2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
Hepinize günaydın kızlar...

Dün benim biraz kanamam oldu. 3-4 damla kadar kırmızı.
Doktora gittik hemen ama pazardı ebe vardı onun yerine
bir idrar tahlili yaptı.
Bir değer yüksek mi düşük mü ne çıkmış...
Kalp sesini dinledi. Çok şükür vardı.
Sonra ilişki oldu mu diye sordu olmamıştı o gün.
Doktorumu aradı yarın kontrole gelsin demiş.
4 gibi kendi doktoruma gideceğim bugün. Öyle işte...
Şimdi de kanamam yok şükür.

Son düzenleme:

bir idrar tahlili yaptı.

gecmiş olsun.bende de oldu kanama 3 aylıkken.ve ben dönem yayladaydım merkeze 1,5 saatlik mesafedeydim.
bide gecenin 2 si filandı .ne yapacagımı şaşırmıştım
kimseyede söleyemedim hem telaş yapmasınlar diye bide kimse bilmiyordu hamile oldugumu
ertesi gün yine geldi kanama.duramadım döndüm eve doktora gittim bişi yok dedi ,herhangi bi kanama alanı görünmüyor dedi:44:

e niye oldu ozaman kanama anlamış degilim.
şimdide ara ara kahve akıntı geliyor az az.doktora yine sordum kanama olmadıgı sürece sorun yok dedi
bende neye inanacagımı şaşırdım.Allaha emanet yavrular

kızlarr günaydınnn :))
önce geçmişe daldım baktımm neler olmuşş ve geldimm :))
sonunda dünnn hep ertelediğim kuaför işimi hallettim kaş,bıyık ve saç ohh beaa insana döndüm valla :)) akşamda düğün vardı oaraya geçtik hani bebek bu haftalarda sesleri duyar ama ne oldugunu anlayamazmışya bizimki yüksek sesi duyunca baya bi döndü durdu içerde sonra baktı kesilmiyo kendi durdu uyudu galiba :)) bu arada düğünde tanıdıgım ama bayadır görmediklerim sırayla gelip hayırlı olsun diyip göbüşümü sevdi ayy bu göbüş sevme olayı beni çok mutlu ediyo :)) iştee böleee bizdeeennn bu kadar :))

ay canım ya sevdiler diyince bi komşumun çok yaşlı çok tatlı bi kayınvalidesi gelmişti torunu sağa geçiyo dualar edip seviyo sola geçiyo yine aynı konuşurken bebişi yok dediler ay oyaşlı teyze kalktı beni elleriyle sıvadı dualar etti nasıl tatlıydı benim bi babannem vardı sağolsun oda az çektirmedi bilmezdi böyle sevmeyi böyle yaşlı teyzeler yapınca ağlayasım geliyor şimdi annemler şehirde kayınvalide şehirde komşular köylerine gidip geliyolar ay diyorum benim minişim köyde göremicek bize gelirsiniz diyolar ama kendinin gibi olurmu annemede diyorum ya yazlık biyerde yada köyde otursanıza diyorum :31:

bir idrar tahlili yaptı.

Canım geçen hafta benim de kanamam oldu ama kırmızı değil kahverengi gibiydi.Doktora koşturdum hemen tabi, önemli birşey yok ama progestan iğne yaptı tedbir amaçlı, 2.sini oldum geçen cuma. 3-4 hafta ol bu iğneyi dedi.
Coraspin kullanıyorum ben ilk günden beri, o da yapabilir kanı sulandırdığı için dedi.

Kanama kırmızı olursa o zaman endişelenebiliriz demişti, plesenta kanamaları kırmızı oluyormuş.onun için ihmal etmeden git lütfen,en azından birşey varsa tedbiri alınır.Ama birkaç damla ise ve devamı gelmediyse hiç korkma. kalbi de atıyo minişin çok şükür.

canim sol tarafa yatmak makbul ama ben hep uyaniyorum bakiyorum sirt ustuyum ya:( ama yuzustu sakincali olur bir daha yatmazsin.
yeşim bende devamlı sırt üstü uyanıyordum sonra üzülüyordum bebege zarar verdim diye
1 aydır soluma döüyorum bacak arama ince bi yastık alıyorum arkamada kalın bi yastık koyuyorum bu şekilde uyuyorum
bana baya faydası oldu

bir idrar tahlili yaptı.

gunaydın canım gecmıs olsun ınsallah ciddi bişey değildir...

