Az önce de hafta sonu da aynı şey oldu.Rahimime iğne batması gibi
tık tık hareketli birşeyler olmaya başladı.Garip bir durum oluyor
Hemen heyecanlanıyorum:18::18::18::18::18:
Bir de oynak kızım içeride jöle gibi sallanıyor 10-15 saniye kadar
ben deprem oluyor sanıyorum her defasında
Korkmuyorum doğumdan hatta meydan okuyorum ama
bazen de öyle bir hal alıyorum küçük pisicikler gibi
Gel gitler yaşıyorum anlayacağınız
canlar merhaba,, sizlere bi sorum var bu beişimizin hani bakım ürünleri alınacakya bu şampuan, yağ,masaj yağı,ıslak mendil,pudra vs.. bunların markalarını araştırdınızmı direk netten chicco dan alıyım gelsin diyorum ki kv sürekli hiçbişey alma zeytinyağıyla yağlıycam falan diyip duruyo ama ben ham zeytinyağı kokan bi bebeğim olsun istemiyorum bebek koksun istiyorum,, siz neler aldınız ? aldığınız web sitesi varsa onuda verebilirseniz.. ALLAH'a Emanet..
az kaldı azz bizimde keyif yapacağımız günler gelicek ama çok uzun sürmicek bebişler gelince bizim mesailer yine başlıcak
evet canım yapılıyor. kaçış yok yani ondan
Biz eczaneden mustelanın pişik kremi ve nemlendiricisini almıştık. nemlendiriciyi ilk ay kullandık sadece, çünkü derileri soyuluyodu kızımızın.sonra bıraktık, pişik kremini de aynı şekilde kullandık, iyi gelsin diye de bol bol sürdük meğer çok sürmek ii değilmiş, bakteriler mantarlar sıcak ve nemli ortam sevdiği için, popoyu nemli tutmamak lazımmmış. poposu pişik oldu. sonra doktor bi iki merhem verdi, ondan sonra onları kullandım, mustelalar kaldı bir sürü para verdiğime yazık oldu yani, daha sonra çocuğu olan bi arkadaşım ''ben bepanthen krem kullandım hep, hiç de bişey olmadı poposu'' dedi.
Araştırınca öğrendimki asıl önemli olan popoyu kuru tutmakmış, ıslak mendille de silseniz, yıkasanız da, önce kurulayın, sonra krem sürerseniz de az sürün ve iyice yedirin.
Bebek yağlarıyla ilgili geçenlerde kayınvalidemin gününde radyasyon yayıyomuş diye bişeyler konuştular, ne kadar doğrudur bilmem isterseniz araştırın. ben zaten bebek yağı pek sevmezdim, kullanmadım.
Şampuan olarak 16 aydır johnsons baby kullandık. bir de kızımın kafasını incecik küçük havlu parçaları almıştı kayınvalidem onlarla çok hafif ovalayıp yıkadım. hiç konak olmadı. bu ay biraz değişiklik olsun diye dalin aldım, 2 haftadır onunla yıkıyoruz, yine bir problem yok.
ilk başlarda kızımın poposunu ıslak makyaj pamuklarıyla temizliodum, 1. aydan sonra baktım başedemiycem prima yenidoğan ıslak mendile geçtim, şimdi normal primalarla devam ediyoruz. ama bu da bebekten bebeğe değişebiliyomuş, bazı ürünler bazı bebeklerde alerji yapabiliyomuş, o yüzden şimdiden bunları bir sürü depolamayın, birer ikişer tane alın, doğunca deneyin, baktınız problem yok devam edersiniz.
