2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
Bayram olunca yazanlar azalmış, forum tenhalaşmış.
Ailecek bayramnegüzel bişeymiş! Kurbanda da olmıcak bebişlerimiz ama seneye 6 aylık falann olcaklar ne güzel di mi:emir_bebek:
Seneye içinçok heyecanlanıyorum.
;Bu arada hamile olduğumu bilmiyordu memlekette kimse. Gören moralimi bozuyo, çok kilo almışsın, karnın erken çıkmış diye. Allam bişey desen denmiyo. 4 kilo aldım ama işte şişiyo insan malum diyorum, yok yok çok kilo almışın diyolar. Göbeğin çıkması iç karınla alakalı diyorum, yok yok benimki 5. ayda anca çıkmıştı, seninki çok erken çıkmış diyolar. Hiçkimseye gidip ziyaret edesim kalmadı yani o derece.

Canım boşver takma kimseyi, napalım yani benimde karnım çok çıktı, içimize çekecek değiliz ya, banada aynı şeyleri söylüyorlar, artık 6 aylık diyesim geliyor:9: seneye bayramda görsünler bizi, yeterki bebişlerimiz sağlıklı olsun...

slm kızlar ya size sorum olucak eminim bana kızanlarda olucak hak verenlerde... aranızda hala sigara içen varmı.. ben hamile kalmadan önce günde 1 pakete yakın içiyordum.hamile olduğumu öğrenince günde ya 2 ya 3 tane içiyorum fazlası olmuyor kesinlikle,en fazla 3 tane içiyorum.ama vicdanım sızlıyor.okadar çok mana bulurdum ki hamileyken sigara içenlere..vede herkes ailem dahi sigarayı bıraktığımı zannediyo.öle diyorum.çünkü utanıyorum:78: eşimde içtiği için bırakamadım.destek olmadı bana,balkonda içiyor ama o koku kapı deliğinden bile giriyor.çok üzülüyorum bırakamadığım için.şimdilik bebişim sağlıklı gözüküyor.inşallah hep böyle sağlıklı olur yavrum:25:

Bayram olunca yazanlar azalmış, forum tenhalaşmış.
Ailecek bayramnegüzel bişeymiş! Kurbanda da olmıcak bebişlerimiz ama seneye 6 aylık falann olcaklar ne güzel di mi:emir_bebek:
Seneye içinçok heyecanlanıyorum.
;Bu arada hamile olduğumu bilmiyordu memlekette kimse. Gören moralimi bozuyo, çok kilo almışsın, karnın erken çıkmış diye. Allam bişey desen denmiyo. 4 kilo aldım ama işte şişiyo insan malum diyorum, yok yok çok kilo almışın diyolar. Göbeğin çıkması iç karınla alakalı diyorum, yok yok benimki 5. ayda anca çıkmıştı, seninki çok erken çıkmış diyolar. Hiçkimseye gidip ziyaret edesim kalmadı yani o derece.
karnin kucuk olsaydi bu seferde bebek mi gelismiyor niye cikmamis derlerdi :) bosver canim ya ic karin dis karin ne anlicaklar sabit fikirli insanlar
benim de bu gebelikte cok fazla cikti gobegim kizimdaki 6 ayi doldurmus haldeyim yapacak birsey yok
dogumdan sonra kilo veririz artik ben sadece 3 kilo almisim ama gobek cok cikti bu gobegin kiloyla ilgisi yok sanirim
bebisler icerde iyi beslensinde onemli olan o

slm kızlar ya size sorum olucak eminim bana kızanlarda olucak hak verenlerde... aranızda hala sigara içen varmı.. ben hamile kalmadan önce günde 1 pakete yakın içiyordum.hamile olduğumu öğrenince günde ya 2 ya 3 tane içiyorum fazlası olmuyor kesinlikle,en fazla 3 tane içiyorum.ama vicdanım sızlıyor.okadar çok mana bulurdum ki hamileyken sigara içenlere..vede herkes ailem dahi sigarayı bıraktığımı zannediyo.öle diyorum.çünkü utanıyorum:78: eşimde içtiği için bırakamadım.destek olmadı bana,balkonda içiyor ama o koku kapı deliğinden bile giriyor.çok üzülüyorum bırakamadığım için.şimdilik bebişim sağlıklı gözüküyor.inşallah hep böyle sağlıklı olur yavrum:25:
canim bende cok karsiyim sigaraya ne yalan soyleyeyim cunku bende 2 bebek kaybindan sonra depresyona girip tekrar basladim
10 yil once icmistim 2 yil kadar birakmistim iste sonra tekrar dagilinca basladim sigaraya normal paket alip iciyordum ama gebelik suphesi baslayinca
kestim hemen cok zor oldu ilk gunler caya cok fazla duskun olmaya basladim sonra bulantilardan caydan da bir tiksinti geldi
hala canim arada cekiyor bir seye sinirlenince icmek istiyorum ama yapamam. sende bebisi dusun savas onun icin icilmedende yasanabiliyor inan bana
cok zor biliyorum ama bebis icin deger direkt maruz kaliyor cunku o dumana. cay ic cayda kotu ama sigaradan iyi yine
sigaranin bebegi etkilememesi gibi bir ihtimal dusunemiyorum ben canim mutlaka bir iz birakir yarin dogunca cigerleriyle ilgili sorun cikarsa
sen yanarsin yine. bunu unutma.

