2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
Ayyy göbüşümdeki kıllar çok arttı,eşim bebişi severken utanıyorumAçmamaya özen gösteriyorum genelde atletin üzerinden falan gösteriyorum :):)

ahh o kıllar...:) normaldır cnm artık son zamanlar bıde gobekte kıllanmalar artmıstır bıde o cızgı adını unuttum :) belırgenlesmıstır...tuyler yaz olunca zor tabı hem goruntu hem alması bende doguma nasıl temızlenıp gıdıcem dıye dusunuyorum gercı ben agda yapamıyorum bebek hep asagıda duruyodu benım egılemıyorum mecbur jılete kaldım kaç aydır dogumada oyle gıdıcem ama yınede ınsan baskalarının orasını gorcenı dusununce bı tedırgın oluyo :))))

mrb kızlar bizde geldik aranıza anca uyanabildik dün bayağı yorulmuşuz
ya bişi sorcam.ben 40 mevlidini yapsammı yapmasammı bilemedim bebişin.
kv tarafı genelde yapıo yeni doğum yapanlar war .ben mevlid gibi deilde daha çok böle baby shower tarzında bişi yapmayı düşünüorum
genelde yemek fln yapıo onlar. bende bebek pastası poğaça börek fln nese açık büfe yapim diorum. onuda hesapladım bebeişin mevlid kıyafeti alışveriş süsü püsü fln 400-500ü buluo
bu seferde gerek yok okadar masrafa diorum. doğumdan sonra gelen gelsin bi çay yanına weririz bişiler giderler diorum
karar veremedim bi türlü
annemde yapalım dio gelen misafiri doğumdan sonra toplu halde ağırlarsın tek tek zor olur dio
bilemedim walla napsam ki ???? bide bunun kalabalıktan sonra temizliği war

canım senin kararın tabi ben yapmayı düşünmüyorum. o kadar kalabalığı tantanayı kaldıramam. zaten bide yapan arkadaşlardan akrabalardan gördüğüm mevlüte gelen kişiler sonra bide ayrıca tebriğe geliyo. öyle garip adetler yani. mesela düğüne gelenler bide eve tebriğe gelmişti ,aynı şekilde nişana gelip bide ayrıca eve tebriğe geldiler. düşün bide benim nişanla düğün arası 5 aydı sadece tekrar tekrar geldiler yani. allahtan çalışıyorum da kayınvalidem ağarladı hepsini bana dokunmadılar, ona gittiler D: yani bence bebekli hayata tam yeni alışmışken bide bunlara gerek yok. sevenler gelsin görsün bi kere gitsin diyorum ben

Sabah kahvaltıya çağırdığım misafirlerimi ağırladım ,dinlendim ve şimdi banyoya gider benAkşama ne yemek yapıcaksınız acaba??Hİçbişe bulamıyorumm

işte bu bunların bılınmesı cok gusell cırpma cekme ısı aklımd aınsll

Anaaaam inanmiyorum. İnşaallah sağlıkla analı babalı büyüsün
Yanlız bi şey sorucam bi şey mi olmuş bu kadar erken doğmuş bebek?
bılmıyorum kısa oz yazmıs tatlımm
aynen ya ayakalrımın arasına yorgan alınca rahat edıyorum zatenn bırde bol abdest adıgım ıcın fasla sısmıyordaa agrıyo ryaaaaa
maasalah cnm benımm bende tm kg ne ka bol dıcektım sen 3-2 karıstırmısnnnn bunada sukurr

bebeğim 32 haftalık mardinden katılıyorum aranıza çok heyecanlıyım ayyy ne yazacağımı şaşırdım:)))
mardınmı neresınden cnm ark.tayınlerı oraya cıktıda kıralık bakyrlarr 600 den asagı yokmus yasık onlarda almaya kara vedıler gibıı merkes denn tabıı
bu ardaa hos geldınızzzzz

