- Konu Sahibi papatya3459
-
- #20.941
Benimde gecen hafta kontrolum vardı suyum normalin biraz altındaymış kam sulandirici hap verdi mutlaka icmem lazimmis birde günde 1.5 litreden fazla su iç dedi ayrıca bende 2 aydır seker sürmüyorum ağzıma yediklerime dikkat ediyorum ve bendede seker çıktı cok şaşırdım simdi 100 luk yükleme yapılacakiyi bayramlar güzel anneler ve kuzularına:)dr. a gittik salı günü. gerçekten suyu azmış yavrumun. su içmekle alakası yokmuş. su bir anda çok gelrse Allah korusun bebeğin 1-2 gün içinde alınması gerekirmiş. gebelik süprzlerle dolu dedi dr. bu arada açlık şekeri 89 , tokluk 155. maalesef 140 ın üstü. bayramdan sonra dyetisyene gdicem ve ben 56 kiloyum,iştahsızım, tatlı hiç sevmem:)ilgnç geldi yüksek olması. pko dan olablir diye düşünüyorum.dualarımızı eksik etmeyelim birbirimizden.
Benimde gecen hafta kontrolum vardı suyum normalin biraz altındaymış kam sulandirici hap verdi mutlaka icmem lazimmis birde günde 1.5 litreden fazla su iç dedi ayrıca bende 2 aydır seker sürmüyorum ağzıma yediklerime dikkat ediyorum ve bendede seker çıktı cok şaşırdım simdi 100 luk yükleme yapılacak
ayy öyle deme yaaaa.....gerçi senin durumun daha farklı ama bi arkadaşımın da hamileliği çok zor geçti doktor erken doğum yaparsın nisanı geçirirsen iyi dedi nisanı da geçirdi mayısı da geçirdi taaaa haziranda bi de geç doğum yaptıinşallah sen de öyle olursun canım
bebeğin suyuyla şekerin bi alakası var mı? böyle bişey dedi mi doktorun canım?
ayyy ınsallahhh canım ya, bana 6aylıkken hazır ol demıstı belkı 7 demıstı cok panıkledım bakalım bayramdan soonra ne dıyeceklerrr:18:
Son kontro,e gittiğimde seker yüklemesi yapılmamıştı bisey demedi yükleme yaptırmamı istemişti sonucu telde bildirdim 100 luk yaptırmamı istedi salı yada Çarşamba yaptırcam insallah sonucu alınca yine arıyacam varmı acaba bı alakasıbebeğin suyuyla şekerin bi alakası var mı? böyle bişey dedi mi doktorun canım?
bebeginin durumu suan nasil canim ne diyorlar doktorlar
Son kontro,e gittiğimde seker yüklemesi yapılmamıştı bisey demedi yükleme yaptırmamı istemişti sonucu telde bildirdim 100 luk yaptırmamı istedi salı yada Çarşamba yaptırcam insallah sonucu alınca yine arıyacam varmı acaba bı alakası
bı gelısme yok canm, malesef onlar sonlandırmamı ıstıyolar bende kabul etmeyıp surduruyorum gebelıgımı hersey Allah ın elınde ben mucızemı beklıyorum. (sonucta doktorlar bana dogal yoldan cocugun olmaz demıslerdı ve Rabbım ısstedı oldu)
inssalah canim dedigin gibi bi mucize olur. ins hepimizin ve seninde sapa saglam bebislerimiz olur, doktorlara fazla güvenmicen yengemede 7 ayliken bebegi alacagiz dediler yooksa senin icinde tehlike olur dediler onun placenta öndeydi yengem kabul etmedi simdi sapa saglam bi kizi var kendide gayet iyi. ins allaHIM hayirlisini versin herseyin
