Evt ben yaptırdım.Eylül 17 de.Sonucumda sınırda çıktı.Pehrize gerek yok ama tatlılardan biraz uzaklaş dedi.Şimdi dikkat ediyorum çok şekerli bişiy tüketmemeye çalışıyorum.İnş seninki normal çıkar canım.Ben tekrar bu ayın 17 sinde gitcem ama belki bayramı geçirip öyle de gidebilirim.Ama merak ediyorum sen gittiğinde şu doğum ücretlerini de sorsana bi canım.Son gittiğimde sorayım dedim unutmuşum.Aklına gelirse sen bi sor canım bakalım ne kadarmış...
yegenım de oğlak burcu cok sakın bı cocuk....dediğim dedik ama sebep göstererek söyleyınce bişeyi anlıyo ses etmıo
merhaba kizlar simdi eve geldik butun gun hastanelerdeydik
bugun acik diye baska sehirdeki hastaneye gittik kizim icin. alerji asisi cok pahaliymis 57 gunluk kullanim 500tl civari ve surekli devam edecekmisiz 3 -5 yil.
cok oldugu icin toza baslamaya karar verdik. en azindan 5 yasina kadar zaten o asida 5 yasindan once onerilmiyormus.
ins tozlar ise yarar bu aksam baslicam. anne olmak ne zormus.
sanirim bu alerji benden gecti bende kucukken sikca hasta olurmusum.
hatirliyorumda surekli hastanedeydik annecigim ugrasti durdu demekki benim icin.
kendi dr unada gittik grip baslangiciymis Allahtan sadece bogazdaymis. toptan ventolin aldim
ev ezca deposuna dondu.
kendimede bir catlak kremi aldim paraben yokmus icinde. adi plagentra hic duyan varmi ins. iyi gelir catlatlarima.
cok az oldu gerci kizimda ama bunda devam etmez insallah
ben bir gecmise bakayim:)
bugun acik diye baska sehirdeki hastaneye gittik kizim icin. alerji asisi cok pahaliymis 57 gunluk kullanim 500tl civari ve surekli devam edecekmisiz 3 -5 yil.
cok oldugu icin toza baslamaya karar verdik. en azindan 5 yasina kadar zaten o asida 5 yasindan once onerilmiyormus.
hatirliyorumda surekli hastanedeydik annecigim ugrasti durdu demekki benim icin.
kendi dr unada gittik grip baslangiciymis Allahtan sadece bogazdaymis. toptan ventolin aldim
ev ezca deposuna dondu.
kendimede bir catlak kremi aldim paraben yokmus icinde. adi plagentra hic duyan varmi ins. iyi gelir catlatlarima.
Zamanı çok iyi kullanır
Oğlak çocukları genelde sessiz, sakin, akıllı çocuklardır. Uslu ve düzenli bebeklerdir. Mama saatleri geciktiği zaman o sessiz çocuk bir anda çehre değiştirip, huysuzlaşabilir. Duygularını gözyaşlarıyla belli ederler. Eğer onları rutin bir düzene alıştırırsanız, uykunuzun sıkça bölünmeyeceğine emin olabilirsiniz. Zeki Oğlak çocuğunu oyalamak çok kolaydır.
Renkli oyuncaklarla dolu bir oda onlar için yeterli olacaktır. Dakikalarca hiç sesi çıkmadan oynayabilirler. Küçük gülücüklerle etrafa mutluluk saçarlar. Söz dinleyen Oğlak çocuğu, anne-babasının sözünden çıkmamaya özen gösterir. İletişim konusunda herkese sevecen olmayan bu çocuklar, sevdikleri kişilere karşı açık ve güler yüzlü olurlar.
Oğlak çocuğu okumaya çok heveslidir. Yeni bir şey öğrenmekten zevk alırlar. Genelde kendisinden büyük çocuklarla oynamayı tercih ederler. Biraz içine kapanık Oğlak çocukları bazen bir çocuk için fazla ciddi görünürler.