keçe bebek şekeri, keçe nikah şekeri
Eki Görüntüle 721666 Eki Görüntüle 721685
al bendende o kadar , evde olsaydim bi sag bi sol dönseydim uzansaydim oh miss
ben kardeşimi tembihliycem o girip haber vericek. hastanede de olsak cepten girip yazar artık beni beklerken
bence herkes bulsun bir yöntem merakta bırakmayın biziiiiiii
tatilimin ilk günü öyle yapmayı planlıyorum. kahvaltımı yaptıktan sonra pc yide yatak odasına alırım. döner dururum yatakta bir yandan sizle konuşurum. bütün gün miskinlik yaparım.düşüncesi bile şahane
Eki Görüntüle 721696 Eki Görüntüle 721695
Eki Görüntüle 721694 Eki Görüntüle 721697 Eki Görüntüle 721698 Eki Görüntüle 721699
bebek şekerleri emzirme örtüsü hastane çıkışı bide karpuzlu kıyafetlerimiz hafta sonu bunları aldık bide perde de aldık o da gelince çekerim
cok sagolun kızlar ben o lavman işinden cok korkuyorum da o yuzden sordum... bu arada zamanlarımız azalıyor herkes herseyını tamamladımı acabaaa ben bide bırsey sorucam nevresım takımı aldım 100/100 pamuklu ama nerdeyse 100 tl ye yakındı fıyartı gecen gıttıgdıyor.com dan baktım orda da pamuklu dıyo ve 30 tl ye bıle var acaba gercekten ıyımıdır bılen varmı bıde ben aldım besıgı kurdum ama evde dururken bıle tozlanıyo hersey sımdı doguma yakın bıdaha yıkamak zorundayız demıııııı....
???????bırde son bırsey sormak ıstıyorum kımınız rahım kasılması falan yasıyorum demıs sunu sormak ıstıyorum cinsel ilişki oldugunda da olusan orgamz sonucuda rahımde kasılma olurmu (( gercı bız bayadır kardes gıbıyız de)) hanı olursa eger dıye merak edıyorum o yuzden de pek yanasmıyorum vallahı koca ya :)))))
Eki Görüntüle 721694 Eki Görüntüle 721697 Eki Görüntüle 721698 Eki Görüntüle 721699
bebek şekerleri emzirme örtüsü hastane çıkışı bide karpuzlu kıyafetlerimiz hafta sonu bunları aldık bide perde de aldık o da gelince çekerim
kızlar yaa 1 haftadan beri üzerimde bi kırgınlık vardı ya, burnum musluk gibiydi maşallah
dünden beri dahada kötü oldum, boğazıma indi, bide öksürük başladıki kütür kütür, içim çekiliyo sanki
dün acile gittik o kadar sıra vardıki bekleyemedim valla,
bütün millet hasta kırılıyor herkesin kucağında birer bebe, ateşten yanakları al al olmuş. gelen giden yaralılar fln
psikolojim bozuldu valla, muayene olmadan çıktım
hastaneler dahada hasta ediyo insanı ben eni iyisi doğal yollardan işimi halledeyim dedim
bizim önceki yazıştığımız forumda bi ark. doğal antibiyotik tarifi vermişti soğan şeker ve limondan yapılan,
onu yaptım sabah ama 6 sa. beklicekmiş öle içicem. ıhlamur fln içiyorum zaten günlerdir ama bu kadar etki etti demekki.
neyse dün bişeye daha sinir oldum onuda diyimde içimde kalmasın
eşime dedimki hastane terliği bakalım şu doğum çantasının ufak tefek eksikleri kaldı, b.düzü marmaraparka gittik.
ayaklarım 41 olmuş şişmekten olmuyor hiçbi terlik anacım, sinir oldum giymek çıkarmak denemek zaten yorucu, avm büyük,
floya muyaya bide deichmana baktım anca yok anam yok. eşimde bunaldı böle, bide ne dedi üstüne bana?
