TEŞEKKÜR EDERİM canım verdiğin bilgiler içinmoralim düzeldi biraz sizinle konuşduktan sonra hamdolsun
meraba herkese bugün kontrole gittik
doktor bebeğimde gelişim geriliği olduğunu söyledi
32+2 olması gerekirken bazı ölçümleri 31+3 çıktı
internette biraz araştırdım çok kötü şeyler okudum moralim acayip bozuk aranızda böyle bir sorun yaşayan var mı
pazartesi başka bir doktora daha görüneceğim...
merhaba canım benimki, taaa iki hafta geriden gidiyo ama doktorum problem yok dedi sonuçta büyümeye devam ediyo dedi ve bi çok kişide çevremd aynı şeyi yaşamış ben çok araştırdım morlaini hiiç bozma hele seninki bana göre çok daha az
allah razı olsun... doktor bir anda gelişim geriliği var deyince ben o anda şok oldum herşey çok iyi gidiyordu çünkü.. hatta benim tahmin ettiğim kiloda şuanda 1740 gr olduğunu söyledi kilosu aşırı düşük değil yani o yüzden geri deyince şok oldum.. moralim bozuldu şimdi dedim doktora. o da valla sen bilirsin dedi ukala bir tavırla.. onun o cevabına bi şok daha yaşadım ve o şokla hiçbirşey soramadım doktora.. dışarı çıktım ağladım ağladım
nst ye girdim normal çıktı...
beslenmeme o kadar dikkat ediyorum ki... yani daha fazla nasıl dikkat edebilirim daha ne yiyebilirim gerçekten bilemiyorum o kadar fazla dikkat ediyorum...
bütün günüm zehir oldu .. aklımda hep soru işaretlerine yapacağım bilmiyorum
tosuncukki ne tosuncuk
benim akıntılarım daha erken başladı canım 20li haftalarda.Kızlar birşey soracağım cevaplarsanız sevinirim.
30 lu haftalarda akıntınızda artma oldu mu?
canım çok moralini bozma,benim kontrolümde bugündü,31+1 olmam gerekirken bizde 30+5 çıktık yani arada 3 gün fark varmış bende;
seninkide 6 gün gibi bi fark var; ben doktora sordum önemlimi falan diye,bnm doktorumun söylediği 2 hafta ileri veya geri olması çok problem değilmiş,2 haftayı geçen durumlarda önemli oluyomuş, bence bikaç günü çok problem yapma;
bnmde bebişim 1600 gr geldi mesela,çok biri büyük bir bebek bekleme dedi doktor,3200-3300 falan anca olurdedi,bende buna çok kafayı taktım bugün ama en önemlisi sağlıklı olsunda kilo aldırırız artık bi şekilde dimi cnnm ...
Canım benimki de son gidişime kadar hep geriden geriden geliyordu. Doktorum hep çok rahattı birkaç günden hiçbir şey olmaz diyordu. Bir gelirsin önden gider bir gelirsin geriden gider diyordu. önemli olan arada çok büyük bir fark olmaması. Ben de beslenmeme hep dikkat ediyordum sanırım pek de elimizde olan birşey değil gibi. Sen stres yapma ki bebek de rahat olsun stresten hemen etkileniyorlarmış çünkü.
Canım benim öncelikle geçmiş olsun. Şimdi bak ben doktor değilim ama mantikan düşünürsek dokrorlar bebeğe bakıyorlar 1 hafta ileride gidiyor diyorlar ırı kilolıyse ve tam tarsı biraz zayıfsa 1 hafta geride kalıyor diyorlar. İnternetten ne okudun bilmiyorum ama her şeye inanma. Önemlisi bebeğin sağlıklı olsun. Herkesin bunyesi değişik, insandan insana değişiyor. Eğer ben de sen gibi internette her okuduğuma inansam şimdi hastanede olurdum. Valla bak benim tansiyon problemim var anidan fırlıyor 170/90 oluyor. Bu çok kötü her doktora gittiğimde acile gönderiyor onlarda yapmadıkları tahlil kalmıyor. Ve ne biliyormusun Allahıma şükürler olsun tahlil sonuçları çok güzel çıkıyorve bırakıyorlar. Hatta son gittiğimde hastanaya yatırmaya çalıştılar tansiyon problemi var diye ama ben '' olümüme bile razıyım ve hastanede yatmaya rad ediyorum'' diye yazdım imza attım çıktım. Arkadaş, hepimiz biliriz insan biraz hayacanlandı mı hızlı hareket ettimi çıkat tansion. Sen git sıcakta sıra bekle çıkmaz mı? Ya ben kendimi iyi his ediyorum bebiş çok güzel gelişiyor niye güzel canımı sıkıyım ki???
