2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
ohhh maşallah tontirik daha üç ay var yıkayıp ütüleyip kaldırmışsın bende kasımın sonuna doğru yıkarım çamaşırlarını diodum, aldıklarımın daha etiketlerini çıkarmadan dolabına kaldırdım son bir ay kala yaparım diodum tozlanmasın kirlenmesin die...
ben kendime tezcanlı hemen herşey olsun bitsin isteyen biri diodum sen bayağı bi hızlı çıktın canım :nazar::nazar::nazar::nazar:

tşkler cnm.benim evde bir kızım daha oldugu için mecburen herşeyimi zamanında yapmam ve tezcanlı olmam gerekiyor yoksa ipin ucu bi kacttımmı zor oluyor toparlamak

ayşe ıyıkı varsın canım benım:)aynen hissetıgım seylerı harfı harfıne yazmıssın.şiddetlı bı agrı yok ama sagımda bı tuaflık var sankı bebegın kafasımı orda yada dedıgın gıbi.pozısyon degıstırdıkce rahatlıyorum.neyse biraz rahatlardım allah razı olsun.sağlıkla bebeklerımıze kavuşalım inşallah.kötü haberlerden sonra pek pimpirikli oldum:(

ayşe ıyıkı varsın canım benım:)aynen hissetıgım seylerı harfı harfıne yazmıssın.şiddetlı bı agrı yok ama sagımda bı tuaflık var sankı bebegın kafasımı orda yada dedıgın gıbi.pozısyon degıstırdıkce rahatlıyorum.neyse biraz rahatlardım allah razı olsun.sağlıkla bebeklerımıze kavuşalım inşallah.kötü haberlerden sonra pek pimpirikli oldum:(

cumlemızden canım :) dedıgım gibi benzerını yasadım

demekki senın bebıste yaramazlardan :) bi de dınlen bol bol aman otur uzan

ben boş boş uzanmaktan hoşlanmam onun ıcın kıtap okurum tavsıye ederım baya dınlenıo ınsan

yine de ilk kontrolunde doktoruna böle bişi yasadıgını söle bence...usg de ıncelerken bı goz atıversın :)

merhaba arkadaşlar birkaç gündür giriyorum birşeyler yazmadan çıkıyorum öyle canımı acıttı arkadaşlarımızın üzücü durumları hala gözlerim dolu dolu yazıyorum Allah betül arkadaşımızın arkada bıraktıklarına sabır versin mekanı cennet olsun inşallah mery arkadaşım Rabbim sanada yardım etsin atlatabileceğin en hafif şekilde atlatırsın inşallah .. kızlar sizler nasılsınız umarım başka kimsede bir sıkıntı yoktur.. biz kızımla iyiyiz küçük küçük alışveriş yapıyoruz az önce arkadaşlar bizdeydi bakalım neler almışsın dediler oooo birsürü birşeyi olmuş dediler kızlar ben birşey daha sormak istiyorum ben bir tane hastane çıkışı beğendim ama kız için olan rengi yok yeşili kızada olur gibime geldi ama sizlerinde fikirlerinizi merak ettim yardımcı olurmusunuz http://www.unnado.com/urun_detay.php?kampanya_id=3185&urun_id=136979

canım ıns tekrarlamaz bazı tansıyon hapları da gebelıkte s ancı kemsek ıcın kullanılıo

demekkı romatizma hapıda kullanılıo doktorun dedıyse kullan canım ıns tekrarlamaz...bu arada bebıs 3 tür

aynı kg da diodun dunku kontrolunde ne ddı dr nası kılosu ?

Kilosu 420 gram olmuş, tam haftasında şu an, bir sorun yok. suyu falan da iyi, pırıl pırıl dedi.
sabahtan beri kanama olmadı bir daha ama vajinamın içinde ve karnımın altında tuhaf bir ağrı var. sanki taş varmış gibi.
fitili kullandım, inşallah keser.
dünkü haberlerden sonra gece kabuslar gördüm rüyamda,doğru dürüst uyuyamadım.

