• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
Arkadaşlar merhaba ,bende üyeyim. Hergün yazamasamda sizlerin yazdıklarınız sürekli olarak okuyorum.En baştan beri takip ediyorum.
Çalıştığım için yazmaya vakit ayıramıyorum. Buradaki paylaşımın amacı hergün yazı yazmak olmamalı bence gerekli görüş ve önerilerimizi paylaşmalıyız.
Dün merak ettiğim ve sizinde tecrübeli olduğunuzu düşündüğüm (önemsizde olsa) biberon emzikle ilgili bir soru sordum ve kimse dikkate alıp cevap vermemiş.
Hergün birbirimize günaydın demekte güzel tabii ama sonuçta burada hamilelikle ilgili yaşadıklarımızı ve tecrübelerimizide paylaşalım ki bilmeyenlerde öğrensin. Soru sorup kaçmak gibi düşünüldüğü için gerçekten üzüldüm. Her zaman yazmıyorum ama yazdıklarımıza cevap verilmediği zaman da buranın anlamı kalmıyor bence...
Herkese sağlıklı hamilelikler diliyorum.

bak aynı şey işte ben de tam olarak bundan bahsediyorum. cevap alamayınca alınganlık yapılması doğru değil arkadaşım arada kaynamış olabilirsin, o an forumdakilerin söylediğin konuyla ilgili bilgisi olmayabilir , vb bir sürü nedeni olabilir. neden kişisel algılanıyor ki ? ayrıca yanlış anlamakla kalmamış neredeyse her gün günaydın yazan bizlere de haksızlık etmişsin

Emzik almadım henüz ama damaklı kauçuk olanlardan almayı düşünüyorum chicco olabilir marka olarak, biberon almayı düşünmüyorum ama lazım olur mu onu da bilemiyorum
Benim oğlum olacak isim konusu çok kafamı karıştırıyor, işte bu dediğim bi isim bulamadım henüz, değişik isim önerileri olanlar var mı? Kaan ve Aras isimleri şimdiye kadar hoşuma giden isimler arasında

emzik ve biberon konusuna gelince o mesajı görmemiştim şahsen ama şimdi yazayım ben daha biberon almadım emziği 0-3 ay silikon aldım. bildiğim kadarıyla yenidoğan bebeğin dişleri çıkana kadar silikon öneriliyor , dişleri çıktıktan sonra kauçuk kullanılıyor. biberon u da avent alacağım

Son düzenleme:
tatlım çoğumuzun ilk bebeği. aramızda bir kaç tane var 2. 3. bebeği olan. benxce haksızlık ediyosunuz. her şeye de cevap buldum her zaman ben. ne bilim hemen kesin karar vermeyin. arada geyik yapmazsak nasıl biticek bu gebelik.

haksızlık etmişsem kusura bakmayın ama dediğim gibi bi soru soruyorum cevabını aramak için 1 saat sayfalara bakmak zorunda kalıyorum.. aslında sormak istediğim çooooook soru var doğumla ilgili olsun veya hamilelikle vs. ama dediğim gibi yapılan uzun sohbetlerden dolayı sorumda cevapta kayboluyo

haksızlık etmişsem kusura bakmayın ama dediğim gibi bi soru soruyorum cevabını aramak için 1 saat sayfalara bakmak zorunda kalıyorum.. aslında sormak istediğim çooooook soru var doğumla ilgili olsun veya hamilelikle vs. ama dediğim gibi yapılan uzun sohbetlerden dolayı sorumda cevapta kayboluyo

sen sor annemmmmmm ben seni dinliyorum. :29:
küsmece darılmaca olmasın gebelikten dolayı hassasız zati:49:

Bu arada 8 şubat benim doğum günüm:)

bu cevap meselesine neden bu kadar takılı kalındı anlam veremedim herkesin girdiği saat farklı herkesin bahsettiği konu ayrı
bazen topik o kadar karışık oluyo ki kimileri beşik vs konuşuyo kimileri kasıklarımda ağrı var ne yapayım diye soruyo arada da kaynayan kaynıyo
kimimiz geçmişi okumaz veya okuyamaz ama yazar bişeyler ve der ben okuyamadım
kimimiz geçmişi okur beğendiklerini beğenir cevap verceklerini işaretler verir
kimimiz işaretlese de işlerden bi türlü fırsat bulup cevap veremez
kimimiz de sorulara cevap verir ama bi beğeni bile çok görülür vs vs uzar gider bu konu
burda herkes bu şekilde birbirine alınsaydı ohoooo herkes kavga ederdi ya hiç çekilmezdi valla
ben kendimi mesajları okuyup cevap veremeyenler grubuna sokuyorum şöyleki bu mesaj bile 10 dkdır ekranda açık yarım yamalak yazmaya çalışıyorum işlerden aklımdakini toparlayıp şuraya dökemiyorum
işin özeti yapmayın etmeyin arkadaşlar kimse burda alim değil memur değil isteyen istediğini paylaşır isteyen isteyene cevap yazar kimse kimseyi bunun için zorlayamaz.

