2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

  • normal dogum

    OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

    OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

    OY: 21 17,8%

  • Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

tatlm ilk kez gebe kaldıgım için cok bilinçsizim.bide bi yerde okumustum gebelikte bulantı kesilmesi tehlikeli diye kafamda kalmıs bu.bide ilaç içmeme ragmen bulanıordu şimdide ilaç içiyorum gerci ama bulanmıyor.zaten bulansa bi dert bulanmasa bir dert anlamadım ben bu işi
 
kizlar suan evde esimin anne babasi ve kaynim var,yani 5 kisiyiz.onlarla yasiyorum.benimle pek ugrasan beni kizdiran yok,yani 11 aydir bu evdeyim,hepsi bana karsi cok iyiler.
ama ben hepsine nefret ediyorum,hic birini sevmiyorum.ben tamam baska turlu bir ailede buyudum,bu ailenin kulturu haraketleri,davranislari,yani hic 1 seyleri benim ailem gibi diyil.sanki,dunyada hic 1 seyden haberi olmayan cahiller ailesi,iyiki esim bunlara benzememis.
ev icinde yaptiklari her 1 sey beni kizdiriyor.
mesela dun kayinvalidemin sacina fon cekiyorum,esi girmis odaya salak salak resmimizi cekiyor o kadar kizdimki,ya nevarki bunda cekicek?gecen hamisliktede boyle olmustum,simdide boyleyim.bogarim hepsini,esim beni tanidikca hep annemlere,bizim akrabalara gidip geldikce kendi ailesinin herkesden ne kadar farkli oldugunu hiss ediyor.esimin gozu acildi resmen artik oda ailesinin haraketlerini garipsiyor.
benim bebis dogdukta ben bu evde yasarsam artik tumarhaneden yazarim size...
 
kızlar ilk gebeliğim oldugu için bilinçsizim herseyden korkuorum.hangi durumlarda korkup doktora gitmeliyiz birileri yazarsa cookkk sevinirimmm
 
Geceleri uyuyamıyorum artık ben ya :18: pazartesi kalp atışları için gidicem ama hep aklımda ya boş gebelikse korkusu var. acaba bu hafta başka bir doktora görünsem duyabilir miyiz kalp atışını?
 

tatlım daha öncede hepberaber mi yasıyordunuz?aslında buaralar bende herseyden herkesten nefret ediorm gecen kendi anneme bile uyuz oldum bide hep sinirliyim bazende asırı duygusal oluorum aglıorum bazende hiç küfür etmeyen ben herseye küfür ediorum galiba hamilelikten kaynaklanıyorr
 
INSALLAH BUDEFA hic bir sey olmaz ALLAH korur bebislerimii.

tatlim yalnis okumussun folik asit etkisi diyil,folik asit eksikligi.

korkma canim.folik asit eksikligi zamani bebekte boyle anomaliler olur.3 ay bitene kadar mutlaka kullan.

/.


anladım sağol içim rahatladı ben folbiol kullanıyorum sarı bi kapsül değilmi ?
 
tatlim folik asit sadece zeka gelisimi icin diyilki,3-4 haftada omurga sinirler kapaniyor,omurgada aciklik kalmamasi icin ve bir cok sey icin onemli.
[h=3]GEBELİKTE (HAMİLELİKTE) FOLİK ASİT KULLANIMI[/h]

Folik asit (folbiol, folic plus v.b ilaçlar) her hamile bayan için rutin olarak önerilen bir vitamindir. Folik asit B grubu vitaminlerden birisidir. Vitamin B9, vitamin Bc, folic acid, folacin, folasin folik asitin diğer isimleridir. Folik asit yeşil sebzelerde, mercimekte, ıspanakta, cevizde, fındıkta, fıstıkta, karaciğerde, yumurta sarısında, kuru fasülyede, baklagillerde ,ayçekirdeğinde bol bulunur. Ancak sadece bu besinlerin alınması hamilelik döneminde bebekteki anomali riskini azaltmak için yeterli olmaz, mutlaka ilaç şeklinde alınması gerekir.

