2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
Ver valla chekirdekk! İkinci kez olunca bi huylandım ya.
İnşallah kötü bişey değildir. Böyle şişmiş zaten pıtırcıklı gibi ya o kısım hakkaten tuhaf gözüküyodu.

!

Canım gittim geldim doktora, meme ucundaki şişliklerin gayet normal ve beklenen birşey olduğunu söyledi. ama benimki tuhaf bi şişlik dedim, her türlü şişebilir, pütür pütür kabarabilir hatta süt bile gelebilir endişelenme dedi. Emzirmeye hazırlanıyo memeler dedi

O zaman napıyoruzzz, endişelenmiyoruz

Kızlar doktora gittim geldim, bebek 523 gram olmuş, femur kısalığı da +/- 2 hafta normalmiş. Endişelenecek bir durum yok dedi.

27.haftadan önce doğan bebeklerin yaşama şansı %10 , 27 den sonra doğanların yaşama şansı %90 mış.

27'ye kadar dayanıcaksın, 3-4 haftan kaldı dedi. eğer tansiyon..vs gibi bir problem olursa bebeği alıcaz, 15-20 gün küvezde kalacak ve sonra alıp gideceksin dedi.

Eğer sorun çıkmazsa ki şu an çok iyi gidiyosun dedi, 38.haftaya kadar devam dedi. sen benim için riskli ama riskli olmasına rağmen çok iyi giden bir hamilesin dedi

ama 27'yi sorunsuz tamamlarsak ben de rahat edicem dedi.

Yarın da ayrıntılı var, bakalım neler olacak. :)

hadi gözün aydın çekirdek ,inşallah 27 değil 38 i görürsünüz..maşallah bebişine

Ayşe okuyunca nasıl heyecan yaptım,inşallah .. 23 kasımda doğum iznine ayrılıyorum ben..günleri saymaya başladım,saydıkça geçmiyor :)

Son düzenleme:

ben de bakıyorum doğuranalrın doğum hıkayelerını okuyorum ne guzel bısı ya ınsallah naısb orl canım bıze de :) aminnn

hayırlı cumalar kızlar...

elbise çok cici yaaa..
beyaz elbiseye geniş pembe kurdelalı kemer de çok cici olur :) birde pembe iri bandana aman allahım ye :)

oyy cidden süpeer olur doğsunalr buysuunler gıydırelım ısn güzel güzel :)

ayy maşallah subhnallahh cok sevındımmm canım yaa maşallahh :)

ıns tansıyon sıkıntın olmaz da durabıldıgı kadar durur ıcerde hızlı gelısıoalr :)

Ayşe okuyunca nasıl heyecan yaptım,inşallah .. 23 kasımda doğum iznine ayrılıyorum ben..günleri saymaya başladım,saydıkça geçmiyor :)

ınsallah canım valla ben de gun sayyorum ehehe diyorum kı kurban bayramında doğum ıznıne tam bi ay

kalmış olucak ıns....bi de canım benım beklenen doğ tarıhım 18 ocak benım 32. haftam 23 kasıam denk gelıo

sen benden 10 gun gerıde oldugun ıcın aralıkta cıkman gerekmıomu :S 32 yı bıtırınce cıkılıo cunku izne :)

Günaydın hayırlı cumalar kızlar... :)

ohh maşallah varmıymış öle bi hastane yau :)
cnm sinop küçük biyer hastanede boşmuş oyuzden öle olmuş galiba :))
hehehehhe ben normal doğumum cnmmm annem görmüş hemen beni kapıdada babam ve halam karışmammm immkkaannssıızzz :))))
bidee bende bazen evlatlıkmıyım dedim oda kardeşimi kıskanıyodum oyuzden ama kardeşimle çok dalga geçtim o ist da doğdu ve hastane inanılmaz kalabalıkmış 1 yataga 2 kişi falan düşüyodu ona diyorum ben bazen hala sen karışmışsın diyee gıcık ablayım galibaa :))
ayyyyy ayşee ne güzel yazmışsın inşallah görürüz o günlerii sonrada gelsinnn doğum hikayelerii :)))
ahhh ahhhh siz böle yazınca çok mutlu oluyorum içim huzur doluyo Allahım hapimize o güzel günleri yaşamayı nasip etsin inşallahhhh :)))

