demet abla sende de ölçümler farklı çıkmış
acaba benim bebeğimin gelişiminde de böyle bişey söz konusu olabilir mi
EVET NORMAL olabilir ,cihaz tam ölçmemiş olabilir ,sakın takılma bunlara ,bir dahaki gittiğinde düzelecektir eminim ,bazen doktorlar da tam ölçüm alamayabiliyormeraba annişler
bugün bizim de doktor kontrolumuz vardı moralim bozuk biraz
kızımın sağlığı gayet yerinde ama gelişimi bir buçuk hafta geriye gitmiş
doktorum hiç sorun olmadığını söyledi, böyle şeyer normalmiş, ölçümler bile yanılabilir dedi
ama ben çok huzursuzum ya bebeğim benim yüzümden gelişemedi
mide bulantısından iki haftadır pek bişey yiyemedim kendimi suçluyorum
onunla ilgisi yok dese de ben ister istemez kendimi suçluyorum(
şuan 36+2 deyiz,kilosu 2500
Selam kızlar hepinize bol tekmeli günler:)
benim bebeğim çok tekme atıyor çok ittiriyor içerden canımı çok yakıyor sizinkide öylemidir acaba:)
..
Ya arkadaslar bi yardim lutfen..3 gundur bebegimin hareketleri cok degisti cok keskinlesti,sertlesti,cogaldi hic durmuyo karnimdan cikicak nerdeyse butun gun, hosuma giderdi hareketleri yumusak yumusakti simdi canimi yakiyo resmen..boyle oluncada kasik ve rahim agrilarimda cogaldi, normalmidir bu?? 3 gunde buyuyup kemiklesmedi ya bu sipa:44:
Canım kendını suçlama sakın. Hem sen boyle uzulunce oda uzuluyo. Allaha şukurler olsunki sağlığında bişey yokmuş. Bak benım yengem 8 ay dolunca gitti kontrole bebek 1010 gram normalın çokkkk çokk altında doğar doğmaz kuveze alıcaz hazırlıklı olun dediler. 3 hafta sonra doğum yaptı 3100 gram doğdu yeğenım. Hatta bu son ayında 4 kılo bırden verdı. 8 aya kadar 11 kılo almıştı 7 buçuk kıloyla doğum yaptı. Bırı bana anlatsaydı ınanmazdım ama kendı gozlerımle gordum. Çok enteresan bı durum. Bence muhtemelen yanlış ölçüm yapıldı onun hamıleliğinde.
Canım sakın moralini bozma, elindeki daha önceki usg çıktılarına bak, hepsinde kilo ve hafta kısmında -değerler var ve orda tahmini ne kadar yanlış ölçme payları da yazıyor. Eğer için rahat etmiyorsa başka bir doktorada git. sen de istemezsin bunu, kendini sakın suçlama.
eğer yiyobiliyorsan bulgur pilavı ve kırmızı et ye bol bol. Bebişe çok yarıyor. Kendini de üzme, strese sokma canım benim...
OCWMAYS cnm kendini boşyere suçluyosun elinde olsa insanın kim kusmak isterki cnmbu senin elinde olan bişey değilki..üzme tatlı canını sen
Seninle hiçbir alakası yoktur canım ben 62 kiloyla hamile kaldım 55 kiloya düştüm
Sonra tam toparlicaktım 4 aylık hamileyken annem vefat etti dahada kötü oldum
hep serumla beslendim hiç yiyip dinlenip kendime bakamadım yani hep serumla beslendim şimdi şimdi biraz düzeldim
kendi elimizde olsa benim bebeğime olurdu ama çok şükür bi problem yok diyor doktor 3 hafta
önce gittim 40 cm 2 kiloydu gelişmese benim bebeğim gelişmezdi yani bebek anneden bütün ihtiyacını karşılıyormuş..
