2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
Günaydınn güzel annelerrrr

Saat 10'da çıkıcam,doktor kontrolümüz var, babamız da gelecek 1,5 ay sonra görecek oğlunu, işlerden dolayı gelememişti 1,5 aydır.
Ne kadar büyüdüğüne inanamayacak :)

ben de heyecanlıyım, yarın da ayrıntılıya giricez, inş herşey yolundadır.

inş güzel haberler ile gelirsin canım

Merhaba arkadaslar umarim herkes iyidir...
Dün kontrölüm vardi, bebegim hamdolsun iyiymis ama rahimagzi kanali 4 cm olmaliyken bende 2,5cm e düsmüs. Pazartesiye kadar degisiklik olmazsa hastaneye yatacakmisim. Evde bol dinlenmem gerekiyormus. Ayni sorunu yasayanlar oldu mu? Hamileligimin ilk aylari hastanede gecti ( baska bir nedenden dolayi) yine yatmak istemiyorum=(
cnm çok dikkat et kendine bizim bi tanıdıktada olmuş doktor evde istirat vermiş kesinlikle iş yapmıcaksın hep yatıcaksın demiş inşallah cnm herşey yolundadır da hastaneye yatmak zorunda kalmazsın :))
Kızlar bu da benım oğluşum... 4 boyutluya girdik ayrıntı sonrası, o zaman verdi doktor. Görünce inanamadım, bu kadar net olduğuna... Allah hepimizin evlatlarını bize bağışlasın...:nazar::nazar::nazar:

Eki Görüntüle 514467
maşşallahhh Allah sağsağlim kucağınada almayı nasip etsin :))
bugün kontrolümüz vardı ,doktor detaylı inceledi organlarını falan,bebeğimiz sağıklı çok şükür..renkli isterseniz yaptırabilirsiniz hem başka bir gözde görmüş olur dedi ,siz bilirsiniz dedi..sanırım yaptırmayacağız..
Fakat plesenta rahim ağzına yakın dedi :( kontrol edicez bunu dedi,diğer haftalarda yukarı çıkabiliyormuş.. eğer çıkmazsa gebeliğin son haftalarında kanama olabilirmiş ve doğumda fazla kanama olurmuş :( sezeryan olmak durumundaymış :((

ve ben birkaç yerde bunu yaşayanları okudum bebekleri erken doğuyor :( umarım plesenta yukarı çıkar :(
cnm bebeişin iyi olmasına çok sevindim :)) doktor baya detaylı bakıyo cnm bende kan pıhtılaşmasından şüphelendiğimiz için ve bi kaybım oldugu için yönlendirdi :))
cnm inşallah plasenta yukarı çıkar ve hiç bi sorun olmadan zamanında alırsın kuzunu kucağına :))
gamze ve ziyaretçi :3:

uyuyan annelere tatlı uykular uyanacaklara günaydın günümüz güzel geçsin cumamız hayırlı olsun
biz bugün fetal ekoya gittik Allaha şükür kalbimizde kapanmış ama doktor yinede bebiş olunca gelin bi görelim diyor ay kuzum sağlıklı sıhhatli gelsin de ...
ama kocişle sevk için devlete ordan bu hastaneye gitik kocalarla özele gitceksin ama tıpa devlete gitmiceksin ay sakin dediğim adam oğluşla beni gerdi yabekliyosun işte ama sağım solum hep hamile zevkliydi ki tepecik araştırma hastanesine geldik sevkimizi alıp çocuk hastanesine gittik anam 1sürü miniş ağalayan ağlayana çok tatlılar ama rabbim herkezinkini korusun nezor minicik hastane köşelerinde bide kalp önemli :31: ama rabbim kimseyi şu devlet hastanelerine düşürümesin kocişlede küstüm eve geldim komşular mamalar yapmış çağırdılar akşama kadar oturduk babiş geldi barışmıcam dedim ama küste durulmuyor bu eşşeklere ama ne yoruldum dan ne hamileyimden ne sıra beklemekten yok anlamıyolar eskisi gibi fıldır fıldır koştursun herşeyi halletsin istiyolar bide ay ota b... nasıl sinirlenir bi insan yok sakin demicem artık işleri düşmüyor ondan sen de bekleyemezsin diyorum
cnm çok sevindim kalple ilgli olan olumlu gelişmelere bundan sonrası için herşey yolunda gider inşallah :))
Günaydınn güzel annelerrrr

