2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
herkese günaydınlarrrr bu sabah moralim çok bozuk :((((((((((((((( çünkü 1 hafta da 1 kilo almışım yediklerime dikkat ediyorum ama nasıl aldım anlamıyorum acaba kullandığım ilaçlardan mı elevit gyneferon (demir ilacı) magnezyum birde balık yağı çok mu yükleme yapıyorum sizce bunlar kilo yapar mı????

canım aynı ilaçları bende kullanıyorum aynı durum bendede var.fakat bu aralar fındık fıstık çikolata işini abartdım biraz ondanda olabililir.ilaçların etkiside cabası

kızlar yarın şeker yüklemesiyle tetanoz aşım var.cumada üniverstede detaylı ultrasyona giricem.en son bebeğimi parmağını agzına götürür durumda görmüştüm özledim:)) heyecan başladı...

gunaydınnnnnn
ayse bacım su saglıklı diyet listeni yazsan bi sana zahmet :27:
ben 8 kilocuk aldımmmmmm :20:

canım şöle liste yapmıştım yalnız notlarda yazmıstım dün onalrı da ekleyım

ekmekler öğle ve akşam öğününde 1 er dilim yazıo doktorum 3 er dilim yap az olmus ekmek dedi...

hamıleler ıcın gayet uygun hersye var dedi...ara öğünelrde yencekelrı de sayfanın altına yazdım canım

**öğle ve akşam yemeği kısmına eklemeyı unutmusum köfte tavuk balık yenebılır bellı mıktaralrda tabıı kı

**ben genelde tavuk ve balıgı salataya ekleyerek yıyrodum bazende peynırı çok güzel oluyrodu

**köfteyı ise büyüklüğüne göre göz kararı ayarlıyordum kilo vermek özellıkle iyi beslenıp almamak için

dengelı beslenmek şart içinde hem et olmalı hem sebze hepsi önemli :) ve tabıı kı ekmekte

**yemeğe başlamadan önce mutlaka su

***yoğurt , ayran veya cacık şekline değerlendirilebilir...

**bir de akşam yemeği vaktine göre 18 deki ara kaldırılabılır ben ancak eve vardıgım ıcın

ve o arada da acıktıgım için liste öyle

***Yemeklerin sırası su, çorba, salata, ayran-cacık-yoğurt,ana yemek.

538633_4590588410837_1525035093_n%2520-%2520Kopya.jpg

canim ne kadar ozenlisin masallah ben hic dikkat edemiyorum ne bulsam o
yani bazen ogle ogunude karisiyor arada bir ara kizima meyve suyu sikiyordum 3-4 gundur ara verdim yotgunum diye
onu bende iciyordum . balikta haftada bir bazen de hic cevizide unutmanin yuzunden yiyemiyorum ama tabagi ortaya koyayimda
gordukce yerim artik. bebisin kilosuuda sormayi unuttum gecen randevuda bu sefer sorucam .
ctesiye az kaldi :))

canım aslında çok titiz takıp etmıyorum

dıyet yaptıgım zamanalrdan olan bı alıskanlık olmuş çorba ıcmek ıse ailemden kalıntı akşam yemegınde kuzu olsa

çorbasız yemege baslamam mesela :27: işte ben de iş yerınde sabah ve öğle öğününde şaşırıyroum ne yapıcamı

yemek goturemıyorum bu ara bı yer buldum ev yemegı yapan ordan alıyorum bi tek yeşilliğim eksık kalıo

ama lısteme uymaya baslaınca ıns hepsine dıkkat edıp kg bile vermeyı duusnuyorum çok kg almadım ama 7. aydan

sorna çok alınıo 28-30 haftaya kadfar uygulamayı dusunuyorum ınsallahhhh şöle bi 7. aya kadar

72 fln olsam :D 80 le doğuma girsem çok mutlu olucamm

Son düzenleme:
tesekkurler aysecim
ben de eve 7 ye dogru gidiyorum. aksam yemegim gece kalıyo o yuzden..o kadar sacmaladım ki yemek isini :30: is yerinde ne bulsam goturuyorum. kızımda 24 kg almıstım sanırım bunda da oyle olacak ama kızda cok zayıftım bunda degilim :22:

Amaniiinn sayfalar almış basını gidiyoor oku oku bitmez:))Uzuun zamandır takip edemiyorum kızımı anaokuluna yazdiricaz onu araştırıyoruz okulları geziyoruz aman zormuş yaa 5 anaokul gezdik sonunda ümraniyede sevim anne anaokuluna karar verdik fikrimiz değişmezse insallah:))))yalnız Kizlar fiyatlar asırı abartılı uçmuşlar valla 600_1200 arası ilk önce inanamadım sonradan duya duya alıştık ama bizi biraz zorlicak açıkcası Allah yardım eder insallah aylığın haricinde servis parasi yok araç gereçler falan:(( cocuk okutmak zor derler gercekten öyleymiş:(buarada sevim anne anaokulunu bilen arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

Selam güzel annişler, umarım herkes çooook iyidir.:16::16:
biz dün sağlık ocağına gittik, tetanoz aşımızın ilk dozunu yaptırdık. İkinci dozu sanırım 4 hafta sonra.
Cuma günü doktorumuzla randevumuz var, bakalım şeker yüklemesiyle ayrıntılı usg'yi ne zamana vericek...
Bu arada yaklaşık 2 haftadır hareketlerini hissediyorum kızımızın :nazar:
Tanem Nilda'mızın...:54:

tesekkurler aysecim
ben de eve 7 ye dogru gidiyorum. aksam yemegim gece kalıyo o yuzden..o kadar sacmaladım ki yemek isini :30: is yerinde ne bulsam goturuyorum. kızımda 24 kg almıstım sanırım bunda da oyle olacak ama kızda cok zayıftım bunda degilim :22:

rica ederım canım :) zayıfken daha cok kılo alınıomus öle dıoalr ama :)

bakalımm canım hayırlısı hakkımzıda kılo almama pıhtılaşam rıskını tansıyon rıskını arttırmasa

hiçç kmıldamıycam yerımden yıyıp yatarım ama maalesef risk peff

Selam güzel annişler, umarım herkes çooook iyidir.:16::16:
biz dün sağlık ocağına gittik, tetanoz aşımızın ilk dozunu yaptırdık. İkinci dozu sanırım 4 hafta sonra.
Cuma günü doktorumuzla randevumuz var, bakalım şeker yüklemesiyle ayrıntılı usg'yi ne zamana vericek...
Bu arada yaklaşık 2 haftadır hareketlerini hissediyorum kızımızın :nazar:
Tanem Nilda'mızın...:54:

selam canım hoşgeldın ıyıyyız hamdolsun ay ben daha vurunamdım acaip tırsıyorum şaka gibi :D

evet ıkıncı doz 1 ay sonra oluyor canımm maşallahhh tanemee :)

Amaniiinn sayfalar almış basını gidiyoor oku oku bitmez:))Uzuun zamandır takip edemiyorum kızımı anaokuluna yazdiricaz onu araştırıyoruz okulları geziyoruz aman zormuş yaa 5 anaokul gezdik sonunda ümraniyede sevim anne anaokuluna karar verdik fikrimiz değişmezse insallah:))))yalnız Kizlar fiyatlar asırı abartılı uçmuşlar valla 600_1200 arası ilk önce inanamadım sonradan duya duya alıştık ama bizi biraz zorlicak açıkcası Allah yardım eder insallah aylığın haricinde servis parasi yok araç gereçler falan:(( cocuk okutmak zor derler gercekten öyleymiş:(buarada sevim anne anaokulunu bilen arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

oo cidden pahalıymış canım ya Allah yardımcınız olsunn

hayırlı olsun cnm yazdırdınız mı kızını ? sadece yerini biliyorum okulun , bulunduğu muhitten de dolayı fiyatlar değişebiliyor okulların ve pazarlıkla bayağ indirim yaptırabiliyorsunuz. aynı okula farklı fiyatlarla gidilebilniyor , gönlünüze göre olsun.