Canım seker yüklemesi her hamileye yapılan rutin bı kontrol bende iri bebeklerde şekerin yüksek çiktigni duymuştum ama benim bebeğim gelişimi haftasına göre normal 24+2de 781 gr doktir normal dediöyle bir şey duydum da ben belki hatunların uydurmasıdır diye çok dikkate almadım, bebeğin fazla büyük olması veya suyunun fazla az olması şekerle alakalı olabilir gibi birşey okumuştum ondan sordum sana da. Benim bebeğime de önce söylenenden daha büyük olduğu söylendi o yüzden şüphelendim, daha şeker yüklemem yapılmadı benim, her yerde kesin yapıyorlar mı bana da yapacaklar mı bilmiyorum
canım cok zor bı durum allah kımseye yasatmasın ama yavrun ıcın sakın ol , su an yasadugun sters ve psıkolojı bebegıne yansıyacak mutsuz bır bebek olarak dogacak cok zor bılıyorum ama sakın ol dayanmaya calışallahım yardım et... isyan etmeyeceğim, ama dayanamıyorum allahım... nolur dayanamayacağım yükler yükleme... pencereden bayramda eşiyle çocuğuyla el ele geçenlerin arkasından bakıyorum, tepeden, arabada vites değiştiren elleri eşime benzetiyorum, havanın inadına güneşli, neşeli haline isyan ediyorum... el ele sahilde dolaşmak vardı şimdi diyorum... gözlerimi kapatıp pencereden gelen rüzgarla nefesini hissetmeye çalışıyorum.... annem babam gözümün içine bakarken içi kan ağlarken gülmenin ne demek olduğunu o an anlıyorum... bebeğim tekme attıkça, canın yanıyor ama ne yapayım kuzum olmuyor, deniyorum olmuyor diyorum... bütün gece karanlığı seyrederek saliselerin bile 10 yıl gibi geçişine tanıklık ediyorum... geceleri üşüyünce onun üzerine örtecek bir battaniyesi bile olmadığını düşünerek üzerimi örten herşeyi savuruyorum... gecelerin soğuk olmasından nefret ediyorum... ben babamızı çok özlüyorum... eski resimlerimiz beni buzdolabının magnetinde, odada, duvarda karşılıyor... dalga geçer gibi sırıtan resimlerimiz... o zaman rabbime şükrediyorum en azından toprak altında değil diye ama bu da çok zor be rabbim... nolur yeter diyorum... sabrediyorum ama affet dayanamıyorum diyorum aynada gözlerimden akan yaşları izleyerek... ilk defa ciğerin yırtılırcasına bağırarak ağlamanın ne olduğunu anlıyorum... bir zeytin tanesini dahi ısırırken, o bunları yiyemiyor deyip boğazımın düğüm düğüm olmasıyla tıkanıyorum... allahım gün sayıyorum bir kere göreyim diye, geçmiyor rabbim, bayram gelsin diyenlere inat ben biran önce bitsin de görebileyim diye saatleri saatlere ekliyorum... her şarkıda ondan birşeyler bulmak, ah bu şarkıların gözü körolsun sözüyle biten şarkılar... allahım gözlerinin içine bakamıyorum, resimlerine bakamıyorum... eski mektupları okuyorum yüzümde her şeye inat gülümsemeyle... kapıyı kendi anahtarımla açıp içerde aşşkım diye seslenecek birini bulamamak, telefon her çaldığında birtanem napıyon diye seslenecek bir ses bulamamak... velhasıl ben dayanamıyorum allahım, sabretmeye çalışıyorum sadece... nolur mükafaatı da olsun... yalvarıyorum bu günler hemen bitsin...
