2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
kızlar ayrıntılı ultrason ıcın 23.hafta demişssiniz ben 19 .haftamdayım cumartesı obstetrik usg ye gırcekmısım bu ayrıntlı usg dıye gecıyor nette.ayşeee sen uzman doktor yarısı olarak bılırsın benım gırdıgım ne işe yarıyor yahu:)))

canım estf :) ama dediğim gibi obsesterik usg yanı doppler ile detaylı ıncelem ıcın en uygun

zaman 22-23 hafta veya sonrası bunu herkes bılıyo ne dıe erkenden yapıolar anlamıyorum :S

hayır 19. haftadan ıtıbaren tabıı kı yapılabilir yapılmaz demıyorum ama en erken tarıhı 19 hafta

ya gelısmemıs bı kısım varsa gelısıosa yanı ne bıleım o sebeple ama dr un uygun gorduyse guven canım

yapacak bişey yok

ben devamlı detaylı tarama şeklınde usg muayenesıen gırıyorum ama 23 haftadakı en önemlısı

sen hangi kan ilacını kullanıyosun canım....
iyi fikir ya bende hemen bi tansiyon aleti bulup eşime dinleticem hep özeniyo bana sen ne güzel hissediyosun ben hissedemiyorum diyo :9:

kan şurubu kullanıyorum canım adı daa ferplex fol daha ıonceden hap vermıstı gyno ferro sanol

yutamadım onu cok buyuk die şurubu da ıcerken mıdmeı kaldırıo baya yıne de şurubu ıcemeınce hapı hapı

içemeınce surubu seklıdne devam edıcem cunku kullanmaınca çok fena acaip etkıler oluo :)

mrbalar kızlar geçmiş bayramınız mübarek ola........dün sabah geldik bizde memlektten bebişim anneannesini dedisini teyzelerini gördü geldik ama çok yorulduk.....bizim oralrda yollar baya bozuktu tangur tungur of of felaktetti pikniğe falan gittik balık tuttuk 2 araba gittik her yere ama biz o kötü yollarda 1.viteste gittiğimiz için:1: yarım saatlik yolu 2 saatte gittik :52: çok kokrtuk yollları görseniz bizi baya korkutttu.....neyse dün sabah döndüğümüzde doktora görünelim dedik ağrılarım vardı baktı bebeğim allahıma şükürler olsun gayet iyyidi .....bu yorucu bayram tatilini de bitirmiş olduk ..

kızlar size bi sorum olucak bağcılar medipol hastanesi yeni açılan hastahaneymiş giden varmı muayene ücreti ne kadar ?
birde eyer giden bilen varsa bana bi doktor önerirseniz sevinirim

merhaba canım maşallah bebişine o kadaar yollar gitmiş :)

canım ben bağcılara yakın oturuyorum ama hiç gitmedım medipole bılgım yok onun ıcın

Kızımız olacakmışşşşşşşşşşşş:) Allah sağlıkla kucağımıza aldırsın.

hayırlı olsun canım tabloya ekledım :)

bizde döndük evimize:) karnım bayram sürecinde birden büyüdü... sancım olmuştu o da muhtemelen bu yüzdenn...19hafta olmuşuz yolu yarıladık esas zor dönem başlıyo sanırım, ağırlaştıkça hareketlerimiz kısıtlanacak ama onlar sağlıklı olsun da herşeye varız dimi:)
kan hapı ne kullanıyorsunuz bugun bana da verdi doktor...
elevıtte demir var ama yıne de vremiş... umarım bulantım olmaz,elevıt içinde çok kişi oyle yazmıştı şükür bana etkisi olmuyor...neyse 2gunluk ankaradayız sonra alanya ya gidiyoruz:)) okul açılmadan bebiş büyümeden biraz tatil yapıp döncem...

canım zor donemler 25 ten ıtıbaren kendısını gostermeye baslıcak ufak ufak daha rahat zamanalrımızdayız :D

gelecektekı şiddet ve ahvali düşün artık bişi demıorm eheueheue :D tabıı sağlıkla gelsınler o gunelrde gecer :)

gezın canım güzel güzel kısın evdeyız nasılsa bebıs bakcaz inş. :D

Selam kızlar özledim sizi! Bugün dogum yapmayı düşündüğüm hastaneye gittim, bebisimin yüzünü gördüm cok netti hatta bu kadar net olmasina sasirdim, babasına benziyor oğluşum:) Onde gidiyormuş biraz, 315 gr olmuş. Bir de inanmayacaksınız ama, bugün kimildandigini fark ettim dışarıdan. Göbeğim açıktı, hareket ettigini hissedince baktım, resmen minik bir kımıltı oldu! Kendi nabız atışım degildi, hatta annem de fark etti. Üç-dört defa oldu. Kimildandigini hissettiğinizde göbeğinizi acın, kaykilarak oturun dikkatli bakın muhtemelen göreceksiniz.
Hatta şimdi de olduuu babası da gördü!

