+Demet ablacım çok geçmiş olsun.
Doktora gittik bugün.
Kızım 2070 gr olmuş kuşum benim
Birde baş büyüklüğü haftasına göre çok önde. Bu bir sıkıntı mıdır ya? Biliyor musunuz?
NST'de sancı çıkmadı bir sorun yok çok şükür...
sağol canım bebişin koca kafalı olur kız
canım ben 15lerinde kontrole gittiğimde heryeri 1hafta boyu 2hafta öndeydi şimdide göbüşü öne geçmiş değişir bide ilk aylarda baş büyüklüğü iyi değil ama doğuma doğru çogu kişinin baş ölçüsü büyük çıkabiliyormuş bakalım cmt kociş evde olursa gideceğiz özelde ult daha iyi 2hafta önde çıkıyor ama tıpta 1hafta önde çıktı uzun ve tontiş oğlum doktorda nerde duruyo bu göbişte bu oğlan diyoray anca göbüş tam çıktı kardeşimle skyptan görüşürken gösteriyorum kocaman olmuşsunuz diyor zayıfllarda pırtlıyorda benim gibi zaten tombişlerde seçilmiyordu :) kocişte akşamları oğlumu sevcem diye geliyor açıyoruz ama kasılması çok olan yada bana nst li hasta diyolardı göbeği okşamak sevmek de kasılmaları arttırdığı için yasak sade elimizi koyup konuşuyoruz oğluşla ay karşında olmayınca göbeklede konuşulmuyor ki
1.cıx cıx cıx sen hiç tembel uyuşuk yay gördün mü okumamış olayımburadaki yaylar toplanır geliriz kapına hee tembel değil ama deli olduğumuzu garanti edebilirim
2.ay cidden çok gıcık bi durum ya kadın resmen sallamış steril ayağına da dayamışlar fiyatı cıx cıx cıx keşke aldırmasaydın kayınvalidene :)
yerine başka bişey alırdıehehehe
3.öyle işte bizim koca kafalar olur ya yarın öbür gün kafayı denk getiremeyız diye sımdıden aşağı ındırdıler demekkı ileri görüşlü çocuklar anam
Günaydın Arkadaşlar cumanız mubarek olsun inş....
Orkidecim sana cvp yazmayı unutmuşum cnm sorry şimdi farkettim.Dr a gidip gitmediğimi sormuştun galiba.Ben annemi bekledim aslında 27 kasımda 1 ay dolmuştu gitmem gerekti.Ben 10 gün daha bekleyimde annemle gideyim dedim hem çatı muayenesini de olurum die bekledim.Yani bu p.tesi gidicem inş.Sen ne zaman gideceksin ??
ben geldimmm
günaydın tontiş anneler... umarım keyifler yerindedirgeçen salı halılarımı vermiştim yıkamaya,
koltuklarımıda yıkatıcaktım ama sadece bir koltuk takımını 100 tl'ye yıkadıkalrını duyunca vazgeçip kendim silmeye karar vermiştimsalon ve oturma odasıda silinecek çünkü.. annemle silicektik,eşim sağolsun kıyamadı bana,bu seneden kalma 1 günlük izni kalmıştı garibimin,onu ne ara alsam diye düşünüyodu.. bugün için izni almış evde kociş.annemde gelicek 1 gibi silicekler beraber bende arkadan kurularım artık heheh
ben geldimmm
günaydın tontiş anneler... umarım keyifler yerindedirgeçen salı halılarımı vermiştim yıkamaya,
koltuklarımıda yıkatıcaktım ama sadece bir koltuk takımını 100 tl'ye yıkadıkalrını duyunca vazgeçip kendim silmeye karar vermiştimsalon ve oturma odasıda silinecek çünkü.. annemle silicektik,eşim sağolsun kıyamadı bana,bu seneden kalma 1 günlük izni kalmıştı garibimin,onu ne ara alsam diye düşünüyodu.. bugün için izni almış evde kociş.annemde gelicek 1 gibi silicekler beraber bende arkadan kurularım artık heheh
