2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
Kızlaaaar ben bugün ölüyorum ağrılardan

Belim sanki kırıldı, böyle bi ağrı olamaz, işyerindeyim, oturamıyorum kalkamıyorum, izin de alamam dolu iş var, gözümden yaşlar akıyor ağrıdan.

Bi de midem kudurdu, 2 gündür bir gaz bir sancı. 1 lokma yesem midem balon gibi şişiyo,nefes alamıyorum. Demin rezene aldırdım aktardan, bizim aşçı ablamıza kaynattırdım içtim, biraz iyi geldi mideme.

ama belim kalçalarım çok ağrıyo ya offf

her kız bebek once dogmuyo arkadaslar benim kız 40. haftasında dogmustu

yesimcim cok gecmis olsun kuzuna..insallah tez vakitte atlatır

işte buda benim küçügüm biraz kötü çıktı ultrasonda pozizyonu tersmiş dr çok zor çekti yüzünü

rapor al o zaman bir sey diyemezler

Benimde yükselenim oglak burcum yay insAllah anlasabiliriz ilerde oglusumla... :) Zor olacak gibi geldi birden...

Ben de yay burcuyum :) yükselenim de boğa yani tam inat vuhuu :)

ama yegenımle iyi anlaştıgımıza göre kızımla da iyi anlaşırım diye düşünüyorum hoş yaylar herkesle iyi anlaşır

canım aman yat uzan dinlen ıns yavrun doğsun bol bol gezip tozarsınız :)
ee sımdı tam bızım konsuma zamanımız doğum ıznı gelıp te herkes ızne cıkınca veya agrıdan fln
kımse kalkamaınca boşalıo az bucuk topikler :)

canım doktorlar bakıp zaten risk varsa sölüoalr o rahım uzunluk şeysını ben gecen gittiğimde sordum da

doktor ben bakıyorum gayet ıyı bi kısalma yok dedi yani :)

güle güle kullanın canım yavrusunun üstünde eskısın ınssss :)

canım ya cok gecmıs olsunnn bel agrısı bi girdımı fena oluyo napiosn sırt ustu yatmıosn dımı bel agrısının
en büğyük sebebı sırt ustu yatmak saat ıkıbucuk az kaldı mesai bıtımıne ınss
rezeneyı iç ama cok ıcme....reflu olmusun sanırım dr gavıskon verırı canım o da ıyı gelıo

merhaba kızlar,hepınıze cok rahat bı hamılelık donemı dılıyorum,bende Allah ızın verırse 27 ocakta dogum yapıcam,bu baslıgı epeydır takıp edıyorum ama yazmıyorum cok karısık gelıyo bana,yazsam bı daha yazdıgımı bulamam sanırım ama mutlaka her gun paylasımlarınızı takıp edıyorum,yazma geregı duydum,cunku her an atlayıp herhangı bırınıze "bugun doktora gıtmıstın noldu?seker yuklemen nasıl cıktı" dıyebılırım;sasırmayın hepınızın bebeklerının ,saglıklı,hayırlı bebekler olması temennım ıle,ıyı gunler dılıyorum hepınıze

Yok tatlım yaa,sırt üstü yatmak zaten yasak. yan yatıyorum. rüzgar mı aldım nedir anlamadım, acayip ağrıyo, oturamıyorum valla.

5 dakikada bir yürüyorum ağrıdan. hormonlar da yapar mı acaba ağrı ? 14-15.haftalarda yine böyle dayanılmaz bi ağrı çekmiştim kalçalarıma vuruyodu.

Akşam full dinleneyim bari yoksa dayanamıcam ağrıya.

Rezene de 2 bardak içtim, bugünlük yeter,biraz rahatlattı midemi. ama ağrıdan soğuk soğuk ter döküyorum.

