mrb kızlar geçmişi okuodum yeni döndüm aranıza
bugün kontrolüm wardı benimde hastaneye gittik oğlum yine göstermedi yüzünü ya :18: resmen eliyle kapatıo yüzünü şaka gibi.aksi bi bebek olcak galiba.
33+5 olduk 3750 olmuş kilosudayanlız ters duruo hala düzelmicek bu gidişle benim sezaryen kesinleşti
mrb kızlar geçmişi okuodum yeni döndüm aranıza
bugün kontrolüm wardı benimde hastaneye gittik oğlum yine göstermedi yüzünü ya :18: resmen eliyle kapatıo yüzünü şaka gibi.aksi bi bebek olcak galiba.
33+5 olduk 3750 olmuş kilosudayanlız ters duruo hala düzelmicek bu gidişle benim sezaryen kesinleşti
iyi gecerler tatlım.Günaydın kızlaaar. Nasılsınız???
Bugün admen ve ndd gezmelerdeKızlar kendinizi fazla yormayın e mı
Kız ndd seni akşama bekleriz bugün eve bakacaktınız merakle bekleyoruz umarım beğeneceksin
iyi gecerler tatlım.
bugün gittik gördük evi. çookk beğendim. biran önce gidip yerleşmek istiyorummmm.
neyi nereye nasıl yerleştiricemizi düşünüyorum şimdi.çok heyecanlııı
Allah iyiligini versin hic gulecegim yoktu
pazar gunu avm'ye gittik x-ray'e bende girmek istemiyorum benimde göbegim var diye guvenlikcilere satasti
benim eşim alışveriş merkezine gireerken ben güvenlikten geçmedim, o da dalmış benimle beraber geçmediD Beyefendi sizi burdan alalım dediler, o kadar güldüm ki, zaten aşerip duruyosun iyice kendini hamile sandın diye
canım kusura bakma böyle karışıyorum ama söylemeden de rahat edemiyorum.güler hanımda yaşadıklarımı anlattım zaten de,bir de şuna dikkat et.normal doğum istemiyorsan kadın tamamen sezaryen yanlısı.özellikle şu yaptığına inanamıyorum.ben 38 haftalıktım,kontrole gittim.bebeğin aşağıya hiç inmemiş sezaryen olmalısın dedi.ben de o zaman bilgisizim bekleyelim yine de belki iner de demiyorum.millet 40 haftadan sonra bile bekliyor.neyse onu geçtim ben dedimki,tarih 12 mayıstı ve salıydı.cumartesiyi beklesek olur mu?(eşim yozgattaydı ben annemlerin yanındaydım.öbür hafta da 19 mayıs varya gelirse daha uzun kalır diye düşündüm.)Beklemenin ne anlamı var yarın bir an önce alalım bebğini dedi.ben de kabul ettim.eşim de apar topar geldi akşam.meğer hanfendi haftaya izin alıp istanbula tatile gidecekmiş.ben doğumdan 3 gün sonra fenalaşınca anladık.bir geldik hastaneye yok.böyle sezaryen oldum ben işte.işin komiği doğum yaptığım gün annem hastanenin karşısındaki eczaneye birşey almaya gittiğinde,konuşmuşlar eczacıyla benim güler hanımda doğum yaptığımı söylediğinde,eczacı gülerek ee sezaryen yapmak için size ne bahane buldu güler hanım demiş.bunu duyunca da sinir olmuştum.yani sen en azından onda doğum yapacaksan sezaryen olman gerektiğini söylerse birine daha görün.bir de benim sezaryenim tam 5-6 dk. falan sürdü.bu da ilginçti yani.
şimdiki doktoruma yaşadığımı ayrıntılarıyla anlattım.doğum sonrası enfeksiyon kaptığımı söyledim.büyük ihtimal içinde parça bırakmış ondan olmuş dedi.küçücük bir zar kalsa enfeksiyon yapar dedi.
bu işler biraz da şans işi tabiki de inşallah sorun yaşamadan atlatalım.sana da böyle söyleyip durdum kızmıyorsun değil mi bana söylemeden de dayanamıyorum.
güle güle kullanın canım.bebk çantalarını ben de sevmiyorum.
