2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353

saol canım :nazar::nazar::nazar: artık bilemiyorum cadı ne istiyor:10::10::10:, yüz görümlükleri hazırlanıo anneannesi dedesi bırak yatağını beşiğini şimdiden hediyelerini bile hazırlamaya başladılar:16::16::16: ama sanırım bu naz babaya :9::9::9: eşim çok merak ediodu ağzı burnu kime benzio die.. bi de benim yüz yapım biraz daha kemikli ve yuvarlakımsı kare (o da nasıl oluosa artık) eşimin sivri :) kime benzio görücez kime benzio görücez diodu sürekli, ama kızım göstermedi kendini :9::9::9:

desene babayı merakta bıraktı..iyi yaptı biraz merak etsinler..eşimde kızıyla bir muhabbet bir muhabbet anlatamam..ben pabucum gitti bakalım ne zaman geri gelecek, şimdiden böyleyse doğduktan sonra ne olur bilmem diyorum..eşim merak etme ben ikinizi idare ederim diyor..görcez bakalım..Allah o günleri göstersin hepimize ins..

bana sorarsan ben nuk derim..emzikte biberonda..cam biberonda tercihim canım..

sorarım tabi nie sormayayım :) senin ikinci bebişti dimi tatlım? almanyada üretildiği için genelde nuk dio herkes.. emzikte ona karar verdim zaten de biberonda kararsız kalmıştım.. saol tatlım :16::16::16::16:

ayva yiyenin bebişi kıllı olur derler he batıldır bilemiyorum ama koca karı lafları var ya :)

incir al ayşe şeftalide bebişi kıllı yapar derler :) ben çok yedim şeftali annemin bahçesinde oldu biti resmen bir ağacı ben yedm her seferinde annem dedi kıllı olacak bebiş yeme bu kadar diye :)) artık ilerde topiklerde dolanır kıl sorunum var diye :)

yarım saat de olsa bişiy tuğba o saate kadar açık olmaları güzel bizim doktor 17.00 de kapatıyor dükkanı

çıksada bende yesem:)
cnm oğluşum olcak kıllı olsada no problem :52: muhahaha

off ya az önce kaan kocatepenin epidural doğumunu izledim ya okadar duygulandımki hüngür hüngür ağladım o anki duyguları yaşadım sanki off sanırım ben doğumdan çok korkuyrum dün gecede uyuyamadım zaten aklıma doğum geldi normal istyrum ama acaip korkuyorum normal yapamazssam epidural de yapamam ki ya görmek istemiyrum ben o anı baylırım korkudan pskolojik off allahım nolur yardımcımız ol hayrlısıyla bi doğursak....
aslında hamile kalmadan öncede hep sezeryan olurum ben derdim normal doğumu ağzıma bile almazdım....ama şimdi kzımı düşündükçe acaba yapabilrmiyim die soryrum kendime bu bile benim için büyük bişey

biz birde tam anlamıyla değilde vajünusmusla da uğraştım ama vajinusmus diildim allaha şükür gibi gibydim işte nasıl anlatcağımı bilemedim neyse...
yani halen daha da etkisi var diyebilirim :
cnm bende sendenim,bende epudiral normal doğum yapıcam Allah kısmet ederse,bebeğimin kafası dönmezse eğer epudiral sezeryan istiyorum..doğarken o anı yaşamalıyım..ama çokta korkma .bi an önce doğurayım bitsin modunda ol ogn geldiğinde,benim en yakın arkadasımın sancıları tutunca apar topar hastaneye gidiyolar suyuda azar azar geldi onun birden gelmedi,sen orda suni sancı takılmış başka anne adaylarını görünce onların bağrışmalarını korkudan sancıları gitmiş,negüzel doğuracakmış haspam ,sonra beklediler sancıları gelmeyince suni sancı takıldı tam 18 saat sonra doğum yaptı,dile kolay 18 saat...bende çok korkuyorum sonuçta hiç doğum yapmadık normal tabii..

kaç kilo alınız kızlar, ben 68le başladım 64 e düştüm şimdi 69 um.

