kızlar sizinle birşey paylaşıcam önceki gün teyzemin kızıyla konustuk oda hamile benden 3 hafta önde.. kendisi izmirde bir araştırma hastanesinde yenidoğan bölümünde hemşire.. doğumunu sezeryan düşünüyormuş ben tam karar vermedim doktorda birşey söylemedi daha ama normal doğumda bebeğin oksijensiz kalma riski yüksekmiş zor bir doğum olursa çok karşılasıyorum bebekler bir süre küvezde kalıyo dedi aklıma birde onu soktu..:44:
Bn dogum iznini başlattım.. Resmen bizi kapsamicagının sinyalini vermişler tüh yaaa..
Slm kızlar nasılsınız bakalım biz iyi olmaya çalışıyoruz kızımlan çok çok hareketli hatta hareketleri bazen canımı yakacak derecede oluyooo ama bunada şükür
Ve canımız sıkkın teyzeleri dualarınızı eksik etmeyin eşim işten ayrıldı dün ,hiç olmaması gereken bir zamanda oldu morelim alt üst oldu bebekde geliyor bende işten ayrılacağım napıcaz hiç bilmiyorum 2 gündür morelim bozuk hep ağlıyorum sonra kızım destek olur gibi tekmeliyor annecim merak etme der gibiAllah'ım kimseyi zor durumda işsiz güçsüz çaresiz bırakmasın hiçkimseyi başkalarına muhtaç etmesin
Bizden haberler böyle teyzeleri sizler iyisinizdir inşşş
Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah.doğum yaklaştıkça asıl önemli olan konuya gelinmiş;ANNELİK...
bende 3,5 yıllık evliydim hamile kaldığımda.rahatça uyudum gezdim yedim içtim.isteyerekte hamile kaldım ve verdi mevlam hamdolsun.
onun olmayacağını düşünmek bile göyaşı sebebiydi...
Allahın en kısmetli kullarındanız bana göre.hamile olamayan,hamileliğini ne sıkıntılarla geçiren,evlatlarıyla sınanan aileler ne yapmalı biz şikayet edersek...
bende anneliğin yaşayarak öğrenilen ve içgüdülerle desteklenen birşey olduğuna inanıyorum.bu yüzden fazla kitap okumadım.
iç sesim beni yönlendirecek biliyorum...
tabi ki insanız sızlanıcaz eşimizle bile tartışıcaz onun için,yetersiz hissedicez kendimizi,erken miydi diyecek bazılarımız belki ama inançlı bir insanın her zaman yaptığı gibi sular durulacak eninde sonunda ve şükür bizi kendimize getirecek...
herşeye yetmeye çalışan,idealist anne olmaya çalışmak bizle birlikte bebeği de yıpratacaktır.olayları biraz akışına bırakmak çevreden yardım almak ve içimizdeki sevgiye güvenmek yeter diye düşünüyorum
bencede doğum iznindekileri kapsamalı.Bizi de kapsayacak. Hem daha dogurmadik ki. 16 aya çıkardıkları zaman dogum izninde olanlari kapsamisti. Kapsamamasi mumkun değil.
Arkadaşlar
Temizlik iyi güzel ama lütfen temiz olacağım derken bebeğinizden olmayın.Hamileleiğin ilk ayı nasıl önemliyse bebeğin tutunması açısından son ayda okadar önemli.Uzanma yere çömelme hareketleri ciddi bir şekilde tehlikeli.Bırakın camınız kirli kalsın.Perde asmayın.allah korusun erken doğum sebebı bıle olabılır kendınızı cok yormak.lutfen hıc bırsey bebegımızden ve bızden daha onemlı degıl.Varsın pis desinler.Cok mu dert
mrb kızlar geçmişi okuodum yeni döndüm aranıza
bugün kontrolüm wardı benimde hastaneye gittik oğlum yine göstermedi yüzünü ya :18: resmen eliyle kapatıo yüzünü şaka gibi.aksi bi bebek olcak galiba.
