Kızlar Merhaba,
Benim bi süredir çok fazla akıntım var. İdrar enfeksiyonumdandır diye çok önemsememiştim ama bikaç gündür çok ani ve bol miktrda akıntı oluyor. Amniyon sıvısı sızıntı testi diye bir şey varmış, 2 isim de öğrendim Altest ve Amnisure. Bu ürünleri alayım dedim ama internette ve eczanelerde bulamadım. Doktor sanırım trnusollu ped verip kontrol ediyormuş ama benim doktorum yurt dışında şu anda, evde yapıyım içim rahatlasın dedim.
Daha önce bu ürünleri alan var mı? Nereden bulabilirim acaba?
Selam canım benim de öyle aynen birden bire göbek aşağısına,birden sızı giriyor.kramp gibi.ben bir arkadaşıma sordum aşağıya iniyor olabilir dedi. ama gerçekten eskisi gibi yukarıda değil artık.sanırım bebeşler yavaş yavaş aşağıya inmeye başladılar :)
kasıklardan vajinaya doğru olan bende de oluyor, ama o değil dedi doktor tabii bilemem doğru mudur, sonuçta doktor hiç gebelik yaşamamış
canım maşallah size bebişin de çok tatlıSlm kızlar nasılsınız biz minik meleğimle iyiyz cok şükür doktordan geldik bugün hafif sararmış gibiydi kızım ama korkulcak bişey yokmuş kan aldılar kıyamadım valla aglıcaktımbende dpktoruma göründüm dikişlerim iyiymiş şimdî evimize geldik artık giremiyorum forma ama en kısa zamanda doğum hîkayemi yazıcam :)) bu arada kızımın acıbademin sitesinde fotosunu yanınladılar ACIBADEM SAĞLIK GRUBU - Hastaneler,Tıp Merkezleri,Poliklinikler,Laboratuvarlar rabbim esirgesin meleğimi
canım maşallahkızlar günaydın,
bugün oğlumu sağlık ocağına götürücez.2kg mı geçtiyse aşısı yapılacak artık:)
yarın doğalı 2 hafta olacak bayağ toparladı gibi.babası ve ben pek anlamıyoruz değiştiğini ama.annene dede teyze gelip gittikçe görmeyeli büyümüş diyolar
sarılığmız hala var.ama çok yükselme olmadı.doktorumuz bir ilaç vermişti.karaciğerin çalışmasına yardımcı bir ilaçmış.kontrolde ilacın faydası olmuş artık kendi atar dedi.ben yine de tedirginim bu sarılık yüzünden.bugün sağlık ocağında sorucam.zaten topuk kanı alacaklar.bazı tahlilleri yapabiliyorlar ya.eğer sarığıla bakabiliyorlarsa bakın dicem.çünkü doktorumuz 40 gün dolunca gelin dedi.
sizde ne var ne yok?hamileliğin son zamanları sıkıntılar artmış sanırım.(biraz geçmişi okudum da)kızlar biliyorum artık kramlardan bel ağrılarından fazla uyku tutmuyor ama benden size tavsiye.her fırsatta ne kadar olursa olsun uyuyun.bebiş doğunca gece ve gündüz 2 saatte bir mesaisi başlıyor çünkü:)
evet çok yorucu ama çok güzel.oğlumla ilgilenmek öyle güzelki.çok uyuyo tabi nadiren uyanıyo ama uyandığnda gözünüzün içine bakıyo gibi hissediyosunuz.huzursuzlandığında göğsüme yatırıyorum hemen susuyo.bebekler annelerinin kokusunu tanır derlerdi ya.doğruymuş:)
çoK güzel tarifsiz bir his.Allah hepinize yaşatsın:)ocaktan sonra hamileliği değil bebişlerimizi anlatalım artık birbirimize inşallah.
bide kızlar bişey sorcam.biliyosunuz benim bıdık çok minik.kıyafet sorunumuz aynen devam.internette prematüre kıyafetleri satan siteler gözünüze çarptımı?bende bakıyorum ama eğer gördüğünüz varsa yazarsanız sevinirim.
görüşürüz sonra.bebişlere ve kendinize iyi bakın.