selam canım hoşgeldın ıyıyyız hamdolsun ay ben daha vurunamdım acaip tırsıyorum şaka gibi :D

evet ıkıncı doz 1 ay sonra oluyor canımm maşallahhh tanemee :)

hoş gördük canımm :) git yaptır yahu geç kalmayasın sonra bak hem ne var korkucak hiç hissetmiyorsun bile :) gerçi benim kolum dünden beri ağrıyor dokununca ama.. :1:
bu arada oradaki tartı daha önceki gidişimde de bu gidişimde de ortalama 2 kilo eksik çıkardı beni:21: ama hemşirenin dediğine göre onlarınki en doğrusuymuş, klasik tartılardan o, benimki elektronik ve çok hassas olduğundan dolayı şaşıyor olabilirmiş.. benim gönlüm onlarınkine inanmaktan yana ama doğru mu yapıyorum acep? :44: çünkü sadece 2 kilo almışım onlara göre :21::21:

Herkese günaydın kızlar :3:
Hayırlı, güzel, huzur dolu, sağlıklı, tekmeli :) bir gün diliyorum hepimize :)
Ozfer hayırlı olsun bebeğinin ismi :)

+
Kolum acıyor biraz. :41:
Birde hani yumurta yememiz gerekiyor ya.
Rafadan yememiz sakıncalı mıdır acaba?
Merak ettim...

ya kızlar bi de bişiy sorucam, bebiş için internetten(unnado.com) alışveriş yapmak doğru mu acaba, yani mesela kıyafet, battaniye hatta önlüğü bile görerek almak daha mı doğru olur ki :44: ben bugün sipariş verdim bi alt pijama bi zıbın bi de atlet ama...%100 pamuk yazıyor falan ama bilemedim şimdi ya

+
Merak ettim...

sağ ol canım benim siz ne düşündünüz isim olarak??

yumurta günde 2 tane yiyebilirsin, özellikle beyazını kesinlikle tüketmek gerekli,
ancak çok iyi pişmiş olması şart canım.

hayırlı olsun cnm yazdırdınız mı kızını ? sadece yerini biliyorum okulun , bulunduğu muhitten de dolayı fiyatlar değişebiliyor okulların ve pazarlıkla bayağ indirim yaptırabiliyorsunuz. aynı okula farklı fiyatlarla gidilebilniyor , gönlünüze göre olsun.

Allah razı olsun canm oranın fiyatı 950tl ama tabi okadarda vermem sahipleri cok yakın ahbabımız tabi bize baya bişeyler yaptı saolsunlar.ya fevkaladeninfevkinde gercektende zormuş 3.5 yaşındaki kızımı ilk defa yabancı birinin eline teslim edeceğiz orası en azından tanıdık bildigimiz insanlar ve verecekleri egitiminde beğeniyoruz bakalım hayırlısı.aslinda Acıbadem'de oturuyorum bana orası uzak ama burdaki fiyatları hiiiiic sorma.

ya kızlar bi de bişiy sorucam, bebiş için internetten(unnado.com) alışveriş yapmak doğru mu acaba, yani mesela kıyafet, battaniye hatta önlüğü bile görerek almak daha mı doğru olur ki :44: ben bugün sipariş verdim bi alt pijama bi zıbın bi de atlet ama...%100 pamuk yazıyor falan ama bilemedim şimdi ya

Ozfercim ben ordan kendime iki tane hamile eteği aldım şahsen ben hiiicc memnun kalmadım göründüğü gibi çıkmıyor 40beden istedim tuhaf bı numara geldi icine benim gibi iki kisi sığar.anlayacagin elimde patladı dolabın bı yerlerinde duruyor.ama yinede Cook beğendiğim bişey olursa alırım herhalde bide daha onceden bildigim gördüğüm seyleri almak daha mantıklı tabiki.yani aslinda markayı bildikten sonra sorun olmaz gibi.