33+5 olduk 3750 olmuş kilosudayanlız ters duruo hala düzelmicek bu gidişle benim sezaryen kesinleşti
iyi gecerler tatlım.
bugün gittik gördük evi. çookk beğendim. biran önce gidip yerleşmek istiyorummmm.
neyi nereye nasıl yerleştiricemizi düşünüyorum şimdi.çok heyecanlııı
bugun dişçiden cumartesi için randevu aldim ,
doktorumlocak anestezi ile işlem yaptirabilirsin dedi 3-4 gundur diş ağrisi çekiyodum ,
ama tahmin olun ne olduu :))))))
kendime randevu alırken eşimede aldim , dişi agriyormuşşş muşşşş
ben dogum sancisi çekerken onunda sancisi tutarmiki
oo yengem geldi aklıma o da diş hekimi, herkes dişçiyim diye ağzını açıyor beni görünce der...Yesssssssssssssssss
slm kızlar bilindiği üzere memleketteyim ve zor giriyorum. ben ve oğlum iyiyiz şu an 35. haftadayz devlet hasatenesine gidiyorum doktor her hafta geleceksin artık dedi her hafta gidip nst ye giriyorum. tamı tamına 13 kilo aldım doğudaki doktorum normal diyordu ama burdaki doktor çok fazla almışsın dedi ve decaviti bıraktırdı. hemşireler her nst öncesi boyumu kilomu ölçüyor herkes çok kilolu olduğumda hem fikir ve çok kilo aldığım konusunda. 65 ile başladım 78 oldum evet fazla ama kısa değilim boyum 1.70. doğudaki doktorum boyun müsait sen 15 e kadar alabilisin demişti ama burdaki çok almışsın artık almaman lazım dedi burdakiler pek boyumu ciddiye almıyorlar. haftaya 36 olacağım ve 9 ay dolmuş olacak. doktor 3 temmuza kadar bekleyeceğiz normal istediğin için dedi. 3 temmuza kadar gelmezse suni sanci ile doğuma gireceğim büyük ihtimalle. bu arada her nst için gittiğimde bir doğuma şahit oluyorum çok güzel oluyor :)
oo ben,m 20 kiloyu duysalar memleketten kovarlar herhalde.. bence abartıyorlar neticede 30 kilo alan da var ve kimse keyfinden almıyor sana moral verseler daha iyi olur bence
Çıkacak da çıktığı andan itibaren alacakları kapsicak derlerse 2 hafta ile kaçırmış olucak gariban kızım
oo yazıya bakılırsa öyle bir ihtimalimiz de var desene( off
Allah iyiligini versin hic gulecegim yoktu
pazar gunu avm'ye gittik x-ray'e bende girmek istemiyorum benimde göbegim var diye guvenlikcilere satasti
:)))) bizimki de ben usg ye girmeden yediğim çikolataları paylaşıyor oynasın diye bebek :))
Slm kızlar nasılsınız bakalım biz iyi olmaya çalışıyoruz kızımlan çok çok hareketli hatta hareketleri bazen canımı yakacak derecede oluyooo ama bunada şükür
Ve canımız sıkkın teyzeleri dualarınızı eksik etmeyin eşim işten ayrıldı dün ,hiç olmaması gereken bir zamanda oldu morelim alt üst oldu bebekde geliyor bende işten ayrılacağım napıcaz hiç bilmiyorum 2 gündür morelim bozuk hep ağlıyorum sonra kızım destek olur gibi tekmeliyor annecim merak etme der gibiAllah'ım kimseyi zor durumda işsiz güçsüz çaresiz bırakmasın hiçkimseyi başkalarına muhtaç etmesin
Bizden haberler böyle teyzeleri sizler iyisinizdir inşşş
canım geçmiş olsun ama inşaallah daha güzel daha iyi bir iş bulur eşin.. benim eşim de kaç ay önce aynı durumu yaşadı hem de hiç beklemediği bir anda aniden şirketi kapattılar
ayyy yok anam yok
ben ders fln çalışamıyorum, masada oturunca sırtım ağrıyor, koltukta otusam kaburgalarım batıyor,
e yumuşak yer bide uykum geliyor
öksürüğümde kesilmedi gitti zaten, ay çok perişan oldum yaa
öğlenden beri debelenip duruyorum anlıycağınız
ay o öksürük bende de geçmedi inat mı inat.. süte tarçın kat ısıt sonra balla iç biraz yumuatıyor göğsünü bir de gece yatmadan tereyağını erit pekmezle karıştır iç yat üzerine birşey yeme dedi dr..
okudum canım normal doğum yapacaklar için yararlı biryazı ben zaten günlük hurma yiyorum çekme hareketide aklımda bulunsun
yaben bir ara çok yiyordum ama korkmaya başladım sanki yediğimde sıvı geliyor gibiydi ya da bana mı öyle geldi bilmiyorum
ay bana bir gülme geldi birşey hayal ettim de.herkes başımızdayken hastane çantasını bir hışımla açıp içinden bir halat çıkarırmışız.tavanda bir yer bulup atıyormuşuz halatı.sahne gözümün önüne geldikçe gülüyorum
hahahahaaa. süper hayal yaaa tarzaaaannn gibi ağaçlar mağaçlarr
mrb kızlar geçmişi okuodum yeni döndüm aranıza
bugün kontrolüm wardı benimde hastaneye gittik oğlum yine göstermedi yüzünü ya :18: resmen eliyle kapatıo yüzünü şaka gibi.aksi bi bebek olcak galiba.
