2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353

iyi maşallah canım..biraz dikkat edersen sorun olmaz inş şekerle alakalı..inş canım bir sorun olmaz şekerle alakalı..evet bende sorayım diyorum ona göre ayarlayalım kendimizi..ben sanki normal doğum 500-600Tl arası birşey diye duydum ama emin değilim..en iyisi doktora sorup öğrenmek..

yegenım de oğlak burcu cok sakın bı cocuk....dediğim dedik ama sebep göstererek söyleyınce bişeyi anlıyo ses etmıo

Oglak erkegi olacak oglusum :)

Cok zeki oluyolrlar evet anlayislari kuvvetli ama inatlar anne inat cocuk inat babamiz yandi :)))

merhaba kizlar simdi eve geldik butun gun hastanelerdeydik
bugun acik diye baska sehirdeki hastaneye gittik kizim icin. alerji asisi cok pahaliymis 57 gunluk kullanim 500tl civari ve surekli devam edecekmisiz 3 -5 yil.
cok oldugu icin toza baslamaya karar verdik. en azindan 5 yasina kadar zaten o asida 5 yasindan once onerilmiyormus.
ins tozlar ise yarar bu aksam baslicam. anne olmak ne zormus.
sanirim bu alerji benden gecti bende kucukken sikca hasta olurmusum.
hatirliyorumda surekli hastanedeydik annecigim ugrasti durdu demekki benim icin.
kendi dr unada gittik grip baslangiciymis Allahtan sadece bogazdaymis. toptan ventolin aldim
ev ezca deposuna dondu.
kendimede bir catlak kremi aldim paraben yokmus icinde. adi plagentra hic duyan varmi ins. iyi gelir catlatlarima.
cok az oldu gerci kizimda ama bunda devam etmez insallah
ben bir gecmise bakayim:)

çok çok geçmiş olsun canım benim..inş tozlar iyi gelir canım ya..evet anne olmak gerçekten zor..Allah yardımcın olsun

Zamanı çok iyi kullanır

Oğlak çocukları genelde sessiz, sakin, akıllı çocuklardır. Uslu ve düzenli bebeklerdir. Mama saatleri geciktiği zaman o sessiz çocuk bir anda çehre değiştirip, huysuzlaşabilir. Duygularını gözyaşlarıyla belli ederler. Eğer onları rutin bir düzene alıştırırsanız, uykunuzun sıkça bölünmeyeceğine emin olabilirsiniz. Zeki Oğlak çocuğunu oyalamak çok kolaydır.

Renkli oyuncaklarla dolu bir oda onlar için yeterli olacaktır. Dakikalarca hiç sesi çıkmadan oynayabilirler. Küçük gülücüklerle etrafa mutluluk saçarlar. Söz dinleyen Oğlak çocuğu, anne-babasının sözünden çıkmamaya özen gösterir. İletişim konusunda herkese sevecen olmayan bu çocuklar, sevdikleri kişilere karşı açık ve güler yüzlü olurlar.

Oğlak çocuğu okumaya çok heveslidir. Yeni bir şey öğrenmekten zevk alırlar. Genelde kendisinden büyük çocuklarla oynamayı tercih ederler. Biraz içine kapanık Oğlak çocukları bazen bir çocuk için fazla ciddi görünürler.

Oynamaya, paylaşmaya, eğlenmeye teşvik edilirse, daha sosyal bireyler olurlar. Hırsları inanılmazdır, daha küçük yaşta, gelecek ve kariyer planları yapmaya başlarlar. Büyümeye fazla heveslidir. Ergenlik döneminde ikilemlere düşebilir ama bu dönemi atlatmaları zor olmayacaktır. Arkasına ailesinin desteğini alan Oğlaklar daha başarılı olurlar. İyi bir arkadaş grubu ve yeteneklerini gösterebilecek bir alanda yetiştirilirse, kendine olan güvenleri artar. Şımarmaya çok meyilli, özellikle kız Oğlaklar çok konuşkan olabilirler.

AİLE HAYATI

Sevgi ve saygıya dayalı geleneksel aile ortamını ararlar. Hassas bir dayanışma içinde hem kendilerine hem de ailelerine büyük saygı gösterilmesini isterler. Oğlak çocukları küçük yaşlardan itibaren aile kökenlerini araştırıp, ortaya çıkarmaya hatta görüşmedikleri akrabalarına bile ulaşmaya çabalayabilirler. Oğlak burcu çocukları içe dönük ve çekingen olurlar.

Kontrol altına almaya çalışıldıkça, evde gergin bir ortam yaratabilirler. Onlar büyüklerine karşı söz söylemektense surat asıp küsmeyi tercih ederler. Bu davranışları karşısındakileri bir süre sonra çileden çıkarabilir. Daha çok burunlarını kitaplara gömmeyi tercih ederler. İnsanlarla sessiz, nazik bir ilişki kurmaya özen gösterirler.