aminnn.. bu cuma 3.kez ameliyat olacak
canım güzel günlerde kullanınoğluma bunu aldık,fotoda çok güzel çıkmamış ama şirin bence
Eki Görüntüle 572203
bize de bunu aldık
Eki Görüntüle 572204
Böyle usgde fotoğraf gibi bebişlerinin suratlarını görenlere çok imreniyorum. Ben ne yazık ki sadece detaylı usg de, 4 boyutlu bakılmıştı o zaman görmüştüm. Sizin doktorlarınızın ultrason makinaları mı çok iyi anlamadım ben.Ne güzel canım benim sen de görmüşşün.herkese selam güzel hamişleriyisiniz hepiniz maşallah biz de iyiyiz bebişimle bu kontrolümüzde suratı bayağı asılmıştı çok komik görünüyodu az kaldı kavuşmamıza çok heyecanlıyım
ne kadar küvezde kaldılar seninkiler ,kaç haftalıkken doğurmuştun merak ettim
bir de kaç kilo aldın doğumdan sonra kaç kilo gitti ?
ikiz gebelerde doğum sonrası daha mı fazla kilo gidiyor acaba yoksa teklerle hemen hemen aynı mı oluyor ?
bi de emzirebildinmi ,sütün yetti mi ?
çok soru sordum ama seni bulmuşken sorayım dedim
canlarım o sızılar rahmin aşağı doğru çekilmesiymiş, yani doğuma hazırlık için aşağı iniyor ve kasılıp gevşeyerek aşağı doğru kendini itiyor rahim. doktorum söylemişti. ama düzenli olursa doğum başlangıç sancıları olabilirmiş o yüzden gitmek gerekiyormuş. ama ben kabızlığım ve idrara sıkışmamın tetikleyip tetiklemediğimi merak ediyorum onu anlamaya çalışıyorum...
üstüne bir de kasık ağrılarım adet ağrısına benzeyen ağrılar eklenince bu hafta, iyice hazırlanıyor herhalde diyorum önemsememeye çalışıyorum ama bazen bu sızılar çok canımı yakıyor, vajinama bir iğne batıyormuş gibi oluyor çünkü :26:
clemmm , gittigidiyorda turnusol kağıdı ya da ph testi diye ararsan bulursun. 1 günde ulaşır eline.
Bende evde var aslında ama ??
Kızlar Merhaba,
Benim bi süredir çok fazla akıntım var. İdrar enfeksiyonumdandır diye çok önemsememiştim ama bikaç gündür çok ani ve bol miktrda akıntı oluyor. Amniyon sıvısı sızıntı testi diye bir şey varmış, 2 isim de öğrendim Altest ve Amnisure. Bu ürünleri alayım dedim ama internette ve eczanelerde bulamadım. Doktor sanırım trnusollu ped verip kontrol ediyormuş ama benim doktorum yurt dışında şu anda, evde yapıyım içim rahatlasın dedim.
Daha önce bu ürünleri alan var mı? Nereden bulabilirim acaba?
benim doktorumun makinesi de 4 boyutlu ,her gittiğimde görüyorum hamsileri ,resimlerini alıyorumBöyle usgde fotoğraf gibi bebişlerinin suratlarını görenlere çok imreniyorum. Ben ne yazık ki sadece detaylı usg de, 4 boyutlu bakılmıştı o zaman görmüştüm. Sizin doktorlarınızın ultrason makinaları mı çok iyi anlamadım ben.Ne güzel canım benim sen de görmüşşün.
ne güzel endişelerin geçmiştir umarım RABBİM hep böyle devam etmeyi nasip etsin inş.hayırlı günler arkadaşlar geçmişi okumadım şimdi okicam
bu sabah nst ye girdik kızımın kalp atışları gayet iyiydi hamdolsun
benim sancım da çıkmadı 20-25 arasıydı hep
3-4 kez 40 lara çıktı, hatta 48 oldu bir kere
sizin ne kadar çıkıyor ortalama?
doktor herşeyin iyi oldugunu syledi
benim minnoşlar 30 haftayı doldurmuşlar bu gün eski dosyalara baktımda 31 haftaya girdiğimiz gün doğmuşlar aklımda 28 kalmıştı:))28 haftadan itibaren hergün nstye valiz bagajda gitik geldik evim hastaneye yakındı yatmak istemedim ama yatmam gerekliydi.benim şansım hiç küvezde kalmamaları oldu.doktorum daha 16 haftayken bana kortizon tedavisi başladı erken doğum bekliyordu.anne karnında küvez oluşturdu.ben 8 kilo aldım ama kortizonlar bide ikiz olması yüzünden görenler 30 kg aldım sanıyordu.doğumdan sonra 3 ayda kilom eskiye indi ama bedenim genişlemişti bir beden büyüdüm ve asla doğum öncesine inemedim.38 bedendim hamile kaldım en fazla 40a inebildim.ama tek gebelikte daha fazla kilo almama rahmen bedenim çok genişlemedi.10 kilo aldım şimdiden ama gören yok almamışsın fazla diyor.inan ikiz gebelikte çok daha fazla kilolu görünüyosun ama okadar koşturacaksınki verirsin zaten
emziremedim sütüm çoktu ama çocuk doktoru ememezler damak gücü yok dedi zorlama mama deyince sağıp vermeyi tercih ettim 7 ay elinde pompa sürekli sağdım verdim.kızım 3.aydan sonra biberondada almayınca mamaya dayandık ona ama oğluma süt ağırlıklı verdik .ikizlerde illaki mama desteği alacaksın çocukların daha çabuk serpilmesi bol beslenmesine bağlı.
