Sevindimmmkendimi tek sanıyordum...
Sarp
Bora
Yamaç
Barış
Barbaros
Bizde seçenekler bunlar canım...Seninkileride alalım çünkü biz halaaa karar veremiyoruzzz
Selam herkese,
Bu nedir bir gün girmedim 2 arkadaş doğum yapmış.
Allah analı babalı büyütmek nasip etsin inşallah.
Dilerim bebişker Tez vakitte sağlıklarına kavuşurlar.
efeyı esimde istedı ama var bızde gerek yok ddm bnde
mirza koymak ıstıorum hukumdar soyundan gelen anlamı
[ı]sevindimmm[/ı][ı]kendimi tek sanıyordum...
Sarp
bora
yamaç
barış
barbaros
bizde seçenekler bunlar canım...seninkileride alalım çünkü biz halaaa karar veremiyoruzzz[/ı]
bızdede :)
sarp : çetin sert
mirza: hukumdar soyundan gelen
mete:hukumdarın adı metehandan gelme
ben mırza ıstıorum ama nebılım kulaga alışkın deıl yha herkese tuaf gelıo karar veremedım yanı
kızlar merhaba ben ağustos annesiyim aslında ama ilk doğumum sezeryan olduğu için 38 haftalıkkken doğum olacak nasipse.. Temmuzz sonu gibi
Kafamda sürekli ev temizliği var sizler ne yapacaksınız.. Yardımcı alacakmısınız.. kaçıncı haftada yapacaksınız birde ramazan ayı girecek.. Nasıl olacak.. Soru işaretleriyle dolu kafam.. Ben battaniyeleri yıkadım yünlerimi temizledim havalandırdım. Tüllerimi yıkadım. Koltuklarımı sildim. Temmuz ayı başında halılarımı yıkatayım diyorum...
Bende Sarp istiyorum ama herkes SAP dermiş çocuğa...SARPA SARMAK diye deyim varmış vb vb vbbbb...
Herkese tuhaf gelmesi değil bizim ne istediğimiz önemli olan b ence amaaa bizde şöyle bir sorun var ...Ben Sarp....Eşim Bora diyor
O sebepten dolayı daa arayışımız devam ediyor...
Bence Mirza güzel anlamıda güzelmişşş kalite kokuyor
ben affan çok istiyodum ama eşimin yakın bi akrabaında var vazgectık , cocuk dogacak ısmı yok halen(
Evettt güzel isimleri kapmışlar bizden önce öyle değil mi
KAAN,BALKAN ve EGEMEN'i severim bende ama yakın çevremde hepside...
Bir de şunu anladım...İnsan kendi çocuğuna hiç bir ismi yakıştıramıyor...ennn güzeli olsun istiyor
ben ahkam kesmiyorum , sadece bu duyguyu tadabilecek oldugum için şükrediyorum , ve bir çok şeyin insanin kendi elinde oldugunu düşünüyorum , belki unide pedag. okudugum için , belki yapim ile alakasi . illaki yaşayip görecegiz , belkide cok yakinimda cok sevdigim bir aile dostumuzun anne olamayişini, yaşadiği üzüntü , hayal kırıllıgı bunalim vs vs ve benim hamilegimi bile dile getirmeyip 7 aydir onu görmeye bile gitmeyişim beni bu kadar bu konuda hassaslaştiriyor. vede cok goruyorumm illk cocugu olup şöle böle bunalimlar vs vs yaşayip ikinci hatta 3. cocuk sahibi olanlar ...
sanirim bu dusunce kişiden kişiye değişiyor , hani deniyor ya bebegini kucagina alinca unutuyosun o dogumda yasadigin sancilari , belkide bebeginle yaşamaya başlayınca herseye alışıyosun ..
selam canım.nasılsınız hamişler. biz iyiyiz işe geldik yine raporumuz bitti hemencecik. yarında çalışabilir raporu almaya gideceğiz niyeti bozup gelmeyesim gelio ama kızımla 5 hafta daha geçirmek daha cazip sankim
ohh en kısa zamanda taşınır yerleşirsin inşallah canım oğluşun yeni evinizde doğar.
