gecmis olsun canim..krem sürsen fayda edermi acaba belki yumusak tutar...tekrardan gecmis olsun canim benimmm..günaydın kızlar.nasılsınız.ben dün gece çok kötüydüm.boğazım saatlerce yandı.hani şu bebeğin mideyi yukarı kaldırmasından dolayı olan yanma oluyoya.evde gaviskonda yoktu.sonra yanmayla beraber boğazımın ortasına sanki koca bir ayva oturdu.yatamadım, nefes alamdım rahat rahat.bi taraftanda göbek fıtığı ameliyatımın iç dikişleri çok ağrıdı.zaten doktorum demişti o dikişlerin bundan sonra karnın büyüdüğü için dahada çok ağrıyacak,hatta açılabilir bile demişti .açılırsa ne olur bilmiyorum tabii.meğerse daha önceden göbek fıtığı gibi ameliyat olanların hamile kalması riskli olduğu için yasakmış ama sağolsun o zaman ameliyatı yapan genel cerrah bana öyle bişey dememişti.yoksa önlemini alır bağlatırdım.zaten 3.sezeryanımla aynı anda olmuştu fıtık ameliyatı.olmam gerekiyodu,bende bi kere narkoz almışken onuda olayım dedim.zaten yatıcam,sonrada 3 çocukla yatamam diye.ama meğerse fıtığım içerden büyükmüş kocaman bi yama koymuşlar,birsürü iç dikiş,dış dikiş falan.bide sezeryanın dikişleri.çok zorlanmıştım uzun süre.hayırlısıyla şu 3 ayı da bir atlatsam başka bişey istemiyorum.çok zorlanıyorum artık.
Güle güle kullanın annesi. Sağlıkla huzurla
Ay siz beni öldüreceksiniz gülmekten. Memesi bitlenmiş öyle mi
Bende günde 3 tane progestan içiyorum Milsacım. Bende de rahim ağzı uzunluğu kısaymış, erken doğum riski varmış...
Tekrar sormuştum ama kimse cevap vermedi
Rahim ağzı uzunluğu, doğum yaklaştıkça kısalan bir şey mi?
Bende Kasımın ortasında sahalara veda ediyorum canım.
O sorun bende de var. Gece sağa dön sola dön çok huzursuz yatıyorum...
Herkese günaydın kızlar
Mutlu huzurlu sağlıklı güzel haberle dolu bir gün olsun inşallah...
Dudağım burnum hep uçuklamış. Çirkin görünüyorN'oldu bilemedim...
slm canim vakumla öyle oluyor benim 2.oglumda vakumla geldi bebegin kafasi yukarda dediler onla cikardilar yoksa sezaryan olcaktim bebekte bende riske girmeyim diye bebegin kalp atislari yavasliyo dediler cokkk sükürr normal olsummmm..esim dedi banada kafasi uzundu diye gecti sonra ama vakum izi kafasinin tam ortasinda var..allahim insallahhh dogumlarimiz kolay olur bir avazda insallahhh..Ben ikinciyim canım. Abim de öyle zor doğmuş ki vakumla almışlarO yüzden kafası uzunmuş sonradan düzelmiş
Slm benim de 50lik yüksek çıkmıştı ama 100lükte herşey normal ::) inşallah seninki de öyle olur. sanırım 100lük daha güvenilirmiş.
Amanda Ayşe'nin Ömer'i
Analı babalı, bahtı açık, ömrü uzun olsun ana baba kıymeti bilsin. Çok efendi olacak senin oğlun. Bana öyle geliyor... :))
gecmiş olsun canım umarım iyi cıkar demirin, yoksa demir ilacına başlarsın ben gibikızlar bugün sabah sağlıkocağına gittim kan aldılar demirime falan bakıcakalr nasıl diye bakalım yarın alıcam sonuçlarımı...
Markafonide baby room kampanyasında çok güzel nevresim takımları var,29,90 dan başlıyo 100 tlye kadar..haberiniz olsun..ben oğluşuma aldım bitane 29,90'a.bu kuşluyu aldım
Eki Görüntüle 519101
amin songulkes.. inşallah allah kız evlat da nasip eder. hayırlısı ile :)))KIZLARI OLMAYAN arkadaşlar sizinkiler ikinciler inşallah kız olur bizimkilerde erkek olur :) herkez istediğine doymuş olur kırmızı patik çok güzeller ama hiç becerekli değilim bunları yapamam
abim de ben de evde doğmuşuz canım.. düşününce ben de dehşete kapılıyorum, yani bebek ters gelebilir, herşey olabilir di mi bir sürü komplikasyon ihtimali var..Ayşecim valla anlamadım ki kuzum ..şuan eskileri düşünüyorum da biz böyle korkuyoruz imkanlar varken ,ne cesaret evde doğum yapıyolarmış..benim abimde evde doğmuş,ben hastanede doğmuşum..anneme diyorum ne cesaret ne bileyim cahillik vardı heralde diyoAllahım yaa,inanılır gibi değil :)
ben de dinliyorum valla bi zararı olduğunu da düşünmüyorum. hatta işten eve evden işe otobüste de dinlediğim oluyor cep telefonundan ama toplasan yarım saat yani..kızlar bişey sorucam kulaklıkla müzik dinlemek radyasyon yayıyor dedi bi arkadaşım hamileliğinde müzik dinlemedi hiç. bebeğe zararı var mıdır? ben gün içersinde iş yerimde dinliyorum da.
