gögüslerin süt üretmeye baslamis canim ondan agri yapiyor islaklikta büyük ihtimalle süt sivisidir bazen erken olabiliyor aman sakin siktirma iyi degil siktirmak ayrica erken dogumu tetikliyor öpt seni..
Kızlar merhaba! Umarım keyifler yerindedir. Ne güzel kasımın ortasında ayrılacaklar var.
Ben mümkünse 5 haftamı aktarıp son 3 hafta kalana kadar gitmek istiyorum işe bi sıkıntı olmazsa.
Sonrasında gerçekten çok daha fazla ihtiyacım olacak çünkü. Yani ben anca aralık ortası falan gibi ayrılabilcem sanırım. Zaten yüksek lisans da devam ediyo. İş bitse de haftanın 3 günü ona gitmem lazım. Umarım bebişim bi süpriz yapmaz ya, şöyle 40. haftasını beklese ne güzel olur!Gerçi ocağın ilk iki haftasında da finaller var. Finalde doğurmasam iyi olur ama bakalım artık şans.
Derslere iki kişi katılıyoruz yani minnoşumla. Onun gelişimiyle ilgili bilgiler öğreniyorum, o da dinliyo içerden.
Gerçi bu izin aktarma konusunda tereddüt yaşamıyor değilim. Birkaç iş arkadaşım aktarmış, sonra da son zamanları işe gelip gidince erken doğum olmuş. Yani kendileri ona bağlıyolar erken doğumu, ne kadar doğru bilemem ama.
Kızlar sizlerin çalışma durumu nedir? Kaçıncı haftaya kadar çalışıp ne zaman ayrılmalı sizce.
Benim kocam dalga geçiyo da. Devlet sana 2 ay gelme, otur evinde diyo, sen yok ben illa derse gitcem diyon, çok ilginçsin diyo da
he ıyı o zaman canım çok sukur :)
yaa ben daha oncede vurunduydum ya o hala koruyodu ona guvendım accukta ama dedıms ağlama alaım koruması
gecer felan dımı :) 26 eylul yanı dun ılk dozu vurundum 26 ekımde de ıkıncı doz var canım onun ıcın cagırdı hemsıre öle işte
anladım canım.... :)
sata göre takıp et tabıı kı bence de en doğrusu bu ama boyunu kılosunu az buldugunda
gelişimsle olrk haftasını baz al üzülüceksen ona göre üzül :) yanı sunu demek istiyorum mesela bebegın fl ac hc bpd
ölçümleri oluyo ya her haftada her ölçüm primer alınmıo mesela örnek verıorm 35. hafatda bebegının kılosu 1500 gr
diğer bebekelre göre az ama fl uzunlugu bilmem kaç santım diğer bebekelrle aynı hatta belkı fazla ise dr normal der
cunku 35. hafta cıvarında gelısım olrk fl uzunlugu ölçümünü primer alırlar anlatabılıyo muyum :)
veya bakarsın kilosuna ve usg gelısıme göre haftasına 21 hafta ama sata göre kaç hafta olması gerekıo 22 hafta ok sorun değil
ama arada cok fazla hafta farkı varsa o zaman sorun....demem o ki dr x gram y grama bakmıo o haftada o şekılde
olması normal mı değil mi sınrıın ne kadar asagısında ne kadar yukarısında ona göre nromal veya değil dio...ayrıca ıkınızde
zayıf yapılıysanız bebegınız de tabıı kı öle olucak armut dibine düşer sonuc oalark :) bu genetık aktarım işi taa yumurta döllenrıken
yüklenıo bu bilgiler canım gelsıımsel bı sıkıntısı olsa her sekılde belli eder zaten Allah korusunn[/QUOTE
Bpd ve ac degeri haftasinda, hatta ileri cikiyor ama fl yani uyluk hep 2 hafta geri.
down sendromlu bebeklerde uyluk kemigi kisa olurmus,allah korusun cok korkuyorum.
baska neden uyluk geriden gelir ki?
iki isim zor canım yaa... okulda da zorluk yaşıyo cocuk.. resmi işlemlerde vs..
yani iki isim aynı anda söylenebiliyosa sorun yok da iki isim koyup da birini kullanmak bana sacma geliyor..
tabi herkesin kendi secimi.. isimleriyle yaşasınlar inşallah yavrularımız..
canım sıkmıyor hiç zaten acıdan dokunamıyorum bile. Bu arada gögüs ucu kremlerine başladınız mı? Bazı doktorlar şimdiden öneriyor benim doktorum henüz erken 32. hafta gibi başlamak daha iyi olur dedi.