yeşim bende devamlı sırt üstü uyanıyordum sonra üzülüyordum bebege zarar verdim diye
1 aydır soluma döüyorum bacak arama ince bi yastık alıyorum arkamada kalın bi yastık koyuyorum bu şekilde uyuyorum
bana baya faydası oldu

ya ben sırt ustu yatıyorum su an ıcın sıkıntı olmuyo da 1-2 ay sonra sırt ustu yatmak da

doğru diil tabıı bebek çok ağır olcagı ıcın aşırı baskı yapar ama su an canım ısteınce yatıyorum

yıen de sağa veya sola yatınca daha rahat oluyorum

fesleğencim ayrıntılıya girmişmiydin yada plesanta yerleşimin hakkında bişey dendimi aşağıda olması da bu kanamalara neden olabiliyormuş bende hiç kanama olmadı dedim ağır kaldırmak pek yorulmak ta zararlı dün bizde çok gezdik altım çoştu kocişe kızıyorum tam rahatladık bide bişey olursa diye yol da bakacak haldeydim sen doktoruna randevu almışsın bakar bebişe ve çevresine inşallah bişeyi yoktur minişin ay rabbim korusun hele şuhareketleri hissedince

bide çekirdek kız yazıyon cevapları okumuyon mu geçende yazdım bende tontikim ve göbüşte toplaşmış durumda yağcıklar ve doktor 20. haftada ama kiloda var 22. haftada hissedersin dedi ben 20de bebişse 21de anca anlıyorum tepişleri ki gün içinde 4 5 daha fazlası varsa bile ulaşmıyo annesine

fesleğencim ayrıntılıya girmişmiydin yada plesanta yerleşimin hakkında bişey dendimi aşağıda olması da bu kanamalara neden olabiliyormuş bende hiç kanama olmadı dedim ağır kaldırmak pek yorulmak ta zararlı dün bizde çok gezdik altım çoştu kocişe kızıyorum tam rahatladık bide bişey olursa diye yol da bakacak haldeydim sen doktoruna randevu almışsın bakar bebişe ve çevresine inşallah bişeyi yoktur minişin ay rabbim korusun hele şuhareketleri hissedince

bide çekirdek kız yazıyon cevapları okumuyon mu geçende yazdım bende tontikim ve göbüşte toplaşmış durumda yağcıklar ve doktor 20. haftada ama kiloda var 22. haftada hissedersin dedi ben 20de bebişse 21de anca anlıyorum tepişleri ki gün içinde 4 5 daha fazlası varsa bile ulaşmıyo annesine

Sayfalar öyle çabuk ilerliyo ki vallahi görmüyorum cevapları yakalayamıyorum :) kusura bakma canımm :) görsem yazmaz mıyım,bi teşekkür etmez miyim :)

ay ben günde 2 taneye de razıyım,nasıl bişey çok merak ediyorum yaaa,TEPİKLESİNN BENİİİ :))

gecmiş olsun.bende de oldu kanama 3 aylıkken.ve ben dönem yayladaydım merkeze 1,5 saatlik mesafedeydim.
bide gecenin 2 si filandı .ne yapacagımı şaşırmıştım
kimseyede söleyemedim hem telaş yapmasınlar diye bide kimse bilmiyordu hamile oldugumu
ertesi gün yine geldi kanama.duramadım döndüm eve doktora gittim bişi yok dedi ,herhangi bi kanama alanı görünmüyor dedi:44:

e niye oldu ozaman kanama anlamış degilim.
şimdide ara ara kahve akıntı geliyor az az.doktora yine sordum kanama olmadıgı sürece sorun yok dedi
bende neye inanacagımı şaşırdım.Allaha emanet yavrular

Ay bende öyle elim ayağıma dolaştı. Allah razı olsun canım. Hepimizinki Rabbime emanet...

Canım geçen hafta benim de kanamam oldu ama kırmızı değil kahverengi gibiydi.Doktora koşturdum hemen tabi, önemli birşey yok ama progestan iğne yaptı tedbir amaçlı, 2.sini oldum geçen cuma. 3-4 hafta ol bu iğneyi dedi.
Coraspin kullanıyorum ben ilk günden beri, o da yapabilir kanı sulandırdığı için dedi.

Kanama kırmızı olursa o zaman endişelenebiliriz demişti, plesenta kanamaları kırmızı oluyormuş.onun için ihmal etmeden git lütfen,en azından birşey varsa tedbiri alınır.Ama birkaç damla ise ve devamı gelmediyse hiç korkma. kalbi de atıyo minişin çok şükür.

Bende coraspin kullanıyorum. Aldım randevu canım. Harekette etti sabah şükür minik kuşum :)

gunaydın canım gecmıs olsun ınsallah ciddi bişey değildir...

Çok sağol canım. Umarım değildir. 16:20 de gideceğim inş...

