2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
KIZLAR CUMARTESŞ DR GİTTİM RENKLİ dobllor girdim bebeği 380gr5 ay 5 günlük bana küçük geldi birde dr böbreklerde genişleme var dedi korkma gibi laflar ettiama yine de korkuyorum umarım sıkıntı olmaz dr söylemesine göre yanılmada olabilir doğduktan sonra çocuk dr görücek dedii off kafam çok karıştı yaşayan varmı böyle sıkıntı

canım içini ferahh tut ya çok ciddi bişey olsa dr sölerdi zaten üzülme

yanılma payı da vardır tabıı

Aysecım adım yelız 27 yasındayım ve 77 kıloyum ılk bebegım erkek adıda ahmetenes olucak nasıpse 17 ocak dogum tarıhı ızmırde yasıyorum eksık besey varsa yazarım yıne

canım tetanoz aşısının bellı bı zamanı yok yanı şu gun yapırcaktın yaptırmaıdn tuh gectı

die bısey yok tek kural var 20. haftadan sorna herhangı bı zaman vurunabılırsın ılk doz ıcın gecerlı bu tabıı

diğer dozları gunelrı geldiği zaman vurunman lazım....kaç haftalıksın su an git vurun bişey olmaz

ben 20. haftamdayım bu haftadan ıtıbarten aşımı yaptırabılırım ama gitmedım daha kan vermeye de gıdıcem ıkısını

aynı gun halledeım diorm :)

canım teşekkür ederim, ben 21. haftadayım şimdi.o zaman önümüzdeki günlerde yaptırayım :))

ayşeciğim canım hoşgeldin bizim bebeğin cinsiyeti belli oldu kızımız olacakmış listeye eklersen sevinirim :)
cnm çok güzelmiş gerçekten ama fiyatını göremedim ben yaaa:17::17: ben bide böyle beyaz bişey istiyorum bembeyaz olsun ilk gününde bebişim:)
canım fiyat için üye olman gerekiyor 55 tl idi yanlış hatırlamıyorsam :)bende ilk hastane çıkışını bembeyaz alacam ALlahnasip olursa bunu yedek olsun diye bakmıştım :)

12 parcalık olanın içinde cokta işe yaramıcak şeyler var.3 tane penye battaniye fazla gelmezmi?
4-5 parcalı hastane cıkışları hem daha ekonomik hem daha kullanışlı oluyor.

ben battaniye olarak diri gold battaniye almıştım inanılmaz memnun kaldım.hiç kabarmadı cok kaliteli cıktı.googleden görseller bölümünden bakabilirsin
2 tane 12 parcalık hastane cıkışı almıştım ,2 penye battaniye ii olmuştu.
1 tane polar fermuarlı battaniye aldım,port bebenin içinde kullanıyordum ,dışarı cıkarken bebegi içine koyup fermuarını cektigimde baya sıcak tutuyordu.
2 tane de pazen battaniye aldım.o da baya kullanışlı.yarım kundak yapmak için ii oluyor sıcak tutuyor cocugun bacaklarını filan.

ben hoppidik marka almıştım hastane cıkışımı memnun kaldım
Hoppidik Baby... ^_^ <*_*> burdaki tavşan şapkalı olan mavi rengin sarısını almıştım.penyesi cok güzel.en güzel yanıda bel lastikleri minicik degil.bebegin belini sıkmıyor
ben 6 ay filan giydirmiştim.yesyeni duruyor bu bebişede giydiririm.
hastane cıkışı yada diger takımları alırken bel lastiginin sıkı olmamasına dikkat ederseniz cok ii olur.

canım bende pek bilmiyorum böyle tecrübeli annelerden öğreniyoruz zamanla :)
kızlar eşim sesleniyor yemek için kaçıyoruz biz :)

Bende eylülün 15i gibi fln ayrıntılı ultrasona girecektim ama O hafta müsait olmayacağım için 24 eylül haftası gireceğim

inşallah:) bu arada sakaryada oturan varmı bebek mobilyaları bakmayı düşünüyorum artık ama sakaryada toplu bir mobilya çarsısı

var mı bilen varmı acaba hanımlar???