33+5 olduk 3750 olmuş kilosudayanlız ters duruo hala düzelmicek bu gidişle benim sezaryen kesinleşti
bizimki de öyle muzur aksi diye düşünme annesi biraz fırlamalar sadecep gerçi hangisi daha iyi bilemedim
benim öküzcan pazar günü moralimi bozduya terlik mevzuundan sebep,,
şimdi günde 20kez arıyor,
iyimisin nasılsın boğazın ağrıyormu?
öksürüğün nasıl oldu?
dün aktardan tarçınından hibiskusuna kadar ne bulduysa almış getirmiş içeyim diye
ya ben harbiden anlamıyorum, madem iyilik peşindesin neden diline sahip olamıyosun???
yok değilsen bu yalakalık niye?
önce moral bozarlar sinir ederler, sonrada affedilmek için kırk takla atarlar
zor anam zor !!!
yaa şeytan azapta gerek.. .ppp olsun bak bilerek kırmamış sevdiğinden bu kadar peşinden koşuyor
tabiki degilim etim kemigim toswuncuk oglumla 88 kg 'yiz
kilodaşım benimmmm
bende hiç temizlik yapmıyorum nedense :) sanırım işime geliyor böylesi.1 aydırda yemek işini bıraktım sabah akşam annemdeyiz:)
ama bu kadar hazıra konunca 17 kiloyuda bir çırpıda aldım:):)
yaa bende anne uzakta.. kv de kendine müslüman bir akşam da gel kızım yorulma bizde ye demedi ancak onlara tesadüfen gidersek denk gelirsek.. ben evde yapamadığımda ya dışarıdan söylüyoruz ya eşim tavada birşeyler yapıyor
Ay ben artık çıldırıcam kızlar. Taa 2'li test zamanından beri nerdeyse her kontrolumde bi sorun cikiyor, yok seker yok diyetle dusmemis bi daha tahlil bi daha bi daha.. Ben 1 ay once hastane ve doktor degistirdim. Ama her ihtimale karsi onceki doktoruma da devam ediyorum. Dun kontrolum vardi yeni doktorum taa ilk tahlillerime bile baktı ve dedi ki toxoplasma cikmis ilac kullandin mi? Hayir dedim. Hemenn baslayalim dedi bebek icin tehlikeli olabiliyormus gorme problemi zihinsel engel vs sebep olabiliyomus. Ya sinirda olan sekerimden bile pimpiriklenip beni diyetisyene yonlendiren doktor bunu nasıl atlar? Off. Allahim yardim etsin artik bu saatten sonra elden gelen bisey yok, dilerim bebegim zarar gormemistir
aa geçmiş olsun önemli düzeyde olsaydı belki farkederdi eski dr. belki o kadar çok yoktur enfeksiyonunnn
Bu arada ben elbise de aldım. Livaa diye bi yerden, şifon upuzun çok güzel elbiseler var, onların da üzerine incecik hırka giyiniyorum, öyle de rahat oluyo..
ya ben de istiyorum öyle fırıl fırıl efil efil elbiseler((
bende bilmiyorum ki bi doktora göstermem lazı m bakalım ne diyecek.. inş canın
sıkma canını kötü birşey yoktur inş..