Canım seker yüklemesi her hamileye yapılan rutin bı kontrol bende iri bebeklerde şekerin yüksek çiktigni duymuştum ama benim bebeğim gelişimi haftasına göre normal 24+2de 781 gr doktir normal dedi
Tabi her iri bebekte seker çıkacak diye bisey yok belki onden gidiyordur seninki benim bildigim bütün ultrasyonda aletleri söyler kilosunu sonuçta bebegin gelişimi icin bakılıyor ben Prof,a gidiyorum onun makinası 4 boyutlu her defasında detaylı bakıyor detaylı icin başka biyere göndermedi beni o yüzden kesin bisey diyemiyorum sen gittiğinde sor kilosunu doktora iri oldugnu gören kilosunyda görür herhaldeanladım canım, inşallah iyi beslendiği için büyüktür benimki de :) ailede fln şeker hastası olan yok ama belli olmuyor sanırım sizlerin söylediklerine göre, ben çok şeker tüketiyorum hamileliğimden öncede öyleydim şimdi de öyleyim o yüzdende korkuyorum biraz, birde bişey sorayım bebeğin kilosunu sıradan ultrasonda görebiliyorlar mı? ayrıntılı mı gerekiyor, bana kilosunu hiç söylemedi doktorum çünkü
Tabi her iri bebekte seker çıkacak diye bisey yok belki onden gidiyordur seninki benim bildigim bütün ultrasyonda aletleri söyler kilosunu sonuçta bebegin gelişimi icin bakılıyor ben Prof,a gidiyorum onun makinası 4 boyutlu her defasında detaylı bakıyor detaylı icin başka biyere göndermedi beni o yüzden kesin bisey diyemiyorum sen gittiğinde sor kilosunu doktora iri oldugnu gören kilosunyda görür herhalde
Anladım canım zor gercekten uzakda olsa gidebiliyirsan detaylı icin bı git Allah korusun bo sorun varsada erkenden önlem alınırdoğru canım doktora sorayım, bende keşke her seferinde iyi bir doktora gidebilseydim ilçede yaşamayı bu yüzden hiç sevmiyorumayrıntılı ultrason bile yaptıramıyorum burda
seni cennette bir melek bekliyor o zaman inş :) sağlıkla kucağına alırsın inş bebeğini canım.Anladım canım zor gercekten uzakda olsa gidebiliyirsan detaylı icin bı git Allah korusun bo sorun varsada erkenden önlem alınır
Ben ilk bebeğimi kaybettim bu hamileliğimde riskli oldug icin profa gidiyorum yani mecbur gidiyorum
Anladım canım zor gercekten uzakda olsa gidebiliyirsan detaylı icin bı git Allah korusun bo sorun varsada erkenden önlem alınır
Ben ilk bebeğimi kaybettim bu hamileliğimde riskli oldug icin profa gidiyorum yani mecbur gidiyorum
Anladım canım zor gercekten uzakda olsa gidebiliyirsan detaylı icin bı git Allah korusun bo sorun varsada erkenden önlem alınır
benim de riskli gebelik olduğu için kendi dr um dışında 2 kez perinatolog prof dr a gittim.suyu az normale göre hareketlerni takipp et dedi. bugün de 2 saat dışarıdaydım hiç oynamadı hala. normalde dinlenmem lzım ama oynamayınca moralimm bozuldu çktım.çok merak ediyorum.şekerle bebeğn suyunun alakası yok bence atıyolar. şeker fazlaysa bebek iri suyu fazla olur diyolar. biz de genetik şeker yok,tatlı da sevmem. şekerim yüksek,bebeğim zayıf,suyu da az
Bende rahimagzi yetersizlig var 14. Haftada rahimagzina dikiş atıldı erke. Dogum riskim var o yüzdende sürekli yatıyorumrisk derken ne sorunuz var merak etim benimde placenta ön tarafda ana risk demediler ama sizinkileri merak etim??
Canım doktirum bana öyle bisey demedi bebeğimin hareketlerinde azalmada yok cok şükür Ben endişeli bı hamilesyi her seferinde de dile getiriyorum yanında bana ters giden bisey görmüyorum dedi su azlignida cok ciddi biseymis gibi anlatmadı ama ciddi bisey galiba senin kacinci haftadan sonra farkedildi?birde ciddi bı azalış olursa ilaçla ya da serumla takviye edilemiyorum acababenim de riskli gebelik olduğu için kendi dr um dışında 2 kez perinatolog prof dr a gittim.suyu az normale göre hareketlerni takipp et dedi. bugün de 2 saat dışarıdaydım hiç oynamadı hala. normalde dinlenmem lzım ama oynamayınca moralimm bozuldu çktım.çok merak ediyorum.şekerle bebeğn suyunun alakası yok bence atıyolar. şeker fazlaysa bebek iri suyu fazla olur diyolar. biz de genetik şeker yok,tatlı da sevmem. şekerim yüksek,bebeğim zayıf,suyu da az
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?