çok güzeller güle güle kullanın
maşallah ya ne güzel iki doğum gerçekleşmiş.inşallah bebişler bir an önce küvezden de çıkarlar.1-2 aya kadar hepimiz de artık bebişlerimizle ilgili sohbetler yapıcaz inşallah.
canım gerçekten bir şanssızlık olmuş ama inşallah eşin bir an önce iyi bir iş bulur.sen moralini bozma lütfen.
ne güzel baya tamamlamışsın sen de herşeyi.güle güle kullanın
canım sorma aynı dert bende de var.benim doktor suratsız.bulunduğum yerde de malesef doktor sıkıntısı var.kötünün iyisi var diye bu suratsıza sarıldım.ama hastayla diyaloğu yok.buna rağmen çok kalabalık.ilgilenmiyor.
birde aile toplum sağlığı merkezinde çalışan bir tanıdığım var.o benim doktoru tasvip etmiyor.normal diye tutturur.40 haftan dolar.bebeğin küvezde rezil olur diyor.
hemşire bir velimle görüştüm.bikaç hastası doktor değiştirmiş.bende değiştireceğim.son 1.5 ayıda başka doktorda değerlendireceğim.
hakkımızda hayırlısı artıkın....
Ay ben artık çıldırıcam kızlar. Taa 2'li test zamanından beri nerdeyse her kontrolumde bi sorun cikiyor, yok seker yok diyetle dusmemis bi daha tahlil bi daha bi daha.. Ben 1 ay once hastane ve doktor degistirdim. Ama her ihtimale karsi onceki doktoruma da devam ediyorum. Dun kontrolum vardi yeni doktorum taa ilk tahlillerime bile baktı ve dedi ki toxoplasma cikmis ilac kullandin mi? Hayir dedim. Hemenn baslayalim dedi bebek icin tehlikeli olabiliyormus gorme problemi zihinsel engel vs sebep olabiliyomus. Ya sinirda olan sekerimden bile pimpiriklenip beni diyetisyene yonlendiren doktor bunu nasıl atlar? Off. Allahim yardim etsin artik bu saatten sonra elden gelen bisey yok, dilerim bebegim zarar gormemistir
Bunları bizzat bilip yaşayıp 2. Ye hamile oldum. .. Eeeee diceksin??? Pişman mısın nesin?? Duyguların nedir?? Cevap ceremicem... Uykusuz bi gecenin yorgun günlerin ardından, kendini unutmuş bi anne olarak cevap veremicem...AAhh ah hamiş anneler siziii, ne mutlu size şimdi mışıl mışıl uyuyorsunuz, tadını çıkarın, benim kızım 22.00 da uyudu güya ama o zamandan beri 4 kere uyandı ağladı, emmek istedi vs... yetiştirmem gereken bi işim vardı uzadıkça uzadı. kaldım bu saatlere. Nerdeee o eski düzen, nerde o eski hallerim aaah ah :) Annelik çok güzel şey ama işte biraz da zor birşey :) en zahmetsiz zamanlar hamilelik zamanları, keyfine varın valla :)
benim eşim alışveriş merkezine gireerken ben güvenlikten geçmedim, o da dalmış benimle beraber geçmediD Beyefendi sizi burdan alalım dediler, o kadar güldüm ki, zaten aşerip duruyosun iyice kendini hamile sandın diye
sorma iyice yoldan cıktılar , inş biz sancilarimiz tutmus hastaneye gitmeye calısırken onlarında sancilari tutmaz :) ben gecmek zorunda kalmam direksiyona
doğum yapanları duyunca bende heyecanlandım daha hazırlıklarımızı tamamlayamadık bide ilk doğum yapan arkadaşımız hangisi onu anlayamadım doktor banada verilen doğum tarihinden önce doğurabilirsin dedi hadi bakalım yavrularımıza kavuşmamıza 3-4 haftamız kaldı 3. çocuğum olmasına rağmen çok sabırsızlanıyorum kızıma kavuşacağım diye
iyi gecerler tatlım.
bugün gittik gördük evi. çookk beğendim. biran önce gidip yerleşmek istiyorummmm.
iyi gecerler tatlım.
