2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
iyi geceler arkadaşlar uzun zamandır yoktumm bilgisayar virüslüydü annemlerde memleketten geldiler bizi ziyarete ev baya kalabalık ve hareketli abimin eşide geldi yiğenimle beraber daha 4 aylık ufaklık aman Allahım bakıyorumda annelik ne zormuş ya kız ne zaman sofraya otursa balıyor mızlanmaya ağlamaya geceleri kaç defa uyanıyor sabaha kadar Rabbim sağlıkla versinde inşallah katlanıcaz artık ne yapalım sizler ne yapıyorsunuz inşallah topiktede bir sıkıntı yoktur.. biz iyiyiz prensesimle beraber artık hareketlerini hissediyorum bende iyice ama eşim hala hissedemiyor üzülüyorum onun için adam eli karnımda bekliyor dakikalarca ama duyamıyor malesef :) sanırım birkaç haftaya oda hisseder artık prensesimizi .. yarında ayrıntılı ultrasonumuz var bakalım güzel haberlerle döneriz inşallah :)

arkadaşlar eşim sırtıma masaj yapacak diye yüzüstü yatayım dedim ama zaten 2 dk sonra rahatsız oldum kalktım
bu yatıştan dolayı bebeğe herhangi bir zararıolur mu bir fikriniz varmı 22. haftmdayım bu arada ?

ne sakıncası olcak tatlım maksat birbirimize yardımcı olmak... canım organik pamuklular benim aldığım ürün de o 77 den 57 ye düşmüş, %100 pamuklu olan modeller de 60 dan 45 e ki onlarında bi modelinde aklım kaldı :):):):)

Çok teşekkür ederim canım ben 25 eylül gibi gideceğim İst ye kampanya devam ediyor ise mutlaka alacağım çok güzel takımlar anneme de söyliyim yinede belkide ben gidene kadar o alır...

akşam akşam tepeme topladım cinlerimi geldim buraya:)kayınvalideme gıtmıstık klasik haftalık ziyaretımız..sinir ettı benı.yok mevlüdü böyle ıstıyormus yok sunu dagıtcakmıs 100 kısı olurmus en az.bana soran yok sen nasıl ıstıyorsun dıye.gıyecegım pıjama takımına kadar karar vermıs.ben de arkadan kurmalı robot..dıyorum anne ben pide dagıtmak ıstemıyorum sevımlı kurabıyeller falan olsun.mıllet ac mı kalsın dıyo.ben saten gecelık gıymıcem yok saten gıyıyormus mılletın gelını.100 kişiyı neremıze sokacaz kış günü dıyorum yer cok dıyo.bebege el örgüsü seyler örme ben sevmıyorum örgü dıyorum aaa ben cok sevıyom gıydırcemm dıyo.allahım ben mı gıcık bı gelınım o mu cok ınat bır kayınvalıde bılmıyorum.içimi sıkıntı bastı bebek olunca bız napcaz nasıl anlasıcaz benım ak dedıgıme o kara dıyo.ne tutturuyo cocuk gıbı.kırmamak üzmememek ıcın sert cıkmıyorum acaba cıksam daha mı ıyı olur.belkı anlar.sizlerde benzer seyler yasayan yokmu:(

[SUB][/SUB]
arkadaşlar eşim sırtıma masaj yapacak diye yüzüstü yatayım dedim ama zaten 2 dk sonra rahatsız oldum kalktım
bu yatıştan dolayı bebeğe herhangi bir zararıolur mu bir fikriniz varmı 22. haftmdayım bu arada ?