80i görücem diye çok korkuyorum. :53:

valla bende 80i görürüm diye tahmin ediyorum :9: 63le başladım hamişliğe kusarken 2 kilo verdim,şimdi 64,5 kiloyum.10 kilo alsam kafi yaa

Son düzenleme:
sorarım tabi nie sormayayım :) senin ikinci bebişti dimi tatlım? almanyada üretildiği için genelde nuk dio herkes.. emzikte ona karar verdim zaten de biberonda kararsız kalmıştım.. saol tatlım :16::16::16::16:

hayır canım daha ilk bebişim benim..bende zaten biberon ve emziklerini almanyadan almayı planlıyorum nasipze..

desene babayı merakta bıraktı..iyi yaptı biraz merak etsinler..eşimde kızıyla bir muhabbet bir muhabbet anlatamam..ben pabucum gitti bakalım ne zaman geri gelecek, şimdiden böyleyse doğduktan sonra ne olur bilmem diyorum..eşim merak etme ben ikinizi idare ederim diyor..görcez bakalım..Allah o günleri göstersin hepimize ins..

aynen öle sadece merakta kalmadı biraz da hayal kırıklığına uğradı canım :9::9::9::9::9: bir haftadır Mina yı görcez die dolanıodu bi gittik şok :) heleki ayağını kafasına değdirirken görünce :9::9::9::9::9: ya benimki de öle oturuo bi saat konuşuo akşam onla, karnımı sevio, eve gelince ilk karnımı öpüo sonra beni bi görsen cadı :10: şimdiden solladı beni :) aman öle olsun yeter ki bu sevgiyi kullanmak lazım boşver çoğu bakım işlerini alırlar üzerimizden :) öle sadece sevmekle olmuo dimi ama :9::9::9: amin canım inşallah hepimiz sağlıkla alırız bebişlerimizi kucağımıza da görürüz o günleri :16::16::16::16:

hayır canım daha ilk bebişim benim..bende zaten biberon ve emziklerini almanyadan almayı planlıyorum nasipze..

kimle karıştırdım ki acaba :17::17::17: doğumu da orda mı yapıcaksın? orda son dakkaya kdar normal doğuma zorluolar... bi tanıdığım hastane odasında hemşireyle hoplaya zıplaya oynadık açılsın die demişti.. kız neler çekti sonra da ters döndü bebiş o kadar sancıyı da çekip sezeryana girdi zavallı...

Son düzenleme:
aynen öle sadece merakta kalmadı biraz da hayal kırıklığına uğradı canım :9::9::9::9::9: bir haftadır Mina yı görcez die dolanıodu bi gittik şok :) heleki ayağını kafasına değdirirken görünce :9::9::9::9::9: ya benimki de öle oturuo bi saat konuşuo akşam onla, karnımı sevio, eve gelince ilk karnımı öpüo sonra beni bi görsen cadı :10: şimdiden solladı beni :) aman öle olsun yeter ki bu sevgiyi kullanmak lazım boşver çoğu bakım işlerini alırlar üzerimizden :) öle sadece sevmekle olmuo dimi ama :9::9::9: amin canım inşallah hepimiz sağlıkla alırız bebişlerimizi kucağımıza da görürüz o günleri :16::16::16::16:

öyle yok beni sollamak falan önce ben sonra kızı..eşim çocuk konusunda çok hassas ve çocuklara çok düşkün..bana yardımcı olacağından eminim..kızımızın bakımınıda yapar belkide benden iyi yapar..yeğenlerinede çok düşkün çünkü..

kimle karıştırdım ki acaba :17::17::17: doğumu da orda mı yapıcaksın? orda son dakkaya kdar normal doğuma zorluolar... bi tanıdığım hastane odasında hemşireyle hoplaya zıplaya oynadık açılsın die demişti.. kız neler çekti sonra da ters döndü bebiş o kadar sancıyı da çekir sezeryana girdi zavallı...

bilmem birisiyle karıştırdın ama kiminle bilmiyorum..dogumu burda yapacağım canım..düzenimi bozmak istemiyorum..nasipse annem gelecek yanıma..kışın bebekle git gel zor olur diye düşündük..birde riskli dönemden önce gitmem gerekiyor..ee kırkımız çıkmadan da geri dönülmez nerden baksan 3-4 ay orda kalmam gerekir..babamız o kadar izin alamaz iş yerinden, ondanda fazla uzak kalmak istemiyorum açokcası...o yüzden burda kalacağım inş..ama doğum öncesi gidip alışveriş yapacağım kızıma ordan inş..

etrafımdakilerin ve internetteki annelerin en cook tavsiye ettiklerinin ortak sonucu:

