2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
Arkadaşlar günaydın
Doğum izni konusunda bende bizleri kapsayacağını düşünüyorum.Öyle olmasa sinyal vermezlerdi.
Balık yağı konusunda dikkatli olun.Eğer kullanıyorsanız 3 günde bir falan alın çünkü fazlası bebek için ciddi zarar.Bizim ülkemizde yaşayanlar için çok da gerekli değil açıkçası cunku sadece balık da değil ceviz fındık gibi ürünlerdede aynı vitamin var.Onu yemeyen diğerini yesin.Doğal yoldan almanızı tavsıye ederım.Ben kullanmıyorum.Doktorum da önermiyor. Ayrıca şeker probleminiz varsa çok dikkat edin.Evet hamileyiz ama herşeyi yememiz gerekmiyor.Canımız istiyor diye şartlamayalım kendimizi.Beynimize hangi sinyali gönderirsek o bize öyle tepki verir.Hamileleiğim boyunca hiç şerbetli tatlı yemedim ben canım tatlı şekerse bal ya da pekmez onlardanda az tabiki.Yada sütlaç.Hamur içlerinin kimseye faydası yok.Kilo almak dışında.Dikkat edelim ki doğum sonrası kilolardan nasıl kurtulacağız diye uğraşmayalım:)

Size ve meleklerinize doyum olmuyor ama ben dünkü doğumlardan
sonra içime böcek salmışlar gibi yerimde oturamıyorum.Yavaş yavaş
ev içinde çırpınayım da içim rahatlasın...Sizleri çok seviyorum
ama meleklerinize aşığımALLAH'a emanet olun
umarım döndüğümde doğum olmaz:18::18::18::18::18:

Sevindimmmkendimi tek sanıyordum...
Sarp
Bora
Yamaç
Barış
Barbaros
Bizde seçenekler bunlar canım...Seninkileride alalım çünkü biz halaaa karar veremiyoruzzz

bızdede :)
sarp : çetin sert

mirza: hukumdar soyundan gelen

mete:hukumdarın adı metehandan gelme

ben mırza ıstıorum ama nebılım kulaga alışkın deıl yha herkese tuaf gelıo karar veremedım yanı

tünaydınnnnn...
amma çeneniz düşük he 1 saattir nerdeyse gecmiş okuyorum..

[ı]sevindimmm[/ı][ı]kendimi tek sanıyordum...
Sarp
bora
yamaç
barış
barbaros
bizde seçenekler bunlar canım...seninkileride alalım çünkü biz halaaa karar veremiyoruzzz
[/ı]

ben affan çok istiyodum ama eşimin yakın bi akrabaında var vazgectık , cocuk dogacak ısmı yok halen (

bızdede :)
sarp : çetin sert

mirza: hukumdar soyundan gelen

mete:hukumdarın adı metehandan gelme

ben mırza ıstıorum ama nebılım kulaga alışkın deıl yha herkese tuaf gelıo karar veremedım yanı

Bende Sarp istiyorum ama herkes SAP dermiş çocuğa...SARPA SARMAK diye deyim varmış vb vb vbbbb...
Herkese tuhaf gelmesi değil bizim ne istediğimiz önemli olan b ence amaaa bizde şöyle bir sorun var ...Ben Sarp....Eşim Bora diyor

O sebepten dolayı daa arayışımız devam ediyor...
Bence Mirza güzel anlamıda güzelmişşş kalite kokuyor

canm bnnm camlar sılındı koltuklarım sılındı halılarımı da verıcem ne olur olmaz erken fılan dgm olursa dıe hemn sermm dıe dusunuorum zaten yaz hava sıcak temmuzda serıcem ben acıl olarak dgma gtsem ble teyzemler gelıp evımı toparlalr bız hazırlıklı olalamda gercı senn bellı dgum tarıhnde daha ıkı ayın var halledersın

bencede kalıtelı :)) sende mirza koy benm bde kp adıda var muzaffer mirza uyumluda oluyo

ben affan çok istiyodum ama eşimin yakın bi akrabaında var vazgectık , cocuk dogacak ısmı yok halen (

Evettt güzel isimleri kapmışlar bizden önce öyle değil mi
KAAN,BALKAN ve EGEMEN'i severim bende ama yakın çevremde hepside...
Bir de şunu anladım...İnsan kendi çocuğuna hiç bir ismi yakıştıramıyor...ennn güzeli olsun istiyor

kesinlikle bu kadar zor olduğunu bilmezdim... bende Buğra ve Ahmet Alp arasında kalıyorum ahmet kayınpederimin ismi..alp ismini çok seviyorum ama kısa olduğu için ikiside cok yakıştı bilemedim bnde..buğrada ilk hamile kaldığımda paylaşmıstım hatta sizinle napıcaz bakalım..

kızlar sizinle birşey paylaşıcam önceki gün teyzemin kızıyla konustuk oda hamile benden 3 hafta önde.. kendisi izmirde bir araştırma hastanesinde yenidoğan bölümünde hemşire.. doğumunu sezeryan düşünüyormuş ben tam karar vermedim doktorda birşey söylemedi daha ama normal doğumda bebeğin oksijensiz kalma riski yüksekmiş zor bir doğum olursa çok karşılasıyorum bebekler bir süre küvezde kalıyo dedi aklıma birde onu soktu..:44:

herkese iyi günler kızlar
temizlikten bahsetmişsiniz ama tül asmayın cam silmeyin uzanmayın lütfen bebek anne karnında memeden ayrılır diye bi tabir var uzanırsanız allah göstermesin başınıza gelebilir..birazdan doktor kontrolüm var bakalım ne diyecek hepinizin dualarını bekliyorum kolay gelsin