Ben ayrıntılıya girmedim ablacım pek öyle bir imkan yok. Doktor gerekli olursa gönderirim dedi. Ama plasenta yerleşimi iyi görünüyor demişti bana. İnşallah ablacım. Hepimizinki Rabbime emanet.
Görmesekte sevgisi çok büyük...

Günaydın arkadaşlar
bende çok fena kasık agrısı oluyor sizdede varmı bu durum
diger hamileligimde hiç böle degildim.son 8-9 ay kasık agrısı cekmiştim o kadar.
bunda başından buyana var ve beni cok zorluyor.özellikle yataktan kalkarken ve oturduktan sonra ayaga kalktıgımda sanki bebek aşagı düşcek gibi hissediyorum.çok kötüyüm ya :(
günaydın cnmm dün benimde inanılmaz kasık ağrım vardı sal tarafımda bugün daha az sağ tarafımda ama bugun alttaki yazıda okudum kasık ağrısı olabilir diyo onu okuyunca az rahatladım :)) hatta korkudan dün tualete gitmek istemedim acaba kanamammı olucak diye her gittiğimde şükrederek çıktım :)) ama bugün daha iyiym sen mağnezyum içiyomuydun ???
Aminn inşAllah hakkımızda hayırlısı olur.. Dediğin gibi canım ne kadar iyi olursa olsun kayınvalide ile yaşamak çok zor.. Annemlere de bişey diyemiyorum.. Bu sıkıntılardan haberdar olsalar anında yanıma gelirlerdi.. İşlerin iyice karışmaması için birşey anlatmıyorum onlara.. Sonumuz hayır olsun inş.
anlıyorum cnm seni yaaa insan yeri geliyo kendi annesiyle anlaşamıyo inşallah herşey yoluna girer evi beğendinmi bence beğendiysen eşinle konuş hamile hamile boyna ev değiştirmelim ben bu evi beğendim bebeğimizle rahat ederiz falan desen eşin annesiyle konuşmazmı ?
kizlar bu arada yuklemem yapildi bugun sinirlardn dondum resmen :)
bilgi olmasi icin degerleri yazicam ben
aclik 87 cikti max limit 90
1. saat tokluk 189 cikti limit 190
2. saat tokluk 142 cikti limit 165 imis
yani sekerim yok ama yinede sinira yakin ciktigi icin dikkatli davranmam lazim.
hamurisi yemicem off ya cok zor olucak cok ama yemicem :43::43::43::ssz::ssz::ssz::ssz:
cnm şuanda normal değerlerde olmana çok sevindim ama hamurişi yiyemicene çok üzüldüm ama az az yesen tadımlık bişi olmaz heralde :))

bir idrar tahlili yaptı.
cnm çok geçmiş olsunn hemen git doktora ihmal etme lütfen ve bize güzel haberlerle gel :))
ay canım ya sevdiler diyince bi komşumun çok yaşlı çok tatlı bi kayınvalidesi gelmişti torunu sağa geçiyo dualar edip seviyo sola geçiyo yine aynı konuşurken bebişi yok dediler ay oyaşlı teyze kalktı beni elleriyle sıvadı dualar etti nasıl tatlıydı benim bi babannem vardı sağolsun oda az çektirmedi bilmezdi böyle sevmeyi böyle yaşlı teyzeler yapınca ağlayasım geliyor şimdi annemler şehirde kayınvalide şehirde komşular köylerine gidip geliyolar ay diyorum benim minişim köyde göremicek bize gelirsiniz diyolar ama kendinin gibi olurmu annemede diyorum ya yazlık biyerde yada köyde otursanıza diyorum :31:

ahh cnm yaaa Allah kabul etsin teyzenin dualarını inşallah çok güzel yaa :)) bizimde malesef köyümüz yok yani vardaa kimse yaşamıyo sadece pikniğe gidiyoruz :(( ama yakında oda kalmıcak galiba bende çok severim köyleri :))

ya ben sırt ustu yatıyorum su an ıcın sıkıntı olmuyo da 1-2 ay sonra sırt ustu yatmak da

doğru diil tabıı bebek çok ağır olcagı ıcın aşırı baskı yapar ama su an canım ısteınce yatıyorum

yıen de sağa veya sola yatınca daha rahat oluyorum

cnm bende 4.aya kadar istedigim şekilde yattım.ama artık dikkat ediyorum
Ben kızıma hamileyken devamlı sola yatardım.sola yatıldıgında plesanta iyi beslenirmiş ve bebegin kilo alımı iyi olurmuş
sonuc olarak kızım 3.600 gr , 52 cm dogdu maşallah
beslenmemede cok dikkat etmeme me ragmen

bizim gelin o kadar dikkat ettiki herşeyine tavuk et ceviz v.s gibi.ben zaten protein agırlıklı beslenemedim tiksinmiştim
yigenim 3 .100 dogdu erkek olmasına ragmen.
bence bu yatış pozisyonu konusu önemli.