Oynamaya, paylaşmaya, eğlenmeye teşvik edilirse, daha sosyal bireyler olurlar. Hırsları inanılmazdır, daha küçük yaşta, gelecek ve kariyer planları yapmaya başlarlar. Büyümeye fazla heveslidir. Ergenlik döneminde ikilemlere düşebilir ama bu dönemi atlatmaları zor olmayacaktır. Arkasına ailesinin desteğini alan Oğlaklar daha başarılı olurlar. İyi bir arkadaş grubu ve yeteneklerini gösterebilecek bir alanda yetiştirilirse, kendine olan güvenleri artar. Şımarmaya çok meyilli, özellikle kız Oğlaklar çok konuşkan olabilirler.
AİLE HAYATI
Sevgi ve saygıya dayalı geleneksel aile ortamını ararlar. Hassas bir dayanışma içinde hem kendilerine hem de ailelerine büyük saygı gösterilmesini isterler. Oğlak çocukları küçük yaşlardan itibaren aile kökenlerini araştırıp, ortaya çıkarmaya hatta görüşmedikleri akrabalarına bile ulaşmaya çabalayabilirler. Oğlak burcu çocukları içe dönük ve çekingen olurlar.
Kontrol altına almaya çalışıldıkça, evde gergin bir ortam yaratabilirler. Onlar büyüklerine karşı söz söylemektense surat asıp küsmeyi tercih ederler. Bu davranışları karşısındakileri bir süre sonra çileden çıkarabilir. Daha çok burunlarını kitaplara gömmeyi tercih ederler. İnsanlarla sessiz, nazik bir ilişki kurmaya özen gösterirler.
Konu ne olursa olsun sıkı bir destekleyicidirler. Sadıktırlar. Büyüdükten sonra aile toplantılarına ayrı bir önem verir bunu bir mirasın paylaşımı olarak görürler. Aynı zamanda aile kavramının büyüklüğüne ve devamına yürekten inanırlar. Kardeşleriyle ilişkileri çok olumludur fakat şakalara tahammülleri yoktur. Gururlarınla oynandığını zanneden bu çocukların hayatta her şeyin onların istediği gibi gitmeyeceğini öğrenmeleri biraz zaman alacaktır.
Oğlak çocukları hayatta karşılarına çıkan her fırsatı değerlendirmek isterler. Zaten ebeveynlerde onların eğitimine ayrı bir özen gösterirler. Oğlak çocuğunun babası çok dikkatli olmalı ve fazla sert davranmamalıdır. Zamanla aile içi problemler çözülecek ve ilişkiler daha iyi bir hal alacaktır. Bunun için ebeveynler hatalardan ders almalı ve anlayışlı davranmalıdır.
ev ezca deposuna dondu.
Kızlar herkeslere merhaba...
Çok okuyamadım geçmişi, dün geceden bugüne yine bayağı bir sayfa olmuş. Valla forumda bizim kadar konuşan anneler grubu yok, maşallah
Ben erken doğum olayımdan 10 gündür yatıyorum ve ilaç kullanıyorum biliyorsunuz. Bugün doktor kontrolümüz var. Allah kimseyi yatırmasın. Ne zor evde yatmak. Bazen düşünüyorum evde başka bir çocuğum olsaydı nasıl yatardım diye, gerçekten çok zor..
Ben de doktora gidicem diye giyindim, süslendim. Çok özledım dışarıya çıkmayı. İnşallah yatma olayım biter de, güzel haberlerle dönerim. Dualarınızı esirgemeyin benden...
Kızlar herkeslere merhaba...
Çok okuyamadım geçmişi, dün geceden bugüne yine bayağı bir sayfa olmuş. Valla forumda bizim kadar konuşan anneler grubu yok, maşallah
Ben erken doğum olayımdan 10 gündür yatıyorum ve ilaç kullanıyorum biliyorsunuz. Bugün doktor kontrolümüz var. Allah kimseyi yatırmasın. Ne zor evde yatmak. Bazen düşünüyorum evde başka bir çocuğum olsaydı nasıl yatardım diye, gerçekten çok zor..