işteeee o ben çağrı merkezindeyim sabah 8:15 5:45 kulağımda kulaklık karşımda bilg ve tabiki etrafımdaa kuzum şimdiden radyosyona maruz kalıyoKim çıkartıyo böle şeyleri ya :S :S :S
ben zannetmiyorum canım böyle bişey olduğunu call center çalışanalrı napcak
akşama kadar kulakalrında kulaklık
benimde ayni gun:)
.
canım sıkmıyor hiç zaten acıdan dokunamıyorum bile. Bu arada gögüs ucu kremlerine başladınız mı? Bazı doktorlar şimdiden öneriyor benim doktorum henüz erken 32. hafta gibi başlamak daha iyi olur dedi.
antalyadayım hava sıcak hemde çok. midem yanıyor terliyorum kocam herzamankinden daha ilgisiz ve bencil ruh hallerinde birazdan medicale gidicem şeker yüklemesi için acım ve ben ACAYİP HALLERDEYİMMMM İMDAAAAAT
he ıyı o zaman canım çok sukur :)
down sendromlu bebeklerde uyluk kemigi kisa olurmus,allah korusun cok korkuyorum.
kız etmişin alıntının içine silemedim de canım benim şu afp değeri yüksek çıkınca zaten özürlü olabilir denildi bide senin gibi uyluk kemiğimiz hep 2hafta öndeyken 2ölçümdede 2hafta
geri kalmıştı hah işte özürlü diye teşhiş koymuştum koca kızıyodu ben kafadan senaryolar yazıyodum bide tepikler yoktu sonra ayrıntılıda yakaladı geçen sade yüz resimlerini verdi doktor ölçümler yoktu şimdi 2hafta daha var çıkmamıza sende kafanda kurma canım kötü bişey olsa doktorun anlardı ult ult fark ediyo tahmini ölçüyolar hani çarpılarla uztıyor ya oan yanlış yerden başlasa kısa çıkar bidahaki ölçümde de diğerlerine göre farklı çıkarsa sor doktoruna ama üzme minişi bişey yokken bak ben ozaman bebişle konuşamıyordum sevemiyordum tepikleri bile iyi haberlerini aldıktan sonra hissettim ama şimdi
cnm valla bi o demir hapı kusur kalsın,elevit kullanıyoruuuum,kan hapı ferro sanol kullanıyoruuum,balık yiyemediğim için marincap adında bi hap kullanıyoruuum kullanıyorumda kullanıyorum,midem haşat oldu valla,inş. yerindedir herşeyim demirimde kullanmam cnmayy canımsın ya fesleğenim..inşallah dediğin gibi olur. dedesinin adını koyucaz oğluma; inşalah onun gibi efendi, sevilen, sayılan biri olur oğlum da..
gecmiş olsun canım umarım iyi cıkar demirin, yoksa demir ilacına başlarsın ben gibi
cok beğendim ben o kuşluyu amaaa :)) güle güle kullan canım, sağlıkla yatsın bebişin içinde inşallah ..
amin songulkes.. inşallah allah kız evlat da nasip eder. hayırlısı ile :)))
abim de ben de evde doğmuşuz canım.. düşününce ben de dehşete kapılıyorum, yani bebek ters gelebilir, herşey olabilir di mi bir sürü komplikasyon ihtimali var..
büyük cesaret gerçekten..
ben de dinliyorum valla bi zararı olduğunu da düşünmüyorum. hatta işten eve evden işe otobüste de dinlediğim oluyor cep telefonundan ama toplasan yarım saat yani..
buyrun benimm :)))))) siz de mi ömer koyucaksınız :)) ömer ismini cok severdim ben eşimin babasının adı.. ben teklif ettim hatta koyalım diye, pişman da değilim.. bizimki tek olucak canım bence daha güzel. ben iki isim sevmiyorum zaten.. tek başına ömer daha güzel :))
yav öle deme yanına pakmayalı poğaçada yaptım kızheheh ben de öyle yaparım diyodum ama görünce dayanamıyorum Ucuz ve de kaliteli ürün görünce. Bugün ayrıntılının raporunu beklerken Gaziosmanpaşa da bir dükkan keşfettim. Pıtırcık diye gayet uygun geldi fiyatları mevlüt takımını falan bile aldık k. validemle :)))
Ben de bir iki bir iki alıyorum normalde. Toptan alışveriş için havuzlu han a gideyim diyodum ama bakalım gene eksikler var illaki onları çıkarıp müsait zamanda alırım.