kızlar ben kaçar akşama yine misafirim varkek yaptım burda laklak yaapyım derken yakıyormuşum nerdeyse,bir çıkardım kalıptan yarısı kalıpta kaldı muhahahah,Allahtan 2 kişi gelicek yoksa kek iptaldi
kız izmirli :) oğluşlarımızın adı da aynı olacak ay ben hep arı kafa ömer görmüşüm komşularda esmer olur sinirli olur diyolar ve herkez ikinci isim diyor ömer faruk var ama faruk istemiyoruz babamızda yiğit diyor ay soyadımız da dünya kısmet değişmezse bizde örem iz :) bende bakıyom ismi ne diye :103:
buarada hepinizeve minişlere bizde bugünn kanımızı ve çiş :) imizi verdik geldik babişe uğradık mama da yedik evdeyiz şimdi azcık uyusak olcak
canım bende bazen unutup hamileliğihızlı dönüyorum uyku sersemi sol tarafıma bi ağrı giriyo ...Allaha şükür tamamen geçti isalim kuzumda kafasına göre bi sıkı tepikliyo bi az ama 1 tepik bile yatiyo benim mutlu olmama :))
yaa kızlarr ben geceleri çok zorlanmaya başladım bacağımın arasına yastık alıyorum ama dönmek eziyet hep bitarafada yatılmıyo bacağım ağrıyo son haftalar nasıl geçicek bilmiyorum(
bende yaptrmadım halen...Canım bakma bızımkılerde ılgısız o kadar erteledım aramadıalr nerde kaldın dıe gıdınce ılgılenıoalr ona bısı demıorm :)
canım kısıden kısıye değişio ya eskıden evde doğumalr oluyomus ama zoru da var kolayı da
bızım komşumuz evde doğum yaptı maşallah bebıs sımdı buyudu delıkanlı oldu 18 yasında ama :)
evde doğum yapıyordu bebgın boynuna kordon dolanmış düşün ne zorlukalrla doğurtmaya calısırken ne oldu
tahmın et elektırıkler gitmiş komşuda ışıldak varmı şarjlı onu istemsıelr doğum oluo verırımsın die vermemıs
adam karımla oturuos biz die hemde sıkı sıkıya komsuluk vardı he gıcıklık etmıs ıste mum ısıgında doğms cocuk
yanı dusunsene neler oluo neler...annem de kızkardesımı evde doğurmus rahatcana gunduz vaktı doğmuş evde :)
herkes kolay doğurmuyo yanı öle talıhsızlıkler yasayanlarda var ama kayıt fln olmadıgı ıcın bılınmıo tabii
ben 6-7 yaısnda flndım sanırırm o zaman o gheceyı cok ıyı hatırlıyorum ama annem götürmemişti doğumun yapılca
eve cok merak etmıstım ehehehehe
aslıcım sende hep kek yapıyon yavkızlar ben kaçar akşama yine misafirim varkek yaptım burda laklak yaapyım derken yakıyormuşum nerdeyse,bir çıkardım kalıptan yarısı kalıpta kaldı muhahahah,Allahtan 2 kişi gelicek yoksa kek iptaldi
antalyadayım hava sıcak hemde çok. midem yanıyor terliyorum kocam herzamankinden daha ilgisiz ve bencil ruh hallerinde birazdan medicale gidicem şeker yüklemesi için acım ve ben ACAYİP HALLERDEYİMMMM İMDAAAAAT
ayy canımsın ya fesleğenim..inşallah dediğin gibi olur. dedesinin adını koyucaz oğluma; inşalah onun gibi efendi, sevilen, sayılan biri olur oğlum da..
buyrun benimm :)))))) siz de mi ömer koyucaksınız :)) ömer ismini cok severdim ben eşimin babasının adı.. ben teklif ettim hatta koyalım diye, pişman da değilim.. bizimki tek olucak canım bence daha güzel. ben iki isim sevmiyorum zaten.. tek başına ömer daha güzel :))
InsAllah cnm cok sagol cümlemiz bebeisleimizi sagsalim kucagimiza alalim...
