2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530

ohh senden mutlusu olamaz şu anda Şimdiden gözün aydın canım..

hos geldınız cnaım benımm ck guselbılgıler vermısısnız paşan laa cok sagolsınnn bu test gecen gun alt takvımdede yazıyordu merak ettım sımdı bak ne dıye gereklı maa vucud dayanıklılıgı fılan mı olculuyor acaba ıcerıgını bılıyorsan paylasırsan sevınrız paşamlaaaaaaaaa

ohh haydı ıs basına ben bıtırdım ustumu egıstırıp namaz kılıpo komsuya gececegız mıs olsu wc ve banyooooo

gozun aydın sımdıen kıss otobus le mı baska bır seyelmı gelyr termınal benım yanım olassa termınale ınımde annene senden once sarılımm

Ben erikle kiraz çok yiyorum, her gün yarım kilo yiyorumdur, ama ertesi gün tuvalete öyle rahat çıkıyorumkii, biraz gaz yapıyo şişiriyo ama sonu güsel oluyoo
oo ne ka cok yıyorsunuz be yaaa benım hamıslıgın basından brı an ılacından dolayı snaırm hıc wc sornum olmadıgı ıcınnnn

Bir arkadaş bu testten ahsetmiş.Bende bilgi buldum.Yaptıran var mı?

3. Trimester: B Grubu Streptokok Testi

Esasında yetişkinlerde B Grubu streptokok bakterisi genellikle zararsızdır, ancak doğum sırasında anneden bebeğe geçirilmesi halinde bazı sorunlara neden olmaktadır. Hamile kadınların yaklaşık dörtte biri vajinal ya da rektal bölgede B grubu streptokok taşıdığının farkında olmaz ve antibiyotik tedavisi uygulanmaması durumunda doğum sırasında bunu bebeğe geçirebilirler. Tedavi uygulanmaması durumunda bu bakteriyi taşıyan her 200 kadından birinde bakteri bebeğe bulaşacak ve çok ciddi sonuçlara yol açabilecektir. B grubu streptokok yenidoğanlarda zatürree, menenjit, ve sepsise (kanın mikroplanması) neden olabilmektedir. Özellikle menenjit işitme ve görme kaybı ya da öğrenme güçlükleri gibi önemli sorunlara yol açabilmektedir. Çok nadir hallerde ise Grup streptokok rahimdeki bebeğe bulaşarak ölü doğuma yol açabilmektedir. Ancak 35-37. haftalarda tarama yapılması ve taşıyıcı olduğunuzun belirlenmesi durumunda doğum sırasında size uygulanacak antibiyotik tedavisi bebeğe bulaşma riskini önemli ölçüde düşürecektir.

Test nasıl yapılır?
Vajina ve rektumdan alınan hücre laboratuarda incelenir. Test herhangi bir ağrı vermez ve sonuçlar bir-iki gün içerisinde çıkar. Doğum sırasında bakterininolup olmayacağını tam olarak tahmin edebilmek için testin 35-37. haftalar arasında yapılması gerekir.

Testin pozitif çıkması halinde bebeğinizde enfeksiyon gelişme riski sadece 200’de 1 olmakla birlikte, doktorunuz doğum sırasında size damar içi antibiyotik uygulayarak bu bakterinin bebeğinize bulaşma riskini 4000’de 1’e düşürmeyi önerebilir. Sezaryen doğum planlamanız halinde antibiyotik tedavisi gerekli olmaz.

Günümüzde bu test tüm hamile kadınlara önerilmektedir. Doktorunuz size bu testten bahsetmediyse dahi, testin yapılmasını talep ediniz.

kızlar sprıaln fıatını oğrendım bızm hastanede 90 tl miş bnm taktrmm lazm ama eşim hiç istemiooo

suzan... bağırsaklarım için yemiyorum kız o meyveleri,çok sevdiğim için yiyorum o da onun doğal sonucu:):):) çok şükür bende henüz bağırsak problemi yaşamadım.Ben günde birer kilo da yerim o kadar seviyorum da tutuyorum kendimi zararlı olur diye:):)

hanımlar ben böyle pc başında vakit geçirirsem temizlik yemek yalan olacak Totoyu kaldırayım garik gideyim ben. Keyifli sohbetler hepinize molalarda gelirim ben..

hayır hıc bole bseyden bahsettmedı bnm dr yapıcagıda meçhul sormak lazm gercı 35 haftalıktan snra yapıolarmıs bndaha 33 haftallığm

Ohh mis olmuştur ne güzel valla eline sağlık. Allah kabul etsin canımcım..
amınn sagolasın darısı basınaa

kızlar sprıaln fıatını oğrendım bızm hastanede 90 tl miş bnm taktrmm lazm ama eşim hiç istemiooo
e devlet sezeryanenasındakı fıyatı almıyor dıye bılıyroudm ark dogum yatıgı esnada ıcerden taktı da dr devlet ucretsız yapmısmıss kı ben normal korunmak dan yanayım bellı bır sure esımın yası dolayısıylaa 1,1-5 sene sonrasında 2.planlıyoruzdaahakkımızda hayrlısıı
bende cokk sevyrm 24 st yerım meyveyı sebzeyıı ıı aslında o yusden yasmamızsınır problemıı belkı bende kanılacı ve meyve merakımdan dolayı yasamıyorumdurr hehehe dr soryor wc sorunun varmı aksamsıne dıyorum o kaa cok cıkıyroumkı bol su ıcıyorum o yusdennsende bol cu ıs kı bagısarkalrın bos kalmasın tatlım amann dıyımmmmm

kızlar bıse musade namazı kılıp ınecegız durun sıze fotomuzu paylasalımm

elbiseli olan az once cektımm 11 kg almıs halım ve 36 haftayı gerıde bıraktık sukurrr
35+2 di sanırm sıze yazarkenn

hemen takmıolarkı dgmdan sonrakı adetn 3 gununde takıolar ozel dıe heralde para alıolar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…