aslıcım sende hep kek yapıyon yav
işteeee o ben çağrı merkezindeyim sabah 8:15 5:45 kulağımda kulaklık karşımda bilg ve tabiki etrafımdaa kuzum şimdiden radyosyona maruz kalıyo(
ikimizde güzel haberlerle geliriz inşallahhh :))
ben basladim cunku yara oldu ilginc bir sekilde
uclar buyudu karardi . cok erken oldu bende anlamadim
cnm valla bi o demir hapı kusur kalsın,elevit kullanıyoruuuum,kan hapı ferro sanol kullanıyoruuum,balık yiyemediğim için marincap adında bi hap kullanıyoruuum kullanıyorumda kullanıyorum,midem haşat oldu valla,inş. yerindedir herşeyim demirimde kullanmam cnm
yav öle deme yanına pakmayalı poğaçada yaptım kızvalla şuan hamile halimle poğaçanın yanına en kolayı kek eşime dün akşam dedim ki '' hişşt yakışıklı yarın yine sana kek yapcam'' dedim.ya yinemi kek diyo,zıkkımın pekini ye dedim çocuk tarçınlı doğcak valla diyo manyak kocam benim ooh dedim mis gibi kokar ozamansaaaa
Hamileligimin basindan beri forumu takip etsem de, ilk defa yaziyorum.
Listeye ekleyebilirseniz sevinirim. Yer :İstanbul, Yaş:31, İlk bebek ve erkek. İsimoğa olacak insallah.
kendi tecrübelerimi paylaşabilirim, belki faydalanan çıkar.
ben hamileliğimin başından beri tek bir doktora gittim, ayda bir görünüyorum. başka doktora da hic gitmedim. arkadaslarimin israrlarina ragmen, kafam karismasin diye, neticede her sey Allan'tan. Iyi dusuneyim iyi olsun modundayim. Doktorum rahat epey, o da beni rahatlatiyor. Hatta izin verdigi pek cok seyi ben kendiligimden yapmiyorum. Mesela sac boyamak :) Hamileligim suresince hic mide bulantisi yasamadim, 4. ay civari biraz basagrisi cektim, onun disinda pek sikayetim olmadi. Toplam 5.5 kilo aldim, hic vermemistim, biraz yavaslamam gerekiyormus dunku kontrole gore, aylik 1,5 kiloyu gecme dedi
uyurken her tarafa yatiyorum, sag sol, sirt ustu, saga yatmamak hurafeymis doktoruma gore. benim de isime geldi, surekli donerim uyurken.
sadece demir kullaniyorum, tum israrlarima ragmen elevit vermedi bana, hamile kalmadan once 6 ay kadar folik asit kullanmistim cunku, gerek yokmus.
Et, balik, baklagil vs yiyorum bolca. Sut ve et arasina mutlaka en az 2 saat koyuyorum, yoksa etin icindeki demir emilimini engelliyor kalsiyum. demir ilacini aksam aldiysam sutu sabah iciyorum veya tam tersi. mumkun oldugunda organik besinler aliyorum. organik pazarlara gidiyorum, bildigim ve guvendigim bir ciftlik var, oradan haftalik malzeme siparis ediyorum. Ekmegi bile marketten almiyorum. Icınde katki maddesi oldugunu dusundugum hicbr seyi yememye dikkat ediyorum. DOlayisiyla paketli gida da tuketmiyorum. eti bildigim yerden aliyorum. tavuk hic yemiyorum, beslenme kosullariyla ilgili cok okumustum, faydadan cok zarari varmis. organik yumurta aliyorum. migroslarda flotty var, cok lezzetli, tavsiye ederim. yumurtayi gun asiri yiyorum,her gun yumurta yememizi onermedi doktor. meyvayi vs olculu yiyorum, neticede yuklu miktarda seker iceriyorlar, dogal da olsa bu kadar seker alimini onermiyor doktorlar. Onun disinda seker kullanmiyorum. Biraz zor oluyor bu duzeni surdurmek ama bir yerden sonra hayat bicimi oluyor ve insani rahatlatiyor :) tavsiye ederim : )
bebegime henuz pek kiyafet almadim. buradan takip edip oglenmeye calisiyorum neye ihtiyaci olcak olmicak, cunku etrafimda pek bebekli kimse yok. bebek hem benim tarafimin hem de esimin tarafinin ilk bebegi olcak insallah.
Herkese kolay sorunsuz bir hamilelik dilerim. siftahi yaptim, arada yazarim artik..