bana doktorum 12.haftadan ıtıbaren kesınlıkle yatma dedı.bence sende yatma.ki ben yüzüstü yatmayı cook sevıyorum ama napalım yatamıyoruz.hep sagıma yatıyorum.2dkdan bişi olmaz ama bi daha yapma olurmu bebiş sıkışıyo annesı:)

akşam akşam tepeme topladım cinlerimi geldim buraya:)kayınvalideme gıtmıstık klasik haftalık ziyaretımız..sinir ettı benı.yok mevlüdü böyle ıstıyormus yok sunu dagıtcakmıs 100 kısı olurmus en az.bana soran yok sen nasıl ıstıyorsun dıye.gıyecegım pıjama takımına kadar karar vermıs.ben de arkadan kurmalı robot..dıyorum anne ben pide dagıtmak ıstemıyorum sevımlı kurabıyeller falan olsun.mıllet ac mı kalsın dıyo.ben saten gecelık gıymıcem yok saten gıyıyormus mılletın gelını.100 kişiyı neremıze sokacaz kış günü dıyorum yer cok dıyo.bebege el örgüsü seyler örme ben sevmıyorum örgü dıyorum aaa ben cok sevıyom gıydırcemm dıyo.allahım ben mı gıcık bı gelınım o mu cok ınat bır kayınvalıde bılmıyorum.içimi sıkıntı bastı bebek olunca bız napcaz nasıl anlasıcaz benım ak dedıgıme o kara dıyo.ne tutturuyo cocuk gıbı.kırmamak üzmememek ıcın sert cıkmıyorum acaba cıksam daha mı ıyı olur.belkı anlar.sizlerde benzer seyler yasayan yokmu:(

haklısın canım ama sen yinede kendini üzme:( insanlar anlayışsız 100 kişinin işini kim yapacak bir kere ayrıca Sen yapıyorsun mevlidi tabiki sen karar vermelisin nasıl yapacağına senin bebeğin, eğer birlikte hazırlamayacaksanız sen yine bildipğini yap tabi kv ni tanımıyorum aksi biriyse olay çıkarabilir, sert çıkma konusundada bence istemediğin gibi olacağına kırmadan söle ben bu şekilde hayal ettim böle yapıcam diyee tabiki yine eniyi sen bilirsin ben bunlar benim naçizane fikirlerim ayrıca bence gıcık bi gelin değilsin:) bence kv'n biraz fazla karışmaya çalısıyor...

İlk bebeğinizmi bilmiyorum ama eğer ilkse uygun bi dille sizde ilk heves olduğunu farklı şeyler yapmak istediğinizi dile getirebilirsiniz.Ördüklerini ona giderken arada sırada giydirebilirsiniz, sadece kurabiye bencede doyurucu olmaz, pijama işine bi orta yol bulunabilir belki saten olmaz da sizin istediğiniz kumaştan şık bişey olur falan.Ama herşeyde benim istediğim gibi olsun derse hakkı yok tabi.Doğum ve gebelik hayatta sık sık yaşanan bişey değil sizin isteklerinizide önemsemek zorunda bence

[SUB][/SUB]

bana doktorum 12.haftadan ıtıbaren kesınlıkle yatma dedı.bence sende yatma.ki ben yüzüstü yatmayı cook sevıyorum ama napalım yatamıyoruz.hep sagıma yatıyorum.2dkdan bişi olmaz ama bi daha yapma olurmu bebiş sıkışıyo annesı:)

dikkat edeyim o zaman ya, benim dr. 4 aylıkken falanda sorun olmazdemişti tabi artık 5,5 aylık olduk benim boşluğuma geldi valla zaten 1-2 dk yattım kalktım hemen insanın canı acıyor zaten:) Sağol canım:)

Çok teşekkür ederim canım ben 25 eylül gibi gideceğim İst ye kampanya devam ediyor ise mutlaka alacağım çok güzel takımlar anneme de söyliyim yinede belkide ben gidene kadar o alır...

bişey deil tatlım.. canım hangi şehirdesin bilmiorum ama ben samsundan aldım.. türkiye genelindeki tüm mağazalarındaymış indirim... tabi sen anneciğine söle yine de :)

bişey deil tatlım.. canım hangi şehirdesin bilmiorum ama ben samsundan aldım.. türkiye genelindeki tüm mağazalarındaymış indirim... tabi sen anneciğine söle yine de :)