'eğer bi daha dünyaya gelirse uzun boylu biriyle evlenmicekmişş''
hasbama bak yaa?? minyon tipli ayakları 37-38 olan birini seçicekmişşş
ayyy bi cinlendimki o anda zaten hastanede sinirim laçka olmuş, yorulmuşum kendimi zor taşıyorum, bişey bulamadım
var yaaa ağğzıma ne geliyosa saydımm
dedim eve götür beni senle dışarı çıkanda kabahat
canlar merhaba,, sizlere bi sorum var bu beişimizin hani bakım ürünleri alınacakya bu şampuan, yağ,masaj yağı,ıslak mendil,pudra vs.. bunların markalarını araştırdınızmı direk netten chicco dan alıyım gelsin diyorum ki kv sürekli hiçbişey alma zeytinyağıyla yağlıycam falan diyip duruyo ama ben ham zeytinyağı kokan bi bebeğim olsun istemiyorum bebek koksun istiyorum,, siz neler aldınız ? aldığınız web sitesi varsa onuda verebilirseniz.. ALLAH'a Emanet..
kızlar yaa 1 haftadan beri üzerimde bi kırgınlık vardı ya, burnum musluk gibiydi maşallah
dünden beri dahada kötü oldum, boğazıma indi, bide öksürük başladıki kütür kütür, içim çekiliyo sanki
bütün millet hasta kırılıyor herkesin kucağında birer bebe, ateşten yanakları al al olmuş. gelen giden yaralılar fln
hastaneler dahada hasta ediyo insanı ben eni iyisi doğal yollardan işimi halledeyim dedim
bizim önceki yazıştığımız forumda bi ark. doğal antibiyotik tarifi vermişti soğan şeker ve limondan yapılan,
onu yaptım sabah ama 6 sa. beklicekmiş öle içicem. ıhlamur fln içiyorum zaten günlerdir ama bu kadar etki etti demekki.
eşime dedimki hastane terliği bakalım şu doğum çantasının ufak tefek eksikleri kaldı, b.düzü marmaraparka gittik.
ayaklarım 41 olmuş şişmekten olmuyor hiçbi terlik anacım, sinir oldum giymek çıkarmak denemek zaten yorucu, avm büyük,
floya muyaya bide deichmana baktım anca yok anam yok. eşimde bunaldı böle, bide ne dedi üstüne bana?
ayyy bi cinlendimki o anda zaten hastanede sinirim laçka olmuş, yorulmuşum kendimi zor taşıyorum, bişey bulamadım
Ben de aynen böyle aldım, bir sürü para verip bebek çantası alacağıma severek kullanacağım büyük bi çanta alıyım dedim, hatta şimdiden kullanmaya başladım
cok sagolun kızlar ben o lavman işinden cok korkuyorum da o yuzden sordum... bu arada zamanlarımız azalıyor herkes herseyını tamamladımı acabaaa ben bide bırsey sorucam nevresım takımı aldım 100/100 pamuklu ama nerdeyse 100 tl ye yakındı fıyartı gecen gıttıgdıyor.com dan baktım orda da pamuklu dıyo ve 30 tl ye bıle var acaba gercekten ıyımıdır bılen varmı bıde ben aldım besıgı kurdum ama evde dururken bıle tozlanıyo hersey sımdı doguma yakın bıdaha yıkamak zorundayız demıııııı....
???????bırde son bırsey sormak ıstıyorum kımınız rahım kasılması falan yasıyorum demıs sunu sormak ıstıyorum cinsel ilişki oldugunda da olusan orgamz sonucuda rahımde kasılma olurmu (( gercı bız bayadır kardes gıbıyız de)) hanı olursa eger dıye merak edıyorum o yuzden de pek yanasmıyorum vallahı koca ya :)))))
kızlar önceki gün doktordaydım. bebeğim 2.417 gr. 45 cm. boyunda olmuş. her şey yolundaymış. ama dönmemiş kafa yukarıda. doktor son güne kadar dönebilir dönmezse sezeryan dedi. bol su iç ve yürü dedi. bu zaman kadar dönmediyse zor döner bence. nst istedi bizden yaptırmadım ama aklımdada kalmadı değil. sizlerede doktor verdimi. daha erken diye düşündüm. kafam hep şu dönmemesinde.((
kızlar benimde oluyordu doktora sordum mantar başlangıcı dedi ilaç yazdı. bebeğe bulaşsın istemeyiz dedi. ama bazen düşünüyorumda wc çıkışı oluyordu. belki idrarımı sonuna kadar yapamayıp kaçak oluyordur diye. şimdi wcde biraz bekliyorum öyle kalkıyorum. malum karnımız büyüdü idrar yoluna baskı yapıyor. bitti gibi hissediyoruz. ama siz doktorunuza danışın kesede yırtık olup olmadığına baksın anlamadan suyunuz biter Allah korusun.:26:
kv ne karışıyor onun çocuğumu alalla
ben belis ten organik şampuan aldım eşim johnson baby nin toplantısını yapmıştı ordan da ürünler getirmiş kendiliğince tamamlandı süt losyon ile güneş kremi alıcam(saba med)
GEBELİK HURAFELERİ veya GEBELİKTE YANLIŞ İNANIŞLAR (Murat Yayla)
Yanlış: Gebelik kadın hastalıklarına iyi gelir!