Kızlar hepinize iyi akşamlar gerçi ben inat edip butun geçmişi okuyana kadar bütün kızlar uyumuştur. Ayy ne çok yazmışsınız yawwww. Bende iki gundur evde yoktum 2 gun birikince benım geçmişi bitirmem bu saatı buldu alıntı yapmadım yapsaydım butun sayfayı kaplardım herhaldeama şimdide kime ne yazacagımı unuttum bebişini gören arkadaşlar sizler adına çok mutlu oldum hepsi sağlıklıymış. Bltkübra senı ayrıyetten tebrik ediyorum rabbım sana o guzel gunlerı gösterdi hayırlı zamanı gelince bızlerede göstersin işallah ben aynıyım şu an mıde yanması yaşıyorum onun dışında çarpıntım vardı 1 haftadır doktorum kardıyolojıye gorun dedı. Muayeneye gittim ekg ugs filan derken çarpıntı. Ve kalp kapakçığımda hafıf sarkma çıktı. Ama doktor benı cıdıye pek almadı sanırım oda ayrı bı sınır bozucu durumdu. Doğumu stres yapıyon ondan oluyordur bı kaç gune gecer dıyo. Yaa dıyorum cıdden heyecan yapmıyom hatta doğumdan hiç korkmuyom yok yok heyecan yapıyon dıyo manyak benden ıyı bılıyo galıba bı kaç içinde yıne devam ederse gel daha detaylı ıncelıcem dedı. Bakalım bu gun yıne yaşadım. Doğum şeklimi ve nerde yapacağımı sordu. Dedim bu hastanede yapıcam ama doğum şekli belli değil adam daha bı rahatladı amann o zaman dert etme olmazsa bende girerim doğuma bışey olursa mudahale ederim dedi gayet rahat bı şekilde. Ayy bu doktorlar nekadar ruhsuzlar yaww sankı alışverışe gelcek benle. Aman yınede allah eksikliklerini göstermesin doktorların aratmasında. Rabbım cumlemıze hakkımızda hayırlısını versin işallah
günaydın canım hayırlı cumalar..
bende salı günü gitmeyi düşünüyorum..cuma' dan doğum iznine ayrılmayı planlıyorum..bakalım hele doktorumuzla konuşalım ne diyecek..doktora giden evde yatıyor, izine ayrılmak zorunda kalıyor..
artık yoruluyorum, canım evden çıkmak istemiyor hiç..zorumdan gidip geliyorum işe..1 hafta daha sabrederim inş..
evet bu sefer çatı muayenesini yapacak, bana ona söyledi..bakalım hakkımızda hayırlısı..
Benimde aklıma sürekli o geliyor valla.Geç gidicem inş olumsuz bişiy yoktur die.Çokda merak ediyorum kızımı ne kadar oldu,suyu nasıl, durumu nasıl die:) az kaldı görücem p.tesi inş.Zor olmaz mı çalışmak tabi ağırlaştıda vücut o da dinlenmek istiyor haliyle .Neyseki cnm az kalmış senin izninede sabır....
amin..Allah hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin..gözün aydın canım..slm kızlar bende az önce doktordan geldim normal doğum yapıcam allah nasip ederse bebeğim doğum pozisyonunu almış ve kanala girmiş artık boyunu ölçemiyor 3 kilo olmuşuz maşallah artık heran bekle gelişiminide tamamlamış dedi beni heycan sardı tabi allah hepimizi bi avazda kurtarsın inş
ay cnm yokki çevremde öle makinası olan en sonunda ben alıcam o makinadanay canım ya bu kocişlerin hakkı nasıl ödenir bizde sorduk aynen halılardan çok pahalı eh kirlide olmuyoki hapimizin kaç yıllık koltuğu ben doğalgaz yaptırınca elime tozlu gibi geliyodu hep eh 3takımda var 300e halı yıkama alırım demiştim komşudan halıyıkamasını aldık kociş hem sildi hemde suyunu onunla çektirdik hemende kuruyor ozaman varsabirinde isteseydin kolay gelsin sende mama hazırla onlara
buarada herkeze hayırlı cumalar biz iyileştikte gezmelere başladık dün yan apartmanda birine gittik ordakilerde biz ona gidicektik diyolarmış gelcek yukarda diyin geçmiş olsununuzu diyolarbugünde bizim apt mevlit var askerden gelen oğluşuna okutacak biri ona gidicez artık ben gezicem kimseyi alamam diyorum
ah cnm gurbetlik zor annemden babamdan bilirim.annem de babamda gurbetlik çekmiş insanlar..senede 2 kere taş çatlasın 3 kere görürdük anneannemi babaannemi..çocukların okul derdi olunca bayramdan bayrama yaz tatillerinde görüyo insan yakınları öyle olunca malesef..özlemek zor tabi ,Rabbim sabır versin cnmhadi yine iyisin canım..ah ah bu kocişler olmasa ne yaparız biz..sen yine şanslısın annen yakınında..şükret haline..benim anacığım uzaklarda 8 Ocakta gelecek yanıma inş..