Saat 10'da çıkıcam,doktor kontrolümüz var, babamız da gelecek 1,5 ay sonra görecek oğlunu, işlerden dolayı gelememişti 1,5 aydır.
Ne kadar büyüdüğüne inanamayacak :)

ben de heyecanlıyım, yarın da ayrıntılıya giricez, inş herşey yolundadır.

günaydın cnmm
hadi bakalım gör gel oğluşunu güzel haberlerle gel inşallahh :))

Merhaba arkadaslar umarim herkes iyidir...
Dün kontrölüm vardi, bebegim hamdolsun iyiymis ama rahimagzi kanali 4 cm olmaliyken bende 2,5cm e düsmüs. Pazartesiye kadar degisiklik olmazsa hastaneye yatacakmisim. Evde bol dinlenmem gerekiyormus. Ayni sorunu yasayanlar oldu mu? Hamileligimin ilk aylari hastanede gecti ( baska bir nedenden dolayi) yine yatmak istemiyorum=(

merhaba canım çok gecmıs olsun mutlaka hastanede yatmalısın maalesef bu cok ciddi bi sorun

zaten kaldı 3-4 ayımız canım ne olucak hastanede yatsan serklaj fln yapılır ınsallah atlatırsın bu durumu

ama lütfen şu an ıyı hıssedıyrosun dıe bu problemı gozardı etme gercekten cok ciddi bi durum bol bol yat

düşmemeye ve zıplamamaya dıkkat et hareketlerın agır olsun

Çok şirin bi uyku setiymiş canım...Ama fiyatıda yerinde hani.....
:) Ben antepliyim biliyosun antep salçasını duymuşsundur.Ama bizim oralarda sizlerin yaptıgı gibi yapılmıyor tabi...Zaten senelik salçamızı yazın sezon açıldıgında yapıoruz çuvallarla..Önce temizliyoruz sonra büyük makina geliyor kapıya onda çekiliyor ve damda tepsilerde güneş ısısıyla çıkıyor..Sizin yaptıklarınız tabi çok farklı bundan,ama eminim sen yinede güzel bişiy çıkaracaksın....Kolay gelsin şimdiden....
.

evet canım bılıorm guneste kurutuyosunuz bızım gunes coktaan kaçtı hatta deli gibi yagmur yagıyo bugun ıstanbulda :)
hoş ben de deneyemedım salçayı baktım biberlerımin bi kısmı çürümüş kötü olmuş 1 kasık salça çıakr bundna die acısos
yaptım bende :D salçayı da artık bu hafta bıber alınca denerım ınsallah guzel biber bulurum :)

ayşe geçmiş olsun
annem geçen hafta yapmış ayıklayıp yıkayıp robottan geçirip tuzla kaynatmış kabukları ne oldu dedim robottan geçince bişi kalmadı dedi ama bence süzgeçten geçirilse dahaiyi..sen başlamışındır şu an yarın yazarsın nasıl olduğunu

hım benım yapıcam tarıftede kaynattıktan sonra robottan gecırıyoalrdı benzer sekıl sanırırm
bıberlerım kötü olmsu az bısı kalmıs o sebeple yapmadım canım :)

aysecim valla süründürsün kiymet bilinir ozaman allahim bahtini güzel eylesin insallahhh hepimizin aminnn....