Hamilelikte folik asitin önemi:
Her hamilelikte önerilmesinin nedeni bu vitamini kullanmayanlarda kullananlara göre bebekte bazı anomalilerin daha fazla görülmesidir. Bu anomaliler nöral tüp defekti denilen (halk arasında bebeğin sırtında açıklık şeklinde ifade edilir) spina bifida, anensefali gibi anomalilerdir.

Folik asit kullanmaya ne zaman başlamalı?
Folik asitten maksimum fayda sağlamak için gebe kalındığında değil gebelikten 3 ay önce başlanması gerekir. Ne zaman hamile kalınacağı kesin bilinemeyeceği için hamilelik planlayan herkesin o andan itibaren folik asit kullanmaya başlaması gerekir. 3 ayda hamilelik oluşmasa bile daha uzun süre kullanılmasında bir sakınca olmaz.

Folik asit ne zamana kadar kullanılmalı? Ne zaman bırakılmalı?
Folik asit kullanımı hamileliğin 3. ayı (12. haftası) bitene kadar sürmelidir. Arada bazı günlerde nadiren unutulmasI bir probleme sebep olmaz ancak unutmadan her gün doktorunuzun tavsiye ettiği dozda kullanmakta fayda vardır.

Folik asit ne kadar (günde kaç miligram ve kaç kere) kullanılmalı?
Her gün 0.4 mg (miligram) yani 400 mcg (mikrogram) folik asit alınması önerilir.
Daha önce nöral tüp defekti anomalisi olan bebek doğuran ve risk grubunda olan kişiler için (epilepsi ilacı kullananlar, insülin kullanan diabetikler) bu doz on katı yani günde 4 mg (4000 mcg) olmalıdır.
İlacın günde kaç kere alınacağı markasına, ticari formuna göre değişebilir, bunu doktorunuz size tarif edecektir. bazı folik asit ilaçları günde bir kere, bazıları günde 3 kere veya daha farklı alınabilir. Önemli olan ilacın günlük alınan toplam dozudur.
 
selam kızlar.....yaa benim hiç bi hamilelik belirtim yok mide bulantısı, baş dönmesi, iştahsızlık vs. hiç bişey yok acaba bende bir anormallik mi var
1 ay lık sanırım bebişkom




cnm benimde yoktu hala yok 8 haftaya girdim baş dönmem ve göğüs ağrım tek var olmaması normalmiş bende çok tedirginim midem bulanmıyo bi acayiplikmi var acaba
 


ilaç içtiğin için bulanmıyodur belki,, belki de ilacın etkisi uzun sürüyo olabilir.. istersen bi doktora git gene ultrasonla bi gör bebeğini, rahatlatır belki doktor? ama bence bişey yoktur kötü düşünme öyle. iyi düşün iyi olsun :) sen mutlu bi hamilelik geçirirsen bebeğin de mutlu bi bebek olur güvensiz olmaz huzurlu olur.. :)
 


hayırlı olsun bende 2 yıl bekledim tedavi oldum
sonra bi baktım hamileyim şok geçirdim tabii
hala inanamıyorum bebeğimin resmi olmasa bişi yok dicem
o derece belirtim pek yok ama çok çok sevindik mutlu olduk Allah olmayanlara nasib etsin
 

oda aklıma geldi belkide ilaç suan maxsimum seviyeye ulastı vücudumda ondan bu kadar azaldı genede doktoru aramayı düsünüorum tabi.gerci kötü bişi olsa lekelenme kanama olurdu dimi yok bende cok sükür.ayy annelik ne zormus
 
HEPINIZ OKUYUN.DAHA ONCE BEBEGINI SPINA BIFIDA VE ANENSEFALI YUZUNDEN KAYB ETMIS 1 ANNE ADAYI YAZIYOR.BEN NE HAMILELIK ONCESI,NEDE HAMILE OLUNCA ASLA FOLIK ASIT KULLANMADIM.
Başlıca Folik Asit yönünden zengin besin maddeleri ise şunlardır:
Fasulye, fındık,ceviz, yumurta sarısı, tahıllar, mercimek, kuşkonmaz, ıspanak, yer fıstığı, portakal, tahıl ekmeği, marul, brokoli gibi yeşil yapraklı sebze ve tahıllar.


