Bunları bizzat bilip yaşayıp 2. Ye hamile oldum. .. Eeeee diceksin??? Pişman mısın nesin?? Duyguların nedir?? Cevap ceremicem... Uykusuz bi gecenin yorgun günlerin ardından, kendini unutmuş bi anne olarak cevap veremicem...
Bu mutlu hamişlerin hepsi uyuyor simdi.. Baslarına geleceklerden habersiz)
Taçla, pijamayla, benek şekeri, granül sabunla, oda süsüyle falan ilgileniyorlar..
Ben onların yerinde olsam sadece KENDİMLE ilgilenirdim...
Saygı duyuyorum tabiki.. Uzaktan tebessümle okuyorum yazılanları... Önemli olan an itibari ile mutlu olmak..
Hepsi cok mutlu görünüyor burdan....
canım ben emirdağdayım.. afyona 1 saat eskişehire 1 saat 10 dk uzaklıkta burası.. oyüzden eskişehir i tercih etmiştim. telek hastanesi hakkında çok kötü şeyler okudum nette oyüzden orayı hiç düşünmedim bile. fuar hastanesi zaten devlet hastanesi gibi bi yer olmuş. park hastanesi hakkında da bir bilgim yok açıkcası.. benim buradaki çevrem genelde eskişehirde doğumu tercih ediyor.. eskişehirde de gittiğim doktoru ve hastaneyi değiştirmek istiyorum.. acıbadem hastanesi var eskişehirde oraya mı gitsem diyorum ama çok paragöz bir hastane olduğunu söylüyorlar kararsızım
kızlar ben de tesettürlüyüm.. üstüme bol, uzun kollu ince blüzler giyiyorum, altıma da etek gibi görünen pantolonlar varya geniş paçalı.. onlardan almıştım 2 tane onları değişik değişik giyiyorum bir de lcw den beli lastikli klasik görününmlü lacivert bir etek almıştım bazen de onu giyiyorum çok rahat ediyorum hep aynı şeyleri giyiyoyrum ama yapacak bişey yok:)
geçmiş olsun canım.. doktora gösterince haber ver.. gelişim geriliğinden dolayı mı yaptırdı bu testi? yoksa başka birşeyden mi şüphelendi.. biliyorsun benimki de 1 hafta geriden geliyor ama doktor bir test önermedi bana normal demişti..
Bence cok büyük konuşmamak lazım. Toplumda yüZdelik oran olarak cok büyük oranlarda dogum sonrası depresyon, boşanma , o , bu ... Tabiki herkes bi kaç sene basım sacım dağınık olsun nolcak diyo ama hayat bazen kurduğumuz hayaller gibi işlemiyor .. Ben şahsen gerek dogum gerek sonrası nda kötü hiç bi şey yasamadım ama çevremde kırk yıl düşünsem aklıma gelemicek insanlar neler neler yaşadı. O yüzden kimseye ahkam kesmemeye karar verdim o insanları gördükçe.. Olay saç baş da değil.. Evinde 2 tane yardımcısı olan arkadasım bile ne enteresan sahneler sergiledi.. Sacı hep fönlüydü.. Yani yaşamak ve görmek lazım.. Ve ruh sağlığımızın dengesi için dua etmek...
aynen ben o sorunla gittim.tedbir amaçlı yaptı.ama önemli bişey değil galiba bayağı bi baktım netten. önceden geçirilmiş bir enfeksiyon oldugu için bebeğe zararı yokmuş.ama yinede doktora göstericem.hastanede tanıdığım oldugu için biraz fazla ilgilendiler.belki ondan yaptılar.zaten haziranın 6 sında saglık ocagına kan vermeye gidecegim.belki bu ayda yapılması gereken rutin kontrollerdir.
:)) tecrübeli insanın hali başka oluyor işte.. bizim ilk gebeliğimiz olduğu için başımıza geleceklerden habersiz herşey sanki böyle tozpembe ve rahat devam edecekmiş gibi geliyor.. sizin msjınızı okuyunca bir anda gerçeklere döndümhaklısınız aslında kendimizle ilgilensek daha iyi olur:) size de bu telaşlarımız komik geliyodur en basitinden, ben şuanda şeker testi, cinsiyet öğrenme sürecinde olanların telaşlarını gördükçe aslında telaşlanacak hiçbişey yokmuş herşey zamanı gelince oluyormuş bi şekilde diyorum.. ikinci gebeliğimde Allah nasip ederse daha farklı olacağım kesin:)
Bence cok büyük konuşmamak lazım. Toplumda yüZdelik oran olarak cok büyük oranlarda dogum sonrası depresyon, boşanma , o , bu ... Tabiki herkes bi kaç sene basım sacım dağınık olsun nolcak diyo ama hayat bazen kurduğumuz hayaller gibi işlemiyor .. Ben şahsen gerek dogum gerek sonrası nda kötü hiç bi şey yasamadım ama çevremde kırk yıl düşünsem aklıma gelemicek insanlar neler neler yaşadı. O yüzden kimseye ahkam kesmemeye karar verdim o insanları gördükçe.. Olay saç baş da değil.. Evinde 2 tane yardımcısı olan arkadasım bile ne enteresan sahneler sergiledi.. Sacı hep fönlüydü.. Yani yaşamak ve görmek lazım.. Ve ruh sağlığımızın dengesi için dua etmek...
