2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
Dun kontrolum vardi kizimiz olacagini ogrendik:) ben cok mutluyum esim depresyonda:D oyun arkadasi istiyodu kendine bir de ilk cocuk diye galiba amayine de bu kadar tepki vermesine hem sasirdim hem de uzuldum. Zamanla alisir heralde... Erkekler garip biraz...
Hamile oldugumdan suphrlenmeye basladigimdan beri ruyamda hep kiz cocugu goruyordum... Hep kiz hissediyordum. 6. Hissim ilk kez beni yaniltmadi:)

fesleğenim canım nezordur çektiklerin ama sakın kendini suçlama bunu yaşıyacakmışım diye bak inan kendini suçladıkça okadar neden bulursun ki benim dayı kızım vardı tek boşanan eşi aldatmış eve kadın getirmişti yıllaR sonra bile boşanmasaydım bize ev açsaydı baksaydı dedi ama biz yetişme olarak kaldıramazdık oda hep kendini suçladı ne tedaviler gördü diğer taraf rahat yaşadı ama zaman ve rab okadar güzel şeyler yapıyorki ama inan ilk eş ilk eş inşallah eşin aile ve yuvanın farkını anlar iki tarafada nasıl davranması gerektiğini bilir hele maddi manevi bağ varsa inan hepimiz ilk yıllar çok şeyler çekiyoruz eğer senin çok büyük bi saygısızlığın yoksa onun aradaki farkı şimdiye anlaması lazımdı yoksa evet affet kabul et git ailesine saygı göster ama şimdiye kadar anlamayan sana 1adım gelmeyen aile şimdi herşeyi silip başa dönsen bunu da başına kakıp dah baskıcı olurlar yoksa evladını düşünen yuvasını düşünen aile şlimdiye kadar git eşini getir bak yavrunuz olcak bidaha deneyin derdi ve kendimi senin yerine koysam eşimle çok iyide olsam benimkinin anası dul oğlan ve tek desem yeri var nelerimize engel oldu enson ben bırakıp ailemin yanına dönecekken eşim bende gelirim deyince azcık düzeldi e ama benim eşimin yaşı var ve idareyi biliyor bak beni hep üzüyor diye 3aydır kendi gidiyor ben gitmiyorum eh bayramda 2gün bir aradayız ozaman azcık sokacak ama okadara da kulağımı tıkarım

ama canım ara eşini bebiş var sen de bizi özlemiyomusun içimdeki kıpırdanan şeyi hiçmi merak etmiyosun de bunda inan bişey yok osenin hala eşin ve helalin bazen inan yüzsüz olmak daha iyi yapamayız yapımızda yok ama yuva kurmak kadar onu kurtarmakta sevap

ve biliyosun bende mehmedican gibi eşinin sevdiği bi büyüğün araya girmesinden yanayım siz konuşamıyosanız inan bi büyük bazen çoğu şeyi halleder bide bazı erkekler ne inatçı olup küsebiliyor ah ne pişman olacak kaybedip içindeki sevgin ona karşı bitince ama iş işten geçmiş olacak haberi yok

canım eşinle konuşmayı dene, 20gün geçti diyorsun sular durulmuştur biraz... ne istedğini sor,birazcık alttan al ama tamam herşeye kabul de demiyorum...
ya da telefon et, bir arkadaş yazmış ya, bebğini özlemedin mi de.... lafa bir giriş yap gerisi gelir ona göre bi karara varırsın,böyle aklına takarak yaşamak çok zorr

Son düzenleme:
Herkese günaydın...

Size bir sorum var.
Düşünün ki eşiniz ailesinin her dediğini yapmanızı istiyor ve bu konu da da size hiç sahip değil.
Bunu kabul etmediniz. Ve eşiniz hala sizin arkanızda değil...
Bir süre ayrı kalalım dediniz eşinize kabul etmedi. Ve ağzınızdan sinirle boşanma lafı çıktı.
Eşinizin uyguladığı baskıya (psikolojik) dayanamadınız ve annenizin evine geldiniz.
Yaklaşık 20 gün geçti ve eşiniz bırakın sizi, bebeğinizi sormak için bile aramadı.
Ne yaparsınız?

