemiğime yumruk attı. Hareketin bu kadar sürekli olması beni korkuttu ve o günden beri, bu tür tekrlanan hareketler otistik çocuklarda olur diye bildiğimden sürekli bir şüphe oluştu. gerçekten sürekli üzülüyorum, canım sıkkkın. kafayı yiyeceğim, öyle denk gelmiştir di mi, hatta belki bebek hıçkırmıştırda ben saçmalamışımdır di mi, hamilelik psikolojisinden dolayı böyle düşünüyorumdur di mi?((
Doktor kontrolümüz vardı gittik geldik yolunda herşey şükür.Önce NST ye girdim sancı mancı yok bu sefer kesin sancı çıkıcak diodum ama çıkmadı çok sevindim. Sonra doktorumuzun yanına geçtik. 35+1 2400gr kuzucumaslında daha yüksektir die bekliodum ama çok almamış sanki geçen seferkinde 3.5 filan doğar demişti doktor şimdi 3kg gibi doğar dedi,sağlıklı olsunda çok önemli diil tabi,zayıfmı sizce şu an? Suyun çok iyi dedi plesenta biraz yaşlı bundan sonra her hafta geliosun nst ye giriosun dedi,her ihtimale karşı suyunu takip edicez artık her hafta dedi.doğum şekliyle ilgili 37.haftada karar veririz sezeryan yaparsak miyomunuda alırız muhtemelen bakalım konuşuruz daha dedi.
hazırlıklı ol artık bu haftadan sonra herşey olabilir demeyide ihmal etmedi :18: Dönmüş bu arada oğluşum kafa aşağıda şu an
darısı sizlere güzel haberlerle gelin inşş...
benimki sürekli hıçkırıyor teyzeleri
Kızlar pazartesi günü eşimin doğum günü. Biz tanıştığımızdan beri eşim özel günlerde doğum günü, öğretmenler günü, yılbaşı vs. hep çiçek gönderirir atlamaz hiç sağolsun. Geçen sene de ben doğum gününde ona böyle kekli çiçeklerden göndermiştim. çok mutlu olmuştu.
bu sene hediye falanda alamıcam. dışarıda çıkamıcaz yemeğe, malum evde yatıyorum.
yine o kek çiçeklerden göndereyim diyorum şirkete.
2 tanesi arasında kararsız kaldım, sizce hangisi daha güzel?
Eki Görüntüle 570362 Eki Görüntüle 570363
biizmde dün çapada randevumuz vardı.bebiş 3kilo olmuş suyum iyiymiş.bebek hala dönmedi tersmiş.bu haftadan sonra dönmesi zor dedi.dönmezse sezeryan olur dedi.ilk defa nstye girdim.sonuçlar normal çıktı sancı falan yok maşallah hiç durmadı kız tekmeleyip durdu.hemşire bile maşallah durmazmı bu hiç diyor.
ordandan özele beyin cerrahine gittim belimdeki fıtık için doktor emar istedi.zararlı diye istemedm ama emarda radyasyon yok filmde röntgen tehlikeli dedi.özeldeki doktorumdanda onay alıp çektirdim.bugün sonuçları aldım.belde sağ tarafta fıtık var ama normal doğumu engellemez çok ileri derecedede değil dedi.son haftalar yine gelirsin ağrın çok olursa tekrar değerlendiririz dedi.tabiki dönmesini beklicez normal doğum için.
ayşe teyzemiz kızımızın adını ece naz koyacağız.tabloya ekleyebilirmisin.
kızlar doktordan geldimm izne çıkardı beni rahim ağzı incelmiş yol kısalmış bebek kafayı dayamış aşağı inmiş
oo daha neler neler bır hafta sadece wc için kalkıcaksın hep yatıcaksın dedi şimdi geldım eve bu arada
bebişin yumurtalığında kist neym yokmuş hersey yolundaymış yani :) çok şükür tombalağım 2550 gr olmuş teyzeleri maşallahh :)
çok sancım varken bile nst de sancı cıkmadı gene 25-30 civarı öle işte yatıştayım :)
baş ağrım ve baş dönmesı ıcın vucuda bınen yuk artıyo bundan dolayı temız hava almaya calıs rahat şeler gıy dedıi işte
bırde hep 10 çıkan tansıyonum 12 fln cıkıo sanırırm o da gebelıgın son donemınde olmakla alakalı normal dedi dr yuksek diil dedı böle ıstee
Merhaba Sevgili Ocak Anneleri,
KK yı ara sıra okuyordum fakat doğum yapacak annelerin bir arada toplandığını çok geç keşfettim :) Birkaç gündür girip paylaşımlarınızı okudum ve çok sıcak bir iletişim olduğunu görünce hemen üye oldum.
