2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353

iyi olmana çok sevindim cnm ayrıca acıkmanada bol bol yee bebişte büyüsün :)) inşallah cnm ama sölediğine göre iyileşiyosun ve bayrama kadar çıkarsın bence :))
çok çok saol cnm inşallah güzel haberlerle dönerim :))

nasılsın canım umarım herşey yolundadıırrrrrrrr
sağlığın sıhhatin nasıl tatlım
birde benide eklermisin listeye
cinsiyeti erkek olarak canımcım
daha adına kesin karar veremedik

haklısın canım.inşallah eşin de özeleştiriler yaparak sonunda doğruyu bulur,eşine ve çocuğuna sahip çıkar.

Günaydın arkadaşlar,
Hepinize ayrı ayrı yazamadığım için üzgünüm.
Ve tavsiyeleriniz içinde çok teşekkür ederim. Dikkatlice okudum hepsini.
Desteğinizi gönlümde hissettim.
Eşimi arayamam şu an. Kibirli ve yersiz gurur sahibi değilim. Ama b
Zamana bırakıyorum şu an...
Allah cümle darda olanın yardımcısı olsun inşallah...
+
fbetuly geçmiş olsun canım. Allah şifa versin inşallah.

canım cidden yorulmak cok etkılıo gecen haftam cok yoğun gectı hafatsıonu da işleırm vardı ama öldüm ağrıdan ya
dınlenmem lazım çok yoruyorum kendımı farketmeden....

canım ben zaten salam sosis yemem sadece sucuk o da kalıtelısınden ve ıyı pişmiş :)

feslegenım ınanır mısın hep aklımdasın ne yaptı ne yapıyto nası hıssedıyo yerınde olsam ne yapardım
diye hep düşünüyorum Rabbim sabır versın canım eşinle konuşup ama bu konusmayı sırf bebegınız ıcın yuvanız
dağılamsın sağlıkla büyüsün dıye yaptıgını belirterek konusman iyi oalbilir belkı kadın evi terkedınce erkeklerın
olaya bakısı biraz değişiyo...ama sabretmekte zor anlıyorum...ama ufak da ols abı adım at canım merak edıyordur
ama gururu yapıyorudr belkı de halledebileceginiz şeylerse konusun canım daha yenı evlısınız bak umarım
hersey düzelir ve bu gunlerı hatırlamazsın bile....

analdımm canım :)

benım kayınvalıdem de eskısehrıde o da çok meraklıdır gelınle gezmeye tamam gezelim de

ama dediğin gibi el çantası gibi böle eşimde gorumcemde gelemk ıstemezler hadi ayşe kız snele gidelim

deyince de kırk yılda bı gıdıyorum kırılmasın hevesını alsın dıye ses etmıyorum

ama zor oluyo canım anlıyorum seni....

canım çok gecmıs olsun yaa ( ben de işte perşembe dr gittiğim de ısrarla idrar tetsı yaptırttım dr a

ıltıhap yoktur yanma aksıntı yoks abısı yoktyur dedi ama genede yapalım ya yapalım dedim gebelıkte çok önemli

canım inşallah iyileşrisin bı an once gecmıs olsun

canım maşallah yemeye başlamışsın ınsallah zamanla daha da ıyı olursun kan değerleirn yedıkçe

ve enfeksıyon kırıldıkça inşallah daha ıtıyı olucaksın canım stres yok :) hersey güzel inşallah...

günaydın canımm :) oh ne gğzel bıızm daha randevuya cook ınsallah keısnlesır cınsıyet :)

benim bebişin cinsiyetide belli oldu
erkekmiş artık listeye benide ekleyiverinnnnnnnn

nasılsın canım umarım herşey yolundadıırrrrrrrr
sağlığın sıhhatin nasıl tatlım
birde benide eklermisin listeye
cinsiyeti erkek olarak canımcım
daha adına kesin karar veremedik

hamdslun canım ıyıyım hersey yolunda cok sukur :)

hemmmeenn ekledimmm :) hayırlı olsunn

ya biz bebeişin ismini muhammed efe diye düşündük ama çokmu ağır gelir çocuğaa yaa

Her Peygamber, kendi isminden olanlara, her alim ve evliya da, kendi isminden olanlara şefaat edecektir.
Güzel ismin bu yönden de önemi vardır.
Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

- Allah indinde en güzel olan isimler, Abdullah, Abdurrahmandır. [Müslim]
- Üç oğlu olup da, birine adımı vermeyen, cahillik etmiş olur. [Taberani]

- Allahü teala buyurur ki: ismi, Ahmed, Muhammed, Mahmud gibi Habibimin isminden olan mümine azap etmekten haya ederim. [R. Nasıhin]
- Bir evde bir, iki veya üç Muhammed olmasının zararı olmaz. [ibni Sâd]

- oğlunun adını Muhammed koyan, çocuğu ile Cennetlik olur. [A. Rufai]

- Muhammed isimli çocuğa her yerde ikram edin, onu aşağılamayın. [Hatib]