Konu ne olursa olsun sıkı bir destekleyicidirler. Sadıktırlar. Büyüdükten sonra aile toplantılarına ayrı bir önem verir bunu bir mirasın paylaşımı olarak görürler. Aynı zamanda aile kavramının büyüklüğüne ve devamına yürekten inanırlar. Kardeşleriyle ilişkileri çok olumludur fakat şakalara tahammülleri yoktur. Gururlarınla oynandığını zanneden bu çocukların hayatta her şeyin onların istediği gibi gitmeyeceğini öğrenmeleri biraz zaman alacaktır.

Oğlak çocukları hayatta karşılarına çıkan her fırsatı değerlendirmek isterler. Zaten ebeveynlerde onların eğitimine ayrı bir özen gösterirler. Oğlak çocuğunun babası çok dikkatli olmalı ve fazla sert davranmamalıdır. Zamanla aile içi problemler çözülecek ve ilişkiler daha iyi bir hal alacaktır. Bunun için ebeveynler hatalardan ders almalı ve anlayışlı davranmalıdır.

cnm geçmiş olsun geçicek inşallah.sabır....

kızlar meraba.hepiniz iyisinizdir inşallahbugün gezmeye gidiyorum son demlerimi yaşayayım,yarın badanaya başlıyoruz eşim izne çıkıyor.yandımki ne yandım şu an çocuğu doğurmak daha kolay geliyo valla,nası gözümde büyüyo anlatamam

Son düzenleme:
Kızlar herkeslere merhaba...

Çok okuyamadım geçmişi, dün geceden bugüne yine bayağı bir sayfa olmuş. Valla forumda bizim kadar konuşan anneler grubu yok, maşallah

Ben erken doğum olayımdan 10 gündür yatıyorum ve ilaç kullanıyorum biliyorsunuz. Bugün doktor kontrolümüz var. Allah kimseyi yatırmasın. Ne zor evde yatmak. Bazen düşünüyorum evde başka bir çocuğum olsaydı nasıl yatardım diye, gerçekten çok zor..

Ben de doktora gidicem diye giyindim, süslendim. Çok özledım dışarıya çıkmayı. İnşallah yatma olayım biter de, güzel haberlerle dönerim. Dualarınızı esirgemeyin benden...

Benimde yükselenim oglak burcum yay insAllah anlasabiliriz ilerde oglusumla... :) Zor olacak gibi geldi birden...

Gecmis olsun... Allah yardimciniz olsun cnm..

canım çok geçmiş olsun sen medilife gidiyordun sanırım dimi.burcu hanıma bend eartık ona basladım.

Ilk 3 ay düsük tehlikem vardi 2 ay boyunca hep yattim canim iyi anliyorum seni sonra bi gezdim bi gezdim sorma :))))

Ama agirlastim yine cok yürüyünce sirtim kasiklarim agriyor...

canım çok geçmiş olsun sen medilife gidiyordun sanırım dimi.burcu hanıma bend eartık ona basladım.

Evet canım Allah razı olsun, çok tedbirci bir doktor. Usg de bebeği aşağıda gördü, sonra hemen tedbir amaçlı ilaca başladı ve yatak istiratı verdi. Çok mennunum gerçekten, eşim de ben de çok iyi bir doktor olduğunu düşünüyorum. sEN NAasıl mennun musun canım?

Ilk 3 ay düsük tehlikem vardi 2 ay boyunca hep yattim canim iyi anliyorum seni sonra bi gezdim bi gezdim sorma :))))

Ama agirlastim yine cok yürüyünce sirtim kasiklarim agriyor...

Ah canım aynen ben de gebeliğimin ilk aylarında yattım düşük tehlikemden. Özel okulda öğretmendim, işten bile ayrıldım. İyi ki ayrılmışım. Zaten bu kadar yatmaya kesin beni çıkarırlardı. aLLAH YARABBİM bebeklerimizi sağlıkla kucaklarımıza almayı nasip etsin inşallah. Herşey onlar içn. Eşime diyorum bazen bir doğsun poposuna poposuna vurucam

Canım evlat olunca herşey bir yana oluyor. Çok geçmiş olsun. Allahım acil şifalar versin miniğine...

günaydın kızlar

grip ıoldum sanırım hapşırık öksürük var boğazlarım acıyor burnum akıyor menepozlular gibi bir yanıyorum bir üşüyorum halsizim
gecmis olsun canim bol balli limonlu ihlamur iyi geliyor.
sut icme daha kotu yapar. birde taze sikilmis meyve suyu.
ben kizimda hep bunlari kullaniyorum.
aysecim icimi rahatlattin canim su kordondaki akisi ben bu hafta sorarim yine dr a:)
bu hafta kizima vermistim sirami ama onun isini bugun hallettik biz gidebilir yani ctesi buyuk bulusma olucak
su rahim agzi uzunlugunu ve bebegin sirtinida sorucam aklima takildi.
valla bugun sabah biraz korsan olan oglani cizmeye calistim kalip icin benzedi:)
kziimda tutturdu ben onu boyuyacam diye :) birde korsan kiz buldum keceden yapimis yanina onu yapicam kizim kiskanmasin diye:)
ayrica bir tac gordum senin eklediklerine benziyor ustundede `ablalarin en tatlisi `yaziyordu kizimada onu dusunuyor
birde icraata gecsem iyi olucak :)
sebamed burdan bulamam diye dusunmustum ama nette varmis. ondan alabilirim.