Gerçi ben ocak annesiyim diye dolaşıorum ortalarda ama bugün dr um ocak ayını beklemeyebilir iyice yerleşmeye başlamış dedi. Bakalım kısmet artık. Herkese hayırlı doğumlar dilerim :)
bu mide bulantısı beni öldürecek
8 aylık hamile deyilim sanki daha 2 aylık hamile gibi midem çok bulanıyo uyuyamıyorum
su içmekten midem guluk guluk ses çıkarıyo
allahımmmmm
Kızlar hepinize iyi akşamlar gerçi ben inat edip butun geçmişi okuyana kadar bütün kızlar uyumuştur. Ayy ne çok yazmışsınız yawwww. Bende iki gundur evde yoktum 2 gun birikince benım geçmişi bitirmem bu saatı buldu alıntı yapmadım yapsaydım butun sayfayı kaplardım herhaldeama şimdide kime ne yazacagımı unuttum bebişini gören arkadaşlar sizler adına çok mutlu oldum hepsi sağlıklıymış. Bltkübra senı ayrıyetten tebrik ediyorum rabbım sana o guzel gunlerı gösterdi hayırlı zamanı gelince bızlerede göstersin işallah ben aynıyım şu an mıde yanması yaşıyorum onun dışında çarpıntım vardı 1 haftadır doktorum kardıyolojıye gorun dedı. Muayeneye gittim ekg ugs filan derken çarpıntı. Ve kalp kapakçığımda hafıf sarkma çıktı. Ama doktor benı cıdıye pek almadı sanırım oda ayrı bı sınır bozucu durumdu. Doğumu stres yapıyon ondan oluyordur bı kaç gune gecer dıyo. Yaa dıyorum cıdden heyecan yapmıyom hatta doğumdan hiç korkmuyom yok yok heyecan yapıyon dıyo manyak benden ıyı bılıyo galıba bı kaç içinde yıne devam ederse gel daha detaylı ıncelıcem dedı. Bakalım bu gun yıne yaşadım. Doğum şeklimi ve nerde yapacağımı sordu. Dedim bu hastanede yapıcam ama doğum şekli belli değil adam daha bı rahatladı amann o zaman dert etme olmazsa bende girerim doğuma bışey olursa mudahale ederim dedi gayet rahat bı şekilde. Ayy bu doktorlar nekadar ruhsuzlar yaww sankı alışverışe gelcek benle. Aman yınede allah eksikliklerini göstermesin doktorların aratmasında. Rabbım cumlemıze hakkımızda hayırlısını versin işallah
Ay ay ay kimler gelmiş
Hoşgeldiniz efendim...
İyi olmanıza çok sevindim.
İkinizde Allah'a emanet olun...
Aynı ben.Dur anlatıcam bende bugün doktora gittim.
orkide
ozfer
meryemimgeliyor
aslıirfan
canlarım teşekkür ederim cevaplarınız için.
+Demet ablacım çok geçmiş olsun.
Doktora gittik bugün.
Kızım 2070 gr olmuş kuşum benim
Normalmiş bir sıkıntı yokmuş.
Amma velakin rahim ağzı uzunluğunu sordum.
Söyleyemedi
Neden?
Çünkü başı o kadar aşağıdaymış ki artık ölçemiyorum dedi.
Zaten ben hissediyordum bunu.
Lütfen doğurma fesleğenim dediBir ay daha sabret dedi. Olur dedim
Birde baş büyüklüğü haftasına göre çok önde. Bu bir sıkıntı mıdır ya? Biliyor musunuz?
NST'de sancı çıkmadı bir sorun yok çok şükür...
İşte klasik ayakta kalma lütfen dinlen dedi.
Neyse
Bu saatte ayakta olma sebebim. Gribim biliyorsunuz.
Burnum tıkalı olduğu için nefes alamıyorum :2: Delirmek üzereyim. Boğuluyorum gibi oluyor.
Saat bu saat oldu uyuyamadım.
Zaten hamişlikten dolayı nefes darlığı çekiyorum...
Ay ne zormuş kızlar ya. Yani şikayet etmiyorum Rabbime binlerce kez şükür ama.