1-bebeğin küveti için file kullanışlı sünger değilmiş
2-şampuan ve bebe bakım malzemelerı için sebamed kesinlikle tavsiye edılıyor pahalı gelirse nivea.
3-ılk aylarda bebe yağı kullanmayın alerjı yapıyor yerıne bebe losyonu.
4-çamaşırlarını yıkamak ıcın hacı şakir toz sabun makinalar için.yumustacı tavsıye edılmıyor
5-burun aspirtörü çok işe yarıyormuş deliksiz uyku ıcın marka olarak "nuk" yada" otri nazal"
6-yani dogan bebeğe ıslak mendıl kullanılmazmıs yerıne unıbaby ıslak mendıl olacak saf suymus.
7-kesınlıkle pudra kullanmıcaz yerıne pişik kremi
8-ılk aylar için ağız mendıllerı cok işe yarıyor küçük bez mendiller. kusmalar ıcın
9-sütün bollaşması ıcın doguma 1 hafta kala hipp marka organık caya baslıyoruz memelerden süt fışkırıyormus:)
10ateş ölçer için chicco yada weewel
11-kışın doğum yapacagımız ıcın emzırme sutyenı yerıne emzirme atletı daha ıyımıs.karnımız acıkta kalmıyo
12-göğü pompası gerekırse manuel lansinoh marka ıyı ve ucuzmus
13-göğüs pedi en ıyı bebedor.
14-doğuma gıderken mutlaka kısa tayt yanımıza almalıymısız bazen cok kanama olabılıyormus
15-hastane çıkış takımı 1 tane yeterliymiş hemen küçüluyormus onun yerıne zıbın takımı 2 tane.
16-ılk aylara gıyılecek seyler beyaz olmalıymıs allah korusun sarılık olursa hemen fark edılsın dıye

şimdilik bukadar devamı 1 ay sonra:)bekleyın benı anacım....:)):52::10:

süpersin vala hemen not alıcam..bende 2gündür milupanın yolladığı kitapçığa bakıyorum hala uye olmayan varsa uye olsun, kitapçık bile oldukça faydalı..
bir cd var daha ona bakamadım..
bu arada bugun yıne dayanamadım ciciler aldım,minicik eldiven patık çorap ve şpka...
biberon için arkadaşım aven önermişti,bebk pudrasınıda isilik olurda o bölgelere kullanmalısın alt temizliğinde senin dediğin gibi pişik kremi kullan demişti.Bi de günde en az 6bez kullanmak gerekliymiş...

off ya az önce kaan kocatepenin epidural doğumunu izledim ya okadar duygulandımki hüngür hüngür ağladım o anki duyguları yaşadım sanki off sanırım ben doğumdan çok korkuyrum dün gecede uyuyamadım zaten aklıma doğum geldi normal istyrum ama acaip korkuyorum normal yapamazssam epidural de yapamam ki ya görmek istemiyrum ben o anı baylırım korkudan pskolojik off allahım nolur yardımcımız ol hayrlısıyla bi doğursak....
aslında hamile kalmadan öncede hep sezeryan olurum ben derdim normal doğumu ağzıma bile almazdım....ama şimdi kzımı düşündükçe acaba yapabilrmiyim die soryrum kendime bu bile benim için büyük bişey

biz birde tam anlamıyla değilde vajünusmusla da uğraştım ama vajinusmus diildim allaha şükür gibi gibydim işte nasıl anlatcağımı bilemedim neyse...
yani halen daha da etkisi var diyebilirim :

niye izliyorsunuz anlamış değilim...boşa kendinize eziyet etmeyin,bir arkadaşım bunalıma girmişti 5aylıkken ben doğuramam dıye aglıyordu hergun ...annem de dede ki: boşa korkmasın içimizde kalanınız olmadı onunkıde çıkar:) şimdi 3.yu iztiyor arkadaş:)
izlemek taraftarı değilim sonuçta çoğumuz epidural olcak hissetmeyecek bile acıyı... epidural olmasada Allahım guç verır, tarlada doğuranlar nasıl dayanırdı yoksa...