Doğrusu: Ancak bazı nadir durumlarda (endometriosis). Halbuki her gebelik anne için yeni bir yüktür. Gebelik, böbrek ve eklem hastalıkları, şeker, yüksek tansiyon gibi durumların daha da ağırlaşmasına neden olabilir.
Yanlış: Her hamilelik bir diş götürür! Gebelikte diş çekilmez, bebeğe zararı olur!
Doğrusu: Dişin kalsiyum içeriği binlerce yıl sonra bile değişmeden kalabilmektedir. Bu sağlamlık nedeni ile gebeliğin dişlerden kalsiyum çalması söz konusu değildir. Gebelikteki hormonal değişiklikler tükürük içeriğini değiştirir. Ağız ortamı dişlerin çürümesine, dişetlerinin hastalanmasına uygun bir zemin oluşturur. Gerekli ağız ve diş temizliği yapılmaması da bu durumu arttırır. Dişin çekilmesi veya tedavi edilmesi gerekirken bunlar geciktirilirse daha büyük problemlere yol açabilir.
Yanlış: Eğer bebek kız ise anne çirkinleşir, erkek ise güzelleşir!
Doğrusu: Gebelikteki hormonal değişimler özellikle deri ve yağ dokusunda değişikliklere neden olur. Erkek bebek büyüdükçe erkeklik hormonu üretmeye başlar. Ancak plasenta bunun anneye geçişini önler.
Yanlış: Erkek karnı, kız kalçayı büyütür.
Doğrusu: Her gebelikte vücuttaki yağ dağılımında yer değişiklikleri olur. Bazıları göğüsleri, bazıları karın alt bölgesi, bazıları ise bel ve kalçasından yağlanır. Cinsiyete göre dağılım şimdilik ispatlanamamıştır.
Yanlış: Gebelik bebek kız ise zor, erkek ise kolay geçer.
Doğrusu: Her gebeliğin kendine özgü zorlukları vardır. Erkek bebekler genelde biraz daha iri olduklarından bu inanışın tam tersinin gerçekleşme ihtimali daha fazladır. Kusmalarda ise doğruluk payı olduğu ileri sürülmektedir.
Yanlış: Erkek sağda, kız solda durur!
Doğrusu: Bunlar hareketsiz heykelcikler midir? Bebekler için değil ama plasentaları için böyle bir bilimsel veri yeni yayınlandı. Bakalım başkaları tarafından da doğrulanacak mı yoksa hurafelere mi eklenecek?
Yanlış: Gebenin karnı sivriyse bebek erkek, yuvarlak ise kızdır!
Doğrusu: Karın büyüklüğü annenin boyu ve ağırlığından, bebeğin ise duruşu, haftası ve büyüklüğünden etkilenir. İri bir kız bebek anne karnının sivri görünmesine neden olabilir.
Yanlış: Ekşi yiyenlerin kızı, tatlı yiyenlerin oğlu olur!
Doğrusu: Bebeğin cinsiyeti aşermelerden çok daha önce belirlenmiştir. Yiyecekler ile bu değiştirilemez. Benzer yiyecekleri yiyen annelerin benzer cinsiyetteki bebekleri doğurmaları tamamen tesadüftür.