- Muhammed isimli kimseyi hakir görmeyin, onu mahrum etmeyin! Onun bulunduğu bir evde, bir yerde bereket vardır. [Deylemi]

ibni Abbas hazretleri, Kıyamette, ''adı Muhammed olan müminler gelsin'' denilir, hepsi Cennete götürülür buyurmaktadır..

bunları hemen hepsi hadis olmakla birlikte yeni doğan kişilere ''muhammed'' ismimin koyulmaması konusunda herhangi bir durum belirtilmemiştir..
ve bu konuda kesin yargılara varmak ise yanlış olur.

yalnızca bilinmesi gereken şu vardır ki, Ecdadımız, saygıda kusur olmasın diye Muhammed ismini ''Mehmed'' şeklinde kullanmıştır

ALINTIDIR...

Benim oglum olursa ilk ismini Muhammed koyarım.Tercih meselesi bu isim konusu.İsmin cocuga agır gelmesi diye bişi yok.uydurmasyon şeyler.

arkadaşlar merhaba.tetanoz aşısı için sağlık ocagını aradım 20 hafta oldu dedim.24.haftada yapıyoruz dedi.tetanoz aşısı yaptıranınız varmı kaçıncı haftada yapılması lasım.24. hafta geç değilmi acaba

bizim de cinsiyetimiz belli; erkek geliyor....sağlıkla inş...bu arada sizleri facebookta takip edebiliyorum arada sırada

çok geçmiş olsun.rabbim sabırlar versin.çok çok üzüldüm inan.am bundada bilmediğimiz bir hayır vardır heralde.
ya 18.hafta cinsiyet belirlemek için yeterli bir hafta aslında.nasıl yanılmışki doktorun.kızınız hayırlı olsun diyelim.
benim bebişin cinsiyetide belli oldu
erkekmiş artık listeye benide ekleyiverinnnnnnnn
hayırlı olsun canım.

fesleğenim, rabbim yardımcın olsun.ama bence kendinden taviz verip kendini ezdirme derim.inşallah en kısa zamanda orta yolu bulur ve düzelirsiniz.eşin hatasını anlar inşallah en kısa zamanda.ama hadi seni düşünmüyo diyelim de çocuğunudamı hiç merak etmiyo bu adam.nasıl gidiyo,durumu nasıl diye.inat etmiş demekki.aklı sıra karalı olduğunu gösterecek heralde.bakalım zaman ne gösterecek.dualarımız seninle..

kızlar hepinize iyi haftalar göbek topiğine bu günkü göbeğimi ekledim.bakarken maşallah diyelim:)))
yakında aldığım cicileri de ekleyeceğim.hepiniz öpüldünüz annişler ve bebişler

Günaydın Kizlar.inşallah canım hersey yolundadir.ayrica Zeynep ismi Cook güzel benim kızımın ismi bende cok severek koydum.saglikla kucağımıza alırız insallah.

Kerem ismi benim favori isimlerimden.
Enes ismide manevi olarak degerli bi isim.

Son düzenleme:
slm kızlar umarım herkes iyidir
bizde kızımız için 3 4 isim düşündük
ela
beril
defne
berrin
ama sonuçta berrine karar verdik galiba ne dersiniz güzel mi

Günaydın kızlar, herkes iyidir umarım.
Ferdaerd ve fbetuly, çok geçmiş olsun. Allah şifanızı versin en kısa sürede.
Feslegenim, çok üzülüyorum senin için. Çok zor durumun. Bebek için ayrı bi üzülüyorum. Son bi şans verip, bu sefer de olmazsa o zaman daha ciddi kararlar almak daha mı doğru olur acaba? Allah en kısa zamanda hayırlı çözümler nasip etsin ne diyelim.

Bana gelince bebişle iyiyiz. Babamız geldi, özlemişiz. 1 aydan fazla olmuştu, iş için şehirdışındaydı.
Babannemize gittik, bize neler neler almış. Araba almııış, yürüteç gibi bioyuncak almııış, bir sürü kıyafet almış sağolsun. Gitmişken doğumgünümü de kutladık, çok güzel oldu. İyi ki böyle bi kayınvaldem var diyorum, şükrediyorum cidden. Gerisini pek sevmem ama kayınvaldem başkadır. Güzel bi akşam oldu bizim için de. Bakalım bu hafta üçlü test için kan vereceğim ben de. İnşallah yolundadır her şey. Kilo konusuna değinilmiş. Valla ben şimdiden 4 kilo aldım. Umarım ilerleyen aylarda çoook hızlı gitmem.
Hepinize mutlu günler diliyorum.