cok uzuldum gercekten gurur yapma bence en azindan bebegin hatri icin
sen ara konusmak istedigini bu surecten yiprandigini anlat rahatsiz oldugun yonleri soyle
degismesini istedigin konulari konus birlikte aile psiologuna gitmeyi deneyin hatta
yani kurtarmaya bak canim madem esini sevyorsun bu adimi sen at derim
tabi ondada isik gorursen devam edersin yok gormezsen artik kotude olsa bir sonuca varirsiniz
onunda orda cok rahat ve mutlu oldugunu dusunmyorum belki oda gurur yapiyordur
yakin mi oturuyorsunuz esinin ailesinden uzak bir yere tasinirsiniz yani hersey konusmayla duzelir diye dusunuyorum
insallah duzelir canim Allah yardim etsin

Herkese günaydın...

Size bir sorum var.
Düşünün ki eşiniz ailesinin her dediğini yapmanızı istiyor ve bu konu da da size hiç sahip değil.
Bir süre ayrı kalalım dediniz eşinize kabul etmedi. Ve ağzınızdan sinirle boşanma lafı çıktı.
Eşinizin uyguladığı baskıya (psikolojik) dayanamadınız ve annenizin evine geldiniz.
Yaklaşık 20 gün geçti ve eşiniz bırakın sizi, bebeğinizi sormak için bile aramadı.
Ne yaparsınız?

canım üzülmekte ve kendide yedirememekta çok haklısım.sonuçta sen hamilesin onun alttan alması lazım.iyimsin diye merak etmesi lazım.ama bilmiyorumki ne denir.sen gitsen arasan eşin aynı tavırlara devam edecek aramasan gitmesen annenin evinde kendini yiyeceksin.bir müddet daha akışına bırak bakalım :(

benim eşim ailesini isteklerini yapmamı istemez ama 1 aydır onun memleketindeyiz.burda çok arkadası var ve beni inanılmaz yalnız bırakıyor.geliyor arada seviyor okşuyor yarım saat yürüyüşe çıkrıo sonra gecenin bir yarısına kadar yok.ben bütün gün onun annesiyle babasıyla evde oturuyorum salak gibi.annesi bu kadın hamile mi rahatsız mı hiç düşünmüyor beni el çantası gibi gezmelere götürüyor.dün aksam dayılarına götürdü ve eşim gelmedi ne yapacakmış orda o sıkılıyormuş biz gidip istediğimz kadar oturabilirmişiz.yani kendi sıkıldığı yere beni gönderiyor.gittiğimz kayınvalidem saatlerce kalkmadı.yalık olduğu için çok esiyordu rüzgar yedim.oturduğumz yerde lavabo olmadığı için saatlerce tuvaletim tutmk zorunda kaldım.sol belim kasığım bacağım ağrıdı kalkalım benim ağrım var dememe rağmen 2. saat daha oturttu beni orada.ben ne napıyım şimdi bu kocayı kaynanayı bütün gece ağladım sinirden şimdide hala ağrım var

Gunaydin kizlar nasilsinuz esim bu hafta da gitti ise evde yalnizim yani bende temizlik yapcam yarin doktor kontrolum var cok heycanliyim ayrintili ultrasona gircekmiyim acaba bide bu doktora ilk defa gidicem ins memnun kaliriz :16: feslegencim canim seni cok ii anliyorum cok degil daha bir ay once bende annemin evine gittim bizde 13 aylik evliyiz daha ve senin dedigin gibi tartismalarimiz hep baskalri yuzunden oldu cok yiprandik ikimizde o kadar cok agladim ki ama en son annemin evine gittigimde esimle telde konustuk biraz hallediyo gibi olduk bende bebegim icin ve esimi sevdigim icin gldim evime oda anladi hatasini bende anladim bizi bu duruma düşüren kisiyi ben zaten biliyodum ama en son olayda iice kendini gosterdi bu kisi esimin cok yakini oldugu icin bisey demedim esime cunku o kisiyi sucladikca baktim esim ona yoneliyo esimi kaybetmek istemiyorum sabrediyorum inan esim de anliyo yavas yavas ben esimle iim simdi cok sukur benden sana tafsiye esinin pesini birakma bu isler sabir isi biraz bir muddet ayiya dayi de yani ara esini konus ama sakin ailesi hakkinda bisey deme sen bisey demezsen esinde yavas yavas anlicaktir bence