sizin üçüncü çocuğunuz olduğu için sizinle paylaşmak istedim. Lütfen beni kimse yanlış anlamasın ama bir şeyler sormak ve söylemek istiyorum. Benim ilk çocuğum olacak. Çocuklu arkadaşlarımızla görüştüğümüzde filan herkes ne kadar da zor olduğundan, geceleri hiç uyumadıklarından, ikinci çocuğu asladüşünmediklerinden, artıkeskisi gibi tatillerde dinlenemediklerinden vs vs bir sürü şeyden bahsediyorlar. Allah bana sağlıklı bir çocuk verirse eğer şahsen her gün şükredeceğimi biliorum. Her zaman bir kızım olmasını istemiştim, kocam da çocuk istememesine rağmen olursa kızımız olsun diyordu.Şimdiyse rabbimiz bize bir kız çocuk veriyor inşallah. Ama tüm yaşadığım bu sevinç, heyecan ve hevesin yanında biraz da korkuyorum. Hayatım artık eskisi gibi olmayacak mı? Kendime hiç vakit ayıramayacak mıyım? Eşimle aramız soğuyacak mı? Gittiğimiz tatillerden bir şey anlayamayacak mıyız? Bakımsız saçı başı dağınık bir kadın olmak zorunda mı kalacağım? Siz çok deneyimlisiniz. Belki biraz içimesu serpersiniz diye düşünüyorum. Kimse yanlış anlamasın tekrar söylğüyorum. Kızımı şimdiden deliler gibi seviyorum. Olmasaydı diye bir isteğim ya da fikrim tek an bile olmadı. Canım yavrum hamileliğim süresince beni hiç üzmedi, karnımda hareketlerini bile kibar kibar yaptı. Ama beni herkes doğumdan sonrası için çok korkuttu... Gerçekten kabus dolu günler bizleri mi bekliyor?
çocuğu olup da bekarlardan daha bakımlı daha sosyal o kadar kadın tanıdım ki sanırım bizim kendimizle ilgili bir durum bu
Asla komik gelmiyor bu yaptıklarınız. Aksine böyle istekli anne ve babaları gördükçe bu toplum adam olacak diyesin geliyor ... Sadece tebessüm ediyorum .. Su an ikinci cocuğuma değil pembe taç bulmak lohusa şekeri bile yaptırmadım.. Çünkü farklı oluyo hersey.. Öncelikler.. Öntmsenen seyler ... Hersey yerinde zamanında güzel. Hatta 2. Cocuğum kız olmasına rağmen oğlumun hastane çıkışını giydirecem.. Bundan 2 sene önce böyle bi şey deselerdi bana bende sasırırdım.. Zor ... Hakkıyla anne baba olmak hele bi de eğitimli isen ve hele bi de öükemmeliyetçi isen cok emek istiyor.. Cok yoruyor adamı.. Canımın sıkılmasını özleyeceğim bi anımın olacağını 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi..
pişman değilim ama yorgunum.. Bedenen zihnen.. Bu olayı bu kadar öntmsemesem veririm çocuğu bakıcıya gider çalışırım kafa dağıtırım ... Ama kimseye bi saniye bile bırakamam.. Aysa 6-7 bin kazanan meslektaşlarım ben 2 sene izin alınca sasıp kaldı ne gerek var diye..emek vermek tel tel eksiltiyor sacı.. Su son saltanat günlerinizde doyasıya yasayın bence kendiniz olmayı.. Sen olmayı..
evet ama kendimiz olmak her zaman zor ki
Herkese merhabalar,
ben 34+4 haftalık gebeyim, bu güne dek 4 kg aldım ve kızım da son kontrolümde (34+0) 2.380 gr dı
mayıs ayı da bitti yaf.gün sayarken bitti gitti vallahi.
kızlar akşamları ayak bileklerim bir şişiyor anlatamam,hava basmışlar gibi
dün oğluşumun lavanta keselerini dikmeye başlamıştım ki;annem aradı.rahatsızlandığını,gelip gelemeyeceğimizi sordu.romatizma,kireçlenme var dizlerinde.dizi kitlenmiş .
hemen gittik tabi.doktorunu aramış,üzerine basma demiş,ilaçlarını aldık,yapılması gerekenleri yaptık.bugün de doktora kontrole gidecek.inşallah iyileşir anneciğim
haftasonundan beri ekleyemediğim kavanoz resimlerini ekleyeyim.bakalım beğenecek misiniz?
çok güzel, ben de rüymda lavanta kesesi yapıyordum
Merhaba anneler duvar kağıdına ve halıya ihtiyacım var eksiklerimi kararsızlığım ve kolay beğenemediğim için bir türlü bitiremiyorum yeşil tonlarında duvar kağıdına ihtiyacım var bebişimin odasında tek duvara uygulayacağız istanbulda nerden alabilirim çocuklara özel olması gerekmiyor bakmadığım site kalmadı bauhause, koçtaş, praktiker hepsine gittik kocam bıktı usandı benden :) bi de desensiz yeşil halı düşünüyorum nasıl olur bebeğimin karyolası ve dolabı beyaz fikirlerinize ihtiyacım var eksikler bitsin fotoğrafları foruma koyucam.şimdiden teşekkürler.
