dün giremedim benimki evdeydi birasda ders çalışıyım dedim
hoş! pek verimli bir gün olmadı ama napıyım artık olduğu kadar?
herkes iyidir umarımdünden beri yine maşallahınız var çeneler düşmüş nerdeyse 50 sayfa olmuş
ben şimdi okumaya başlasam anca biter
bu aradaaaa yarın sabah annem geliyo kayserideeennnn
yarın gecede kız kardeşim geliyooooo:81::119::119::118::118:
biz çok mutluyuz o yüsdeeeennn
benim dr ishalim için erik çok yiyorsan o yapıyordur dedi canım
ne 50sayfası laa?!?!?!
150 sayfaymıııııışşş
abboooowwwww:18::18:
hos geldınız cnaım benımm ck guselbılgıler vermısısnız paşan laa cok sagolsınnn bu test gecen gun alt takvımdede yazıyordu merak ettım sımdı bak ne dıye gereklı maa vucud dayanıklılıgı fılan mı olculuyor acaba ıcerıgını bılıyorsan paylasırsan sevınrız paşamlaaaaaaaaaMerhaba 2013 temmuzunun güzel anneleri ;
Canım oğlum Egemle birlikteliğimizin 35.haftasındayız.Heyecanla karışık merak ve endişe dolu normal doğumla onu dünyaya getirmeye kendimi hazırlamaya çalışıyorum.Netten pozitif normal doğum hikayelerini araştırıyorum,canım da çok kıymetli olmadığı için başarabileceğime kendimi inandırmak istiyorum ama itiraf da etmeliyim ki her gece yattığımda da neler yasayacağımın endişelerini kurguluyorum.Forumu neredeyse hamileliğimin başından beri takip ediyorum ama yazmak,sizlerle duygularımı ve durumumu paylaşmak bugüne kısmetmiş.
Özel bir şirkette orta düzey yönetici olarak çalışıyorum ve pc başında oturarak çalışmak artık beni çok zorlamaya başladığı için 36.haftaya kadar dayanma hedefim sanırım 35.hafta sonunda başarısızlıkla sonuçlanacak.Sabırla ve ağzım sulana sulana yasanın çıkmasını bekliyorum ve umarım bu dönemin çalışan anneleri olarak bu konuda yüzümüzün güleceğine inanıyorum.
Yoğun araştırmalar sonucu 34.haftam itibariyle hergün 1 adet medine hurması ve hergün işten gelip yaklaşık 30dk site çevresi yürüyüşümün ardından aldığım duş sonrası işimi şansa bırakmamak için göğüslerime ve özellikle uçlara "lansinoh lanolin göğüs kremini" sürüyorum.Yine araştırmalar sonucu "Grup B Streptokok Enfeksiyon Testi" diye birşey olduğunu ve normal doğum yapmak isteyen annelerin doktor söylemese dahi doktoruna bu testi yaptırmak istediğini söylemesi gerekiyormuş.Özellikle 35-37.haftalarda yapılıyormuş.Bende olan bilgileri paylaşmak istedim.Sizlere ve minnoşlarınıza ben ve oğlumdan sevgilerle..
ohh haydı ıs basına ben bıtırdım ustumu egıstırıp namaz kılıpo komsuya gececegız mıs olsu wc ve banyoooooTünaydın hanımlar ve onların tosbaaları..geçmişi okuduk geldik kızımla. Bugün çok işimiz var süpürge tutcaz, yerleri silcez, toz alcaz, yemek yapcaz.. Tabi biz bunlara şimdi başlarsak akşam üzerine anca bitiririz dinlene dinlene Bugün sabah sağlık ocağından aradılar kan vermeniz gerekiyor hem de doğumla ilgili bilgi vereceğiz size dediler. Sizi de arayan var mı böyle?
Canım çok geçmiş olsun iyi ki evde değilmişsin Allah korumuş seni..
Canım üzme kendini, hele hele ağlama ama yaa hem kendine hem bebeciğine oluyor olan..
sen yaparsın masallah sana zaten :))) valla bnm ole bı derdm yok teysem ablam annem hepsı burdalar onlar yaparlar en guzelnden bnm belım agrdgndan sureklı oturamıorum ayakta duramıorum yemeklermı anca yapıorumbırazda rahatlık var sımdı yapıcak kısı oldgndan :)))
gozun aydın sımdıen kıss otobus le mı baska bır seyelmı gelyr termınal benım yanım olassa termınale ınımde annene senden once sarılımmdün giremedim benimki evdeydi birasda ders çalışıyım dedim
hoş! pek verimli bir gün olmadı ama napıyım artık olduğu kadar?
herkes iyidir umarımdünden beri yine maşallahınız var çeneler düşmüş nerdeyse 50 sayfa olmuş
ben şimdi okumaya başlasam anca biter
bu aradaaaa yarın sabah annem geliyo kayserideeennnn
yarın gecede kız kardeşim geliyooooo:81::119::119::118::118:
biz çok mutluyuz o yüsdeeeennn
oo ne ka cok yıyorsunuz be yaaa benım hamıslıgın basından brı an ılacından dolayı snaırm hıc wc sornum olmadıgı ıcınnnnBen erikle kiraz çok yiyorum, her gün yarım kilo yiyorumdur, ama ertesi gün tuvalete öyle rahat çıkıyorumkii, biraz gaz yapıyo şişiriyo ama sonu güsel oluyoo
allah kolaylık versınnn gobege bak yha şaka gbı bız btaneye nası bakıcaz derken kadın 5 taneye bırden bakıcak
ohh haydı ıs basına ben bıtırdım ustumu egıstırıp namaz kılıpo komsuya gececegız mıs olsu wc ve banyooooo
Bir arkadaş bu testten ahsetmiş.Bende bilgi buldum.Yaptıran var mı?