Ben de doktora gidicem diye giyindim, süslendim. Çok özledım dışarıya çıkmayı. İnşallah yatma olayım biter de, güzel haberlerle dönerim. Dualarınızı esirgemeyin benden...
canım çok geçmiş olsun sen medilife gidiyordun sanırım dimi.burcu hanıma bend eartık ona basladım.
Ilk 3 ay düsük tehlikem vardi 2 ay boyunca hep yattim canim iyi anliyorum seni sonra bi gezdim bi gezdim sorma :))))
Ama agirlastim yine cok yürüyünce sirtim kasiklarim agriyor...
ev ezca deposuna dondu.
gecmis olsun canim bol balli limonlu ihlamur iyi geliyor.günaydın kızlar
grip ıoldum sanırım hapşırık öksürük var boğazlarım acıyor burnum akıyor menepozlular gibi bir yanıyorum bir üşüyorum halsizim
aysecim icimi rahatlattin canim su kordondaki akisi ben bu hafta sorarim yine dr a:)yaa bız de kırk cıkınca evde mevlüt yapılır gecelıkle lohusa dolaşmaz ortada
bunu da ılk kk da duydum :)
günaydın canım gecmıs olsun serınledi havalarr dikkat etmek lazım canım
canım pıhtılaşma ancak ilk zamanalrda bebekte gerılık yapiyo o da sundan dolayı bebegın daha sorna da cok kana ıhtıyacı
oluyo ama tutunurken daha cok kan akısına ıhtıyacı oluyo vücut anıden değişiyo ve bir pıhtılaşma sorunu varsa
ilk zamanlar gelişme gerılıgı oluyo ben kaybettıgım bebegımın kalp atısını gordugumuzde nerdeyse 9. haftaya gırmıstık
keseyı bile çok gec gorduk meger beslenemıyormus yavrum...sonradan buyudukçe aradakı farkı kapattı kaybettıgımde
hiçbir gelişme geriliği yoktu doktorum ani bir pıhtılaşma sonucu kaybettıgımızı söyledi...kalp atısı da güçlüydü
hareketleride sertti hiç durmazdı hatta farklı dr lara gıderdım kontrol için hepsi maşallahı var hiiiç korkma derdi
yani ama kısmet oldu....gelişme gerılıgının kalp atım gucunun zayıflamasının çok baska sebepleri var benımkılerın
genelde anı pıhtılaşam sonucu kalpleri durdu kalpte sorun olmadıgını bılıyrouz cunku otopsi yapıldı kalbi ve tüm organalrı
çok sağlıklıymış..vücudunda az gelısmsı veya sağlıksız die ifade edılcek bi durum yokmuş patolojıde zaten çok ayrıntı
olmuyo kucuk olanalr ıcın bişi diemıcem kromozom anomalisi yaptırdık kromozom anomalisi yok yani sonuc zaten
pıhtılaşma çıktı diğerleri de negatif çıktı....olsa diğer bebegımde olurdu durumu şöyle yok dr dio kı gebelıkten gebelıge
vücut yorulur eskısı gibi olmaz onda olmamıstı bunda oldu die bişi yok dio yani canım...ama ayrıntılıya girdin ayrıntılıda
rutin olrk kordon kan akış bebegın kalbindekı kan akışı hepsi kontrol edılıo tıkanma olsa görürlerdi için rahat olsun..
hayrılı olsun canım güzel günlerde kullanın ınsallah yavrunlaa :)
valla bugun sabah biraz korsan olan oglani cizmeye calistim kalip icin benzedi:)hepside cok güzel yapabilirsennay ben cok beceriksizim böyle şeyelrde.herkeside kendim gibi sanıyom ama yaparsın sen güveniyom sana :)
cnm bakım ürünleri konusunda fikrimi daha önce yazmıştım.sebamed şampuandan başka bişi almayı düşünmüyorum.