Ozfercim ben ordan kendime iki tane hamile eteği aldım şahsen ben hiiicc memnun kalmadım göründüğü gibi çıkmıyor 40beden istedim tuhaf bı numara geldi icine benim gibi iki kisi sığar.anlayacagin elimde patladı dolabın bı yerlerinde duruyor.ama yinede Cook beğendiğim bişey olursa alırım herhalde bide daha onceden bildigim gördüğüm seyleri almak daha mantıklı tabiki.yani aslinda markayı bildikten sonra sorun olmaz gibi.

valla markayı bilmiyorum ama dediğim gibi bebiş için zıbın atlet bere-eldiven ve alt pijama aldım uygun fiyatlı ve %100 pamuklu rahat penye diye. kendime de bir uzun kollu elbise aldım. inşallah iyi çıkar kartımın son nefesini onlara harcadım çünkü :)

+
Merak ettim...

günaydın canım yumurtanın çiğ yenmesi doğru değil salmonella adlı bır bakterı ıcerıyor ve bu bakterı ancak pişirilerek

yok oluyor....bunları pastacılık bılgılerımden bılıorm cunku bazı kremalara çiğ yumurta sarısı katılması gerekıyor

ama bu bakterı sebebıyle yumurta sarıalrını bellı bır sıcaklıkta benmarı usulu ısıtıp bu bakterıyı kırıp öyle eklıyoruz

rafadan yumurta yeterı kadar ısya ulaşıp bakterıyı kırdıgı ıcın bi sıkıntı olacagını zannetmıyorum :)

hoş gördük canımm :) git yaptır yahu geç kalmayasın sonra bak hem ne var korkucak hiç hissetmiyorsun bile :) gerçi benim kolum dünden beri ağrıyor dokununca ama.. :1:
bu arada oradaki tartı daha önceki gidişimde de bu gidişimde de ortalama 2 kilo eksik çıkardı beni:21: ama hemşirenin dediğine göre onlarınki en doğrusuymuş, klasik tartılardan o, benimki elektronik ve çok hassas olduğundan dolayı şaşıyor olabilirmiş.. benim gönlüm onlarınkine inanmaktan yana ama doğru mu yapıyorum acep? :44: çünkü sadece 2 kilo almışım onlara göre :21::21:

ya hergun ıgne vurunuyorum zaten iğne korkumdan değil agrıdan korkuyorum bı de

pazartesı gıdıcektım unuttum

kaldık diğer pazartesıye bakalımm dfaha zamnaı var nasılsa :D

Son düzenleme:
günaydın canım yumurtanın çiğ yenmesi doğru değil salmonella adlı bır bakterı ıcerıyor ve bu bakterı ancak pişirilerek

yok oluyor....bunları pastacılık bılgılerımden bılıorm cunku bazı kremalara çiğ yumurta sarısı katılması gerekıyor

ama bu bakterı sebebıyle yumurta sarıalrını bellı bır sıcaklıkta benmarı usulu ısıtıp bu bakterıyı kırıp öyle eklıyoruz

rafadan yumurta yeterı kadar ısya ulaşıp bakterıyı kırdıgı ıcın bi sıkıntı olacagını zannetmıyorum :)

ya hergun ıgne vurunuyorum zaten iğne korkumdan değil agrıdan korkuyorum bı de

pazartesı gıdıcektım unuttum

kaldık diğer pazartesıye bakalımm dfaha zamnaı var nasılsa :D

Birileri bu aşı işini epeydir erteliyor gözlemlediğim kadarıyla :103::68:

Birileri bu aşı işini epeydir erteliyor gözlemlediğim kadarıyla :103::68:

ya bebem ben zaten ıkı taneısnı vurundum ucuncusunu vurunucam

yani koruma altındaım su an zaten sadece agrısından dolayı şapiom ya

belkı agrımaz dıyemıyorum cunku oncekı ıkısıde sıddetlı sancı yaptıı doğal orlk tırsıyorum :D

Back
X