Slm annisler ve minik kuzucuklari nasilsiniz bugun biraz yorulduk biz kizimla saglikocagina gittim aşi oldum sonra bi kac yer ugradim halim kalmadi simdi kolum agriyo biraz zaten hemsire soledi agrir diye bide sislikten bahsetmissiniz benimde ayaklarim cok sisiyo ayakkabilarim sıkiyo bazen ins cok sismem bude bu aralar cok carpintim oluyo tansiyonumu olcuyorum normal ama nabiz 120 125 fln oluyo korkuyorum ins bisey olmaz

ayşeciğim canım hoşgeldin bizim bebeğin cinsiyeti belli oldu kızımız olacakmış listeye eklersen sevinirim :)

gözün aydın canım...hayırlı olsun kızçen..
sadece işaret parmağımda bitane,yüzük parmağımda bitane çıktı,eğerki tekrarlarsa ve geçmezse doktora çıakrım,yorumun için teşekkürler tatlım

bence ne olur ne olmaz git bir doktora danış sen..

ılk 3 ay hıc almadım son 1 ayda hooooop 3 kılo:)doktor uyardı dıkkat dedı 1.5 kılo almalıydın dedı karbonkıdratı kestım yürüyuse basladım 45 dk haftada 4 gun.sız ne durumdasınız

haftaya randevum var bakalım ne diyecek
bir de kimler kaç kilo aldı merak ettim yaaa şu zamana kadar :1:
sağ baştan bi sayıverin bi zahmet:1:
gebelik hesaplayıcısına baktım az önce netten de
benim haftama göre 3 ila 5 kilo arası kilo alınıyormuş :1:
haftaya 4 ila 5 arası diyor
bakalım doktorda kaç çıkacağım :1:
Ben de her sabah aç karna tartılıyorum.. Toplam 2 kilo almışım... 10-12 ile bitirsem sevinecem.
kızlar benım karnım daha aşağıda idi yükseldi sanki

ya siz de öle bişi farkettınız mı ???

bebek daha yukarıda sanki...

cnm bende ilk kez o duanın anlamını okudugumda salya sümük aglaıştım.cok etkilenmiştimm
kendin okursan cok daha iyi olur.birde ezan okunurken aziz Allah deyip salavat getir duanı et sonra tekrar salavat getir.bu da cok etkili
birde netten ismi azam dualarını bulup okuyabilirisn

hayırlı olsun diye yazamasakta begen butonuna basıyoruz genelde.
madem dile getirdin hayırlı olsun oglun ,saglıcakla al kucagına inş.
Bahsettiğin duayı bi daha yazarmısın canım çok merak ettim..
ilk hareket hıssetiğimde benımde öle olmsutu

bısı analtıodm o anda oldu tam kavrayamadım :) yavas yavas daha net ve sık

hıssedersın canım az kaldı :)

canım ya ben de zor yuruyorum bebegım aşağıdayken de aynıydı

alt tarafım yanı afedersın şeyim :) bıçakla keıslmıs gibi acıo bazen cok acıyo onun ıcın yuruken

zorluk cekıyorum dr kaslar gergınlesıo kalça kısmın genıslıo ondan dio
Benim de yaklaşık bir haftadır daha yukarıda, göbek deliğimin olduğu kısım daha düz ve penguen yürüyüşüne geçtim.. Hiç hoşlanmıyorum aslında ama bacaklarım yürürken farklı tarflara gitmek istiyo..
Bi de bu yukarı çıkalı bebeğin hareketlerini sol kasığımda hissedememeye başladım.. Dik duruşa geçti herhalde...

AHERDOOOO kusura bakma yaa.... Bir iki kişi tebrik edince yazmak tekrar gibi geliyo.. Haklısın aslında insan hatırlanmak istiyor... Oğluşun hayırlı evlat olsun inşallahh.

ılk 3 ay hıc almadım son 1 ayda hooooop 3 kılo:)doktor uyardı dıkkat dedı 1.5 kılo almalıydın dedı karbonkıdratı kestım yürüyuse basladım 45 dk haftada 4 gun.sız ne durumdasınız

Canım ilk 3 ay 1 kg verdim, 4. ayımda 1 kg'a yakın aldım şimdi tam 21. haftamdayım ve 17. 18. haftadan beri maalesef 1 kg

daha almışım yani 5 ayda yaklaşık 2,5 kg. kadar almışım:/

kızlar hastane için gecelik takımı alanınız var mı?nereden alıcaz uygun ve güzel olanı ben bir türlü bilemedim..
en çok geceliği tavsiye ediyorlar eğilip pijamayı çekmek zor oluyormuş..
geceliğinde tabi emzirebilmek için önden düğmeli olması gerekmiş,bir de sabahlık kalkıldığında lazım oluyor tabi..yani takım almak şart oldu...

