2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
Canlarım

Doktorumu aradım kanama ve ağrı için. Endol Fort Fitil koyucaksın bir tane dedi.(makattanmış) 2-3 gün içinde tekrar kanama olursa gel dedi.

Endol fitili aldım ama antiinflamatuvar,antiromatizmal yazıyor. Tekrar aradım doktoru, kanamayla ne ilgisi var diye. Sen kullan 1 tane hemen keser kanamanı dedi.

geçen hafta gittiğimde de, kanaman olursa söyle sana bir fitil vericem demişti, haftasına kanamam oldu. Çok ilginç.

Gel demedi ama, dün gördüğü içindir belki di mi ?

öyledir muhtemelen. geçmiş olsun canım.

merhaba kızlar dün yazdım yazdım sildim sonunda vazgeçtim betüle çok üzüldüm.akşam hastalandım erkende yattım. çok morelim bozuldu çünkü.umarım herkes ve bebişi iyidir.bugün tetanozun ikincisi için giitim vurulamadım.cuma tekrar gel dedi.bebeğimimn kalbini dinledik.iyiyidi maşaalh.allahım cümlemizinkini esirgesin....

merhaba kızlar dün yazdım yazdım sildim sonunda vazgeçtim betüle çok üzüldüm.akşam hastalandım erkende yattım. çok morelim bozuldu çünkü.umarım herkes ve bebişi iyidir.bugün tetanozun ikincisi için giitim vurulamadım.cuma tekrar gel dedi.bebeğimimn kalbini dinledik.iyiyidi maşaalh.allahım cümlemizinkini esirgesin....

cnm daha erken diilmi yaa benimki 1 ekimde çagırdı beni

Herkese Merhaba,
Uzun süredir takip ediyorum sizleri ancak ilk kez yazıyorum.
23+6 günlük gebeyim,ilk bebeğim olacak inşallah.Oğlumuz olacak çok erken öğrendik biz cinsiyeti.13. haftada filan doktorumuz %90 erkek demişti:) ancak hala isim bulamadık :( ayrıntılımızı yaptırdık geçen hafta herşey yolunda çok şükür, önümüzdeki hafta şeker yüklememiz var. hepinizi yakından takip ediyorum ve biliyorum inşallah bende bundan sonra paylaşacağım sizlerle. Hoşbuldum diyim:))

hoşgeldın canım :) ilk sayfada tablomuz var oraya bak gereklı bılgıelrı yaz senıde ekleım :)

Kilosu 420 gram olmuş, tam haftasında şu an, bir sorun yok. suyu falan da iyi, pırıl pırıl dedi.
sabahtan beri kanama olmadı bir daha ama vajinamın içinde ve karnımın altında tuhaf bir ağrı var. sanki taş varmış gibi.
fitili kullandım, inşallah keser.
dünkü haberlerden sonra gece kabuslar gördüm rüyamda,doğru dürüst uyuyamadım.

Sabah da, benimle aynı anda hamile kalan kuzenim var, amniyosentez yaptırmıştı, onun sonucunu öğrendim. bebek down sendromluymuş.Yarın canlı canlı doğuma alıp gebeliği sonlandıracaklar. üstüne kanama,ağrı,sancı.. bir de Arzu'nun falan da sancısı varmış.
korkuyorum artık yaaa... :( moralim çok bozuk gerçekten.

oh maşallah canım

kuzenın ıcın cok üzüldüm :( Alalh yardımcısı olsun

Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın çok zor....

ayy bende bu ay sonunda başlim diyorum yıkayıp utulemeye ki ütülemeyi hiç sevmem sonra hurçlara koysak tozlanırmı ki ??? son doğuma 2 hafta kala falan dolabına yerleştiririm

anladım cnm şaka yapıyoum zaten :)) yaa belki bikaçgün hiç bişi yapmadan yatmak istiyorum ama aklımda okadar çok şey varki yapılıcak dolaplarımı düzeltmem lazım ev toparlanmalı kocişle konuşucam bu haftasonu küçük odayı düzenlicektik zaten yatak odasını ben cumartesi düzeltim pazargünü o camını silsin iyice temizlenmiş olur bide küçük odayı yaparız bu hafta 2+1 zaten duvarlarıda çaktırmadan sildiririm küçük odalar zaten sadece salon mutfak banyo kalır :)) banyoyu ben hallderim salonla mutfak içinde temizlikçi alırım ohhh oldu bitti ev tertemiz olur :)))
bence şanslı olucaklar biz daha bilgili olucaz bikere :)) hımmm ozaman baya teferuatlı bişi bunlar bitane kesin almak lazım yane :))

walla bana tozlanırmış gibi geliodu ama tecrübeli anneler şimdiden yapınca demekki olmazmış dedim..

