- Konu Sahibi papatya3459
-
- #44.081
aynı dediğin gibi yay gibi geriyor kendini sütüm varken emmeyi bırakacak die korkuyorum bende. inşallah geçici bişeydiraynen benimki de oyle yapiyor. 5 subat dogumlu benimki de. 1-2 yudum cekiyo sonra kiziyo gibi geri atiyo kafasini bi de yay gibi geriyo kendini... Ben zorlamiyorum öyle yapinca. Bi süre sonra tekrar tutuyorum memeye bu sefer emiyo.
Kizlar ben bisey sormak istiyorum. Oglum şu an 3 bucuk aylik. Ve sadece emziriyorum. Dun gece esimle iliskimiz oldu ve esim icime tohumlarini ekmis. 1 mayista adet olmustum 5-6 gun surdu bitti. Şu ertesi gunu haplarindan alsam internetten arastirdigim kadariyla emzirmeyi etkiliyomus. Hap aldiktan 24 saat sonrasina kadar emzirilmemeliymis. Ne yapabiliirm bilgisi olan var mi. Esime o kadar da soyledim adet oldum artik bebis olur dikkat etmek lazim diye ama.. Ben istiyom bi tane daha diyo. Netten arastirdim boyle boyleymis dedim, bozuldu bu sefer.. ne cabuk baktin diyo. Ben daha hazir degilim offf.. Saka mi yapiyoo ciddi mi anlamadim. Şaka mi yapiyosun dedim yoo ciddiyim diyo ama guluyo.. Adetten 14 gün sonra yumurtlama oluyo mudur emzirirken de? Korkuyorum ben yaa..
allahım yardım etsin ayşenaz'a ve sana ve babasına canım. allahım hiç birimizi evlatlarımız karşısında çaresiz bırakmasın. dualarım sizinle, buraya sık sık bakamasamda aklımdasınız. bu hastaneler dışında özellerde filan bir şey yapamıyor musunuz? tedaviyi çocuk nöroloji mi sürdürüyor?
dua eden tüm arkadaşlara teşekkürler şu an en çok duaya ihtiyacım var. canım 1 aydır özel hastanede teşhis ve tedavi için uğraşıyorum. işin içinden çıkamadılar bi teşhis koyamadılar. ve bize marmara üniversitesine gidin dediler. orası durumumuzun acil olduğunu anlayıp şükürler olsun 1 gün sonra yer açtı. ama tüm tahlilleri yeniden yaptı. kızımın her yeri delik deşik şu an hastanedeyiz. 12 gündür sadece 2 gün uyanıp diğer günler hep uyuyan kızım şükürler olsun dün gözünü açtı. bi ton ilaç kullanıyoruz inş. şifa buluruz.
benim oglum dünden beri yüksek yastıklara yüzüstü yatırınca basını kaldırıyor dik tutuyor cok mutlu oldum inan kucagıma alıncada kısa süreli tutuyor dünden beri insallah bişi yoktur bebişlerimizin
dua eden tüm arkadaşlara teşekkürler şu an en çok duaya ihtiyacım var. canım 1 aydır özel hastanede teşhis ve tedavi için uğraşıyorum. işin içinden çıkamadılar bi teşhis koyamadılar. ve bize marmara üniversitesine gidin dediler. orası durumumuzun acil olduğunu anlayıp şükürler olsun 1 gün sonra yer açtı. ama tüm tahlilleri yeniden yaptı. kızımın her yeri delik deşik şu an hastanedeyiz. 12 gündür sadece 2 gün uyanıp diğer günler hep uyuyan kızım şükürler olsun dün gözünü açtı. bi ton ilaç kullanıyoruz inş. şifa buluruz.
elyaf yastıkla deniyordum önceden bebek dogal olarak içine gömülüyordu ama bugün koltuklarımn kırlent türü yastıklarına koyunca 3 4 dk etrafa baktı yüzüstü olmasına ragmen eminm senn bebişte aynını yapabilir dene bak görürsün 2 gün sonrada 2 dk süreyle kucagımda tuttu. canım birde bebişlerimiz masallah tombiş ve kafaları diger bebişlere göre büyüksede gec tutarlarmıs baslarını öyle diyorlar içini rahat tut ben inanıyorum bebişlerimiz saglıklı birde benm bebişimin popo arasında morluk var ultrason cekildi bişi yok cok sükür ama annelik işte yinede canım sıkılıo neden mor dieçok sevindim :) inşallah darısı benim bebişin başına.buarada başka bir doktorla görüştük 5.ayına kadar bekleyin,endişelenmeyin dedi.ama ben de sürekli yüzüstü yatırdım bugün inşallah faydası olur,henüz pek başını kaldırmıyoryarın bide senin gibi yastıkla deneyim inşallah faydası olur.