Sakaryadayım bende eşimin tayini dlayısıyla, ama şehre çok uzağız 65 km falan:(
oyüzden bu hafta sonu oraya gideceğime dedim haftaya gidince ist. ye kendim alırım hemde annemede söledim:) ama iyiki yazmışsın ben çok beğendim modelleri 2 tane almayı düüşünüyorum inşallah.

gelin mevlüdünde belli bir bölümünde gelinlik giydim de bebek mevlüdünde de gecelik mi giyilcekmiş onu bilmiodum işte :) sevmiosan örgü giydirmezsin ya da ona giderken göstermelik bi iki kez giydirir kaldırırsın tatlım onun da hevesini kırma bence.. benim büyüklerle alakalı taktiğim hmmm tamam olur deyip kendi bildiğimi yapmaktır, en kolayı bu.. ama pide konusunda kayınvalidene bende katılıorum yani doyurucu bişiler bekler bizim milletimiz ama bu senin istediğin süslü kurabiyelerden de dağıtmana engel deil ki onları da tatlı niyetine dağıtırsın :):)

Endless87 sende benim gibi gececimisin baktım bir sen varsın bir ben:) ilk bebeğin sanırım seninde...

aynen canım ya uyuyamıorum ben geceleri :) pazar akşamları da koçiş maç pozisyonlarını izlio bende yanında laptop tan hafta sonu okuyamadığım sayfaları okuom :):):) evet tatlım ilk bebiş benim de :) heyecan çok sürekli netten bişiler araştırıorum.. bugün bi bebek mağazasına gittik eşimle beşikten uyku setine, bebek arabasından oto koltuğuna, ana kucağından tekmele oyna halılarına, biberonundan emziğine nette araştırdığım şeleri mağazada görerek inceledim.. adama bi sürü soru sordum, adamın bilmediğin özellikleri de eşime ben sayınca adam dedi ki siz baya bilgi sahibisiniz :):) eşimde dio ki oturup nette saatlerce araştırıo bunları :):):)

tatlım isim konusunda yaşamıştım kayınvaldemle bende problem.boşver cnm onlar konuşuuuurrr konuşuuurr konuşuuurr,eşin senden yanaysa problem yok,benim eşim azının payını veriyo valla..bikere mevlüde sadece geçmiş olsuna gelenler çağırılır.valla ben kayınvaldeme baştan dedim çok kalabalık olmasın diye,annemin 15-20 arkadası gelse,hadi ondanda öle gelse taş çatlasın 40 kişi yeter.o bile fazla yaa eski kafa bunlar cnm anlamazlar tatlı kurabiyeden falan..sıkma canını..gerilme yokyere.eşine söyle o gitsin söylesin annesine,bizim çocuğumuz biz karar vericez diye.benim eşim öyle yapıyo doğrusu..ben kayınvaldemi kaale bile almıyorum artık,dinlemiyorum çünkü.pide mevzuuna gelince benim annem dedi pideleri tatlıları ben yaptırırım diye amaan yaptırsın cnm karışma boşver...1.yaş doğumgününü arkadaş çevrenle yaparsın doya doya ne istersen özencini alırsın oda apışıp kalır gelmediğiyle kalır :52:

aynen canım ya uyuyamıorum ben geceleri :) pazar akşamları da koçiş maç pozisyonlarını izlio bende yanında laptop tan hafta sonu okuyamadığım sayfaları okuom :):):) evet tatlım ilk bebiş benim de :) heyecan çok sürekli netten bişiler araştırıorum.. bugün bi bebek mağazasına gittik eşimle beşikten uyku setine, bebek arabasından oto koltuğuna, ana kucağından tekmele oyna halılarına, biberonundan emziğine nette araştırdığım şeleri mağazada görerek inceledim.. adama bi sürü soru sordum, adamın bilmediğin özellikleri de eşime ben sayınca adam dedi ki siz baya bilgi sahibisiniz :):) eşimde dio ki oturup nette saatlerce araştırıo bunları :):):)