Bunları bizzat bilip yaşayıp 2. Ye hamile oldum. .. Eeeee diceksin??? Pişman mısın nesin?? Duyguların nedir?? Cevap ceremicem... Uykusuz bi gecenin yorgun günlerin ardından, kendini unutmuş bi anne olarak cevap veremicem...
Bu mutlu hamişlerin hepsi uyuyor simdi.. Baslarına geleceklerden habersiz)
Taçla, pijamayla, benek şekeri, granül sabunla, oda süsüyle falan ilgileniyorlar..
Ben onların yerinde olsam sadece KENDİMLE ilgilenirdim...
Saygı duyuyorum tabiki.. Uzaktan tebessümle okuyorum yazılanları... Önemli olan an itibari ile mutlu olmak..
Hepsi cok mutlu görünüyor burdan....
anladım canım, bana da gerilik ilerlemiş mi diye 2 haftasonra tekrar çağırdı şimdi onu bekliyorum bakalım 10 haziranda gideceğim tekrar, belki ozaman bişeyler ister..
Asla komik gelmiyor bu yaptıklarınız. Aksine böyle istekli anne ve babaları gördükçe bu toplum adam olacak diyesin geliyor ... Sadece tebessüm ediyorum .. Su an ikinci cocuğuma değil pembe taç bulmak lohusa şekeri bile yaptırmadım.. Çünkü farklı oluyo hersey.. Öncelikler.. Öntmsenen seyler ... Hersey yerinde zamanında güzel. Hatta 2. Cocuğum kız olmasına rağmen oğlumun hastane çıkışını giydirecem.. Bundan 2 sene önce böyle bi şey deselerdi bana bende sasırırdım.. Zor ... Hakkıyla anne baba olmak hele bi de eğitimli isen ve hele bi de öükemmeliyetçi isen cok emek istiyor.. Cok yoruyor adamı.. Canımın sıkılmasını özleyeceğim bi anımın olacağını 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi..:)) tecrübeli insanın hali başka oluyor işte.. bizim ilk gebeliğimiz olduğu için başımıza geleceklerden habersiz herşey sanki böyle tozpembe ve rahat devam edecekmiş gibi geliyor.. sizin msjınızı okuyunca bir anda gerçeklere döndümhaklısınız aslında kendimizle ilgilensek daha iyi olur:) size de bu telaşlarımız komik geliyodur en basitinden, ben şuanda şeker testi, cinsiyet öğrenme sürecinde olanların telaşlarını gördükçe aslında telaşlanacak hiçbişey yokmuş herşey zamanı gelince oluyormuş bi şekilde diyorum.. ikinci gebeliğimde Allah nasip ederse daha farklı olacağım kesin:)
valla benim 2 gebeliğim sanki ilk defa hamileymişim gibi geliyor.belki arayı çok açtık ondan,yada cahillikten bişey anlamadık. (8sene)
ben keyfini çıkarıyorum ..biliyorum ki ilk 3 ay uyku yokonun için bol bol dinleniyorum..
aynen boyu gercekten uzun :)) anne baba uzun olunca dr sole bı baktı bıze normal ddı uzun olması :)))
kesın tatlım ırı bı bebek olucak :))) sezaryan olucam bu gıdısle
sulak yerdeız tatlım :)) samsun bafra suyumuz bol
saol tatlım :))
hepımızn bebslerı saglıklı bı sekılde doğsunda o yeter :))
Neslhann şuanda samsun bafradamısın sen benim memleketim ama ben istannulda yaşıyorum..
ben de varya uykuya çok düşkün, sabırsız ve asabi bir insanımdır.. yani bir bebeğin insanı zorlayacağı 3 şey de heralde bunlarne yapacağım bilmiyorum, ama onun sevgisi benim bu huylarımı törpüleyecek buna inanıyorum.. sonuçta hiçbirimiz kusursuz ve mükemmel değiliz, ben mükemmel bir anne olamam belki ama bebeğime sevgimi son damlasına kadar veririm.. o yüzden bebeğimi anne açısından şanssız buluyorum açıkcası ama belki de o dünyamıza gelince herşey bambaşka olur:) yaşayıp göreceğiz..