Canım valla umarım hamile değilsindir diye başlayayım. Birkaç şey söyliycem, birincisi sadece emziriyor olman seni gebelikten asla korumaz, bildiğim kadarıyla sütün koruması denilen şeyin olması için hem sadece emziriyor hem de hiç adet olmamış olman gerekiyor. Sen gayet güzel adet görmüşsün, hem de 5-6 gün. Benim şahsen ilk adetim lekelenme şeklinde oldu, bir iki gün anca sürdü. Senin vücudun bayağı hızlı toparlanıyor sanırım. İkincisi içine boşalma olmadan da hamile kalabilirsin, bazen önsevişme sırasında erkekten gelen sıvılarda da hamile kalmaya yeterli sperm bulunur. Üçüncüsü ertesi gün hapı kullandığı halde senin durumunda olup hamile kalan arkadaşım var.
Ayrıca, eşin acaba bebeğinizle yeterince zaman geçiriyor mu? Bu kadar küçük bir bebek varken ne demek ben bir tane daha istiyorum? Ayrıca sen onun senin ifadenle tohumlarını içine ekmeyeceğine nasıl bu kadar güvendin ki? Yerinde olsam, eğer o kondom kullanmıyorsa gider iğne vurulurum. Böyle ertesi gün haplarıyla olacak iş değil çünkü. Olur ya hamile kalırsan bebeğin ne kadar az anne sütü alır hiç düşündün mü? Hamile kalırsan bebeğini emzirmeyi bırakmak zorunda kalırsın, vücudun hem emzirmeyi hem yeni bebeği kabul etmez. Sonra üzülürsün. Yoksa iki bebek büyütmek zordur filan, onu geçtim, herkesin kendi bileceği iş de... Bebeğini erkenden memeden kesmek zorunda kalmak en kötüsü bence. Tüm uzmanlar bir bebek için en idealinin iki sene anne sütü alması olduğunu söylerken daha tedbirli olmakta fayda var derim.
kastettigi ne canim, yeni bir bebek mi yoksa dogum sonrasinda henuz malum mesele gerceklesmedi mi? Birincisiyse aman sakaya gelmez, bu kafayla kondom da kullanmaz, su igneleri arastir derim. Ikincisiyse, korkuyorsan hic endise etme, kayganlastirici jeller cok kolaylastiriyor derim, tabi kasmayip rahat olmak sartiyla.Bu adamların derdi ne anlamadım. Benimki de diyor ki, sana on gün düşünme süresi. Eğer razı olursam raziligimla olacakmış, yoksa sen bilirsin diyor. Ben de güzel bi kahkaha attım. Birlikte karar vermeden yapacağını zannetmem.
Kızlar birşey soracağım, benim kızımın alnında hala bayağı tüy var, hatta hafifi bıyıkları bile var diyebilirim
Bunlar ne zaman dökülür bir fikriniz var mı? Belki çevrenizde de böyle bebekler görmüşsünüzdür. Ben şeftalimi her haliyle severim de kalırsa ilerde kendi kafasına takar diye düşünüyorum şimdiden
Kk'da daha önce bu konu konuşulmuş ama bunu soran kimse daha sonra tekrar girip de şu ayda döküldü tüyler dememiş.
maşallah bebeklerin hepsi çok tatlı Allah meleklerimizi bilip bilmediğimiz her türlü kötülükten hastalıkta kazalardan korusun hep hayırl insanlarla karşılaştırsın yavrularımızı.
bebeklerin başını tutamayan arkadaşlar yeğenimden hatırlıyorum çok geç dik tutmaya başlamıştı bizde endişelenmiştik ama şimdi maşallahı var.inşallah sizinkilerde yavaş yavaş tutacaklar allahın izniyle allah sağlık versin inşallah.
bizimde son günlerde sıkıntımız var oğlu 22 şubat doğumlu.sol memeden emmek istemiyordu bir süredi şimdi ikisindede sıkıntı yaşıyoruz kendini geri çekiyor kasıyor emmek istemiyor genelde bir çekiyor iki çekiyor sonra geri atıyor kafasını.ne yapacağımı bilemiyorum.bazıları bu dönemde oluyor diyor ama ne yapmak lazım sütümüz olsun die uğraştık süt var çocuk emmek istemıyor 5 dk falan emiyor genelde normal mi acaba o kadarla doyuyor olabilir mi tecrübeli anneler önerilerinizi bekliyorum
benim kızımda da var 3.5 aylık olduk dökülür diye dşünüyorum benim kızım zayıf ben birazda ona bağlıyorum senin bebişin kilosu nasıl
Kızlar dogumdan sonra nezaman adet gordunuz? Hala gormedım ben hiç
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?