canım 3hafta ileri çıkaran doktorumuzun ult şuan en iyi olan 3boyutlulardan ama doktorlar hala 2boyutluları genelde tercih ediyor bense haftadan ve kilodan çok alırızı na takmıştım hani şu tarih dese yine anlıcam ama iri oluyor alırız diyince takılmıştım biliyosun ben 2hafta hastanede yattım bişey yiyemedim şekerim düşsün diyede ama yine de tontişlemiş oğluş ki ben hep kilo verdim daha hiç almadım
sen de normaldede zayıftın ve çok vermiştin diye hatırlıyorum ama bebişlere bu fark etmiyor onlar senin tüm depolarından lazım olanı çekiyor eh sen zayıfsan bebiş kime benziyecek bende normalde şeker olmayınca ırsi bi büyüklükmü demişti benim sülalem de iri 4kilo üstü bebek çok var ve hep 180lerdeler kardeşler yeğenler kuzenler bi ben kısayım seninkide annesi gibi zayıftır ve doktorların ikiside kilo değil akciğerleri gelişsin o önemli diyor bebiş 3buçuk kilo doğar ciğerleri gelişmemiş küveze girer 2buçuk doğar çıkar kucağına verirler kendini üzme sakın ciğerleri gelişsin yeter kilo çıkıncada alır
EVET NORMAL olabilir ,cihaz tam ölçmemiş olabilir ,sakın takılma bunlara ,bir dahaki gittiğinde düzelecektir eminim ,bazen doktorlar da tam ölçüm alamayabiliyor
seninle alakası yok bunun inş. bi dahaki ölçümleri daha doğru çıkacaktır eminim ,bana da doktorum usg ölçümleri yanıltabilir demişti
amin ins acele etmezler hicbiri de=) artik ins sen de safagi bizim gibi pc basinda saymaya baslarsin=)
kac gün sonra benim kiz da usluydu rahat bir gece yasamak bana da nasip oldu. meger uykuya nasil hasret kalmisim. gerci sabah 7 gibi askeri kampta gibi nst icin kaldirdilar ama olsun en azinda gece uyuyabildim=)
canim gecmis olsun, insan nasil panikliyor degil mi söz konusu bebis olunca.. birsey cikmamasina cok sevindim. benim de nstler dünden beri iyi cikiyor belki pazartesi eve yollariz dediler.
Çok şükür sorun çıkmamış canım. Rabbim cc sana da evladına da sağlık sıhhat versin canım.
Ohh maşAllah kuzucuğa, herşey yolundaymış. Bu gece kurtları dökeceğim diyorsun yani. İyi eğlenceler canım.
Nasıl güzel, ne kadar keyifli kuzucukla ilgili birşeyler yapmak. En hayırlı zamanda sağlıkla kavuşalım yavrularımıza inşAllah.
Hepimiz aynı sıkıntı var demekki.
Hayırlısı olsun canım. Doktor senin için en iyisini söylemiştir canım. Bol bol dinlen evde canım. Hamileliğin son zamanlarını keyifli geçir canım.
Hay maşAllah.. Anneyi rahatsız etmemiş hiç kuzucuk.
Sorun olmaz canım ya. Etrafımda göğüslerinden süt gelen çok kişi vardı ama sen yine de içinin rahat etmesi için doktoruna sor canım.
Yerim ben o minik ayakları. Az kaldı canım. bulantı çok zor inşAllah minik ayaklarını midenden çeker de rahatlarsın canım.
Sağolasın canım.. Güzel bakan güzel görürmüş. :)
Bende yavaş yavaş yapıyorum artık. Doğuracağım ve işler kalacak gibime geliyor. :)
Canım çevresine de sür, ben öyle yapıyorum.
Baya iş yapmışsın canım. En ufak işler bile o kadar yoruyor ki artık. Dinlene dinlene yapıyorum bütün işleri.
Oyy yeni bir bebiş daha mı katıldı aramıza.. Canım gözün aydın. Rabbim cc sağlık sıhhat versin yavruna. İnşAllah en kısa zamanda kucağına da alırsın yavrunu ve mis kokusunu doya doya çekersin içine. MaşAllah kilosu güzelmiş zaten. Eminim en kısa zamanda çıkacaktır küvezden.