tatlım gözün aydın ,darısı başıma inş.slm kızlar bende az önce doktordan geldim normal doğum yapıcam allah nasip ederse bebeğim doğum pozisyonunu almış ve kanala girmiş artık boyunu ölçemiyor 3 kilo olmuşuz maşallah artık heran bekle gelişiminide tamamlamış dedi beni heycan sardı tabi allah hepimizi bi avazda kurtarsın inş
canım sen bu tedaviyi devlet hastanesinde mi gördün, hangisi yazabilir misin?
ben de bazen gece çok kasılıyorum ama kendi hastanem özel olduğu için acile gitmeye çekiniyorum, her şeye para alıyorlar geçen acile gittiğimde 100 tl verdik, en son kontrol için gittiğimde 150 tl verdim adamlar damar açmak için benden 20 tl aldılar, özel hastanelerde her şey para o yüzden gidemiyorum, devlet hastaneleri de nasıl bilmiyorum, hastalığımı 10 ay boyunca anlamadıkları için artık güvenemiyorum da...
ben anadolu yakasındayım acaba böyle durumlarda üsküdar da zeynep kamil doğum hastanesi varmış orası uzak ama oraya mı gitsem, bilen bana yardım etsin...
aynen canım ben de ne ağrı ne kasılma anlamıyorum aynen bebek dayanıyor sanıyorum ama galiba kasılma onlar, valla işimiz zor bizim...
bana magnezyum veya nidilat falan vermiyor doktor neden acaba ben magnezyumu doğal yollardan tamamlayayım bari :44:
canım ben izmirdeyim hem özele hem ege tıpa gidiyorum tıpta normal kontrol sırasında yaşadım bunları ve doktorlar hemşireler okadar iyiydiki doğumum acil olursa orda yapmayı bile düşünüyorum ve eğer özelde 2hafta yatsam şuan ne öderdim bilemiyorum :26: ben kasılma ve ağrıyı hala ayırt edemiyorum doktorlarda bana anlatmaktan vaz geçip eşime ayırt edemiyor işimiz zor demiştibenim minişim azcık tontik gidiyo vcye çıkma problemimde vardı normalde ayağa kalkınca zaten şiş ama ağrı denen kasılma kısa süreli oluyor iniyor ordan ayırt ediliyor dayamada kolay kolay inmiyor göbüş mağnezyumun sana zararımı varki nidilatı bilmiyorum ama mağnezyum her hücredemi bulunması lazımmış benim çoğu serumum mağnezyumdu şimdide sabah ve akşam alıyorum buara maşallah kuzuna bak ne güzel bekliyo annesini erken alcaz derken duruyo pıtırcık
magnezyum neden vermiyor bilmiyorum cnm yani hiç lafı geçmedi ama ben ptesi gittiğimde soracağım kasılmalara iyi geliyorsa alabilirim herhalde...
acil bir durum olursa acile devlet hastanesine gitmeyi planlıyorum ben istanbul dayım, özel hastaneler sona yaklaştıkça iyice soyuyor bizi valla...
hayırlı cumalar hepinize kızlar RABBİM bu mübarek günün yüzü suyu ürmetine hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah...
iki gündür artan kasılmalarıma dayanamayıp dün doktora gittim ilk iş tabi nst ye bağlandım sancım 20-25 lerde çıktı doktorum normal sonra ultaon muayenesine aldı bebeğin başı biraz daha aşağıya inmiş rahim ağzı uzunluğu 3 cm dedi gayet iyiymiş kızım çok hareketli bi bebek olduğu için de olabilirmiş kasılmalar ama doktor bana sen çok şikayet eden bi hasta değilsin eğer bu durumseni rahatsız ettiyse mutlaka takip etmek gerek dedi o an kendimi çok iyi hissettim nedense sabah tekrar gel bi nst ye bağlan ona göre konuşalım tekrar dedi sabah gittim ama çok kalabalıktı nst bana sıra gelene iş yerine gideyim kalan işlerimi bitireyim dedim bende o arada da size yazıyorum :))
bu arada teyzleri benim prensesim 2400 kg olmuş maşallah :))
birde doktor her ihtimale karşı antibiyotik başladı enfeksiyon vardı ya geçenlerde tam geçmemiş olabilir diye birde mecburen magnezyum kullanıcam eğer böyle kasılmaya devam edersen erken doğurursun dedi baklım birazdan nst için tekrar gidicem o zaman soracağım şeyler var sorarım onlarıda öptüm hepinizi
tatlım çok sevindim bir sorun çıkamamasına maşallah her şey normalmiş inşallah her şey yolunda gider, zamanında hayırlısıyla gelir bebişindarısı da benim başıma gün sayıyorum ptesi için çok heyecanlıyım...
