2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
kızalr bu bebek bi garip ya:1: elimi kolumu dayaymıyorum karnıma lüp lüp vurup duruyo içerden ehli keyf walla.. kazık yutmuş gibi yemek yedim bugün:1: neymiş efendim ayağını sağıma kaburgama sokacakmışşşş.. azcık salsam kendimi dayıyo ayağını böğrüme...:1:

ayy evett elimi koyiyim hemen dürtüyo çek anne elini yaa rahatsız etme beni der gibi :27:

kızıyorum ... neye mi? doktor yapılmasını gerekli gördüğü halde görümcesinin komşusunun lafına bakıp gerekn muayeneleri yaptırmayanlara...ilaçlarını bile kullanmayan var ya... ne bilsin komşun ayşe teyze....
insanlar ne kadar değer veriyor kulaktan dolma bilgilere... aa sakın yaptırma bilmemkim yaptırdı da söyle oldu böyle oldu... oxford mezun hepsi mübarek!:19:
ha güvenemediysen başka doktora sor komşun ne bilsin

Son düzenleme:
kızıyorum ... neye mi? doktor yapılmasını gerekli gördüğü halde görümcesinin komşusunun lafına bakıp gerekn muayeneleri yaptırmayanlara...ilaçlarını bile kullanmayan var ya... ne bilsin komşun ayşe teyze....
insanlar ne kadar değer veriyor kulaktan dolma bilgilere... aa sakın yaptırma bilmemkim yaptırdı da söyle oldu böyle oldu... oxford mezun hepsi mübarek!:19:
ha güvenemediysen başka doktora sor komşun ne bilsin

Aaaa olur mu komşu ayşe , fatma teyzeler gönül ablalar daha çok bilir ! :)

hanımlar sızı takıp edıyrm uzaktan arada da soru soruyrum. sagolasınız cvpta verıyorsunuz. yenı bir sorum olacak benım gogsumden sut mu sıvı neyse artık bıseyler gelmeye başladı arada da sarı renklı bısey de bulasıyor peceteye. sızlerde de başladı mı?

iyi akşamlar kızlar geçmişi okudum geldim ...
bugün kontrolüm vardı bebişim benim ellerini başının arkasına koymuş sahilde güneşlenir gibi hele ayaklarını ısırasım geldi bu arada çok şükür suyumuz yerinde boyumuz kilomuz tam gününde 27+1 iz... doktora sordum bacaklarım ve vajinamdaki ağrının sebebi bebeğin aşağıda olmasından kaynaklanıyor olabilir dedi ve sarı akıntım vardı iltihapdan kaynaklı ağrı olur dedi fitil verdi onu kullancam 3 gün sonra tekrar bir fitil daha inşaallah faydasını görürüm. haftayada açlık tokluk kan şekerim ölçülcek sonuç iyi çıkar inşaallah...
ya kızlar benim diyetisyen bana sabah 1 tatlı kaşığı pekmez iç dedi ama duyanlarda şekeri yükseltir dediler korkumdan içmeyeceğim ama 20 gündür hep içtim ne olcek şimdi şekerimi yükseltirse diye korktum açıkcası...

Cnm benim diyetisyene sormustum. 1 tatli kasigi pekmez yersem yarim dilim ekmek kısacakmisim.

iyi akşamlar kızlar geçmişi okudum geldim ...
bugün kontrolüm vardı bebişim benim ellerini başının arkasına koymuş sahilde güneşlenir gibi hele ayaklarını ısırasım geldi bu arada çok şükür suyumuz yerinde boyumuz kilomuz tam gününde 27+1 iz... doktora sordum bacaklarım ve vajinamdaki ağrının sebebi bebeğin aşağıda olmasından kaynaklanıyor olabilir dedi ve sarı akıntım vardı iltihapdan kaynaklı ağrı olur dedi fitil verdi onu kullancam 3 gün sonra tekrar bir fitil daha inşaallah faydasını görürüm. haftayada açlık tokluk kan şekerim ölçülcek sonuç iyi çıkar inşaallah...
ya kızlar benim diyetisyen bana sabah 1 tatlı kaşığı pekmez iç dedi ama duyanlarda şekeri yükseltir dediler korkumdan içmeyeceğim ama 20 gündür hep içtim ne olcek şimdi şekerimi yükseltirse diye korktum açıkcası...

Cnm benim diyetisyene sormustum. 1 tatli kasigi pekmez yersem yarim dilim ekmek kısacakmisim.

hanımlar sızı takıp edıyrm uzaktan arada da soru soruyrum. sagolasınız cvpta verıyorsunuz. yenı bir sorum olacak benım gogsumden sut mu sıvı neyse artık bıseyler gelmeye başladı arada da sarı renklı bısey de bulasıyor peceteye. sızlerde de başladı mı?

Kurban bayraminda bi gece akmıştı benim. Sabah kalktım üzerimde katılasmis lekeler vardı. Once şerbet mi döktüm dye düşündüm. Sonra baktım göğüs ucum ıslak. Bi daha da gelmedi süt.
Buraya yazanlar olmuştu. Göğus pedi kullanmaya başlayan bile olmuş. Bazı annelerden erken geliyo demek ki. Ama goguslerle fazla oynamamak lazım. Erken doğum tehlikesi oluşturuyor.