gunaydin kizlar
benim bayramimda bugun basliyor esimden carsambadan beri evdeydi birde kizimin haftasonu tatili girince arada
benim icin coook yorucu bir surec baslamis oldu
esim ev islerine yardimci olmadigi icin tek basima ugrasip durdum evde kalabalik olunca isler hic bitmiyor
3 posta bulasik yikadigim oluyor gun boyunca su bulasik mak biran once aldirsam iyi olucak bebis dogunca hic zamanim olmayacak cunku
bugun rahatim biri ise biri krese gitti. evi ctesi temizledim guya ama gorseniz harp meydani gibi :(
yok yok ben hici gunleri daha cok seviyorum kendime zaman bulabiliyorum \
surekli boyle olsa kafayi yer insan.

Slm kizlar, sonunda yazabiliyorum.telefondan girmek cok zor. kimsecikler yok 2gundur okuyorum en cok takildigim sigara.beimde esik iciyo,cok kiziyorum paketleri parcalayasim geliyor,nasil kiyacaksin bebegimize diyorum. sigara dusmaniyim ama ne care. arkadaim sende alinma amabebegini dusun birak su zehiri.annelik fedakarliktir.!!! bi tanidik birakmayn bir arkadasin bebeginin dogustan astim hastasi oldugunu soyledi, kizma ama aci gercek bu!!!

canım zaten bildiğim kadarıyla karnındaykenki sıkıntıarın yanısıra doğumdan sonraki birakacağı hasarlar önemli halamdan biliyorum herşeyi normaldi normal bi şekilde doğurdu ama çocuğu çok kısa kaldı üstelik ailede o kadar kısa kimsede yok herkes sigaraya bağladı tabi tam sebebini bilmiyoruz. ama ben maraz bırakmayacağına inanmıyorum insanlar hamileyken fön bile çektirmiyor radyasyon oranı yüksek diye sen nikotin veriyosun yavrucağıza... dost acı söyler kusura bakma

Forum ne kadar sessiz bende dün hiç giremedim...ama bebeşlerin ve iyi ve kötü günümde bize destek olan forum arkadaşlarımın bayramını kutlamayıda ihmal etmek istemedim.bayramınız kutlu mutlu ve huzurlu olsun....

karnin kucuk olsaydi bu seferde bebek mi gelismiyor niye cikmamis derlerdi :) bosver canim ya ic karin dis karin ne anlicaklar sabit fikirli insanlar
benim de bu gebelikte cok fazla cikti gobegim kizimdaki 6 ayi doldurmus haldeyim yapacak birsey yok
dogumdan sonra kilo veririz artik ben sadece 3 kilo almisim ama gobek cok cikti bu gobegin kiloyla ilgisi yok sanirim
bebisler icerde iyi beslensinde onemli olan o

canim bende cok karsiyim sigaraya ne yalan soyleyeyim cunku bende 2 bebek kaybindan sonra depresyona girip tekrar basladim
10 yil once icmistim 2 yil kadar birakmistim iste sonra tekrar dagilinca basladim sigaraya normal paket alip iciyordum ama gebelik suphesi baslayinca
kestim hemen cok zor oldu ilk gunler caya cok fazla duskun olmaya basladim sonra bulantilardan caydan da bir tiksinti geldi
hala canim arada cekiyor bir seye sinirlenince icmek istiyorum ama yapamam. sende bebisi dusun savas onun icin icilmedende yasanabiliyor inan bana
cok zor biliyorum ama bebis icin deger direkt maruz kaliyor cunku o dumana. cay ic cayda kotu ama sigaradan iyi yine
sigaranin bebegi etkilememesi gibi bir ihtimal dusunemiyorum ben canim mutlaka bir iz birakir yarin dogunca cigerleriyle ilgili sorun cikarsa
sen yanarsin yine. bunu unutma.