Canım kulaklık ıcın diosan radyasyon fln die kulaklıkla alaksı yok bılıosn pc için diosan
çalışan hatunalr olrk maalesef hepımız o kadarcık maruz kalıorz ben de pc basındaım akşama kadar
ama bak madame curie yok mu kimyacı fizikçi hatun kadın bildiğin uranyumla çalışmış yıllarcaa hatta vücudu o kadar
radyasyon almıs kı ölmediğine şaşırmışlar :) bagısıklık yapmıs demekkı vücudu kan kanserinden ölünce fazla radyasyona baglamıslar
çocuğuda olmus kendısı öle çalışmış nobel almış kadın yetmemıs çocugu da nobel almıs sonradan demekkı
çok etkılemıo eheueheubaksana çocuunun zekasını neym etkılememıs ırene joliet curie bu arada kızının adı
hayatını okudugumda çok etkılenmıstım örnek aldıgım bı kadın :)
canım ıns öle bişey olmaz bunalrı düşünüp canını sıkma ayrıca öle bi durum mu var kı ? uyluk (fl) kısa mı
Canm bu 3.olcum,ucunde de 2 hafta geri cikti ama doktor bisey soylemedi?kız etmişin alıntının içine silemedim de canım benim şu afp değeri yüksek çıkınca zaten özürlü olabilir denildi bide senin gibi uyluk kemiğimiz hep 2hafta öndeyken 2ölçümdede 2hafta
geri kalmıştı hah işte özürlü diye teşhiş koymuştum koca kızıyodu ben kafadan senaryolar yazıyodum bide tepikler yoktu sonra ayrıntılıda yakaladı geçen sade yüz resimlerini verdi doktor ölçümler yoktu şimdi 2hafta daha var çıkmamıza sende kafanda kurma canım kötü bişey olsa doktorun anlardı ult ult fark ediyo tahmini ölçüyolar hani çarpılarla uztıyor ya oan yanlış yerden başlasa kısa çıkar bidahaki ölçümde de diğerlerine göre farklı çıkarsa sor doktoruna ama üzme minişi bişey yokken bak ben ozaman bebişle konuşamıyordum sevemiyordum tepikleri bile iyi haberlerini aldıktan sonra hissettim ama şimdi
dogurana kadar ben 9 dogurucam
Canm bu 3.olcum,ucunde de 2 hafta geri cikti ama doktor bisey soylemedi?
dogurana kadar ben 9 dogurucam
ay canım ya sende haklısın zor hepimiz kendi yaşadığımızı biliyoruz keşke sorsaydın orda bende 3cüde düşük çıkarsa sorarım diyodum ay ihmal etme bidahakine sor geri kalması sorun olsa derdi beslenmene dikkat et gelişmiyo diye ama normal görmüş demekki
tubiş katılıyorum ayşe konusunda dilide elide becerikli hatunun
buarada ayşecim kız olsaydı bende zeynep istiyodum ama sülalede ve komşularda okadar çok ki elif demişti eşim oda güzeldi bide ayşeler becerikli ama çok konuşkan ve sargın oluyolar koymayı düşünenler sıkıntı çekmez minişleriniz
Kızlar merhaba! Umarım keyifler yerindedir. Ne güzel kasımın ortasında ayrılacaklar var.
Ben mümkünse 5 haftamı aktarıp son 3 hafta kalana kadar gitmek istiyorum işe bi sıkıntı olmazsa.
Sonrasında gerçekten çok daha fazla ihtiyacım olacak çünkü. Yani ben anca aralık ortası falan gibi ayrılabilcem sanırım. Zaten yüksek lisans da devam ediyo. İş bitse de haftanın 3 günü ona gitmem lazım. Umarım bebişim bi süpriz yapmaz ya, şöyle 40. haftasını beklese ne güzel olur!Gerçi ocağın ilk iki haftasında da finaller var. Finalde doğurmasam iyi olur ama bakalım artık şans.
Derslere iki kişi katılıyoruz yani minnoşumla. Onun gelişimiyle ilgili bilgiler öğreniyorum, o da dinliyo içerden.
Gerçi bu izin aktarma konusunda tereddüt yaşamıyor değilim. Birkaç iş arkadaşım aktarmış, sonra da son zamanları işe gelip gidince erken doğum olmuş. Yani kendileri ona bağlıyolar erken doğumu, ne kadar doğru bilemem ama.
Kızlar sizlerin çalışma durumu nedir? Kaçıncı haftaya kadar çalışıp ne zaman ayrılmalı sizce.
Benim kocam dalga geçiyo da. Devlet sana 2 ay gelme, otur evinde diyo, sen yok ben illa derse gitcem diyon, çok ilginçsin diyo da
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?