:D dolaplarımı ben düzelttim geçen pazar eşimle balkon dolaplarımıza varana kadar yaptı kocişim saolsun ben şu şuraya bu buraya şunlar atılcak dedim o da halletti saolsun :) bi tek yatak odamdaki dolabım ve baza altı düzelcek kaldı onu da kışlıklar çıkınca yaptırcam kocişe :) temizliği zaten yardımcımla yapıyoruz kafam rahat bu aralar :) son zamanlar artık bebişin odasını hazırlamaya başlayınca stres başlicak diorum kendime :)

tabi canım biz tecrübeli olucaz o açıdan şanslı olurlar :)) bende bir tane almayı düşünüom uyku setinden bi tane de nevresimtakımı aldım zaten sonra gerekli olursa değiştirmeye bi nevresim takımı daha alınır diorum.. bakalım artık :):)

Son düzenleme:
Chekirdekk canım bebegin biraz aşağıda vede iliski yasadiysan kanama olur diye duymuştum ama tabiki mutlaka doktora gitmesen bile Tlf ac sor.

slm kızlar ve minişler
bizde dün hem yorgunluk hem üzüntü minişte tepiklemeyince kötü bi akşam geçirdik sabah küçükte olsa tepikleri alınca babayıda aradık e dünden ev kalkmış ayaktaydı bugünde süpürüp silip anca yerleştirdik
buarada minişlere güzel odalar yapanlar hayırlı olsun oda takımlarınız
tubacım ouyku setlerinde bende kaldım yan yastıklar korumalarda onların içinde oluyor sanırım bide onları incelemeli bi hafta
bende sabırsızım küçük odamızda da köşe kanepemiz var şimdi burda gördükçe bulutlu bi odaya da özeniyorum ama offff daha köşenin taksitleri sürüyor
ayrıntılıya girenler hepimiz mi pimpirikli anneyiz :) arzu yazmış ya parmak önemli ya bize elini gösterdi parmakları hatırlamıyorum bak takarmışım kocada beni artık balkondan atıcam diyor haklı olcak adamcık
çekirdekçim geçmiş olsun kırmızı görmeyelim de herşey güzel bende miniş hareket etmedikçe banyoda kontroldeydim Rabbim korusun hepimizin kini

bide bu ayrıntılıdan sonra fetal kardiyolojiye kim gidecekti birisi vardı biri benimde diğeri kimdi :44:

tşkler cnm destek için.hakkımızda hayırlısı olsun.
ama down sendromlu diyede bebegimi canlı canlı öldürmem zaten
o nedenle amniyosentez yaptırmadım.Allahın takdiri herşey.

kızım 2008 ekim dogumlu cnm.4 yaşında olcak artık.
şimdiden onun hayalini kuruyor.annecim nezaman havalar soguyacak ekim ne zmana gelcek diye başımın etini yiyor cimcime :)
ya cok sevimli oluyor kız cocukları gercekten cok şanslısın.hele ilk cocugu kız olan kadınlara hep imrenmişimdir bekarken.büyüdükelri zmaan annelerinin elleri ayakları oluyorlar

amniosentez önerdi mi canım sana doktor? ya bende hep öle bişey çıkmasın die çok dua ettim.. çünkü bebeğin ne olursa olsun kıyamazsın, ama bi de şöle bir durum war allah bize ömür verdikçe tabiki hasta da olsa yavrumuza en güzel şekilde bakarız, ama ya betül gibi erken bulursa ölüm bizi, o zmn sana muhtaç evladını kime bırakabilir ki insan çok zor durum ya :( allahım kimseyi öle bi seçim yapmak zorunda bırakmasın...

ayyy yerim onu ben maşallah yaaa :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar: dimi bende öle düşünüyorum, ilk bebişin kız olması gerçekten bir şans insan için :) kuzenim de martta anne olcak o da hep dua etti inşallah kızdır die ilk bebiş, onunda oğluşu oluo :) gerçekten kız çocuk anneye destek, oğluşun olunca da görüceksin o da anne edasıyla ilgilenicek kardeşiyle.. kardeşlerim koca kazık oldular en küçüğü 18 yaşında bana hala miniciklermiş gibi gelio, bazen diolar abla annem gibi konuştun, ablaanne dicez sana artık die :):)

hım peki hangi yatak çeşidi zararsız bana sölermisiniz????
şu çok övülen visko yatakmı ,yoksa sünger mi
bu iki yatagında kansorejen etki yaydıgını cok okuduk.aynı şekilde alerjik etkiler bunlardada var
visko yatagıda alman uzmanlar kesinlikle bebege önermiyor mesela
yada yaylı yataklar bebege cok daha fazla zarar verdigi için kesinlikle önerilmiyor.bunları okumuyormusunuz???

