2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
ben ne zaman sağlık ocağına gitsem bana ordaki ebeler karnın ne kadar aşağıda kaç haftalık hamilesin diyolar Bi ara doktora ben de sormuştum, sanki aşağıda gibi görünüyo demiştim, ultrasonla bakınca yeri gayet iyi deişti. Normalde hiç kulak asmayacağım görüntüye bakıp söyleyenleri ama iki farklı ebe aynı şeyi söyleyince acaba bişey mi var diye düşünmeye başladım

kızlarr yaa benim gittiğim hastane 10 hazirandan sonra hastane fiyatları artıyormuşş doktor artık 3 hafta sonra çağırdı 19 haziranda bir daha ki kontrolüm alttan muayene edecekmiş gittiğimde sonra haftada bir çağıracağım dedi

Canım bu bayan jiletleri dediğin özelmi satılıyor jeli felanda var demişin nerden alabilirim sadece göbişinemi kullandın faydası varmı bende alacağım malum bölgeyi jiletle napim mecburrrr

malum bolgeyı ben hıc almadım cnmda bu bahsettıgım venus jılette markasınının jeli ve bıcaklı jıletı var ama yumusacık bııs kesmıyor bıle senede 2kes flan kullanmsdm bu zaman kadr ama gobek ıcın bı zarrnı gormedm kontrollerde de rahat edyorm en azndan

cnm valla 3 aydr flan kullanyorm hıc sert degıl gercekden belki yapıya gore degişebilr..

ben anlamıyorm zaten yabancılar surekli jılet yapıyolar agdayı hobı dıye denemelik yapyolar heryerlerı purssuz parlak.. bı arkdasm vardı backlarnı gordm super gornuyo yenımı agda yaptn dedım oda bana bu venusu onerdı o gun bugundur cok memnunum sadece acil durumlarda kullanyorm yoksa duzenli agdaya devam:)

bu arakadasın dedıgı epılasyonuda denemk lazım bende lazer dusnyordm hamile kalnca kaldı.dogmdan sonra devam edrm flan dyordm?

oww bakalm bızm hastanede ne olcak...
cnm dogumun yaklasdı sıkma canını 3hafta sonrasnda zaten bısı klamcak haftada bı gorcen bebegını sonra gelcekD:

bugün paşamızı görmeye gittik 2078gr 44cm olmuş eşimle gezdik lcw den elbise üzerine hırka aldım kendime şimdi yemek yicez gelir gelmez yazayım dedim öptüm sizleriii

Hu huuuuuu
2080 gram bilmem kaç cm olmuşuz..
doktor herşey güzel gidiyo dedi
nst ye soktu .. Hiç bi şey yok.. Aderin devam dedi..
sadece cok kilo almışsın dedi.. Kızdı..
ya niye kızıyorlar ki bu kadar ????

maşallah tüm bebişlerimizee

iyi akşamlar kızlar.daha yeni oturuyorum pc başına.nasılsınız bakalım.bugün doktor değiştirmek için hastaneye gittim.yeni doktorun odasındayım burcu hanımla konuşacağım.benim kendi doktorum gelmez mi(korktuğum başıma geldi anlayacağınız.)başımı eğdim kimsenin yüzüne bakamadım.burcu hanım sizinle özel konuşacaktım;muayene odasında görüşebilir miyiz dedim.burcu hanım kabul etti.konuştum kendisiyle doktor değiştirme talebim kabul etti.pazartesi günü gideceğim bakalım.inş sorun çımaz.

hiç çekinmene gerek yok... hastaların da hekim seçme özgürlüğü var elbette...

Çıkmaz çıkmaz doktor değiştirmek senim en doğal hakkın.. Hiç eğme basını

İstersen bütün doktorları gez.. Bazıları 40 hafta özele gidiyo , doguma devlete gidiyo.. Mecbur degilsin yani.. Dogum olayı içinin ısınmasına bağlı. Doktoruna maddi manevi güvencen elektrik alcan ki kendini teslim et ona.. O yüzden hiiiiççç sıkılma

herkese iyi akşamlar uzun zaman oldu girmeyeli temizlik v.s. derken zaman bayağı geçmiş 34. haftamıza gelmişiz bi arkadaş doğum yapmış herhalde yanlış hatırlamıyorsam beni iyice korku sardı dünden beri karnımın yan taraflarına kasıklarıma sanki bıçak saplanıyo gibi ağrım var belimide sanki zor hissediyorum acaba doğum belirtisi mi daha çok erken korkuyorum bana bi cevap yazın içimi rahatlatın lütfen

