İnşallah serklaj falan olmak istemiyorum
Ya şimdi aklıma geldi. Öyle bir durum olmasa adet sancısıyla nasıl doğayım değil mi? Kesin öyle bir şey annemde de vardı...
Ayrıca hala etli butluyum
Ayşe mübarek bir isim canım. İyi olur Ayşeler, bura da da var bir Ayşemiz
merhaba hanımlar şeker yüklemesi yapıldı ve aşımı oldum geldim şimdi
canım annenın ılk bebısı mısın sen ? senden önce veya sonra aynı durum olmus mu ?
annen böle bişi yasadıysa tabıı kı büyük ıhtımalle böle bişi varmış baksana kolay mı cocuk doğurmak
saatlerce sancı cekıosn ıkına ıkına doğuruyosun annen normal nefes alıp verırıken doğurmuş senı hatta şöle sölim
sen kendın doğmuşun kadın şimdi ıkınmaya ugrasmasın die düşünmussun sanırım
ahh ahh etli butlu olmayan bizden değildir fesleğencım etimize dolgunuz maşalaaaahh
evet cnm duymuştum çok üzülmüştüm ama çok şükür herşey oylunda Allahım bizede sağlıklı sıhatli bebişlerimize kucağımıza almayı nasip etsin inşallahhGünaydın kızlar.....Nasılsınız...
Sabah bi programda Özlem yıldız vardı.Çocugu oldugunu biliyordum ama erken doğum yaptıgını bilmiyordum o zamanlarını anlattı.Çok zor acı günlerdi neler çektim dedi.28 haftalık doğurmuş bebeğini ve 1100 kğ mış.Etkilendiğim cümlesi ise "normalde bebeklerinin tenini sıkmadan hafif hafif elinizi kaydırarak seversiniz dio ama ben sadece dokunup geri çekerdim ikinci defa elimi kaydırmazdım üzerinde o kadar hassastı cildi o kadar küçüktü dio...Ama çok şükür Allah izin vermiş yaşamasına ve şimdi oğlu 4 yaşında...
Allah inş. bizlere de gününde saatinde sağlıklı sıhatli ve rahat bi şekilde doğurmayı, kucağımıza almayı nasip eder....
anammmm maşşallahh heee baya kiloluymuşsun pat diye çıkmışsın kadıncağıcız korkması normal :)) sen inşallah zamanında ve hastanede doğurursun minikini :))O zaman son aylarımda daha da dikkatli olmam gerekiyor...:26:
Teşekkürler Ayşecim
Annemin beni doğurma hikayesinden size bahsedeyim
Sancısı başlamış fakat adet sancısı kadar, hastaneye gidecekler... Banyosunu yapmış, iç çamaşırını giyerken... Pat ben yerde.
Göbek bağım tam yerinden kopmuş düşmenin etkisiyle... 4.400 gr
Zarımla doğmuşum, teyzem yırtmış zarımı o yüzden tertemizmişim
Tabi annem 2-3 sn anlayamamış zarla doğduğum için o şokla kadıncağız ne yapsın...
Kurdeşen olmuş korkudan...
Öyle işte
Allah iyi insanlarla karşılaştırsın canım hepimizi. Canı gönülden diliyorum...
Ve bizi de iyi insanlardan eylesin...
BEBEĞİM 900GR OLMUŞ 26 HAFTALIK OLDUM kızımın adını ayşe koymak istiyorum ayşeler nasıl olur acaba fikri olan varmı
ayy kuzum yaa vampirr böcük anne herseyi yapmissag saglim kucagina alirsin insallahh böcügünü..ben anneme birakinca icime siniyor canim gözüm arkada kalmiyordu gercekten ama tabi en iyisini sen bilirsin..evet iyi alistirdim canim cocuk doktorum sagolsun..evet böyle alisinca gercekten cokk rahat oluyorsun hemmmdee cok rahat insallah sende alistirirsin baslarda zor oluyor dayanamiyon ama bir alistimi oda rahat ediyor atiyosun yataga aglamadan uyuyor..evet canim rabbim yardimcimiz olsun aminn insallahh bende belki annemi getiririm cok zor olursa canim benim evet senin icinde kiz kardesin iiy olur hemde moral olur.bende duruma göre bakicam artik.evet malesef yurdisinca olmuyor herkez calisiyor falan ancak kindergarten olunca rahatliyor anne.benim oglum 3.sinif 2.oglum vorscholkind oldu okul oncesi hazirliyorlar iste oda gittigi kindergarten oglum 1 bucukta geliyor okuldan 2 oglumuda 8 de baba birakir aksam 4 de ben alirim 2 oglumuda öyle yaptik ki cocuk hem anne hem baba ilgilendigini görüyor mutlu oluyor o yüzden yani esim konusunda cokkkk sansliyim gercekten allahhh razi olsun biz burda nelerini görüyoruz cokkkk sükür rabbime.simdi rahattim aslinda rahata alismistim ama 3 cüyede aliscaz artik süpriz oldu ev aldik burdan aslinda biraz calisayim diyordum ama hamile kaldim uste herseyde vardir bir hayir dedik evin kismeti herkez kismetiyle gelir dedik biz sonra diyorduk ama erken oldu yine calisamadim..allahim herseyin hayirlisini versin hakkimizda insallahhh ,,
Ben ikinciyim canım. Abim de öyle zor doğmuş ki vakumla almışlarO yüzden kafası uzunmuş sonradan düzelmiş
evet evet ayşe bana çok sempatik geliyor ,bide burdaki ayşe gibi olursa ımmm tadından yenmez ayşe bebeğim
ay she benide ocak anneleri listesine eklermisin...