bununla ilgili bi karikatür paylaşırdım ama burda olmaz şimdi :1:
merak ettım bak sımdıııııııııııııııııı
kızlar bu konu gereksız uzadı bence ısın sonu bızım sohbetlerımıze kadar dayandı kesınlıkle tartısma ıcın yazmıyorum bunları sahsı fıkırlerımı soyluyorum
1. si burada sadece hamılelık belırtılerı ve sıkayetlerı hakkında yazarsak sadece topıgın devamlılıgı kalmaz kımse cevap yzmaz topıgı takıp etmez dolayısıyla sorular havada kalır
2. sı sahsım adına burada sorulan sorulara elımden geldıgınce cevap verırım , eger vermıyorsam kesınlıkle karsı tarafı yanlış yonlendırmemek ıcındır
3. bende 2. bebege hamıleyım 9 seneden sonra tecrubelı sayılırım ama bırcok seyı burdan bende arkadaslarımdan ögrenıyorum sızler gıbı unutmayın her hamılelık ve bebek yenı bır tecrube dır ve bır oncekı tecrublerı gecersız kılar

ben tammuz ayından berı bu topıkteyım bız burdaki arkadaslar la gercekten kardes gıbı olduk acı tatlı herseyı paylaşıyoruz sorunlarımızı dertlerımızı alısverıslerımız korkularımızı bu sebebten sayfaların ılerlemesı normaldır ki diğer annelerin aylarındakı topıklere bakın 9 ayda ortalama sayfa sayıları bırbırıne yakın demekkı bu bızım toıge has olan bısey degıl bı ornek vereyım bugun aralık annelerınden bırı esının aldatmasını yazmıs ne alaka ozaman gebelık topıgınde ama 9ayıda beraber gecırınce ılk derdınızı burada paylasıyorsunuz neyse uzatmayayaım bu mevzunun bası sonu yok

alınganlık yapan arkadaslar , lutfen alınmayın cevap verılmemısse gozden kacmıstır arada kaynamıstır
bızım sohbetlerımız yuzunden dışlanmıs hısseden arkadaslar sıze en basıt ornegı vereyım pofıkcı arkadasımız bızden kac ay sonra uye oldu ve 2. gunun sonunda hepımızle kankaydı tamamen sıze baglı ortama gırmek yanı...
ÜSLÜBUMUZDA BİR KUSUR OLDUYSA AFFOLA:)

bu arada ben chıcco bpa ıcermeyen bıberon ve nuk emzık aldım amam bılınclı olarak almadım o yuzden kımseyı yonlendıremem bu konuda
bebek bezı prıma yenıdogan
ıslak mendıl prıma
sampuan bakım setı de bubchen yenı dogan aldım

Son düzenleme:
İyide insanlar birbirleri ile konuşup dertleşiyorlar şimdi arada kaynıyoruz diye sadece soru cevap şeklinde de bir site olamaz ki mümkün değil zaten sürekli takılanlar ile arada sırada girenler arasında fark oluyor haliyle. Bende çok yazan birisi değilim ama eger sorduğum bir soru arada kaynasa idi yeniden sorardım:))

bu arada benım hormonlarım tavan yaptı heralde kocısı arayo durduk yere sen benı sevmıyrsun dıye aglayıp zırladım bıde telı kapattım suratına aradı sun akonusmak ıstemıyorum dedım uyucam dedım kapattım adam da neye ugradıgını sasırdı ne seyrettın sen yıne dıyo:)

slm kızlar hayırlı haftalar:3::3:
biz cumartesi günü şeker yüklememizi yaptırdık 2 bardak o şekerli iğrenç şeyden:25::25: zorla öğürerek içtim ama çok şükür şeker falan çıkmadı ortalama değer 120 yse benimki 126 çıktı doktorda iyi dedi kızçemi de gördük bi esnedi bize çok güzeldi yawrum:nazar::nazar: benim 870 gr 34 cm olmuş herşeyi çok iyi :nazar::nazar:dedi doktorumuz çok şükür
bu sabahta tetanozumuzun 2. olduk inşallah bu sefer ağrımaz kolum
birde doktor omega 3 yazdı daha doğrusu düzenlii balık ve ceviz yemediğim için ben istediim doktor marincup yazdı ama ben solgar 700 lük aldım eczacı arkadaşımda onu kullanıyomuş daha öncede solgarın daha iyi olduğunu duymuştum aranızda kullanan varmı acaba

hangı gokce 2 tane gokce varmıs bende yenı ögrendım:)