MasAllah Allah bagislasin büyümüsler :) yeni bebek gelcek eve onlarada oyuncak :)) getir tabi gelebilirse benim annem gelemem dedi okul zamani
ama kiz kardesini yollarim dedi 2 kücük kardesim var okuyorlar birakamazdi aslinda tecrübeli biri olsa cok daha ii olurdu hayirlisi böyleymis...
Hayirli olsun canim ya ev almissiniz bizde düsünüyoruz ilerde ama tabi burdan ev almak türkiyedeki gibi pek kolay degil güle güle oturun...
Calismayan annelere devlet para veriyor burada dogar dogmaz basvuruyorsun bin franka yakin para aliyorsun...
Anneleri cocuklarina bakmalari evde durmalari icin özendirmekmis maksatlari yani daha cok isvicreliler icin gecerli bu :)
Bizde basvurucaz varsa ordada öyle birsey basvurabilirsin canim tek caliyo esim diye ben evdeyim yeni bebegim var vs...
Kızlar merhaba! Umarım keyifler yerindedir. Ne güzel kasımın ortasında ayrılacaklar var.
Ben mümkünse 5 haftamı aktarıp son 3 hafta kalana kadar gitmek istiyorum işe bi sıkıntı olmazsa.
Sonrasında gerçekten çok daha fazla ihtiyacım olacak çünkü. Yani ben anca aralık ortası falan gibi ayrılabilcem sanırım. Zaten yüksek lisans da devam ediyo. İş bitse de haftanın 3 günü ona gitmem lazım. Umarım bebişim bi süpriz yapmaz ya, şöyle 40. haftasını beklese ne güzel olur!Gerçi ocağın ilk iki haftasında da finaller var. Finalde doğurmasam iyi olur ama bakalım artık şans.
Derslere iki kişi katılıyoruz yani minnoşumla. Onun gelişimiyle ilgili bilgiler öğreniyorum, o da dinliyo içerden.
Gerçi bu izin aktarma konusunda tereddüt yaşamıyor değilim. Birkaç iş arkadaşım aktarmış, sonra da son zamanları işe gelip gidince erken doğum olmuş. Yani kendileri ona bağlıyolar erken doğumu, ne kadar doğru bilemem ama.
Kızlar sizlerin çalışma durumu nedir? Kaçıncı haftaya kadar çalışıp ne zaman ayrılmalı sizce.
Benim kocam dalga geçiyo da. Devlet sana 2 ay gelme, otur evinde diyo, sen yok ben illa derse gitcem diyon, çok ilginçsin diyo da
gögüslerin süt üretmeye baslamis canim ondan agri yapiyor islaklikta büyük ihtimalle süt sivisidir bazen erken olabiliyor aman sakin siktirma iyi degil siktirmak ayrica erken dogumu tetikliyor öpt seni..Kızlarr benim göğüslerim çok sızlıyor, ve sonra atletimde veya sütyenimde ıslaklık hissediyorum böyle baya baya sarı bir sıvı gelior süt olabir mi?
gögüslerin süt üretmeye baslamis canim ondan agri yapiyor islaklikta büyük ihtimalle süt sivisidir bazen erken olabiliyor aman sakin siktirma iyi degil siktirmak ayrica erken dogumu tetikliyor öpt seni..Kızlarr benim göğüslerim çok sızlıyor, ve sonra atletimde veya sütyenimde ıslaklık hissediyorum böyle baya baya sarı bir sıvı gelior süt olabir mi?
biz başta eren düşünüyoduk alışmıştıkta sonra sorunlar yaşayınca ömer dedim tanıdık da yok hz ömer gibi adaletli güçlü olsun inşallah şimdi herkez iki isim deyince kocişte koymak istiyo bende düşün güzel se koyalım diyorum ama soyadı da maşallah sınavlarda sayaroğluşum bize
nabersiniz hanımlar
eşimin sürekli ertelenen antalya işi sonunda gerçekleşti ve bu sabah 5 te gitti biz kızımla kaldık yalnız o gidince korktuk biraz ışığı açıp yattık akşama teyzemiz gelcek bize eşlik edicek babamızıda özlicez malum 3 gün 4 te olabilir umarım olmaz
hayrlısıyla gidip gelsin de artık geç olsun napalım canım kocacım yaaabak özledim şimdiden
biz başta eren düşünüyoduk alışmıştıkta sonra sorunlar yaşayınca ömer dedim tanıdık da yok hz ömer gibi adaletli güçlü olsun inşallah şimdi herkez iki isim deyince kocişte koymak istiyo bende düşün güzel se koyalım diyorum ama soyadı da maşallah sınavlarda sayaroğluşum bize
Kızlar merhaba! Umarım keyifler yerindedir. Ne güzel kasımın ortasında ayrılacaklar var.