slm kızlar.yaaaaaaaaaa kafam acayipp karışık.1 eylülde karnım ağrıyor şikayetiyle aciilik oldum ben.idrar tahlili yapıldı.kan tahili yapıldı bebeğe baktılar bir şey çıkmadı...neyse bugün sağlık ocağına gitmek durumundaydım.idrar tahlili istedi sonuç olarak idrar yollarında enfeksiyon var dedilerrr.ilaç yazdı bide kafam karıştı.doktorumu aradımm onada henüz ulaşamadımmmm :( napıyım ben yaa???bana akıl verin kızlarrrr

hepimizde var ıltıhap ve su mucıze... hergun hesap yapıyorum ıhmal ettıgım an başlıyo agrım zorla da olsa içiyorum suyumu... canım tahlıllere pek guvenılmıo yenı evlendiğimde koyde tek çalışıyordum sabah 5te sancıyla uyandım tuvalete gıttım ken gelıyo..neyse çok korktum resmen tıredım,yataga dondum 2dakka sonra tekrar tuvalete gıtmemiş gıbı sıkıştım yıne gıttım yıne kan gelıyor..bu şekılde sureklı oldu,saat 6 oldu koyden ılceye bı araba buldum gıttım tahlıl temız ıltıhap yok dediler fılm cektıler hala yok bişi... tahlılı kan verdım anlayın yanı,hatta hemsıre adet misin bilemedin mi acaba diyo ya dedim kaç yaşındayım nerden geldiğini biliyorum..sonra 2pratısyen kapı arkasında herşey temız bu heralde rahım kanseri dedi... tabı ben o an yığıldım,bır başımayım eşimle farklı ıllerdeyız,zaten kan kaybından halsız dusmusum...oğle arabasıyla ile gıttım tahlıl ypınca ıltıhap var ondandır dediler,aantıbıyotk verdı geçti.....ama o ana kadar kanser oldum dıye kendımı yedim... o yuzden sakın pratısyene guvenmeyın ,rısklı konularda tek doktora hastaneyede guvenmeyın...

selam
4 lü tarama testimin sonucu cok güzel cıktı,doktorum amniyosenteze gerek yok dedi.
gerci olsada yaptırmıcaktım.içim rahatladı.darısı riskli sonuc cıkan diger arkadaşların başına

2 li testte down sendr. 1:162 idi
4 lüde 1:50000 çıktı
spına bıfıda 1:14100
trisomy18 1:99000

afp 61.83 1.25 mom
uE3 2.075 1.44 mom
bhcg 19.161 0.92 mom
inhibinA 171.0 1.21 mom

selam
4 lü tarama testimin sonucu cok güzel cıktı,doktorum amniyosenteze gerek yok dedi.
gerci olsada yaptırmıcaktım.içim rahatladı.darısı riskli sonuc cıkan diger arkadaşların başına

afp 61.83 1.25 mom
uE3 2.075 1.44 mom
bhcg 19.161 0.92 mom
inhibinA 171.0 1.21 mom

gözün aydın sağlıkla al kucagına bebişini...hepsi allaha emanetler..:nazar:

öyle yok beni sollamak falan önce ben sonra kızı..eşim çocuk konusunda çok hassas ve çocuklara çok düşkün..bana yardımcı olacağından eminim..kızımızın bakımınıda yapar belkide benden iyi yapar..yeğenlerinede çok düşkün çünkü..

bilmem birisiyle karıştırdın ama kiminle bilmiyorum..dogumu burda yapacağım canım..düzenimi bozmak istemiyorum..nasipse annem gelecek yanıma..kışın bebekle git gel zor olur diye düşündük..birde riskli dönemden önce gitmem gerekiyor..ee kırkımız çıkmadan da geri dönülmez nerden baksan 3-4 ay orda kalmam gerekir..babamız o kadar izin alamaz iş yerinden, ondanda fazla uzak kalmak istemiyorum açokcası...o yüzden burda kalacağım inş..ama doğum öncesi gidip alışveriş yapacağım kızıma ordan inş..