Merhaba Kizlar.feslegen gercekten zor şeyler yaşıyorsun heleki eğer bebeğiniz varsa hersey iki kat zor oluyor.cocuk sahibi olmak cok fedakarlık gerektiriyor sedececbakimiyla alakalı değil onun gelecegi sıcak bir yuvada anne ve babasıyla yasamasını sağlamak yuvayı bir arada tutmak bu yük maalesef hep annelere düşüyor.tabiki hakarete,ihanete maruz kalıyorsan isler değişir:(ama öyle tahmin ediyorumki sizin sorunlarınız çözülmeyecek boyutta değil.aslinda ikinizinde böyle bir zamanda gurur yapma gibi bir lüksünüz yok ben olsam onu arar(seninde sinirlerin biraz sakinlesmistir)evet hayatım bundan sonra böylemi devam edicez bebeğini ve beni hiç özlemicekmisin?bukadar kolaymi yani?sen ve bebeğimden başka hiç kimseyi düşünmek istemiyorum seninde böyle olmanı istiyorum.belkide bir yerde buluşup sorunlarınıza konuşarak çözmeye çalışabilirsiniz.cok yeni evlisiniz eminim birbirinizi cok özlediniz içindeki kötü sese kulak verme bir adım at.yinede sana aynı karşılığı vermezse o bilir karısını ve bebeğini kaybeder.

Kizlar ben evledigimin anladimki evlilik sabir ve fedakarlik isi eger esiniz sizi aldatmiyosa ickisi kumari yoksa dövüp kufur edip hakaret etmiyosa cozulemicek bisey yok bi taraf alttan almak zorunda ve buda genelde byanlara dusuyo sonucta yuvayi disi kus yapiyo ha diyinki bana sen basarabiliyomusun bazen hayir ama ogreniyorum artik cunku esimi cok seviyorum ve bebek bekliyoruz

Kızlar gecmisi okuyamadım umarım herkes iyidir ben gece acillik oldum ateşim 39,1'e çıktı, sabaha kadar düşürmeye uğraştık. Doktor tek kullanımlik bir antibiyotik verdi bir de minoset. Hala yatıyorum kendime gelemedim. İdrar yolları enfeksiyonu varmış. Acaba diye suphelenmistim ama ciddi bir belirti olmadıgı icin gitmemiştim. Lütfen içinizde kucukbir şüphe bile olsa ihmal etmeyin, sonra benim gibi olmayın :(

Herkese günaydın...

Size bir sorum var.
Ne yaparsınız?

benzer durumu bende yaşadım.eşimin ailesi yüzünden bi cok kez tartıştık eşimle.
ama ben asla boyun egmedim ve resti ceken ben oldum
eşimde beni tehdit etti bu böle gitmez boşanalım v.s dedi
bende ozaman defol git evden hemen boşanma dilekcenide ver dedim.dilekceyi ver davayı ac senden boşanmayan insan degil dedim :)
evden gitmedi ama baya bi küs kaldık.onun hiç bir ihtiyacını yapmadım.ne camaşırını yıkadım nede ütüsünü yaptım.kendime göre yemegimi yapıp yedim içtim keyfima baktım
o yokmuş gibi davrandım.en sonunda o dayanamadı geldi konuştu ve düzeltti benle arayı.sonrasındada ailesi yüzünden asla tartışmadık.
yani kadın olarak geri adım atmamak lazım bazı durumlarda.kararlı olmak cok öenmli
bi karar verdiysen ve kendinden eminsen kararının arkasında dur.asla geri adım atma karşıdan olumlu bir yaklaşım görmezsen

Birde kadının evi bırakıp ailesinin yanına gitmeside dogru degil.haklıyken haksız pozisyona düşersiniz.
erkek kendi hatasını unutur senin evi terkettigin konusu üzerinde durur ve cevresindekilere bu şekilde anlatır.herkesde kadını haksız görür.
seni aramamasının nedeni senin evi terketmenden dolayı olabilir.o da gurur yapıyordur belki.
senin tek hatan evi terketmen olmuş cnm.umarım senin için hayırlısı olur.