ah cnm gurbetlik zor annemden babamdan bilirim.annem de babamda gurbetlik çekmiş insanlar..senede 2 kere taş çatlasın 3 kere görürdük anneannemi babaannemi..çocukların okul derdi olunca bayramdan bayrama yaz tatillerinde görüyo insan yakınları öyle olunca malesef..özlemek zor tabi ,Rabbim sabır versin cnm
Ay-she cim ya dinlenmene bak. keyfini çıkar evin.
Benim minik kızımın adını da listeye ekleyebilir misin?
İpek olucak Allah nasip ederse.
Teşekkürler...
2 gün önce benimkide aynı tarif ettigin gibi duruyordu ne vardıysa DÖNECEK djuramadı yerinde :))
yerim onun agzını bal o annesi bal suda icermis masallah masallah
Ay teşekkür ederiz teyzesi
Doktorda senin dediğini dedi canım. Irsi bir özellik olduğunu söyledi.
Kız Ayşe sonlara yaklaştık hissediyorum
Çünkü daha hastaneye giderken bile bebeğin başının ne kadar aşağıda olduğunu o kadar iyi hissettim ki.
Hayır böyle giderse ben nasıl doğurcam biliyor musun yarım saatin içinde(Sende hep onaylamışsın zaten bu tezimi )
Çünkü normal zamanda bile elime geliverecekmiş gibi hissediyorum
Bu arada bizim hastanede Normal 450, sezaryen 550, epidural 900ne iş anlamadım. Epidural neden o kadar pahalı ya.
Özel oda fiyatı da dahil bunlara...
Sende yat dinlen, yorma kendini diyeceğim ama. Ben yapabiliyor muyum? Hayır...
Çarşıya bile çıkmayı düşünüyorum şu an son bir kaç eksiğimiz için... Napalım analar düşünür böyle işte
Günaydın hanımlar.
Ay-shecim kendine dikkat et artık.İzne ayrılmakla iyi yapmışssın.Ben de geçen hafta çarşamba çalışabilir raporumu yazdırmıştım fakat pazartesiden beri nezleyim3 gündür raporluyum.Haftaya cumaya kadar çalışırım diyordum ama ilaç almadığım için zor geçecek gibi nezle.Bir de okul ortamı enfeksiyon kaynıyor.Sanırım salı günü izne ayrılacağım.Amannnnnnn bebeğimizden kıymetli mi.5-10 gün izin eksik oluversin.Buluruz bir yolunu sonra hele bi sağlıkla kavuşalım da.
Bu arada benim doktorum beni nstye sokmuyor demiştim.Ultrasonda herşey normal olduğu içinmiş. Benim de bazen karnım sertleşiyor ama ne ağrım oluyor ne kasılmam bebişim dayanıyor gibi geliyor çünkü hareket edince o sertlik yumuşuyor.Yine de doktorumdan habersiz devlet hastanesinde bi nstye girsem mi diye aklımdan geçirmiyor değilim:) Rabbim hayırlısıyla zamanında eli ayağı düzgün,sağlıklı doğurtsun bebeklerimiziiiiii.Aminnnnnnnnnnn
canim ins birsey cikmaz bazi anomaliler gebelik boyunca kaybolup gidiyor. ins buda oyle olur.selamlar arkadaşlar çook uzun bir aradan sonra yine buradayım.Allah a hamdolsun ki bu defa 30 haftalık bir hamile olarak... rabbim isteyen ve çabalayan herkese hayırlısıyla bu mutluluğu nasip etsin.
