2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
iyi geceler canım..
maşallah canım kocaman kız olmuş bebişin
1 ayda 1200 gr almış. tontiş yanaklı kızın
inşallah sağlıkla büyümeye devam eder.

bu arada benim dr hiç nst den bahsetmedi. neye göre gerekli ki acaba?

erken doğarsa diye düşünme bence sürekli. hem doğsada bu dönemde doğan bebekler gayet sağlıklı oluyorlar. ve kısa zamanda normal hayata başlıyorlar. senin bütün hazırlıkların tamsa dert etme bence gerisini

Allah razı olsun canım
NST bebeğin kalp atışlarını ve rahimdeki kasılmaları sayıyomuş.
Doğum sancısıyla normal sancıyı ayırt ediyormuş. Nette öyle okudum.
1,5 ay kaldı bebişlerimizi kucağımıza almamıza, artık kontroller sıklaşacakmış.
En son ne zaman gittin, yakın zamanda gideceksen eğer doktorun muhakkak söyler sana da

ayy kızlar bu ne ya oku oku bitmedi daha da okuyamadım kusura bakmayın şekerler beynim sulandı resmen neyse ben artık yatayım yarın görüşürüz

kızlar pazar akşamı kontrole gittik.doktorum bayağı bi inceleme yaptı.bebeğiğn herşeyine baktı, ve bi sorun yok dedi.1 haFTA gerilik var dedi o da normal dedi.3 haftasından sonra biz gerilik var diyoruz dedi.kan testi,idrar testi,nst yede girdim.herşey çok güzel yani çok şükür.kilosu2246gr. boyu 44,7 cm moralim düzeldi yaa

bugün 34+0 olduk kızımla

Son düzenleme:

çok güzel olmuş caanım güle güle kullanın inş

hepside çok güzell güle güle kullanın inş

geçmiş olsun canım. dikkat et kendine ..

çok sevindim canım...inş hep böyle güzel devam eder bebeklerimizin saglıkları..

maşşallah

hele şükür bilgisayarımıza kavuştuk.. hemen tosuncuğumu paylaşıyım sizle..
Eki Görüntüle 720737

maşşallah çok tatlı ya bide poz vermişşş

günaydin topbik oglumun tombik teyzeleri ,

hastayız , dişimiz , kulagimiz, bademcigimiz feci durumdayiz , işe geldik , kahvalti yaptik , oturuyoruz ,

yeni genel müdür geldi şirketimize , acaip bir koşturma var , ama biz yatıştayız :))

dün ekleyemedik , bugun ekliyoruz , bebek çantasi yerine aldigimiz cantalari begenirsiniz umarim.

aslında ben nescafe seviyorum ama dr türk kahvesi iç onuda çok abartma dediği için günde 1 fincan türk kahvesi içiyorum.
yok canım demiyorlar yaa. herkes biliyor benim kahvekolik olduğumu

bende kahvaye dayanamiyorum ,

normalde 200 mil izin veriyorlar zaten kafein alimin anescafe yada turk .

bende turk daha saglikli diye turk kahvesi içiyorum.

geçmiş olsun canım. arrtık izne çıkacağımız günler gelsede bizde evde rahat etsek demi.

Merhabalar kızlar,

uzun zamandır yogunluk nedeniyle cok fazla foruma giremedim. Son kontrollerini yaptıranlar aramızda, umarım herşey yolundadır. Bir ay sonrasında birazdan biz de son kontrolümüze girmiş olacağız oğluşumla. Umarım herşey yolundadır ve güzel haberlerle döneriz aranıza.

Bu arada esas merak ettiğim şey dogum tarihi netleşen oldu mu yani normal mi sezeryanmi olacagına doktorum son ay karar vereceğiz demişti. Ben aksilik olmadıkça yani durum zorunlu kılmadıkça normal doğumdan yanayım. Acaba bu kontrollerde belli oluyor mu gidişatın nasıl olduğu, kontrollerini yaptıranlar varsa ve paylaşırsa forumda sevinirim. Bu konuda henüz fikri olan yoksa da, beni bekleyin bakalım ben öğrenmiş olacağım inşalllah gün içinde:)

Yeniden görüşünceye dek tatlı bebişlere ve güzel annelerine sağlıcaklar diliyorum...

Not: Bu arada alışverişler son hızla devam ediyor anlaşılan, hazırlıklarını paylaşan arkadaşlarımızın aldıkları şeyler SÜPER gerçekten, hepinize Allah sağlıkla ve mutlulukla kullanmayı nasip eder inşallah.

_____________________________________________________________________________________________
Nette okuyup doğum şekli konusunda biraz da olsa fikir veren bir yazıyı da paylaşmak istedim sizlerle.

DOĞUM ŞEKİLLERİ

Sezaryen ile doğum kararı gebelik muayeneleri esnasında verilebileceği gibi, doğumu induksiyon (suni sancı) ile başlatma girişimi başarısız olduğunda, ya da doğum eylemi başladıktan sonra birinci ya da ikinci evrede verilebilir. Sezaryen kararı en sık doğum eylemi başladıktan sonra doğumun ilerlememesi ve fetal distres geliştiği durumlarda verilmektedir.

Şu unutulmamalıdır: Bebeğin vücudu çıkana kadar herhangi bir dönemde normal doğumdan vazgeçilerek bebeğin sezaryen ile doğması kararı verilebilir!

Gebelik muayeneleri esnasında sezaryen kararı verilmesi

Doğumu sezaryanla gerçekleştirme kararı henüz doğum eylemi başlamadan önce, antenatal incelemelerin herhangi birinde verilebilir. Elektif (acil olmayan) sezaryen adını alan ve randevu verilerek gerçekleştirilen bu uygulama aşağıdaki durumlarda tercih edilir.