feslegencim bence esini sen ara..oturun dogru duzgun konusun bebeginizin hatiri icin. maalesef erkekler bazen cok dusuncesiz oluyolar. heleki evlendikten sonra aileleri cok kiymete biniyo. sen simdi hamilesin olay uzadikca kendi kendini yiyip bitireceksin bu soru isaretleriyle. ara bakalim derdi neymis..ailesini cok mudahil etmeyin hayatiniza. biz de yasadik esimin ailesinden dolayi sorunlar.. ama Allah var esim bana hic bisey demedi. neler demedim ki ona ailesi ile ilgili ne sozler...bana boyle konusamazsin bile demedi. ben de mesafeliyim ailesine karsi. seviyo muyum onlari hayir, bana yaptiklarini unuttum mu hayir..ama esimin hatrina resmi de olsa bir araya geliyorum hal hatir ediyorum..

Kızlar gecmisi okuyamadım umarım herkes iyidir ben gece acillik oldum ateşim 39,1'e çıktı, sabaha kadar düşürmeye uğraştık. Doktor tek kullanımlik bir antibiyotik verdi bir de minoset. Hala yatıyorum kendime gelemedim. İdrar yolları enfeksiyonu varmış. Acaba diye suphelenmistim ama ciddi bir belirti olmadıgı icin gitmemiştim. Lütfen içinizde kucukbir şüphe bile olsa ihmal etmeyin, sonra benim gibi olmayın :(

canım çok geçmiş olsun.enfeksiyon gerçekten de çok önemli asla ihmal edilmemeli.bende de var.antibiyotik kullanıyorum.bu ikinci kutum.bol bol su da içiyorum..inşallah biran evvel kurtuluruz şu illetten....

kızlarr nasılsnz bayadır giremiyorum bursaya ailemi ziyarete gittimde :)cok güzeldii inşallah herkesler iyidirr Allaha emanet olun kızlar

Canım çok geçmiş olsun.Acil şifalar diliyorum.İnş bian önce atlatırsın cnm.Dikkat etmek lazım dediğin gibi hiçbişey ihmale gelmiyor....

Herkese günaydın...

Size bir sorum var.
Ne yaparsınız?

Canımcım inan üzülüyorum durumuna ve her zamanda seni görünce aklıma geliyordu acaba evine gitti mi eşiyle barıştı mı die..Demekki hala herşey aynı:( Ama benimde tavsiyem diğer arkadaşlarında dediği gibi senin eşini arayp konuşmam.Daha da uzarsa zaten arada hiçbişey kalmıcak..Boşver gururu filan enazından son kez eşinin sevgisi için doğacak bebeğiniz için sen adım at.Erkekler hatalıda olsa önce adım atmayı bilmiyorlar..Sen ara eşini konuşmak istediğini söyle herşeyi boşverin ama eski konuları çok fazla deşmeden ailesiyle ilgili konulara çok girmeden yapın bunu.Bebeğinizle ilgili geleceğiyle ilgili beraber yapabilceklerinizle ilgili hayallerinizle ilgili güzel güzel tatlı tatlı konuşmaya çalışın.Bence işe yarayacaktır.Ve sen bişey deme ailesiyle ilgili bırak zamanla o anlasın...Sabrın sonu selamet canım biraz sabır et bak daha 1 yıl olmuş evleneli olur ilk bir kaç yılda böle şeyler.Neyse ara eşini cnm ne hem kaybedersinki....Enazından onu bile denedim dersin.....Umarım en kısa zamanda herşey yoluna girer..Dualrım seninle....