Sabah da, benimle aynı anda hamile kalan kuzenim var, amniyosentez yaptırmıştı, onun sonucunu öğrendim. bebek down sendromluymuş.Yarın canlı canlı doğuma alıp gebeliği sonlandıracaklar. üstüne kanama,ağrı,sancı.. bir de Arzu'nun falan da sancısı varmış.
korkuyorum artık yaaa... :( moralim çok bozuk gerçekten.

mrb hamişler düğün nedeniyle .21 ci yada 22 ci haftamda yanı 1ekim 15 ekim arası istanbula gidecegım .oraya gitmişken ayrıntılı ultrasona girmek istiyorum.(bebegın herseyıne bakılan ultrason sanırım ismi bu).ama nereye gidecegımı bilmıyorum.avrupa yakasında bu konuda uzman dr ve hastane tavsıyelerınızı ve fıyatlarını(emeklı sandıgına mansubum) yazasanız cok sevınırım şimdiden randevu almak gerekiyormuş o yüzden telaşlardayım yardım ederseniz sevinirim üniv hastaneside olur ama nasıl randevu alıcam hiç bilmiyorum:50:
siz nerelerde yaptırdınız memnunmusunuz :49::49:

Sabah da, benimle aynı anda hamile kalan kuzenim var, amniyosentez yaptırmıştı, onun sonucunu öğrendim. bebek down sendromluymuş.Yarın canlı canlı doğuma alıp gebeliği sonlandıracaklar. üstüne kanama,ağrı,sancı.. bir de Arzu'nun falan da sancısı varmış.

hadi yaa üzüldüm kuzenin için :((
tarama testlerinde risk kac cıkmış acaba? ense kalınlıgı kac mm di
birde ayrıntılı usg de sorun oldugu cıkmışmıydı
bunlara cvp alabilirsem cok mutlu olurum.

hadi yaa üzüldüm kuzenin için :((
tarama testlerinde risk kac cıkmış acaba? ense kalınlıgı kac mm di
birde ayrıntılı usg de sorun oldugu cıkmışmıydı
bunlara cvp alabilirsem cok mutlu olurum.

Ense kalınlığı normaldi canım. Diğer ölçümler de normaldi.
2'li testi iyi geldi zaten ama 4'lü testte down sendromu riski 1:50 idi.
Hemen ayrıntılı usg'ye aldılar, bebeğin barsaklarında problem görünüyormuş bu da down riskine işaretmiş.ama herhangi bir barsak problemi de olabilir demişlerdi.
Sonra amniyoya aldılar ve bugün de sonuç geldi. :(

merhaba arkadaşlar birkaç gündür giriyorum birşeyler yazmadan çıkıyorum öyle canımı acıttı arkadaşlarımızın üzücü durumları hala gözlerim dolu dolu yazıyorum Allah betül arkadaşımızın arkada bıraktıklarına sabır versin mekanı cennet olsun inşallah mery arkadaşım Rabbim sanada yardım etsin atlatabileceğin en hafif şekilde atlatırsın inşallah .. kızlar sizler nasılsınız umarım başka kimsede bir sıkıntı yoktur.. biz kızımla iyiyiz küçük küçük alışveriş yapıyoruz az önce arkadaşlar bizdeydi bakalım neler almışsın dediler oooo birsürü birşeyi olmuş dediler kızlar ben birşey daha sormak istiyorum ben bir tane hastane çıkışı beğendim ama kız için olan rengi yok yeşili kızada olur gibime geldi ama sizlerinde fikirlerinizi merak ettim yardımcı olurmusunuz http://www.unnado.com/urun_detay.php?kampanya_id=3185&urun_id=136979

ben kızıma sarı ,yeşil ve beyaz hastane cıkışı almıştım.
bunların içinde en çok yakışanı beyazdı.
ama yerinde olsam pembe alırım.pembe kıza ayrı bi hava katıyor :) yeşil ve sarı erkek bebege daha cok yakışıyor.ben kızıma giydirdigimde erkek bebek sanıyordu herkes :)
şimdi ogluma giydirebilirim onları rahatca.

Herkese Merhaba,
Uzun süredir takip ediyorum sizleri ancak ilk kez yazıyorum.
23+6 günlük gebeyim,ilk bebeğim olacak inşallah.Oğlumuz olacak çok erken öğrendik biz cinsiyeti.13. haftada filan doktorumuz %90 erkek demişti:) ancak hala isim bulamadık :( ayrıntılımızı yaptırdık geçen hafta herşey yolunda çok şükür, önümüzdeki hafta şeker yüklememiz var. hepinizi yakından takip ediyorum ve biliyorum inşallah bende bundan sonra paylaşacağım sizlerle. Hoşbuldum diyim:))