inanki bizdede aynisi oldu kizima hamile oldugumu ogrendigim aksam esime yurtdisi teklifi geldi biz o zaman bu zaman buralardayiz
cok nasipliydi maasallah
bu bebistede normalde bulunmasi zor bir ev bulduk fiyat olarak oldukca uygundu piyasaya gore tabi.

canim ayni gidiyoruz bende 23+0 da 600grdim.
bu balik hapini illaki icmekmi lazim ben elevit iciyorum onda yokmudur acaba balik yagi??
oo super haber ya cok sevindim.
Allah herkese nasip etsin saglikla insallah
kotu olmus canim sen gittigin yerlere git yada ar sor ins bulunur.
Ooo çok güzel. Amin Yarabbim. Allah aratmasın.
Taze anneler şimdi Ekim topiğinde buluşuyorlardır
Biz kıdemli olduk
ya dimi ekim mi oluyor vay be :)
zaman gecmiyor saniryordum ama geciyor :)
selam kızlar şekerim çıktı 100'lük yaptırdık

açlık 81
1 saat:207
2 saat:165
3 saat :92
beni diyetisyene yolladı şuan şeker hastası gözküyomuşum 2:15 de diyetisyene gidicem bakalım nediyicek
benim
aclik tam hatirlamiyorum
1.saat 189 sinir 190
2. saat 142 sinir 165
acligin sinirida 90 idi sanirim
hamurisi ve tatli cok cikartiyor. agzin yapisir gibi olursa limon iyi geliyor
bende kullanmaya calisiyorum birde yogurt iyiymis onuda burdan ogrendim muzda da oldukca cok seker varmis.
aklinda bulunsun Allah sifa versin
çok çok geçmiş olsun canım benim..inş tozlar iyi gelir canım ya..evet anne olmak gerçekten zor..Allah yardımcın olsun
sagol canim ins iyi gelir.
cnm geçmiş olsun geçicek inşallah.sabır....
sagolasin canim
bebekte boyle sorunlar cikmaz ins Allaha sukur tedavisi var kotu bir hastalik degil yinede sukrediyorum
neleri var.
ama masallahi var istah sorunumuz kalmadi gibi ben en son bagirsak kurdundan suphelenip ilac almistim dr la konustuktan sonra
tabi. aslinda test yapmasini istedim. oda bircok turu var o yuzden bir ilac vericem hepsine iyi geliyor dedi
ya dedim yaniliyorsak kurt yoksa ilac birsey yapmasin dedim oda zararsiz dedi
o ilaci icirdim cocugun istahi acildi belkide kurt vardi .
cunku krese gidiyor kapma olasiligi cok yuksek.
yakinda diplomami alicam bu gidisle kiz bana zorunlu tip egitimi aldiriyor valla

Hayirli günler arkadaslar. Bugun hastanedeki 12. Günüm. Yatmaya devam ediyorum bu gidisle cok uzun bir süre buradayim sanirim. Dün dogumgünümdü. Sagolsunlar doktorlar visiteye geldiklerinde dg sarkisiyla kutladilar. Cok düsünceliler hediye olarak serumgirisini yenilediler=) ailem arkadaslarim hep yanimdaydi cok farkli bir dg oldu benim icin. Ilerde kimbilir nasil anacagiz bugünlerimizi. Dogum bölümümde yattigim icin gece bebislerin aglama sesleriyle uyaniyorum, bir de hamilelikte sesssizlihin tadini cikarmaya bak derler=) hele gecenlerde kadinin biri sancilanmaya baslayinca bir bagirdi. O sirafa bekar arkadaslarim odaya girdi yüzleri bembeyaz kirec gibi olmus korkudan=) sanirim evlilige bir adim daha uzaklastilar=D

Kiyamazsin ki annesiii :))

Iyi yapmissin bebeginle sen daha önemlisin...

slm kızlar nasılsınız bebişler bnasıl inş herkez ii dir
kızlar ogluşuma ciciler aldm bakın sizlerede resmini çektim bakın bakalım begenecekmisiniz?

aynen canım bend eçok memnun kaldım herseyi en ince ayrıntısına kadar anlattı.bebeği gösterdi.çok memnun kaldık belki bir gün karşılaşırız orada benm bir adahaki muayenem.19 ekimde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…