Yorumlarim yetersizmis özel msj atamiyorum sana :)
evet yaa .. süper fikir.. ben de öyle yapayım. yoksa yemiyorum diye vicdan azabı cekiyorum ya.. teşekkür ederim canım.robottan cekip kavonoza koyabilirisn.günde 2 tatlı kaşıgı tatlının üstünde tüketebilriisnyada muzu dogra üstüne serp cevizi.
hatta içine badem fındık filan koyup hepsini cekip kaşıklada yiyebilriisn.ben de bölesini seviyorum.
e suda doğum şansın varsa bence onu kullanmalısın, her acıdan daha rahat.. keşke izmirde de olsa böyle bir imkan aah ahhyok ben zaten istemiyorum sadece kıskançlık değil, erkeğin doğuma girmesi beni daha çok strese sokar rahat edemem ki.
şimdi ingilterede yaşıyorum, normalde doğuma doktor girmiyor, sadece ebeler giriyor. epiduralsiz doğum 2. katta doğum merkezinde sadece ebelerle, epiduralli olan ise 3. katta doğum servisinde yine ebelerle ama doktor kontrolü altında oluyor ve o gün hastanede erkek mi bayan mı doktor olacağı garanti edilmiyor. ebelerin hepsi bayan olduğundan 2.kat doğumunda erkek girme riski yok. ama yine de ters giden birşey olsa beni 3. kata geçirecekler. yani risk hep var. ama eşim riski azaltmak için epiduralsiz yap diyor.
epiduralsiz olanda suda doğum yapma, entonox, pethidine gibi seçenekler var. bilmiyorum bazen yaparım diyorum bazen de içimi korku kaplıyor.
Kızlar birden fazla oldu ama cicilerimizi paylaşmak istedim :)))
Fiyat oalrak bilgi verecek olursam içlerindeki en pahalı parçalar mevlüt takımı : 35 TL. Arabalı battaniye : 25 TL.
ya inanamazsın canım nasıl güzel olduğuna.. nutella ağır olabilir evet ama kaymak onu bir yumuşatıyor, bir hafifletiyor ki anlatamam.. kim denediyse vazgecemiyor.. tecrübe ile sabittiray nutella zaten çok ağır,bide kaymakkk
vala eşim tek değilmiş bu dünyada,o da saralle ile balı ekmeğe sürüp yiyor hemde yemek kaşığıyla(((
gecmiş olsun canım, dinlenmek en güzel ilactır. evde olmanın da tadını cıkar oh ne güzel :))Herkese gunaydinnnn
grip oldum,bugun ise gitmedim,evde dinleniyorum,cok guzel bisey yaa evde olmak:) ama dogum iznine falan cikinca sıkılırım sanirim yaa :18:
ben sırtüstü cok rahat yatıyorum. dr um yat hiç bir zararı yok dedi.. 30 lu haftalarda yatmamanı istiycem o zamana kadar nasıl rahat ediyosan yat dedi.. her dr başka söylüyor ama ben dr uma cok güveniyorum ve içim rahat yatıyorum.. bebeğimin gelişimi de maşallah 10-12 gün önden gidiyor. hiç bir problemimiz yok allahıma cok şükür.. annelerimiz zamanında var mıymış böyle şeyler. yüzükoyun haric her türlü yatıyolarmış hiç birimize de bişey olmamış allaha şükür.. allaha emanetiz ..Ben ne tepik hissediyorum ne de zorlaniyorum gece dönerken.hamile miyim degil miyim bilmiyorum valla
tek problemim yuz ustu ve sirt ustu yatamamak
kalçam agriyo yan yatmaktan.