canım ancak çok ama çok zayıfsan beelki gorebılırsın bebegın hareketını yani yalan söluosn dmeırom elbette bı hareket gormussun ki

sölüosn :D ama 28. haftada dahı dısarıdan hareket goremıyorsun çoğu kısı goremıo yanı ki 18 haftada azcık ımkansız gelıo

hareketleri hıssedemeyenler varken bi de yani :)

ayşecim benim oğluşum kesinleşti bugün itibariyle listeye erkek diye ekleyebilirsin bebişimi..ismine gelince sanırım doğuncaya kadar bulaymıycam erkek ismi ne zormuş yahu...babası bugün ecrine uygun olsun erçin olsun o ne be dedim çok düşündünmü acaba..çok yaratıcıdır benim kocam..ama kız çocuklarını bu kadar seven bir adamın gözlerinde erkek olacağını öğrendiğindeki ışltıyı görmek çok şaşırttı beni...:))

eklıyorum canım :)

yaa benım babam da öle imiş annem öel der bız ıkı kız kardeştık sonradan erkek kardeısm oldu

babam ıkı kızım var demıs yeter demıs bizi kucanda yemek yedırtır sever ilgilenırmıs hıc erkek lafı yokmus yani korunuoalrmıs

annem brıden hamıle kalıo ıste korunurken erkek kardesıme ultrason fln gırmemıs annem doğuam gidio doğuyo erkek :)

annem dıokı o gözündekı ışıltı baskaydı onu gordum dio :) kız çocukalrı hala çok sever oynar çocuk gibi :)

ama işte herkes bi kzı bi erkek ısteyebılıo ne kadar ıstemem hayırlısı dese de sağlıkla nasıb olsun bızlerede canım ıns...

bnmde erkek:;))))))))))))))))))))))9

hayırlı olsunnnn :)

mrh kızlar nasılsınız bayram dönüşünü henüz tamamlamayanlar baya var hayrlı gelin inş.
ben bugün farklı hastanede farklı bi dr.a daha gittim cinsiyeti ^kız^tescillendi onaylandı :):8: renkli gösterdi yusyuvarlak kafası var..güzel şekilli bir burun..tıpkım ben :9:
4lü testi zaten 2hfta önce kendi dr.uma gittiğimde yaptırmak istemediğimi sölemiştim o da ultrasonla bi sürü ölçümler yapmıştı görünürde herşey normal demişti..bugünki dr.a da söledim yaptırmadığmı değerlendirme yapmasını istedim saolsun o da baktı herşey yolunda inş.2gündür hissetmiorum kalbi atıo mu dedim işte dedi kalbini göremedim ama ağzını açıp kapadı :D derken dr.tek tuşla kalbini de dinletiverdi :D ilk defa duyuorum..renkli de görmek isterdim diodum hooop tek tuşla renkli oluverdi ekran..dr.adeta cihazıyla show yaptı bugün :1: ultrason show :33: ağırlığ 275 gr. az mı acaba?gerçi kızlar narin oluo,erkek çocuğ pehlivan oluo :D hayrlı sağlıklı kucağmıza alırız inş.
ayşecim zahmet olmazsa listeye kızımıda eklermisin :D güzel 1 isim buldum eşimde onayladı ama çok kararsz güvenmiorum doğana kadar değiştirir eminim o yüzden şimdilik kararlaştırdığmız ismi sölemim.oğlumda doğduğ gün ismini değiştirdi de :D sen nasılsın ne var ne yok nasıl gidio

canım ne güzel doktoru sevmene sevındım :) hayırlı oslun kzıcen ınsallaahhh :)

tamam ben sadece cınsıyetı ekleım :) hamdoslun canım hersey yolunda :)

kızlar ben ne zaman size güzel haberler vereceğim bilmiyorum ama bu akşam tüm dünyam başıma yıkıldı.

eşimin aldığı uçak biletini görüp kaçamak yaptığını anladım zaten bir zamandır bana karşı soğuktu biliyorsunuz meğer başka biriyle ilişkisi varmış beni aldatıyormuş, sıkışınca inkar etmedi, kabul etti hem de öyle bir gecelik falan değil baya baya ilişkisi var ve itiraf ederken resmen söyliyeyim de kurtulayım ifadesi vardı... Allah ım bu nasıl bir sınav?

hamileyim, bebeğimizin sakat doğma hatta doğamadan ölme riski var adam hala kaçamak yapma peşinde...
bana neler yaşattı, ben onu yakalayana kadar kendimi suçlu hissetmeme sebep oldu, beni boğuyorsun dedi, kendimde etrafımda hep bir suçlu aradım psikolağa gittim meğer adam beni aldatıyormuş...

böyle bir zamanda insan bunu nasıl yapar?

şaşkınım, kızgınım, üzgünüm...

Allah ım bana yardım et!!! :43::43::43::43::43:

okuyunca şok oldum resmen :(

canım benim Rabbim kuluna kaldıramayacağı yüğkü yüklemezmiş lütfen yavrun için sağlam dur sakin ol

sana yaptığı çok büyük bir haksızlık ve bunun acısını da çekeceğine eminim...

bebeğinde inşallah başka bi sorun çıkmıycak canım inşallahh kalbini ferah tut

eşin için ise bişey diyemıyorum bu tamamen senin kararın Allah yardımcın olsun bil ki dualarımdasın....