Bu arada aysecim benim oğlanı da ekler misin listeye?

gunaydınnnnn
isim konusu bizde de muamma..ben ruzgar dedim ama esim sıcak bakmıyo :26:
cagan, çınar, eymen,doruk gibi artık herkeste duydugum isimleri de istemiyorum..ama guzel de olsun diyorum. belki tuna olabilir
ayrıca kendime kocaman yuhhhhh diyorum. 5 kg aldım

Son düzenleme:
günaydın anişler ve kuzucukları gerçi biz girene kadar öğlen oldu ay 1hafta kaldı bayram da evde değiliz ama yinede dip bucak bi temizlik yapmaya bu hafta yavaş yavaş temizlik yaparız ay evkadını olunca kolay deniliyor ama insan daha yaparım diye bi tembel oluyor

isimler konuşulmuş ay cinsiyet öğrenilince engüzel telaş biz erene ne alışmıştık kocişte hergün isim takıp sevsede eren diyoduk sülalede yok derken annem dayı oğlunun ikizleri ne dedi
kerem emir dedim çok bağlı bi akrabaymışım eren miş ay yattı bizim eren annem bende sevdim olsun koyun diyor ama yok aynı olmasın diyodum ama çok ta alışmışım ilk baştan erendi önceki bebiş daha olduğu gibi rüyamda yusuftu cinsiyeti bilmeden yusuf demiştim dalga geçerler deniyordu ama yusuftu buda eren ilk günden beri gerçi ben ömer de istiyorum ama babiş istemiyordu canım dünden beri ömer diyor bu arada benim gerçek ismime ömer çok yakın ilk duyanlarda ömer kaldımı diyor ama hz ömer gibi adaletli olsun bide sarı kafa olsa ömer güzel olacak niyeyse karalara ömer gitmiyor gibi
bu arada antibiyotik kullananlar dikkat neçok kullanmışımdır bişey olmadı ama doktor hamilelikte mantar yapar dedi ve bitti bi hafta sonra süpriz ama ben çok kullandım 2hafta bide tek kullanımlığıda mantar illetmiş gece kaşınır delirtir koku ve akıntı yoktu ama kaşı beni demesi bile berbat bide fitili kullanmaya çekindim ama sirke ve kremle idare ettik 2gündür rahat gibi ama bayramda deniz ne yapıcam bilmem tekrarlamasa bari

canım 20. haftadan ıtıbaren yapıalbılıo yanı en erken tarıhı 20 onun ıcın 24 de olur farkmazz

canım ekledımmm :) hayırlı olsun doğum gunun kutlu olsun bu aradaa

cicilerinmizi de güle güle kullanınn :)

Slm kızlar umarım herşey yolunda gidiyordur...
Bayram temizliğine kalkıştım ve anca 3 günde bitirebildim
doğumuma kadarda bukadar ayrıntılı temizlik yapmam çok yoruldumm
bugün dr.kontrolü vardı bu kez eşimle gittim belki güzel ilgilenir diye
evt.ilgilendi ama 2 li testimin 1000 altında çıkmasından sonra bana 3lü testi yapalım diyen adam,bu kontrolde sana kalmış sen istiyorum dersen yapalım yoksa ben yapalım demem demesin mi!
sinir oldummmm sinirrrrrr
hastasını yönlendirmeyi bile beceremiyor adam
bu arada bebeğimin cinsiyetini öğrendim KIZIMMM olucakmışşş

Canim benim kizlik soyadim caglayan cok severim bu soyadini isim olarakta bence kere guzel

ya biz bebeişin ismini muhammed efe diye düşündük ama çokmu ağır gelir çocuğaa yaa

bizde Muhammed Efe düşündük :)

kızlar 4 lü test için sgk anlaşmalı özel hastanelerde fark alınıyor mu?bilginiz var mı

benim gittiğim hastanede 96 dediler bende devlette yaptırdım ama 4 lü yoktu 3 lü bakıldı

yaşadıklarını en iyi sen bilirsin eşinin nabzını da.. ilk başlarda eşimle tartışmalarda evde huzursuzluk devam etmesin diye ben alttan alıyodum, arıyodum zamanla eşimin nabzının bunu kaldırmadığını peşe düşen konumunun ona daha iyi geldiğini farkettim... annemlere bende gitmiştim çocuk yoktu o zaman, en büyük hatammış anlamam zamn almıştı.. sonra evime gidip bu ev benim burda emeğim var diyip onu dışarı koydum işten geldiğinde içeri almadım yuvamı sahiplendiğim için tavırları tamamen değişti.
aile sorunu bir tek sizde değil burdakilerin %90 aynı dertten muzdariptir emin ol. eşini ara diyemiyorum huyunu sen bilirsin ararsan bunun kıymetini mi biir yoksa kolayca kendin döndün muamelesi mi yapar bunu düşün
hemen annenlere yerleşmenin planlarını yapma daha çok erken bide bol bol duaaaaa
Allah yardımcın olsun

selam canım hoşgeldın hayırlı olsun bir erkek bir kzı ohh ne güzel :)

benım evımd egenel olrk temız ama bı camalr silinse fena olmıycak yıne de cam fln silecek halde

dğeilim dr dinlenmen laızm dedi kendımı yormamaya calısıyorum valla :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…