:9: amin canımm

bugün kontrolümüz vardı ,doktor detaylı inceledi organlarını falan,bebeğimiz sağıklı çok şükür..renkli isterseniz yaptırabilirsiniz hem başka bir gözde görmüş olur dedi ,siz bilirsiniz dedi..sanırım yaptırmayacağız..
Fakat plesenta rahim ağzına yakın dedi :( kontrol edicez bunu dedi,diğer haftalarda yukarı çıkabiliyormuş.. eğer çıkmazsa gebeliğin son haftalarında kanama olabilirmiş ve doğumda fazla kanama olurmuş :( sezeryan olmak durumundaymış :((
ve ben birkaç yerde bunu yaşayanları okudum bebekleri erken doğuyor :( umarım plesenta yukarı çıkar :(

canım gecen haftalarda benım de plasentam sağ aşağıda rahım ağzına yakındı ama zamanla yer değiştirdi

canını sıkma...plasentan önde dahı olsa (plasenta previa) bu hamılleıgı gecırırken zor bi durum yatman kalkmaman

anı hareketler yapmaman gerekıo sezeryanalda olsa bebegını doğuruyosun bebege bi zararı yok . ki zaten

dr kontrolu altındasın korkma senın yapacagın dınlenmek çok hareket etmemek bu kadar...

Aklıma takılan çok salakça 2 soru sorucam, şimdiden bağışlayın :)

1- memesi büyük olandan çok mu süt gelir ?
2- kullandığımız şampuan,duş jel,saç kremi. bunların içinde kimyasal yok mu, bebeğe zarar vermiyor mu ?

:1:

canım gecen haftalarda benım de plasentam sağ aşağıda rahım ağzına yakındı ama zamanla yer değiştirdi

canını sıkma...plasentan önde dahı olsa (plasenta previa) bu hamılleıgı gecırırken zor bi durum yatman kalkmaman

anı hareketler yapmaman gerekıo sezeryanalda olsa bebegını doğuruyosun bebege bi zararı yok . ki zaten

dr kontrolu altındasın korkma senın yapacagın dınlenmek çok hareket etmemek bu kadar...

Ayşe, ayrıntılı raporuna bakıyordum dün akşam, plesenta yerleşimi "ön duvar" yazıyor. normal değil di mi bu ? şimdi siz yazışınca algıladım. acaba ondan mı bebek net görünmüyor ya da hareketlerini hissetmiyorum plesenta ön duvarda olduğu için ??

Günaydın kızlar :)

kahvaltımı yaptım geldım bı 10 dakıkaya çarpıntım baslar yarım saate de o gecer bebısde tekmelıo
gayet rutın sıradan bi gun :) dün akşam bebıs göbek deliğime neresını yasladıysa bı cıkıntı vardı göbegımde
yumurta gibi bişi sert eşim gorunce baya duygulandı yaa burada ıste dımı buradaa diip durdu :16: :nazar:
sonrada baska tarafa kaydı gıttı bebıss...

dün akşam eve gidince şu salçayı yapayım dıye direk mutfaga gırdım ama bıberlere bı baktım yarımları curumus
bazıalrı kötü olmus dolaptaydı halbukı cok da beklemeıd ama neyse dedım temzıeldım az bı bıber kaldı
ben de dün tarıfını aldıgım acı sosu yapaım dedım...yöresel yıyecekler satan bı dukkandan adıyaman acı bıberı
almsıtım onunla yaptım doğrarken resmen elelrımı yaktıı saatlerce gecmedı yanması ama yerken o kadar acı değil
şaştım kaldım :S bana çok acı bıber lazım artık yarın pazarda bakıcam...acı bıberım olmadıgı ıcın 5 kg domatesımde
benı beklıo :S Ev yapımı acı biber sosu (acısso)

günaydın hayırlı cumalar herkese
ayşe ne yaptın biberleri hallettinmi
dün senle yazıştıktan sonra eşim geldi bi baktım 10 kilo kırmızı biber getirmiş sanki adama malum oldu
sonrada pazara gidip domates ve yeşil biber aldık.annemle közlenmiş biber turşusu ve konserve domates yapcaz bugün
domates bu haftadan sonra pahalanır artık yagmurlar başladı

Son düzenleme:

2- kullandığımız şampuan,duş jel,saç kremi. bunların içinde kimyasal yok mu, bebeğe zarar vermiyor mu ?