Kilosu 420 gram olmuş, tam haftasında şu an, bir sorun yok. suyu falan da iyi, pırıl pırıl dedi.
sabahtan beri kanama olmadı bir daha ama vajinamın içinde ve karnımın altında tuhaf bir ağrı var. sanki taş varmış gibi.
fitili kullandım, inşallah keser.
dünkü haberlerden sonra gece kabuslar gördüm rüyamda,doğru dürüst uyuyamadım.

canım inşallah biranönce geçer sancıların kuzenin içinde üzüldüm büyük sınav Allah sabır versin..
mrb hamişler düğün nedeniyle .21 ci yada 22 ci haftamda yanı 1ekim 15 ekim arası istanbula gidecegım .oraya gitmişken ayrıntılı ultrasona girmek istiyorum.(bebegın herseyıne bakılan ultrason sanırım ismi bu).ama nereye gidecegımı bilmıyorum.avrupa yakasında bu konuda uzman dr ve hastane tavsıyelerınızı ve fıyatlarını(emeklı sandıgına mansubum) yazasanız cok sevınırım şimdiden randevu almak gerekiyormuş o yüzden telaşlardayım yardım ederseniz sevinirim üniv hastaneside olur ama nasıl randevu alıcam hiç bilmiyorum:50:
siz nerelerde yaptırdınız memnunmusunuz :49::49:

canım ben istanbulu bilmiyorum ama netten ünv. hastanesinin numarasını bul sor istersen

Ense kalınlığı normaldi canım. Diğer ölçümler de normaldi.
2'li testi iyi geldi zaten ama 4'lü testte down sendromu riski 1:50 idi.
Hemen ayrıntılı usg'ye aldılar, bebeğin barsaklarında problem görünüyormuş bu da down riskine işaretmiş.ama herhangi bir barsak problemi de olabilir demişlerdi.
Sonra amniyoya aldılar ve bugün de sonuç geldi. :(

:((( cidden cok üzücü.Allah yardımcısı olsun kuzeninin
benimde ikilim 1/162 cıktı yüksek riskli denildi
4 lüm 1/50000 cıktı
ense kalınlıgı 0,8 mm di
usg dede herhangi bi sorun görünmedi ama böyle şeyler okudukca insan acabamı diyor :(

ohhh maşallah tontirik daha üç ay var yıkayıp ütüleyip kaldırmışsın bende kasımın sonuna doğru yıkarım çamaşırlarını diodum, aldıklarımın daha etiketlerini çıkarmadan dolabına kaldırdım son bir ay kala yaparım diodum tozlanmasın kirlenmesin die...
ben kendime tezcanlı hemen herşey olsun bitsin isteyen biri diodum sen bayağı bi hızlı çıktın canım :nazar::nazar::nazar::nazar:
ayy bende bu ay sonunda başlim diyorum yıkayıp utulemeye ki ütülemeyi hiç sevmem sonra hurçlara koysak tozlanırmı ki ??? son doğuma 2 hafta kala falan dolabına yerleştiririm
Canlarım

Doktorumu aradım kanama ve ağrı için. Endol Fort Fitil koyucaksın bir tane dedi.(makattanmış) 2-3 gün içinde tekrar kanama olursa gel dedi.

Endol fitili aldım ama antiinflamatuvar,antiromatizmal yazıyor. Tekrar aradım doktoru, kanamayla ne ilgisi var diye. Sen kullan 1 tane hemen keser kanamanı dedi.

geçen hafta gittiğimde de, kanaman olursa söyle sana bir fitil vericem demişti, haftasına kanamam oldu. Çok ilginç.

Gel demedi ama, dün gördüğü içindir belki di mi ?
cnm doktor dediyse vardır heralde bi bildiği bi fitili koy bakalım ama kendine çok dikkat et en ufak bişide arama doktoru direk git ihmal etme olurmu ...
valla bılen bırı varsa o da söylesın yada ayşe bi bak bana nolur:(...dünden berı karnımın sagından vajınaya kadar sancım var.hatta uyuyamadım gece.sankı ıcımde bı damar kısa gelmıs de gergın kalmıs gıbı.acile mı gıtsem napsam korkuyorum ya.:(böyle olan oldu mu önemlı bısı dııldır dımı.
cnm o bendede oluyo doktora sordum normal demişti hatta bunun için mağnezyum verdi onu içiyorum şimdi rahatım sen içiyomusun mağnezyum ?
canım dün gece kabuslar, kanlar falan gördüm dünkü kötü haberlerin etkisinde kaldım gece çok uyandım, sabah da 11e 20 kala zor kalktım yataktan hala kendime gelemedim ondan.. canım onu yapamıosun işte evdeki işler gözüne batıo bu kez de dinlenemiosun :(