istesede sollayamaz ki minikler, evlat ayrı eş ayrı :) ama bi süre bizden fazla ilgi görecekleri kesin ondan kaçış yok :130: ohh ne güzel seninki çocuklara düşkün ve ilgili maşallah :nazar::nazar::nazar: benimki tipik bir ikizler başkasının çocuğunu çok sevmez, kendininkini de sever ama gezmesine tozmasına engel olmicak, keyfine düşkün adam.. ilk bebek istiyorum artık zamanı gelmedi mi dediğimde daha bir yıllık evliyiz az daha beklesek mi biraz daha başbaşa gezsek mi falan diodu.. sonra da tamam olsun tatilde görmüo muyuz kırklı bebeklerle otele geliolar o da babasına çeker gezmeyi sever falan dedi.. bende korkuodum acaba baba olma fikrine alışacak mı die ama şimdi bi gör onu kızından başka bişi konuşmuo adam ama tabi gezme planları da aynen devam.. ilk dedi baba kucağı alalım aşkım ben gezdiririm onla bebişi ben dedim o ne, meğer kanguru demek istiomuş :9::9::9::9: benle full ilgili bir adamdı zaten yemeğini yedin mi, bol su iç ihmal etme, yüz maskeni yaptın mı falan die (malum ikizler sağlık ve güzellik konusunda titizdir) arıodu günde on kere... şimdi kızımı doyurdun mu, susuz bırakma onu falan dio telefonda ilk :) bu da beni çok mutlu edio :16::16::16:

walla bende bilmiom :17::17: ayy evet 3-4 ay kalmıştı arkadaşımda... o da çok fazla eşden o kdr ayrı kalmak hamile olan için de çok zor oluo malum son zamanlarki psikoloji deişik oluomuş daha çok eşinin desteğine ihtiyacı olur insanın... belli bir aydan sonra uçak yasak sen bu bir iki ayda gidip gelicen herhalde.. ohhh alışverişin ggözüne vurulur orda da :):):)

niye izliyorsunuz anlamış değilim...boşa kendinize eziyet etmeyin,bir arkadaşım bunalıma girmişti 5aylıkken ben doğuramam dıye aglıyordu hergun ...annem de dede ki: boşa korkmasın içimizde kalanınız olmadı onunkıde çıkar:) şimdi 3.yu iztiyor arkadaş:)
izlemek taraftarı değilim sonuçta çoğumuz epidural olcak hissetmeyecek bile acıyı... epidural olmasada Allahım guç verır, tarlada doğuranlar nasıl dayanırdı yoksa..

canım sezeryan tartışmaları varken bi doktoru dinlemiştim tv de.. dio du ki herkes dio tarlada doğuranlar nasıl doğurdu.. adam dedi ki '' ahhhh nerde o eski çatılı kadınlar.. tarlada çalışırlardı eğilip kalkarlardı.. eve gelir temizlik yaparlardı yerleri bezle silerlerdi eğilip doğrulurlardı.. şimdi kadınlar yürüme yürümüo evi desen viledayla silio.. merdiven çıkmıo asansör var, hareket etmio eee nolcak çatı dar.. sen bu ülkede nasıl yasaklicaksın sezeryanı.. nasıl doğurcak o dar çatılı kadınlar... ancak kısıtlama getirilebilir keyfe göre yapılmasın die...'' benim amcamın eşi de köyde tarladan gelmiş yemek yapmaya, sancısı başlamış evde kimse yok, tarla uzak sesini duyan yok, kadın tavandan sallanan yayık ipine tutunup doğurmuş tek başına... allahtan bebek de kendi de sağlıklıymış.. ama işte hareket etmekle alakalı..

epidural de tamamen kesmiomuş sancıyı.. daha doğrusu kişiye göre değişiomuş.. ağrı eşiği düşük olanlarda tamamen kesmio dio kağan kocatepe.. napalım artık ağlasak da sızlasak da annenin de dediği gibi içerde kalan olmamış bi şekilde doğurcaz.. kendimizi hazırlamamız lazım.. ben oturdum yabancı sitelerden normal doğumu falan da izledim... bende ters psikoloji yaptı.. herkes doğuruo benim neyim eksik moduna geçtim :9::9::9::9: ama tabi psikolojim bozuo diyen izlemesin bence de sana katılıyorum..

bu arada karar verdin mi bebek odasını nasıl yapacağına büyüyen beşik mi normal mi die kararsız kalmıştın ya, ara ara bakıorum o topiğe de... kimi de demiş ki büyüyen beşiklerin boyutunda yatak bulmak zor..

bence bende 80 garanti umarım daha fazla olmaz..ben 64 ile başladım 4-5 kilo kadar aldım sanırsam..bakalım haftaya doktora gidince tartılırız..inş 80 i geçmem diye ümit ediyorum..