sizin üçüncü çocuğunuz olduğu için sizinle paylaşmak istedim. Lütfen beni kimse yanlış anlamasın ama bir şeyler sormak ve söylemek istiyorum. Benim ilk çocuğum olacak. Çocuklu arkadaşlarımızla görüştüğümüzde filan herkes ne kadar da zor olduğundan, geceleri hiç uyumadıklarından, ikinci çocuğu asladüşünmediklerinden, artıkeskisi gibi tatillerde dinlenemediklerinden vs vs bir sürü şeyden bahsediyorlar. Allah bana sağlıklı bir çocuk verirse eğer şahsen her gün şükredeceğimi biliorum. Her zaman bir kızım olmasını istemiştim, kocam da çocuk istememesine rağmen olursa kızımız olsun diyordu.Şimdiyse rabbimiz bize bir kız çocuk veriyor inşallah. Ama tüm yaşadığım bu sevinç, heyecan ve hevesin yanında biraz da korkuyorum. Hayatım artık eskisi gibi olmayacak mı? Kendime hiç vakit ayıramayacak mıyım? Eşimle aramız soğuyacak mı? Gittiğimiz tatillerden bir şey anlayamayacak mıyız? Bakımsız saçı başı dağınık bir kadın olmak zorunda mı kalacağım? Siz çok deneyimlisiniz. Belki biraz içimesu serpersiniz diye düşünüyorum. Kimse yanlış anlamasın tekrar söylğüyorum. Kızımı şimdiden deliler gibi seviyorum. Olmasaydı diye bir isteğim ya da fikrim tek an bile olmadı. Canım yavrum hamileliğim süresince beni hiç üzmedi, karnımda hareketlerini bile kibar kibar yaptı. Ama beni herkes doğumdan sonrası için çok korkuttu... Gerçekten kabus dolu günler bizleri mi bekliyor?
nasılsınız hamişler. biz iyiyiz işe geldik yine raporumuz bitti hemencecik. yarında çalışabilir raporu almaya gideceğiz niyeti bozup gelmeyesim gelio ama kızımla 5 hafta daha geçirmek daha cazip sankim
ohh en kısa zamanda taşınır yerleşirsin inşallah canım oğluşun yeni evinizde doğar.
telekde metin beye canım sen?
ben de aynen sizin gibiyim. Ben şu anda önden düğmeli baya uzun bi hırka gibi bişey giyiniyorum, jarse kumaş deniyo ya onlardan çok rahat ediyorum. Daha önceden vardı, yeni almadım hatta.
bende bilmiyorum ki bi doktora göstermem lazı m bakalım ne diyecek.. inş canın
Bence cok büyük konuşmamak lazım. Toplumda yüZdelik oran olarak cok büyük oranlarda dogum sonrası depresyon, boşanma , o , bu ... Tabiki herkes bi kaç sene basım sacım dağınık olsun nolcak diyo ama hayat bazen kurduğumuz hayaller gibi işlemiyor .. Ben şahsen gerek dogum gerek sonrası nda kötü hiç bi şey yasamadım ama çevremde kırk yıl düşünsem aklıma gelemicek insanlar neler neler yaşadı. O yüzden kimseye ahkam kesmemeye karar verdim o insanları gördükçe.. Olay saç baş da değil.. Evinde 2 tane yardımcısı olan arkadasım bile ne enteresan sahneler sergiledi.. Sacı hep fönlüydü.. Yani yaşamak ve görmek lazım.. Ve ruh sağlığımızın dengesi için dua etmek...ben bişiler yazmak istiyorum konuda ,
annelerimiz bizi dogurduklari için böylemi düşünüyolar acaba ? bize annelik yaparken diğer işlerini yapamadilar mi ? evlerinin temizligi , işleri , eşleri , günleri , çarşı pazar hangisinden geri kaldilar acaba ? birde maddi imkansizliklari olanlar vs vs . biz daha dogmayan cocuklarimizin hayatimiza engel olup olmayacagini dusunuyoruz , konforumuzdan birşeyler kaybedecekmiyiz onu dusunuyoruz ? ya bizim annelerimiz 1 yatakta 2-3 cocuk buyuten , oda susleri bebek sekerleri , gogus kremli pedler bunlarin varligindan bile habersiz son derece iyi kaliteli saglikli bir şekilde yetiştirmedilermi bizi ? insanlar anne olabilmek için cocuk sahibi olabilmek için dünyanın parasini harciyorlar , tup bebekler , aşılamalar , maddi bir kenara manevi olarak çöküyorlar , RABBİME binlerce kez şükürler olsun ben anne olabilicem , ben bu duyguyu yaşayabilicem , hiç saçım basım dagınık olsun , gezmeyeyim , ojelerim olmasin , saçım fönlü olmasin , tatile gitmeyeyim , bunlarin hepsi geçici evreler , hepsi zamanla oturucak , nasil ilk evlendigimizde baska bir inanla aynı evi paylaşmak, alışmak bir süreç ise kendi kanından canından bir güzellige sahip olmak, onunla yaşamaya alışmakta bir süreç,saglikli bir şekilde alayim , büyüteyim cocugumu gerisi teferruat . ben herseyin daha keyifli olacagini dusunuyorum...iyi dusunelim iyi olsun , Allah Hepimizin hakkinda hayirlisini nasip etsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?