şanslı mı olcaklar acaba ablalarının abilerinin eşyalarını kullancaklar :) aynen gelin çeyizi gibi walla bakalım napcaz :D evet canım var genelde setin içinde 2 yan koruma ve bir baş koruma oluo, yorganı, nevresimi, 2 yastık kılıfı, çarşafı ve kiminde de alt açma bezi oluo :)

anladım cnm şaka yapıyoum zaten :)) yaa belki bikaçgün hiç bişi yapmadan yatmak istiyorum ama aklımda okadar çok şey varki yapılıcak dolaplarımı düzeltmem lazım ev toparlanmalı kocişle konuşucam bu haftasonu küçük odayı düzenlicektik zaten yatak odasını ben cumartesi düzeltim pazargünü o camını silsin iyice temizlenmiş olur bide küçük odayı yaparız bu hafta 2+1 zaten duvarlarıda çaktırmadan sildiririm küçük odalar zaten sadece salon mutfak banyo kalır :)) banyoyu ben hallderim salonla mutfak içinde temizlikçi alırım ohhh oldu bitti ev tertemiz olur :)))
bence şanslı olucaklar biz daha bilgili olucaz bikere :)) hımmm ozaman baya teferuatlı bişi bunlar bitane kesin almak lazım yane :))

ben kızıma sarı ,yeşil ve beyaz hastane cıkışı almıştım.
bunların içinde en çok yakışanı beyazdı.
ama yerinde olsam pembe alırım.pembe kıza ayrı bi hava katıyor :) yeşil ve sarı erkek bebege daha cok yakışıyor.ben kızıma giydirdigimde erkek bebek sanıyordu herkes :)
şimdi ogluma giydirebilirim onları rahatca.
haklısın canım ben bir tane pembeli birşey alacam zaten ama buda hoşuma gitti nedense parçaları falan baya kullanışlı gibi ama neyse ben biraz daha bekleyeyim o zaman :)çok teşekkür ederim :)
Herkese Merhaba,
Uzun süredir takip ediyorum sizleri ancak ilk kez yazıyorum.
23+6 günlük gebeyim,ilk bebeğim olacak inşallah.Oğlumuz olacak çok erken öğrendik biz cinsiyeti.13. haftada filan doktorumuz %90 erkek demişti:) ancak hala isim bulamadık :( ayrıntılımızı yaptırdık geçen hafta herşey yolunda çok şükür, önümüzdeki hafta şeker yüklememiz var. hepinizi yakından takip ediyorum ve biliyorum inşallah bende bundan sonra paylaşacağım sizlerle. Hoşbuldum diyim:))

hoşgeldin canım hayırlısıyla bebişlerimizi kucağımıza alırız inşallah hep birlikte :)

4 lüm 1/50000 cıktı
ense kalınlıgı 0,8 mm di
usg dede herhangi bi sorun görünmedi ama böyle şeyler okudukca insan acabamı diyor :(

Önemli olan 3'lü ya da 4'lü test sanırım. Usgde de belli ediyormuş kendini.
O yüzden canını sıkma. hepsi normal çıkmış sende. benim de 2li kötü, 3 lü iyi gelmişti. ben de hala acabalarla yaşıyorum ama dua ediyorum bol bol,başka ne yapabilirim ki...
Ense kalınlığı da gayet normal. sen de üzülme boş yere.

kızlar ben de detaylı ultrasona girdim. ama buradaki arkadaşlara baktım çoğu 1 saat incelendi ,uzun uzun bakıldı diyor. benim doktorum hastaneye ortaktı.yani sahibi gibi birşey.bana dediki detaylıyıda yaptır birşey çıkarsa doğumdan sonra hemen tedaviye başlanıyor dedi.sonra 80 tl ücretiymiş.biz devamlı gittiğimiz içn çok az bi para aldılar.ve 20 dk sürdüi ultrasonu yapan doktr beyinde karnı açtı galiba devamlı yemeklerden bahsetti.eşimde bende bebekle ilgili bişey soramadan gönderdi. sonuca doktor baktı ve birşey yok dedi. bilemiyorum kızlar hiçbir açıklama yoktu yani... ama olsaydı herhalde görürlerdi diye içimi rahat tutuyorum
cnm bu işin uzmanları 300-600 arası uçuk fiyatlar alıyolar.perinatoloktu benim gittiğim yerde 550 tl verdim.1:00de girdim muayeneye 2:20de çıktım.memnum kaldım çünkü bebeğimin bütün uzuvlarını ,damarlarına kadar teker teker incelediler,mesela el serçe parça boğumu çok önemliymiş down sendromu için buna kadara bakıldı.doktorumda devamlı muabbet halinde anlattı.memnum kaldım yani verdiğim paraya değdi.80 tlye yapanlar normal doktorlar diye biliyorum ben cnm.20 dk çok az bu iş için..