Ancak, ışık, ısı ve gıda işleme folik asiti kolayca yok edebilir, dolayısıyla, azami yararı sağlayabilmek için sebze ve meyveleri taze olarak veya mümkün olduğu kadar az pişirilmiş şekilde tüketmek en iyisidir.

Fetal Sinir Sistemi gelişiminde Folik Asitin önemi
Konsepsiyondan sonraki 22-28. günlerde embriyoda nöral tüp oluşur ve kapanır. Nöral tüpten daha sonra omurilik, beyin ve kafatası gelişir. Nöral tüpün kapanmaması sonucu nöral tüp defektleri (NTD) oluşur.Fetal gelişimin ilk günleri, pek çok hasta henüz gebe olduğunu bile fark etmeden önceki dönem olduğu için, folik asit tedavisine gebeliğin birinci ayından sonra başlamak NTD’ni önlemek açısından fayda sağlayamamaktadır. Bu nedenle Amerikan Halk Sağlığı Servisi gebe kalma ihtimali olan her kadının günde 400 μg (mikrogram) folik asit almasını önermiştir. Yapılan araştırmalar sonucu gebe kalmadan önce ve gebeliğin ilk aylarında günde 400 mikrogram (0.4 miligram) alınan folik asitle, bebeklerde ciddi beyin ve omurilik hastalıklarının yüzde 70 oranla azaldığı gözlenmiştir.

Özellikle hücre bölünmesinde ve hücrenin genetik yapısının oluşmasında önemli rol oynayan folik asit, gebeliğin 2-12. haftaları arasında yeterli miktarda alınamazsa özellikle beyin ve omurilik ile ilgili anormalliklerle birlikte doğumsal gelişim bozuklukları gösterebilir. Omurganın kapanmayarak açık kalması (spina bifida), beyinin gelişmemesi (anensefali), beyinin kafatası kemiğinden dışarı çıkması gibi (meningomyelosel) en sık rastlanan sinir sistemi hastalıklarını oluşturmaktadır.

Son yıllarda gebe kalmadan önce folik asit kullanmaya başlayanlarda nöral tüp defekti oluşumunun daha az olduğu, önceden nöral tüp defektli doğum yapıp folik asit kullananlarda da nüks olasılığının azaldığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Ülkemizde Folik Asit kullanımına ilişkin çalışmalar
“Türkiye’de Konjenital Malformasyon Sıklığı, Dağılımı, Risk aktörleri ve Yeni doğanların Antropometrik Değerlendirmesi Araştırması-1993″ sonucunda ülkemizde NTD’nin binde 3 sıklığında görüldüğü saptanmış ve Türkiye’de sık görülen konjenital anomaliler arasında olduğu belirtilmiştir. Ülkemizde yapılan bir araştırmada daha önce NTD’li çocuk doğurmuş 190 kadına gebelikten en az 2 ay önce başlayıp en erken gebeliğin ikinci ayına kadar folik asit (5mg/gün) verilmesi sonucu NTD’nin tekrar etmediği izlenmiştir. Aynı çalışmada daha önce NTD’li çocuk öyküsü olup folik asit kullanmayan hastalarda NTD %4.04 oranında tekrar görülmüştür.

NTD ile Folik Asit ilişkisi bu kadar net olmasına rağmen üreme çağındaki kadınlarda konuyla ilgili bilgi eksikliğini gösteren ülkemizde yapılmış çalışmalar mevcuttur. Son bir yıl içinde doğum yapmış 818 kadının dahil edildiği bir ankette katılımcıların sadece % 22’sinin folik asitle ilgili bilgisi olduğu görülmüştür. Aynı çalışmada hastaların %13′ü folik asit ile NTD bağlantısını bildiklerini söylemişlerdir.