cnmm hoşgeldinn maşşallahhh kocaman olmuş kuzun ve heşeyin yolunda olmasına çok sevindim 27 haftayada hiç bişey kalmadı 1 aysonra hepimiz daha rahat olucaz inşallah sende sorunsuz 38 i görüceksin :)) yarın ayrıntılıdanda güzel haberler alırsın inşallahh

ayyyyy canımsınn, ben de seni cok seviyorum chekirdekkcim... sen de cok pozitifsin genelde ama son günlerde bi melankolik oldun, yapma.. iyi ol..
senin ruh halin önemli bak.. bebeklerimiz büyüdü artık hissediyolar bizim ne hissettiğimizi. onları üzmeye hakkımız yok di mi ama ?

bu arada cihazın markasını hatırlayamadım ya (

ohh maşallah bebişe yaa 523 gr bence cok iyi bir gr
herşey yolunda bak gördün mü canım, inşallah sonuna kadar böyle gidecek. sen kendini iyi hissettiğin sürece sorun yok..
moral bozmak yok, hepimiz gününde sağlıklı bir şekilde alacağız inşallah bebişlerimizi kucağımıza allahım nasip etsin de
bu arada femur kısalğı nedir ilk kez duyuyorum ben??

chekirdekçim, çok teşekkür ederim bilgiler için.
Umarım normal şişliklerdir bizimkiler de. Ben de ilk olduğunda öyle demiştim. Oralı olmamıştım ama bugün ikinci kez şişik görünce bi gerildim. O zaman endişelenmeyelim, tamam. Ben de gittiğimde sorarım doktoruma, heyecan yapmazsam bebişi görünce. Her seferinde sorcam dediklerimi, yazsam bile unutuyorum o gazla.

Senin bebişin için de sevindim canım. Sorunun olmaz inşallah, aklına hiç öyle şeyler getirme. 27. haftamıza az kaldı aslında evet. İnşallah her şey güzel geçer de bizim minnoşlar 40. haftalarında gelirler ya. Erken gelmeleri beni de korkutuyo. Gerçi ben de kocam da maşallah 41 de bile gelmeye niyetimiz yokmuş da suni sancıyla almışlar artık.
Bakalım suni sancı da olmasın tabi. Öyle olunca korkutup sezaryene alıyolarya hemen. İnşallah herşey en hayırlı bir şekilde gelip geçer çekirdekçim!

canım çooookkk sevindim. çok az kaldı 27ye zaten.27leri beklerken br bakmışşın 34lü haftalara gelmişşin yarın ayrıntılı sonucunu da yaz bıze mutlaka. haberlerını beklıyoruz....

32. haftanın başımı acaba birde doktorum beni 1 hafta ileri söylüyor,ona görede hesaplamış olabilir..doktorumdan aldım bu tarihi ,en erken çıkabileceğim tarih nedir dedim o da 23 kasım dedi..

slm kızlarrrr zeynepfaza yazıp hemen çıktım.çekirdekk ne 27 si kızzz 39 u görcezzz ALLAH izin verirse.buarada doğum izni heseplayanlardan biride bendimkiiii doktor bana 1 ay heyet raporu verdi.vertigoymuşum ben.neyse çoook şükür ama bebeğim iyi kıpırdanıyooo kıyamam ben ya.okul çoook yoruyodu zaten.ama ben evde napıcam diye düşünürken ahşap boyama kursu varmışşş ona katılmayı düşünüyorummm.ne dersiniz ahşap boyaken de yorulurmuyum.boyasıda zararsızmış araştırdım.vernikleme ve tiner yapılmayacak ama :)