ilkini saniyorum ya o bence yapi meselesi.
benim cok sutum olmamisti ama yetecek kadar oldu iste idare ettik 11 ay

2. sinide yapacak birsey yok canim o kadar ince dusunmemek lazim sadece biraz daha organik
olanlari alabilirsin.

guzel haberlerle gelirsin ins. bende cok heyecanlaniyorum randevu gunum yaklastikca
gerci 2 hafta var ama beklemekte guzel.:))

günaydın canpareler nasılsınız bebişkomuz tekmeler halde bizimde. kardeşimin evini taşıdık sonunda neredeyse istanbuldaki işimde bitti sayılır bir kaç gün daha buradayız sonra allah nasip ederse eşimle bi tatile çıkıcaz. ben stanbuldan direkt aantalyaya uçuşa geçicem

kızlar şu uyku setıne bakın çook tatlıııııı :)

37682Dudu_pembe_uyku.jpg
Aysecım gecmıs olsun canım.Süper ya hangı markanın takımı bu.bende sade bısey arıyorum tac lınens vs bütün markalara baktım ama begenmedım acaba dıktırsemmı dıyede düşünüyorum.

insna hamıleyken o kadar cok sey dusunuyo kı hiçbirine salakça denemez bence :) annelık hassasiyetı dıyelım :)

büyük memeyle alakaaası yok çok mınık memesı olan :) ama ayalrdır cocugunu güzelce emzıren cok ınsan vardır emınım :)

canım şampuan sac kremı direk saça uygulanıo zaten duş jelı d eköpük halde olarak uygulanıo lifle

zaten cildimizin onu alıp içine çekmesıne ızın vermıyrouz duruluyoruz bu sebeple bı sorun olucanı sanmam

Ayşe, ayrıntılı raporuna bakıyordum dün akşam, plesenta yerleşimi "ön duvar" yazıyor. normal değil di mi bu ? şimdi siz yazışınca algıladım. acaba ondan mı bebek net görünmüyor ya da hareketlerini hissetmiyorum plesenta ön duvarda olduğu için ??

hımmm mantıklııı.....ee raporu doktorun gormedımı dr demedımı sen hareket hıssetmıosn plasenta ön duvarda
yerleşmiş o yuzden fln demedımı öyleyse....ama plasenta öyle ise cidden hem hareket hıssetmek zorlaşır mantıken
hem görüntü almak canım ıyı yakalamışsın da doktorun nıye söylemedı ben ona taktım sonucta hala hareket hıssetmedıgını bılıo :27:

günaydın hayırlı cumalar herkese
ayşe ne yaptın biberleri hallettinmi
dün senle yazıştıktan sonra eşim geldi bi baktım 10 kilo kırmızı biber getirmiş sanki adama malum oldu
sonrada pazara gidip domates ve yeşil biber aldık.annemle közlenmiş biber turşusu ve konserve domates yapcaz bugün
domates bu haftadan sonra pahalanır artık yagmurlar başladı

yok canım bıberleırm kötü olmsu dolapta salça yapcak kadar yoktu acısos yaptım bende

ehehe valal içine doğmuş demekkı kolay gelsın canım size...

ben 90 kurustan aldım domatesı dün daha ucuza gormedım zaten bı yerde artar canım evet

zaten acaip yagmur ve soğuk var bugun :)

Aysecım gecmıs olsun canım.Süper ya hangı markanın takımı bu.bende sade bısey arıyorum tac lınens vs bütün markalara baktım ama begenmedım acaba dıktırsemmı dıyede düşünüyorum.

sağol canım...

