merhaba kızlar bende ayrıntılı ultrasona girdim bebekle ilgili herşey normal çıktı ama servical uzunluğum 24 mm çıktı. bu uzunluğun 40mm civarında olması gerekiyor. aksi takdirde düşüklere yol açıyormuş diğer düşügümde böyle bişiyden bahsedilmemeişti ama bunun oldukça önemli olduğunu öğrendim. şimdi bu oran dinlendikten sonra tekrar bakılacak ve duruma göre alttan bi dikiş atılacak. ayrıntılı ultrasona girenler bunuda ölçtürmeyyi unumasınlar. hepinizie iyi bayrsamlar dliyorum
merhaba canım ya sen daha 18. haftandasın ayrıntılı usg ıcın en uygun zaman 23. hafta daha kalp olusumu tamamlanmadı kı
istediğin yere sor canım ama başka bi durum yoksa 18. haftada bakılan ayrtınılı usg gecerli değil....
en iyisi 23. haftada bakılan daha oncekı gebelıgımde de hem perınatolog hem kendı doktorum sölemsıtı şimdi ise
kendı doktorum değişik ayrıca doça gidiyorum ev birde eğitim arştırma hast perinatolog da hepsinden habersiz tarıh aldım
hepsi tabıı kı 23. hafta olucak en uygun zaman ondan öncekı iş görmez dediler canım...
ama servikal uzunluk konusunda haklısın ben de ölçülmeısnı ıstedım öle bi sorun olsaydı öncekı bebegın zaten 7. aya kadar durmazdı
dediler ama yıne de ölçtürmeyı düşünüyorum bakalım...o da bi tehlıke çünkü inşallah canıms erklaja gerek kalmaz...
kıslar hepinizin bayramı kutlu olsun...inşallah seneyeki ramazan bayramınızı bebişlerinizle geçirirsiniz kii öyle olcak galibam:)))
Allah bana da tez zamanda bebiş kocamada gayret versin:)))) öpüyorum hepinizi:)
amiinn canım ınsallah tez zamanda :)
slm kızlar ya size sorum olucak eminim bana kızanlarda olucak hak verenlerde... aranızda hala sigara içen varmı.. ben hamile kalmadan önce günde 1 pakete yakın içiyordum.hamile olduğumu öğrenince günde ya 2 ya 3 tane içiyorum fazlası olmuyor kesinlikle,en fazla 3 tane içiyorum.ama vicdanım sızlıyor.okadar çok mana bulurdum ki hamileyken sigara içenlere..vede herkes ailem dahi sigarayı bıraktığımı zannediyo.öle diyorum.çünkü utanıyorum:78: eşimde içtiği için bırakamadım.destek olmadı bana,balkonda içiyor ama o koku kapı deliğinden bile giriyor.çok üzülüyorum bırakamadığım için.şimdilik bebişim sağlıklı gözüküyor.inşallah hep böyle sağlıklı olur yavrum
canım ben normalde de içmem eşimde annem babam kardeşelrim yanı kayınvalıdemelr de dahıl hıcbırımız ıcmeyız
onun ıcın şöle yap bırakırsın diyemıycem ama bırakmaya calıs canım

benım bi süt kardeşim var 40 gün arayla doğmuşuz
aynı ortamda büyüdük aynı okula gittik 16 yasıan kadar hep bi aradaydık
onun annesi devamlı sigara içmiş hamıleyken ve aramızda anlama öğrenme gibi çok farklılıkalr vardı tabıı kı bunu baska
şeyelr de tetıkleyebılrı ama bebegın her türlü gelısımıni engelleyen bişey sigara canım bılıyosundur sen de
kendı annesı de söyluytordu ben sigara içtim o yuzden anlama güçlüğü yasıo vs vs diye kendısı söyluyordu bisürü şeye
sebep oluyo canım hem genclıkelrınde sigaraya baslamaya daha yatkın oluyolar...bu sebeplerden keşke bıraksan ne güzel olur.
selam arkadaşlar.ben hala hastanedeyim ve feci sıkılıyorumm.resmen hapisanedeki mahkum gibi gün sayıyorum ama benim ne zaman çıkacağım bile belli değil

bebişim öyle hareketlendiki sabahları uyandırıyo beni,geceleride fıldır fıldır.oda olmasa hiiiç çekilmez.yaşam sevincim o benimm
canım benım ıyıleşip çıkıcaksın evde senı bekleyen ve karnındakı bebegın ıcın hepsi...
iyi akşamlar annecikler ve kuzular sabah gelecek olanlarada günaydın hepinizin geçmiş bayramı kutlu olsun seneye inşallah kucaklarımız dolu musmutlu bibayram geçirelim
ve ayşecim ah ben 2aylık kaybettim silemiyorum kalbini görmedim ult inceleyemedim ama benimkiyle aynı bi komşumun vardı her görüşümde bukadar olcaktı şimdi onu denize getirirdik diye ayını bile hesaplıyorum unutamazsın onun yaşını okulunu hep takip edersin diyolar şükürki rabbim senesine verdi ama ben okadarken unutamazken sen kaç aylık tekmelerini hissetmiş onu beklemişsin unutulurmu hiç o hep senin kalbinde ve cennet meleği annesini bekliyecek bana bi komşum oseni cenentte bekliyecek diyince ağlamıştım benimkinin kalbi bile atmamıştı ama rabbim şefaatçımız yapsın inşallah ve bu miniklerimiz bize rabbimin mükafatı annesi bunların sevgisi farklı ama onların ki farklı
canım ınsallah seneye bebeklerımızle beraber oluruz..
sorma canım ya ılk bebek kaybettıgımde de çok üzülmüştüm ama dıyorum ya bu baskaydı herseyı tam hersyeı hazır kı
onu doğunca gördüm çok güzeldi minicikti yavrum...o ana kadar sakin oaln eşim bile bebeğimizi görünce ağlamaktan heba olmustu
çok zor oldu cidden de atlattım ilk zamankı gibi hiç değilim ama diyorum ya birden bi aklıma gelıyor toparlanamıyorum
yengemle aynı hamıleydık bız onunda kızı olcuaktı benımde ve aynı gun doğucakalrdı ama ben kaybettım onunkı doğdu
ben de yakın zamana kadar bebegım yasasa o da böle yürüycektı o da böle konsuucaktı diyordum artık demıyorum öyle
diğer yegenlerımı çok severım ama o yavruya yanasamadım o zamanalr dokndugum bebege zarar verıcekmısım gibi hıssedıyordum
sonradan da mesafe olustu ıste aramızda hakkımızda hayıurlısı canım...2 aylıkta olsa o rahmıne düşmüş tutunmus bebek
dinen rahme düştüğü andan itibaren canlı sayılır canım onalr bizi cennette beklıyorlar tabıı kı buna inanıyorum...