doğru söylüyorsun tatlım.aslında bunda kafamdaki soru işaretleri gitmemişti.bulunduğum ilde kadın doğum sıkıntısı var.iyi doktor yok.buna iyi dediler gittik.ama hakim olduğu alan kadın hastalıkları.hamileliğimle ilgili bebeğimle ilgili hiç açıklama yapmadı.burcu hanımda geleli 2ay oldu.aile toplum sağlığımda çalışan tanıdığım tavsiye etti bunu.o kişi çünkü sürekli doğum yapan kadınları,bebekleri görüyor,kayıt altına alıyor.doktorları daha iyi biliyor.hakkımda hayırlısı olsun.ilk evvelden Allaha emanetiz;sonra burcu hanıma...

buarada survivorda da duygu elendi çok sevindim; oğlumda çok sevindi tepikleyip duruyo benii galiba sevinçten takla atıyooo :)))

ayyy sende benim gibi survivorcumusun ben acayip bağımlısıyım yarışmaları izlerken nerdeyse erken doğum yapacam duygunun elenmesine bende çok sevindim

iiyi aksamlar cnm bıkac haftadır bende de var acıkcası bu tarz agrılar bazen sıddtli bazen degil.. doktor normal dedi.

allah allah doktor niye bunu söylememişki.inşallah hiçbirşey olmamıştır bebeğine canım.ne olur canını da sıkma rahat ol.bebğin inşallah sağlıklı bir şekilde doğacak.
haklısın bu saatten sonra doktor değiştirmek zor.zaten normal doğum olsa doktorun yapacağı birşey yok.inşallah sağlıklı bir doğum yaparsın.tevekkül edip dua ediyim demişsin doğru en iyisi bu.sadece seni sezaryene zorlayacak olursa dikkatli ol en azından.

yazdıklarınızı okuyunca benim de aklımdan neler neler geçti.gerçekten özellikle ilk hamilelik çok keyifli.bebğini heyecanla bekliyorsun,hazırlıkllar falan.doğunca işler değişiyor tabi.şimdi biz böyle şeyler yazınca yanlış anlaşılıyor ama anlatabilmek de zor tabi.kızım benim en değerli şeyim bu hayatta.onun için herşeyi yaparım,yapıyorum.ama eski hayatını da özlüyor musun desen tabiki yinede özlüyorum.bazen derim oh ne rahattım.istediğimde gezerdim,istediğimde uyur istediğimde kalkardım.sabaha kadar deliksiz uyumak...bir sürü şey.bunlardan şikayet etmek ,kzımı az sevmek falan değil.happymother in dediği gibi,öylesine anne olsan herşey daha kolay.öyle herşeyi vereyim yesin diyemedim.herşeyi özel hazırla,özel yap.ıslak mendil kullanıvereyim kolay olsun diyemedim.tek tek aklıma gelmiyor ama herşeyde bir çaba içinde oldum.gerçekten ben de çok yoruldum.şimdi 2. geliyor yine aynı olucam ben.ben ayrıca herkessin böyle açık olduğuna inanmıyorum.bazıları şikayetlerini söyleyemiyor.sanırım çocuklarını sevmediklerinin falan düşünüleceğinden mi korkuyorlar bilmiyorum.öyle konuşuyorlar ki herşey mükemmel.ben şaşkın şaşkın bakıyorum.kendimden şüphe ediyorum acaba ben mi beceriksizim çocuk bakamıyorum diye.ama tekrar söylüyorum evlat sevgisinden güzel birşey yok.o okadar önemli oluyor ki birazcık üzülmesine kıyamıyorsun.allaha binlerce kez şükürler olsun tabiki evlet sahibi olmak için ne uğraşanlar var.ama işte böyle karışık işler yaşayınca anlaşılır ancak.