Ya bir şey danışayım size park yatak aldık oğluşumada içine yatak almadık daha onu ne yapsam şu visco özellikli olandan mı alayım yoksa pamuk olanlarıda çıkmış pamuk mu alayım?

Biz baya arastirdiktan sonra isbir yataktan aldik. Yenidogan bebeklerin gelisimi icin tavsiye ediliyor ozellikle. Babybad yatak diye geciyordu, farkli ebatlari da vardi. Birde yataş'in varmis yenidoganlar icin, sitesinde gormustum arastirirken, miniko diye geciyodu sanirim emin degilim. Yataş ve işbir arasinda fiyat farki yoktu. Kendimizede isbir kullaniyoruz memnun oldugumuz icin bebişe de işbiri tercih ettik.

Son düzenleme:
sen nerelerdesin kız

buralardayım yahuu..uğruyorum hep bak sınıfta kalmamak için:)))

iyi akşamlar kızlar,şubat anneleri
kafama takılan birşeyi sormak istiyorum,cevap verirmisiniz bilmiyorum ama..
birkaç gündür muhabbete katılmayan kişilerin sorularına cevap vermemek gibi bir konu dolaşıyor topikte
sladı döneminden beri takipteyim birçok arkadaştan daha fazla vakit geçiriyorum topikte ve diğer topiklerde
cicişler,göbişler..listemi bile meltemin ve belfünün listesinden hazırladım
ama soru sorarsam cevap verilmemesi gerekiyormuş!oysa ben kk yı muhabbet amaçlı oldugu kadar
yardımlaşma amaçlı da bir forum diye biliyorum.ki zaten çoğu kişi burayı o şekilde keşfetmiştir,google amca buraya yönlendirir. yardım etmenin şartının, hergün gelip muhabbet etmek,yazışmak olmasını
çoğunun öğretmen oldugu bir topikte duyunca çok şaşırdım.amacım kesinlikle polemik değil ama bana yanlış geldi ve yazmak istedim .hepinize hayırlı doğumlar diliyorum:emir_bebek:
daha önce sordugum bir kaç soruya cevap veren arkadaşlarda teşekkür ediyorum

öğretmenlikle bir bağlantı kuramadım açıkcası bir öğretmen olarak..çünkü burda bizler uzmanlığımızla ilgili bilgiler paylaşmıyorz.
gayet acemice hislerimizi duygularımızı kulaktan dolma bilgilerimizi paylaşıyoruz
kadın doğumcu olsak amenna
ne kadar emek verirsen o kadar değer görürsün bu sanal alemde değil gerçek hayatta da böyledir arkadaşım
niye sadece kendi açınızdan bakıyorsunuz
ben de çok zor durumlarda buraya sorular yazdım ve birçok arkadaşım da..o zaman siz niye cevap vermiyorsunuz?
aynı yanlışı sizler yapmış olmuyor musunuz o zaman.
zuzum gayet iyi niyetle bir şey yazdı nedense hiç yazmayanların bir anda yazası geldi ben de bunu anlamadım
bizim sorularımız olduğunda da o hiç yazmayanlar girip girip cevap yazsa daha iyi niyetli bi yaklaşım olur bence
takip etmek okumak bizim için nasıl bir artı olabilir ki..aksine dinleniyor izleniyor hissi yaratır sadece
sıcak bir ortam oluştuysa bu emek verenler sayesinde olmuştur ki malesef ben de öyle aman aman yazamıyorum...

kaburga mı karaciğer mi dalak mı böbrek mi hiç bilmiyorum :) ama bende de var o ağrıdan özellikle sol tarafımda ve oturunca daha çok hissediyorum. Meltem sen kaç yaşında anne oldun ?

bebeği kucağıma aldığım emzirdiğim günleri hayal ettikçe içim bi tuhaf oluyor, heyecan mı korku mu bilemiyorum...:44:
herkes bebeği doğurmaktan korkuyor ama ben büyütmekten daha çok korkuyorum.. arkadaşların şımarık söz dinlemeyen ve en kötüsüde mutsuz çocuklarını gördükçe bende mi böyle olucam diye endişelenmeden edemiyorum :50:

kendi çocuğunun kusurlarını görmüyorsun arkadaşım merak etme..bir de bakış açın değişiyor çocuktur yapar mantığıyla bakıyorsun olaya...sağlıklı olsunlar da çocuk çocukluğunu illa ki yapacaktır zaman zaman

herkese günaydınnnnnnn
güzel bi kahvaltı yaptım dün hamurişi falan abartmıştım bugün vicdanımı temizleme vakti saatli ve dengeli besleneceğimdir:)

göğüste süt gelmesi vardı bir önceki sayfada..arkadaşım alıntı yapmadan yazayım o yapıyo göre bazı annelerde olbiliyor. kesinlikle sıkılmaması oynanmaması gerekiyor doğumu tetiklermiş çünkü.
benim doğuma kadar hiç gelmemişti kızımda bakalım bunda nasıl olacak