Aynen bizde gündüz gezdik fln eşimle ama akşam oda maç yorumları spor kanalları fln izliyor bende nette sürekli araştırma yapıyorum... Valla araştırıp duruyorum bende 2 hafta sonra alışverişimin bir kısmını bitireceğim parkyatağımı bebek bakım ürünlerimi ve banyo için gerekli şeyleri almayı düşünüyorum, heyecanla bekliyorum anlayacağın park yatak almayı düşünüyormusun düşünüyorsan hangi markayı önerirsin canım.

millet 2 gündür anca griyrum siteye

bugün kocişle ve prensesimizle gezdik istanbulun anasını ağlattık nerdesyse
dün gece 2 düğün dolaştık ömrüm yollarda geçti çoook yorulduk e platform topukluda giydim giymek zorundaydım çünkü kıyafetim giy dieodu :1:
onlar yordu zaten allahtan araba var yoksaaa:50:

eve geldik saat 2 ydi hemen makyaj temizle cart curt girdim yatağa
bugünde güzel güneşi göz ardı edemedik :32: nasıl edebilirdikki
kocişde hafta içi iş için gicidek 3 gün yok zaten dedim tadını çıkarıyım
:103:

ayy bebeşime hastahane çıkışı aldık bugün bembeyaz allahım giydirmeyi nasip etsin

gezerken arada tekmeliyo varlığını hissetryo ya dünyalar benim oluyo:nazar: bitmesin allahım bu rüyaaa

btün gün seneye kızımızla geliriz kızımızla şöle yaparız muhabettleri benim en sevdiğim muhabetlerdi:46::46:

sizler nasılsıznı canlarım umarım kötü haberler yoktur aman allah korusun nasl şehzadeler ve sultanlar:49::emir_bebek:
canim ya ne güzel gezmissiniz bizde kacgündür hava güzel diye geziyoruz almanyanin son günesleri iste gerci dogru dürüst yaz olmadi ama olsun ne yapalim..yarinda yüzmeye gidicez insallah..tekmeler insani cokkk mutlu ediyor canim benim benide öyle bizde sizin gibi sunu yapariz bunu yapariz o söyle yapar ay arabanin arkasinda abileriyle oturur yok evde sunu yapar bitmez sizinde bu muhabbet canim .bol bol hayal edin hayali bile cokk güzel allahim tez zamanda kucaklarimiza almayi nasip etsin sag saglim kurban oldugum allahim insallahhh aminnn..ayrica hastane cikis kiyafetlerinide güle güle giysin sag saglim canim benim..

Son düzenleme:
amin ablacım inş..kızımızın adını Elif Hafsa koymaya karar verdik..Allah hayırlısıyla bebeklerimize kavuştursun..

Allah ismiyle yaşatsın maşallah benim eşimde illaki Elif olsun istiyor Zeyneb'imizde o karar vermişti sıra bende diyorum bakalım hangi isim nasip olacak.

[SUB][/SUB]

Yazıları okurken dikkatimi çekti hemen cevap yazayım istedim.. Eski apartmanımda benimle birlikte 4 hamile vardı.. Hepsinin doktoru ve benim doktorumda ısrarla sol tarafa yatılması gerektiğini söylediler.. Eğer sola yatmaktan yorulursanız kısa bir süreliğine sağa doğru yatın ama yine sola yatmaya devam edin dediler. İki gün önce doktor kontrolümüz vardı.. Israrla sola yatma konusunu tekrar etti. Bende merak edip nete bakmıştım. Şöyle açıklamalar var:
"Gebelikte özellikle sol yan yatış önerilir.Sol yan yatışta bebeğe maksimum kan akışı sağlanır ve annenin böbrek fonksiyonları artar.Böbrek fonksiyon artışı su tutulmasını azaltır.Ayrıca karaciğerin vücudumuzun sağ yanında olması nedeniyle sol yan yatış karaciğer baskısını da azaltır."

Yatma şekli konusunda muzdarip olanlardan olunca hemen paylaşayım istedim.. :)

Back
X