Sen de güzel canını sıkma bebişin de seni his ediyor bak ona da yazık. Sen kendini iyi his ediyorsan bebiş iyi se gerisi problem değil bence. Allah her şeyi görüyor biliyor. Dua edelim her şey yolunda olsun ve hepimiz sağlıklı bebişlerimizi dünyaya getirip büyütmek nasip olsun inşaallah
canım yapma bole.benımde bebegımde kıst cıktı.alalım dedıler.dogsa bıle yasamaz dedıler sen benı dusun ne halde oldugumuher 15 gunde bır kontrolum vardı . ama gecen hafta ogrendıkkı bebegım normale donuyor cok cok sukurler olsun kı. sıkma canını.ben hep bebegımın ıyı olduguna ınandım.muzıkler dınlettım ona Rabbım de sesımızı duydu cok sukur. sıkma canını.Allah ın ıznıyle hıcbırsey olmaz
Zaten gelişim geriliği 32 haftadan sonra olabiliyormuş bize doktorumuz 32.haftadaki kontrolde böyle söylemişti haftaya pazartesi kontrol var bakalım bizimkisi ne alemde tek arter tek venleAma şu unutma bence doktor bilgisayardaki verilere göre hareket ediyor kitabi bilgi bu haftada bu kadar olacak vs gibi.. kilo, boy, posa göre yorum yapıyor belki miyon bir bebek olacak sonuçta önemli olan sağlıklı olması tüm organlarının yerinde ve tam olması diye düşünüyorum zamanında doğsun gelişimini tamamlasın kilo alınır, boy uzar yani bence sıkma canını bunu hepimiz yaşabiliriz..
merhaba canım benimki, taaa iki hafta geriden gidiyo ama doktorum problem yok dedi sonuçta büyümeye devam ediyo dedi ve bi çok kişide çevremd aynı şeyi yaşamış ben çok araştırdım morlaini hiiç bozma hele seninki bana göre çok daha az
canoım bence kilosu iyi ben senin haftanda 1500 kilo idi bana gelişim gerisi dediklerinde 30 haftalıktım 1200dü kilosu 32de 1500 oldu 34de 1900 oldu doktorum iki haftaya iki hafta büyüyo o yüzden bu durum sorun değil sen minyonsun bebeğin sana çeker dedi bi de iki sefer de sen kaç kilo doğdunsa bebek de o kiloda doğar dedi bende 2500ile 3000 arası bi şey doğmuşum
selam kizlar benim dktorumda her seferinde 2 hafta geri sölüo bebegimin haftasini.. önemli degil ultrasonun 2 hftalik yanilma payi var dio bende anlamiorum gerimi diorum hayir hic bi sorun yok dio.. o yuzden normal sanirim bu durum..
en son ultrasona girdigimde bana plesenta kireclenmeye baslamis demisti sizdede böle bi durum söz konusu oldumu hic yada duydunuzmu
kızlar merhaba.ne haberler.moralim bozuldu.657 nin 104.maddesine göre;
:"Ancak beklenen doğum tarihinden sekiz hafta öncesine kadar sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporuyla belgeleyen kadın memur, isteği hâlinde doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda çalışabilir. Bu durumda, doğum öncesinde bu rapora dayanarak fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenir."
ibaresine göre ben büyük ihtimalle rapor alamayacağım.çünkü rapor aldığımda okula fiilen devam etmemiş oluyorum....
birde kafam karıştı kimisi benim düştü,düşer diyor; kimisi benim düşmedi ,düşmez diyor.
anlamadım ben bu işi
Nabiyonuz kizlar.uzun zamandir giremiyorum.varmi bi degisiklik.doguran felan yok dimi daha.onumuzdeki hafta kontrol var heycan dorukta.temizlik is guc.oofff cok sıkıliyorum ise guce baktikca
canım ilk defa senden duyuyorum öle bişi:13: ama bak araştırdım burda gebeliğin son ayında normal bi durum olduğunu sölüyor bi oku istersen. daha sık kontrol edilmeli diyor sadece. dr. unda başka bişey sölemedimi seni rahatlatmak için felan??selam kizlar benim dktorumda her seferinde 2 hafta geri sölüo bebegimin haftasini.. önemli degil ultrasonun 2 hftalik yanilma payi var dio bende anlamiorum gerimi diorum hayir hic bi sorun yok dio.. o yuzden normal sanirim bu durum..