gecmiş olsun canım ya.. yanma bende de vardı ama dikkat ediyorum yediklerime. bir arkadaşım uyarmıştı beni ciğ sebze yanmayı tetikler diye..gercekten doğru ben artık domates salatalık yemiyorum kahvaltıda ve cok rahatım onun dışında cok nadir yanıyor. gaviscon yanımda zaten dayanamassam hop bi yudum alıyorum ve geciyor.. sen de bir dene bakalım belki ondan oluyordur.. salata falan da yakıyor beni yeşillik offfgünaydın kızlar.nasılsınız.ben dün gece çok kötüydüm.boğazım saatlerce yandı.hani şu bebeğin mideyi yukarı kaldırmasından dolayı olan yanma oluyoya.evde gaviskonda yoktu.sonra yanmayla beraber boğazımın ortasına sanki koca bir ayva oturdu.yatamadım, nefes alamdım rahat rahat.bi taraftanda göbek fıtığı ameliyatımın iç dikişleri çok ağrıdı.zaten doktorum demişti o dikişlerin bundan sonra karnın büyüdüğü için dahada çok ağrıyacak,hatta açılabilir bile demişti .açılırsa ne olur bilmiyorum tabii.meğerse daha önceden göbek fıtığı gibi ameliyat olanların hamile kalması riskli olduğu için yasakmış ama sağolsun o zaman ameliyatı yapan genel cerrah bana öyle bişey dememişti.yoksa önlemini alır bağlatırdım.zaten 3.sezeryanımla aynı anda olmuştu fıtık ameliyatı.olmam gerekiyodu,bende bi kere narkoz almışken onuda olayım dedim.zaten yatıcam,sonrada 3 çocukla yatamam diye.ama meğerse fıtığım içerden büyükmüş kocaman bi yama koymuşlar,birsürü iç dikiş,dış dikiş falan.bide sezeryanın dikişleri.çok zorlanmıştım uzun süre.hayırlısıyla şu 3 ayı da bir atlatsam başka bişey istemiyorum.çok zorlanıyorum artık.
aa cok enteresanmış.. yaparım ben valla.. tüm vucuduma ve karnıma özellikle z.yağı sürüyorum her banyodan sonra ıslakken ama... sonra bornozumu giyip biraz bekliyorum.. on onbeş dk kadar. hoooop vucud cekiyor sünger gibi. ve nasıl bir yumuşaklık ipek gibii oluyor tenim.. cok memnunum. bunu da deniycem.. saol canım..günaydın kızlar geçen hafta bi arkadaşım doğum yaptı normal doğum çok rahat oldu diyor ama 7 ayından ihtibaren hep has zeytin yağı sürmüş oraya bi sakıncası varmıdır sizce bende yapsam mı diom
ben de o kızlardan biriyim.. ehehehe gitmiştim tanışmaya eşimin ailesi ile. kahvaltıya cağırmışlardı. nasıl da tatlılardı. hala öyleler allaha şükür.bugün kardeşimin eş adayı gelcek istanbuldan.ilk kez tanışcam merak ediyorum.anneme gidip gelin adayına mamalar hazırlıcaz
şimdiki kızlar cok akıllıı.evlenmeden gidip görüyorlar evlenmeyi düşündügü insanın evini ve ailesini
biz sokakta görünmeye cekinirdik insanlardan
Annemin beni doğurma hikayesinden size bahsedeyim
Sancısı başlamış fakat adet sancısı kadar, hastaneye gidecekler... Banyosunu yapmış, iç çamaşırını giyerken... Pat ben yerde.
Göbek bağım tam yerinden kopmuş düşmenin etkisiyle... 4.400 gr
Zarımla doğmuşum, teyzem yırtmış zarımı o yüzden tertemizmişim
Tabi annem 2-3 sn anlayamamış zarla doğduğum için o şokla kadıncağız ne yapsın...
Kurdeşen olmuş korkudan...
Öyle işte
ben de ayşeyim ben deee :))Ayşe mübarek bir isim canım. İyi olur Ayşeler, bura da da var bir Ayşemiz
selam güzel anneler nasılsınız ?
Tuğbacım senin bebişi kaç gr ölçtü doktor ? 22. haftada 370 gr dedi doktor banaben sizlerden geriyim biraz ama yinede zayıf geldi bana,burada maşallahı var hep bebeklerin ben besleyemiyorum muki,doktor da bişi demedi hiç...
selam güzel anneler nasılsınız ?
Tuğbacım senin bebişi kaç gr ölçtü doktor ? 22. haftada 370 gr dedi doktor banaben sizlerden geriyim biraz ama yinede zayıf geldi bana,burada maşallahı var hep bebeklerin ben besleyemiyorum muki,doktor da bişi demedi hiç...
ben de ayşeyim ben deee :))eh fena insan sayılmam yani ehhehehe
cnm ben 21 haftamda gittiğimde 1 eylülde 507 gramdı ... cnm bazı bebekler zayıf olur bu senle ilgili diil ama bu dönem itibariyle bol bol et balık ye cnm hatta doktorla konuşup balıkyağı falan al istersen
canım ılk sayfada tablomuz gereklı bılgılerı yaz ekleyeyım tabıı kı :)
eğer bellı olduysa bebısının adını da yazarsan ıı olur :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?