kızlar cogu yenı dıgum yapmıs anneler bebegın huysuzlugundan uyumaysıından kusmasından fıln bahsedıyolar ama.. dyp cok guzel bı duygu dıye davm ettryolar.
hickimsede benm cocugum uslu dedıgnı duymadım. anneme sorsan ben zorlamadan kalkmazmıısm emzrmek ıcın bıle zar zor uyandrrmıs .tosun gıbı cok kolay bakılan bı bebek. benimde umudum bana cekmesı yonunde yavrumun babası bıraz huysuzmus ama ben kendmı hazrladm sanrm gece zaten smdden uyymyorm vcye gtmekden bazen agrıdan bazen kafadakı sorulardan. sadece hayırlısıyla kavusmak ıstyorum ogluma bunların hepsne hazrlıklıyım ama acaba bende durmuyo bu cocuk yettı uyumuyo dycekmyım acıckası tedrgın olmaya basladım

canım cok dogru yazmıssın o bıraz ustune tııtremekle alakalı kendnı yıpratyosun annelik duygusu herseyın en ıysıı olcak dıye. aslnda braz daha rahtmı olmak gerekyo tabıkıde hıjjenınne yemesne ıcmesne dkkat edceksn ama kendı hayatınıda goz ardı etmemeyı basarbilsek.. benim ilik bebegım sankı ben makyajımı yapp bebegmıde susleyp avmlerde flan gezermısım gııbıme gliyor aileden brne bundan bahsettgmde bana glyorlar bıkez bıle bnmcek bebek arabasna ne dsrı cıkması unut bunları fılan...
korkuyorm acıkcası

canım annelik gerçektende sorumluluk isteyen bir iş benim ilk çocuğum biraz arsızdı zor günlerdi ikincide daha rahat geçirdim yani doğumdan sonra ben olayı bitiyor biz oluyoruz hayatımızdaki herşeyi bebeğe göre planlıyoruz ama okadar kötü olsaydı heralde ben 3. çocucu asla yapmazdım demekki o annelik duygusu bütün zorlukların üstüne çıkıyor dua edelim akıllı ve bizi üzmeyecek çocuklarımız olsun ozaman anneliğin tadına varırız bide kucağa alıştırmamaya çalışın ilk çocuklarda özellikle bu hatayı yapıyoruz bende yaptım maalesef oyüzden zorluk yaşadım

ya yapmasınlar Allah aşkına... durumu bu kadar vahimleştirmenin mânâsı ne acaba bende bunu anlamıyorum... elbette gezebilirsin... bu tamamen senin kendinde bulduğun güçle alakalı bence... hem bebeğini süsleyip hemde kendini süslemek evet ciddi zaman istiycek, bütün bunlara sabrın ve vaktin varsa elbette gezersin ne yani çocuğu olanlar kendini eve mi kapatıyor... biz tatile bile gitmeyi düşünüyoruz kızımızla... ailemizin yeni ferdiyle zaman geçirmeye alışmamız lazım... o kadar kritik değil durum yani korkma... bugün bi arkadaşım da aradı, doğum ne ki doğuma kadar olan ağrılar ne ki?... asıl iş ondan sonra başlıyo dedi... hey Allah'ım biri de motive etsin yaa... ben bi evlat sahibi olmayı çok istiyorum Rabbim aratmadı şükürler olsun... şimdilerde ise tek düşüncem sağlıkla meleğimizi kucağımıza alabilmek... gerisi kolay Rabbim herşeyin sabrını kolaylığını verir...

ayrıca hayatımız %100 değişicek zaten bunun da bilincindeyiz ama ürkütmenin de bi alemi yok dimi ama...

Son düzenleme:

kesınkle tatlım bende hep bu cvpları alyorm hamilelik en kolayı sonrası ıs klasık laflr. hakları vardr elbette ama bunu eglenceli halede getrebilriz.ben hep kendıme bbegıyle guzel vakıt gecren bakımlı annelerı ornek aldm acıkcası.4 yıllık evlilğimn son 2 yılı tatilede gtsem pıknıgede gtsem hep yanmda o mınık melegı hayal ettım esımle bırlıkde. havuzda yuzerken kucagmda bebgımı ıslatmak fılan hepsı gozumun onne gelıyo halada bunun hevesını yaısyorm. cok ısteyerek anne oldum senın gııb ve cok hazıım Allah yuzmuzu eymez ınsallah bunu kıymetı cok baska her harektnde her testlerde gozumuz dort bebgımzıın sglıklı olmaısnı bekledık. kı Allah sukurler olsunkı bı sıkntıısnı smdye kdr yasatmadı saglık olsunda.. bunu degıstrmek bıraz kendi elımızde dedıgın gııb..

ama hanı gormedımde degil yenı arkdsm dogum yaptı 45 gunlkkn gttm evne kız tuvalete bıle gdemedı hıc durmayan bı cocuk.. bıraz bebeklede alakalı ama cevreye hayatın guzellgne alıstırmak lazım ben eve tıkmayı dusunmyorm oglumu ınsallahda oyle olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…