Keşke evde olsam, dümdüz yatsam ,film izlesem... doğum iznine de çok var yaaaa.. 6 aya çıksa da bari , 2 ay önce 4 ay sonra şeklinde kullansak..

her kız bebek once dogmuyo arkadaslar benim kız 40. haftasında dogmustu

yesimcim cok gecmis olsun kuzuna..insallah tez vakitte atlatır
sagol canim
ins benim bebiste bekler gununu:) birde yilbasi gecesi doguyormus cok zor olur :))
Eki Görüntüle 522386 Eki Görüntüle 522387
işte buda benim küçügüm biraz kötü çıktı ultrasonda pozizyonu tersmiş dr çok zor çekti yüzünü

masallah bebisine canim
cicileride gule gule kullanin:)

çok geçmiş olsun ayaklarını üşütmemeye çalış bel en çok ayaktan alır
kendine bebişine dikkat et...:)

Canım hoşgeldın :) bana sorsan ben şaşırmazdım cunku sneı hep görüyorum altta :)
burayı okudugunu bılıyordum :) sen gene de ara ara yaz bi selam ver bizlere :) aminn ınss :)

analdım canım hormonalrdan olacagını sanmıyorum artık hormonalrla ısımız bitti çoktan vucudumuzun
alışmış olması gerekıyro hormonalra kı öylede zaten....muhtemelen gazın varsa veya yoruldugundna yel aldıgından fln
oalbilir tabıı şunun etkısı büyük bebek büyyor ve bel şeklın değişiyor eger aynaya bakarsan belının nasıl oyuk olusturdugunu gorursun
o da heemncık olmuyo maalesef böle sancıalrla ağrılarla oluyo...dayanamsı zor ama gecıcek canım ınss

kızlar doktor harvey karp ı duymuşsunzdur onun kitabını sipariş eidcemde şöyle bi araştırma yapiyodum

çok güzel bi yazı buldum şurda Dr Harvey Karp Anneleri Fethetti-2 | Yeşim MUTLU Photo Blog

kitabın analttıkları ile ilgili bi yazı okumak istersenız o da burda Mahallenin En Mutlu Bebeği « Seyyaf & Hümeyra

ayrıca kitapyurdundan kargo ücreti olmaksızın satın alabılıyrosunuz ben emrhaba bebek isimli, kitaba da

bakıyrodum ıkısı bırden ıkılı fırsatta ındırılmı ilgilenen varsa aklında bulunsun :)

doktordan geliyorum 100 tl sıkışmış,dediklerini bende biliyodum
önce kadın doğuma gittim doktoruma ( bu arada İstanbul da bi yere gitmekten nefffret ediyorum ! ,nasıl bir trafik ,15 dk yol halbuki ama kaç saat sürüyo, trafikte önümede tır geçmedi mi,tabi yüksekliğinden tabelayı göremedim,girişi kaçırdım...bu kez birde dolan babam dolan,bilmediğim yollar,ter bastı,navigasyonu açtım cepten,iyi ki açmışım iyice dolaşıcakmışım,araba kullanmak değil derdim zaten şu yollar ) İstanbul bir gün bu kadar insanı kusacak ama bakalım ne zaman...
doktorum baktı herkesde alerji varmış bu sıra :44: bebeğim yine kurbağa pozisyonundaydı,sanırım doğuncada öyle uyuyacak :)) hareketlendi hemen parmağını emmeye başladı yavrum acıktı tabi,annesi yollarda perişan aç bıraktı onu..,
plesenta için tam rahimde değil hemen yanında dedi,biraz rahatladım,32. haftaya kadar beklicez yukarı çıkma ihtimali var dedi,inşallah hiç kanama olmadan atlatırım..
dermotoloğa yönlendirdi,orada da kayıt açtık..kadın ilk baktı böcek ısırığına da benziyor ucu var çünkü sivilcenin dedi ,evde böceklenmiş bakliyat varmı dedi,bir kere ısırırsa kalanı alerji yaparmış, sonra besinden de olabilir dedi.. perhiz verdi 1 hafta uygulayacağım bir takım ilaçlar verildi yine..ilaçları kadın doğum doktoruma gösterdim 1 ini sakıncalı gördü,pek kullanmamaya çalış mecbur kalmadıkça dedi,kullanmam tabi..diğerlerini kullanıcam,bir de perhiz.. geçtikten sonra yine balığa bakıcam bakalım yine alerji yaparsa yemem yasaklanıcak ( inşallah balık hapı yapmaz,yapar dedi doktor ama denemekte fayda var..balıksız nasıl beslensin kuzum