funnababy bebek uyku setı canım web sıtesıne bakabılırsın google dan aratıp fiyatı pahalı yaa

pahalı olmasa hemen alırdım yıne de bakalım bellı olmaz tee gecen gebelıgımde de gozum kalmsıtı

benım bu takımda...cok cici :) olmadı ben de dıkmeyı dusunuyorum ya çok renklı şeler var sevmedım onalrı :)

insna hamıleyken o kadar cok sey dusunuyo kı hiçbirine salakça denemez bence :) annelık hassasiyetı dıyelım :)

büyük memeyle alakaaası yok çok mınık memesı olan :) ama ayalrdır cocugunu güzelce emzıren cok ınsan vardır emınım :)

canım şampuan sac kremı direk saça uygulanıo zaten duş jelı d eköpük halde olarak uygulanıo lifle

zaten cildimizin onu alıp içine çekmesıne ızın vermıyrouz duruluyoruz bu sebeple bı sorun olucanı sanmam

Bazen öyle sorular geliyor ki aklıma, kızlara sorsam mı sormasam mı diye cebelleşiyorum kendimle :) haklısın annelik hassasiyeti :)

hımmm mantıklııı.....ee raporu doktorun gormedımı dr demedımı sen hareket hıssetmıosn plasenta ön duvarda
yerleşmiş o yuzden fln demedımı öyleyse....ama plasenta öyle ise cidden hem hareket hıssetmek zorlaşır mantıken
hem görüntü almak canım ıyı yakalamışsın da doktorun nıye söylemedı ben ona taktım sonucta hala hareket hıssetmedıgını bılıo :27:

Plasenta yerleşimi " ön duvar" demek , karnın ultrasonla bakılan tarafı mı acaba ? sizin ayrıntılı raporlarında ne yazıyor plesenta yerlişimi olarak ? ve ön duvara yerleşmesi sizin bahsettiğiniz "eşin önde gelmesi" durumu mu yani ?

ay kafayı yicem ! :52:

Günaydın sevgili arkadaşlarım...
geçmişe bakmadım üşendim, 2 gün olucak ben girmeyeli ve sayfalar almış yürümüş...
inşallah bir rahatsızlık faşan yoktur..biz kötü günler geçirdik kızımla, yine maddi manevi sıkıntılardan boğulduk...
allah'ım şanslarıyla, kısmetleriyle getirsin yavrularımızı, bizim çektiklerimizi çekmesinler...
hep mutlu olsunlar; hiç sevilmek, sayılmak, yalnız kalmamak gibi ya da nasıl alıcaz, nasıl ödiycez gibi sıkıntıları hiç olmasın..
kıyamam onlara, biz zor dayanıyoruz, allah onları da öyle sınamasın masum yavrularımızı..
aslında dünyaya getirmeye hakkımız yoktu diye de çok düşünüyorum ama bize olumlu katkılarını düşününce ağzıma biber süresim geliyor...bilemedim ben..

Günaydın sevgili arkadaşlarım...
geçmişe bakmadım üşendim, 2 gün olucak ben girmeyeli ve sayfalar almış yürümüş...
inşallah bir rahatsızlık faşan yoktur..biz kötü günler geçirdik kızımla, yine maddi manevi sıkıntılardan boğulduk...
allah'ım şanslarıyla, kısmetleriyle getirsin yavrularımızı, bizim çektiklerimizi çekmesinler...
hep mutlu olsunlar; hiç sevilmek, sayılmak, yalnız kalmamak gibi ya da nasıl alıcaz, nasıl ödiycez gibi sıkıntıları hiç olmasın..
kıyamam onlara, biz zor dayanıyoruz, allah onları da öyle sınamasın masum yavrularımızı..
aslında dünyaya getirmeye hakkımız yoktu diye de çok düşünüyorum ama bize olumlu katkılarını düşününce ağzıma biber süresim geliyor...bilemedim ben..

günaydın canım....
Rabbim her bebeği bereketıyle rızkıyla yollar sen içini ferah tut inan kı aynı maddi sıkıntıalrı
ben de yasıyorum ama gercekten yarın ne olucagı bellı olmaz...
bir çiftin anne baba olması ona güç veren bişeydır daha cok sebebın olur daha cok güçlü olursun
mutlu olursun rızkı veren Allah dua et inşallah hersey düzelir..