Herkese merhabalar,

ben 34+4 haftalık gebeyim, bu güne dek 4 kg aldım ve kızım da son kontrolümde (34+0) 2.380 gr dı
ne gusel bende pek bos durmuyorum her ısmı kendım yapıyormm 11 kg aldım 36 haftalıgızzzzzzzzdr cok ıı dıyorr senn temponda olsa hıc almasdım snaırm 36 st full

bebek rahıme baskı yaptıgı ıcın olurmus sıslık tatlımmm

kızlar yha ben oğluma ısım bulamadım ısmler beklıorum sızden kısa olsun azıcakta
dun esımle yururken bunu konustuk kızımız olsa ısmı bellı de ıkıncı bebekde ısım dedıkk
ben hep musab dan yanayımdaa kaan da aklımda ama esımde ıkıncı paşa olursa kaan alptekın olsun dedı cok gusel alperen --karesının adıda kaan aptekın ınslll

musab

aynennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnntebrıkler ıcımdkeılerı sen yazmıısın cnm:13:

aman bebgın harekelterını dıkkt et tatlım bısımkını de elındeydı kordonusuu 7 ıle carpıyoruzz ınsl sorun olmaz yaa
Ayyy göbüşümdeki kıllar çok arttı,eşim bebişi severken utanıyorumAçmamaya özen gösteriyorum genelde atletin üzerinden falan gösteriyorum :):)
heh ebende esıme dıyorumkı paşasın gogus kılları bana yansıdı erken ergenlıge gırıcek snaırm dıyeeeeeeeeeeeee

Son düzenleme:
Sabah kahvaltıya çağırdığım misafirlerimi ağırladım ,dinlendim ve şimdi banyoya gider benAkşama ne yemek yapıcaksınız acaba??Hİçbişe bulamıyorumm
misafirim var......yemekliii
listeyı yazardım ama ark.canı ceker fılannn

taze fasulye buaara favori yemeğim sık yapıyorum yiyorum onu yapabilirsin. buarada bi haftadır rahatım kayınvalidem sana kıyamıyorum artık akşamları geçerken yemeğini al öyle git evde uğraşma dedi yakın oturuyoruz buda faydası yani.. allah razı olsun çalışıp bide akşam yorulmak zor gelio artık.

2kere gelirlerse kötü ya walla cümbüş kv saolsun zaten hiçbişeye elini sürmüo olan benim anneme oluo kaldıramam heralde yapmıycam

canım benımde ılk cocugum deneyımım yok ama anneme bakıyorum hepimiz hergun arıyoruz,anneanneme bakıyorum cocukları etrafında bırsey olsa herkes ilgileniyor baskasından cok fayda gorülmüyor kendi ailen en onemlisi bence cok zorlukları olacaktır bızım ıcın ama ınsallh buyuduklerınde değer

biz yaz sezonuna gectik ,

benim kıl mı kıl yemek problemli esimin yedigi 3 cesit sebze sayilan yemek var zaten :)

biz bu aksam makarna ve tonbalikli salata yiyecekmişiz ,

siparişimiz bu :)

Valla evet kabus dolu günler sizi bekliyoorr hahahaha çok korkuunnnççç şaka bea tabiki zor günler sizi bekliyor ama bazı arkadaşlar bunu şikayet gibi algılasa da amaç şikayet değil, şükretmiyor da değilim, daha önce de yazdım hiç ''keşke daha önce çocuk yapsaydım'' demedim ama hiçbir zaman da ''keşke yapmasaydım'' demedim, her zaman iyiki yapmışım dedim. Ama bu yaşadığım zorlukları dile getirmeyeceğim anlamına da gelmiyo, zorluk yaşayıp da hiç zor değil demek bana çok da dürüstce gelmiyo. Zorluklar konusunda konuşmayıp içine atarsa çatlar insan yahu :) evet isteyip de çocuk sahibi olamamak zor bir durum, ama bu bizim yaşadığımız sorunlardan çok farklı, karşılaştırılabilir kulvarlar değil. Ayrıca ben bu konuda da çok düşünmüşümdür hep, bebeğiniz doğduktan sonra göreceksinizki karnında taşıyıp doğurmak hiçbirşey değil, asıl onu sevdiren, içinizdeki sevgisini büyüten ona verdiğiniz emek, her geçen gün daha çok emek vermiş oluyosunuz ve sevginiz daha çok artıyor.