benim eşim ailesini isteklerini yapmamı istemez ama 1 aydır onun memleketindeyiz.burda çok arkadası var ve beni inanılmaz yalnız bırakıyor.geliyor arada seviyor okşuyor yarım saat yürüyüşe çıkrıo sonra gecenin bir yarısına kadar yok.ben bütün gün onun annesiyle babasıyla evde oturuyorum salak gibi.annesi bu kadın hamile mi rahatsız mı hiç düşünmüyor beni el çantası gibi gezmelere götürüyor.dün aksam dayılarına götürdü ve eşim gelmedi ne yapacakmış orda o sıkılıyormuş biz gidip istediğimz kadar oturabilirmişiz.yani kendi sıkıldığı yere beni gönderiyor.gittiğimz kayınvalidem saatlerce kalkmadı.yalık olduğu için çok esiyordu rüzgar yedim.oturduğumz yerde lavabo olmadığı için saatlerce tuvaletim tutmk zorunda kaldım.sol belim kasığım bacağım ağrıdı kalkalım benim ağrım var dememe rağmen 2. saat daha oturttu beni orada.ben ne napıyım şimdi bu kocayı kaynanayı bütün gece ağladım sinirden şimdide hala ağrım var
kendi kocami okuyor gibi oldum vallahi aynisini bana yapmisti bir yaz tabi ozaman hamile degildim ama kizim cok ufakti
1 aydir ordaysaniz donun bence yeterince tatil olmus:) bunun cozumu yok arkadasim maalesef yani ben cozemedim en azindan
kendini yipratma ve biran once donmeye bak hatta birsure kendini rahat hissedebilecegin insanlarin yaninda kal kizkardesin yada annende. iyi geliyor arkadaslarinla filan bulus. moral topla birde cekinme madem sikistin hazirla cantani ben cikiyorum de
kaynananda gelmek zorunda oda cok dusuncesizmis ya:( birde nasil wc olmaz anlamadim
onlar gelince nereye yapiyor?? benim zaten idrar sorunum var katlanamazdim
oyle bir iki kere tutsam Allah korusun hemen enf na donusuyor
gecmis olsun canim ya benim bunyemde zayif bu korkuyla havuza gidemedim
yoksa baslicaktim gelecek ay
ins kisa surede iyilesirsin

Herkese günaydın...

Size bir sorum var.
Ne yaparsınız?

Esini en iyi sen tanirsin. Herkesin huyu suyu olaylara tepkisi farkli olur. Mesela benim esim asla o kadar beklemezdi oyle ya da boyle iletisim kurar ve bir sonuca vardirirdi ( olumlu veya olumsuz). Ama senin esin farklidir. O kadar sure aramamasinin bambaska nedenleri olabilir. Ve dedigim gibi bunu en iyi sen bilebilirsin. O yuzden bence icinden gelen sesi mantigini da kaybetmeden dinle. Emin ol sen ne yaparsan yap eger bitmeyecekse evliliginiz bitmez. Cok kafa yormaya kendini yipratmaya gerek yok. Hersey olacagina varir lafi var ya o gercekten dogru ozellikleozel iliskilarde. Umarim bebeginiz ve sizin icin hayirlisi neyse o olur ve sonunda cok mutlu olursunuz.

Canım benim ya çok üzüldüm inan..Kimbilir sen ne haldesindir...
Yaşadıklarını en iyi sen bilirsin.Sorunlarınız gerçekten çözülemeyecek ya da seni çok yıpratacak şeylerse bunların bi şekilde düzelmesi gerek.Eşini en iyi sen tanırsın. Nasıl davranman gerektiğini biliyorsundur. Eşin de gurur yapıyo bence ama 20 gün uzun bir süre.Bence arayacaktır,daha doğrusu kendine kalsa arardı şimdiye kadar,ama ailesi dolduruyor belki de.Ne biçim bi aileymiş bu ya, eşin aramak istemese bile onların baskı yapması lazım aranızın düzelmesi için.Sonuçta ortada bebek var. Ben de eşimle tartıştım 2 gün önce, sanırım hamileliğin de etkisiyle bazı şeyler bekliyoruz.Ama malesef erkekler bizi anlayamıyorlar. Herkesin evliliğiyle ilgili zaman zaman sorunları oluyordur..
Bence biraz daha bekle, gerekirse sen ara.Aynı şehirde misiniz bilmiyorum ama yüzyüze,başbaşa görüşün.Konuşmadan hiçbir sorun hallolmaz malesef.Onun tavrına bakarsın,pişmansa bazı şeylerden ve yapıcı davranırsa ona göre davranırsın..
Akıl veriyomuş gibi oluyo ama ne diyeceğimi bilemedim kusura bakma.Tabi herşeyin en doğrusunu sen bilirsin,karar verecek olan sensin.

İnşallah düzelir herşey.Keşke elimizden bişey gelse...Dualarımız seninle...

Back
X