Hakikaten zormuş annelik...
günaydınlar, hayırlı cumalar
ben bugün işten ayrılıyorum, Allahın izniyle evde yatıp dinlenirsem daha rahat atlatırım su son günleri diye üşünüyorum ama kısmet bakalım
bunlarda ben bebegim ve oğlum :)
selamlar arkadaşlar çook uzun bir aradan sonra yine buradayım.Allah a hamdolsun ki bu defa 30 haftalık bir hamile olarak... rabbim isteyen ve çabalayan herkese hayırlısıyla bu mutluluğu nasip etsin.
ikinci tüp bebek denememizde çok şükür mutlu sona yaklaştık derken 21. haftada bebeğimizde bir problem tesbit edildi.ventriküllerde genişleme ve su toplama.önceleri lateral ventriküllerden birinde önce11 mm sonra 13mm e kadar çıkan değerler alınmıştı geçen hafta tekrar gittim ayrıntılı ultrasona ve elhamdülillah lateral ventrikül açıklığı olması gereken sınır değerin içinde artık ama bu defa da beyinciğin arkasında yani 4. ventrikülde bir genişleme var 22mm ölçtü doktor.bu da çeşitli sıkıntılara yol açabilirmiş.ama hiç birşey olmaya da bilirmiş.
bu hafta bebeğimin MR ını çektiler haftaya sonucu alıcaz inşallah.dualara ve kurana sığınarak moralimi yüksek tutmaya ve umudumu kaybetmememye çalışıyorum.bütün kalbimle bebeğimin sağlıklı ve özürsüz doğacağına inanıyorum.bu durumda olan arkadaşlar varsa onlara da acil şifalar dilerim.Rabbim minik yavrularımızın hepsine sağlıklı bir biçimde kavuşmayı nasip etsin.
herkese hayırlı cumalar...
Günaydın hanımlar.
Ay-shecim kendine dikkat et artık.İzne ayrılmakla iyi yapmışssın.Ben de geçen hafta çarşamba çalışabilir raporumu yazdırmıştım fakat pazartesiden beri nezleyim3 gündür raporluyum.Haftaya cumaya kadar çalışırım diyordum ama ilaç almadığım için zor geçecek gibi nezle.Bir de okul ortamı enfeksiyon kaynıyor.Sanırım salı günü izne ayrılacağım.Amannnnnnn bebeğimizden kıymetli mi.5-10 gün izin eksik oluversin.Buluruz bir yolunu sonra hele bi sağlıkla kavuşalım da.
Bu arada benim doktorum beni nstye sokmuyor demiştim.Ultrasonda herşey normal olduğu içinmiş. Benim de bazen karnım sertleşiyor ama ne ağrım oluyor ne kasılmam bebişim dayanıyor gibi geliyor çünkü hareket edince o sertlik yumuşuyor.Yine de doktorumdan habersiz devlet hastanesinde bi nstye girsem mi diye aklımdan geçirmiyor değilim:) Rabbim hayırlısıyla zamanında eli ayağı düzgün,sağlıklı doğurtsun bebeklerimiziiiiii.Aminnnnnnnnnnn
hayırlı cumalar hepinize kızlar RABBİM bu mübarek günün yüzü suyu ürmetine hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah...
iki gündür artan kasılmalarıma dayanamayıp dün doktora gittim ilk iş tabi nst ye bağlandım sancım 20-25 lerde çıktı doktorum normal sonra ultaon muayenesine aldı bebeğin başı biraz daha aşağıya inmiş rahim ağzı uzunluğu 3 cm dedi gayet iyiymiş kızım çok hareketli bi bebek olduğu için de olabilirmiş kasılmalar ama doktor bana sen çok şikayet eden bi hasta değilsin eğer bu durumseni rahatsız ettiyse mutlaka takip etmek gerek dedi o an kendimi çok iyi hissettim nedense sabah tekrar gel bi nst ye bağlan ona göre konuşalım tekrar dedi sabah gittim ama çok kalabalıktı nst bana sıra gelene iş yerine gideyim kalan işlerimi bitireyim dedim bende o arada da size yazıyorum :))
birde doktor her ihtimale karşı antibiyotik başladı enfeksiyon vardı ya geçenlerde tam geçmemiş olabilir diye birde mecburen magnezyum kullanıcam eğer böyle kasılmaya devam edersen erken doğurursun dedi baklım birazdan nst için tekrar gidicem o zaman soracağım şeyler var sorarım onlarıda öptüm hepinizi
bende normal doğum yapmak istiyorum ama birincisi sezeryandı diye dr göze alamıyor aslında 6 yıl geçti aradan yapamazmıyım ki acaba... kızlar oğluşumu çok merak ediyorum ve çok heyecanlıyım beeeeeeennnnn..