Son düzenleme:

sen ne diyon ayşe ya yavrum benim nasıl acı çekmişindir yaa of off allah tekrarlatmasın...gerzekler ya ayy isnir oldduuuuuuum

annene helal olsun vallahi ellerinden öperim belki biz okadar cesaretli olamzdık bravo yazık ya kıyamam

kız yok be kim kimi veriyo vermezlerdi bi şekilde inanıcaktı ki öle de olmuş ya bu lohusalık bu kadar zormuymuş yahu vay anası

evet kesinlikle beyaz elibse kız çocuklarına çok yakışıyo bende ramazan bayramında almıştım safranboludan bi tane çok şirin

maşşallah allah nazarlardan saklasın ...daha uzun ömürler versin inşallah ...ne güzel umarım bizde uzun yıllar beraber oluruz .........bende alışırım bizde çocuk falanda olmayınca ona bağlyrum herşeyi biz heryere beraber gideriz beni yanlız biyere de göndermez sağlık ocağı hastahane arkadaşım annem dışında benimde bebeğim olsun oyalanıcak bişeylerim olur artık
kızımla gezicem valla babayı beklemek yok heryere gidicez kızımla inşallah şimdiden söylüyrum bize karışmak yok die

hahahha kaçmazlar canım ya iyyimiş sayım işi kalabalık olunca tabi biz bekarken de annem de bakardı bi bizde 5 kız olunca bütün kızlar evde dimi die

cnm inşallah 27 değil 40.haftayı bile görürsün. pozitif ol ki bebeğinde içinde huzurlu olsun,stresten uzak durmaya çalış.40.haftayı gör emiiii sana beddua ediyorum . etrafımda prematüre doğan bebekler oldu hepsi kendini kurtardı şimdi tosuncuklar maşallah.cnm dualarımız seninle

istanbulda doğmanın dezavantajı ıste çok kalabalık burası yaa

aminn canım ınsallah hep beraber goruruz o gunleri :)

amın Allah kımseye yastamasın canım ınsallah bzı annelerımızın cektıgı sıkıntıalrı cekmeyız
onalrın tecrubelerı sayesınde kolayca ataltırız ıns bazı seylerı :)
lohusalık zor cidden ama 40 gun sonra hatat benımkı 40 gun bile dolmadan 30 gunde fln gecmıstı :)

32. haftanın başımı acaba birde doktorum beni 1 hafta ileri söylüyor,ona görede hesaplamış olabilir..doktorumdan aldım bu tarihi ,en erken çıkabileceğim tarih nedir dedim o da 23 kasım dedi..

hımm ben hıc doktoruma sormadım kendım baktım 32. haftam ne zaman gelıo oan göre şaptım
ben sata göre ayarlanıo die düşünmustum hepp
benım bebıste bı hafta onde o zaman ben de mı erken cıkcam doğum ıznıne acebaa

Son günlerde melankolik oldum çünkü çok fazla araştırıyorum,çok fazla takıyorum kafama. Yanlış yapıyorum aslında. internet denen bok zaten bir felaket tellalı, hiç araştırma daha iyi.

Doktor bebeğin kilosunu sana söylerken, bebeğin başını karnını ve uyluk kemiğini ölçüyo.sonra ekranda otomatik bir kilo çıkıyor o ölçümlere göre.

Femur da uyluk kemiği aslında. bebeğin başı ve karnı normal çıkarken, uyluk kemiği (bacak kemiği) kısa çıkıyodu. ben de araştırdım, internette down sendromuna işarettir diyor. kafayı yedim tabi günlerdir. zaten 2'li testim pek iyi gelmemişti.

Neyse bugün biraz rahatladım, yarın ayrıntılıda da birşey çıkmazsa yola daha rahat ve huzurlu devam edicem.

hehehehe, hep beraber 40'lanalım o zaman :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…