en son ultrasona girdigimde bana plesenta kireclenmeye baslamis demisti sizdede böle bi durum söz konusu oldumu hic yada duydunuzmu
he yaa nerelerdesin kııızzz??? özlettin vallaNabiyonuz kizlar.uzun zamandir giremiyorum.varmi bi degisiklik.doguran felan yok dimi daha.onumuzdeki hafta kontrol var heycan dorukta.temizlik is guc.oofff cok sıkıliyorum ise guce baktikca
ya kızlar benim kafama bişey takıldı.
bebek aşağıya dönmeden doğum başlarmı? yani nişan gelio suyun gelio sancılar falan oluyo ya önden?
yani bu gelişmeler bebek kafası yukardaykende olmaya başlarmı?
bilen varsa desin yaa? çok merak ediyorum
Ben de 37 ye kadar calisabilir raporu alacagim dogum sonrasina ekleniyor 5 hafta.32 de gidip rapor alman gerekiyor.37 de tekrar gidip dogum izni raporu aliyorsunuz.bu hafta alacam raporu sizi de bilgilendiririm
canım allah razı olsun çok rahatlattın beni... benim için kilosu hiç sorun değil yeterki bi yerinde bir gerilik bir sağlık sorunu olmasın.. doktor bana kilosu az boyu kısa veya zayıf demedi eğer öyle deseydi hiç üzülmezdim çünkü sağlıklı olduktan sonra bi şekilde büyür zaten, bana direkt gelişim geriliği var dedi neye göre böyle dedi bilmiyorum kafasını felan ölçtü bişeyler ölçtü ne ölçtüğünü de söylemedi ben de şoktan bişey soramadım.. 2 hafta için sorun olmuyor dediyse inan çok rahatladım ben de yarın buradaki doktora gideceğim aklımdaki herşeyi sorup tekrar baktıracağım inşallah bugün hemen geçer biran önce yarın olsun istiyorum..
senin doktorun ne kadar rahatlatıcı konuşmuş benimki öyle bi söyledi ki sanki bebeğimi kaybediyorum gibi hissettim ve hiç moral verici konuşmadı üstelik bi de azarladı.. ve bu doktor özel hastanenin doktoru... hatta ismini söyliyim de nette araştıran arkadaşlar gitmesinler.. özel sakarya hastanesi safiye ergin.. kontrolümün en başından beri zaten hiç tatmin edici konuşmuyordu ama ben tavsiye üzerine gittiğim için önemsememiştim çok pişman oldum keşke bu haftaya kadar beklemeseydim daha önce değiştirseydim doktoru.. çok canımı sıktı hiçbir açıklama yapmadı...
canım allah razı olsun yazdıkların çok mantıklı, dediğin gibi dünden beri kendimi ziyan ettim düşündükçe ağladım durdum.. bütün gece rüyamda kötü şeyler gördüm.. sabah uyandım yine ağladım.. ama ağlamanın bi faydası yok sadece bebeğimi üzüyorum... sabah anladımki yapılacak en mantıklı şey başka bir doktora daha görünüp bir çözüm bulmaya çalışmak...
çok sevindim bebeğinin iyi olmasına.. sen beni iyi anlarsın, insan bebeği ile ilgili kötü bir şey duyunca sanki dünyası başına yıkılıyor.. öyle bağlanmışımki ona, dün daha iyi anladım bunu... iyi düşünüp iyiyi çağırmak istiyorum aklıma kötü şeyler getirmek istemiyorum ama bazen de elimde olmadan aklıma kötü şeyler geliyor... dediğin gibi allaha tevekkül etmek lazım inşallah rabbim herkesin bebeğini bağışlasın.... gerçekten çok zor bir durum..
ya kızlar benim kafama bişey takıldı.
bebek aşağıya dönmeden doğum başlarmı? yani nişan gelio suyun gelio sancılar falan oluyo ya önden?
yani bu gelişmeler bebek kafası yukardaykende olmaya başlarmı?
bilen varsa desin yaa? çok merak ediyorum
meraba herkese bugün kontrole gittik
doktor bebeğimde gelişim geriliği olduğunu söyledi
32+2 olması gerekirken bazı ölçümleri 31+3 çıktı
internette biraz araştırdım çok kötü şeyler okudum moralim acayip bozuk aranızda böyle bir sorun yaşayan var mı
pazartesi başka bir doktora daha görüneceğim...
Kızlar birşey soracağım cevaplarsanız sevinirim.
30 lu haftalarda akıntınızda artma oldu mu?
iyi günler kızlar benim 4 gündür ishalim ne yaptıysam geçmedidün eminönündeydiydik hoşafım çıktı resmen eve gelince hemen uyumuşum zaten halen mide fenaaaa :2: :2: :2:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?