meltemmm örtmen sosyal idealist bi öğretmen de siyasi bakışı ne acep?ona göre kitap söylesek
iskender pala alacaksan katre-i matem romanı daha herkesin okuyabileceği romanlardan. od falan biraz aha ağır kaçıyor
zülfü den serenad falan alabilirsin ama onu da okumuş mudur bilmem
taş kağıt makas diye bir roman var hepinize tavsiye ediyorum onu da alabilirsin.
Türkçeci olarak bu konuya el atmadan duramadım:)))
yalnız bu ne çelişkidir yazım hatalarıyla dolu bir yazının sonuna utanmadan branşımı yazıyorum:27:

gunaydınnnnnnnnnn,
kayınvalıdemın koltuk yuzlerı degısecek bır aydır gır gel kumas secıyoruz , dun karar verdık kaporalar verıldı yarın koltuklar alınacak akşam aradı ben senın koltugun gıbı ıstıyordum dıye bende neden olmayacagını anlattım bu sabah saat 8,58 de benı arıyor alt komsunun koltuguyla aynı olacakmıs rengı desenı ben ıstemıyorum dıyeee, bende soylendım butun gece bunları mı dusundun sen dıye cok bozuldu bende kocişi aradım soylendım :)))

herkese günaydınnnnnnn
güzel bi kahvaltı yaptım dün hamurişi falan abartmıştım bugün vicdanımı temizleme vakti saatli ve dengeli besleneceğimdir:)

göğüste süt gelmesi vardı bir önceki sayfada..arkadaşım alıntı yapmadan yazayım o yapıyo göre bazı annelerde olbiliyor. kesinlikle sıkılmaması oynanmaması gerekiyor doğumu tetiklermiş çünkü.
benim doğuma kadar hiç gelmemişti kızımda bakalım bunda nasıl olacak

meltemmm örtmen sosyal idealist bi öğretmen de siyasi bakışı ne acep?ona göre kitap söylesek
iskender pala alacaksan katre-i matem romanı daha herkesin okuyabileceği romanlardan. od falan biraz aha ağır kaçıyor
zülfü den serenad falan alabilirsin ama onu da okumuş mudur bilmem
taş kağıt makas diye bir roman var hepinize tavsiye ediyorum onu da alabilirsin.
Türkçeci olarak bu konuya el atmadan duramadım:)))
yalnız bu ne çelişkidir yazım hatalarıyla dolu bir yazının sonuna utanmadan branşımı yazıyorum:27:
gormedık bız o yazıdaki hataları :))))nasık bir öğretmen oldugunu soyle soyleyeyım izmirli desem:)

Arkadaşlar öncelikle herkese mrb. Daha öncede yazmıştm ama cevap gelmeyince yazmaya açıkcası biraz çekindim. Her gün okuyorum yazışmaları galiba yazmaya çekiniyorum biraz. Ama bir konu var ki size sormadan edemicem. Bizim bebişimizin ense kalınlığı yüksek çıkmıştı. Sonrasında amniyosentez oldum çok sıkıntılı bir süreçti Allahın izniyle atlattım. Çok şükür genetik bir sorun yokmuş. Ama doktorumuz ileri haftalarda ayrıntılı ultrason ve fetal eko istedi. Dün de onları yaptırdık şükür bişey çıkmadı ama bebişin gelişimi biraz önde gidiyor. Sat'a göre 26 haf 5 günlükken bizimki 28 haft 1 günlük çıktı gebelik şekerimde yok bu duruma biraz aklım takıldı benim durumumda olan var mı? Çok merak ediyorum. Cevaplarsanız çok mutlu olurum. Hepinizi göbüşlerinizden öpüyorum.....

gormedık bız o yazıdaki hataları :))))nasık bir öğretmen oldugunu soyle soyleyeyım izmirli desem:)

O zaman "Yaşar Kemal" favorimdir. Ama sıkı okuyucu olması lazım tabi..
Bak bunda düzgün yazdım:) Ama böyle yazınca da mimik de yok pek bir resmi oluyor, duyguları yansıtamıyor insan değil mi çok sevgili, saygıdeğer arkadaşlarım:)

neyse sabah sabah çeney daldım dersim geç başlıyor bugün. hazırlanayım da kaçayım hemen kuzucuklarıma. öpüyorum herkesiiii
öğleden sonra da toplantı var mazaret yazın bana bugün:)

O zaman "Yaşar Kemal" favorimdir. Ama sıkı okuyucu olması lazım tabi..
Bak bunda düzgün yazdım:) Ama böyle yazınca da mimik de yok pek bir resmi oluyor, duyguları yansıtamıyor insan değil mi çok sevgili, saygıdeğer arkadaşlarım:)

neyse sabah sabah çeney daldım dersim geç başlıyor bugün. hazırlanayım da kaçayım hemen kuzucuklarıma. öpüyorum herkesiiii
öğleden sonra da toplantı var mazaret yazın bana bugün:)
tesekkur ederız efenimmmm akşam erken gelmek sartıyla mazeretınız kabul edılmıstır:)

Back
X