ya zburaya devamlı dök içini sakın ha içine atma bişeyi

Benim iki oğlum vardı bu 3. olacak inşallah. Biri normal biri sezaryen... 79 luyum ben de.. Gücüm kuvvetim olursa ben de 4 isterim..
Sen de çalışıyorsun galiba, çalışırken zor oluyor gerçi... Üç çocukla çalışmak daha zordur.. Ben izindeyim şimdi.. Seneye çalışmaya başlayınca ne düşünürüm bilemiyorum..
4. sezaryenden korkma.. Artık problem yaşanmıyormuş... Allah kolaylık versin... :D:
evet çalışıyorum.bebek doğduktan sonra 1 yıl ücretsiz izin almayı düşünüyorum raporlarım bitince.oğlanıda kreşe göndericem yarım dönem.kızlar büyüdü zaten.okula gidiyolar.artık allah yardımcım olsun.bişekilde büyücekler.eve de yardımcı alıcam haftada 5 yarım gün.şimdi 2 yarım geliyor.çünkü bizim burda akrabalar arkadaşlar falan çok.yani çok gelenim gidenim olucak.oğlumda 6 ay hergün misafir vardı.sezeryanlıyım zaten .evde büyük.hem çocuklar hem ev emde misafir perişan olurum inanki.annem kardeşim falanda yok yanımda.uzaktalar.kayınvalidemde hergün gelemez.kayınpederim sürekli evde.onu pek yanlız bırakamıyo.yani 1-2 saat uğrar gider.bakalım artık....
kızlar ben ne zaman size güzel haberler vereceğim bilmiyorum ama bu akşam tüm dünyam başıma yıkıldı.

eşimin aldığı uçak biletini görüp kaçamak yaptığını anladım zaten bir zamandır bana karşı soğuktu biliyorsunuz meğer başka biriyle ilişkisi varmış beni aldatıyormuş, sıkışınca inkar etmedi, kabul etti hem de öyle bir gecelik falan değil baya baya ilişkisi var ve itiraf ederken resmen söyliyeyim de kurtulayım ifadesi vardı... Allah ım bu nasıl bir sınav?

hamileyim, bebeğimizin sakat doğma hatta doğamadan ölme riski var adam hala kaçamak yapma peşinde...
bana neler yaşattı, ben onu yakalayana kadar kendimi suçlu hissetmeme sebep oldu, beni boğuyorsun dedi, kendimde etrafımda hep bir suçlu aradım psikolağa gittim meğer adam beni aldatıyormuş...

allah yardımcın olsun canım.çok zor bi sınav.ya nekadar çok arttı bu aldatma olayları.benimde en çok korktuğum şeydir.başka çocuğun varmı.bence sakın alttan alma.böyle bişey alttan alınmaz.kendini ağırdan sat.pişman olsun.özür dilesin senden.hemen affedip ipleri koyverme.o diyodur nasılsa kızar biraz ama sonra affeder.en azından hatasını anlasın.eğer bırkıp gitmek istersede sakın önüne geçme bence.defolsun gitsin.nasılsa döner geri.rabbim senin ve bebeğinin yardımcısı olsun.

canım estf :) ama dediğim gibi obsesterik usg yanı doppler ile detaylı ıncelem ıcın en uygun

zaman 22-23 hafta veya sonrası bunu herkes bılıyo ne dıe erkenden yapıolar anlamıyorum :S

hayır 19. haftadan ıtıbaren tabıı kı yapılabilir yapılmaz demıyorum ama en erken tarıhı 19 hafta

ya gelısmemıs bı kısım varsa gelısıosa yanı ne bıleım o sebeple ama dr un uygun gorduyse guven canım

yapacak bişey yok

ben devamlı detaylı tarama şeklınde usg muayenesıen gırıyorum ama 23 haftadakı en önemlısı

kan şurubu kullanıyorum canım adı daa ferplex fol daha ıonceden hap vermıstı gyno ferro sanol

yutamadım onu cok buyuk die şurubu da ıcerken mıdmeı kaldırıo baya yıne de şurubu ıcemeınce hapı hapı

içemeınce surubu seklıdne devam edıcem cunku kullanmaınca çok fena acaip etkıler oluo :)

merhaba canım maşallah bebişine o kadaar yollar gitmiş :)

canım ben bağcılara yakın oturuyorum ama hiç gitmedım medipole bılgım yok onun ıcın

hayırlı olsun canım tabloya ekledım :)

canım zor donemler 25 ten ıtıbaren kendısını gostermeye baslıcak ufak ufak daha rahat zamanalrımızdayız :D

gelecektekı şiddet ve ahvali düşün artık bişi demıorm eheueheue :D tabıı sağlıkla gelsınler o gunelrde gecer :)

gezın canım güzel güzel kısın evdeyız nasılsa bebıs bakcaz inş. :D

canım ancak çok ama çok zayıfsan beelki gorebılırsın bebegın hareketını yani yalan söluosn dmeırom elbette bı hareket gormussun ki

sölüosn :D ama 28. haftada dahı dısarıdan hareket goremıyorsun çoğu kısı goremıo yanı ki 18 haftada azcık ımkansız gelıo

hareketleri hıssedemeyenler varken bi de yani :)

eklıyorum canım :)

yaa benım babam da öle imiş annem öel der bız ıkı kız kardeştık sonradan erkek kardeısm oldu

babam ıkı kızım var demıs yeter demıs bizi kucanda yemek yedırtır sever ilgilenırmıs hıc erkek lafı yokmus yani korunuoalrmıs

annem brıden hamıle kalıo ıste korunurken erkek kardesıme ultrason fln gırmemıs annem doğuam gidio doğuyo erkek :)

annem dıokı o gözündekı ışıltı baskaydı onu gordum dio :) kız çocukalrı hala çok sever oynar çocuk gibi :)

ama işte herkes bi kzı bi erkek ısteyebılıo ne kadar ıstemem hayırlısı dese de sağlıkla nasıb olsun bızlerede canım ıns...