Ben mümkünse 5 haftamı aktarıp son 3 hafta kalana kadar gitmek istiyorum işe bi sıkıntı olmazsa.
Sonrasında gerçekten çok daha fazla ihtiyacım olacak çünkü. Yani ben anca aralık ortası falan gibi ayrılabilcem sanırım. Zaten yüksek lisans da devam ediyo. İş bitse de haftanın 3 günü ona gitmem lazım. Umarım bebişim bi süpriz yapmaz ya, şöyle 40. haftasını beklese ne güzel olur!Gerçi ocağın ilk iki haftasında da finaller var. Finalde doğurmasam iyi olur ama bakalım artık şans.
Derslere iki kişi katılıyoruz yani minnoşumla. Onun gelişimiyle ilgili bilgiler öğreniyorum, o da dinliyo içerden.
Gerçi bu izin aktarma konusunda tereddüt yaşamıyor değilim. Birkaç iş arkadaşım aktarmış, sonra da son zamanları işe gelip gidince erken doğum olmuş. Yani kendileri ona bağlıyolar erken doğumu, ne kadar doğru bilemem ama.
Kızlar sizlerin çalışma durumu nedir? Kaçıncı haftaya kadar çalışıp ne zaman ayrılmalı sizce.
Benim kocam dalga geçiyo da. Devlet sana 2 ay gelme, otur evinde diyo, sen yok ben illa derse gitcem diyon, çok ilginçsin diyo da
bilmiyordum ben bunu yani tahmin ediyordum da emin degildim.evet canım normalde bebek büyüdükçe kasların gevseyip bebegın , rahmın aşağı ınıp
çatı kemıkelrını zorlayarak servıksı kısaltır...bu genelde 8. aydan ıtıbren yavas yavas olmaya baslar
fakat annenın rahım agzı zaten normalde kısaysa bebegın buyumesı hamılelıgın ıelrlemesıyle daha da ksıalınca
erken doğum yapılmaısnı gerektırıyo
birde bunu hamılelık kıtabında okumustum doğumdan doğuma da sabit bi kısalma
ve acıklık oluyormuş rahım agzında
benimde ayni gun:)kuzum yaa inan hiç bilmiyorum ama aklımda haftaya 6 ekimde randevum var doktora sorucam bende merak ediyorum :)
en guzelini yapiyorlar valla simdiki aklim olsa bende tanisirdim tanirdim ama gerci cokta kolay olmazdi ailesi baska sehirdeydibugün kardeşimin eş adayı gelcek istanbuldan.ilk kez tanışcam merak ediyorum.anneme gidip gelin adayına mamalar hazırlıcaz
şimdiki kızlar cok akıllıı.evlenmeden gidip görüyorlar evlenmeyi düşündügü insanın evini ve ailesini
biz sokakta görünmeye cekinirdik insanlardan
vay be boylede dogum yapan mi varmis:) zarla dusmussun birde o nasil olmuski ya:)O zaman son aylarımda daha da dikkatli olmam gerekiyor...:26:
Teşekkürler Ayşecim
Annemin beni doğurma hikayesinden size bahsedeyim
Sancısı başlamış fakat adet sancısı kadar, hastaneye gidecekler... Banyosunu yapmış, iç çamaşırını giyerken... Pat ben yerde.
Göbek bağım tam yerinden kopmuş düşmenin etkisiyle... 4.400 gr
Zarımla doğmuşum, teyzem yırtmış zarımı o yüzden tertemizmişim
Tabi annem 2-3 sn anlayamamış zarla doğduğum için o şokla kadıncağız ne yapsın...
Kurdeşen olmuş korkudan...
Öyle işte
Allah iyi insanlarla karşılaştırsın canım hepimizi. Canı gönülden diliyorum...
Ve bizi de iyi insanlardan eylesin...
masallah bebisine benimde diger adim ayse ama kullanmiyorum cunku bu isim o kadar fazlakiBEBEĞİM 900GR OLMUŞ 26 HAFTALIK OLDUM kızımın adını ayşe koymak istiyorum ayşeler nasıl olur acaba fikri olan varmı
selam güzel anneler nasılsınız ?
Tuğbacım senin bebişi kaç gr ölçtü doktor ? 22. haftada 370 gr dedi doktor banaben sizlerden geriyim biraz ama yinede zayıf geldi bana,burada maşallahı var hep bebeklerin ben besleyemiyorum muki,doktor da bişi demedi hiç...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?