3. Trimester: B Grubu Streptokok Testi
Esasında yetişkinlerde B Grubu streptokok bakterisi genellikle zararsızdır, ancak doğum sırasında anneden bebeğe geçirilmesi halinde bazı sorunlara neden olmaktadır. Hamile kadınların yaklaşık dörtte biri vajinal ya da rektal bölgede B grubu streptokok taşıdığının farkında olmaz ve antibiyotik tedavisi uygulanmaması durumunda doğum sırasında bunu bebeğe geçirebilirler. Tedavi uygulanmaması durumunda bu bakteriyi taşıyan her 200 kadından birinde bakteri bebeğe bulaşacak ve çok ciddi sonuçlara yol açabilecektir. B grubu streptokok yenidoğanlarda zatürree, menenjit, ve sepsise (kanın mikroplanması) neden olabilmektedir. Özellikle menenjit işitme ve görme kaybı ya da öğrenme güçlükleri gibi önemli sorunlara yol açabilmektedir. Çok nadir hallerde ise Grup streptokok rahimdeki bebeğe bulaşarak ölü doğuma yol açabilmektedir. Ancak 35-37. haftalarda tarama yapılması ve taşıyıcı olduğunuzun belirlenmesi durumunda doğum sırasında size uygulanacak antibiyotik tedavisi bebeğe bulaşma riskini önemli ölçüde düşürecektir.
Test nasıl yapılır?
Vajina ve rektumdan alınan hücre laboratuarda incelenir. Test herhangi bir ağrı vermez ve sonuçlar bir-iki gün içerisinde çıkar. Doğum sırasında bakterininolup olmayacağını tam olarak tahmin edebilmek için testin 35-37. haftalar arasında yapılması gerekir.
Testin pozitif çıkması halinde bebeğinizde enfeksiyon gelişme riski sadece 200de 1 olmakla birlikte, doktorunuz doğum sırasında size damar içi antibiyotik uygulayarak bu bakterinin bebeğinize bulaşma riskini 4000de 1e düşürmeyi önerebilir. Sezaryen doğum planlamanız halinde antibiyotik tedavisi gerekli olmaz.
Günümüzde bu test tüm hamile kadınlara önerilmektedir. Doktorunuz size bu testten bahsetmediyse dahi, testin yapılmasını talep ediniz.
amınn sagolasın darısı basınaaOhh mis olmuştur ne güzel valla eline sağlık. Allah kabul etsin canımcım..
e devlet sezeryanenasındakı fıyatı almıyor dıye bılıyroudm ark dogum yatıgı esnada ıcerden taktı da dr devlet ucretsız yapmısmıss kı ben normal korunmak dan yanayım bellı bır sure esımın yası dolayısıylaa 1,1-5 sene sonrasında 2.planlıyoruzdaakızlar sprıaln fıatını oğrendım bızm hastanede 90 tl miş bnm taktrmm lazm ama eşim hiç istemiooo
bende cokk sevyrm 24 st yerım meyveyı sebzeyıısuzan... bağırsaklarım için yemiyorum kız o meyveleri,çok sevdiğim için yiyorum o da onun doğal sonucu:):):) çok şükür bende henüz bağırsak problemi yaşamadım.Ben günde birer kilo da yerim o kadar seviyorum da tutuyorum kendimi zararlı olur diye:):)
amınn sagolasın darısı basınaa
e devlet sezeryanenasındakı fıyatı almıyor dıye bılıyroudm ark dogum yatıgı esnada ıcerden taktı da dr devlet ucretsız yapmısmıss kı ben normal korunmak dan yanayım bellı bır sure esımın yası dolayısıylaa 1,1-5 sene sonrasında 2.planlıyoruzdaahakkımızda hayrlısıı
bende cokk sevyrm 24 st yerım meyveyı sebzeyıııı aslında o yusden yasmamızsınır problemıı belkı bende kanılacı ve meyve merakımdan dolayı yasamıyorumdurr hehehe dr soryor wc sorunun varmı aksamsıne dıyorum o kaa cok cıkıyroumkı bol su ıcıyorum o yusdenn sende bol cu ıs kı bagısarkalrın bos kalmasın tatlım amann dıyımmmmm
kızlar bıse musade namazı kılıp ınecegız durun sıze fotomuzu paylasalımm
hayır hıc bole bseyden bahsettmedı bnm dr yapıcagıda meçhul sormak lazm gercı 35 haftalıktan snra yapıolarmıs bndaha 33 haftallığm
Eki Görüntüle 724387 elbiseli olan az once cektımm 11 kg almıs halım ve 36 haftayı gerıde bıraktık sukurrr
Eki Görüntüle 724384 35+2 di sanırm sıze yazarkenn
Eki Görüntüle 724385
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?