Reputable, 80'i görmeme çok az kaldı canım! 69'la hamile kaldım. 76 oldum. 80'inci kilomu doğumgünü misali kutlıcam zaten:1:
Hem de kebapla falan:1:

valla bende 80i görürüm diye tahmin ediyorum :9: 63le başladım hamişliğe kusarken 2 kilo verdim,şimdi 64,5 kiloyum.10 kilo alsam kafi yaa

80 limit olsun bari o zaman ne diyelim :43:
bundan sonra 11 kilodan fazla almamam lazım :49:

selam

afp 61.83 1.25 mom
uE3 2.075 1.44 mom
bhcg 19.161 0.92 mom
inhibinA 171.0 1.21 mom

gözün aydın canım çok sevindim... maşallah miniğine nazar değmesin :nazar::nazar::nazar: allahım sana da hepimize de bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip eder inşallah :emir_bebek: :emir_bebek: :emir_bebek:

canım sezeryan tartışmaları varken bi doktoru dinlemiştim tv de.. dio du ki herkes dio tarlada doğuranlar nasıl doğurdu.. adam dedi ki '' ahhhh nerde o eski çatılı kadınlar.. tarlada çalışırlardı eğilip kalkarlardı.. eve gelir temizlik yaparlardı yerleri bezle silerlerdi eğilip doğrulurlardı.. şimdi kadınlar yürüme yürümüo evi desen viledayla silio.. merdiven çıkmıo asansör var, hareket etmio eee nolcak çatı dar.. sen bu ülkede nasıl yasaklicaksın sezeryanı.. nasıl doğurcak o dar çatılı kadınlar... ancak kısıtlama getirilebilir keyfe göre yapılmasın die...'' benim amcamın eşi de köyde tarladan gelmiş yemek yapmaya, sancısı başlamış evde kimse yok, tarla uzak sesini duyan yok, kadın tavandan sallanan yayık ipine tutunup doğurmuş tek başına... allahtan bebek de kendi de sağlıklıymış.. ama işte hareket etmekle alakalı..

epidural de tamamen kesmiomuş sancıyı.. daha doğrusu kişiye göre değişiomuş.. ağrı eşiği düşük olanlarda tamamen kesmio dio kağan kocatepe.. napalım artık ağlasak da sızlasak da annenin de dediği gibi içerde kalan olmamış bi şekilde doğurcaz.. kendimizi hazırlamamız lazım.. ben oturdum yabancı sitelerden normal doğumu falan da izledim... bende ters psikoloji yaptı.. herkes doğuruo benim neyim eksik moduna geçtim :9::9::9::9: ama tabi psikolojim bozuo diyen izlemesin bence de sana katılıyorum..

bu arada karar verdin mi bebek odasını nasıl yapacağına büyüyen beşik mi normal mi die kararsız kalmıştın ya, ara ara bakıorum o topiğe de... kimi de demiş ki büyüyen beşiklerin boyutunda yatak bulmak zor..
eskı çalıştıgım koyde komşu teyzem 60sene önce tarlada doğurmuş daha öğlen demişler eve de goturmemişler sırtıma bağladım çapaya deavm ettım eve geldim kayınpederım var banyo yattıgımız odada,sabaha yıknırsınız dediler bebkte bende o halde sabaha kadar bekledık demişti:((

benım baktığım buyuyen beşiklerin buyuk halı orjınal tek kişilik baza boyutunda,adam yatak sorunu yok bu nedenler demişti ama bazıları beşikle tek kişilik yatak boyutu arasında oluyormuş.. alırken sormak lazım olçuler tek kişilik yatağa uygun alınmalı... ya fıyat olarak uygun bulabılırsem buyuyen beşikte gönlüm ama bakalım inşallah...
bugun baktım park yataklara ,yataksız 290lira cıvarı dediler yatakta 70felanmış...bambu yu alsam napcam 7.ayda nasıl atcaz kapıya... en azından park yatak saklanır tatılde memlekete goturulebılrım annemın eve bırakırım oraya gırtıkce yatar...yanı kısacası park yatak,park yatagın içine yatak+ odasına dolap ve buyen beşik...
şifonyer zaten buyüyen beşiğin baş kısmında oluyor

Sen de çok kilo almamışsın,normal yani 4 kilo.Bende 2-2,5 aldım en fazla...Ne için tahlil vereceksin canım?

canım idrar yollarında enfeksiyon var dedi sağlık ocağı,yarın kendi hastaneme gideceğim...ne kadar az almışsın ne güzel

evet enfeksiyon ihmale gelmez bende de olmuştu içebildiğim kadar su içtim hala da devam ediyorum. bu arada karaciğer testi ile ilgili soru sormuştum. ama sanırım cevabını kendim buldum yüksek karaciğer enzimleri ve düşük trombosit sayısına bağlı olarak erken doğum riski oluşabiliyormuş. bende geçmişte trombositopeni olduğundan heralde doktor kontrol etmek istedi

hımm geçmiş olsun yarın gidicem bakalım...