neyse gittim içimi rahatlattım,ilaçları akşama alırım artık yorgunluktan kendimi attım iş yerine..

heh bu arada anlamadım 1 hafta geçti yine 23. hafta dedi doktor ve bu kez 510 gr dedi çok şükür :))

Son düzenleme:
yabancı doktor yazarlar genelde diğer ülkelere göre deyiniyormuş biliyorsun diğer ülkelerde bebek yetiştirmek bize göre çok farklı tabi,doğum izinleri bile başka,imkanları falan..yine de okumakta fayda var tabi..

Son düzenleme:

Çok geçmiş olsun cnm Allah acil şifalar versin.....

Unutamayacağın çok farklı bi doğum günü olmuş cnm.Drların jestide güzelmiş:) Umarım heran daha da iyiye gider durumun canım.Allah yar ve yardımcın olsun....

Hepside çok güzeller cnım.Güle güle sağlıkla giysin paşan. ...

canım bu kıtap bir bebek yetiştirme kitabı değil yani içinde nası emzirilir nası uyutulur bilgileri yok
nasıl sakinleştirilir sorusuna cevap verilmiş...

genel analmda kolıklı veya koliksiz bi bebeğin duygusal
veya ortam olrk ne ıstedıgıne değinmiş zaten yazarın ilk bahsettiği şey bebeğin aslında rahım gelişimini tamamalamadan
doğdugunu dısarıda da aynı seyelrı bekeldıgını söylyor mesela...bebek anne karnında devamlı sese maruz kalır
neredeyse bi elektirikli süprüge sesı kadar ses duyarmsı ama doğdugunda fazlaca sessiz ortam onu rahatız edermiş

annesının kalp atıs sesi vücut sesı bunalrı duymak ıstermış....rahım onu sardıgı ıcın sık sıkıya yasamaya alısk ama doğunca
elleri kolalrı serbest kalınca panık yaaprmış...ve doğupta ilk 3 ayını tamamlayana kadar da bu rahım ortamını ararmış
kıtapta da genel olrk bundan bahsedılıyor yani...

ayrıca hiç bebek bakım kitabı almadım ben her annenın doğruları oldugunu düşünürüm her bebegınde çok farklı olduguna ınanırım
ama bu adamın arastırmaları ve analttıkları tüm bebekelrın ortak bı noktasına ısık tutuyormus gibi geldi bana
rahım sonrası yasama alışmak işte tüm sorunda burada başlıyo zaten :) okuyunca baya ıkna edici geldi bana
ınsallah kolık sıkıntısı yasamaz bebekelrımız......hiç kolıklı ve saatlerce susmadan ağlayan bı bebek gordunmu bılmıyorum :)
ama saatlerce hiç susmadan ağlayan bebekler var ve bu yontemlerı tavsıye edıyorlar :)

edit : zaten paylaştıgım linklerde anlatılıyor bunlar :)

canım maşallah bebısıne :)

alerjin de ıns devamlı değildir....ve ıns kısa sürede gecer....

istanbul öyle maalesef hep kalabalık heepp

Son düzenleme:

Çok geçmiş olsun tatlım alerrjik rahatsızlıklar zor ama iyi bir bakımla bayağı hafifliyor.. benim çocukluğummda alerjilerle geçti ordan biliyom şu an iyiyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…