Plasenta yerleşimi " ön duvar" demek , karnın ultrasonla bakılan tarafı mı acaba ? sizin ayrıntılı raporlarında ne yazıyor plesenta yerlişimi olarak ? ve ön duvara yerleşmesi sizin bahsettiğiniz "eşin önde gelmesi" durumu mu yani ?

ay kafayı yicem ! :52:

canım bana rapor vermedı doç a gittiğim için devamlı bakıo zaten kendı notlarını aldı ama bi aksılık olsa sölerdi

ayrıca plasenta durumunu normal usg den de görebılrısın muayeneye gıttıgın zaman doktorun bakar söler

rahmın ön duvarı dıs taraftır arka duvarıda gerıde karnın ıc kısmında klandır heralde mantıken :)

mantıken dediklerın tutarlı ama bi doktora sormadan emın olamayız :)

Son düzenleme:
Herkese günaydın kızlar, hayırlı cumalar...
Sağlıklı, mutlu, huzurlu, sakin, dingin bir gün olsun inşallah. Güzel haberler alalım...
Yine enerjim sıfır :)
Ellerim ayaklarım dudaklarım şiş... :55:

+ Hani imzamızda Bebeğimi kucağıma almama 130 gün kaldı vb yazıyor ya...
Az kalmış iki basamaklı rakamlara :1:

günaydın canım....
Rabbim her bebeği bereketıyle rızkıyla yollar sen içini ferah tut inan kı aynı maddi sıkıntıalrı
ben de yasıyorum ama gercekten yarın ne olucagı bellı olmaz...
bir çiftin anne baba olması ona güç veren bişeydır daha cok sebebın olur daha cok güçlü olursun
mutlu olursun rızkı veren Allah dua et inşallah hersey düzelir..

canım bana rapor vermedı doç a gittiğim için devamlı bakıo zaten kendı notlarını aldı ama bi aksılık olsa sölerdi

ayrıca plasenta durumunu normal usg den de görebılrısın muayeneye gıttıgın zaman doktorun bakar söler

rahmın ön duvarı dıs taraftır arka duvarıda gerıde karnın ıc kısmında klandır heralde mantıken :)

mantıken dediklerın tutarlı ama bi doktora sormadan emın olamayız :)

birazdan doktor randevum var zaten sorucam canım.

Herkese günaydın kızlar, hayırlı cumalar...
Sağlıklı, mutlu, huzurlu, sakin, dingin bir gün olsun inşallah. Güzel haberler alalım...
Yine enerjim sıfır :)
Ellerim ayaklarım dudaklarım şiş... :55:

canım, el ayak ve dudak şişmesi preeklampsi (gebelik zehirlenmesi) belirtisidir ve çok ciddi bir durumdur. Bu şişmelere aynı anda tansiyon yüksekliği ve idrarda protein de eşlik eder. onun için geçen gün tansiyonunu ölçtür dedim,ölçtürdün mü ?
ben de bu konuda takip altındayım ,eğer 27.haftadan sonra tansiyonum yükselirse doktor erken doğuma alacağını söyledi !
lütfen doktoruna durumu hemen izah et.

kızlarr merhabalar hepinize 2 gündür felaket hastaydım sizleride uyarmak istiyorum çok dikkat edin kendinize
salgın varmış bir anda salı akşamı kötü oldum ama yorgunluk vs.dirdedim çrş. uyandığımda heryerim ağrıyordu
ve aşırı mide bulantım vardı, Ve aşırı halsizlik:( çok şükür bugün daha iyiyim ama ishal salgınıymış bu ve herkes
hasta yatıyor aman dikkat edin berbat bir hastalık grip falan masum kalır yani yanında, kendinize dikkat edin
ve mümkünse devlet hastanesine gitmeyinbir müddet çünkü ben bir idrar tahlili için gittim ve 10 dk kaldım
akşam salgını kapmıştm bile hastaneden!

Kendinize iyi bakkın anneler emi:)[/QUOTE

cok gecmıs olsun canım bende gecen hafta oyleydım dışarıda yemek yedık ve o aksam hastalandım ıshal bulantı ve acayıp mıde krampları demek salgınmıs.

Back
X