ee ocak annesiyiz hep beraber tatlım tesadüfler olması normal,belki çoğumuz aynı günde doğum yapıcaz,ayrıntılı ultrsaonun nasıl geçti cnm.benimki Allaha şükür güzel geçti,sonuçlarım bebeğim iyi:16:

çok sevindim canım güzel geçmesine... benimkinde de bir sorun çıkmadı çok şükür. ama insan çok geriliyor ya birşey çıkarsa diye.. annelik böyle birşey mi ya:) sürekli diken üzerinde gibi...hep minikleri düşünmek...bu arada bursalıymışsın sana bursayla ilgili sorsam:orada büyük herşeyi içinde bulabileceğimiz bebek mağazaları var mı? ya da outlet bebek mağazaları filan...?
cnm ben bandırmalıyım bursalı değilim ama aramızda 1,5 saat yol farkı var.eşimle arkadaslarımızla devamlı gezmeye gideriz.bulunduğum şehirde ayrıntılı ultrason için uzman olmayınca doktorum bursaya yönlendirdi,hazır gitmişkende alışveriş yaptık.bikaç bişey aldık bebişimize.nilüferdede osmangazidede gezindik ama ben osmangazide kapalı çarşı kozahan ve onun bi arka sokağı yani tramvay sokağında buldum istediklerimi..esnaflarda çok yardımcılar..başka biyere gitmene gerek yok yani cnm,ordanda yukarı turgutreise çıkıp bursa manzaralı çayımızı içtik ooohh :))

Son düzenleme:
tşkler cnm.benim evde bir kızım daha oldugu için mecburen herşeyimi zamanında yapmam ve tezcanlı olmam gerekiyor yoksa ipin ucu bi kacttımmı zor oluyor toparlamak

doğru diosun evde bir başka küçük insan olunca ipin ucunu kaçırmamak gerekio :) kızının doğumgünü bu ayda mıydı canım elbise almıştın ona da? kaç yaşında olucak cimcime?

4 lüm 1/50000 cıktı
ense kalınlıgı 0,8 mm di

canım benim kötü şeyler getirme aklına zaten riskli bir durum olsaydı görülürdü, ve doktorlar artık en ufacık riskin bile peşini bırakmıyorlar..

doğru diosun evde bir başka küçük insan olunca ipin ucunu kaçırmamak gerekio :) kızının doğumgünü bu ayda mıydı canım elbise almıştın ona da? kaç yaşında olucak cimcime?

canım benim kötü şeyler getirme aklına zaten riskli bir durum olsaydı görülürdü, ve doktorlar artık en ufacık riskin bile peşini bırakmıyorlar..
tşkler cnm destek için.hakkımızda hayırlısı olsun.
ama down sendromlu diyede bebegimi canlı canlı öldürmem zaten
o nedenle amniyosentez yaptırmadım.Allahın takdiri herşey.

kızım 2008 ekim dogumlu cnm.4 yaşında olcak artık.
şimdiden onun hayalini kuruyor.annecim nezaman havalar soguyacak ekim ne zmana gelcek diye başımın etini yiyor cimcime :)
ya cok sevimli oluyor kız cocukları gercekten cok şanslısın.hele ilk cocugu kız olan kadınlara hep imrenmişimdir bekarken.büyüdükelri zmaan annelerinin elleri ayakları oluyorlar

kızlar ben kaçıyorum daha öğle yemeği yemedim açlıktan midem bulanmaya başladı artık öptük küçük meleklerinizide Allaha emanet olun:)

bu takımı bende çok beğendim dün görmüştüm ama almadım alsammı acaba die düşünüyorum bende.
bence yeşil olabilir kız içinde neden olmasın.

Back
X