çok teşekkür ederim hayatım sağol bende sonuçların iyi çıkmasına çok sevindim darısı senin başına canım sende güzel haberlerle dönersin inşallah
sağo canım zaten doktor endişelenecek birşey yok dedi kasılmalar düzenli ama sancı az 25 lerde filan doktor bu bişey yapmaz dedi rahatladım bende
sağol teyzesi kızımız iyi çok şükür ya zaten doktor böyle devam ederse 3500 doğar dedi ben aldı bi telaş :)) 2. nstde dünküyle aynı çıktı canım ilave olarak fitil yazdı doktorum rahmime sancı giriyo dedim kasılmalardan sonra akıntın var mı ddi bende bir kaç gündür var dedim oda yazdı bakalım artık 10 gün sonra tekrar çağırdı şimdi zaman geçmez bana kızımı çok özlüyorum ya hep görmek istiyorum :)))
Ben artık USGden hiçbirşey anlamıyorum.Karman, çorman şekiller. Tekmeleriyle mutlu oluyorum ve cidden artık kucağıma almak istiyorum. Rabbim nasıl bir duygudur ya.
İnşallah fitil iyi gelir cnm bnm, sen ne zaman doğum iznine ayrılacaksın?
ben geldimmm
günaydın tontiş anneler... umarım keyifler yerindedirgeçen salı halılarımı vermiştim yıkamaya,
koltuklarımıda yıkatıcaktım ama sadece bir koltuk takımını 100 tl'ye yıkadıkalrını duyunca vazgeçip kendim silmeye karar vermiştimsalon ve oturma odasıda silinecek çünkü.. annemle silicektik,eşim sağolsun kıyamadı bana,bu seneden kalma 1 günlük izni kalmıştı garibimin,onu ne ara alsam diye düşünüyodu.. bugün için izni almış evde kociş.annemde gelicek 1 gibi silicekler beraber bende arkadan kurularım artık heheh
Ben artık USGden hiçbirşey anlamıyorum.Karman, çorman şekiller. Tekmeleriyle mutlu oluyorum ve cidden artık kucağıma almak istiyorum. Rabbim nasıl bir duygudur ya.
İnşallah fitil iyi gelir cnm bnm, sen ne zaman doğum iznine ayrılacaksın?
:))))))) inşallah vaktinde ve zamanında alırız canım doktor bana dün antibiyotik başladı birde magnezyum dedim ya sabah bir idrara çıktım aklım çıktı resmen idrarımın rengi turuncu kırmızı arası birşey di acayip tırstım yani doktora söyledim ilaçtan dedi .
benim 29 aralık son canım inşallah ondan sonra evde bekliycez tabi bizim kız erken gelmezse :)) yani kaldı 22 gün :))
selam arkadaşlar yazılarınızın hepsini okuyamadım.ama doğum yapan arkadaşların gözü aydın olsun Allah anneli babalı büyütsün.yarın doğum semineri var bi hastanede rahatsız olmazsam gideceğim kısmetse.çok korkuyorum doğumdan.prenses iğne yazmış bi arkadaş nedir bilgisi olan varmı.iki hafta sonra kısmetse izne ayrılcam bende.doğum sonrasına aktarcam kısmetse.akika kurbanı ile ilgili bilgisi olan varmı.acaba ikika kurban etini biz yiyebiliyormuyuz?bide doğumdan sonra 40 gün kanama oluyoımuş doğru mu?eşim abdestli emzir çocuğu diyo bana, ama kanama olursa abdest olmayacak???
selam arkadaşlar yazılarınızın hepsini okuyamadım.ama doğum yapan arkadaşların gözü aydın olsun Allah anneli babalı büyütsün.yarın doğum semineri var bi hastanede rahatsız olmazsam gideceğim kısmetse.çok korkuyorum doğumdan.prenses iğne yazmış bi arkadaş nedir bilgisi olan varmı.iki hafta sonra kısmetse izne ayrılcam bende.doğum sonrasına aktarcam kısmetse.akika kurbanı ile ilgili bilgisi olan varmı.acaba ikika kurban etini biz yiyebiliyormuyuz?bide doğumdan sonra 40 gün kanama oluyoımuş doğru mu?eşim abdestli emzir çocuğu diyo bana, ama kanama olursa abdest olmayacak???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?