hayırlı olsunnnn :)

canım ne güzel doktoru sevmene sevındım :) hayırlı oslun kzıcen ınsallaahhh :)

tamam ben sadece cınsıyetı ekleım :) hamdoslun canım hersey yolunda :)

ayşecim ayrıntılı ultrosonu bana da 18. haftada gittiğim doktor yazdı önce şaşırdım erken değilmi diye burada okuduklarımdan erkendir diye düşündüm sonra ultroson için ayrı kayır yaptırmam gerekiyormuş aşağı kata bir gittim verdikleri randevu 21. haftaya denk geldi devlet olunca yoğunluktan ileri tarihlere veriyorlarmış meğer dersen o zaman 23 haftayı hesaplayıp o tarihe versinler onu hesaplayıp o tarihe verecek ne zamanları var ne yeteri kadar personelleri var sıradan veriyorlar işte yada özelde yaptırcan

ayşecim ayrıntılı ultrosonu bana da 18. haftada gittiğim doktor yazdı önce şaşırdım erken değilmi diye burada okuduklarımdan erkendir diye düşündüm sonra ultroson için ayrı kayır yaptırmam gerekiyormuş aşağı kata bir gittim verdikleri randevu 21. haftaya denk geldi devlet olunca yoğunluktan ileri tarihlere veriyorlarmış meğer dersen o zaman 23 haftayı hesaplayıp o tarihe versinler onu hesaplayıp o tarihe verecek ne zamanları var ne yeteri kadar personelleri var sıradan veriyorlar işte yada özelde yaptırcan

evet canım bana da 16. haftada verdiler randevuyu ama 23. haftama denk gelıyor :)

benım de üni hastanesınde olucak bi de doktorumun muayenehanesıdne olucak ıkı kere bakıcaklar bakalım...

inşallah bi sorun çıkmaz...büyük hastanelerde devlette tabıı onceden sıra alman gerekıo

aslında 19. haftadan ıtıbaren bakılabılıo detaylıya ama her bebek aynı gelsımıyo kı o sebeple

23 hafta ve sonrasını daha uygun görüyoalr zannımca canım :) 21 hafta çok erken değil iyi bence :)

ama 18. haftada çok erken bence :)

inşallah herkes çok iyiydir
ayşecim 3 lü test sonucun nasıl iyimi tatlım?

günaydın canım :) hamdoslun iyiyiz sen naıslsın

çok şükür üçlü tetsım temız cıktı canım bi sorun yok :16: :nazar:

Son düzenleme:

Zeynepfaz, senin yerinde olsam lı cümleler kuramıcam çünkü hiçkimse doğrudan başına gelmeden bilemez!
Tek duam en kısa zamanda olayların senin ve bebeğin için en hayırlı şekilde çözümlenmesi.
Aldatmak aslında karşıdakine değil, kendine yapılır. Ama beyni basmayan insanlar karşıdakini kandırdıklarını sanırlar.
Allaha havale et canım ve ne zaman üzülsen etsen buraya yaz, sakın oturup içine atıp dert edip büyütme. Bu forumun en güzel yanlarından biri bu biliyosun, zorluklarımızı paylaşarak kolaylaştırıyoruz. Senin için dua edicem. Yanındayız, bunu unutma!

Bu arada Ayşecim, bu ayrıntılı usg için 23. hafta demişin valla benim doktor da 20. haftaya vermiş ya.
Manyak mı bunlar niye 20. haftaya verip duruyorlar? Gerçi sonraki hafta tatile gitcez biz, o açıdan iyi olcaktı ama neyse artuık bi bildiği vardır diyelim. Özellerde ne kadarki bu ayrıntılı usg?
Bu arada benim oğlumu da ekler misin listeye? Tunamız geliyor:1:
Size bir ara cicilerimizin de fotosunu çekip göstericem, o kadar çok oldu ki almıyorum artık. Doğum geceliğim bile hazır valla.
Bi tek büyük parçalar kaldı, onu da Allah sağlıkla son haftalara eriştirirse alırız diyorum.

Bu arada Ayşecim, bu ayrıntılı usg için 23. hafta demişin valla benim doktor da 20. haftaya vermiş ya.
Manyak mı bunlar niye 20. haftaya verip duruyorlar? Gerçi sonraki hafta tatile gitcez biz, o açıdan iyi olcaktı ama neyse artuık bi bildiği vardır diyelim. Özellerde ne kadarki bu ayrıntılı usg?
Size bir ara cicilerimizin de fotosunu çekip göstericem, o kadar çok oldu ki almıyorum artık. Doğum geceliğim bile hazır valla.
Bi tek büyük parçalar kaldı, onu da Allah sağlıkla son haftalara eriştirirse alırız diyorum.

canım tüm gelişimi tamamlandıgı ıcın en uygun zaman 23. hafta yanı özeldeki doktorumda doçentte

üstüne basa basa sölemese bu kadar emin sölemezdim :) ki daha öncekı gebelıgımde de özellıkle 23. haftada

bakılmıştı...bi de riskli gebelık sınıfında oldugu ıcın sanıyorum haftaya daha cok dıkkat edıyolar canım...