ALINTIDIR : Araştırmacılara göre, sırt üstü ya da sağ tarafa yatmak, bacaklardaki ana damarlardan kalbe olan kan akışını azaltıyor ve bu da anne karnındaki bebeği etkiliyor.

günaydın topiğimizin güzel annişleri :):):) nasılsınız bugün? umarım annecikler ve bebişler için güzel bir gün olur bugün :16:

günaydın topiğimizin güzel annişleri :):):) nasılsınız bugün? umarım annecikler ve bebişler için güzel bir gün olur bugün :16:

günaydın canım hamdolsun sen naıslsın :)

cnm bende 4.aya kadar istedigim şekilde yattım.ama artık dikkat ediyorum
Ben kızıma hamileyken devamlı sola yatardım.sola yatıldıgında plesanta iyi beslenirmiş ve bebegin kilo alımı iyi olurmuş
sonuc olarak kızım 3.600 gr , 52 cm dogdu maşallah
beslenmemede cok dikkat etmeme me ragmen

bizim gelin o kadar dikkat ettiki herşeyine tavuk et ceviz v.s gibi.ben zaten protein agırlıklı beslenemedim tiksinmiştim
yigenim 3 .100 dogdu erkek olmasına ragmen.
bence bu yatış pozisyonu konusu önemli.

ALINTIDIR : Araştırmacılara göre, sırt üstü ya da sağ tarafa yatmak, bacaklardaki ana damarlardan kalbe olan kan akışını azaltıyor ve bu da anne karnındaki bebeği etkiliyor.

sola yatmak en en ıysı ona bişey demıyorum ödemi bile engellıyo yani...

ama henuz erken dıe ıstedıım şekılde yatıom :) zaten dr um dmeıstı sırt ustu yatarsan sırtın belin agrırı die

ben de bu gece uyandıgımda sırt ustuydım snaırırm ondan ne zaman sırt ustu uyansam belım agrıo :S

tugbacım magnezyum kullanmıyorum
demir , elevit ,omega3 kullanıyorum
süt içemedigim için calsiyum verdi doktor ama onuda içemiyom.

kasık agrısı normal derler ama bu kadar rahatsız edici boyutta agrıması bana normal gelmedi.

kızlar butikbebe de gordum bunları özellikle havlu çok hoşuma gitti :)

5fiurun1346930115.jpg

36fiurun1347032365.jpg

36fiurun1347030943.jpg

Aynen bizde gündüz gezdik fln eşimle ama akşam oda maç yorumları spor kanalları fln izliyor bende nette sürekli araştırma yapıyorum... Valla araştırıp duruyorum bende 2 hafta sonra alışverişimin bir kısmını bitireceğim parkyatağımı bebek bakım ürünlerimi ve banyo için gerekli şeyleri almayı düşünüyorum, heyecanla bekliyorum anlayacağın park yatak almayı düşünüyormusun düşünüyorsan hangi markayı önerirsin canım.

ayyy bu erkekler hep aynı akşam olunca maç maç maç.. gerçi benimki çok düşkün deildir bi samsunspor maçlarına gider her yıl kombinesini alır bi de pazar akşamları evdeysek şöle bi yorumlara bakar... allahtan her maçı takip etmio :) walla ben hangisine denk gelirsem, bi ordan bi burdan alıyorum canım listemi görsen çok komik :):) daha tamamlayamadım eksikleri, bazı şeler için de babamı bekliyorum istanbuldan gelcek beşiği yatağı uyku setini falan beraber alcaz eee malum ilk torun anneanneyle dedeye düşer :) ama ben modellerini beğendim bile tabi :):) canım park yatak için tembellik yapıyorum çünkü onu yazın yazlıkta kullanmak için alıcam o da hazirana ancak geçilio yazlığa... yani o konuda artık sizin yorumlarınıza kullanıp memnun kaldıklarınıza bakarak karar vericem :):):):)

ayşe evet cok güzeller.butikbebeden bişiler alırsan önlükte almanı tavsiye ederim.
o önlükleri ben burda 8-10 arası sordum.orda 4.99 lira.birde arkası naylon sanırım onların.cok kullanışlı oluyorlar.
ben 3 tane sipariş verdim sabah. gs nin kırmızılısını ve şu önlükleri
$36mcurun1346851341.webp $36mcurun1346848397.webp
bunuda yigenime aldım $36mcurun1346849005.webp

Back
X