çook sağol tatlım. heyecanla eski kiracının çıkmasını bekliyoruz şimdi.hayirli olsun canim , çok sevindimmm
Bende hep çok çocuk istiyordum. halada öyle ama.onun için çok iyi koşullarda yaşamak ve çok sabırlı olmak gerekir.En basit bi örnek gelecekte görüşlerin nasıl değiştiğine dair...
biz eşimle 4 cocuk isterdik.. Daga düne kadar...
ama şimdilerde ilk büyüdükçe, bakış açısı degiştikçe, maddi manevi yetme söz konusu olunca, daha bi çok bi çok dayanağının faktör .... Gözgöze gelip 2 bize yeter di mi aşkım diyoruz. .....
Yetememek yetişememek, yarım saat bile tv basına oturtmak zorunda kalmak çocuğu .. Ana babalık nasıl emek istiyor... Nicelik değil nitelik öneme geliyor.. Bize iki yeter... Velhasıl... Allah isteyene bol bol versin ...
çok geçmiş olsun canım anneciğine.mayıs ayı da bitti yaf.gün sayarken bitti gitti vallahi.
kızlar akşamları ayak bileklerim bir şişiyor anlatamam,hava basmışlar gibi
dün oğluşumun lavanta keselerini dikmeye başlamıştım ki;annem aradı.rahatsızlandığını,gelip gelemeyeceğimizi sordu.romatizma,kireçlenme var dizlerinde.dizi kitlenmiş .
hemen gittik tabi.doktorunu aramış,üzerine basma demiş,ilaçlarını aldık,yapılması gerekenleri yaptık.bugün de doktora kontrole gidecek.inşallah iyileşir anneciğim
haftasonundan beri ekleyemediğim kavanoz resimlerini ekleyeyim.bakalım beğenecek misiniz?
yardımcım çok olucak canım. bana pek bi iş kalmaz. ben sadece evde oturup kıyafetlerimi mutfak eşyalarımı kutuluycam. kardeşim eşimin kardeşi annem kv eşim hepsi birlikte halledicekler sağolsunlar.canım beğenmene çok sevindim hayırlı olsun.. Taşınırken kendini yorma emi dikkat edin kendinize..
az önce eşimde haberde izlemiş aradı beni. yasa çıktığında doğum izninde olanlarıda etkilemesi için bu yasanın ilave bir madde ekliyceklermiş sanırım.
anne olmak kolay değil. Boşuna dememişler cennet annelerin ayağının altında diye.bebekli hayatın zorluklarıyla ilgili ben de fikirlerimi söyliyim tecrübesiz ve ahkam kesmesi yüksek ihtimal bir anne adayı olarak :) yakın çevremde gördüğüm anneleri değerlendiriyorum da, insanın kişilik yapısıyla ilgili bence çoğunlukla. ama önce şunu kabul etmemiz gerekiyor evet hiçbirşey eskisi gibi olmayacak. istediğimiz an istediğimiz şeyi yapma özgürlüğümüz olmayabilir. ama şuana kadar oldu da noldu? nobel ödülü alacak işler mi yaptık defalarca unutulmaz tatillere mi gittik? benim adıma cevap hayır. öyle aman aman birşey de yapmadım bugüne kadar. ee gelmişim 28 yaşına, bugüne kadar istediğim kadar uyumuşum 2 sene uyumasam nolur? tabiki sinirlerimiz yıpranır, yorgunluk vs stres artar ama biz istedik allah da nasip etti bize anneliği. (bide benimki plansız gebelikti doktorlar hamile kalma şansımın %1 olduğunu söylüyorlardı, ben de doktoram bittikten sonra tüp bebek deneriz falan diye düşünüyordum, hal böyle olunca bebeğimi zor kabullendim ilk 4 ay zor geçti benim için, şimdi aşığım minik erkeğime o ayrı :))) mesela yakın çevremde biri var üçüzlerine, ev işine, yemeğe herşeye kendi bakıyor mecburen. çok bunaldığım anlarda onu düşünürüm diyorum :) bir arkadaşımın ikizleri var, doğumla birlikte anne yüz felci geçirdi, düzelmez dediler, tr de ameliyatı yapan dr yok amerikaya gönderdiler vs. kadın gözlerini bile kapatamıyordu ki dinlenmek için. düşünsenize süt