20. haftaya verdiğine göre vardır bi bildiği heralde :) özellerde çok pahalı yaa

300 tl den 1000 tl ye kadar fiyat var....uzman doç prof perınata göre fiyatı değişio....

29 mayıs hastanesınde perıantolojı polk var orada uygun diye bılıyorum benım muayenhanesıne gıttıgım doç da

gayet uyguna bakıo....bana hem özel muayenehanede bakılcak hem kanuni eğt. arş. hastanesınde bakalım hayırlısı inşallah :)

canım evet kan hapı çok önemli biliyorum ama kan degerlerım ıyı dıye pek sallamıyodum arada sırada ıcıyodum

ama fena carpıntı olunca vallada içcem billada içcem die yeter kı bu carpıntı gecsın dedım :D ayy ama ne fena

varya yatamıom kalkamıom neysekı bugun daha ıyıyım genelde yemeklerden sorna baslıo çarpıuntın sebeb - i hikmetı ne bılemedım

ben herseyden yıyorum ya et süt peynır tavuk balık tereyagı bal pekmez kuruyemıs yanı aklıan ne gelırse :D bulantım gectı ya

çok şükür ıyyım yanı ama ilaç bulandırıo ıste ıstahımı kesıo yıyemıyorum napalım mecbur ıcıcez ilacı çare yok ben de eleviti

hiç sevmıorm yaa :) bebe aspirini ne güzel mınık tatlı :D[/QUO

kızlar herkese merhaba. ayşe yazını okudum bi kaç gündür kötüyüm bende hamile kaldım kalalı çok çarpıntım oluyordu özellikle sabahları yemekten sonra.. sakinleşe sakinleşe zor geçiyordu taki iki gündür aartık kalbimin ritmi bozulmuş. ben bile hissediyorum çarpıntı yine oluyor ama sakin yatarken düzensiz atımlar var hatta yavaşlıyor bile. holter takıldı kan verdim sonuçları öğleden sonra alacağız. moralim çok bozuk. kadın doğumcum saolsun sakinleşiriyor bebek etkilenmez merak etme diye. belki asızlıktan olmuştur diye. ya kızlar ne olur dua edin kötü bişey çıkmasın. kalp bu şakaya gelmez düşünüp kendimi yiyorum iyice.. sonuçları öğrenince yazarım size

evet canım bana da 16. haftada verdiler randevuyu ama 23. haftama denk gelıyor :)

benım de üni hastanesınde olucak bi de doktorumun muayenehanesıdne olucak ıkı kere bakıcaklar bakalım...

inşallah bi sorun çıkmaz...büyük hastanelerde devlette tabıı onceden sıra alman gerekıo

aslında 19. haftadan ıtıbaren bakılabılıo detaylıya ama her bebek aynı gelsımıyo kı o sebeple

23 hafta ve sonrasını daha uygun görüyoalr zannımca canım :) 21 hafta çok erken değil iyi bence :)

ama 18. haftada çok erken bence :)

günaydın canım :) hamdoslun iyiyiz sen naıslsın

çok şükür üçlü tetsım temız cıktı canım bi sorun yok :16: :nazar:

bende öylesine gittim devlete birde orayı deneyim tek doktora bağlı kalmayım diye aslında özelde bir doktora gidiyordum başından beri oda bana hiç ayrıntılı filan bişiy demedi devletteki hemen yolladı ayrıntılıya oda ileri tarihe verdi belkide dediğin gibi özeldeki kendi doktorum tam zamanında isteyecek hiç bir fikrim yok bu konularda bilgim de olmadığından birşeyde diyemiyorum doktorlara bu topikte okuyup sizden öğrendiklerimle doktorun söylediklerini kafamda harmanlıyorum sadece :)))

Zeynepfaz, senin yerinde olsam lı cümleler kuramıcam çünkü hiçkimse doğrudan başına gelmeden bilemez!
Tek duam en kısa zamanda olayların senin ve bebeğin için en hayırlı şekilde çözümlenmesi.
Aldatmak aslında karşıdakine değil, kendine yapılır. Ama beyni basmayan insanlar karşıdakini kandırdıklarını sanırlar.
Allaha havale et canım ve ne zaman üzülsen etsen buraya yaz, sakın oturup içine atıp dert edip büyütme. Bu forumun en güzel yanlarından biri bu biliyosun, zorluklarımızı paylaşarak kolaylaştırıyoruz. Senin için dua edicem. Yanındayız, bunu unutma!

oğluşmu maşallah tuna beye hayırlı sağlıklı evlat olsun inşallah :nazar:

İkinci Düzey Ultrasonografi

Doğumsal problemlerin tanınmasına yönelik yapılan detaylı ultrasonografiye ikinci düzey ultrasonografi, ( ( detaylı ultrasonografi ) adı verilir.Bu terim yanlışlıkla sıklıkla büyük ultrason,renkli ultrason,detaylı ultrason,renkli doppler ultrason ile eş anlamlı kullanılmaktadır.
Anomali taramasına yönelik ikinci düzey ultrasonografinin gebeliğin 18-22. haftaları arasında yapılması en uygun zamandır.Bu dönemde bebek yapısal gelişimini büyük ölçüde tamamlar ve gebelik kesesinin içinde yer alan amniotik sıvının fazla olması da görüntü kalabalığını engellemektedir. Kafatası,beyin,beyincik,yüz,omurga,kalp,göğüs ve karın boşluğu,iç organlar,kollar,eller,bacaklar ve ayaklar sırayla sistematik olarak değerlendirilir.
İkinci düzey ultrasonografi ile birlikte çoğunlukla doppler incelemesi de yapılır.Dopplerin amacı anomali taraması değil,kan damarlarında kan akımlarının ölçülmesiyle gelişme geriliği, preeklampsi açısından öngörüde bulunmaktır.
İkinci düzey ultrasonografi için 3 ve 4 boyutlu ultrasonografi cihazlarının kullanımı tıbbi gereklilik değildir.İkinci düzey ultrasonografi bu konuda uzmanlaşmış perinatologlar tarafından yapılmalıdır.Tüm doğumsal problemlerin tamamı saptanamaz.Optimal bir inceleme dahi anomalilerin %65-70’ni elemine eder.

Merhaba Arkadaşlar,
bende birkaç yerde 18-22.haftalar arasında yapılır diye okudum, dr.nevranın sitesinde de öyle yazmışlar..benim doktorum da en geç 23.haftaya kadar yapılır dedi. bana da haftaya yanı 21.hafta bitiminde yapıcak.. sizce erken mi?

Şu an çok üzgün ve şaşkınım.
Zeynepcim. Ben zor günlerimde buraya yazıp sizden destek bekliyor ve buluyordum. Böyle teselli oluyordum.
Biz buradayız canım... Paylaş bizimle.

bende öylesine gittim devlete birde orayı deneyim tek doktora bağlı kalmayım diye aslında özelde bir doktora gidiyordum başından beri oda bana hiç ayrıntılı filan bişiy demedi devletteki hemen yolladı ayrıntılıya oda ileri tarihe verdi belkide dediğin gibi özeldeki kendi doktorum tam zamanında isteyecek hiç bir fikrim yok bu konularda bilgim de olmadığından birşeyde diyemiyorum doktorlara bu topikte okuyup sizden öğrendiklerimle doktorun söylediklerini kafamda harmanlıyorum sadece :)))

canım tek dr a baglı kalmamak en güzeli ben hemd evlete hem zöele gidip bişrbirine kontrol ettırıyorum ehehee :)

artık hıcbı dr a guvenım kalmadı malum....bence devlete de devam et özele de naıslsa faydası olr zararı olmaz..

hep öle canım bilgileri harmanlaya harmanlaya oluyo bişiler :)

kızlar herkese merhaba. ayşe yazını okudum bi kaç gündür kötüyüm bende hamile kaldım kalalı çok çarpıntım oluyordu özellikle sabahları yemekten sonra.. sakinleşe sakinleşe zor geçiyordu taki iki gündür aartık kalbimin ritmi bozulmuş. ben bile hissediyorum çarpıntı yine oluyor ama sakin yatarken düzensiz atımlar var hatta yavaşlıyor bile. holter takıldı kan verdim sonuçları öğleden sonra alacağız. moralim çok bozuk. kadın doğumcum saolsun sakinleşiriyor bebek etkilenmez merak etme diye. belki asızlıktan olmuştur diye. ya kızlar ne olur dua edin kötü bişey çıkmasın. kalp bu şakaya gelmez düşünüp kendimi yiyorum iyice.. sonuçları öğrenince yazarım size

canım aman aman sakin ol kalp öle eften püften sorun cıkarcak bişey değil...

hem çarpıntı gebelıkte cok normal bişey bılmıyorum gelısım çizelgesını okuyor musun ama 19. haftanın basındna ıtıbaren

kalbımız % 50 daha fazla çalışmaya basladı kansızlık veya vıtamın eksıklıgı varsa bu tabıı kı çarpıntıya veya rıtımsızlıge sebep oluyor

ınan ben bayramda o kadar kötü oldum kı nabzım 110-120 ye vurdu ayaga kalkabılsem dr a gidicektım yanı dundne beri kan ıalcımı ıcıyorum

rahatladım ınan kı demek ki kansızlıktan oluyormuş senın tahlılleırdne yapılmsı bişi çıkmaz ınsallah canım

demir ilacını alıo musun ? ihmal etme vıtamınlerını fln sakın

İkinci Düzey Ultrasonografi

Doğumsal problemlerin tanınmasına yönelik yapılan detaylı ultrasonografiye ikinci düzey ultrasonografi, ( ( detaylı ultrasonografi ) adı verilir.Bu terim yanlışlıkla sıklıkla büyük ultrason,renkli ultrason,detaylı ultrason,renkli doppler ultrason ile eş anlamlı kullanılmaktadır.
Anomali taramasına yönelik ikinci düzey ultrasonografinin gebeliğin 18-22. haftaları arasında yapılması en uygun zamandır.Bu dönemde bebek yapısal gelişimini büyük ölçüde tamamlar ve gebelik kesesinin içinde yer alan amniotik sıvının fazla olması da görüntü kalabalığını engellemektedir. Kafatası,beyin,beyincik,yüz,omurga,kalp,göğüs ve karın boşluğu,iç organlar,kollar,eller,bacaklar ve ayaklar sırayla sistematik olarak değerlendirilir.
İkinci düzey ultrasonografi ile birlikte çoğunlukla doppler incelemesi de yapılır.Dopplerin amacı anomali taraması değil,kan damarlarında kan akımlarının ölçülmesiyle gelişme geriliği, preeklampsi açısından öngörüde bulunmaktır.
İkinci düzey ultrasonografi için 3 ve 4 boyutlu ultrasonografi cihazlarının kullanımı tıbbi gereklilik değildir.İkinci düzey ultrasonografi bu konuda uzmanlaşmış perinatologlar tarafından yapılmalıdır.Tüm doğumsal problemlerin tamamı saptanamaz.Optimal bir inceleme dahi anomalilerin %65-70’ni elemine eder.