Yanlış: Mide yanmaları başlayınca bebeğin saçı çıkıyor demektir!
Doğrusu: Gebeliğin belirli döneminde mide asitliği değişir, boşalması gecikir, hazım zorlaşır. Gebe bu değişikliklerden şikayetçi olur. Çevresi de onu bu şekilde avutur. Ancak bebek saçsız doğduğuna anne gerçeğin farkına varır.
Yanlış: Kime bakarsan bebek ona benzer!
Doğrusu: Bebek genlerini aldığı anne ve babasına veya onlar ile gen bağı olan yakın akrabalarına benzeyebilir. Aynanın karşısında saatler harcamaya gerek yoktur!.
Yanlış: Doğumdan sonra 40 gün evden çıkılmaz, bebek de çıkarılmaz!.
Doğrusu: Lohusanın istirahat etmesi, bebeğin de dış ortamdan korunması bir noktaya kadar gerekliyse de aşılanma ve varsa diğer sorunların tetkiki için sağlık kuruluşlarına gidilmesinde sakınca yoktur.
Yanlış: Göbek kordonu evde saklanırsa çocuk evlenemez! Okul bahçesine gömülürse iyi okur! Cami bahçesine saklanırsa dindar olur!
Doğru: Göbek kordonu değil ama kordon kanı bankada saklanırsa başkalarına bir faydası olabilir.
Yanlış: Havaalanlarında gebeler güvenlik kapılarından geçemez!
Doğrusu: Güvenlik kapılarında X ışını kullanılmaz, metale hassastırlar.Kapılardan geçilebilir, yeter ki bavulların verildiği kayan bantların üzerine yatılmasın!
Yanlış: Gebeler uçağa binemez!
Doğrusu: Uçaklarda basınç ayarlıdır, gebeler için herhangi özel bir risk yoktur. Uzun yolculuklarda kan dolaşımı problemlerine karşı pıhtılaşmayı geciktiren ilaçlar kullanılması düşünülebilir.
Yanlış: Gebelikte cinsel ilişki düşüğe neden olur!
Doğrusu: Normal şartlarda ve normal sıklıkta yapılan ilişkilerin bir zararı yoktur.
Yanlış: Gebelikte jinekolojik muayene düşüğe neden olur!
Doğrusu: Gebelikte muayene veya ultrason incelemesinin bu yönde bir riski yoktur.
Yanlış: Ultrason her şeyi gösterir!
Doğrusu: Ultrason anne babaların bilemediklerini, hekimin ise ancak bildiklerini gösterir.
Yanlış: Ultrasona çok girmek zararlıdır.
Doğru: Evet, keseye…
Yanlış: Yedi aylık doğan bebek yaşar, sekiz aylık ise ölür!
Doğrusu: Bütün istatistikler tersini söylemektedir.
Yanlış: Gebeler sola yatmalıdırlar!
Doğrusu: Ne tarafta rahat ediyorlarsa o taraflarına yatabilirler. Ancak gebeliğin ortasından sonra sürekli tansiyon düşüklüğü yaşıyorlarsa sol tarafa yatmak işe yarar.
Yanlış: Yukarı uzanmak düşüğe yol açar.
Doğrusu: Bu bahane ile işten kaytarmak daha kolaydır.
Yanlış: İç karnı büyük olanın dış karnı küçük olur!
Doğrusu: Karın boşluğu tek bir boşluktur, içi de dışı da birdir! Her kadının anatomisi, cilt katmanları, organlarının hacmi ve bebek büyüklüğü benzer olmak durumunda değildir.
Yanlış: Gebe istediği bir şeyi yiyemez ise bebeğin bir tarafı eksik olur!
Doğrusu: Şımarmak ve şımartılmak isteyenler için son derece çekici bir bahanedir.
Yanlış: Her gebe iki canlıdır, iki porsiyon yemelidir!