Yesimcim çok haklısın canım. Aman neyse biraz aşağılayım bakim, bilimsel gerçekler var, çok cahil kalmışınız diye. Ay insanlar anca öyle pısıyo. Bi de söyleyenlerigörseniz dobikler. E şişmanların geç belli oluyomuşdiceksin ama denmiyo işte:)
Sigara konusunda da çok haklısın canım.

Aslıcım içme!
Kızmıyorum sana şöyle ki bırakması zor bi alışkanlık olduğunu biliyorumeşimden. Ama çocuğun söz konusu ve bi arkadaşım bilmeden 2 ay içmeyedevam etmiş, çocuğu damaksız doğdu. Doğar doğmaz süt içemedi, burnundan geliyormuş besinler minicik şeyin. 1 yaşında ameliyat oldu falan filan. Tavşan hastalığıydı adı işte.
Sakın sakın canım!
Ben çay içiyorum diye vicdan yapıyoru,hele ki sigaraolayını düşünemiyorum!
Eşini boşver! onlarda annelik gibi bi duygu yok, içerler.
Sen sakın içme canım!

Canım boşver takma kimseyi, napalım yani benimde karnım çok çıktı, içimize çekecek değiliz ya, banada aynı şeyleri söylüyorlar, artık 6 aylık diyesim geliyor:9: seneye bayramda görsünler bizi, yeterki bebişlerimiz sağlıklı olsun...

Sorma ya, bi de karnım çok çıkmadı aslında. Ama işte onlarınkine göre daha çok çıkmış.Daha çok kilo almış gibiyim. Dün bi komşuya gittik, o dedi kilo almışsın diye. Anlamadılar bebekolduğunu. Yani iyi bilenler kilo almış gibisin diyolar, ama işte cahalları napcan:51:

herkese iyi bayramlar......
canim takma onlari. ben 6 kg ya yakin aldim. biraz da kilolu baslamistim :25: goren 8-9 aylik misin diyo. yok efendim ne cok buyumus karnin.. aynen sana dedikleri gibi benimki cok gec cikti falan filan.. ya herkesin hamileligi farklidir..diorum kizimda da hemen cikmisti ki o zaman cok zayiftim...ben de boyleyim ama yine de her goruslerinde ayni laflar.....

Zaten esas zayıflarda erken çıkıyor diyorlar işte. Tamam zaıfım demiyorum, hamileliğime de normal kilomun üstünde başladım ama yani deli gibi de şişmedim. Hatta kilo takıntılı doktorum sayesinde 4 kilo aldım. Neyse yeni taktikler geliştircem artık milletle başa çıkabilmek için.:46:

biz de kuzumla evde yalnızız teyzeleri. hiç iştahım yok. 4 aylık olduk 1 kg bile alamadım daha:( bir sürü şikayetim başladı. hani 3 aydan sonra rahatlıycaktık:) ayaklarım üşüyor,bacaklarım ağrıyor,ağzımın kenarnda içinde yaralar çıkıyor amann Allah yardımcımız olsun valla. bakalım kuzumun hangi teyzeleri burda hangileri geziyooo:)))

biz de kuzumla evde yalnızız teyzeleri. hiç iştahım yok. 4 aylık olduk 1 kg bile alamadım daha:( bir sürü şikayetim başladı. hani 3 aydan sonra rahatlıycaktık:) ayaklarım üşüyor,bacaklarım ağrıyor,ağzımın kenarnda içinde yaralar çıkıyor amann Allah yardımcımız olsun valla. bakalım kuzumun hangi teyzeleri burda hangileri geziyooo:)))

gecmis olsun canim cok stres yapma sende etkilenirsin bebekte
bak bende yalnizim napalim bu gunlerde gecer bizimde ailelerimizle gecirecegimiz bayramlar gelir ins. bacaklarim benimde agriyor az biraz ayakta kalsam
agiz icin bir ilac var kahverengi o cok iyi geliyor adini tam hatirlayamadim.
ayakalrinda usuyorsa bir tahlil yaptir belki kanin azdir
Allah sifa versin uzme kendini.
bebegimizi kucagimiza alacagimiz gunleri dusun moralin duzelsin:))