Merhaba Arkadaşlar,
bende birkaç yerde 18-22.haftalar arasında yapılır diye okudum, dr.nevranın sitesinde de öyle yazmışlar..bu paylaştığım yazı da e-gebelikten..benim doktorum en geç 23.haftaya kadar yapılır dedi. bana da haftaya yanı 21.hafta bitiminde yapıcak.. sizce erken mi?

Detaylı ultrasonografide nelere bakılır?

1) Kafatası Kafanın şekli, yapısı, çapı ve çevresi ölçülür.

2) Beyin Kafa içi oluşumlar olan serebral ventiküller, koroid pleksus (choroid pleksus), orta beyin, arka çukurluk (posterior fossa), yan ventirküller incelenir ve bunların ölçümleri yapılır. Bebeğin beyinciği (cerebellum) beynin arka kısmında bir gözlük şeklinde görülür. Bu yapının uzunluğu genelde gebelik haftasının verir. Ventriküllerde genişleme ya da koroid pleksuslarda kist saptanması önemli olabilir.

3) Yüz Bebeğin genel profili, burun kemiği, göz küreleri ve bunların arasındaki mesafeler incelenir. Bebeğin gözündeki lens ultrasonografide izlenir. Bu lensin opak olmaması doğumsal bir katarakt olmadığını gösterir.

4) Boyun Boyunda herhangi bir kist ya da kitle olup olmadığı incelenir. Ense kalınlığı bu dönemde de genital hastalıklar açısından ipucu verebilir.

5) Omurga Tüm omurga yukarıdan aşağı ve enine kesitlerde incelenerek bir açıklık olup olmadığı araştırılır. Tüm omurga enseden kuyruk sokumuna kadar incelenir.

6) Kalp Kalbin genel yapısı incelenir, atım hızı ve ritminde bir anormallik olup olmadığına bakılır. Karıncık ve kulakçıklar (ventrikül ve atriumlar) incelenir, içlerinde kitle ya
da anormal bir görünüm olup olmadığı araştırılır. Karıncıklar ya da kulakçıklar arasında delik olup olmadığına bakılır. Kalpten çıkan ana atardamar olan aort ile kirli kanı akciğerlere taşıyan ana damarların yapısı incelenir

7) Göğüs Göğüs kafesinin yapısı ve şekli incelenir, akciğerler ve diyaframın normal görünüp görünmediği kontrol edilir.

8) Karın Mide, karaciğer, böbrekler, mesane, karın duvarı, göbek kordonunun bebeğe girdiği bölge ve damarların bebeğe girdikten sonraki seyri incelenir ve karın çevresi
ölçülür. Ayrıca barsakların ultrasondaki görüntüsü de genetik hastalıklar açısından fikir verebilir.

9) Kollar ve bacaklar Kol ve bacaklardaki tüm kemikler ölçülür. Bunlar kolda omuz ile dirsek arasındaki humerus, dirsek ile el bileği arasındaki radius ve ulna kemikleri ile kalça ve diz arasındaki femur ile diz ve ayak bileği arasındaki tibia ve fibula kemikleridir. El ve ayakların yapısı incelenerek sayı ve şekil bozukluğu olup olmadığı araştırılır. Örneğin elde küçük parmağın ortasındaki kemiğin bulunmaması Down sendromu lehine yorumlanır.
Detaylı sonografinin güvenilirliği nasıldır?
Detaylı ultrasonografide temel olarak pekçok major anomali saptanabilir ancak tüm anomalilerin %100 kesinlikle saptanması mümkün değildir. Bebeğin gelişiminin ultrason ile değerlendirilmesi bazı faktörlere bağlıdır. Bunlar arasında en önemlileri annenin vücut ağırlığı ve yağ miktarı ile bebeğin rahim içindeki duruş şeklidir. Ayrıca amniyon sıvısının miktarı da ultrason incelemesinin kalitesini etkiler. Bazı durumlarda bebeğin duruşu belirli bölgelerin incelenmesine olanak tanımayabilir. Bu durum hamilelerin yaklaşık %10-15'inde ortaya çıkmaktadır.