Çocuk doguranlardan aldıgım tavsiyeye göre bir tane uzun gecelik ve üzerine sabahlık lazımmıs.zaten bizim dogum kışa denk gelcek polar sabahlık iyi gider heralde
2 takımda pijama gereklıymıs..degişti degişti giy dediler,birde kanamadan ötürü kirleniyormuş falan filan ..

ALIŞVERİŞLİSTESİ
Bebek Kıyafeti
Hastane çıkış seti
Yeni doğan bezi
Geniş yakalı fanila 4-5 tane
Külot
Zıbın Body daha çok kullanılıyor
Eldiven İnce, yüzünü çizmemesi için 3-4 tane
Başlık İnce, normalde kullanması için
Atkı-bere-eldiven Kışlık
Çorap Kısa 10 adet
Hırka ve yelek
Tulum
Body %100 pamuk, önden açılır.
Kumaş mendil Ağız silme için
Önlük
Uyku tulumu
Kaban
Günlük kıyafetler
Pijama 6 aya kadar yakl. 10 tane. Önden açılır.

Oda Gereçleri
Nevresim
Battaniye
Yastık
Yastık kılıfı
Polar battaniye küçük
Polar battaniye büyük
Su geçirmez yatak koruyucu
Dönence
Bebek dolabı askısı
Cibinlik

Alt değiştirme örtüsü

Bakım Malzemeleri
Saç fırçası-tarak
Bebek yıkama bezi-süngeri
Banyo havlusu
Küçük banyo küveti
Küvet ağı
Tırnak makası-törpü
Bebek sabunu-yumuşatıcısı
Bebek şampuanı
Ateş ölçer Kulaktan çabuk ölçenlerden
Bebe yağı
Talk pudrası
Pişik kremi Hametan ve Baykal öneriliyor.
Alt temizleme mendili
Burun aspiratörü
Göbek bağı bandı
Biberon-emzik Sıcaktan etkilenmeyecek.
Ek yeri olmayan, damalı emzik. Genelde Nuk öneriliyor.
Sterilizatör

Yolculuk ve oda gereçleri
Bebek arabası

Ana kucağı
Araba koltuğu
Kıyafet dolabı
Beş çekmeceli şifonyer
Yatak
Sepet
Bebek telsizi

ANNE İÇİN
Loğusa geceliği Önden düğmeli-açılan
Emzirme çamaşırı
Emzirme pedi Lansihoh marka
Yara önleyici krem Lansihoh marka
Süt sağma pompası
Süt saklama poşeti veya kapları
Emzirme atleti Penye
Bebek çantası
Omuz bezi
Çorap
Terlik
Çamaşır
Göğüs pedi
Kişisel temizlik ürünleri
Toka-taç-bant
Krem
Peçete
Islak mendil
Ayna vb.
Nüfus cüzdanı
Not defteri
Kıyafet
Şarj aleti
Bebek şekeri

HASTANE ÇANTASI
Hastane çıkışı
En küçük boy çocukbezi 1 paket
Zıbın, uzun kollu,bacaklı body (tulum) veya pijama 3 takım
Başlık bağcıksız
Çorap (3 çift)
Eldiven (2 çift)
Yelek ve hırka
Bebek battaniyesi
Bebek mendili bolmiktarda
Vücutlosyonu/kremi (yağ değil)
Pişik önleyicikrem
Tırnakmakası-törpüsü .

ALLAH KOLAYLIK VERSİN ...:30:

Evlenirken ceyiz listem vardı o dertten kurtuldum diyordum şimdide bebek listesi cıktı .. ikiside cok zevkli seyler ama :)
Allah babamıza sabır versin o alcak nasılsa:1:

Slm annisler ve minik kuzucuklari nasilsiniz bugun biraz yorulduk biz kizimla saglikocagina gittim aşi oldum sonra bi kac yer ugradim halim kalmadi simdi kolum agriyo biraz zaten hemsire soledi agrir diye bide sislikten bahsetmissiniz benimde ayaklarim cok sisiyo ayakkabilarim sıkiyo bazen ins cok sismem bude bu aralar cok carpintim oluyo tansiyonumu olcuyorum normal ama nabiz 120 125 fln oluyo korkuyorum ins bisey olmaz

Ayaklarda şişme 2 gündür bende de var canım tansiyonumda arada düşüyor .ögrendigime göre hamılelıkte olan seylermiş. sıkıntı stres yapma kendıne.. beslenmene dikkat et ve bol bol dinlen ..