selam arkadaşlar.ben hala hastanedeyim ve feci sıkılıyorumm.resmen hapisanedeki mahkum gibi gün sayıyorum ama benim ne zaman çıkacağım bile belli değil:(
bebişim öyle hareketlendiki sabahları uyandırıyo beni,geceleride fıldır fıldır.oda olmasa hiiiç çekilmez.yaşam sevincim o benimm

slm kızlar herkesin ramazan bayramı mübarek olsun,rabbim nice bayramlar görmeyi nasib etsin inş.
aslı arkadaşım elbetteki içmemek güzel olanı sen bunu benden daha ii biliosun ama ben ilk hamileliğimde de emzirme dönemimde de içtim çok şükr hiçbişey olmadı sorunlu bi bebeklik bile geçirmedi ama sadece erken doğum oldu bu da sigaradan mıdır genetik midir yada kahveyle mi alakalıydı bilmiorum ama tek olumsuz yanı buydu oğlumun.şimdiyse hiç içmiorum içmek istesemde içemiorum istemio vücut :) çok şükr bu yönden de şanslıyım ve şanslı bi bebek :) yoksa senin gibi engel olamazdım kendime bende..şunu da belirtmek istiorum ben öle paket paket içen biri deilim arkadaş akraba veya komşularla bir araya gelcemde kahve içilcekte ondan sonra 3-5 tane yakıcam.aramam yani hele ramazanda hiç aklıma gelmez :D inş. en kısa sürede sana da bi tiksinti gelir

selam arkadaşlar.ben hala hastanedeyim ve feci sıkılıyorumm.resmen hapisanedeki mahkum gibi gün sayıyorum ama benim ne zaman çıkacağım bile belli değil:(
bebişim öyle hareketlendiki sabahları uyandırıyo beni,geceleride fıldır fıldır.oda olmasa hiiiç çekilmez.yaşam sevincim o benimm

tekrar g.olsun en kısa zamanda çıkarsın inş..dr.lar ne dio zaman için?izmit araştırmadasın demi?orada hakkaten hapishane gibi camlar kulpsuz açma yeri yok allah yardımcın olsun..bebişin ne güzel öle yaa hareketliymiş baya,ben benimkini özellikle dikkat edip dinlicemde hareket edişine denk gelecemde hissedecem :D

Allah şifa versin cnm. zor günler geçiriyor maalesef çoğumuz:( kimi hastanede kimi evde yatmak zorunda kalıyıor.ama zorlukla gelen evlatlar hayırlı olur derler.biz de öyle avutalım:) Rabbim sağlıkla bebişlerimizi kucağımıza alacağımız günleri nasip etsin inş

benimde ayaklarım üşüyor yazın en sıcak günlerinde bile çorapsız dolaşamıyordum.. gynoferro ishal yaptı ondan içemiyorum kansızlıktanda ayaklarım üşüyo..
sen asıl son aylarda gör tıs tıs diye ses çıkartacağız istemsiz bi şekilde :) çok uykumuz olacak ama uyuyamayacağız ya tekmelerle uyanıcaz yada oturur gibi uyuklucaz gece boyu.. yattığımız yerden debelene debelene zor kalkıcaz...daha neler... nelerr..silikonlu dudakları hiç saymıyorum bilee

kızlar son 5 saattir göbek deliğimin biraz üstünde bir ağrı var.az vardı, dedim arada kramp oluyor öyledir tuvalete gittim azaldı. sonra arttı boyle kıvrandım annem soda iç dedi gazdır miğden var orda dedi. neyse sodayı içtım 5dakka sonra baya azaldı.şimdi yıne var. evdekılere soyleyınce telaşlanıyolar, bende içten içe telaşlandım ama acılde de ne yapcak şimdi...
kısacası karnım şişken yanı yemek yedıkten sonra su içtıkten sonra agrı şiddetlendi.baskı yapıyor bişiler sankı eğilip dogrulurken buruyorlar içimden bir şeyleri...
var mı boyle şey yaşayannn:((:44:

Kizlar nasilsinizz valla su uc gunde nasi yoruldum anlatamam simdi eve dinlenmeye geldik biraz tansiyonum yukselmis belliydi zaten iki gundur vucudum sis aksamda dugun var oaraya gidicez bu arada bebisim cok hereketli icimde pit pit durumuyo mas sumdilik bizden bu kadar hepinizi optum :nazar::3:

maalesef mantar oldum :(
sirkeli suyla yikadim ama gecicegini sanmiyorum aslinda bolda su iciyorum
yarin bir krem alsam iyi olucak.

Back
X