Genel olarak anomalilerin yarısından fazlası ultrasonografi ile tespit edilebilmektedir. Buna göre detaylı ultrasonografi bulgularının normal olması bebeğin kesinlikle sağlıklı olduğunu garanti etmez. Aşağıdaki tabloda bazı sık görülen anomaliler ve bunların ultrason ile saptanma oranları verilmiştir. (İngiliz Royal College of Obstetricians and Gynecologists 2000 kılavuzundan alınmıştır)

Detaylı sonografinin güvenilirliği nasıldır?

fghjkl.png

Son düzenleme:
canım aman aman sakin ol kalp öle eften püften sorun cıkarcak bişey değil...

hem çarpıntı gebelıkte cok normal bişey bılmıyorum gelısım çizelgesını okuyor musun ama 19. haftanın basındna ıtıbaren

kalbımız % 50 daha fazla çalışmaya basladı kansızlık veya vıtamın eksıklıgı varsa bu tabıı kı çarpıntıya veya rıtımsızlıge sebep oluyor

ınan ben bayramda o kadar kötü oldum kı nabzım 110-120 ye vurdu ayaga kalkabılsem dr a gidicektım yanı dundne beri kan ıalcımı ıcıyorum

rahatladım ınan kı demek ki kansızlıktan oluyormuş senın tahlılleırdne yapılmsı bişi çıkmaz ınsallah canım

demir ilacını alıo musun ? ihmal etme vıtamınlerını fln sakın[/QUOTE]

canım bana sadece 2 hftadır elevit verdi doktor. hamilelğin başında kanım 12 civarındaydı. şuan ne durumdadır bilemiyorum öğreneceğiz. bende hep ona hamileliğe yordum çünkü önceden hiç olmazdı. aynen senin gibi şeyler yaşıyordum. iki gündür daha farklı düzenli atımların arasında düzensiz atımlar oluyor. inan o kadar çok korkuyorum ki inşallah kansızlıktan oluyordur.. öğrenince yazzarım sana sebebini

Merhaba Arkadaşlar,
bende birkaç yerde 18-22.haftalar arasında yapılır diye okudum, dr.nevranın sitesinde de öyle yazmışlar..bu paylaştığım yazı da e-gebelikten..benim doktorum en geç 23.haftaya kadar yapılır dedi. bana da haftaya yanı 21.hafta bitiminde yapıcak.. sizce erken mi?

Merhaba canım

en gec 24. haftaya kadar yapıalbilir aslında....sonrasında bebek çok büyyüp sıgmadıgı cıın sanıyorum görüntülemek zor olacagından

daha gec bakılmaısnı tavsıye etmıyorlar ama 24. haftadan sornada rısklı gebelıkelrde ara ara organ ve uzuv anomali incelemsi

yapıyorlar özellıkle pıhtılaşma sorunu yasayanlar devamlı doppler usg ye gırıyorlar....

18. haftadan berı yapılabilmeısnın sebeb i hıkmetı de ancak şu oalbilir burada bazı arkadaslar var afp si yukske cıkmsı veya ıkılısınde

sorun olan bunalrın amniyosentez zamanı gecmeden detaylı usg de bakılamsını ısteyebılıo dr lar bu sebeple erken yapıalbilir...

ki yapılıyorda ama diğer gelişimler de gözlemlemek adına sornadna tekrarlanması gerekebılrı cunku bebegın 22. haftasında gelısmesıni

tamamlaması beklenen bi organın 18. haftada gelısımını tamamlaması ihtimalı yoktur... 20+ haftalar çok sıkıntı değil

gene sanıyorum ama hiçbi sorun yokken 17-18-19-20 erken gelıo bana :S

hayırlısı olsun inşallah gülümmmmmmmmmmm
darısı başımaaaaaaaaaaa

amin inşallah canım sağol :)

günaydın kızlarrrr nasılsınız??bende yarın tatile çıkıyorum.ama bağırsak mide şikayetlerim beni bitirdi....yinede şöyle güzel bir tatil yapmak istiyorum.tatil için önerisi olan varmı.şunuda çantama koysaydım daha iyi olurdu gibi önerileri olan varsa paylaşırsa sevinirim...

Merhaba canım

en gec 24. haftaya kadar yapıalbilir aslında....sonrasında bebek çok büyyüp sıgmadıgı cıın sanıyorum görüntülemek zor olacagından

daha gec bakılmaısnı tavsıye etmıyorlar ama 24. haftadan sornada rısklı gebelıkelrde ara ara organ ve uzuv anomali incelemsi

yapıyorlar özellıkle pıhtılaşma sorunu yasayanlar devamlı doppler usg ye gırıyorlar....

18. haftadan berı yapılabilmeısnın sebeb i hıkmetı de ancak şu oalbilir burada bazı arkadaslar var afp si yukske cıkmsı veya ıkılısınde

sorun olan bunalrın amniyosentez zamanı gecmeden detaylı usg de bakılamsını ısteyebılıo dr lar bu sebeple erken yapıalbilir...

ki yapılıyorda ama diğer gelişimler de gözlemlemek adına sornadna tekrarlanması gerekebılrı cunku bebegın 22. haftasında gelısmesıni

tamamlaması beklenen bi organın 18. haftada gelısımını tamamlaması ihtimalı yoktur... 20+ haftalar çok sıkıntı değil

gene sanıyorum ama hiçbi sorun yokken 17-18-19-20 erken gelıo bana :S

Anladım ayshecim.. belki de bebek büyük olacağı için öyle demiştir doktorum..bende o zaman 21.hafta bitimini normal kabul ediyim.hatta benim 22.hafta başlamış olacak.inşallah hepimiz bebişlerimizden güzel haberler alırız..

Back
X