Arkadaşlar merhaba ,bende üyeyim. Hergün yazamasamda sizlerin yazdıklarınız sürekli olarak okuyorum.En baştan beri takip ediyorum.
Çalıştığım için yazmaya vakit ayıramıyorum. Buradaki paylaşımın amacı hergün yazı yazmak olmamalı bence gerekli görüş ve önerilerimizi paylaşmalıyız.
Dün merak ettiğim ve sizinde tecrübeli olduğunuzu düşündüğüm (önemsizde olsa) biberon emzikle ilgili bir soru sordum ve kimse dikkate alıp cevap vermemiş.
Hergün birbirimize günaydın demekte güzel tabii ama sonuçta burada hamilelikle ilgili yaşadıklarımızı ve tecrübelerimizide paylaşalım ki bilmeyenlerde öğrensin. Soru sorup kaçmak gibi düşünüldüğü için gerçekten üzüldüm. Her zaman yazmıyorum ama yazdıklarımıza cevap verilmediği zaman da buranın anlamı kalmıyor bence...
Herkese sağlıklı hamilelikler diliyorum.

Teşekkürler cevabın için.
Yeni doğan için damaklı mı kauçuk mu iyi acaba karar veremedim.
Biberon cam mı almak lazım , nuk marka nasıl sizce?
Bebek bezini hangi marka almak lazım birde yeni doğanlar için göbek bağı oyuntulu olanlar varmış.
Önemlimidir sizce bu ayrıntı?
Gereli olan acil şeyleri almak istiyorum da:)))

bende biberonumu chicco aldım ama cam değil emzikte chicco benim 0+ için olanlardan kauçuk yenidoğan bebek bezi için molfix aldım çünkü göbek oyuntusu var diye :21:

bu arada benım hormonlarım tavan yaptı heralde kocısı arayo durduk yere sen benı sevmıyrsun dıye aglayıp zırladım bıde telı kapattım suratına aradı sun akonusmak ıstemıyorum dedım uyucam dedım kapattım adam da neye ugradıgını sasırdı ne seyrettın sen yıne dıyo:)

ayy kıyamam kız yazık adama yaaaa:9:
:9:

Son düzenleme:

ayy kıyamam kız yazık adama yaaaa:9:
:9:

Son düzenleme:

ben seni biraz neşelendireyim meltem
az önce oldu bu bilgisayar başında oturuyorum odama girilmesi için bir koridor var ve ben camdan görüyorum burayı
neyse karşıdan sallana sallana ve sırıtarak bir adam geliyor başında siyah bir bere içimden diyorum bu kim bi de bana gülüyor diye bi çekindim sonra kapıyı açtı içeri girdi ben "buyrun" dedim adam karşımda şaşırmış bir vaziyette "efendim"
Allahım Allahım gelen kocam ve ben tanımadım
nasıl oldu bu anlam veremedım ya galıba hafızam sılınıyo mu ne bu cocuk benı garıp hallere koydu barı en yakınımdan baslamasaydı ıyıydı :37:

ben seni biraz neşelendireyim meltem
az önce oldu bu bilgisayar başında oturuyorum odama girilmesi için bir koridor var ve ben camdan görüyorum burayı
neyse karşıdan sallana sallana ve sırıtarak bir adam geliyor başında siyah bir bere içimden diyorum bu kim bi de bana gülüyor diye bi çekindim sonra kapıyı açtı içeri girdi ben "buyrun" dedim adam karşımda şaşırmış bir vaziyette "efendim"
Allahım Allahım gelen kocam ve ben tanımadım
nasıl oldu bu anlam veremedım ya galıba hafızam sılınıyo mu ne bu cocuk benı garıp hallere koydu barı en yakınımdan baslamasaydı ıyıydı :37:
ayyyy cok guldum yaaaaa:))) valla bu hamılelık bızı ne hale sokacak ben bılmıyorum :)
bende kocişe vercek cevabım yok noldu bıseymı oldu ne yaptım dıyor yok bısey sebeb kocaman bir"0"
aslında sebeb bellı bebek dogduktan sonra hıc bı sey eskısı gıbı olmayacak onu kurdum kafamda kocişe patladım ama bunu anlatsamda anlamazkıııı