Doğrusu: Bu durumda ikiz ve üçüz anneleri ne yapmalıdırlar? İdeal olan gebenin her zaman ne yiyorsa buna iki veya üç küçük ara öğün eklemesidir (örn: bir küçük yoğurt içinde yarım şeftali, iki ceviz yanında iki kayısı kurusu gibi gibi).
Yanlış: Gebelikte balık yağı alınmazsa bebeğin zekası gelişmez!
Doğrusu: Annelerimiz balık yağı ile mi beslenmediklerinden mi bizler böyle olduk?
Yanlış: Her gebe vitamin ile desteklenmelidir! Bunlara ilaç firmaları ve otörler karar verir!
Doğrusu: Bazı gebeler vitamin ile desteklenmelidir Buna gebenin gerçek hekimi karar verir.
Yanlış: Gebelikte alınan kilolar kalıcıdır!.
Doğrusu: Vermeye çalışmazsanız evet.
Yanlış: Gebelikte saç kesilmez, boyanmaz!
Doğrusu: Kuaför masrafına kızan eşlerin ekonomik nedenle destekledikleri bir inanış olsa gerek. Yine de sentetik boyaların olası yan etkileri yabana atılmamalıdır.
Yanlış: Gebe bir şey çalarsa bebeğin cildinde leke olur!
Doğrusu: Böyle bir durumda bebeğin hapishanede büyüme riski daha fazladır.
.
Yanlış: Doğumu kolaylaştırmak için kilit açmak, örgü çözmek, kuşak sarmak, elde uğurlu nesne tutmak, fakiri sevindirmek, işe yarar.
Doğrusu: Anne, bebek ve sağlık personeline zarar vermemek kaydı ile doğum izlenirken ne istenirse açılabilir, tutulabilir, dağıtılabilir.
Yanlış: Yenidoğmuş bebeğin göbeğine killi toprak basılırsa kanaması durur!
Doğrusu: Belki durur ama tetanoz olup ölmesine de davetiye çıkarılmış olur.
Yanlış: Bebek üç ezan geçmeden emzirilmez!
Doğrusu: Göbek kordonu kesilmeden bile emzirilebilir!
Yanlış: Yenidoğmuş bebeğin beşiğinin altına dışkı, toprak vs konursa bir şeylerden korunur!
Doğrusu: Annesi sadece bunlara güvenirse hali de halısı da sonunda haraptır.
Yanlış: Bebek sarı giyerse sarılık olmaz, loğusa kırmızı giyerse ateşlenmez!
Doğrusu: İkisi de anne ve bebekte güzel durur. Hele bir de yan yana gelirlerse…!
Yanlış: Engelli bebeğin sebebi doğum hatası olup oksijensiz kalmadır. Genellikle de kordon veya sağlık personeli suçludur.
Doğrusu: Kordon dolanması her beş doğumdan birinde zaten mevcuttur. Doğumdan önceki gebelik dönemlerinde nadiren de olsa geçici oksijensizlik dönemleri yaşanmış olabilir. Bebek doğduktan sonra veya uyurken de oksijensiz kalabilir. Anlaşılacağı üzere günah keçileri ikiden fazladır
Çok tatlılar canım. güle güle kullan. karpuz çok sevimliiiEki Görüntüle 721696 Eki Görüntüle 721695
ay afedersin canımimrendrme ama bizi teyzesiiii( daha 5 haftamiz var izne cıkmaya
kasılma olabiliyor canım. ama çok uzun sürmüyor..???????bırde son bırsey sormak ıstıyorum kımınız rahım kasılması falan yasıyorum demıs sunu sormak ıstıyorum cinsel ilişki oldugunda da olusan orgamz sonucuda rahımde kasılma olurmu (( gercı bız bayadır kardes gıbıyız de)) hanı olursa eger dıye merak edıyorum o yuzden de pek yanasmıyorum vallahı koca ya :)))))
ayyy hepsi cok guzellll ama bebek sekerın cok tatlı nerde yaptırdın cnm bende herseyımı denızcı fıgurunde yaptırdım ama sekerı bulamadım[/Q
eminönü havuzluhandan aldım canım heralde zemin kattaydı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?