Bende haftaya saglık ocagına gidip tetanoz asımı olacagım , dogum sırasında kullanılan meteryallerden ötürüde oldugunu duydum yapmakta yarar varmış .herşey bebişlerimiz için.. karnımda birşeyler oluyor ,ilk hamılelik noluyor anlamıyorum tekme degil biliyorum ama bizim tosuncuk yüzme taliminde anlamadım :9:
Göbekte cıktı,ayan beyan belli hamile oldugum .. eski vucudumu kıyafetlerımı özlemiyor degilim.. tek şikayetmde bu benim:31:

cnm bazı doktorlar gamsız oluyolar söylemiyolar böyle önemli şeyleri,tetanozun ne bebeğe ne sana hiç bi zararı yok aksine bebeğinin sağlığı için.doktorum benim kendi söyledi ben biliodum zaten.çünkü ilk ay sağlık ocağına gidince bana anlatmıştı ilgili hemşire..korkulacak bişey değil,bence iyi bişey.ben hamile kalmadan önce çok dikkat ettim bunlara umarım dikkat ettiğim gibi sağlıklı doğar bebişim.mesela hamile kalmayı düşünmeden önce kızamıkçık aşısı oldum ,yeni doğan tendomuna karşı.yani bebğin yarık dudak (tavşan dudak) olmaması ve ateşli hastalık geçirmemesi için.hamile kalmadan 3 ay önce atılıyomuş bu iğne.yani enaz 3 ay hamile kalınmaması lazımmış iğneden sonra.öğrenir öğrenmez oldum hemen aşımı..sonra hamile kalmadan 2 ay öncesi folik asit kullanımına başladım.sık sağlık ocağına giden bi insan değilimdir aslında 1 kere ilaç yazdırmaya gittiğimde kayıt ederlerken orda bir hemşirem var sağolsun baya ilgili anlattı bende harfi harfine uyguladım hep.geç kaldım diye panik olma tetanoz aşısı için git sor cnm sağlık ocağına.sonuçta birde 24.haftada bir aşı daha var.bana toplam 4 aşı dedi hemşeri.biri 20.haftada biri 24.haftada diğerlerinide söledi ama unuttun gidince sorucam:9: iki aşıyı devlet karşılıyor ikisini siz alıyorsunuz demişti hatta,olmak istersen oda dedi hemşire.ben olucam tabi

Canım çok teşekkür ederim. Çok güzel anlatmışşın. İçim rahatladı. Ben de bir de panik yapmıştım acaba geç kaldım mı diye. Ben de senin gibi gebe kalmadan önce folik asit kullanmaya başladım. Kan tahlillerimi yaptırıp, demir hapı kullanmaya başladım. Allahım emeklerimizin karşılığı sağlıklı bebekler nasip etsin hepimize inşallah. Tekrar teşekkür ederim canım.

canım tetanoz aşısının bellı bı zamanı yok yanı şu gun yapırcaktın yaptırmaıdn tuh gectı

die bısey yok tek kural var 20. haftadan sorna herhangı bı zaman vurunabılırsın ılk doz ıcın gecerlı bu tabıı

diğer dozları gunelrı geldiği zaman vurunman lazım....kaç haftalıksın su an git vurun bişey olmaz

ben 20. haftamdayım bu haftadan ıtıbarten aşımı yaptırabılırım ama gitmedım daha kan vermeye de gıdıcem ıkısını

aynı gun halledeım diorm :)

canım teşekkür ederim, ben 21. haftadayım şimdi.o zaman önümüzdeki günlerde yaptırayım :))

Canım ben de gideyim bari yaptırayım. 20. haftanın içindeyim. Önümüzdeki hafta yaptırırım.

hamile kalmadan 1 ay önce 5 kilo almıştım :)55+5
60 ile hamileliğe başladım ve tam 5.5 almışım :(şuanda 65.5 kloyum
6 ayda 10 kilo almışım :(yaşasın şişkoluk :(

Son düzenleme:
Back
X