Epilepsi (sara) hastası gebelerde Folik Asit kullanımı ve dikkat edilecek hususlar
Epilesi hastası gebeler Günde 1 mg Folik Asit mutlaka almalıdırlar.
Epilepsili gebelerde Folik Asit yüksek dozlarda kullanıldığı takdirde, karaciğerde mikrozomal enzimleri indüklemek suretiyle antiepileptik (karbamazepin, valproik asit, fenitoin ve fenobarbital gibi) ilaçların etkinliğini azaltmaktadır. Diğer taraftan ise antiepileptik ilaç alan kadınlar Folik Asit eksikliği gelişimi açısından risk grubundadırlar. Bu nedenle epilepsili hastalarda Folik Asit dozu iyi ayarlanmalı ve sıkı takip edilmelidir. Antikonvülzanlar aynı zamanda 1-25 dihidroksi-kolekalsiferol oluşumunu azalttıklarından, bu ilaçları alan kadınların günde 1 mg Folik Asit desteğinin yanı sıra D vitamini almaları önerilmektedir . Ayrıca antiepileptik ilaç kullanan gebelerde doğum öncesi kanama riskinin yüksek olduğu hallerde yeni doğanın hemorajik hastalığı açısından dikkatli olunmalıdır.

Folik Asit kullanımı ile ilgili öneriler;

1. Folik Asit kullanımına gebe kalmadan 6-8 hafta önce başlamalı ve gebeliğin ilk 12 haftası boyunca sürdürülmelidir.

2. Gebelik planlayanlar folik asitten zengin besinleri tüketmeli ve bunları fazla pişirmekten kaçınmalıdır.

3. Günlük 400 mikrogram (0.4 mg)Folik Asit alımı yeterlidir.

4. Daha önce nöral tüp defektli gebelik öyküsü olanlarda doz 4000 mikrogram / gün (4 mg /gün) olarak planlanan gebeliğin en az 3 ay öncesinden verilmeli ve gebeliğin ilk 12 haftası boyunca aynı dozda sürdürülmelidir. Bu gebelerde tek başına folik asit içeren ilaçlar tercih edilmelidir.

5. Antikonvülzan alan kadınların günlük folik asit alımı 1mg’a yükseltilmeli ve antikonvülzan düzeyleri dikkatle izlenmelidir.

6. Gebe kalmadan önce Folik Asit kullanmayanlar da, gebelikleri farkedildiği anda folik asit başlayıp, 12. haftaya kadar sürdürmeli ve lohusalık döneminde de devam edilmelidir.
 

boşverrr hamileliğinin tadını çıkar
bende eşimin ailesiyle yaşıyorum akraba oldugu için zorlanmıyorum
hepside çok iyi aynı annem ve babam gibiler.. heleki kayınbabam çok iyi biri..
şimdi çıkmayı düşünmüyorum bebişimi büyütene kadar..sende sitres yapma hmm bide hamilelik piskolojisi olabilir
herşeyi kafaya takmak bazen bendede oluyor.. en iyisi bebişlerimize ve kendimize iyi bakmamız gerisi boş
 
Geceleri uyuyamıyorum artık ben ya :18: pazartesi kalp atışları için gidicem ama hep aklımda ya boş gebelikse korkusu var. acaba bu hafta başka bir doktora görünsem duyabilir miyiz kalp atışını?


ben hamiş oldugumu öğrendiğim günden kalp atışınnnnnı duyana kadar uyku nedir bilmedim
gece bana kabus gibi olmuştu ama bir tüelü uyuyamıyodum napsam ne etsem kafayı yemek üzere idim sonra gittim 7 haftalıkken kalp atışını dinledik hiçbi sorun yok dedide öyle rahatladım sende kafana takma bilseydim bende takmazdım çünkü o geceler çok kötü geçti benim için
 

7 haftayı tam doldurmadım ama şimdi duyulur mu acaba? aklıma kötüyü getirmeyim diyorum ama elimde değil. sırf bu korkudan daha kimseye söylemedik bile hamile olduğumu sadece eşim biliyor. ailelere bile söylemedik.
 


cnm benim adet düzensizliğim oldugu halde keseyi görür görmez herlkese söyledik hamile oldugumu
düşün adet düzensizliğim bile vardı yani doktor hamilesin dedikten sonra hamilesindir.. tabii gitmişsen :))
hiç derdirgin olma rahat ol bende öyleydim hatta piskolojik işte oturup ağlıyordum
ben 6 haftalıkken bile kalp atışı duyulur diye biliyordum eğer çok tedirginsen başka doktora görün derim
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…