bunalrın içinde en dogal katkısız olanı yün yataktır.alerjik etkisi varsa digerlerindede var.ekstra ne oldugunu bilmedigimiz bi cok madde var o yatakların içinde
yünde terletme etkisi varsa viscoda,pamukta ve süngerde de var.yaylı yatagı hiç katmıyorum o başlı başlına bi sorun zaten.
yani arkadaşlar kalıplaşmış bazı söylemlerle hareket etmeyiniz.araştırın mantıgınızın kabul ettigini kullanınız.kimse burda sizi zorlamıyor şunu kullanın diye
ama ezbere konuşmakta komik oluyor

bütün yatak çeşitleri digerelrini kötüler.bunun tek sebebide rekabettir !!!!! yünüde kötülüyorlarsa en dogal ve ekonomik olmasındandır emin olun

elbetteki okuyoruz okuduğumuz yerlerde firma açıklamaları değil tabikide...her firma kendisini aklamaya çalışır..,ben sağlıklı olduğuna emin olsam zaten gözümü kırpmadan visco alırım çünkü kendi yatağım o şekilde ve kullandığımdan beri boyun fıtığı sorunlarım neredeyse dindi..he yoğun şekilde alerjik durumumuz var eşiminde benimde yatakta bizi ala rahatsız etmedi bu yönden...
Yün yataklar evde oluşan tozları emme özelliği olduğu işçin önerilmemekte ki buda bana çok mantıklı geldi..ayrıca ben yün yatağa tek o yönden bakmıyorum bebekler zaten terler bu da daha etki gösterir..
okuduğum açıklama da visco iyidir yazmıyordu, her zamn için pamuklu ürünler önerilir bebeklere fakat bende pamuklu ve yün yatağın ergonomik şeklinden rahatsızım ki,olmayan yoktur diye düşünüyorum... benim yazdığım belki tartışılı ama yazdıkların maalesef tartışmaya giremez,çünkü pamuklunun yüne göre terletme oranı neredeyse olmadığı herkesce bilinen bir gerçektir..mantığımız gayet yerinde ,ben sizi mantığa davet ediyorum...

hoşgeldın canım :) ilk sayfada tablomuz var oraya bak gereklı bılgıelrı yaz senıde ekleım :)

Hoşbulduk canım, bilgiler aşağıdaki gibidir:)
Kilo: Şu anda 61 (8 kilo aldım)
Tahmini Doğum Tarihi: 9 ocak
İlk bebiş
isim:?

walla bana tozlanırmış gibi geliodu ama tecrübeli anneler şimdiden yapınca demekki olmazmış dedim..

:D dolaplarımı ben düzelttim geçen pazar eşimle balkon dolaplarımıza varana kadar yaptı kocişim saolsun ben şu şuraya bu buraya şunlar atılcak dedim o da halletti saolsun :) bi tek yatak odamdaki dolabım ve baza altı düzelcek kaldı onu da kışlıklar çıkınca yaptırcam kocişe :) temizliği zaten yardımcımla yapıyoruz kafam rahat bu aralar :) son zamanlar artık bebişin odasını hazırlamaya başlayınca stres başlicak diorum kendime :)

tabi canım biz tecrübeli olucaz o açıdan şanslı olurlar :)) bende bir tane almayı düşünüom uyku setinden bi tane de nevresimtakımı aldım zaten sonra gerekli olursa değiştirmeye bi nevresim takımı daha alınır diorum.. bakalım artık :):)

ne güzel tüm işlerini halletmişsin,darısı başımıza ...

benim birde taşınma durumum olabilir..ne yapıcam hiç bilemiyorum :((

o zaman ben yavaş yavaş ayarlim oğluşumun şeylerini anca yıkanır ütülenir :)) peki biz hangi detarjanı kullanıcaz ???
ohh süpper valla senin iş bitmiş bilene bende başlim artık yavaş yavaş yoksa başa çıkamıcam :)) varya bebeişin odasını bi yapmaya başlıyım stres falan kalmıcak bence bak görürsün :)) bende 1 uyku seti 1 nevresim yeter diye düşünüyorum artık gerekirse alırız bi dene daha :))

ne güzel tüm işlerini halletmişsin,darısı başımıza ...

benim birde taşınma durumum olabilir..ne yapıcam hiç bilemiyorum :((

amin canım inşallah... allahtan yardım etti kociş de bitti, pek temizlikten anlamaz ama düzen konusunda yapar benimki, ama çıkardığı kirlileri hala hasır sepetin üstüne koyar içine atmayı öğrenemedi daha :) bi de kadınlara karmaşık yaratıklar derler erkekler daha fena :)

offff hamileyken taşınmak da çok sıkıntı gerçi bebiş olunca daha da sıkıntı olur :( taşınma durumun kaçınılmaz mı?