ikinci tüp bebek denememizde çok şükür mutlu sona yaklaştık derken 21. haftada bebeğimizde bir problem tesbit edildi.ventriküllerde genişleme ve su toplama.önceleri lateral ventriküllerden birinde önce11 mm sonra 13mm e kadar çıkan değerler alınmıştı geçen hafta tekrar gittim ayrıntılı ultrasona ve elhamdülillah lateral ventrikül açıklığı olması gereken sınır değerin içinde artık ama bu defa da beyinciğin arkasında yani 4. ventrikülde bir genişleme var 22mm ölçtü doktor.bu da çeşitli sıkıntılara yol açabilirmiş.ama hiç birşey olmaya da bilirmiş.
bu hafta bebeğimin MR ını çektiler haftaya sonucu alıcaz inşallah.dualara ve kurana sığınarak moralimi yüksek tutmaya ve umudumu kaybetmememye çalışıyorum.bütün kalbimle bebeğimin sağlıklı ve özürsüz doğacağına inanıyorum.bu durumda olan arkadaşlar varsa onlara da acil şifalar dilerim.Rabbim minik yavrularımızın hepsine sağlıklı bir biçimde kavuşmayı nasip etsin.
herkese hayırlı cumalar...
masalla canim bebisine ben 50-70 arasi birde duzenli olursa kasilmalar o zaman riskli diye biliyorumhayırlı cumalar hepinize kızlar RABBİM bu mübarek günün yüzü suyu ürmetine hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah...
iki gündür artan kasılmalarıma dayanamayıp dün doktora gittim ilk iş tabi nst ye bağlandım sancım 20-25 lerde çıktı doktorum normal sonra ultaon muayenesine aldı bebeğin başı biraz daha aşağıya inmiş rahim ağzı uzunluğu 3 cm dedi gayet iyiymiş kızım çok hareketli bi bebek olduğu için de olabilirmiş kasılmalar ama doktor bana sen çok şikayet eden bi hasta değilsin eğer bu durumseni rahatsız ettiyse mutlaka takip etmek gerek dedi o an kendimi çok iyi hissettim nedense sabah tekrar gel bi nst ye bağlan ona göre konuşalım tekrar dedi sabah gittim ama çok kalabalıktı nst bana sıra gelene iş yerine gideyim kalan işlerimi bitireyim dedim bende o arada da size yazıyorum :))
bu arada teyzleri benim prensesim 2400 kg olmuş maşallah :))
birde doktor her ihtimale karşı antibiyotik başladı enfeksiyon vardı ya geçenlerde tam geçmemiş olabilir diye birde mecburen magnezyum kullanıcam eğer böyle kasılmaya devam edersen erken doğurursun dedi baklım birazdan nst için tekrar gidicem o zaman soracağım şeyler var sorarım onlarıda öptüm hepinizi
masallah canim gunumuz ayni. bende yarin gidicem bebisi gormeye bakalim kac gr oldu?slm kızlar bende az önce doktordan geldim normal doğum yapıcam allah nasip ederse bebeğim doğum pozisyonunu almış ve kanala girmiş artık boyunu ölçemiyor 3 kilo olmuşuz maşallah artık heran bekle gelişiminide tamamlamış dedi beni heycan sardı tabi allah hepimizi bi avazda kurtarsın inş
milsacım çok güzelmiş bunlar
ben ilk defa gördüm böle bişey sağdaki daha güzel sanki
nerden siparş veriyosun peki?
Ay-she cim ya dinlenmene bak. keyfini çıkar evin.
Benim minik kızımın adını da listeye ekleyebilir misin?
İpek olucak Allah nasip ederse.
Teşekkürler...
Ay teşekkür ederiz teyzesi
Doktorda senin dediğini dedi canım. Irsi bir özellik olduğunu söyledi.
Kız Ayşe sonlara yaklaştık hissediyorum
Çünkü daha hastaneye giderken bile bebeğin başının ne kadar aşağıda olduğunu o kadar iyi hissettim ki.
Hayır böyle giderse ben nasıl doğurcam biliyor musun yarım saatin içinde(Sende hep onaylamışsın zaten bu tezimi )
Çünkü normal zamanda bile elime geliverecekmiş gibi hissediyorum
Bu arada bizim hastanede Normal 450, sezaryen 550, epidural 900ne iş anlamadım. Epidural neden o kadar pahalı ya.
Özel oda fiyatı da dahil bunlara...
Sende yat dinlen, yorma kendini diyeceğim ama. Ben yapabiliyor muyum? Hayır...
Çarşıya bile çıkmayı düşünüyorum şu an son bir kaç eksiğimiz için... Napalım analar düşünür böyle işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?