Aynen öyle gün geçtikçe alışıyorsun kuzum ama bu hiç şikayet etmeyeceksin anlamına gelmiyor :) şikayet ede ede alışıyorsun ama gün geçtikçe anlıyorsunki şikeyetler anlık, o an ediyorsun sonra unutuyorsun Yahu kızım 16 aylık oldu ve tam 28 saattir uyumuyorum nasıl şikeyet etmeyeyim şimdi, ''oh ne güzel 28 saattir uyumadım ve bir sürü işim var ve daha geceye kadar da uyuyamıycam ooh sefam olsun'' diyebilir miyim? Valla ben diyemem diyebilene de maşallah ama bu ''of ya nerden doğurdum şunu'' dediğim anlamına da gelmiyor. Kesinlikle herşeyi bilerek, farkında olarak bebek sahibi oldum, biraz fazla problemli bi bebeklik geçirdik allaha şükür ki hastalık filan değildi problem. Hiç de pişman değilim ama uykusuzum ve yorgunum arkadaş! bunu da demesem çatlarım Böyle derim sabah kızım kalkar bi gülücük bi öpücük verir bütün vücudum gevşer unuturum gider :)

Amin, aynen isteyen herkese nasip olsun bu duygu harika! Ya madii durumunuz varsa herşey alın tabi abartmadan :) bizim durum süper değil ama kötü de değil, zaten her zaman elimdekiyle yetinen bi insan olmuşumdur, ama mesela ben de şöyle düşünüyorum, ikinci bebeğim olursa mesela ne yapar eder doğum fotoğrafçısı bulurum, süslerine püslerine kadar herşeyi yapmak isterim, ilkinde gözüm çok açık olmadığı için ne kadar çok şey eksik kalmış diyorum, şimdi biraz da kendim bu işin içinde olduğum için öğrendim :) insan hayatında böyle her zaman yaşayamayacağı şeyleri en güzel şekilde unutulmaz şekilde yaşamalı bence. özenli yaşamak güzel şey!

Biz eşimle gezmeyi tozmayı çook severiz, çok da unutulmayacak gezilerimiz olmuştur belki gezilerimizi bilseler nobel ödülü verirler :) giyimdi kuşamdı çok şey almayız ama gezeriz :) yani gezerdik, hala geziyoruz ama öncekinin 4te biri kadar anca :) ama artık doyduk demesek de yeterince gezdik tozduk, baya bi tadını çıkardık hayatın artık başka bir tat gerekiyodu kızımızı dünyaya getirmeye karar verdik, iyiki vermişiz :) ÇOOOOK TATLIII Bebeği olanların şikayetlerine aynen son cümlende söylediğin gibi ciddiye almayın, onlar da of nerden doğurdum bunu demek için şikayet etmiyor sadece o an tahammül sınırını aştığı için şikayet ediyor ama 2 dk sonra normale dönüyor :) ayrıca şükretmemekle filan da karıştırmayalım lütfen bu durumu, sonuçta o kadar şikeyetçi olsa ikinciyi yapmazdı

of ne çok okudum yazdım yaw :)

keçe bebek şekeri, keçe nikah şekeri

herkesin sahsi gorusu tabiki ama bana gorede ;

bebegim için 40'inda sonra kendimizi toparlayinca evde kuran okutmak istiyorum , hem bebegm için dua olur hemde bizim adetlerimizde vardır bu . gelebilenler gelir , hem bebek görmeye hem bebek kurani olur , onun dişinda ben calıstıgım için zaten cok gelebilen olmuyor bize , ya anneme ya kv 'ye . ama ben kuran okutulmasindan yanayim , hem evin bereketi için hemde bebegin için.

slm arkadaşlar az kullanılmış çok temiz mamaromuzu(yeni nesil uyku koltuğu)satıyoruz ilgilenen arkadaşlar mesaj atabilirr

iyi gecerler tatlım.
bugün gittik gördük evi. çookk beğendim. biran önce gidip yerleşmek istiyorummmm.
neyi nereye nasıl yerleştiricemizi düşünüyorum şimdi. çok heyecanlııı

Çok sevindim canım beğenmene. İçine sine sine oturursun inşallah evinde canım.

oo allah sağlıkla doğum yapmayı nasip etsin canım sana

ayy o kv virüsü bulaşıcı birşey sanırım hastalık salgın....