$IMG_0542.webp

buda benim 2 hafta önceki göbeğim, şimdi daha fazla :)

tuğba ben sana neyi sorcam hep unutuyorum , bu içtiğimiz kalsiyum ve magnezyum seninde midende sorun yaratıyor mu ?

Gerçi bnm mide biraz hassas.. 2 gün ara vermek durumunda kaldım ben ,hemende bacağıma kramp girdi yine başladım içmeye..özellikle geceleri içmemeye özen gösteriyorum,mide sorunum için...

amin canım inşallah... allahtan yardım etti kociş de bitti, pek temizlikten anlamaz ama düzen konusunda yapar benimki, ama çıkardığı kirlileri hala hasır sepetin üstüne koyar içine atmayı öğrenemedi daha :) bi de kadınlara karmaşık yaratıklar derler erkekler daha fena :)

offff hamileyken taşınmak da çok sıkıntı gerçi bebiş olunca daha da sıkıntı olur :( taşınma durumun kaçınılmaz mı?

aynı problem sende de var demekki..o kapağı açmaları ne kadar zor acaba onlar için ,hep üzerinde kirliler :)

maalesef cnm çünkü şehir değiştirme planımız var,iş güç sebebi ile ...ilk aylar annemde kalırız sanırım çünkü ev alım satım işlemleri oluşacak..hepsi kolayca olsa da doğuma yetişsem diyorum...

ah birde doktor değişikliği oluşacak bende..hakkımda hayırlısı...

maşallah sizede..siyah kıyafet olduğunda pek belli olmuyor göbüşlerimiz..bende siyah giydiğimde hiç anlaşılmıyor..hem önü bebiş desenli,ilk giydiğimde meraktan hemen giymiş dicekler diye çekinmiştim hatta :)

doğru söylüyosun burda çokta belli olmamış göbiş baya çıktı aslında.
Normalde banada haftana göre maşallah iyi çıkmış dio herkes ..

o zaman ben yavaş yavaş ayarlim oğluşumun şeylerini anca yıkanır ütülenir :)) peki biz hangi detarjanı kullanıcaz ???
ohh süpper valla senin iş bitmiş bilene bende başlim artık yavaş yavaş yoksa başa çıkamıcam :)) varya bebeişin odasını bi yapmaya başlıyım stres falan kalmıcak bence bak görürsün :)) bende 1 uyku seti 1 nevresim yeter diye düşünüyorum artık gerekirse alırız bi dene daha :))

ya daha onun araştırmasına girmedim kızlar hep sabun tozu diolar ama geçen gün doktorlar programında bi uzman vardı makinada yıkayacaksanız sabun tozu kullanmayın diodu, topaklanabiliomuş pamuklu çamaşırları yıkarken, tam erimiomuş.. bende kararsız kaldım..

canım işte şimdilik bitti ev işi nankör.. o camlar silindi ama yine kirlenicek :) en ufak bir yağmurda yine cırt :) en azından dolap içleri bitti gerisi zaten haftalık yapılıo napalım artık :)

öle mi diosun tuğbacım :) inşallah stressiz olur ama ben çok tezcanlıyım evlenmeden önceki hazırlık dönemimizdeki halimi görseydin öle demezdin :D hemen olsun herşey sorunsuz olsun isterim :D ama hep beni bulur :) yatak odamla misafir odam istediğim gibi gelmedi aynen mobilyacıya geri yolladım, yenileri yapıldı ankarada bi de onu bekledik bir ay daha :) altı ay önceden başladığımız halde düğünden bir ay önce zor tamamlanıp geldi eşyalar :) sonra tabi halılardan beğenmediklerim oldu eşyanın içinde güzel durmayanlar hadi bakalım bi daha halıcıya git bi daha model seç getirsinler sersinler :) evlendikten sonra bile gittim değiştirdim o derece yani :) şimdi korkuom işte yine beni bulur eksik işler die ondan stres olurum herhalde :)

bence de bir uyku seti bir nevresim takımı yeter gibi görünüo şimdilik ama bakalım tecrübe edip öğrenicez artık :)

Son düzenleme:
Merhaba kızlarr bugün sağlık ocağına gittim aşımı oldum 23+1 oldu kızımda 24. haftamın içine girdim artık
2 hafta sonrada şeker yüklemesi yaptıracağım inşallah, aşı hiç acıtmıyormuş ya yaptırayan vaesa hemen yaptırsın
yani hissetmedim bilee:)))

Back
X