oyyy geldim bennn
yoruldum beee

sadece soru cevap isteyen arkadaş var herhalde onun için forumda ayrı bölüm var zaten..sorular ve cevaplar diye..direk oraya yazabilir..ya da reytingi daha düşük günde 2-3 sayfa ilerleyen forumlar da var
sayfalar çok ilerliyor diye bile şikayet gelmiş
kimdi o memu değil kimse yazmış ya o pek hoşuma gitti:)
burası keyfi paylaşım alanı gaz bile konuşulmuştu bir dönem:))))

meltem tribine güldüm senin yahu:)
ben de her dakika yanımda olsun istiyorum eşimin..hiçbiyere işe bile gitmesin istiyorum..kızım da yanımda olsun istiyorum..sanırım bi korku oluyo bilinçaltımızda..düzen de çok değişiyor sinyaller başladı:))

syz eşine mi buyrun dedin ahahaha
adamlar manyadı bunlar diyecek bize:))

kızlar ben biberon avent alacağım emzik de öyle yaparım herhalde
ıslak mendil UNİBABY YENİDOĞAN ISLAK PAMUK kesinlikle tavsiye ederim kızımda 2 yıl onu kullandım..su ve pamuk başka hiçbişi yok..evde zaten su ve pamuk kullanıyordum kakayı da yıkıyordum zaten
emzik hangisi daha kolay alınıyor damaklı damaksız? kızım almadı onu hiç bilmiyorum

oyyy geldim bennn
yoruldum beee

sadece soru cevap isteyen arkadaş var herhalde onun için forumda ayrı bölüm var zaten..sorular ve cevaplar diye..direk oraya yazabilir..ya da reytingi daha düşük günde 2-3 sayfa ilerleyen forumlar da var
sayfalar çok ilerliyor diye bile şikayet gelmiş
kimdi o memu değil kimse yazmış ya o pek hoşuma gitti:)
burası keyfi paylaşım alanı gaz bile konuşulmuştu bir dönem:))))

meltem tribine güldüm senin yahu:)
ben de her dakika yanımda olsun istiyorum eşimin..hiçbiyere işe bile gitmesin istiyorum..kızım da yanımda olsun istiyorum..sanırım bi korku oluyo bilinçaltımızda..düzen de çok değişiyor sinyaller başladı:))

syz eşine mi buyrun dedin ahahaha
adamlar manyadı bunlar diyecek bize:))

kızlar ben biberon avent alacağım emzik de öyle yaparım herhalde
ıslak mendil UNİBABY YENİDOĞAN ISLAK PAMUK kesinlikle tavsiye ederim kızımda 2 yıl onu kullandım..su ve pamuk başka hiçbişi yok..evde zaten su ve pamuk kullanıyordum kakayı da yıkıyordum zaten
emzik hangisi daha kolay alınıyor damaklı damaksız? kızım almadı onu hiç bilmiyorum
buyrun ıste 2. bebek ama tecrube falan hıkaye yanııııı cok guzel oldu konunu ustune sağol ezelcım :))))
soruna gelınce bende hatırlamıyorum :)

ayyyy cok guldum yaaaaa:))) valla bu hamılelık bızı ne hale sokacak ben bılmıyorum :)
bende kocişe vercek cevabım yok noldu bıseymı oldu ne yaptım dıyor yok bısey sebeb kocaman bir"0"
aslında sebeb bellı bebek dogduktan sonra hıc bı sey eskısı gıbı olmayacak onu kurdum kafamda kocişe patladım ama bunu anlatsamda anlamazkıııı

anlamazlar hele benım kı hıc anlamaz o yuzden su sıralar daha cok ıcımde yasıyorum bazı seylerı daha dogrusu tedirginliklerimi diyeyim sonra anlatınca ben pimpirikli oluyorum çok yanlış düşünüyorum ooo daha zaman var şimdiden bunları mı konuşcaz vs diye kötü ben oluyorum
rahat olmak lazım hem kendimiz hem bebeğimiz için ama olmuyo seni çok iyi anlıyorum

Back
X