selam minnoşların anaları::)
ayy bugun ılk defa bırı metroda yer verdı bana bı tuaf oldum:)ha şöyle ya dedım yemekten olmadı ya bebek var orda dıyesım geldı:)kızlar kalcamda ınanılmaz agrı var topallatıyo resmen nıe acaba..kalca genışlıyomus ondan mı kıne.doktorum 23.hafta seker yüklıcekmış tetanozuda doktoruna sor ızın verırse yaparız dedı saglık ocagı ılgınc geldı.oğluma ördekli banyo havlu takımı aldım çok tatlı:)kadıfe tulum alacaktım ama daha cıkmamıs kışın bursa cok soguk olur almak lazım bol bol.bugun tulum bakarken 4 numara olan badye kadın bu 3 yasındakı cocuga olurmu dıye sordu satıcıya bendeengın bılgılerımde 4 numara 9-12 ay dıyınce bravo valla bebek yok ama öğrenmıssınız sımdıye kadar kımse bılemedı dedı ee dedım ödülüm nerde:)ınsan bı zıbın hedıye eder pintiler:)kızlar 1 aydır bı defter tutuyorum hangı marka ne nasıl olcak hepsını not ettım sıze de anlatırım.şuursuzca alısverıse gıtmıyım demıstım

ne güzel hazırlamışsın eline sağlık...

selam

afp 61.83 1.25 mom
uE3 2.075 1.44 mom
bhcg 19.161 0.92 mom
inhibinA 171.0 1.21 mom

canım gözün aydın darısı bekleyenlere

canım doktorlar su vermeyin falan diolar ama ilk zamanlar şekerli su verilio bu da kocakarı usulü biraz ama hemşireler bile doktor görmeden verin dio :) şekerli su minik midesini rahatlatıomuş, gaz sancısını karın ağrısını falan önlüomuş walla büyüklerin yalancısıyım :9::9::9::9: canım dört aylıkken arkadaşımın kızı nasıl biberonla lıkır lıkır su içiodu görsen şaşarsın :)

Bebeğe şekerli herhangibir mama yada su falan verdiğinizde bir daha emmiyor anneyi. Hep şekerli mamalar istiyor. Biz kardeşimde yaşamıştık bunu.. Ağzının tadını biliyo minişler :)))

canım bi de sen renkli dopplerde gör onu yumuk yumuk elleri oluo pıtırcıkların :) güzelim göstermeyince göstermio ki bebiş kendini :) o yine cinsiyetini göstermemiş utanmış, dün renkli dopplerle bakıldı benim cimcime yüzünü göstermemek için ne yaptı dersin.. eliyle burnunu tutmuş çekmedi yüzünden, bi de ayağını kafasına değdiriodu yüzünün dier tarafı da görünmüo :) gördük şoka girdik nasıl ya dedim.. doktor dediki seninkinin jimnastik saatine denk gelmişiz, kemikler hala esnek olduğu için tam gelişmediği için ayağını kafasına değdirebilir bu normal korkma dedi :9::9::9::9: bi de tötünü döndü kızım ohhhh bizde artık yüzünü görme umudu falan kalmadı :9::9: eşim 'kızım beni doğana görmeyin süpriz yapcam size, göstermem kendimi boşa uğraşmayın dio' dedi yoksa nie ayağını kafasına değdirsin cadı :10: bi de bacakları da bi uzun zillinin:) eşim dedi bacakları çok uzun doktor dedi eee normal sen uzun anne uzun :) doktordan çıktık eşim dio ki daha da minik zıbınlar alma aşkım bizim kız giremez onların içine :)
allahtan kızım sağlıklı doktorumuz hiç bir sorunu yok maşallah çok sağlıklı dedi.. beş buçuk aylık görünüomuş ama beş aylık dedim maşallah iyi beslenmiş o zmn dedi.. çok mutlu oldum :) eşim dio ki benim bakımlarım sayesinde :)

gördün miniğini demek :))
hepimi,z aynı duyguları paylaşıyoruz ne güzel :49:
allahın izniyle bide sağlıkla kucaklasak

Back
X