Placenta Previa

Plasentanın serviksi tümüyle ya da kısmen kapatmasıdır. Kısmi kapatma durumlarında doğum eylemi esnasında serviks açılırken aşırı kanama olabileceğinden, tümüyle kapatma durumunda ise bebek hiçbir şekilde kanala giremeyeceğinden doğum mutlaka sezaryenle gerçekleştirilir. Tanı 36. gebelik haftasından sonra yapılan ultrason incelemesiyle konur. Bazı gebelerde gebeliğin erken dönemlerinde yapılan ultrasonlarda plasentanın servikse yakın yerleştiği, bazen de serviksi tümüyle kapattığı gözlenebilir. Bu dönemlerde sezaryen kararının hemen verilmesi doğru değildir, zira gebeliğin sonlarına doğru (36. gebelik haftasına kadar) plasenta uterusun büyümesiyle yukarı çıkarak normal yerleşimine ulaşabilir.

Bebeğin "ters" ya da "yan" durması

Fetuslar gebeliğin erken dönemlerinde sıklıkla yan ya da makat pozisyonunda (baş yukarıda) dururlar ve pozisyonlarını sık sık değiştirirler. Belli bir gebelik haftasından sonra, özellikle de 36. gebelik haftasından sonra bebek yeri daraldığından pozisyonunu değiştirmesi zorlaşır. 36. gebelik haftasından sonra bebeğin uterus içinde enlemesine durması sezaryen için mutlak bir neden teşkil eder. Makat ile gelen fetusların dikkatli bir inceleme sonrasında vajinal doğumuna izin verilebilir. Ancak önde gelen kısım (yani doğum kanalına ilk giren kısım) ayak ise doğum mutlaka sezaryen ile gerçekleştirilir. İlk doğumunu yapacak anne adaylarında makat gelişi ile doğum mümkün olmakla beraber bebeğin doğumu esnasında oluşabilecek muhtemel riskler yüzünden sezaryen ile doğum sıklıkla uygulanmaktadır.

İri bebek

Doğumu yakın olan bir bebeğin ultrason ve klinik incelemelerle 4500 gramdan daha ağır olduğunun saptanması durumunda sezaryen ile doğum tercih edilir. Ortalama bir boyda ve kiloda olan bir anne adayında iri bebekte doğum eyleminin birinci ya da ikinci evresinde anne adayı ya da bebekte istenmeyen bazı durumlar oluşabilir. Bunlar arasında en sık görülenler doğumun ilerlememesi ve ikinci evrenin sonunda omuz takılmasıdır. Bu risklerin gerçekleşmesini önlemek için sezaryenle doğum tercih edilebilir.

Pelvis Darlığı (çatı darlığı)

Bu duruma genellikle anne adayının çocukluk çağında geçirdiği ve kemik pelvis yapısını bozan hastalıklarda rastlanır. Şüpheli durumlarda antenatal dönemde yapılan dikkatli bir pelvik muayene ile tanı koyulur. Pelvis yapısı uterus içindeki bebeği doğurmaya uygun değilse sezaryen ile doğum kararı verilir.

Herpes Simpleks Enfeksiyonu

Herpes simpleks virüsü (HSV) enfeksiyonunun bulaştırıcılığının devam ettiği dönemde anneden bebeğe doğum esnasında virüs bulaşma riski vardır. HSV bebekte ciddi santral sinir sistemi enfeksiyonuna neden olabileceğinden doğum sezaryen ile gerçekleştirilir. Ancak bazen sezaryen bile bulaşmayı engelleyemeyebilir

Son düzenleme:
Günaydın annişler.Salı günü çabuk bitsin akşam olsun evimize gidelim. Bende bu cumartesi başka bi hastaneye gidicem 4 boyutlu görücem oğlumu ve belkide doğumumu bu gideeğim hastanede yaparım.bakalım artık.Hayırlısı olsun.bebek çantalarında çokk güzelmiş.güle güle kullan.Kızlar bendede akıntı fazlasıla oluyor ve bacak arım vardı doktor parol magnezyum vermişti hiç birini almadım içmedim hergün soda süt ve muz yedim eser kalmadı çok şükür allahıma ve sizede tşk ederim.:))öpüyorum hepiniziiii kocamannnn :)

Günaydın kızlaaar. Nasılsınız???

iyi tatillerrr şekerimm
yarın benimde tatil. inşallah hava güzel olurda gezeriz

Bugün admen ve ndd gezmelerde Kızlar kendinizi fazla yormayın e mı
Kız ndd seni akşama bekleriz bugün eve bakacaktınız merakle bekleyoruz umarım beğeneceksin

Son düzenleme:
Günaydınlar herkese. arkadaşlar kafam çok karışık benim. havalar çok ısındı sıcak beni bunaltıyor bir de hergün gidiş dönüş 80km yol yapıyorum arabayla. çalışabilir raporu almıştım ama acaba erkenden ayrılsam mı doğum iznine çok kararsız kaldım. bu doğum izni de arttırılmadı daha güvenemiyorum.

Kız maşallah nasıl da buyümüş

Maşallah

Canım çok geçmiş olsun. Aman aman kendine dikkat et.
Çanatalar de güzel. İnşaallah güle güle güzel günlerde kullanmak nasip olsun canım

hangi ilde yaşıyorsun. 4 boyutlu ultrasonu hangi hastanede yaptıracak. ben de yaptırmak istiyorum ama fiyatı da önemli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…