yetiştirmek zorunda olduğunuz 2 bebek, yüz felçli, içinden çıkılmaz bi durum. ama hiç moralini bozmadı elbet geçer dedi bekledi sütü azalmasın diye aksini düşünmedi hiç ve doktorların bile inanamadığı bir olay oldu, kendilğinden iyileşti. her durumda sabırlı olmak, şükretmek, stres yapan herşeyden uzak durmak ve bebeğimizn tadını çıkarmak lazım bence. ben açıkçası bebek var diye hiçbirşeyimi kısıtlamayı düşünmüyorum varsa var, evde de dursam sorun dışarı çıksam da sorunsa eğer, neden eve tıkılıp bunalıma gireyim ki? hem her ortama alışan çocuk kolay oluyor bence. bir de benim bir köpüşüm var evde, tabi ki kıyaslanmaz bebekle ama sonuçta o hiçbir kan bağımın olmadığı tamamen ben istediğim için baktığım bir canlı. o bile hayatımızı o kadar yönlendiriyor ki, alıştım ben açıkçası. en basitinden eşimle 4 yıldır tatil planlarımızı hep ona göre yaptık( size çok saçma gelebilir kabul ediyorum :)) hiç erken rezervasyon bilmem ne otellerine bakmıyoruz bile çünkü köpüş gelemiyor bir çoğuna. biz de köpek kabul eden salaş otelleri tercih ediyoruz arabayla gitmek zorunda kalıyoruz. ya da 8 aylık hamileyim her gün evi süpürüp siliyorum mecburen, ya da eşim yapıyor kim müsaitse. ya da 4 yıldır her gün ama her gün sabah akşam dışarı çıkıyoruz, hasta da olsak, canımız istemese de, hava soğuk da olsa. ama bir gün bile demedim nerden aldık evimize bu köpeği, eziyet tüy vs demedim. çünkü alırken baştan biliyordum hepsini ve çok seviyorum onu. hiçbiri gözüme gelmiyor. o yüzden bebişle ilgili korkmuyorum sadece hasta olmasın hasta olursa panik yaparım korkarım. onun dışında herşeyi kabullendim bile ben. ( 2 ay sonra burdan size, kızlaaarrr depresyondayım bakamıyorum ben bebeğe, uyumak istiyorum falan yazarsam ciddiye almayın lütfen:))
bence şuan doğum izninde olanlarıda etkiler eğer onaylanırsaCanım normalde hukuken zaten öyle olması gerekiyor .. Ama böyle ağız oyunları yapıyorlarsa aksine yapma ihtimalleri varmış ..çünkü düzenleme düşünebiliriz falan diyo.. Ben cok sansızım inşallah sana yetişir
2. kım canım ben kacırmısım orayı
BanaBu arada doğum sonrası kanamalarda depend diye bir marka var onu kullananlar çok memnunmuş.Reklamlarda görmüşsünüzdür belki.İdrar kaçırma problemi olanlar için.
kızlar kan tahlili sonucum geldi.CMV IgG = pozitif 40 çıkmış. bu ne şimdi ya.. bilgisi olan var mı ? bebege de geçebiliyomuş bu enfeksiyon
Ben tam tersini anladım canım..bende yarın 32 hafta raporumu alacağım bakalım neler olacak..
DOĞUM İZNİ 24 HAFTAYA ÇIKIYOR
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, doğum izninin 24 haftaya uzamasını öngören çalışma yasalaştığında, doğum yapmış ancak halen doğum izninde olan kadınların da faydalanabilmesi için düzenleme yapabileceklerini söyledi. Doğum izni süresini artırmayı da öngören 'çocuk teşviki'ne ilişkin çalışmada son aşamaya gelindi. Konu üzerinde çalışan Çalışma, Maliye, Aile, Kalkınma ve Sağlık Bakanlıkları, önümüzdeki hafta yeni düzenleme konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunum yapacak. Şahin, geriye dönük olarak bir düzenleme yapılıp yapılamayacağına bakılabileceğini söylerken, yasa çıktığı anda doğum yapmış ancak doğum izni devam eden kadınlar için de bir düzenleme olabileceğine işaret etti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?