Bebek sahibi olabilmek heralde Allah'ın insana verdiği en güzel nimetlerden biridir, gerçekten o kadar çok uğraşıp bebek sahibi olamayan varken bebek doğunca hayatım değişecek, şöyle kötü olacak böyle kötü olacak diye şikayet etmemiz bana şükürsüzlük gibi geliyo. İllaki sıkıntılar olacaktır, herşey bi anda değişecek ama omutluluk hepsini silip süpürür gibi.. Geçici bi süreç bebek biraz büyüdükten sonra herşey düzelir inşallah. Biz bebeğimiz oalcak dedikten sonra etraftan herkesten bugünkü rahatlığını unut, uyuyamayacaksın, gezemeyeceksin, kitap okuyamayacaksın şöyle yapamayacaksın böyle yapamayacaksın sözlerini duydum. Bi süre sonra böyle söylenenlere kulağımı kapattım. Ne olursa olsun uyuyamasam da, gezemesem de, kendime bakamasam da bebeğimizle olan günlerimizin çok güzel olacağını düşünüyorum, o günlerin keyfini çıkaracağım inş. Bebek olduktan sonra bunalıma girenler var demişsiniz, bebekleri olmasaydı yıllarca bekleselerdi emin olun bunalımları daha çok, daha ileri boyutta olurdu. Ben Hep çok şükrediyorum, Allah aratmadı, inşallah hayırlısıyla güzel vakit geçiririz...

selam canım.
inşallah yeni kocaman evimizde bakarız oğlumaaa
hayirli olsun canim , çok sevindimmm
çook sağol tatlım. heyecanla eski kiracının çıkmasını bekliyoruz şimdi.
Bende hep çok çocuk istiyordum. halada öyle ama.onun için çok iyi koşullarda yaşamak ve çok sabırlı olmak gerekir.
bende o yüzden 2 çocuk yeter diyorum.
çok geçmiş olsun canım anneciğine.
kavanozlarında çok şirin olmuş. sticker yapıştırcaktın dimi?
canım beğenmene çok sevindim hayırlı olsun.. Taşınırken kendini yorma emi dikkat edin kendinize..
yardımcım çok olucak canım. bana pek bi iş kalmaz. ben sadece evde oturup kıyafetlerimi mutfak eşyalarımı kutuluycam. kardeşim eşimin kardeşi annem kv eşim hepsi birlikte halledicekler sağolsunlar.
az önce eşimde haberde izlemiş aradı beni. yasa çıktığında doğum izninde olanlarıda etkilemesi için bu yasanın ilave bir madde ekliyceklermiş sanırım.
inşallah 6 olucak doğum iznimiz. bende 4 aylık izin bitince ücretsiz izin almayı düşünüyordum 3 ay kadar. hiç gerek kalmıycak bu sayede.
anne olmak kolay değil. Boşuna dememişler cennet annelerin ayağının altında diye.
elbette zorluklarımız olucak.uyuyamıcaz belki aylarca.
ama benim kendi hayatımızın değişmesinden bazı şeyleri yaşayamamaktan çok korktuğum bişey var. o da küçücük yavrumuzun sürekli hasta olması. çevremde o kadar çok var ki. küçücük bebekleriyle sürekli hastane hastane gezip bi çözüm arayan anne babalar. ben razıyım uykusuz kalmaya. kendime bakamamaya Rabbim yeter ki bebeğimin sıkıntısını yaşatmasın. ben hasta olurum iyileşirim yorulurum bi şekilde dinlenirim. ama onlar hasta olunca çok zor çokk.
bence şuan doğum izninde olanlarıda etkiler eğer onaylanırsa

Bu arada doğum sonrası kanamalarda depend diye bir marka var onu kullananlar çok memnunmuş.Reklamlarda görmüşsünüzdür belki.İdrar kaçırma problemi olanlar için.
Bana
hep dependi tavsiye ettîler
kızlar kan tahlili sonucum geldi.CMV IgG = pozitif 40 çıkmış. bu ne şimdi ya.. bilgisi olan var mı ? bebege de geçebiliyomuş bu enfeksiyon

Igg geçmiş yani sen daha önce geçîrmişsin hatta iyii bîşey bağışıklığın var demek oluypr, ıgm 'ler pozitf çıkarsa problem..

Ben de sizin dediğiniz gibi anladım, yani izinde olanları da kapsayacak inş. diye :)

doğum yaklaştıkça asıl önemli olan konuya gelinmiş;ANNELİK...
bende 3,5 yıllık evliydim hamile kaldığımda.rahatça uyudum gezdim yedim içtim.isteyerekte hamile kaldım ve verdi mevlam hamdolsun.
onun olmayacağını düşünmek bile göyaşı sebebiydi...
Allahın en kısmetli kullarındanız bana göre.hamile olamayan,hamileliğini ne sıkıntılarla geçiren,evlatlarıyla sınanan aileler ne yapmalı biz şikayet edersek...
bende anneliğin yaşayarak öğrenilen ve içgüdülerle desteklenen birşey olduğuna inanıyorum.bu yüzden fazla kitap okumadım.
iç sesim beni yönlendirecek biliyorum...
tabi ki insanız sızlanıcaz eşimizle bile tartışıcaz onun için,yetersiz hissedicez kendimizi,erken miydi diyecek bazılarımız belki ama inançlı bir insanın her zaman yaptığı gibi sular durulacak eninde sonunda ve şükür bizi kendimize getirecek...

herşeye yetmeye çalışan,idealist anne olmaya çalışmak bizle birlikte bebeği de yıpratacaktır.olayları biraz akışına bırakmak çevreden yardım almak ve içimizdeki sevgiye güvenmek yeter diye düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…