pişik kremi olarak hematen ,trosd ve bebanthene devamm
inanki bizdede aynisi oldu kizima hamile oldugumu ogrendigim aksam esime yurtdisi teklifi geldi biz o zaman bu zaman buralardayizcnm alırsınız inş evi.bebek gercekten bereketiyle geliyor
kızıma hamile oldugumu ögrendigimiz gün eşim büyük bi firmadan iş teklifi almıştı ,maddi olarak cok ii gelmişti bize bu iş.
bu hamileligimdede toplu para gecti elimize
3.bebekte de bi ev sahibi oluruz inşallah
hangi semtten alcaksınız evi?
canim ayni gidiyoruz bende 23+0 da 600grdim.Herkese günaydın anneler
Dün doktora gittik biz
Kızım 580 gr olmuş
Bir sıkıntı yok çok şükür...
Ayaklarını gördüm üst üste atmış oynatıyordu
İlaçlarıma devam ediyorum. Ek olarak balık hapı yazdı.
Durum bu şekilde...
Sizce kilosu iyi mi? Bugün biz 23+0'ız...
İşte böyle kızlar.
+
Huzur dolu, sağlıklı, güzel haberli, mutlu, sakin bir gün olur inşallah...
oo super haber ya cok sevindim.
kızlar 2013 ocak annelerine bizimle beraber başlayan ama bebeğini kaybeden arkadaşımız suay82
hamileymişbeta hcg değeri de çook güzel çıkmışş inşallah sağlıkla kavuşur yavrusuna darısı
tüm bebek yolu gözleyenlerin başına inşallahh...Rabbim kimseye aratmasınn
kotu olmus canim sen gittigin yerlere git yada ar sor ins bulunur.yaa kızlar dün eşimle bikaç mağazada mobilya bakarken cep telefonumu kaybettim ve bulamadım.dünden beri arıyorum çalıyor ama kimse açmıyordu.şimdi şarjı bitti heralde ulaşılamıyor diyor.dahada bulamam.telefonum maddi olarak çok kıymetli değil ama içindeki birsürü telefon numarasını nasıl toplıcam tekrar.eşimin ve kızımın numarası dışında hiçbir numarayı bilmiyorum.off yaa....
ya dimi ekim mi oluyor vay be :)Ooo çok güzel. Amin Yarabbim. Allah aratmasın.
Taze anneler şimdi Ekim topiğinde buluşuyorlardır
Biz kıdemli olduk
benimselam kızlar şekerim çıktı 100'lük yaptırdık
açlık 81
1 saat:207
2 saat:165
3 saat :92
beni diyetisyene yolladı şuan şeker hastası gözküyomuşum 2:15 de diyetisyene gidicem bakalım nediyicek
sagol canim ins iyi gelir.çok çok geçmiş olsun canım benim..inş tozlar iyi gelir canım ya..evet anne olmak gerçekten zor..Allah yardımcın olsun
sagolasin canimcnm geçmiş olsun geçicek inşallah.sabır....
Evet canım Allah razı olsun, çok tedbirci bir doktor. Usg de bebeği aşağıda gördü, sonra hemen tedbir amaçlı ilaca başladı ve yatak istiratı verdi. Çok mennunum gerçekten, eşim de ben de çok iyi bir doktor olduğunu düşünüyorum. sEN NAasıl mennun musun canım?
Ah canım aynen ben de gebeliğimin ilk aylarında yattım düşük tehlikemden. Özel okulda öğretmendim, işten bile ayrıldım. İyi ki ayrılmışım. Zaten bu kadar yatmaya kesin beni çıkarırlardı.aLLAH YARABBİM bebeklerimizi sağlıkla kucaklarımıza almayı nasip etsin inşallah. Herşey onlar içn. Eşime diyorum bazen bir doğsun poposuna poposuna vurucam
Evet canım Allah razı olsun, çok tedbirci bir doktor. Usg de bebeği aşağıda gördü, sonra hemen tedbir amaçlı ilaca başladı ve yatak istiratı verdi. Çok mennunum gerçekten, eşim de ben de çok iyi bir doktor olduğunu düşünüyorum. sEN NAasıl mennun musun canım?:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?