canım haidi diye bir yerden aldık mobilyalarımızı net sitesnde de var modeller.. bir de ben e-reyondan sticker aldım oraya da bak istersen
merhaba arkadaşlar.bende 31 haftalık hamileyım inşallah temmuzda anne olacağım bende ama .bi türlü sorunlar bitmiyor önce şeker çıkmıştı dıyet faland erken kontrol altına alındı insülin kullanmıyorum.ama en sondan önce doktora gttgımde bebek 1170 gramdı gecen hftda yanı 30.haftada da 1240 olmuş yanı hıc kılo almamş doğru dürüst 2 haftada geri kalmış .doktorda şüphelendi tabı ayrıntılı ultrasona girdik ve bebege giden damarın birinde kireçlenme varmış coraspirin,balık yagı falan varmış.tabi en kötüleri saydı doktorda raporda verdi işede gidemiyorum nu hafta ıyı bakcam cuma gunu kontrol var eger aynıysa yıne dedı akciger ıgnesi vurcaz böyle gıderse erken alabılırız dedi.sizlerde böyle bi durum yaşayan oldu mu?ınsan stres oluyor tabi haliyle.hayatımda yemedgm kadar et yıyorum bu ara.
geçmiş olsun canım, ben de et yemezlen ut olacakmışım kadar çok yiyorum sanırım :))
Ben tam tersini anladım canım..bende yarın 32 hafta raporumu alacağım bakalım neler olacak..
DOĞUM İZNİ 24 HAFTAYA ÇIKIYOR
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, doğum izninin 24 haftaya uzamasını öngören çalışma yasalaştığında, doğum yapmış ancak halen doğum izninde olan kadınların da faydalanabilmesi için düzenleme yapabileceklerini söyledi. Doğum izni süresini artırmayı da öngören 'çocuk teşviki'ne ilişkin çalışmada son aşamaya gelindi. Konu üzerinde çalışan Çalışma, Maliye, Aile, Kalkınma ve Sağlık Bakanlıkları, önümüzdeki hafta yeni düzenleme konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunum yapacak. Şahin, geriye dönük olarak bir düzenleme yapılıp yapılamayacağına bakılabileceğini söylerken, yasa çıktığı anda doğum yapmış ancak doğum izni devam eden kadınlar için de bir düzenleme olabileceğine işaret etti.
ya doğum izni başlayanlar için faydalanmama riski var yani??
Rahat babanın da bebeği rahat oluyo.. Ordan kurtardık biZ...
o bizimki babasına çekerse çok pimpirikli olur
kızlar yha ben oğluma ısım bulamadım ısmler beklıorum sızden kısa olsun azıcakta
ben barbarosu çok seviyorum ama uzunca biraz, bi<imkinin ön adı mustafa olacağından barbaros koyamadık
geçmiş olsun canım . inşallah bebeişini sağlıklı şekilde alırsın kucağına.
ben avukatım. benim düşüncem doğumdan sonra izin çıkarsa doğum iznide devam ediyorsa onlara uygulanması gerekir. ancak şu tarihten itibaren doğum yapanları kapsayacaktır şeklinde ayrı birdüzenleme getirilirse kötü olur. bi açıklık yer almazsada keyfi uygulamalar olabilir kurumlarda. düzenlemenin açık olması şart
yaaa çıkartmazlarsa ya da bizi kapsamazsa karşı dava açabilir miyiz ya da kazaır mıyız
kızlar merhaba ben ağustos annesiyim aslında ama ilk doğumum sezeryan olduğu için 38 haftalıkkken doğum olacak nasipse.. Temmuzz sonu gibi
Kafamda sürekli ev temizliği var sizler ne yapacaksınız.. Yardımcı alacakmısınız.. kaçıncı haftada yapacaksınız birde ramazan ayı girecek.. Nasıl olacak.. Soru işaretleriyle dolu kafam.. Ben battaniyeleri yıkadım yünlerimi temizledim havalandırdım. Tüllerimi yıkadım. Koltuklarımı sildim. Temmuz ayı başında halılarımı yıkatayım diyorum...
canım haftalık ablamız vardı şimdi daha sık gelebilecek birilerine bakıoruz
Bende Sarp istiyorum ama herkes SAP dermiş çocuğa...SARPA SARMAK diye deyim varmış vb vb vbbbb...