Rabbim cc kolaylık versin hepimize canım. Ben dün buraya yazdıktan sonra silkelenip başladım yine. Ağır ağır yapacağım artık. Ya hamilelik engelliyor. Yoksa çoktan bitmişti işlerim. Karnım kasılıp duruyo. Azıcık eğilsem kasıklarım patlayacak gibi oluyor. Benim burda kimsem yok, akrabalar yakın olsa çoktan her işim yapılmıştı.
Ne yapalım sağlık olsun. Yavaş yavaş yapacağım artık.
Ne güzel bir süpriz yapmış arkadaşın.. Sabırsızlıkla bekliyoruz şekerlerinin resimlerini canım..
bu sabah rekor bende yıne(
oğlum bıyere sıkıştı felaket acıtıyo...7den beri döndüm sağa sola fayda etmedi kalktım hala da inatla aynı yerde...
yaa çok teşekkür ederim hepinize, insana öyle moral veriyosunuz ki Allah razı olsun
midem bulansa da yiyeyim diye gayret ediyorum ama bu sefer de kusmaya başlıyorum daha kötü oluyor
bebeğimin sağlığında bi problem olmasın yeter ki kilo alır nasılsa
hem daha önümüzde 3-4 hafta var, bu süre zarfında 700*800 gram alması çok zor değil sanırım öyle değil mi?
Yok canım merak etme cok normal. Benımde bırden belırgınleştı hatta okadar belırgınkı montun yada hırkanın içinden bıle bellı oluyorYa arkadaslar bi yardim lutfen..3 gundur bebegimin hareketleri cok degisti cok keskinlesti,sertlesti,cogaldi hic durmuyo karnimdan cikicak nerdeyse butun gun, hosuma giderdi hareketleri yumusak yumusakti simdi canimi yakiyo resmen..boyle oluncada kasik ve rahim agrilarimda cogaldi, normalmidir bu?? 3 gunde buyuyup kemiklesmedi ya bu sipa:44:
Gununu beklerse alır canım merak etme sakın zaten asıl kıloyu son ayda yabı bundan sonra alıyor bebışler. İşallah bizim bebişler gununu bekler hem gelişimleri açısından ıyı hemde bı kaç gun için yıl kaybetmemış olurlar. Senınle gunlerımız aynı gerçi benımkının şimdilik rahatı yerınde işallah senınkınde iyiydir de uslu uslu buyurler göbüşlerimizdeyaa çok teşekkür ederim hepinize, insana öyle moral veriyosunuz ki Allah razı olsun
midem bulansa da yiyeyim diye gayret ediyorum ama bu sefer de kusmaya başlıyorum daha kötü oluyor
bebeğimin sağlığında bi problem olmasın yeter ki kilo alır nasılsa
hem daha önümüzde 3-4 hafta var, bu süre zarfında 700*800 gram alması çok zor değil sanırım öyle değil mi?
oğluma bunu aldık,fotoda çok güzel çıkmamış ama şirin bence
Eki Görüntüle 572203
bize de bunu aldık
Eki Görüntüle 572204
Son ultrasonografi ölçümü raporunuzda yer alan BPD (baş yatay çapı) ve AC (karın çevresi) ölçümlerini (milimetre cinsinden) sırayla giriniz:
http://gebelik.org/dosyalar/fetalweight.html
Kızlar bakın şöyle bir şey var. Belki biliyorsunuzdur, ben yeni gördüm. Baş yatay çapı ve karın çevresine göre kilo söylüyor. Haftasına göre değil, elinizdeki usg çıktılarına göre bakabilirsiniz.
Ben baktım benimkini 80 gr eksik çıkardı. Yine de bayağı tuttu. Bir dahaki usg ölçümümde tekrar denicem bakalım..
bu sabah rekor bende yıne(
oğlum bıyere sıkıştı felaket acıtıyo...7den beri döndüm sağa sola fayda etmedi kalktım hala da inatla aynı yerde...
nasıl oldun canım merak ettim seni.çok fazla giremiyorum geçmişede bakamadım
ben de baktım milsacım ve 10gr eksik çıktı.teşekkürler iyi bir bilgi aktarımı oldu:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?