aminnnn.... kesinlikle katılıyorum. zahmetsiz rahmet olmuyor hiçbir zaman.ben bişiler yazmak istiyorum konuda ,
annelerimiz bizi dogurduklari için böylemi düşünüyolar acaba ? bize annelik yaparken diğer işlerini yapamadilar mi ? evlerinin temizligi , işleri , eşleri , günleri , çarşı pazar hangisinden geri kaldilar acaba ? birde maddi imkansizliklari olanlar vs vs . biz daha dogmayan cocuklarimizin hayatimiza engel olup olmayacagini dusunuyoruz , konforumuzdan birşeyler kaybedecekmiyiz onu dusunuyoruz ? ya bizim annelerimiz 1 yatakta 2-3 cocuk buyuten , oda susleri bebek sekerleri , gogus kremli pedler bunlarin varligindan bile habersiz son derece iyi kaliteli saglikli bir şekilde yetiştirmedilermi bizi ? insanlar anne olabilmek için cocuk sahibi olabilmek için dünyanın parasini harciyorlar , tup bebekler , aşılamalar , maddi bir kenara manevi olarak çöküyorlar , RABBİME binlerce kez şükürler olsun ben anne olabilicem , ben bu duyguyu yaşayabilicem , hiç saçım basım dagınık olsun , gezmeyeyim , ojelerim olmasin , saçım fönlü olmasin , tatile gitmeyeyim , bunlarin hepsi geçici evreler , hepsi zamanla oturucak , nasil ilk evlendigimizde baska bir inanla aynı evi paylaşmak, alışmak bir süreç ise kendi kanından canından bir güzellige sahip olmak, onunla yaşamaya alışmakta bir süreç,saglikli bir şekilde alayim , büyüteyim cocugumu gerisi teferruat . ben herseyin daha keyifli olacagini dusunuyorum...iyi dusunelim iyi olsun , Allah Hepimizin hakkinda hayirlisini nasip etsin.
anamm ne duydunki banada anlat:18::18::18:canım ben emirdağdayım.. afyona 1 saat eskişehire 1 saat 10 dk uzaklıkta burası.. oyüzden eskişehir i tercih etmiştim. telek hastanesi hakkında çok kötü şeyler okudum nette oyüzden orayı hiç düşünmedim bile. fuar hastanesi zaten devlet hastanesi gibi bi yer olmuş. park hastanesi hakkında da bir bilgim yok açıkcası.. benim buradaki çevrem genelde eskişehirde doğumu tercih ediyor.. eskişehirde de gittiğim doktoru ve hastaneyi değiştirmek istiyorum.. acıbadem hastanesi var eskişehirde oraya mı gitsem diyorum ama çok paragöz bir hastane olduğunu söylüyorlar kararsızım
benim de bi tarafım samsunlu :) samsun termebende samsunluyum
Asla komik gelmiyor bu yaptıklarınız. Aksine böyle istekli anne ve babaları gördükçe bu toplum adam olacak diyesin geliyor ... Sadece tebessüm ediyorum .. Su an ikinci cocuğuma değil pembe taç bulmak lohusa şekeri bile yaptırmadım.. Çünkü farklı oluyo hersey.. Öncelikler.. Öntmsenen seyler ... Hersey yerinde zamanında güzel. Hatta 2. Cocuğum kız olmasına rağmen oğlumun hastane çıkışını giydirecem.. Bundan 2 sene önce böyle bi şey deselerdi bana bende sasırırdım.. Zor ... Hakkıyla anne baba olmak hele bi de eğitimli isen ve hele bi de öükemmeliyetçi isen cok emek istiyor.. Cok yoruyor adamı.. Canımın sıkılmasını özleyeceğim bi anımın olacağını 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi..
pişman değilim ama yorgunum.. Bedenen zihnen.. Bu olayı bu kadar öntmsemesem veririm çocuğu bakıcıya gider çalışırım kafa dağıtırım ... Ama kimseye bi saniye bile bırakamam.. Aysa 6-7 bin kazanan meslektaşlarım ben 2 sene izin alınca sasıp kaldı ne gerek var diye..emek vermek tel tel eksiltiyor sacı.. Su son saltanat günlerinizde doyasıya yasayın bence kendiniz olmayı.. Sen olmayı..
anamm ne duydunki banada anlat:18::18::18:
hiç canını sıkma Allah onun sabrını da veriyor.bend uykucuyumdur.ama ilk bebeğimde sabaha kadar oturuyordukşimdi ne anlasam boş yaşayınca göreceksin zaten onun sevgisi herşeyi değiştirecek
benim de bi tarafım samsunlu :) samsun terme
bu biraz da fikir yapısıyla ilgili benim de ilk bebeğim ama ben de bebek şekeri, loğusa tacı, vs hiçbirini yaptırmıyorum. senin gibi düşünüyorum bu konuda, önemli olan dünyaya gelince iyi eğitmek.. iyi eğitemedikten sonra istediğin hastane çıkışını giydir, istediğin kadar bebek şekeri yaptır bir anlamı yok... tabi bunları yaptıranların iyi yetiştiremeyeceği anlamına da asla gelmiyor bu.. ama açıkcası kız çocuğuna da erkek hastane çıkışını giydirecek kadar da olmam heralde ikinci çocuğum bile olsa :))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?