Herkese tuhaf gelmesi değil bizim ne istediğimiz önemli olan b ence amaaa bizde şöyle bir sorun var ...Ben Sarp....Eşim Bora diyor
O sebepten dolayı daa arayışımız devam ediyor...
Bence Mirza güzel anlamıda güzelmişşş kalite kokuyor
sarp ve bora sert isimler gibi geliyor bana
selam canım.
inşallah yeni kocaman evimizde bakarız oğlumaaa
çook sağol tatlım. heyecanla eski kiracının çıkmasını bekliyoruz şimdi.
Bende hep çok çocuk istiyordum. halada öyle ama.onun için çok iyi koşullarda yaşamak ve çok sabırlı olmak gerekir.
bende o yüzden 2 çocuk yeter diyorum.
çok geçmiş olsun canım anneciğine.
kavanozlarında çok şirin olmuş. sticker yapıştırcaktın dimi?
yardımcım çok olucak canım. bana pek bi iş kalmaz. ben sadece evde oturup kıyafetlerimi mutfak eşyalarımı kutuluycam. kardeşim eşimin kardeşi annem kv eşim hepsi birlikte halledicekler sağolsunlar.
az önce eşimde haberde izlemiş aradı beni. yasa çıktığında doğum izninde olanlarıda etkilemesi için bu yasanın ilave bir madde ekliyceklermiş sanırım.
inşallah 6 olucak doğum iznimiz. bende 4 aylık izin bitince ücretsiz izin almayı düşünüyordum 3 ay kadar. hiç gerek kalmıycak bu sayede.
anne olmak kolay değil. Boşuna dememişler cennet annelerin ayağının altında diye.
elbette zorluklarımız olucak.uyuyamıcaz belki aylarca.
ama benim kendi hayatımızın değişmesinden bazı şeyleri yaşayamamaktan çok korktuğum bişey var. o da küçücük yavrumuzun sürekli hasta olması. çevremde o kadar çok var ki. küçücük bebekleriyle sürekli hastane hastane gezip bi çözüm arayan anne babalar. ben razıyım uykusuz kalmaya. kendime bakamamaya Rabbim yeter ki bebeğimin sıkıntısını yaşatmasın. ben hasta olurum iyileşirim yorulurum bi şekilde dinlenirim. ama onlar hasta olunca çok zor çokk.
bence şuan doğum izninde olanlarıda etkiler eğer onaylanırsa
inşaallah biran önce onaylanır ve mümkün oldukça çok insan faydalanır bu izinden
2. kım canım ben kacırmısım orayı
aynı seyler bendede var canım hıc bı ısmı yakıstıramıyorum ogluma ama ıkı ısım uzerıne yoğunlastım
geçmişi okumadım ben hepsini kaçırmışım kim doğum yapmış kaç haftalık ama niye böle erken???????? :18: :18: :18:
korktum şimdik...
kızlarr dondum aranızaa:)))) bebısım ve ben cok ıyyız masallah ama kım dogum yapmıs ne zaman kacıncı sayfada ayy hycanladnm
Canlar blgn08 doğum yapmış bebekleri küvezdeymiş inş sağlıkla yakında evlerine gidecekler.. Ayrıntısını biz de bekliyoruz yakında doğum hikayesini anlatacakmış..
Bizim karnımız acıktı yemek hazırlayıp tıkınalım cimcimemle. Hoşçakalın hanımlarrr!!
kızlar merhaba ben ağustos annesiyim aslında ama ilk doğumum sezeryan olduğu için 38 haftalıkkken doğum olacak nasipse.. Temmuzz sonu gibi
Kafamda sürekli ev temizliği var sizler ne yapacaksınız.. Yardımcı alacakmısınız.. kaçıncı haftada yapacaksınız birde ramazan ayı girecek.. Nasıl olacak.. Soru işaretleriyle dolu kafam.. Ben battaniyeleri yıkadım yünlerimi temizledim havalandırdım. Tüllerimi yıkadım. Koltuklarımı sildim. Temmuz ayı başında halılarımı yıkatayım diyorum...
bızdede :)
sarp : çetin sert
mirza: hukumdar soyundan gelen
mete:hukumdarın adı metehandan gelme
ben mırza ıstıorum ama nebılım kulaga alışkın deıl yha herkese tuaf gelıo karar veremedım yanı
kızlar dogum cntam ıcın eksık kalan son hazrlıklarımı tamamlamak ıstyorum eczanedn ılacımı alırken gogus kremımı de alym dıyorm nedır onerınız acıl cvp verrsenız sevnrm cıckam bırazdan:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?