seninde ikizler allah yardımcın olsun.yaşayan biri olarak sana sabır diliyorum.yardım eden olmazsa baya bir zorlanacaksın.biraz büyüyüncede ikisi birden çıkmış diyenlere bide bana sor diyeceksin...
bu günlerde hiç iyi değilim 2 gün önce merdivenden düştüm hemen doktora gittik allaha şükür bebeğime birşey olmamış yarım saat kalp atışlarını dinledik sancım da yokmuş bebek için iyi dediler benim ayağıma pansuman yaptılar dizlerim ve ayağım biraz kötü olmuş çünkü. dün biraz alışveriş yaptık bebek için son eksikliklerimizi tamamladık. hafif topallıyordum tabi o dizlerle. bugün daha kötü uyandım bacaklarıma kramp girmişti. hala topallıyom ve çok halsizim yürümek te zorluk çekiyorum... duygularımı paylaşmak istedim. yarın yine doktoruma gidecğim rutin kontroller için tabii düştüğümü falan söyleyeceğim bakalım...
Canım turnusol kağıdı bulabilirim belki eczanelerde, ben ped ya da test şeklinde olanlardan istemiştim, akıntının ne zaman geleceği belli olmuyor diye ama medikalcileri fln baya aradım piyasada yok artık sanırım. Sen de turnusol kağıdı mı vardı?
Geçmiş olsun, ben de çok sakarımdır özellikle havalar bozuldukça düşmekten korkuyorum, neyse ki bebeğinde bi sorun yokmuş üzülme, ayağın iyileşir kısa sürede
cnm bana turnusollu ped diye verilen şey şuydu.pamuğun üzerine bir kat gazlı bez sarmışlar.üzerine turnusol kağını koymuşlar.bir kat daha gazlı bez sarmışlar.ped haline gelmiş.
çok özellikli bişey değil.turnusol kağıdını bulursan kendin halledersin
Canım turnusol kağıdı bulabilirim belki eczanelerde, ben ped ya da test şeklinde olanlardan istemiştim, akıntının ne zaman geleceği belli olmuyor diye ama medikalcileri fln baya aradım piyasada yok artık sanırım. Sen de turnusol kağıdı mı vardı?
bu günlerde hiç iyi değilim 2 gün önce merdivenden düştüm hemen doktora gittik allaha şükür bebeğime birşey olmamış yarım saat kalp atışlarını dinledik sancım da yokmuş bebek için iyi dediler benim ayağıma pansuman yaptılar dizlerim ve ayağım biraz kötü olmuş çünkü. dün biraz alışveriş yaptık bebek için son eksikliklerimizi tamamladık. hafif topallıyordum tabi o dizlerle. bugün daha kötü uyandım bacaklarıma kramp girmişti. hala topallıyom ve çok halsizim yürümek te zorluk çekiyorum... duygularımı paylaşmak istedim. yarın yine doktoruma gidecğim rutin kontroller için tabii düştüğümü falan söyleyeceğim bakalım...
Slm kızlar nasılsınız biz minik meleğimle iyiyz cok şükür doktordan geldik bugün hafif sararmış gibiydi kızım ama korkulcak bişey yokmuş kan aldılar kıyamadım valla aglıcaktımbende dpktoruma göründüm dikişlerim iyiymiş şimdî evimize geldik artık giremiyorum forma ama en kısa zamanda doğum hîkayemi yazıcam :)) bu arada kızımın acıbademin sitesinde fotosunu yanınladılar ACIBADEM SAĞLIK GRUBU - Hastaneler,Tıp Merkezleri,Poliklinikler,Laboratuvarlar rabbim esirgesin meleğimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?