7 ile çarpıyoruz cnm

bangbang

denizhan isminide önerdim onuda beğenmedi

ben anlamını çok beğendim ondan yazmıştım denizlerin hanı.. ayhanın da anlamı çok güzel ay gibi güzel han...

bence yok ama belli olmuyorki işlerine. bir an önce çıksada yararlansak ama umut yok gibi her ay biri çıkıo bişi dio 1 ay sonra tekrar pöfff

offf bu kadar yaklaşmışken çıkmazsa büyük hayal kırıklığı olur... ama bir de çıkarsa sanırım mutluluktan havaya uçarım çok da dua ederiz onaylayanlara

canım mevlit benim için duası kuranı okunsun anlamına geliyor.. eğer bebişinin sağlığı için dua okunsun istiyorsan mevlidi tercihe debilirsin ama amacın sadece eş dost toplansın ise baby shower vb parti kokteyl de olur

biz yaz sezonuna gectik ,

benim kıl mı kıl yemek problemli esimin yedigi 3 cesit sebze sayilan yemek var zaten :)

biz bu aksam makarna ve tonbalikli salata yiyecekmişiz ,

siparişimiz bu :)

yaaa hasret kaldım eşimin yemek sipariş etmesine.. hiç bir gün bana şu yemeği yap demedi.. bir keresinde inadına beyti ve baklava istedi onu da yaptım ee tabi hazır yufkaylaaa

inşallah hakkımızda hayırlı olacak yerlerde doğum yaparız... ben de eskişehir acıbademdeki özlem hanıma gitmeye karar verdim...

çook geçmiş olsun canım öncelikle..birçoğumuzun sorunlu geçiyor hamilelikleri canını sıkma.. benim bebeğim de çok kilolu değil...en azından doktorun çok olumlu şeyler söylemiş.. çözüm önerileri sunmuş onları dikkate alarak devam edersen inş sağlıkla bebeğini kucağna alırsın.. ama damar kireçlenmesi hakkında bir bilgim yok..

ya bizim kalabalık bide en az 50 kişi gelir. bide kararsız kalmamdaki nokta sanki gelin takı takın der gibimi oluo acaba? benim kendi tarafım yapmadı mevlid fln .kv tarafı yapıo.bide anneme kıyamıorum çalışıo kadın . en basiti yeni ewim badana boya oldu.kw elinde çay sigara bütün gün millete emir werdi. yazık annemin canı çıktı. öle olursa bu sefer cinnet geçirrim heralde. bu sebeplerden dolayı kararsızım yoksa bende istiorum kuran okutmak iyi olur ewde.sen nasıl yapmayı düşünüosun yemek mi werceksin yoksa poğaça börek flnmı ?

Dünyaya gelecek bebekleri bizim seçme şansımız yok elbette ama onlar bizleri seçerek geliyor. inşaallah hayırlı evlatlar bizi seçmiştir.
ve ayrıca habere göre bebişlerimiz biraz daha özel olacaklar inşaallah...

2013 dahi bebeklerin yılı olacak! - DÜNYA Haberleri

Annecikler bir de bebeklerimizi nazardan korumak için bildiğimiz nas, felak, ayetel kürsi gibi kuvvetli sure ve ayetlerin yanında kuranda geçen kalem suresinin son iki ayeti (51-52) nazar için etkili imiş.

51. Ve in yekadulleziyne keferu leyuzlikuneke biebsarihim lemma semi'uzzikre ve yekulune innehu lemecnunun.
52. Ve ma huve illa zikrun lil'alemiyne.

ezberlemesi de kolay bilmeyenlerimiz doğuma kadar ezberleyelim zararı olmaz faydası olur.

sagolasın cnm benımm bırde severkene
maasallah subhananllah la havle vela guvvete ıla bıllahıl aluyyul azım demek en ıyı sı kendı bebegımız olsada nazar ane cok anne babadan alırmıs bebeklerrrrrrrrrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…